- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atus72
őstag
-
Integra
titán
válasz
atus72 #11681 üzenetére
lehet, hogy veszek falami foshulladék alap ideapadot ütni-vágni, aztán leszarom ha másfél éven belül szétesik, nem is kerül x vagy t árába, de legalább van rajta szaros hdmi meg viszi a hd mkv-ket és a ds3 is fog futni rajta..
már önmagában viccnek tartom hogy 300-400ezres gépeknél ilyen hulladék kijelzőket pakolnak bele. szomorú. -
Gondwana
addikt
válasz
atus72 #11684 üzenetére
Tűnhet hihetetlennek, de soxor csak annyiról van szó, hogy a szubpixelhez tartozó vezérlőtranzisztor bármilyen okból (nem a legsikeresebb ion-implantáció, valami szennyező a vezető vonalán, vagy bármi) nem eléggé üzemképes és ezen tényleg segíthet a gyors ki-be kapcsolgatás - amitől legalább 60-80C-ra melegszik az a tranzisztor is és "megjavul". Nálam a T60 UXGA paneljén van egy olyan pixel, ami bekapcsoláskor zöldet világít fekete alapon, de bekapcsolás után 5-10 percel már semmilyen háttéren nem lehet megtalálni - mondjuk, ez IPS, nem TN.
-
mv
aktív tag
válasz
atus72 #11681 üzenetére
Szia!
Az X61 tabletem kijelzőjén is volt két beragadt pixel amikor elhoztam (fekete alapon kék pixelek). Kipróbáltam egy érdekes ötletet, ami működött.
Le lehet tölteni olyan videofájlt, ami baromi gyorsan változtatja a megjelenítendő színt a kijelzőn. Ezt futtattam végtelenítve kb egy órán keresztül és bevált. Hülyeségnek gondoltam és mosolyogtam rajta, de a hibák eltűntek. Hogy ez segített, vagy normál használat mellett is rendbe jött volna, már sosem derül ki.
Egy próbát nálad is megérhet.
-
audi100td
nagyúr
válasz
atus72 #11681 üzenetére
Szerintem a lenovo mint márka nem premium, ugyanúgy gyártanak gagyi consumer gépeket is mint a többiek, csak egy multi a sok közül...
Ennek ellenére még mindig talán a ThinkPad-ek a legjobb üzleti gépek, meg a HP Elite Book-ok, de olyan gépeket már biztosan nem fogunk találni a polcokon, mint pl. egy X41.
Egyébként ilyen pixelhiba bármikor előfordulhat, akár a szállítás is okozhatta, ha veszel egy új monitort, szintén benne van a pakliban...
-
atus72
őstag
Egyébként meg a Lenovo is rohadjon meg, "prémium" márka, egyre gagyibb cuccokat csinál, szerinted nekik mibe fájna bevállalni a kijelzőcserét 1 hibás pixel esetében is?
Más, ma jött a céghez egy Fujitsu laptop is, ahhoz alapból jár dokkoló és ott sikerült arra gondolniuk és (nem szaroztak) a csomagba beletenni még egy 220-as töltő adaptert mivel ugye a dokkolót az irodában használod és ahhoz is kell töltő, de ha hazaviszed vagy utazol vele akkor is kell egy, ezért alapból 2db-t adnak hozzá...
Lenovo? Vegyél paraszt még egy hálózati adapter 10e-ért... -
HXY
addikt
Én kb. egy éve felvívtam őket a központi számukon, és azt mondták, hogy 1 pixel miatt nem cserélnek. Azt hiszem, hogy 5-től már igen.
-
-
evone
őstag
-
atus72
őstag
Na megjött az X201....
Eddigi tapasztalatok:
- van 1 hibás pixel! emiatt biztosan csere lesz...
- kijelző a T410-nél is vérszegényebb (kontraszt), irodában nem lesz gond mivel dokkóló és külső monitorral fogom használni, otthoni használat kérdéses
- nagyon pici, nagyon könnyű!
- érdekes kialakítása van a az akkunak mert gyakorlatilag azon áll a laptop és momentán kicsit billeg, lehet hogy ez megjavul még nem szedtem ki újra az akkut...A lényegsebb tesztelést hétvégén tudom megcsinálni (fogyasztás, melegedés), riportolok mire jutottam...
Ez a pixel hiba bosszant mert megint lehet egy kört futni... -
lapa
veterán
válasz
Benoe77 #11659 üzenetére
igen, a nagy memory stick a jóság. de az adapter nem drága szerintem.
lehet benevezek egy ilyen kis ssd-re, nem hangzik rosszul. csinált már valaki ilyet? bootol?
úgy gondolom a kisebb képpontok mindenképp nagyobb terhelést jelentenek az izmokra, hiszen a szemed egy betűt is sok mozgatással tapogat körbe.
azt mondják még a maszturbáció meg az ilyen étolajos "virslisütögetős" koleszos bulik okoznak látáskárosodást. kivéve nekem, mert én a korábbi 1600x1200 miatt vagyok már 4-5 dioptria körül.
-
Integra
titán
válasz
Gondwana #11667 üzenetére
ált iskola óta van szemüvegem nekem is, meg most már kontaktlencse, szintén távolra nem látok élesen, illetve cilinderes vagyok, de mégis, közelre tűélesen látok, és észreveszem az enyhe színárnyalatokat és felbontásokat is és nagyon érzékeny rá a szemem, simán látom a kis képpontos nagy felbontást is, ezért is keresem én is a legnagyobb felbontású paneleket.
-
Gondwana
addikt
A lakosság egyre nagyobb százaléka rövidlátó (én is 10 éves korom óta optika-tuningot hordok, bagoly-image rulez), azaz távolra nem lát. Ha a rövidlátó kiszámolja a dioptriája reciprokát, megkapja méterben, hogy meddig van esélye élesen látni. Ez nálam (-3.25, -0.5 cylinderrel, tehát átlagolva -3.5-re elvileg 28cm körül van, és ami a legdurvább, hogy gyakorlatban is kb. ennyi, 50cm-ről már 1cm alatti betűket csak sejtek. No, de a másik irány: nagyon közelről nagyon apró dolgokat is jól látok (karórabuzerálás, makettezés). Ezért nem zavart sem a HTC Diamond apróbetűje, sem a T60 immár 1600x1200-za, meg ezért hajkurászok én is valami 12" SXGA+ körüli lehetőleg IPS dolgot az X32 mellé/helyett.
Konklúzió: a rövidlátás lehet, hogy evolúciós vívmány?Szerk.: azok szívnak, akik rövidlátók és tengelyferdültek, na, nekik tényleg olyan érzés lehet, hogy mingyárt kifolyik a szeme, ha a közelre nézést erölteti.
-
SNor
tag
Nézegettem a konkurenciát kijelző ügyben. Nos a Sony 13,3"-be képes bepréselni egy fullHD kijelzőt. Reménykedem!
-
lapa
veterán
esetleg annyit, amíg becsomagolod sztaniolba és elrakod valahova.
egyébként ezért is kár, nem fájt volna ha van valami minimál bakup-linux valahol a gépen. pont azt néztem, hogy a memory stick teljesen eltűnik a gépben ha benyomom, lehet varázsolok arra valamit. bár akkor már inkább sd formára, hogy máshol is induljon...
-
^Clown
addikt
-
Jag
senior tag
Ezzel a Turbo memory-val érdemes foglalkozni?
-
atus72
őstag
válasz
TayRol #11648 üzenetére
Igen, de csak ha weben keresztül veszed, 8 MUNKANAPON belül elállhatsz a vásárlástól... Persze van egy két dolog amit be kell tartani (pl preinstalled os-t nem rakhatod fel, értelemszerűen tönkre nem teheted a gépet), de kötelességük visszavenni, a pénzt meg 30 napon belül kapod vissza (kamat?), ja és neked kell visszavinned, de ezt vállaltam minthogy évekig szenvedjek a géppel.
Sajnos ezt kell játszani, mivel csak otthon derül ki hogy mit is vettél tulajdonképpen, bemutató terem nincs ahol élőben megnézd hogy megfelel-e amit vásárolni szeretnél nem kevés pénzért...
Mondjuk nem sajnálom a kereskedőket, így is azt látom hogy híznak mint a disznó...
ugyanaz a laptop 2 nappal később ~25e Ft-al drágább lett valamitől úgy hogy közben
az euro-dollár gyakorlatilag nem változott hetek óta...
elvileg a visszavitt gépek a gyártóhoz kerülnének vissza mert azért az ujjlenyomatokat zsírfoltokat nem tudod teljesen eltünetni amikor visszaviszik, elvileg...a hazai gyakorlat persze más lehet..
csupa jóindulat beszél belőlem, de ez van... -
atus72
őstag
Tegnap visszavittem a T410-t, holnap érkezik az X201, kíváncsi vagyok ez megmarad-e...
-
lapa
veterán
válasz
modeller #11639 üzenetére
"There still seems to be confusion. Let me be very clear. Based on every engineer I've talked to, there will be no way whatsoever to make your current systems with DisplayPort also output audio. This is a hardware issue not unique to Lenovo. It is the current state of the industry. You'll find this same issue on current Dell, HP, whatever with DisplayPorts.
Future versions of our systems WILL have audio + video output capability. It is in plan, but since we cannot comment on specifics of unannounced products, I cannot say when or which systems will have this capability."
akkor mi a f@szér rakjátok bele, ha eleve ismert, hogy nem fog működni, szerencsétlenek? ménem raktatok bele zsíroskenyeret, lehet még olcsóbban kijött volna.
-
lapa
veterán
válasz
Integra #11630 üzenetére
megnéztem még mikor először ajánlottad. egyik expresscard sem tud 5.1-et ha jól értem. sztereó analógom most is van.
bwoay: és pont ezért látsz egyre több managert mindenféle ratyival szaladgálni a hóna alatt, mert ők meg magasról leszarják, hogy a lenovo mit gondol üzleti gépnek. mondhatni náluk kritérium, hogy kielégítse az igényeiket.
de ébredjünk fel, dajnos tényleg az van, hogy itt a legkevesebb a kompromisszum. magyarán a többi még szarabb, de ez persze relatív. aki épp nem használja a hiányzó dolgokat, az nem nagyon hiányolja.
-
modeller
aktív tag
-
bwoay
nagyúr
válasz
TayRol #11632 üzenetére
nem úgy volt, hogy T410-en már átmegy a hang a dp-n?
Integra:
"és ha utazik, akkor használja privátra is, kapcsolat tartásra, film nézésre, szállodában rádugja a tévére és megnéz egy filmet, etc..
de azt is abszurdnak tartom, hogy egy valamit érő vga sincsen benne, ami képes lenne egy egyszerűbb időeltöltő játékot meghajtani."szerintem a játék meg a filmnézés nemigen illenek egy üzleti gép profiljába, még akkor sem, ha életszerű, amit írsz. ezek a gépek sosem arról szóltak, hogy tudják pont ugyanazt, mint egy konzumer ratyi, plusz még azt übereljék. mindig gyengébbek voltak multimédia terén, eleve hw specifikációban elmaradtak, plusz ordított róluk, hogy az ilyen használatot a tervezésnél leszarták. Ez talán még kritérium is
Lehet, hogy az új Latitude-okon van HDMI, de őszintén, választanál olyat?
Számomra pont a TP-k azok, amik a legkisebb kompromisszumra kényszerítenek. Dedikált VGA-t kerülöm, a fimet (ha úgy adódik) a saját kijelzőjén nézem fülhallgatóval, játszani meg sosem szoktam rajta.
-
lapa
veterán
válasz
Integra #11626 üzenetére
hát ja, erősen filóztam egy audigy zs II pcmcia-n, aztán hál istennek ma megpróbáltam belegyömöszködni a smart card readerem a likba és kiderült, hogy ez már nem pcmcia.
a másik félszem a melegedés, bár inkább csak alkalmi jelleggel lenne használva.
persze az árát meg se néztem, de nem hiszem, hogy az a +3 hangszóró megér nekem 30 ezret vagy ilyesmi.
ja, most ránéztem de nem látok 5.1 támogatást.
mindettől függetlenül szentül hiszem, hogy valahogy linuxon meg lehetne oldani a bypasst az analóg kimeneten is. csak meg kéne tanulni drivert meg ilyen program izéket írni.
Dell D4300: először is jééé, másodszor ennek az újabb megfelelőjére gondoltam. de vicces, hogy ugyanaz a böszme ultrabase van hozzá, és azon sincs semmilyen kimenet.
-
Integra
titán
örülök, hogy nem csak én gondolom a lenovo termékpalettáját viccnek..
jó kérdés.
eddig a céges dellem d630 volt, nem volt nagy szám, de legalább nem halt el.
most az új kamu alufedlapos e szériát kapjuk, választhatunk hogy 12 vagy 14-es kivitelben. nem dobok hátast tőle, a d630 sokkal jobb volt anyaghasználatra.amit tudsz csinálni, hogy veszel egy pcmcia vagy express card slotos félprofi hangkártyát, indigo-tól.
-
adorjant
őstag
X41 óriási gép a szememben,használható teljesítmény elképesztő pici és kecses méretben
X-turbósításhoz csak annyit,hogy azt azért senki sem várhatja el,hogy I7-es cpu Quadroval halk,pici és hűvös legyen
A wide-tendencia sok embernek nem tetszik,nekem személy szerint nincs különösebb problémám vele,pedig az asztali gépemhez 24" monitor van,a notik meg még mindig nem szélesvásznúak
A Thinkpad széria pedig egy fricska az újdonságoknak,mintha direkt kihagynának mindig ezt-azt,már csak azért is,hogy ezzel lehessen "eladni" a termékeiket... De az azért tény,hogy kicsit kezdenek kanászosodni a srácok. -
lapa
veterán
válasz
Integra #11611 üzenetére
hdmi / dp részről tökéletesen egyetértek, elég vicces ez így már bő egy évtizeddel a holdraszállás után. digitál hang dettó, tényleg gondolkodom, hogy valahogy kivezetem drauttal az alaplapról a két rohadás eret.
ennél méginkább érthetetlenebb, hogy az ultrabase-en sincs digitál hang ugye, a dp-n se. azon csak elfért volna.
egyébként meg miféle úri hotelekben jársz te, hogy nem a tv-outot hiányolod?
a dedikált vga mindenképp fűt, szerintem ha nagyon kell, akkor az i5-ben lakó már eldöcög.
szerintem az amd dologból presztízskérdést csinálnak. pontosabban tudják, hogy a managgerek azt csinálnának belőle szerintem X meg T szinten.
röhögcségesség legteteje, hogy az edge-ben ulv-bb a proci (az SU-k), mint az x201s-ben, és van rajta hdmi. abban kapsz amd-t is, nemtom apuval-e.
az igazi kérdés az, hogy vajon a többi gyártó termékei milyenek váz szempontjából. a dellnek vannak kisebb magnézium vázas cuccai, mint amilyen kialakítása a d630-nak van pl?
-
Ringman
félisten
Visszatérve a 16:9 vs 16:10 vitára:
a 14,1" 16:10 kijelző
- átmérő ~ 358,1mm - 303,7mm x 189,8mm -> 600,4cm ^214,0" 16:9 kijelző
- átmérő ~ 355,6mm - 309,9mm x 174,3mm -> 540,2cm^2 ~90%-a az előzőnek!Feltéve, hogy nem változtatnak a laptop méretein, - ez esetben a T410-hez tartozó akku a T420/T411-gyel (nem tudom, mi lesz a neve) kompatibilis marad (kibaszás, ha nem) és csak a kijelző elrendezésén kell változtatni: a kijelző körüli káva ~1,5cm-rel nő függőleges és 0,6cm-rel csökken függőleges értelemben.
Fantasztikusan fog kinézni. -
^Clown
addikt
Halott X41t akksija nincs esetleg valakinek elfekvőben?
-
vikcsi
senior tag
Ki tudja megmondani, hogy legalább melyik thinkpadot vegyem, ha 720p-s filmet szeretnék lejátszatni? T23-tól csak annyival legyen jobb
-
-
Integra
titán
válasz
adnoctum18 #11612 üzenetére
ha nem használod, nem melegszik, nem eszi az akksit. ma már ez megoldott.
-
Integra
titán
hát nézd, üzleti notebookról beszélünk, feltételezném, hogy aki ilyet használ az utazik. és ha utazik, akkor használja privátra is, kapcsolat tartásra, film nézésre, szállodában rádugja a tévére és megnéz egy filmet, etc..
de azt is abszurdnak tartom, hogy egy valamit érő vga sincsen benne, ami képes lenne egy egyszerűbb időeltöltő játékot meghajtani.
2010-ben ez egyszerűen hiba.
már a dell is szerel hdmi-t az amúgy vacak e szériára, ami szintén hasonló kategóriás gép.
egyszerűen nem állja már meg a helyét ez a szétválasztás és erre az újabb t-s gépek jó példa. de ezt még tovább kéne vinniük, és szerintem igenis egyes hardver elemekben egyszerűen levannak maradva. kijelzőben is.
az pedig vicc, hogy a lenovo oldalán az x gépeknél az a 100-as fos is ott szerepel..
nekem is mai napig a thinkpad az etalon, de hagy legyek már kritikus pont azzal szemben amit a legjobban szeretek és úgy gondolom, hogy amit mondok az nem megalapozatlan és az meg nem igaz, hogy csak én utazok rendszeresen és csak nekem okoz gondot, ráadásul filléres alkatrészekről beszélünk, emiatt meg pláne bosszantó. -
Integra
titán
nézem-nézem a t és x modelleket, amiket most kapni és sajnos azt kell mondjam, hogy szégyen szemre unattraktív lett a lenovo jelenleg. hiába az erős váz, a szolgáltatások a hardver számomra egyszerűen nem kóser, őskövület egyes részeiben, különösen a vga, csatlakozók és a kijelzők téren. és ez az ár függvényében rendkívül bosszantó.
meg fogják szívni, és mi is.. -
^Clown
addikt
válasz
danee91 #11598 üzenetére
Én is amellett voksolnék, hogy nézz szét itt az apróban, hátha találsz új, vagy jó állapotú használt kijelzőt. Plusz van itt néhány arc, aki olcsón be is szereli neked.
Az olaj tényleg macerás, a vizet talán ki lehetne valahogyan szárítani, de az olajat... Kemény buli lehetett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Azta HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/512 Iris Xe FHD+
- HúHa HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 16/512 Iris Xe FHD+
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest