- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
válasz
buherka #101406 üzenetére
Az szívás...
Mivel baromi jó fej vagyok és szívemen viselem a ThinkPad tulajok sorsát...belekotortam a szekrény aljára és találtam egy ilyent. Néha olvasom a topikot, tehát mákod van...
Ez még a régi W541-es gépem billentyűzete volt. Már Home gomb hiányzik belőle, de az neked nem kell. Gyári Angol. Láthatod hogy rücskös a felülete és nem sima. Tehát nem a világítós kivitel.Kamionnal jövök megyek kicsiny országunkban, napi szinten. Ha ügyes vagy kiszerelheted magadnak...törd el te, ne én nyírjam ki.
Ha szeretsz kirándulni Fóton vagyok...Szeretem a csokit, a kólát (Coca)...
-
Francia91
veterán
válasz
buherka #90832 üzenetére
Bár lehet, hogy a nagyobb ház miatt, de nekem pl a Precision M6600-as tényleg halk, játék alatt is közepes fordulatra pörögnek fel a ventik. Core i7 2720QM és Quadro 3000M van a gépemben, film alatt pl tök néma, 3D renderelés és játék alatt sem tudtam fullra járatni a ventiket, csak FurMark és Prime95 együttes terhelésével sikerült
Bár én meg is fogadtam az EliteBook 8560W után, hogy WorkStation-ból csak 17,3-as, mert 15,6-os házban tényleg használható hardvert nem lehet lehűteni. Az M6600 hozza azt a szintet, amit elvárok, és azzal a hardverrel, ami már teljes mértékben tudja azt, amire szükségem van
Az i7 2720QM Turbo boost nélkül 70 fokig, Turbo boost-ot bekapcsolva 84 fokig melegszik (de nem szoktam bekapcsolni, nem éreztem még szükségét, mert pl a videokonvertálást is rohadt gyorsan megcsinálja a CUDA támogatás miatt), a Quadro 3000M pedig még nem melegedett 66 fok fölé. Közepes ventifordulat mellett.... -
Tikakukac
titán
válasz
buherka #90832 üzenetére
Ha megrendeled a géphez tartozó VGA-t és nem stimmel és nem megy bele, hackelhetni kell, ott brutális probléma van. Legalábbis kolléga ritkán mondd olyat, hogy megjött az adott típushoz tartozó lap/kari/burkolat és nem stimmel
Többi meg hát ez van helyzet. Én tudok olyat akinek 15 fős TP flottából 12 már romosra volt garizva, na őt 1 géppel nem tudnád meggyőzni
AxBattler: Annyira nem érdekes, minden olyan sorozat ami rosszul sikerül így fest. Van akinek megy, van akinek nem. Amik leginkább mennek ott nincs érdekesség, azok mennek. Ezy.
-
Tikakukac
titán
-
HSM
félisten
válasz
buherka #90162 üzenetére
Tényleg akad barátnő LG paneljén is pár folt. De a foltok fizikai sérülés következményei, a fedlapon is van némi ráutaló nyom, mitől keletkezhettek. Szóval én ezt nem a panel számlájára írnám.
Ettől függetlenül én inkább használnám azt, mint a foltmentes AUO-m. De a Samsungom is szerettem az ex-T410-ben, miután nagyjából megbarátkoztam a betekinthetetlenségi szögeibe, meg beállítottam a gammáját. -
-
-
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
buherka #34933 üzenetére
Mondjuk a T510-ben érezhetően gyorsabban hasít ugyanaz az SSD mint T400-ban, pedig csak egy 16GB-os Kingston V100-ról van szó. Szóval a proci sem elhanyagolható, de az tény, hogy egy cpu családon belül bizonyos határokon túl nincs olyan óriási eltérés. Persze 1,4GHz ULV vs 2,5GHz nem vehető egy kalap alá, de P8400-tól felfelé nem biztos, hogy van értelme ezzel játszadozni.
-
Rez_Grof
őstag
válasz
buherka #34933 üzenetére
Nekem per pill egy 120GB Vertex4 szolgál rendszer HDD-nek a T500-ban, előte egy Scorpio Black edition volt, hát ég és föld, főleg mindennapi használatban, olyan simában fut/indul minden. Van mellé 8GB ram /néha fut pár vituális gép rajta/, swap tiltva és öröm boldogság.
-
-
szmissz
senior tag
válasz
buherka #34315 üzenetére
Nem szép is lenne, hanem szép is!
A legtöbb lépésből álló, legösszetettebb feladat a hivatalos útmutató szerint is. A zsanér kiszedés is része a dolognak, egy apró része. Aztán vannak még a csemegék, mint az összes antenna kábel és egyebek kiszedése ÉS visszarakása az új keretbe... élmény lehet.
Ennyi külön nagyobb lépésből áll, amelyek önmagukban is feladatok.
For access, remove these FRUs in order:
• “1010 Battery pack” on page 85
• “1020 ExpressCard blank bezel” on page 86
• “1050 DIMM slot cover” on page 90
• “1070 PCI Express Mini Card for wireless WAN” on page 92
• “1080 Keyboard” on page 94
• “1110 PCI Express Mini Card for wireless LAN” on page 103
• “1120 Keyboard bezel assembly, FPC cable, and Bluethooth daughter card (BDC-2.1)” on page 105
• “1150 Speaker assembly” on page 112
• “1160 LCD unit” on page 114
• “2010 LCD bezel assembly” on page 135
• “2020 LED board” on page 137
• “2030 Integrated camera” on page 138
• “2040 LCD panel and LCD cable” on page 139
• “2050 Camera cable” on page 141
• “2060 Wireless LAN antenna assembly or wireless LAN/WAN antenna assembly” on page 143Sajnos semmi köze nincs a T61 szereléséhez.
-
szmissz
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
buherka #33197 üzenetére
Én asztaliban is tesztelgettem ramokat, szintetikus tesztekben tényleg gyorsabb a ddr3, kár hogy valós alkalmazásban nem
Persze ugyanolyan hw-rel, mondjuk sokkal erősebb cpu-val mint ami az egyik gépben van nem érdemes tesztet csinálni, nincs értelme. Még a core i széria se gyorsul semmit alacsonyabb v magasabb órajelű ramtól, ahol számít az amd apu-k igp-je, ott már van értelme pl 1333 helyett 2000-es ramot használni, de máshol nincs.
Ha usb3 kell mért nem veszel ec54 usb3 vezérlőt? -
Tim82
félisten
válasz
buherka #33184 üzenetére
3. DVD író mindegyikben...(nekem ez főleg fontos lenne, mert mi így archiválunk )
A kiírás szerint alfa156 T500-aiban combo drive van (DVD-t csak olvas)... Amúgy a fene se gondolta volna, hogy a T500 generációjában képesek még kiadni üzleti gépet combo drive-val. (Mert DVD-olvasóval még megérteném, céges rendelésre, a helyi policy-k miatt. Az én munkahelyi gépemben még optikai meghajtó sincs, igaz, az desktop.)
Szerk.: elütés.
-
^Clown
addikt
-
brd
nagyúr
válasz
buherka #32536 üzenetére
A legfontosabb az alignálás, mert ha nincs helyesen beállítva, akkor az felesleges írásokat generál, ill. így picit lassabb is. Rosszat nem tettél, ha ezeket megcsináltad, csak a jó része felesleges, ill. nem az SSD miatt érdemes így beállítani, ha érdemes egyáltalán, pl. indexelés/prefetch.
-
brd
nagyúr
válasz
buherka #32530 üzenetére
Igazából sok zöldség van abban a leírásban, egy jó részét eleve nem érdemes megtenni, mert igazából semmi köze az SSD-hez, egy másik része pedig félinfókat (pl. 1-es pont) tartalmaz. Pl. a 4-9-es pontokat kapásból kivágnám, mert baromság (kivéve az IE gyorsítótár áthelyezést, de én igazából azt modemes net fölött amúgy is kikapcsoltatnám, mert kb. 0 értelme, ráadásul talán az IE kezeli legszarabbul ezt a gyorsítótárat, sokszor inkább lassít, mint gyorsít). Ha valaki kéri, szívesen leírom, melyik miért zöldség.
-
Chaser
legenda
válasz
buherka #32522 üzenetére
Nem csörög-zörög, csak ha mozgatom a gépet akkor van hangja, jó ventinél nincs hang akkor se.
szerk: Az meg nem érdekelne ha ugy. és nincs vele semmi probléma se méret se minőség terén. De azért akarom cserélni hogy szupaszájlent' legyen, nem azért mert egy rossz minőségű ventit akarok hallgatni
Hát ez az hogy nekem sentinel szerint nem megy a trim egyik gépen se, ami furcsa kicsit
-
Declare
őstag
válasz
buherka #32416 üzenetére
Persze, én is úgy vagyok vele, h eddig is megvoltam nélküle, ha sikerül egy új notit beszerezni, úgyis látványos lesz a változás...és ki tudja 1-2 év múlva lehet azért megfeleződnek az árak.
Egyre inkább ezen az mSata 64Gb on gondolkodom, azért arra ráfér a win7 (ősztöl win8
) meg 1-2 fontos progi is!
Majd meglátjuk, de jó lenne! Viszont 70k 256Gb ért hát nem tudom....
cellpeti: biznisz, nem biznisz, nézőpont kérdése
, drága ez a hátránya, de mellé látod mit ad gyorsaságban, akkuban! Nem létkérdés ez tény.....
-
Chaser
legenda
válasz
buherka #32287 üzenetére
Vágom már, de nem esik ki anélkül se. Jó kis masszív caddy.
Declare: SSD-től függ, van amelyik többet eszik. Nálam a T400-nál azért érezhető megnőtt az üzemidő. aki meg ilyen drága gépekben töri a fejét vegyen egy 256-osat
samu 470 256GB elég baráti áron van már. Igaz sata2 de kb mind1.
-
Declare
őstag
válasz
buherka #32287 üzenetére
Akku üzemidőben az ssd vel észre vettél javulást ?
Amik jönnek t530 ba lehet tenni ha jól értem ssd t és hdd t is ? Mert az baromi jó lenne, lehetne venni egy kisebb ssd t az alap progiknak és egy 500as hdd meg jó lenne a cullangoknak
ezt a mondatot nem értem teljesen "Az adatok tárolása HDD-n és SSD-n is történhet, sőt, 32 GB-os, mSATA csatolós SSD gyorsítótárral is rendelhetők a gépek"
-
Declare
őstag
válasz
buherka #32287 üzenetére
Én úgy láttam játszani szeretne, nem futtatni
Notebookcheck vga és cpu benchmark listjében én megnézném az ajánlott perifériák pontszámát és amit venni akar gép perifériáinak pontszámával összehasonlítanám, abból már le lehet vonni az alpvető következtetéseket szerintem.
-
felvono
tag
válasz
buherka #32262 üzenetére
erdekes. lenovo forumon egyik helyen azt irtak hogy nem csereltek gariban, masik helyen meg azt hogy egy sracnak kicsereltek....
na mindegy...lehet beprobalom, ha jo aron el tudom hozni.majd meglajuk.http://s824.photobucket.com/albums/zz166/through-a-lens/?action=view¤t=bug.jpg
-
Chaser
legenda
válasz
buherka #32255 üzenetére
28k
de free beszerelés..de rendesek
1ébként egy érdeklődő volt beszámítással, de az nem jött össze. Mondjuk nem sürge, előbb úgyis veszek uk billt, azért nem is raktam még fel apróba. Van egy ilyenem is, az hagyján hogy magyar, de sajnálom elhasználni. Vettem pár éve egy MS curve 2000-et, az usa kiosztású, Q3-at bírja becsülettel, amíg meg nem döglik nem használok mást.
-
Tikakukac
titán
válasz
buherka #32233 üzenetére
Hát az biztos, elég horror árban vannak a billentyűzetek. Nekem majd az ékezeteseknél kell vagy 4 matrica, mert azokat vakon még keverem. Amúgy meg nem volt 80k-sem a gép, amíg nem kopik agyig a billentyű meg a palmrest nem veszek másikat, max ha jó áron van tartalékba esetleg. Ami kell, az a gumitappancs az aljára meg netán az SSD és egy akksi. Aztán dokk, affs panel meg 1-2 apróság. De ez még függ a szeptembertől, ha nem nagyon kell suliban a gép, akkor azok is elmászhatnak még egy negyed évet kb.
-
Tikakukac
titán
válasz
buherka #32049 üzenetére
Brutál nagy, gyorsan merül. Egy flakon tea 0,5kg, kaja megint ennyi, a gép olyan 2,4kg mellé töltő mert merül 0,3kg .... mire mindent összeadok az összes katranccal lesz 6kiló a táska. Ami minden nap oda vissza hurcolászni nagyon megterhelő. Elviszek én is 20 kilós batyukat két kezemben, ingázok haza 230km-t néha, szóval tudom mi a cipekedés, de hétköznap nincs az az Isten, hogy én a másik batár notimat hurcolgassam.
audi100td: Kérdés, milyen az a szép állapot
-
franc0
őstag
válasz
buherka #32049 üzenetére
Gyúrok, 90 kiló vagyok, ugyanilyeneket mondtam amíg nem váltottam X200-ra.
Egyszerűen kényelmesebb a kis gép, pont. Ráadásul strapabíróbb is, kevésbé kell félteni.
Autó hátsó ülésén, repülőgépen cseszheted a 15 colodat, ki se tudod nyitni rendesen.
Ésígytovább ésígytovább.... neked az felel meg, nekem nem. Különbözőek az igények, kár ezen vitázni. Celebrate diversity -
lapa
veterán
válasz
buherka #32049 üzenetére
azért egyszer körbeküldenélek európán 9 cellás + bay akksis 15" géppel. mondom ezt épp nem a mount everest, de a mont blanc aljából.
@sutszi: azért azt ne feledjétek, hogy nem csak a notit cipeled, még szép hogy össz 4 kiló fél óra séta közben nem fáj.
ahogy audi100td írja a kérdés végülis a "minek". meg a panel. a panel sok mindent elfeledtet, egész más jelentőséget (jelentéktelenséget) kap az átmérő meg a felbontás. hogy egyszerű hasonlattal éljek vegyél egy 8mp mobiltelefon kamera fényképet, és vesd össze egy békebeli (és normális) 3mp kamera fotójával. hiába kaptál 5000x5000 méretű képet, hulladék.
tudom ez marginális téma, de utazni nemigen opció a 15". külön laptoptáskával fapadoson lelőnek boardingkor, vagy adhatod fel a cuccaidat csomagban. ha meg véletlen meg is mérik akkor az a +1,5 kg pont elég nekik, hogy a 8 meg 10 kilós limitek miatt is magyarázzanak. az már külön vicces, hogy egy jól kicentizett fapadoson ki se tudod nyitni, nemhogy mikor még rád is döntik az ülést.
egyébként visszakeresel én is ugyanígy paráztam a 12"-tól, meg még sokan mások is.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buherka #32049 üzenetére
Egyszerűen nem értem miért kellene egy 3 kilós gépet cipelgetnem, ha ugyanazt megkapom (leszámítva a dedikált vga-t) 1,6kg-on, halkabb működéssel, akár 10-11 órás üzemidővel, AFFS kijelzővel. 15,4" T61p nekem kín szenvedés volt, hiába az FHD felbontás, egyszerűen borzalmasak ezek a Tn panelek amiket a lenovo használ, jobban fárasztja a szemet, mint az AFFS vagy IPS 12"-on.
Másrészt vonatozni sem valami kényelmes egy 15-ös géppel, van akinek ez is szempont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest