Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KFORboy
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék kérni egy kis technikai segítséget.
4-5 évig sikerült foltoznom, ügyeskednem egy Win 7-en a T500-amon de végül is eljött az ideje, hogy újrahúzzam.Melyik az a driver vagy driver kombó amivel a váltató kártyát megoldhatom a korábbi; Tálca jobb lenn Ati ikon-> jobb klikk -> váltás Ati vagy Intel integráltra ?
Nemigazán bukkanok rá és kereső sincs segítségemre (és/vagy én vagyok béna)
Illetve volt egy nem direkt ThinkPad dedikált program megoldás az SSD TRIM funkciójának aktiválására, ha ezt is elárulnátok
Előre is köszönöm !
Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
Halihó...
Valaki tud olyan Wifi vagy franc tudja még milyen drivert, amivel BIZTOSAN megy az Access Connections mobil hotspot része? (Tehát a LAN net megosztása Wifi-n mint hotspot, semmi hülyeség és félreértés, hogy mobil net meg társai, aki használja az érti...)
Sokadik napja szenvedek, különféle driverek, Acces Connections verziók... de sehogy se akarja az igazat.
Mindig 3 probléma áll fenn;
1.) Indítanám a hotspotot de a Starting-nál beakad és ennyi... nem indul2.) Elindul, látja a készülék, de a világért se tud rá csatlakozni
3.) Ez volt a mai áttörés és igen ritka, elindult, csatlakozott a készülék, de internet megosztás nincs.
IGEN ellenőriztem a windows hálózati kapcsolatokat és manuálisan is megosztottam a netet a program által emullált hotspotra, a notin jelzi is, hogy van internet rajta... közben meg nem is.
T500-am van.
5 Wifi driver van fenn a lenovo oldalán jelenleg, mindet kipróbáltam, ezer meg egy félképpen...
Sehogy se akarja az igazat.
HELP !Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
válasz FoxiestFox #88000 üzenetére
Sehol se tudom letölteni ezt a verziót a AC-ból.
Már mindenütt a 6.26.85 van, nekem is ezt rakja fel, akármit is csinálok.Win XP 32 bit alá van egyedül 5.97 körüli ver.
De hát én Win 7 64bit-el vagyok : /Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
Persze, hogy a lap aljára, minél kisebb verzióban nulla ráutalással van elrejtve
Legalább áldásos, hogy ennyi technikai felkészültség rendelkezésre áll, elérhetőek az előző verziók is... csak nem épp hülye biztos.Felraktam az 5.97-et, választottam egy 5300 AGN drivert... újraindítás és pöccre mindent ment.
Nemrég végeztem a fél órás anyázással "örömömben"...Köszi srácok !
Sajnos lassan már kezdenek eltűnni a süllyesztőbe ezek a gépek... az egy dolog, hogy már nem éri meg eladni a T500-am de jöhetnek a régi jól bevált lementeni, korábban összegyűjtött szükséges és működő programok biztonsági másolatait 1-2 példányban manőverek is...
Meg RM Clock és TPFC beállításainak lementése, hogy ne kelljen azzal is piszmogni.Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
válasz FoxiestFox #88008 üzenetére
ThrottleStop miben jobb, több vagy akármi?
Nem ismerem.
RM Clockot is már elfelejtettem, csak a feszültséget meg 1-2 basic dolgot állítgattam és örülök, hogy megoldottam és tudom automatán a rendszerrel együtt indítani mert biza nálam most bekapta a horgot a digitális aláírás malőrös Bypass igényes szarsággal.4 évig megtudtam élni egy win 7-en mit már szarrá mókoltam, és időközben beutazta velem a világot a gép
De már minden baja lett és most megint szűzkezűen nyúlok az egészhez.
System update is "le$opom magam örömben" -kategóriás dolog voltCartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
Még Ati X300m -el is mire elég ez a T43?
Még Youtube alatt is megfeküdne amennyire rommá van stuffolva már.Hát még Intel gma-val?
[ Szerkesztve ]
-
KFORboy
senior tag
Halihó...
Sejtem nem szeretett dolog, de már egy ideje kapás nélkül vagyok az adok-veszek részen... : /
Eltörött a T500-am fedlapban lévő magnézium váza/rollcage, amibe a zsanér csatlakozik.
"Megjavítottam" de szeretném cserélni egy eredeti másikra és hátha akad itt valakinek vagy épp tud valakit akinek van normális áron.Illetve még tán HDD takaró műanyagot, Palmrestet is keresnék...
Annak is örülök ha valaki megsúgja melyik más típusokkal kompatibilis ezen alkatrész lista, hogy a saját magam keresésem is könnyítsem !
Nagyon szépen köszönöm !Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
Halihó
W510-en gondolkodom
Core i7 Q820
Fx880m stb...Újra nekiülnék játszadozni is kicsit, pl GTA V ha megszorításokkal is, de elfutna rajta?
Illetve ez is még TP minőség?
Nagyon hozzászoktam a T500-am zajtalan nem kazánná forrósodó működéshez és persze kényelmes szerelhetőségéhez... remélem ennél is nyomonérhető marad a dolog.Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
válasz Tikakukac #92847 üzenetére
: /
Pedig pont azt látom YT-os videókban, hogy gyerek játszik notin, ezzel a karival, hasonló procival... gyak csak több RAM-ot kell belepakolni (ki kell maxolni 16Gb-ra) és elmegy medium-low -on ami igazából totál emészthető, és nemigazán fogok sírni 1024x768 -as felbontás miatt és társai...
Elkezdte újra mozgatni a fantáziám a lightos gamerkedés de az asztali gép valahogy nem szimpi... noti téren meg tudjuk, hogy ha volt ThinkPaded, azután más nem is kell :")
Persze értem, velem vannak bajok fejben, hogy egy hadi biztos magnézium kockán akarok gémerkedni...
-
KFORboy
senior tag
Sziasztok
A T61 mennyire kompatibilis a T500-al?
Ha Pl szeretném cserélni;
-Palmrest
-LCD rollcage (Magnézium keret amiben az lcd van, a zsanérok ebbe kapaszkodnak, stb...)
-HDD takaró műanyagLehetséges mindez T61-ből a T500-ba?
-
KFORboy
senior tag
Sziasztok
W500 hány fajta verzióban jött ki GPU-k terén?
Vagy mindegyik ezzel a váltható Intel - FireGL V5700 kombóval jött a világra?
Amit dettó nem értek, hogy akárhol látom megemlítve ott a FireGL V5700 a HD 3650-el karöltve van... vagy csak az Intel van említve...
Most csak nincs benne 3db váltható GPUElőre is köszönöm !
-
KFORboy
senior tag
Sziasztok
T500 helyett érdemesebb volna vadásznom W500-ra a Fire GL-es GPU-s verzsönre?
Játszadozni is szoktam, de amikkel szoktam arra a T500 ati GPU -ja is elég volt.
Nemtom mennyiben lenne plusz a dolog és nyílnának meg új kapuk, pl Skyrim megy így is csak hát so-so...T9550 proc, 4GB RAM (de bővítem úgy is 8-ra) SSD
A mostani T500-am már sok sebből vérzik, tehát otthoni gép lesz belőle, de kell megint magammal vihető darab és jobban megéri vennem egy egészségeset random konfiggal, átrakva a procit és társai mintsem alkatrészekkel feljavítanom.
Remélem nem annyira katyvaszt a kérdésem
[ Szerkesztve ]
-
KFORboy
senior tag
WUT?
Miért ugorjak?Nekem most teljesen jó a T500 vagy épp a W500, pláne a használt piacos árakat is nézve...
20e HUF-ért már előfordul patent darab (persze fos procival de ez tök8) de legrosszabb esetben is 30eNem kell nekem se generáció ugrás se áremelkedés!
Nincs rá igényem.Azt szeretném tudni, hogy gyakorlatban mit nyújt a W500 firegl gpu-ja pluszba VS T500 Ati GPU
-
KFORboy
senior tag
Halihó
W500-ba a legerősebb proci mi berakható az a T9900?
Nincs már fölötte?Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
Halihó
Nah meglett a W500-am, egy nagyon szép verzsön jó áron.
Kérdés, hogy az normális-e, hogy T500-hoz képest kicsit melegebbek a hőmérsékletek a GPU terén ?
Kapott instant egy T9550-et némi RAM, 5Ghz kompatibilis wifi kártya, caddy, SSD kíséretében stb...
Ugyan ezen összeállítás ati t500 5-8 fokkal kevesebbet fűt.Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
válasz FoxiestFox #95526 üzenetére
Mint kiderült, az akku töltött ezerrel, a proci alulfeszelés valamiért nem ment végbe, driverekből 1-2 hiányzott és optimalizálatlanul ment 1-2 dolog... ezek mind plusz hőt termeltek
T500-ról való költözés :") de végeredményében sikeresen...
-
KFORboy
senior tag
W500-ra nincs valakinek egy driver csomagja?
Valahogy a system update nem akarja az igazat, és a fire gl-es ati driveres mindenséggel a switchable graphics sem akar összejönni.
Valószínűleg újra kellene húznom az oprendszert és nulláról kezdeni és nem a régi T500-as belakott rendszerét erőltetni rajta...Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
Sziasztok !
Megint én és a W500...
Lehet én csinálok valamit szarul... de itt most akkor is valami szar van... akárhogy próbálkozom...
Probléma;
1.) Váltható kártya nem megy... csak a Fire GL megy, nincs opció pl powermanager akkura jobb klikkel, se semmi, hogy intel vagy ati kárya között váltás... semmi !
Kipróbáltam több korábbi verziószámú Lenovo Power Managert is2.) Nincs OSD
Gyorsgombokat nyomva reagálnak, de a kijelzőn nem jelenik meg pl a hangerő sáv animáció, némitás Fn+ kombinációs dolgokra meg egyáltalán nem jön elő semmi...A Lenovo oldala teljesen ki van halva... nem átlátható... pedig pár éve mikor a T500-al csináltam ugyan ezt, akkor még minden pattent és kényelmes volt.
System Update is tojik bele az egészben : /Azóta már friss Windows gyalult SSD-re.. de egyszerűen ezek nem akarnak megoldódni.
Illetve előtte Skyrimben a fény-árnyék dolgok volt, hogy villogós csíkozásba kezdtek, aztán abbamaradva ment minden tovább normálisan, aztán megint random előjött...Tényleg jó lenne ha valaki valaki volt tulaj előtúrná a saját driver pakkját és megosztaná velem, nekem is volt korábban a T500-ra minden saját / ismerősök gépe újratelepítéshez, nem hiszem, hogy egyedül lennék ezzel...
-
KFORboy
senior tag
Nincs a BIOS-ban ilyen opció
8 féle switchable grapics drivert felraktam, leszedtem, stb... (Főleg verziószámokkal játszottam)
HotKey featurest már rég kizongoráztam dettó sok verzióban, a hivatalos és a nem hivatalos fixeit / patcheit is.
Az összefoglalóban nem találtam erre vonatkozóan semmi hasznosat, elavult, csomó hivatkozás nem is él.
A W500 nem egy extrém őskolosszus régiség mint amik azon a listán szerepelnek.Ez nem segítség, ez baszogatás !
Szimplán nem megy... már nem támogatott a Lenovo által, az oldal is totál megújult.
Gondoltam mivel ez egy ThinkPad topik, sőőőt olvashatóan volt forma aki dettó birtokolt egy ilyet, hátha eldugta valahova a drivereket és megoszthatná velem.Elhiheted nem egy síróspicsogó newbie vagyok aki nem képes használni a keresőt és forgatja fel az internetet napokon át mielőtt segítségért fordulna...
Persze erre meg majd te fogod felrántani magad, mint ahogy szokás idehaza...
-
KFORboy
senior tag
Custom BIOS volt rajta...
Ahogy rákerestem, valami a Win 8-10 miatt faragott darab.
Felraktam Lenovo gyárit... lett menüpont, beállítva válthatóra, beállítva, hogy a windows is lássa.
Kövi indulásnál észreveszi a windows, hogy mi van... az Ati catalys mostmár az Intel VGA-t is mutogatja ha jobb klikkel felnyitom a kis menüt, de sehogy se tudok váltogatni, power managerben sem, se semmi.
De ezt még meg is emészteném, ami jobban zavar, hogy nincs OSD, nem működnek a hotkey-ek.
Minden szart felraktam amiket linkeltél, úgy, hogy előtte lekaptam az előzőeket.Ugyanúgy semmi...
-
KFORboy
senior tag
Érdemes megpróbálni újracellázni egy t500 kis akkut?
Persze betartva a konstans tápos trükköt 12,8,4,0 V végeken a transzplantig, hogy a fuse ne vegye észre a műtétet és tíltson le.Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
válasz szupersanyi #95926 üzenetére
Halihó
Smart Card slotba gondolom nem lehet semmi értelmeset rakni, csakis Smart Card reader/writert, ugye?
-
KFORboy
senior tag
Hát akkor ennyi, a PCMCIA-ba megy USB 3.0, a Smart Card-ba meg majd csinálok egy dummy kártyát, hogy ne legyen ott a luk...
Valahogy érthetetlen, miért nem volt egyszerűbb egy kártyalapnyi rés benne a szenzorral meg valamerre az elektronika... (?)
Simán 2 PCMCIA és a Card R/W is bele mehetett volna így, Pfff...(szerk.: W500)
[ Szerkesztve ]
-
KFORboy
senior tag
Akkor PC Card type II ha pontosak akarunk lenni... 54mm-es..
És USB 3.0 lesz mint korábban, csak odaadtam 2 év után egy barátomnak kölcsön amit soha büdös életben nem láttam vissza.
(Jah és igen, kínai volt...)Köszi megint a "segítséged" !
Amúgy is SD van a gépen, CF-et meg nem szedünk ki-be fényképezőből mert így egyszer úgy is belegyaksz egy tűt, inkább kábel f.gép és noti között !
-
KFORboy
senior tag
Halihó
W500-ba a WiFi kábelek színszerinti bekötésére van valakinek tippje, hogy hogyan kell?
Egy 5300 AGN van kártyának és fehér, szürke, fekete kábelek vannak.
Kártyán meg TR1 TR2 TR3 jelölés van csak.Előre is köszönöm a segítséget !
-
KFORboy
senior tag
Nekem úgy néz ki, hogy pont, hogy a szürkének így is úgy is középen kellene lennie... azaz TR2-ben.
De a Fehér és a Fekete pozíciója jó kérdés.Mi alapján ez a bekötés?
Azt sejtem, azaz remélem, hogy a W500-asokban MIND egységesen ugyan arra a színekre húzzák be a különböző antennákat a fedlapba, talán még típus megjelölés is van rá melyik melyik (B,G,N)
De erre a kártyára...Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
Köszi skacok !
Egy ideje már úton van ide mert occó volt+kreditek...
De most jutott el az agyamig, hogy lehet nem úgy lesz az ahogy elképzeltem, de akkor mégisA hang majd megy BT-on vagy kábelen a hangrendszer felé, az jobb is, hogy nem megy a TV-nek...
Amm mostanában érzékelem, hogy kezd egyre kevesebb lenni a W500, lehet kellene följebb lépni...
YT is kompromisszumos, FHD totál felejtős, kevés 24-30 FPS-es megy vállalhatóan (pedig FireGL-es)Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
válasz darvinya #97144 üzenetére
+1
Ez lett volna a második tippem...Lévén eléggé egyértelműen nem jut el arról a csatiról semmi a kijelző és a visszajelző LED-ek felé ami márpedig ezen a kábelen megy végbe.
Kövi egy kábel teszt lesz, bár erre kellene neked egy kis segítség, hogy ne verd fölösleges költségekbe magad, egy próba fólia kábellel valakitől
Avagy egy komplett felső burkolat kihúzva amit csak plug&play rádugsz kiderül a frankó (vagy nem...)Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
Halihó
Ismét itt.. ismét a Display Port - HDMI átalakító a téma.
Bedugom a notiba, HDMI kábelt bele, HDMI kábelt a TV-be... TV-n átváltok a portra de semmi...
Noti nem ismeri fel, eszköz kereséskor sem, TV-n ugyan így semmi.[ Szerkesztve ]
-
KFORboy
senior tag
Megoldva;
Csak a FireGL kártya alatt megy, Intel integrált mellett nem.
Átváltani sem enged Intelre Atiról míg be van dugva a DP.A probléma most az, hogy fekete keretben küldi fel a képet a TV-re, a vicc, ahogy nézem, hogy az 1080p az ezzel a fekete kerettel együtt jön össze, tehát ha felnagyítom a TV-n a képet, kivágom a négyzetet akkor romlik a minőség (tesztelve).
Meg úgy eleve, akárhogy kalibrálom ez sehogy se akar tuti lenni szín, dinamika, stb... terén... bár még próbálgatom a HDMI kábeljeimet, hátha... de úgy néz ki, maradok a VGA kábelen.
Az is tud 1080p 60fps-t csak ugye analóg és nagyon kicsit rosszabb az élessége.Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
válasz azbest #97202 üzenetére
Sikert értem ezekkel a dolgokkal...
Pontosabban a skálázással.A színeket valahogy összelőttem jóra.
Szeretem a szépen szaturált színeket, de itt nagyon túlcsordult a piros és a sárga, de már ez is jó.De a tény nem változott, Intel kártya alól sehogy sem tudom működésre bírni a DP-t.
Tehát így YouTube-ozásra pontom jobb ha VGA-n dugom rá, de akkor már eleve VGA-n tolhatnám rá mindig, mert a francnak van kedve ezzel játszani folyamat.Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
válasz jubilleum #97208 üzenetére
Mindkét akku 87-88% körül van a kapaictás (mAh) alapján...
Azaz valamivel több mint 1/10 értékét romlotta...
Bár számolva azzal, hogy fele vagy épp tizede kapacitás már ererősen nem okés, kb 30% romlás után már nem húz értékben olyan sokat az akku, ezek meg 12-13% -ot romlottak.Kis tornászással talán visszahozahatóak 8-10%körül-re a romlási értékek.
Ha kb 3 éves a gép akkor ezek tűrhető arányok a ciklus számlálót is nézve.
Ha ennél fiatalabb, akkor arányosan többet lett nyúzva ilyen téren.Szerk.: eleve 2016-os a gép... Tehát fiatalabb kell legyen.
Valószínűleg ez is tipikus lusta mód hálózaton tartva is benn tartott akukkal lett használva, ezért a ciklus szám ennyi.
Persze a belső akku nem kiszedhető egykönnyen :"D[ Szerkesztve ]
-
KFORboy
senior tag
válasz jubilleum #97210 üzenetére
Kapacitás és egyszerű matek...
A többi meg fikció, mert franc se tudja egyértelműen az eladó meg mondhat bármit, de azért lehet így következtetniElőbbi látható, hogy ment akkuról is, de nem volt extrém bemerítve csak úgy használgatva akkuról is aztán töltőre dugva, de abban az esetben is benn hagyva az akkut.
Ezutóbbi meg valószínű, hogy folyamat tápon lógot hosszú bekapcsolt üzemben ami járatja a töltő áramkört és persze az akkun át a delejt... Ami igazából nem ciklus hanem folyamatos csepp töltés de ugyanúgy elmajszolja szép lassan cellákat.
Tornászós ciklust meg pár battery gauge resettel lehet, amitől persze nem szabad semmit se várni, de nagy átlagban mindig javít pár százalékot ha nem egy döglődő akkupakról van szó (bár ilyen téren is láttam itt javulást/csodát)
Illetve ezután egy igen pontos, valós kapacitás értéket kapsz.
Vásárlás előtt érdemes kérni az eladótól egy ilyet és róla printScreent.Igazából a lényeg, hogy mennyi kapacitást tud gyakorlatilag felvenni majd leadni a pakk.
Abból lehet százalékot vonni az eredeti, névleges kapacitáshoz mint referencia mérten, és így felbecsülni az értékét.A ciklus számláló pontos működéséről és az arra bíráskodó tiltó elektronikáról inkább csak mítoszok vannak mint tények.
Azon számok inkább csak iránymutatóak, szélsőséges értékek alapján hozzávetőleges kalkulációkra jó.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs