- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
celafat
tag
válasz
Tikakukac #96599 üzenetére
Arra gondoltam. A szigszalagra én is gondoltam végső megoldásként, de reméltem, hogy valahol ezeket le lehet kapcsolni. Bár már az is jó lenne, ha kikapcsolt gépnél teljesen kikapcsolna a gép és nem világítana a visszajelző, hogy 220-ról megy. Meg az is zavar, hogy kikapcsolt állapotban 4w-t fogyaszt, ezt elég soknak tartom.
-
hankpoke
tag
Sziasztok!
Kérnék egy "kis" segítséget.
Jó öreg X220-as élettársamgyári vinyója feldobta a pacskert, ezért működő munkagép nélkül maradtam.
Tudnátok abban segíteni, hogy egy tetszőleges HDD-re/SSD-re hogy tudnám rávarázsolni a gyári oprendszert?
Nem volt lementve recovery partíció, így valahonnan szereznem kellene...
Várom a tippeket, hogy ebben az esetben merre érdemes menni.
Köszönöm -
celafat
tag
Egy Thinkpad T400-as gépem van. Le lehet valahogy kapcsolni az értesítő ledek fényét a gépen?
-
Tikakukac
titán
Nem félhalott akkut kell venni gyáriból és nincs gond.
Tartósságot passzolom. Ilyen jellegű garis intézések mindig furán végződnek, 2 esetem volt ami sima volt, minden más döcögős, hogy hát nem megfelelő használat. Szakmabeliként nálam nyilván ilyenkor szemforgatás szemöldöközés és vihogás van. Olyankor érződik, hogy ez nem az a nap, amikor ez megúszható.
-
Tikakukac
titán
Ilyenkor döbbensz rá, hogy milyen idős is lettél... mikor már van múltad és tudsz éveket repülni a szakmai krémben
Szóval az van, hogy rendes utángyártott meg felújított akkut én még se szerszámgépben se notiban nem láttam. Vagy idióta lesz és néha baromságokat csinál vagy nagyon hamar kivérzik. Egy középkateg szerszámgép ára pölö annyi, mint a nagyobb akksi bele. Sokat elmondd, hogy az utángyártott ennek a negyede. Olyan is.
-
carr
őstag
Reggel kihoztam a gépet a konyhába, este akku+220 ment a vízhűtés kiszerelés, és alaplap, asztali pc bontás meló... erről szólt a
yamaha erőssokol rádióból a zene...
Aztán gondoltam amíg elkészülök, hogy induljon a nap, bekapcsoltam, majd ott is hagytam, hogy zenéljen tovább. Budiról csak azt hallom, amit nem szeretünk, 6% akku töltöttség kritikus csilingelés.... A zárlatos nem fenntartható, villanykörte elméletes jó kur.. anyukáját a tervezőnek.
Vegyünk új akkut. Persze, gyártsunk szemetet.! :@edit:fentit nézem helyére. + a dvd helyére egyet.
-
Ed_007
aktív tag
Véletlen szembejött velem ez a Dell hirdetés:
https://www.usanotebook.hu/laptop/dell-xps-15-ultrabook-9560-xps15full/P57316?gclid=EAIaIQobChMI5oWosM-C2wIVS4-yCh20UwZ-EAEYASADEgL1nPD_BwE
Francért nem tud a Lenovo valami ilyen gépet csinálni...
Nem szeretem a Delleket, kényelmetlennek találom a billentyűzetüket, amelyet általában nem is honosítanak, és mindig van egy vagy több bosszantó (vagy számomra legalábbis: idegesítő, KO kritérium) részletmegoldásuk, de a gépeik műszaki tartalma előtt fejet kell hajtanom. Ráadásul 15"-os gép, még sincsen NumPad a billentyűzeten (ez számomra nagy piros pont)
Lelépték a Lenovot, úgy érzem... -
Tubi2
senior tag
Én hiába tettem a batman csatis 4338 dokkba a T420-at, az nem töltött 170-es táppal. .
-
azbest
félisten
-
Feenyx
aktív tag
Viszont most veszem észre, hogy a tápegység gépbe csatlakozó része más mint T430-nál. Van rajta két kis horony, míg a T430-nál teljesen kör a csatlakozó. Van esetleg átalakító ehhez? Azért kérdezem mert a T430-hoz van egy dokkólom és nem lenne rossz ha tudnám vele használni
-
Feenyx
aktív tag
Sikerült megoldani
Sajnos a gumis és pillanatragsztós trükk már nem jött be. Egy lapos fejű csavarhúzónak lett "kivésve" hely és így sikerült kiszedni. Végre át tudtam rakni az msata ssd-t és a billentyűzetet is. Úgy hogy most már belakom a gépet
Komoly gép amúgy még a T430-hoz képest is. A kijelző fényévekkel jobb és a hűtése is
Meg persze a K2000m is i7 kombónak is van ereje
-
Xero
nagyúr
válasz
Tikakukac #96559 üzenetére
Vagy lehet vadulni és ha annyit enged az anyag egyel nagyobb csavarhúzót beleütni. Maybe a fentebb említett gumi vagy valamilyen ragasztó is játszhat.
Anno én a 2007-es MBP-val szívtam így pasztázásnál, amikor kiderült, hogy az alaplap csere után az egyik csavart elnyalták, a másikat pedig vissza sem tették a hűtőbe. Én meg nem értettem miért melegszik túl.
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Na meglett a W530! Viszont a problémám a következő: raknám át a billentyűzetem és az msata ssd-m erre ez a látvány fogad: [kép] El van nyalva a csavar feje. Mit lehet ezzel tenni? Hiába nyomom rá erősen a csavarhúzot, nem mozdul... Nem merem már jobban erőltetni. A másik csavar simán kijött...
-
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Van egy T500-as thinkpadem, aminek elkezdett hülyülni a kijelzője.
Van, hogy bekapcsolásnál nem akar működni a háttérvilágítás(ilyenkor hajlítás, ütögetés és pár ima segít).
De most elkezdte ezt produkálni használat közben is. Csak úgy elmegy a háttérvilágítás.
Ami fura, hogy ezt kb 4 percenként játsza el velem. Néztem is, hogy nem-e vmi energiatakarékos sz*r van beállítva, de tuti nem. Ilyenkor is egy kis pofon helyrehozza, de azért ez tarthatatlan.Mi okozhatja ezt az ütemes kikapcsolást és mi lehet a megoldás?
Előre is köszönöm!
-
J3LLyF!sH
tag
Sziasztok!
Arról tudtok valamit, hogy az X220 fingerprint readerje működik-e X230-ban?
-
Ed_007
aktív tag
válasz
JAGER 10 #96539 üzenetére
Ez az "előd modell":
https://www.amazon.co.uk/Lenovo-43R2482-ThinkPad-Business-Backpack/dp/B002EB5G8O
https://www.insight.com/en_US/buy/product/43R2482/LENOVO/43R2482/Lenovo-ThinkPad-Business-Backpack--notebook-carrying-backpack/
Itt lehet, hogy még árulják:
https://shoppu.com.my/lenovo-thinkpad-business-backpack-43r2482-up-to-15-6-black.html
Ha sikerült, dobj egy levelet kérlek - lehet, én is beújítok egyet!
-
metal01
őstag
válasz
donjohnson #96541 üzenetére
Erre gondoltam én is. Teszem vissza a 7-et. A 10-zel csak a nyűg van :/
-
metal01
őstag
válasz
Multibit #96534 üzenetére
Sajnos nem OK
(#96537) RoboGuru: Feltettem így ahogy írtad, de semmi. A Windows Hello is kuka. A FPR szoftverben ua.a hiba.
A napokban cseréltem a palmrestet FPR-esre, lehet, hogy defektes a szenzor? De a BIOS-ban megjelenik, és a Windows is rögtön tett fel drivert. Nem értem. Windows 10 Pro, bulid 1803. BIOS: 2.70.
-
Ed_007
aktív tag
válasz
JAGER 10 #96522 üzenetére
Egész jó, ha az elődjét nem ismerted (az még jobb volt), és csak a többi hátizsákkal veted össze, elégedett leszel vele.
Sok zárható rekesz, bélelt hely a gépnek, minőségi anyag és kivitel, kényelmesen hordható.
Szerintem 15-16"-os, workstation-replacement gépekhez ideális, persze kisebbeknek is tuti, csak furcsa: mintha Fiat 500-al parkolnál a repülőgéphangárban (a párnázás a nehezebb gépekhez méretezett). -
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #96535 üzenetére
Akkor bővíteni kell a keresést vagy szólni a boltokat, hogy tessenek felrakni magyarokat is. Ne szórakozz velem, minimum 2000 ilyen gép ment ki a piacra
-
RoboGuru
tag
Van ez a magas frekis hang T520-nál, mikor vinyó müvelet van. Akkuról hangosabb. Legtöbb helyen azt írják max energiagazdálkodásra kell rakni és akkor elmarad. Na de azért így ez gáz hogy ne lehessen energiatakarékos módban használni, mert akkor ciripel!? Nincs valahol leírás ahol esetleg a ciripelő alkatrészt cserélték volna?
-
metal01
őstag
Windows 10 vs. FPR problémám van. Visszaolvastam, de nem találtam megoldást. A helyzet az, hogy sehogy nem tudom beüzemelni az ujjlenyomat olvasót. "A Windows Hello nem érhető ez ezen az eszközön." Ha telepítek Lenovos FPR szoftvert akkor pedig ez a hiba van.
A Windows ezt a drivert teszi fel. Mi lehet a gond? :/
Szerk.: W530-ról van szó.
-
azbest
félisten
válasz
Graphics #96528 üzenetére
Melyik drivert? A friss driver természetesen nem támogatja a régieket. Ahogy látom a neten, ahhoz a régi gpu-hoz már legacy driver sincsen, mert az is két generációval újabbtól van. Van ahol azt írja, hogy a 10 egyáltalán nem támogatja és csak egy alap buta települ update-ről, ami csak képet ad. Míg másik részen azt írják, hogy 10 alá a win updateről települ 8.970.100.9001. Gyanítom azért nincs ellentmondás ezek közt, mivel a korábbi 10 kiadások még támogatták, de az újabbak már nem, mert hiába 10, de fél évente teljesen mást jelent ez, odaírhatták volna, hogy melyik havi kiadású.
Ezzel mondjuk nem sokat segítettem. Itt is azt írják, hogy az újabb frissítésekkel nem működik [link]
Hopp, az előbbi link legvégén van valami ms fix, amiben azt írják, hogy kézzel kell az eszközkezelőben egyel korábbi verzióra állítani... de ez is még a tavaji win verziónál volt.
-
Üdv
Van egy T400-asom, tettem rá Windows 10-et. Na már most, AMD/ATI 3400-as szériás VGA van benne.
És hiába tettem fel a drivert, egyszerűen a felbontások között nem jelenik meg a 1440x900-as opció, így meg elég hülyén néz ki ahogy most van.
Opcióként kikapcsolhatom a diszkrét grafikát, természetesen úgy az Intel megoldásával jó a felbontás.
Van valami ötlet erre?
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #96526 üzenetére
Miért ne lehetne? Itthon is nem 1 cég használta őket, tele a net.
-
Ganz-[HUN]
addikt
csövi
T430-at lehet kapni magyar klavival? -
JAGER 10
tag
Sziasztok!
Használ itt valaki ThinkPad hátizsákot?
Mik a tapasztalatok?
Ha esetleg valakinek van eladó, akkor ne tartsa magában! -
totron
addikt
Igényfelmérés: lenne itt egy újszerű T60 IPS, érdekel valakit esetleg? Vitrinszindrómám van, sajnálom elhasználni, tapipad, billentyű be sincs járatva, fényesedés távolról sincs. Amazing. Meleg színvilágú kijelző a természetes öregedés okán, kellemes nézni.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Feenyx #96515 üzenetére
Nekem fél éve van, W510-ről váltottam. GPU elhullásról nem tudok, ami kellemes meglepetés volt, hogy sokkal hűvösebb és takarékosabb mint a W510 volt. Nyilván az Optimus meg az újabb CPU miatt. Akkuidő simán lehet 3 óra is egy új 9 cellás akkuval.
Egy picit gyengébb a felépítése, mint a W510-nek. Az alul is műanyag+fém merevítés(optikai meghajtót kivéve látszik), ez meg más anyagból van(nem tudom mi az, kívülről műanyag érzet, belül ilyen bronzszínű) a fedlap is vékonyabb, de az is igaz, hogy a kijelzőpanel háta masszívabb benne(FHD). Ami még odafigyelést igényel, hogy más paneltípust kapott, mint a W510-W520, alapvetően jobb lett, de vannak példányok, amik a "screen door effect"-től szenvednek, ami elég pocsék látvány.
(Ha zavarna a 220Hz-es PWM, írtam rá megoldást itt korábban)
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy W530 vásárlásán. Leginkább k2000m videókártyával szereltek érdekelnének. A kérdésem az lenne, hogy mennyire elhullós fajta ez a gpu? Persze idővel minden tönkremegy, de itt ilyenre gondolnék mint például a T61 + Nvidia kombó (jó tudom már nagyon régi az a laptop, csak szeretném körbejárni a témát
). Esetleg van valami típushibája?
Lenne még a T430-amhoz egy 9 cellás akksim, ez kompatibilis lenne vele?
Előre is köszi!
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #96513 üzenetére
Elméletileg idővel ezek a mikrokód peccsek frisítés formájában is jönni fognak (ablakok + pingvin is), javítandó azokat a gépeket, amiknél már nincs gyári support, szóval elvileg nem kell aggódni.
Ezeknél a BIOS-oknál kérdéses, meg fogják-e csinálni, ezek azért nem mainstream dolgok, főleg nem egy W520 kaliberű gépen.
-
Ennek a BIOS-nak van olyan változata, amiben benne van a Specre/Meltdown peccs? Mert néztem a Lenovonál, hogy W520-hoz is készült BIOS, ami javítja a bugot. Nem létkérdés, de nem lenne rossz.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #96511 üzenetére
Hanem a súlyponttal ölben gépeléskor. Olvasni még tudok szerencsére
A hozzászólást direkt OFF-ba tettem, mert nem TP, de valamelyest kapcsolódik a hozzászóláshoz, amire válaszoltam
De akkor még ennyire sem írok a topikba, mert nem TP-m van -
-
Tubi2
senior tag
Ritkán használok 8570p-t a W530 után, és szörnyen szokatlan az eltolt bill a HP-n.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #96494 üzenetére
Az EliteBook 8560W-n eléggé rendben volt a numerikus pados klaviatúra 15,6"-os létére
-
Ed_007
aktív tag
válasz
donjohnson #96504 üzenetére
Igen, annak én is örülnék.
A billentyűzetnél pedig szerintem lehetne választható:
- NumPad-el vagy
- NumPad nélkül.
A billentyűzet két oldalán lehetne cserélhető a burkolati elem, hogy az akár utólagos billentyűzetcsere megoldható legyen (a NumPad-el keskenyebb lenne a káva a két oldalon). -
Vegha
senior tag
Nem értem a fanyalgást: ez a kamera kapcsoló tudtommal nem kapcsol semmit, hanem eltakarja a kamerat. Kell ennel több ?
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #96494 üzenetére
T540p alatti modelleken nekem nagyon hiányzott a numpad. Nyilván külső megoldás is szóba jöhet, de a csuda sem akar elhagyható "fityegőket" is hurcolni.
-
válasz
scarbantia #96498 üzenetére
oké, de a mechanikus tolókapcsoló is simán lehet, hogy csak a drivernek szól. csak ennyit akartam mondani.
(és volt olyan laptop a családban, amiben az Fn kombóval kikapcsolt wifi kártyát nem is látta a win)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest