- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RoboGuru
tag
Tudja valaki T42-re hogy lehet Windows 7 alatt Intel(R) PRO/Wireless LAN 2100 3B illesztőprogramot felvarázsolni? Amit próbáltam 1rwc89ww kompatibilis módban is, de Code 28 hibával kiköpi.
-
Schlosser
csendes tag
Sziasztok!
X220-asom van elég fullos konfigban (i7 2640M / 2x4 GB DDR3, 256 GB SSD, IPS), de talán itt az ideje a váltásnak. Az X220-szal teljesen meg vagyok elégedve, előtte X60 volt, nem nagyon gondolkodom másban, maradnék a Thinkpad X szériánál.
X270-ről mi a vélemény? Megbízhatóság érdekelne főképp, mert tudom, hogy az X220 óta volt néhány kevésbé sikerült darab a Thinkpad szériában...
Illetve erről a konkrét darabról?
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/lenovo-thinkpad-x270-i5-6300u-16gb-ram-256gb-ssd-neu-garantie-/1011262451-278-4316Érdemes lenne ebből is i7-es variánst nézni, vagy nincs érezhető különbség..?
IPS FHD-t szeretnék mindenképpen.Köszönöm!
Schlosser -
BTom1970
aktív tag
válasz
FoxiestFox #99994 üzenetére
pl. youtube, filmek stb.
Játékokat nem fog ez 60 fps-sel -
azbest
félisten
válasz
BTom1970 #99993 üzenetére
2-3 dollár kínából egy szintillesztős adapter (példa), ami fullhd -t tud kezelni. Itthon is lehet bármelyik hasonlót, a kábelekben is ilyen adapter van (példa). Csak itthon nem 500 forint hanem 3-5 ezer. Nincs konkrét tuti ajánlat, egyszerűen ezek olyan általános alapszintű eszközök, hogy azt veszed, amit találsz.
-
-
BTom1970
aktív tag
válasz
azbest #99964 üzenetére
Tehát a sokféle lehetőségből tudnál valamilyen displayport-HDMI kábelt ajánlani?
Nyilván a 3D, 4K tartalmakat a TV maga kezelné a felbontás és gyorsaság miatt. Ez a T500 nem tud 4K-t lejátszani úgysem. A laptopról maximum a 60 fps-t tudnám kihasználni.
Úgy használnám, hogy: net, youtube, FB, filmek menne a TV-ről közvetlenül - photoshop, videoszerkesztés, játék pedig a laptop+TV-ről. Ehhez milyen kábel lenne szükséges?
Köszi! -
Tikakukac
titán
válasz
sigidi #99988 üzenetére
Compatible
Ezt a szót bárhol látod---> hagyd a fenébe az egészet.
Bárhol ahol nincs konkrét fénykép és konkrét típus---> hagyd ott.
Tipikus azon helyek, ahol a végén átkennek a palánkon vagy valami szemetet küldenek. Sztorikért a topikot elég olvasni, de én is tudok párat, engem rendszeresen néznek hülyének.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
Donki Hóte #99984 üzenetére
De arra gondoltam, hogy amennyiben ez utólag derül ki (bár akiben van akármennyi gerinc is, az megmondja, aki meg nem, azzal többet valószínűleg nem nagyon állnék szóba)
-
-
Ed_007
aktív tag
válasz
qnadam #99720 üzenetére
Köszönöm szépen!
Kipróbáltam, de nem volt poros (azért fújkáltam rendesen), de a T460p-t dokkolóra téve időnként elmegy a kép a monitorról. Ha kikapcsolom a monitort, majd be, újra visszajön; de ez macerás - munka közben nem az igazi.
Az a "gond", hogy a gépet, dokkolót, kábeleket és monitort most használom először ilyen felállásban. A monitorra gyanakszom, de nem vagyok benne biztos...
Mit tanácsoltok, hogyan lehetne meggyógyítani, illetve diagnosztizálni, mi okozza a jelenséget?(Most este ha nagyon gyorsan mozgattam a fekete képernyőn a nem látható egérmutatót, akkor kétszer visszajött a kép. Az energia takarékos módot, illetve az auto off-ot a monitoron már kikapcsoltam...)
Tudtok olyan Windows frissítésről, ami ilyen problémát okoz? 4K monitort hajtok meg, ha számít...
-
-
Pubszon
veterán
Tegnap a bátyámnak vettünk egy T420-at, aztán annyi a "gond" vele, hogy van rajta superuser BIOS jelszó.
Sima userként be tudok lépni, de ugye alig lehet valamit állítani.Mi hátránya lehet egy olyan embernek belőle, akinek csak fel van rakva egy SSD-re a Win10 és használja általános feladatra.
-
válasz
kromatika #99974 üzenetére
úgy talán tényleg a P, a diszkrét vga nem elhanyagolható. nálam bonyolultabb volt, mert:
- t470p: 16 gb ram, i7 4-magos, 256 gb ssd, geforce 940mx
- t480: 32 gb ram, i7 4-magos legújabb, 512 gb ssd, geforce mx150
és így voltak hasonló árban (picit drágább volt a t480). -
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Két kérdésben szeretnék segítséget kérni. 1
ét gép közül melyiket tartjátok jobbnak. lenovo Think pad T580 (i5 8350U ,FHD 16GB,256 GB NVME) vagy P51 (I7 7820HQ,FHD,16 GB,256 Gb nvme. és m2200 GPU.) Ritkán vágok zenét, böngészés, általános felhasználás. Grafikai munka nincs amire a P51 ki van hegyezve. Úgy látom hogy a 8 gen nek köszönhetően a cpu erő is majdnem azonos.és a 8 gen jelentősen energia takarékosabb. Játék sincs . 2: ezekben milyen tipusu ExpressCard foglalat van?ExpressCard 54 ? mert ezt akártyát akkor meg venném valamelyikbe.[link] köszi előre is a választ.
-
azbest
félisten
válasz
BTom1970 #99962 üzenetére
Problémák:
- Jól látom, hogy azon a tévén (ahogy a legtöbb tévén) nincsen displayport csatlakozó? Szóval tényleg max valami átalakítóval menne.
- Nem írtad, hogy intel vagy ati videokártyás a gép. Mindkettő esetben necces, hogy vajon képes-e dp-vel 4k felbontásra. Mintha talán , 2560x1600 @ 60 lenne a max mindkét esetben hivatalosan. De talán dp-vel megy a 4k 30Hz képfrissítéssel. HDMI-vel mondjuk dokkolóból szinte biztos, hogy fullhd a max.A dp-hdmi átalakítók is max fullhd-t szoktak tudni. Ráadásul a szintillesztősek csak jelszíntet módosítanak, de akkor is a gép hdmi módjának a maxát tudják. Léteznek aktív dp-hdmi átalakítók is, csak nem biztos, hogy dp1-ről hdmi 1.4-re vagy újabbra alakítót könnyű találni. Ez még t430 szériánál sem sima ügy. Ahhoz rendeltem kíváncsiságból kétféle átalakítót, ami talán képes lesz dp-ről 4k 30Hz hdmi-t varázsolni. A sima két filléres átalakítók, szintilllesztők nem képesek erre.
-
BTom1970
aktív tag
Sziasztok!
Egy Lenovo T500-at szeretnék rákötni egy Panasonic CX-750 3D-4K TV-re.
Displayport - HDMI kábel kell, ezt tudom. Ebből 2.0-ás kellene gondolom.
3D - 4K - 60 FPS kérdésben hogyan döntsek? Nyilván a laptop is kevés erősebb tartalmakhoz.
Ezért is kérdezném, hogy milyen kábel lenne ajánlott?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Butcher82
senior tag
Ha már volt akksis kérdés. Az új szerzeményen (x230t) win 10 van amire ha jól tudom nincs Power Manager, letöltöttem a Lenovo Diagnostic progit aminek van Battery menü pontja, az írja a teszt "Cycle count 1", valóban egyszer töltöttem fel eddig, de ugye használt gép csodálkoznék, hogy új az akksi... Rossz lehet az infó?
-
sigidi
tag
Sziasztok,
T450s-be tudtok FHD panelt ajánlani (konkrét bolt, eladó)? Külföldről, laptopscreen.com-ról terveztem, de Out of Stock egy ideje.
Köszi
-
LemonHorse
tag
válasz
LemonHorse #99954 üzenetére
Ne is vegyétek figyelembe kérésem! Sikerült megoldanom, én balga! Intel HD grafikus vezérlőpultban benn volt az energiabeállításoknál a frissítési frekvencia váltás lehetősége és engedélyezve volt. Csak le kellett tiltanom.
-
sanzi89
addikt
válasz
donjohnson #99955 üzenetére
Köszönöm!
-
LemonHorse
tag
Lenne egy kis baki amivel megint csak zaklatnék titeket. X230-as masinámnak problémája van a képfrissítéssel akárhányszor csak ki vagy bedugom a tápkábelt. Ugye amikor bedugom 60Hz, amikor kihúzom és akksiról megy, levált 50Hz-re ... nagyon idegesítő manuálisan állítgatni utána. Korábban, külföldi honlapokon megoldották a problémát, sőt már nagy betűkkel ki is írják, hogy azóta megoldódott a probléma és az Intel driver volt a hibás, amelyet ki is javítottak. Nos, nekem hiába van feltéve a legújabb Intel driver (verzió: 10.18.10.5059 dátum: 2018. 08. 16. ) nem oldódik meg a probléma. Még a monitornak is frissítettem a driverét (verzió: 6.10.0.0 dátum: 2018. 11. 09.), de még ez sem hozott megváltást, monitorom: LP125WH2-SLB3. Valaki kérem segítsen.
-
sanzi89
addikt
Van egy Lenovo Thinkpad L470-es gépem. A cél az volna, hogy két külső 24"-os FullHD monitort meghajtsak vele csak munkára, tehát összesen 3 monitor kellene, hogy aktív legyen egyszerre a notebook kijelzőjét is beleszámítva. A plusz probléma, hogy mindkét külső monitort valamilyen digitális csatlakozóval kellene meghajtani, vagyis a gyári DSUB+miniDP port ami van a laptopon nem elég.
Jött az ötlet, hogy vegyek egy dokkolót. Kérdésem, hogy egy Thinkpad Ultra Dock Type: 40A2 típussal megoldható a feladat? Köszi az infót! -
Tikakukac
titán
válasz
Oldman2 #99950 üzenetére
Mindre, de leginkább a 100k alatti gépekre, amikbe 20k egy akksi még okosba' is.
Ha megy, az remek. Nekem pár tucat ilyen gépem volt, néha postán vettem át cuccokat és eladó elfelejtette megemlíteni, hogy utángyártott. Ezekből voltak alaplap-javítások és elfüstölések, random kikapcsolások, nem töltések, teljes akkuhalál, amit akarsz.
Tekintve, hogy egy lapjavítás is 10-15 ropi, nincs értelme ezen kencézni. -
-
xhege
veterán
Köszönöm a válaszokat. Ebből annyit sikerült felfogni, hogy utángyártott akksit nem tudok csakúgy beletenni. Megnéztem az összefoglalóban leírtakat, de sajnos mezei felhasználóként max a kötőszavakat értettem közelítőleg.
-
∂яσнυη
senior tag
Sziasztok!
Altatásból nem akar bekapcsolni a W520am akkuval. Nélküle gond nélkül. Eléggé elhasználódott a cucc..Ötlet, hogy lehet e valamit kezdeni vele, a vásárláson kívül? Ha vásárlás vagy felújítás, akkor ár/érték arányban honnan érdemes?
-
xhege
veterán
Sziasztok!
Az x230-am tegnap kiírta, hogy az akkumulátor elhasználódott cserélje ki. Töltést nem vesz fel, pedig előtte még 3-4 órát tudott az akksi. Lehet vele valamit kezdeni, vagy venni kell egy újat? Ha újat kell venni mit ajánlotok? Eredeti, utángyártott? Itthonról, eBayről? -
Butcher82
senior tag
Üdv,
X230t-ben cserélem a billzetet magyarra, itt nincs semmi turpisság ugye, mármint X230, T430, T530 stb. billzete ugyanaz? (bontva érkezne T430-ból)
Más... minap körbe lettem röhögve, rokonok értetlenkedve nézték az új "őskövületem"... Ugyanis hozták a vadonatúj szerzeményüket, hogy telepítsek rá ezt azt, a csoda egy (megkapaszkodni!) FHD 12" Navon Loop 360.
Eskü, tényleg nem tudtam, hogy sírjak e vagy röhögjek
Szentül hitték, hogy 70k-ért megkapták a tutit, és letéve az x230 mellé az egy kupac kaka... -
kraftxld
félisten
válasz
Tikakukac #99939 üzenetére
Jah.. egyik ügyféltől jött ki, mert új Dell laptopkra frissítettek, gondoltam, hogy jó lesz a zasszony T520-a helyett, de inkább marad
Egy 256GB-os tetű lassú Toshiba SSD van a T440s-ben, hogy értelmesen használható legyen kellene egy ugyanekkora M.2 meg egy 1TB-os 2.5" vinyó, de ennyi pénzt nem költök rá. -
kraftxld
félisten
T440s, ehhez milyen értelmes M2 SSD-t lehet venni mostanában?
A HMM szerint M2 slot van, de azok az M2-es SSD-k amikkel mostanában bütyköltem sokkal hosszabbak voltak. -
-
-
Vegha
senior tag
A Companion elindul, karikázik valamennyit aztán bezárja magát. Ezzel ilyenkor mit lehet kezdeni ? Friss W10 telepítés. Vagy a Vantage-et kéne használni ?
-
Frawly
veterán
válasz
Oldman2 #99919 üzenetére
Honnan tudod, hogy Pro verzió? Lehet sima i1-es is, az valamivel olcsóbb. Plusz ha használtan veszed, akkor megfizethetőbb. Vagy ha cég veszi, akkor mondjuk játszik az áfa-visszaigénylés. De átlag embernek, mint én, van otthon 1-2 gépe, nem éri meg ennyit fizetni koloriméterért.
-
-
Tim82
félisten
Ha tudod az 5 GHz-es sávon sugárzó hálózat nevét (SSID), meg a jelszót, ami kell a felcsatlakozásra, akkor persze. Bár ha jól sejtem, az lesz a gond, hogy az adott router mind 2,4 GHz-en, mind 5 GHz-en ugyanazzal az SSID-t használja. (Nálam ez el van különítve, a 2,4 GHz-es háló [hálózatneve], az 5 GHz-es háló pedig [hálózatneve 5G] néven fut.)*
A továbbiak már inkább a vonatkozó hálózatos topikba valóak: [link]
* Ha nem gond, nem osztom meg a szupertitkos SSID-ket.
-
sqpp
őstag
válasz
stork13 #99911 üzenetére
Szerintem az lenne a legjobb megoldás, hogy dual boot.. de még nem tudom, itt azért van különbség az IGP meg a dGPU (MX150) között jócskán
Odahaza meg úgy is ott az asztali gép 1080Ti-vel.
Munkára használnám a Linuxot (főleg hogy tárhelyszolgáltatásban dolgozok, oda az a best..), emellett szórakozni, játszani pedig a Windows 10 Home, ha már úgy is eredeti
Persze, valszeg egyébként Ubuntu lenne tutira, a Gnome és a Unity a kedvencem. A Gnome miatt is mondtam a Debian-t.
-
stork13
aktív tag
T400-on Lubuntu van, de Arch is futott előtte. Lubuntu "asszonybarátabb" és ez maradt.
Használd amit ismersz vagy tetszik. Ubuntu és Debian közt nincs eget verő különbség. Ami számít, hogy gyengébb gépre milyen felülettel teszed fel (Unity, *box, XFCE, Gnome, KDE stb.).Szerk.:
Illetve a switchable vga-val volt némi zökkenő, de elég a netezéshez az intel is, így átléptem ezen a problémán és marad az alap vga az ATI helyett. Amúgy sem volt hatalmas különbség linux alatt a kettő között. -
válasz
PLaci58 #99908 üzenetére
SATA csatolóval létezik olyan is, amelyikben 10 elfekvő microSD kártyát tudsz hasznosítani
-
sqpp
őstag
Ti linuxból mit javasoltok egyébként? Ubuntu, esetleg Debian?
-
Tim82
félisten
válasz
PLaci58 #99906 üzenetére
Picit fura ez a felnyitható fedél (még nem találkoztam pont ilyennel), de alapvetően ilyenek. Legolcsóbb eBay-es, általam talált változat. Driver nem kell hozzá, alapvetően úgy fog viselkedni, mint egy USB-s eltávolítható meghajtó (tehát le lehet választani, akár véletlenül is - erre tehát majd ügyelni kell, hogy ne kattintson mellé az ember) és igen, a két kártya két külön meghajtóként fog látszani.
-
PLaci58
addikt
Köszi a korrekt választ.
Közben találtam egy T61 Hardware Maintenance Manual-t, amiben leírják, hogy az modem és az antennára is ugyanazt, amit te javasoltál (szürke-main, fekete-aux).
Felkeltetted az érdeklődésemet a mikro SD PCI-e kártyával. A többi lehetőség nemigen érdekel, antenna nincs.
Ilyet találtam. Ha egy ilyen kártyát beleteszek, akkor mondjuk 2x32 GB kártyával bővíthetném a tárhelyet. Ehhez gondolom valami driver kell és két új meghajtóként jelenik meg a Windowsban?
Üdv Laci.ui. A T9300-as proci úton van Kínából, majd egyszerre fogom a bővítéseket megcsinálni (proci, WiFi, esetleg ez a PCI-e kártya). A memóriát simán kicseréltem 2x2 Gb-ra, azzal nem volt gond. Gondolom kell majd drivereket vadásznom, hogy minden menjen rendesen. Ha minden sikerül megy bele egy 64Gb-os SSD is a rendszernek. Jelentkezem, ha gondom van
-
Tim82
félisten
Mivel úgy tudom a korábbi hozzászólásaid alapján, hogy Windows 10-et használsz, ezért:
Gépház -> Hálózat és internet -> Wi-Fi -> rákattintasz a hálózat nevére, amelyikre csatlakozol -> a megjelenő képernyőn lejjebb görgetve, a Tulajdonságok szekcióban kikeresed a Hálózati sáv sort.
Vegha: az említett modul ugye 2Rx8 kiosztású? Mert olyat tud fogadni a T500. 8 GB-os modulllal valóban nem érdemes próbálkozni.
Parci: magam részéről KillHates fórumtársat tudom ajánlani. Nem lesz olcsó, de jó munkát szokott végezni.
-
srácok, ha odáig fajul a dolog, hogy a régi w520-as gépemet szerelőhöz kell vinni, hova vigyem? egyelőre tök kuka, fogalmam sincs, hogy mi rossz és nagyon alkatrészeket vásárolni nem akarok hozzá találomra.
-
Vegha
senior tag
Sziasztok,
nagyfaterom T500-asát modernizálnám (SSD+RAM upgrade), de a Jófogásról lőtt Kingston DDR3 1066-os RAMoktól úgy sipítozott mint vámpír a keresztre. Ennél is van white/blacklist a BIOS-ban ? Ha igen, akkor megtalálható ez az interneten ? Igazából 2-3 évente találkozok a géppel, ha nem muszáj akkor nem nyúlnék a BIOS-hoz. RAM-ra pedig olyan kevesen adnak próbagarit...
Egyébként 2x4 GB a max. amit elfogad ? 8 GB-os modulokkal nem is érdemes próbálkozni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 24GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év gari
- Lenovo mini laptop suli kezdésre!
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest