- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
válasz
ragereza #9199 üzenetére
T400-am van. Én használom a tpfancontrol-t, persze vigyázva. (folyamatosan felügyelve)
Az tpfancontrol.ini-ben be lehet állítgatni, hogy milyen hőmérsékleteknél, milyen fokozatra kapcsoljon a venti. Ki kell tapasztalni, hogy a te gépedre hogy érdemes beállítani. Nekem általában a "FAN1"-en, azaz 1800-2000 rpm között megy a venti. 45 foknál kapcsol "FAN2"-re az, 2500-2700 rpm körül van, 55 fok felett meg "FAN3", ami 2900-3000 rpm körüli értékre emeli a ventit. Ez visszafelé is megy, amikor a gép hűl.
A gép bekapcsolásánál az Everest is, a tpfancontrol is mutathat fals értékeket, mivel az érzékelők adatait még nem "vették át". Ha a rendszer feláll, a driverek betöltődnek, akkor az értékek is a helyükre kerülnek.
Én azért használom, mert 40 fok körül sokallom az alapból 2500-2700 rpm-es ventit, simán elég 1800 is.
Nem tudom másnak milyen tapasztalata van...
-
sghc_toma
senior tag
F3507g a kutyu neve..
mobilnetet probaltuk T-s kartyaval, mikor eladtam a t400s-t, azzal nem akart menni..
GPS-hez viszont csak az kell, hogy legyen bent valamilyen SIM, nem is kell aktivaltnak lennie..linux-on megjelenik /dev/ttyACMx-kent, ahol x 0, 1, es 2.. persze, ha van mas USB soros portos cucc is a gepre kotve, akkor a szamok valtozhatnak, a lenyeg, hogy 3 eszkozkent jelenik meg.. egyikuk a kontroller, neki kell kuldeni a parancsokat, a masikon jonnek az NMEA sentence-ek, a harmadik meg talan a mobilnetert felelos.. soros terminalon elkuldve a kontrollernek a megfelelo parancsokat, kb negyed oran belul jottek a masik ttyACM-en a koordinataim.. thinkwiki-n erdemes elolvasni az f3507g-rol szolo cikket..
-
lapa
veterán
üdv. mit kell tudnom a WWAN kártyákról, amit mondjuk X200-ba lehet rakni?
ha jól értem van egy Ericsson T37.... típusú eszköz (sajnos elvesztettem a bookmarkot), ami tud GPS-t is. ezek mennyire hálózatfüggőek? berakom a hazai mobilnet simet és hasít?
ha jól láttam win alatt GPS-re külön enabler van. linuxon van valakinek tapasztalata?
-
metal01
őstag
Hmm.. Azért eléggé elfogultak voltak a srácok a teszt írásánál. Én egy 400 és egy 410-es közül a 400-as választottam. Nem bántam meg. A 410-ek a teszttel ellentétben melegednek rendesen, és zajosak. A tető anyaga sem az ami a 400-asé volt, és ha jól tudom a rollcage is hiányzik a tető alatt, nem kapcsolható a vga, és még lehet sorolni a "kellemetlen" változásokat.
OK, vannak jó dolgok is az új szériában, pl. a 6 cellás akksi már nem lóg ki, a palmrest rész erősebb (egyben van), jobb proci, jobb vga...
Hát nem tudom, szerintem nem érdemes váltani. A 400-ból nekem talán a Display port hiányzik egyedül, de szerintem masszívabb, halkabb, mint a 410.
Azért köszi a tesztet!
-
vikcsi
senior tag
Valaki egy lenovo netbookot szeretne-e cserélni egy optikai meghajtós szintén lenovo notira?
Mondjuk még nem volt a kezemben netbook tűlük, de remélem valaki megerősít, hogy ugyanolyan jó minőségűek? -
Gondwana
addikt
Jelenleg "valamiért" áll a Lenovo Support, de a Google cache link hátha működik így.
Szerk.: Emezt akartam linkelni
-
taltos
senior tag
-
^Clown
addikt
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Lenovo R400-ben cserélt már valaki procit?
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
T42-es laptopomba a bal oldali zsanér eltört.
Ezt mennyire egyszerű cserélni? Találtam egy szerelési útmutatót, de ahhoz teljesen szét kell bontani a gépet? [Ezt találtam]Vagy lehet egyszerűbben is?
-
evone
őstag
-
^Clown
addikt
Első ránézésre megérheti a 60K-t a T60. Reálisnak tűnik az ára, nagyjából ezen az áron mennek mostanság (persze felszereltség-függő).
Hogy mire kell figyelni? Itt van egy kitűnő olvasmány, használd egészséggel!
-
depzoo
tag
Újra üdv mindenkinek és újra segítséget kérek!
rövid ideig hozzájuthatok egy ibm t60 géphez, az ára 60 ezer pénz. Az állapotáról keveset tudok most kérdezik meg nekem. Filmezésre/netezésre/programozásra lenne használva.
Megéri? Milyen feltételekkel éri meg a vétel, tekintve hogy használt (gondolok itt akku üzemidőre meg állapotra, ilyesmi)?
és mit érdemes vétel előtt külön ellenőrizni?előre is nagyon hálás vagyok a válaszokért!
-
Zooka
tag
Üdv!
Adott egy T41 noti, aminek nem akar működni hálókártyája. Xp betölt, látszólag mintha menne, de 1-2 perc után magától letiltódik, és nem is lehet engedélyezni, mert hibát ír ki.
Meghalt volna a hálókari? USB belassulást vagy más típushibát nem tapasztaltam. -
Dzsekó
addikt
IBM T60 noriban eredetileg 9,5mm-es vinyó van. Tudja-e valaki, hogy belemegy-e a Hitachi legújabb 7mm-es vinyója lötyögés nélkül? Ja és a Sata csatik is a helyére mennek?
Erről lenne szó
Köszi! -
yanna
addikt
Hi!
A TPFanControl veletek is szokott tréfálkozni? Már persze akinél használatban van. Eddig induláskor csak 112 fokot irt ki 1-2 másodpercre, most viszont már 540 fokkal próbál ijesztgetni.
(Mondjuk nem veszem be...
)
-
kingabo
őstag
Hi!
A power manager állandóan elfelejti, hogy melyik profilt állítottam be, emiatt vagy zabálja az akkut, vagy túl lassú a proci, vagy defragler futattás közben lemegy aludni. A wint tegnap raktam újra. Van erre valami megoldás, vagy találkozott valaki ilyennel?
-
törölt tag
itthon merre lehet kapni ultrabay hdd keretet T410-hez? lehet egyáltalán? vagy ezt megéri inkább ebay-ről beszerezni?
-
lhurgoyf
tag
Sziasztok!
Vannak ezek a Laptop Cooling Stand-ek, mint például ez.
Mi róluk a véleményetek? Próbált valaki ilyet? -
djo
csendes tag
Sziasztok. T400 tulajként egy kérdést szeretnék nektek feltenni. Találkozott már valaki olyan problémával, hogy ha a dvd írót ki szeretném venni akkor az azt rögzítő jobbra tolható gomb nem mozdul kis és nagy erő hatására sem.Válaszotok köszönöm.
-
-
Georgsky
csendes tag
-
Puma4
tag
Sziasztok!
Látom, hogy a Lenovo kezdi elhagyogatni az új készülékekről a külső mikrofon aljzatot. A 201-es modellben van még?
Előre is köszi!
-
buherka
addikt
Szasztok TP guruk!
Szerveztünk egy kis sötögetős-bográcsozós-iszogatós kis PH talit ...Tóalmásra.
Holnap péntek délutántól vasárnap délutánig, tehát ottalvós a buli. Sátrazni is lehet, mert egy nyaralóban leszünk és nagy a kertje. Nyugis környék.
Lesz bográcsos pörkölt, grillezett csirkeszárny, házi pálinka, absinthe, strandolási lehetőség. Nem kötelező inni, csak aki akar.
Jó hangulatról mi gondoskodunk...lehet hozni barátnőt, hugit, tesót bárkit. (anyut, aput ne!)
Hozom a Pocket bike-om is, ha valakinek motorozni támad kedve.Én egy 5 személyes Opel Astra-val megyek Göd irányából Gödöllő felé, de ha kell bejövök a Duna Plázáig és felszedek egy pár embert, ha nem tudja megoldani az utazást.
Akit érdekel a dolog, az keressen meg priviben és megadom a számom, hogy megbeszéljük a részleteket.Ui...nem kötelező othon maradni hétvégére kockulni, itt a lehetőség kimozdulni és egy kicsit személyesen is ismerkedni.
Ü. Buher.
...egy TP fan.
-
^Clown
addikt
Ezt a Te topikod tudtommal.
-
tony7
tag
Sziasztok! Szerintetek ez a gép milyen vétel lenne?70e ft érdemes adni érte? Bemutató darab volt Angliában, a billentyűzet ki lett cserélve magyarra: nagyon szép állapotú ibm lenovo n500 notebook.Intel core2 duo processzor 2ghz,2gb ram,300gb hdd,wifi,nvidia 9300 videókártya,hdmi kimenet,webkamera, 3,5 órás akksi
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Gondwana #9122 üzenetére
X-ben barmit at lehet iranyitani barhova (Windows-on is, csak ott macerasabb).. igazabol atiranyitgatnom sem kellene, csak az Xmonad konfigban atirni a billentyukombinaciokat.. a gond az, hogy egy Win gomb nelkuli bllentyuzeten nincs felaldozhato gomb azon a kornyeken, ahol a Win gomb lenne, igy ha atrakom valamire, ujra meg kell szoknom a kombinaciokat..
mondjuk igy belegondolva lehet, hogy a jobb Alt tenyleg egy jo megoldas lenne, nem hasznalom semmire, es kozelebb is van a space-hez, kenyelmesebben elerheto.. teszek vele egy probat, talan nem tepem ki az osszes hajam, mire sikerul atszokni -
^Clown
addikt
X40 történet: ma ismét volt egy kis időm, letiltottam mindent, amit csak lehet a BIOS-ban, a wifitől kezdve a lanon át tényleg mindent. Eredmény:
1.) [link]
2.) [link]
3.) [link]
4.) [link]Egyedül az első memtest után reménykedtem kicsit, ott nem jött elő az unexpected interrult - halting CPU0 hiba. Elég sokáig is futott, na akkor gondoltam még izzasztom - felesleges volt.
Még egy dolog jutott eszembe, valahogyan le kéne tiltani az alaplapi memóriát. Viszont semmi ilyesmi lehetőséget nem találtam a BIOS-ban. Én vagyok a béna, vagy ilyet tényleg nem lehet csinálni? A legújabb, 2.08-as BIOS van fent (köszi TOZ
). Csodálkoznék, ha nem lehetne...
-
Gondwana
addikt
válasz
sghc_toma #9121 üzenetére
Ebből kiindulva át lehet másra is irányítani.
-
Gondwana
addikt
ThinkPad Keyboard Customizer Utility jó dolog! Asztali gépeken is használom minden irányban:
- CapsLock lassításra/késleltetésre (ha mellényúlok a Shiftnek, nem lesz rögtön minden fordítva)
- Volume Up/Down mappelésére jobbCtrl+föl/lesghc_toma, ugyanezzel a programmal át tudod mappelni a jobb Altot Win-gombbá. Win+D, Win+R, (VirtuaWin-ben Win+bal/jobb a desktopváltás) működnek vele.
-
sghc_toma
senior tag
-
evone
őstag
válasz
hcpeter #9113 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges, nem ér annyit. Veszel egy minosegi kulso billzetet ( 3-4-5 ezer forint ), felrakod a ThinkPad Keyboard Customizer Utilityt, aztan ugyis tudod majd hasznalni a gep billzeten levo funkciokat.
Én igy tolom perpill. Windows 7 alatt még mukodik ez a progi, de a lenovo nem fejleszti tovabb, gondolom pont azert hogy megvegyuk tole a 15 ezer forintos kulso billzetet... kurva anyjukat.
Pedig hasznos nagyon.
-
rankesz
veterán
Hogy könnyebb legyen megtalálni...
tényleg durván nyomja! Már volt vele üzletem, korrekt is!
-
^Clown
addikt
Uhh, mobileman fórumtárs nagyon bekezdett, T41 30K, T43 50K, T61 65K. Akinek olcsón kell gép, csapjon le
-
hcpeter
tag
Sziasztok!
Akinek van thinkpadhez külső thinkpad billentyűzete: hozza a minőséget, mint a beépített?
Érdemes beruházni rá? Van olyan, hogy nem egysoros az enter, és magyar?Köszi!!
-
zsloti
senior tag
Sziasztok
Adott egy ibm lenovo r50e (1834-S5G)
Sajna valami nem stimmel vele
Mikor rádugom a töltőjét vagy tölt vagy nem de inkább nem
Nem tudom mi szerint választ
Hálózatról megy írja hogy váltóáramról üzemel de nem tölt az aksilámpa zöld
Mi lehet a baj?
köszi
zs -
adorjant
őstag
válasz
k-rock-atona #9108 üzenetére
BIOS-ban is az integrált van alapértelmezésben?
-
k-rock-atona
csendes tag
Sziasztok!
Azt meg tudná esetleg mondani valaki, hogy az mitől lehet, hogy ha integrált kártya használatakor alvó módba küldöm a gépet, majd felébresztem, ,akkor ,,elviekben'' továbbra is integráltat használ a gép (Power Manager-nél a switchable graphics-nál energy star-t látok), viszont az everesten látom, hogy megy az ati, s emiatt a proci is gyorsabban melegszik (gondolom belül ugye fűt az ATI), s persze a venti is jobban pörög... Ha csinálok egy olyat, hogy váltás ati-ra, majd vissza PM-ben, akkor minden rendben lesz...), Nem tudom, ez mi a fene lehet, remélem, csak valami beállítási dolog lesz...
A gép egy T500-as Switchable Graphics-szal...Köszönettel,
k-rock-atona
-
^Clown
addikt
9093-as hozzászólást olvasd el figyelmesen, még egyszer.
MÁS: létezik valamilyen leírás, videó, aminek segítségével le tudnám szedni a bill. gombjait? Ki kéne pucolnom rendesen azt a billentyűzetet, elég sok mocsok összegyúlt a gombok alatt az évek során.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Építő/felújító topik
- Tőzsde és gazdaság
- BMW topik
- Fujifilm X
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged