Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építkezünk 6. rész (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- 🖥️⛅
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
modeller
aktív tag
Sziasztok.
Ha valakit érdekel, kijött egy javitott AMT firmware vPro-s gépekre. (R,T,W,X)
Furcsa, hogy a system update nem hozza fel, nekem egész régi volt fent.
(de WPA2-t úgy látom még mindig nem tud) -
modeller
aktív tag
válasz kingabo #8631 üzenetére
Nem tudom milyen géped van, de a T500, T400 switchable graphics-al, biosban kézzel engedélyezett VT-D támogatás esetén okoz anomáliákat a desktopon, bár kissé más fajtát. A szomorú, hogy ismert, dokumentált probléma, de nem javitják valamiért... De ha van VT-D támogatás a gépedben, akkor egy próbát megérhet a letiltása.
-
modeller
aktív tag
A PM szerintem csak a switchable graphics, a charge threshold és a battery reset miatt kellhet, ebben a fontossági sorrendben. A sw. graphics szégyen, hogy nem oldható meg máshogy, egyébként fel lehetne rakni PM-t, beállitani a charge threshold-ot és le is lehetne szedni, teljesen feleslegesen telepit service-eket, és indit el automatikusan programokat loginkor. A battery stretch nekem 3-4 percet ad pluszban, ha a maximum battery life az aktiv profil , persze lehet más gépeken sokat segit
-
modeller
aktív tag
válasz Napfénysüti #8685 üzenetére
A control panelbe települ, ha nem kéred külön, hogy a start menübe is bekerüljön.
-
modeller
aktív tag
"jelszót kér az Intel ME Configuration."
Az AMT mindig konfigurálatlanul, jelszó nélkül érkezik a géppel, amit az első AMT-be lépéskor kötelezően meg kell változtatni. Tehát, ha jelszót kér, akkor azt valaki beállitotta benne. Emlékeim szerint a "bios" elem lehúzása törli az egész AMT konfigot és akkor visszáll jelszó nélkülire, de mindegyik AMT-s géphez van ezügyben leirás a lenovo-nál, elfelejtett jelszó cimszó alatt.
-
modeller
aktív tag
"Egy régi, és máig kijavítatlan példa (Windows): ha be van állítva swapfile, akkor a fizikai memória méreténél nagyobb file másolása közben előfordulhat, hogy kilapozódnak az éppen futó folyamatok is"
Teljesen OFF, de semmi köze a windows-hoz. Többféle API-val is megoldható a másolás windows-on. Van amelyik puffereli a beolvasott adatokat, van amelyik nem. Előbbi akkor hasznos, ha egy helyről több helyre kell másolni (vagy csak feldolgozni) ilyenkor a nem módosult adatokat csak 1x kell a háttértárról beolvasni, a további kérések memóriából teljesithetőek. Ilyenkor a win LRU algoritmus alapján kilapozza a legrébben használt memóriapage-eket (pontosabban csak az adatot tároló page-eket, a kód-ot felesleges) hogy a puffereléshez legyen elég hely. A megfelelő api használata a másolást végző program dolga.
-
modeller
aktív tag
Emlékeim szerint ezek a kulcsok segitenek a dolgon.
"hanem semmit"
Olvasd el mégegyszer, az előző hozzászólásomat. Pufferelt olvasásnál igenis ki kell pagelni LRU szerint a nem használt lapokat. Más kérdés, hogy nem igy kellene másolnia alapból.
És azért túlzás, mert az xp egy évtizedes oprendszer, win7-en, de még vista-n sincs ilyen gond.
-
modeller
aktív tag
Ez 99%, hogy hardverhiba, felesleges a wint telepiteni/javitani, ha már a telepitő elhal, akkor ott súlyos gond van. Azt a modult simán vidd vissza és be ne dőlj olyasminek, hogy normális, ha hibákat dob a memtest. (és reménykedj, nehogy az legyen, hogy a hibás modul hazavágta a memóriavezérlőt az alaplapon)
-
modeller
aktív tag
Esetleg próbáld meg lehúzott ssd-vel úgyhagyni memtest-et megint éjszakára. Abban eléggé biztos vagyok, hogy ha a memtest kifagy egy gépen az súlyos hardverhiba. Nálam volt egy ilyen PC javitásra, win is fagyogatott mindenféle ok nélkül, és memtest is ilyen hibával fagyott meg, már mindent kicseréltem, mire eljutottam a processzorig és az megoldotta. Azóta is a polcomon ül a szemmel láthatólag hibátlan proci, 3 ghz-es prescott
-
modeller
aktív tag
"nekem olyan rémlik, hogy az az error önmagában nem kritikus"
Nekem az nagyon súlyos hibának rémlik, persze ez se 100%
A memtest86 egy végletekig optimalizált program, gyakorlatilag nincs benne hiba és nagyon egyszerű műveleteket végez, a procin és a memórián kivül semmihez nem nyúl, futása közben nincsen semmi driver betöltve, ha az kifagy, ott általában komoly gond van.[ Szerkesztve ]
-
modeller
aktív tag
Csak halkan mondom, hogy a windows xp supportja már nagyon rég óta csak security-ra vonatkozik. A "hibát", akkor mondjuk úgy, hogy 2006-ban javitották a Vista kiadásával, te pedig általánosan beszéltél windows-ról, hogy nem tudták kijavitani. Több ezer ilyen "hiba" van pl a win 2000-ben, amit meg az xp-ben "javitottak", mert nem volt eléggé fontos, hogy a régebbi termékeket is átalakitsák emiatt. Akit súlyosan érintett a probléma, az migrál, vagy lehet használni linuxot vagy macos-t vagy akármit. De mint emlitettem a probléma xp-n sem kritikus, lehet használni más alkalmazásokat a másoláshoz, amik a nem pufferelt apival másolnak, nem egy világrengető probléma, ezer más zavaró dolog is van az xp-ben, csak az egyre kevesebb embert érdekel a win7 idejében.
Na részemről lezárva ez a thread, teljesen off, meg marhaság is, foglalkozzunk inkább a Thinkpad-ekkel.
[ Szerkesztve ]
-
modeller
aktív tag
Új BIOS T500-hoz: [link]
* (Fix) Fixed an issue where a blue screen might happen.
* (Fix) Fixed an issue where the LCD brightness might become maximum after resuming normal operation from sleep/standby/suspend state (on the discrete graphic models only).
* (Fix) Fixed an issue where incorrect IP address of HPM (Hardware Password Manager) server might be displayed on the HPM logon screen.
* (Fix) Fixed an issue where password might not be reset.[ Szerkesztve ]
-
-
modeller
aktív tag
válasz mazsonpopo #10729 üzenetére
Az autós töltő engem lehet, hogy érdekelne.
-
modeller
aktív tag
válasz Magnat #11039 üzenetére
control panel/programs and features alatt megjelenik, mint fullscreen magnifier vagy valami hasonló, uninstalláld és többet nem jön be. (mellékhatása, hogy a system update ezután mindig felajánlja hotkeys csomagot)
A másik variáció, hogy sysinternals autoruns-al megkeresed melyik exe kezeli és kiveszed a pipát, hogy ne induljon el bootkor, de én lusta voltam ehhez. -
modeller
aktív tag
-
modeller
aktív tag
válasz Magnat #11916 üzenetére
Melyik kliens oprendszeren futó virtualizációs szoftver használja ki a vt-d -t?
Én kliensen vmware workstation-t használok, az nem használja. Vmware-ből csak a vSphere tudja, de az meg ugye nem win7 alatt fut, hanem közvetlenül a vason, igy nem érinti a probléma
[ Szerkesztve ]
-
modeller
aktív tag
válasz Sunabouzu #11918 üzenetére
Megkerestem a hivatalos álláspontot a dologról, ebben érdekes módon van egy olyan megoldás is, hogy két ugyanolyan memória modul legyen a gépben és akkor elvileg nem kell kikapcsolni a vt-d -t.
Próbálok visszaemlékezni, hogy mikor a gépet vettem, akkor mintha tényleg nem egyforma méretű volt benne (2+1 gb), de mindjárt visszakapcsolom, mert most 2x2 van benne, hátha... -
modeller
aktív tag
válasz Magnat #11923 üzenetére
Ideológia nem is kell, SSD van a gépben, ami miatt a pagefile-t minimalizáltam, de fejlesztés közben 1x már előfordult, hogy kifutottam a 4 gigából... És most azzal nyugtatom magam, hogy a 6 giga már tényleg elég lesz. Boldog naivitás...
Ha már upgrade. Véletlen nem vett már valaki ilyen 4 gigás modult 400/500-as szériába? Hogy szereti-e...
Most látom nincs is ára, múlt héten még 23e brutto körül volt...
[ Szerkesztve ]
-
modeller
aktív tag
Ha szabad ide ilyet...
Upgrade miatt eladnám a 2x2 GB DDR3 1066-os gyári ramot a T500-ból, 14e-ért.
-
modeller
aktív tag
válasz lezso6 #13353 üzenetére
Lehet venni kábelt külön, én is akartam, de aztán az ibm magyarország ajánlata lebeszélt róla:
DC Input Cable (41R4508) $33 + áfa
DC Output Module (41R4509) $39 +áfa
Cigarette lighter plug (auto/air connector) (41R4542) $8 + áfa
20V charging tip (41R4287) $5 + áfaEbben ugye nincs benne maga a táp (ami gondolom a legdrágább) és még pár kiegészitő, amire nem is kértem ajánlatot, mert az megvan már. Mindenesetre többe kerülne, ha megvenném a pár hiányzó kábelt, mintha egyben vennék egy újat, röhej...
-
modeller
aktív tag
Nekem van mindkettő (csak az ultraslim hiányos), nem vagyok biztos benne, hogy mire gondolsz, de a powertipeken kivül nem igazán kompatibilisek. De a legnagyobb gond (ill az ultraslim nagy előnye) hogy a slimhez szivargyújtó esetén is kell a táp (keresztül kell rajta vezetni) addig az ultraslimnél nem kell hozzá táp, a két kábel egymásba megy és kész.
-
modeller
aktív tag
válasz feelgood #14234 üzenetére
"Igen, de az új modelleken, X201, T400s,410s, T410,510, W510 tud olyat is hogy már azzal kapcsolod be eleve a gépet, hogy elhúzod rajta az ujjad. "
Ezt a T500, T400 széria is tudja már.
A win login átugrásában nem vagyok biztos, nem használom a client security-t, gondolom az csinálja. -
modeller
aktív tag
válasz feelgood #14786 üzenetére
"nálam van mac address szűrés is, meg wpa2, senki nem próbálkozott még"
a mac address szűrés semmit nem ér, a mac addressek simán lehallgathatóak és utána hamisithatóak.
Azt honnan tudod, hogy senki nem próbálkozott még? A wifi törésben tényleg az a "jó" hogy lehallgatsz megfelelő x csomagot (nem küldesz, lehallgatsz!) majd szépen hazamész és ráeresztesz a brute force-ra annyi és olyan erős gépet párhuzamosan amennyit nem szégyellsz. Ebből az üzemeltető semmit nem érzékel.
Jelenleg az egyetlen biztonságos wifi a WPA2, de nem shared key-el, hanem RADIUS serverrel, az akár percenként cseréli a kulcsokat, mégpedig nagyon durva kulcsokat, jelenleg nem törhető ennyi idő alatt akárhány gépet is eresztesz rá.
Otthonra bőven elég egy jó erős shared key-es WPA2, de komoly cégnél csak a WPA2+RADIUS.
-
modeller
aktív tag
válasz feelgood #14802 üzenetére
Eltűnik a vodás kapcsolat. Ez nekem is előjött. Nálam ki van kapcsolva mindig a WWAN (fn-F5-el) csak akkor kapcsolom be, ha kell. Úgy tűnik, hogy ha standby-ból felébred a gép és utána visszakapcsolom a WWAN-t, akkor nem jelenik meg a kapcsolatok között win7-ben, mint tárcsázható kapcsolat. De a wwan hálókártya letiltása-engedélyezése a hálózati kapcsolatok között megoldja. Nem nagy kaland, de azért egy lenovo-tól nem várna ilyet az ember egy win7-en.
-
modeller
aktív tag
Szerintem ki kell, hogy kapcsolja, mert a wwan led is elalszik olyankor az lcd alján.
Én arra gondolok, mikor úgy van beállitva, hogy fn-f5-re előjöjjön a "power settings of wireless radios" és egyenként tudod ki-be kapcsolgatni őket.A fizikai kapcsolót én nem használom, mert wifi, bt nekem mindig kell, csak a wwan-t kapcsolgatom ki-be.
-
modeller
aktív tag
válasz feelgood #14842 üzenetére
"hogyha valaki touchpados, akkor minek ThinkPad"
Szomorú volna, ha a thinkpad annyiban különbözne a nem thinkpadektől, hogy van rajta egy pöcökegér...
Egyébként én is touchpad-en nyomom, nekem sokkal gyorsabb, pontosabb mint a trackpoint, de sosem értettem minek ebből hitvitát csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LOQ (i5 12th, 16 GB, 512 M.2, 4050 RTX 6 GB) gamer noti 1 év garanciával!
- PANASONIC TOUGHBOOK CF-54 7. gen. I5 katonai laptop (4X2710 Mhz, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, WIN10)
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest