Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz .DLL #97099 üzenetére

Elég sok mindenre, SSD-vel legalábbis.

Ami azt illeti, most tavasszal leadtam egy szakdolgozatot, aminek a nagyját egy R61-en (T9300 proci, 4 GB RAM, SSD, integrált VGA, Ubuntu Mate) gépeltem be, nagyjából 25-30 nyitott böngészőfül, 10-15 nyitott pdf, nyitott Thunderbird és 4-5 nyitott LibreOffice doksi mellett lassult be végül. Szerintem amúgy azért, mert ezekkel nagyjából meg is telt a 4 GB RAM.

Amúgy böngésző (Vivaldi), Thunderbird, Spotify hármas nem szokott gond lenni neki. Néha még VirtualBox-ban futtatott Windows XP is megy mellette. A h264ify böngésző addon sokat segít YouTube esetén, de nem szokásom erőltetni az 1080p-t vagy annál komolyabb videókat YT-on. Nagy táblázatokkal nem szoktam dolgozni, de amúgy alapvető használatban nem érzek hatalmas sebességkülönbséget az X220-am javára, ami szintén Ubuntus gép, csak épp 16 GB RAM-mal.

Barátnőm T500-a (T9400, 8 GB RAM, SSD, integrált VGA használatban, Win 7) hasonlóan. Apáméknál van egy X301 (SU9400, 4 GB RAM, SSD, integrált VGA, Kubuntu), ez mondjuk light duty-n van, de jó pár évig nem kell cserélni még.

Új hozzászólás Aktív témák