- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
tpfancontrollal feltolhatnám ~3800rpm-re a venti fordulatszámát, de már bios-beállítással is hangosabb, mint az asztali(!) gépem, úgy hogy azon nincs rajta az oldallap.
Nem fasza, ha nincs visszavéve a teljesítmény, lazán 70-80 fok körüli a proci, pedig csak cad-del dolgozom, 2d-ben. Az előző ventivel, ami csapágyas lett, (ezért volt a csere) még szar állapotban sem ment 80 fok fölé a hőmérséklet többóra FEM-számítás után sem.
Lehet holnap már tényleg újrapasztázom a gépet, hátha csak azt cseszték el a szervizesek, vagy valami gagyi pasztát tettek rá, amikor lcd-panelt cseréltek.
-
adm
őstag
válasz
Ringman #10995 üzenetére
ortos-nál, linx-nél nem kell csodálkozni a 90-95 fokon egy jó hűtésnél sem, mivel a lehető legtöbb funkcióját kihasználják a prociknak. 15-20 fokkal simán lehet magasabb a hőmérséklet, mint akár renderelésnél vagy kódolásnál.
tedd fel a cinebench-et. ha azzal is ennyi akkor van baj.
-
audi100td
nagyúr
válasz
TayRol #10988 üzenetére
Ausztriában találtam ~7700-ért, lehet el tudnék hozni 2db-ot, de még gondolkozom a dolgon.
-
^Clown
addikt
válasz
audi100td #10982 üzenetére
Tim82-nek is mintha ilyen egere lenne, ő elégedett vele.
Más: 1024x768-as felbontásban keresek ThinkPad háttérképeket, elsősorban a "kék világidős" verziót. Tudom, Google, de csak 16:10 vagy 16:9 arányú képeket találtam, 4:3 kihalt... Ha esetleg van tippetek, megköszönöm.
-
audi100td
nagyúr
Gondolom a véleményed azóta nem változott, vagy?
-
audi100td
nagyúr
Nincs valakinek tapasztalata ilyen TP bluetooth egérrel?
mod: közben visszaolvastam, a kommentekből ítélve nem egy nagy szám...
-
rankesz
veterán
^Clown: az a szitu, hogy állítólag kipróbálták és nem bootolt, de nem annyira vágják a témát (sőt!) ezért kérdezi tőlem hogy mi lehet a szitu.
Linux Guruk! : Nem tudjátok hogy lehet Lucid alatt beüzemelni a Trackpoint középső gombját görgetésre? (2 gépen kellen belőni, az egyik a T400s-em, a másik az ION-os HTPC IBM usb travel keyboardal)
-
^Clown
addikt
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown #10968 üzenetére
Köszi, sajnos nem segített, viszont ebben a fórumban azt írják, hogy DDR2-400 az integrált RAM sebessége, ha ez így van, akkor elvileg minden rendben, csak nem értem akkor miért szerepel 533MHz Thinkwiki-n.
Valaki akinek X41-ese van nem tudná megnézni mit ír rá cpu-z illetve everest? Előre is köszönöm.
-
octavio
csendes tag
Sziasztok!
X200-as gépre akarok hdtv-t kötni. tegnap vga csatin keresztül ment minden. Ma megjött a hdmi kábel és a displayport átalakító, összedugtam, de semmi, a tv azt írja ki, hogy nincs videójel. Próbáltam a tv/gép újraindítását, meg az összes hdmi-vel párosítottam a gépet, de semmi...
Olvastam régebbenm hogy másoknak is volt ilyen problémája, azóta esetleg valami megoldás?Mert az intel vezérlőpult nem sok lehetőséget ad... -
lapa
veterán
válasz
Benoe77 #10958 üzenetére
valaki akkor itt csúnyán benézett valamit, mert én a jutubon láttam hd lejátszást x30?-en minimál cpu-val.
ahogy nézem nemrég kijött valami bigyóka hozzá, gondolom emberünk is azzal nyomult. csak új kernel kell hozzá, az meg nálam nem játszik szerintem ubuntu / phc miatt.
mindenesetre az mpeg2 is jó a digitál tévéhez, ezt az nv eleve nem tudta.
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
vettem egy 2GB 800-as Kingston RAM-ot az X41-be, viszont ha minden igaz, mindössze 200MHz-en üzemel az 533 helyett: [link]
Lehet ez ellen valamit tenni vagy csere? Legfrissebb BIOS van fent...
-
-
kraftxld
félisten
Kis pozitiv tapasztalat gari ugyben.
Egy forumos kollegatol vettem a T61em kb 2,5 eve, o Ausztriabol hozta, en meg hoztam magammal NZ-re.
A tolto a csatinal elkezdett szetbomlani, a kulso szigeteles kilatszott mar egy 2x2mm-es teruleten, csak bizonyos pozicoban toltott, mivel nem volt kimelve az elete alatt mig nalam volt.
A garibol mar csak 6 nap volt hatra, felhivtam a helyi Lenovo-t, elsirtam az illetekes elvtarsnak a banatom, csak a serialt kerte, meg megerositette, hogy Ausztriaban vasaroltam, mondom bizony. Nem problemazott semmin, masnapra! hozta a futar a csere zsir uj toltot, a hibasat visszakultem, mindenki boldog volt. A telefonbeszelgetes nem tartott tovabb 8,5 percnel, ebbol kb 3-at a menuben kodorogtam.
Ugyhogy a kovetkezo gepem is Lenovo lesz ha majd megpusztul a T61, remelem nem mostanaban lesz, mert adni akarok neki egy durva SSD-t, ultrabay vinyokeretet meg 9 cellas akksit. -
rankesz
veterán
Egyik ismim q9300as procit szeretne tenni a W500-asába, szerintetek működne vele?
A csipszet elvileg támogatja... -
dbius
veterán
-
lapa
veterán
igen, erre közben már én is rájöttem, de puszta véletlenül. az enyémre nem karistolva van, csak bele van ütve a fémlemezbe. ember legyen a talpán, aki azt élből kiszúrja, mert (nálam) alig látszik. érted kerestem és nem találtam, utólag is csak akkor jött le, mikor pont jó szögben tartottam a fény felé.
a gps 5 műholdnál mondta ezt, nem vágom mennyi az optimális. gondolom elég kéne legyen. mind az 5-nél jók voltak a csíkok, nem "éppcsak" volt vétel.
a zsanér természetesen stabilan tart, csak szokatlan volt. ahogy néztem megcsinálja a borulást, de csak ölben teszteltem.
- kicsit lötyög a 6 cellás akksi. a 9 cellásat még nem próbáltam.
elég szépen bebuktam a tegnap esti mókát, nagy magabiztosan hozzáadtam valami kusztom PPA-t az intel gyorsítós driver leszedéséhez, aztán apt-get install után a rencer mondta, hogy balra el. utána se a grub-ba nem tudtam belépni (mert valamelyik féleszű kitalálta, hogy grub2-ben lecserélik az ESC-et SHIFT-re), se live cd-t nem tudtam indítani hiszen "serial". nagy nehezen a t61-be beletuszkoltam az összes vinyót, és vissza tudtam állítani egy tegnap esti mentést. hogy klasszikusokat idézzek:
"if I were the type
to use bad language,
I'd be employing it
bitterly and repeatedly!"azaz
"hogy ha olyan ember lennék,
aki káromkodni szokott,
akkor gyakran és válogatás
nélkül megtenném!"ha van valakinek működő intel 4500 + ubuntu 10.04 gpu gyorsítós ötlete kérem ossza meg.
-
Napfénysüti
nagyúr
Én is a driverre tippelek. Barátnőm wifi hálózatára például nem tudok csatlakozni a T400-al. Nem tudom mi lesz ha odaköltözöm.
Bezzek az ő R61-e röhögve felmegy. Sőt a régi Nokia E51-em illetve az i900 Omnia és az i8000 Omnia2 is vígan netezik. Csak az én T400-am nem tud.
-
salieri.
őstag
sziasztok! vettem egy uj IBM T43 at . a dvd író viszont nem hajlandó olvasni az oprendszer telepitesnel a lemezt , igy nem tudok rendszert rahuzni
van valami tippetek mi lehet a gond?
-
TayRol
nagyúr
tp-link 841nd van otthon. az elozo hp notival egyszer sem produkalta ezt. en raadasul csak torrent alatt veszem eszre. szoval pont az ellentettje, mint neked.
ezzel egyutt nem zavar, csak masodpercekre szakad, de kerdem en, ha ujrateszem a win-t, erdemes lenne nem a Lenovos drivert hasznalni?
-
dbius
veterán
válasz
TayRol #10938 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy router függő a netdobálás.
Otthon egy tp-link 1043nd "N" router van, azzal eddig egyetlen gép sem dobálta wifin a netet (oprendszertől függetlenül).
Előző routerem egy Gigabyte "G" router volt, ami jelenleg anyámnál van. Na, ezen mindegyik wifis gép dobálja a netet, de kizárólag vista és win7 alatt. Szerintem a routerben van a hiba.
Annyit tapasztaltam, hogy ha pl. torrent megy a háttérben, akkor jóval ritkábban szakad meg, mint csak böngészés esetében.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Napfénysüti #10936 üzenetére
nekem digi van, es en is eszleltem mar ezt a jelenseget. ezek szerint nem csak nalam van a hiba. Lenovo driverrel.
-
audi100td
nagyúr
Az SSD-s topikban felhívták a figyelmem egy FlashFire nevű progira, ami lecsippent egy kis részt a rendszermemóriából és azt használja az SSD-nél cache-ként, a jmicron vezérlő állítólag nem tartalmaz gyorsítótárt. Ez ha minden igaz javít a lag problémán, talán meg is szünteti, majd kiderül.
-
bwoay
nagyúr
le van rajzolva, merre mén a SIM, a slot alatti alu panelra van rákaristolva. ami meg a nyitást illeti: nálam még a 6 cellás akksi súlya sem elég, le kell fogni az alját, hogy ki tudjam nyitni.
ez a pontatlan mérés a GPS-nél nem amiatt van, hogy adott pillanatban nem látott annyi műholdat, ami a magassági adatok kiszámolásához kell?
-
dbius
veterán
hmm, én nem vettem észre, hogy rossz magassági értéket dobna a gps (X200 - SE 3507g).
-
lapa
veterán
hö? az lehet, hogy a t61 ultrabay nem jó az ultrabasebe?
"serial" ultrabay slim. agyam eldurran ezektől az arcoktól.
-
lapa
veterán
nem, mert nem gyorsítja a vidijót eléggé. nekem szükségem van a gépre miközben anya mozizik vagy ilyesmi. meglepődve láttam egyébként amit evone írt, hogy elfut rajta a 720p, de azért amellett már nem az igazi melózni. pláne, hogy a tévétuner is előbb-utóbb hd-t fog küldeni.
nem csak úgy kinézetre meg felvágásból választottam ám, mindent meg tudok magyarázni.
evone: a makacs fehér foltok, meg rögtön utána a billentyűzetes dolog biztosan leesett?
ja, migráltam jól. felszedtem a powertapet a mini dockról, leragasztottam az ultrabase-t takarékosan ugyanazzal a kupac powertappel meg átcsavaroztam a vinyót. najó, még mondtam neki, hogy felejtse el az nvidia drivert, meg a phc beállításokat. csak a dvi meg az spdif árválkodik most...
-
buherka
addikt
Srácok...
Mostanában néha eldobja a T500-am a WIFI-t.
Nemrég váltottam netet otthon. Invitelről -> T-Home-ra, lehet hogy ez okozza a problémát?...nem tudom. Eddig semmi gond nem volt.
Főleg akkor csinálja, amikor torrent közben próbálok netezni. Akkor szinte egyből eldobja a WIFI-t és nem is kapcsolódik újra.Mondjuk nincs fenn a gyári Intel WIFI driver a lenovo oldaláról.
Amit a Win7 rakott fel, azt használom.Szerintetek, mi lehet a gebasz?
-
csiktor
tag
- a gps a koordinátákat még besaccolta (5 műhold), de aszongya 1500 méteren vagyok. ezt hazánkban megfelelően röpképes hardverkonfiguráció nélkül szinte elképzelhetetlennek tartom. amikor sétálok, azt mutatja szinte azonnal.
Ilyet nekem is csinál! Sima X200, Ericcson modemmel. Nem akartam elhinni, hogy 600 m magasan vagyok Budapest belvárosában, úgyhogy csekkoltam másik 3 GPS-el és tényleg nem... A koordináták viszont jók. Nem tudom mitől van ez.
Érdekesség még egyébként, hogy gyári Visra recoveryvel egyszerűen nem csinált semmit a GPS, nem voltak koordináták fél óra után sem. Win7-el szintén nem. Aztán feltoltam XP-t és azzal 2-3 perc után a szobában is volt jel... Linux alatt még nem próbáltam.
-
evone
őstag
+- a panel sokkal könnyebben nyílik. talán direkt, hogy ne borítsa fel a kis töpörödött testét.
mikor elsőnek fogtam x200s-t én is meglepődtem hogy ez meg mi? a szél kihajtja itt a kijelzőt. az x41 is ilyen, de megáll a kijelző a helyén. és ha kiveszem az aksit a helyéről fel is tudom boritani a gépet, mint a t61et. gondolom tudod miről beszélek.
+ rettentő fényes, sokkal fényesebb a T61-nél a panel azonos beállításnál. nem tudom még, hogy ledes-e.
én is elcsodálkodztam x41en hogy 4 éves létére hogy az istenbe lehet ilyen fényes a kijelzője.
- makacs fehér foltok lettek a fedélen, nagyon nehéz letisztítani.
+ a billentyűzet nem csak kávé- és vízálló.
neked nem való számitógép a kezedbe.
+ a thinklight a t21-hez hasonlóan kitűnően műx, nem úgy mint a t61-en.
x41en is rohadt jó a thinklight. t61en szart sem ér.
-
lapa
veterán
+ a thinklight a t21-hez hasonlóan kitűnően műx, nem úgy mint a t61-en.
- a gps a koordinátákat még besaccolta (5 műhold), de aszongya 1500 méteren vagyok. ezt hazánkban megfelelően röpképes hardverkonfiguráció nélkül szinte elképzelhetetlennek tartom. amikor sétálok, azt mutatja szinte azonnal.
-
audi100td
nagyúr
-
lapa
veterán
neviccelj, még a söröt is az sd kártya slottal nyitottam ki.
szóval a lényeg először is: x200s sp9400 win xp panel, wifi és akksi nélkül kicsiny adapterrel konnektorból 10w körül. ez legalább egy tizessel kevesebb, mint a T61. apa szívéről leesett nagyonnagy kő vagyok.
további tapasztalatok az első órák után:
- kicsi. szokatlan, mert a két oldalsó szélhez mértem szoktam meg a prüntyögést (legalábbis ezek szerint).
+ nem lazáznak a műanyag elemek rajta, megmarad egy csomó kétoldalú ragasztóm.
+- a panel sokkal könnyebben nyílik. talán direkt, hogy ne borítsa fel a kis töpörödött testét.
- akksi nélkül nem áll meg. ez milyen már. minek a negyedik láb akkor?
- nincs lerajzolva merre mén be a sim, a hülyegyerek hadd puzlézzon. persze a tört sarok van kifelé, nemúgy mint minden más cuccon.
+ rettentő fényes, sokkal fényesebb a T61-nél a panel azonos beállításnál. nem tudom még, hogy ledes-e.
- az ultrabase végtelenül böszme. ez megint olyan, hogy az arcomat kaparom, mert kapok egy centi üres műanyagot. semmi az égvilágon nem indokolja. korábban azt hittem bele lehet rakni a töltendő második akksit, de hát még azt se. szerintem simán vastagabb, mint a t61 mini dockkal. nem beszélve arról, hogy a mini dock döntött, tehát nincs az a "lexikonon gépelek" feeling.
- ugye displayport az hang óhne, 21. században 3,5 jack elosztóval fog menni a házimozi.
- makacs fehér foltok lettek a fedélen, nagyon nehéz letisztítani.
+ a billentyűzet nem csak kávé- és vízálló.
most kimegyek megkérdezem a műholtól hol vagyok, itt bent nem akarja.
upd: ugyanitt doboz eladó 94e-ért.
-
Tim82
félisten
Szívem szerint nem vennék Kingspec-et, de mivel a Lenovo SSD-vel (illetve az eBay-es eladóval) befürödtem*, így most nekiálltam nézelődni. 180 dodóból már tudok venni egy 64 GB-osat, az egészen korrekt méret, azon már elférek.
Kicsit félek a JMicron vezérlőtől, illetve, hogy mennyire laggolhat (olvastam a Kingspec SSD-kről jót és rosszat is), de ár/érték arányban jónak néz ki.
Jobban örülnék, ha lenne megint Lenovo SSD, megbízható eladótól, de épp egyet sem látok eBay-en. Jobban örülnék egy Photofast-nak is, mert ugyan azzal van error 2010, de Indilinx vezérlő van benne, amiről a PH!-n is jó véleménnyel vannak - ellenben kib...ul drága.
A végén a Kingspec marad.
Amúgy meg reszketve várom, hogy downgradelhessek: 14" T43p-ről 15" IPS T42-re.
* Isten áldja a Buyer's Protection intézményét!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azta HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/512 Iris Xe FHD+
- HúHa HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 16/512 Iris Xe FHD+
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
- 27% SZÁMLÁVAL! Dell Precision 5560 / I7-11800H / T1200 / 16GB DDR4 / 1TB NVMe / BeszámítOK!!!
- HP 250 G10
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15.6" FHD IPS 165Hz - Ryzen 5-5600H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11 P
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest