Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
illúzióim nincsenek, csak félelmeim. egyértelmű, hogy legfeljebb csökkentésről lehet szó, kirekeszteni nem lehet őt. egyébként a királyi tévé esetleg jöhet majd, csak onnan már nagyon nehéz lenne kimagyarázni gazdasszonynak, hogy királyi van, rtl klub-tv2-t meg nem sikerül beállítani... nekem még van pár évem talán, gondolom hamarabb kattan majd rá valami internetes csatornára, mint a tévére.
a tévé szerintem sátán, mert alapvetőnek és magától értetődőnek állítja be a fogyasztást. érted milyen rendszer már az, amelyiknek a célja minden rendelkezésre álló eszközzel lekötni az ember figyelmét, amíg a polgár jenő hivatal által meghatározott idő le nem jár a következő reklámig? ebből beláthatóan valami egészen erőltetett dolog jön ki, hiszen nem lehet 0-24 minőséget adni. és akkor jön csak a neheze, maga a reklám, a cél.
konyítok némiképp a marketinghez, és bár tudtam egyet s mást róla elborzasztott az a precíziós mechanika, amivel ezeket összerakják. míg végig nem ültem az összes kapcsolódó tárgyat még úgy gondoltam tudatosan lehet ignorálni, pláne ha tudod miket kell felismerni. csakhogy ücsörgés közben végülis elmesélték, hogy szart se tudsz tenni ellene. "monkey see monkey do", a tudatod legmélyében mozgatják a zsinórokat. gondoljatok bele, hogy az orvostudomány vagy akár az autóipar milyen teljesítményekre képes. nos, legalább ugyanilyen szinten van a tudatbefolyásolás is.
persze ez mind csak hab a tortán, ha a szülő élből Kothlert ad a kezébe, amint elbírja a könyvet. viccelek csak.
hagyjuk inkább, bocsánat a sok off miatt különbenis.
#10499: naponta kétszer esetleg? jókor, jó helyen?
-
vizcsap
tag
Néhány képen láttam világórás/időzónás háttérképet TP-en. Ezt honnan lehet beszerezni?
-
g.gergo
senior tag
Az a baj ezzel, h jó-jó, még pici a gyerek, meglehet neki magyarázni, h miért jó ez így a neked gyerekem (TV nélkül), de amint korosabb lesz, sajnos őt is be fogja szippantani a TV, m sajnos elkerülhetetlen. Ezzel nem azt akarom mondani, h rossz amit csinálsz, csak én így látom.
Viszont tényleg vannak olyan mesék, amik nem éppen olyan gyerekeknek való, akiknek szánják, de ha van egy csöpp esze a gyereknek, és a nevelés sem siklik félre, persze ha egyáltalán nevelik a gyereket, akkor azért elfogja tudni határolni a dolgokat. Nekem a Tom & Jerry volt a kedvencem, néztem ha kellett ha nem, és mégsem adtam senki kezébe még dinamitot és senkit nem döngöltem bele a betonba.

-
apuc
őstag
-
apuc
őstag
Ezeket majdnem mind lehet neten/netről nézni.
A TV nem sátán, a TV-műsor a rengeteg ratyi reklám miatt lett tőlünk OFF-olva, meg a nagy TV-nk nagy helyet is foglalt a kis lakásból.
Azóta érdekes módon ha szülinapja lesz a nagyfiamnak nem a 30 ezres falon is mászó autó kell neki hanem jobban örül egy szép könyvnek vagy lego-nak, esettleg egy Gazdálkodj Okosan-nak- vajh miért?
-
TOZ
addikt
Kovezettek meg, de nalunk a fiatalember szokott nezni Thomast, Barneyt, Grace Lout a Jimjam-n. Aztan kikapcsolja, hogy vege. Es eloveszi a CiniCiniMuzsikat, vagy ujabban a Kothler Marketinget (bazi vastag, jol tud belole fejbol meselni, mondjuk egy jo Boribont 8-) )
Meg uszoEB pl. Es kiabalja 2.5 evesen, hogy a magyar lanyok gyoztek. Napok ota mondogatja, hogy a Verasszto Evelin es Katinka gyozott.
Nem satan a tv, csak szoktatas kerdese. Szerintem -
lapa
veterán
ami gépből van az el is romlik. főként a vinyó mehet balra el, esetleg a venti beáll idővel. emellett gyakorlatilag bármi megtörténhet, de kisebb a valószínűsége úgy gondolom.
elég kevés embertől hallottam a tévé kitiltását eddig. nekem kicsit sumákolnom kellett, gazdasszony nehezen viselte először. úgy kezdődött, hogy először a magyar adókat nulláztam a nagy tévén, cserébe lett műholdas ingyenes. mivel gazdasszony németes, ez egész tűrhető volt. a tuner a gépről ment, de inkább sorozatokat néztünk, nem volt már annyira háttértévézés. ez még win alatt volt, távirányítóval, mindennel. annyira nem néztük sokat, mint korábban. én élből nemigen nézek, a németből is egy életre eleget láttam zsenge ifjoncként. aztán kis szünet volt, mert linuxon nem indult el a notis műhold tuner. mostanra összehoztam, szóval ha nem is távirányítóval, de bármikor van tévé. szerintem van egy hónapja, hogy utoljára be lett kapcsola akár a notin, akár a nagy tévén. gyermeknek letöltöttem az összes klasszik magyar rajzfilmet, meg pár erkölcsileg értelmezhető cuccot (pl star trek ng, mindenféle tudományos cucc, walt disney). neki az lesz, meg német tévé ha nagyon akar. most a micimackóval van olyan kísérletünk, hogy minden részt leszedtem angolul is, felváltva kapja az ívet.
-
apuc
őstag
Ja, és pont a notik fontos szerepe (pótolhatalanok itthon) miatt addíg használom őket, amíg garisak.
Lejárat előtt 1-3 hónappal még jobban el is lehet adni mintha lejárat után adnám el, és rendesen ki is vannak használva..Az U550 elődje egy Pavilion volt, aminek a winyójával pl.az adatforgalom 5.7 terrabite volt, csak a töltögetések- így nem merem nem garisan használni-pont emiatt jutottam arra a következtetésre hogy a következő csere mindkét gépnél 1-1 ThinkPad lesz, vagy hasonlóan strapabíró gépek.
(Ha van ilyen egyáltalán ami annyira strapabíró..
)Szerintetek ez jó gondolat vagy fölösleges az aggodalmam, nem kell ahhoz ThinkPadnak lenniük hogy bírja a napi 10-16 órát egy gép minden áldott napi használattal úgy hogy ha elromlik ne kelljen hetekig nélkülözni?

-
apuc
őstag
Mi ehhez képest kispályások vagyunk

Nekünk pszihés épségünk megörzése érdekében 3 éve nincs TV, meg kellett a hely a beépített szekrényben a ruháknak- így eladtam a 100Herzes Panasonic dögöt.
Így maradt a kis lakásunkba egyetlen média, a desktop Pc egy 17 colos monitorral, hangszórókkal.Ez lett a mese és filmnézős gép+ rádió, etc.
Itt az ok először a gyerekek szellemi épségének lehetőség szerinti védelme és reklámmentesítése.
Ezt eladva jöttek a notik, előbb egy, majd kettő meg az én dolgozósom..
Azóta van a két Lenovo noti, az egyik a napi teendős, fórumozós és dolgozós is a nejemnek, a másik a hangfalra és billentyűzet+printerre kötött fő gép.
Erre fut be a gyors net is, így ez a filmezős is (Lenovo G550L)
Van egy "régi" 50-es router, de bőven elég a mászkálós Lenovónak (U550)
Van egy 250gigás 2.5 colos háttértár, így mindkét gépről minden - még egymás is-elérhető- ez nekem viszonylag új és élvezem
A 8 éves "kisfiam" úgy WOW-ozik a sógorommal és az ő fiával "falkában" hogy közben MSN-en beszélgetnek..Neki ez alap.
A nejemnek az volt a "csoda" tegnap hogy "jé, tudok a mászkálóssal is nyomtatni "csak úgy" nem kell rákötni?Ezt a sógorom mutatta meg hogy kell beállítani, én ősamatör vagyok hozzá..

-
-
lapa
veterán
érdekes számok ezek egyébként. ha megengeditek pár elnagyolt szám kiidulópontként:
-alacsony fogyasztású PC (40w) 24/7 havi ~1500-2000 huf.
-mosogatógép / mosógép (~1kwh, "A") mondjuk másfél naponta egyszer havi ~1000 huf.
-(alkalmas) mosogatógép / mosógép meleg vízre kötve 1/3-dal kevesebb fogyasztás (lásd napkollektor).
-hagyományos világítás átlagban 15%-a az összes villany fogyasztásnak.
-1 nm merőleges felületre beeső napsugárzás télen-nyáron tiszta időben 1.000w.
-a vákuumcsöves napkollektor hatásfoka 80% körüli.
-100.000 forintnyi napelem (déli 45 fok) várható átlagos éves (=folyamatos) termelése 13w.ha eltekintünk a fosszilis energiától (inkluzíve a 60% fosszilis + 40% Paks hálózati áramtól), akkor beláthatóan iszonyú drága az energia előállítási költsége.
egy 2w standby-t fogyasztó lenovo dc adapter egyszeri költsége 16 ezer forint, az akksikat és azok x évenkénti cseréjét nem számolva. meg azt se, hogy ezek éves átlagok. eszerint télen sokkal kevesebb energia áll rendelkezésre, amit az akksik természetesen nem tudnak éves szinten átlagolni.
csak gondolatébresztőnek szántam.
-
bwoay
nagyúr
keresem a system interface drivert a lenovo support alatt (Win7 alá), de sehol nem látom. lehet, hogy ezt is integrálták, mint.... ja, már emlékszem, nem ezt IS integrálták, hanem ezt integrálták valamiben, talán a hotkey driverbe.
apám, simán szenilis vagyok, tök állat!akkor meg azt kérdem, hogy már nincs hotkey driver? csak ez a hotkey features integration? mert ez régen marhára két különböző dolog volt.
-
dev89
tag
Sziasztok
Hogy van az, hogy a thinkvantage toolbox rinyál nekem, hogy nincs mentés az adataimról, mikor meg elindítom a rescue and recovery-t amit kér, kettőből kétszer kifagy mint az állat mentés folyamán.. Ráadásul az első mentés folyamán, mert még egy sincs megjelent egy külön ~1 gigás partíció is egy pillanatra ami már eltűnt.
Ez ennyire nehezen és köhögve működik nállatok is?? Mert nállam sehogy. -
lapa
veterán
kicsi, keveset fogyaszt, amikor magammal kell vinni akkor meg egy jópofa flancolós subnotebook. a házizét tekintsd habnak a tortán, most épp jellemzően itthon vagyok és a fogyasztáson felül lényegtelen a subnotiság. amikor viszont végig kell cipelni fél ojrópán és minden csekinnél beszólogatnak 3 deka miatt, olyankor nem jön rosszul.
nem értem mitől olyan érthetetlen. ha úgy vesszük, hogy más 10-12 órát használja csak, akkor nálam dupla a kihasználtság. ez az egy számítógépem lesz mindenre. egyébként az árat nagyjából leszernám, majdnem beleszerettem az edge-be is. csak nem merem bevállalni a minőség / tartósság miatt.
közgáz végzettséggel gondolhatod mennyit konyítok az elektronikához.
-
adnoctum18
senior tag
Köszi!
A billentyűzetet még meg kell szoknom, főleg a fentebb említett nyomorított gombok miatt. Érzésre talán egy kicsivel jobb, mint a T60 klavija, de nem sokkal. Mindkettőt szeretem, de a sub után a T60 hatalmas batárnak tűnik.
Jah látom, hogy magasságra hasonlók, de nekem sokkal jobban tetszik a 4:3mas képarány.
-
lapa
veterán
nálam a csúcs még mindig az őszintén tisztelt T21. beraktam a gyerekszobába, vettem hozzá egy USB-s tápellátású kis hangszórót meg egy kis flash driveot és azóta azon megy a micimackó végtelenítve.
a gép elég a divx-re, dvd-re meg sd dvb stream feldolgozásra (mindezt jellemzően ssh-n a T61-ről), azaz huszonpárezer forintból van egy kitűnő képminőségű kistévé, videó, "hifi", meg "első számítógép". elviszi a netes flash játékokat is. ha meg nagyon kell a kraft ott figyel rajta az NX kliens, be lehet jelentkezni a T61-re és akkor vékonykliensként műx.
mindez megáll 12w-ból, zenehallgatás 10w lecsukott fedéllel. standby 1w, bár ez most épp nem műx. ez kevesebb, mint az 1 cd kapacitású korábbi sony mini hifi, persze azért a hangzás nem ugyanaz, de nem audiofil a hallgatóság. meg az megevett 3w standby-t. meg vnc-vel se lehetett a nappaliból két klikkel kikapcsolni a mesét, mikor a gyermek megunja és kivágtat az udvarra.
egy 2-5 fős soho irodába simán elég egy c2d thinkpad, meg mellé mindenkinek egy ilyen T21 vékonykliens. feleannyit fogyaszt, mint az átlag monitor, amit az ipari kliensre dugna az ember.
-
gecsoz
aktív tag
A legfőbb dolog viszont ami elszomorít az az, hogy a világon minden támogatják az ilyen és ehhez hasonló energiatakarékossági lépéseket, kivéve persze Magyarországon, ahol szinte bűnözőként tekintenek Rád, ha nem akarsz beállni a sorba..
Nemrég olavastam, hogy valaki épített egy passzív házat, és nem kap rá lakhatási engedélyt, mert nincs bekötve aházba agáz, és azon a területen ez feltétele alakhatási engedélynek

-
lapa
veterán
válasz
gecsoz
üzenetére
akkor te vagy a harmadik ember eddig, aki nem néz hülyének. haladunk, már csak pár milliárdnak kell elmagyarázni. két hasznos link: 1 és 2. a második link TP szerverről megy, csak nektek. a cuccok nagyrésze már 12v, az összes noti meg a lakás teljes világítása egy darab 400w pc tápról megy, míg a napelem eljövé.
-
apuc
őstag
válasz
gecsoz
üzenetére
Mi amióta eladtuk a nagy TV-t és az asztali PC-t áttértünk a két notira.
A tavalyi volt az első év hogy az ÉMÁSZ visszafizetett nem is keveset a villanyszámlánkból.
Nem bediktálósak vagyunk, havi átálányként fizetjük az előző év szerint a villanyt, így a két évvel ezelőttihez képest éves szinte 22 ezerrel kellett kevesebbet fizetni- ez azért nem kevés..
-
gecsoz
aktív tag
Az máris egy nagyon nagy lépés a részetekről!
Hihetetlen mennyit lehet megtakarítani egy kis odafigyeléssel..
Mi most ott tartunk, hogy a lakást LED -es izzókkal teszteljük, még az energiatakarékos izzókhoz képest is döbbenetes a megtakarítás.. hihetetlen sok lehetőség van amire az ember nem is gondolna, és sokszor nem is pénz kérdés, hogy akár havi több ezerrel csökkenjen a villanyszámla.. -
brd
nagyúr
Jé, én pont ezért használok otthon (is) laptopot.
Átlag 20W-ot fogyaszt a tápjával együtt (UPS szerint), és tulajdonképpen az újabb játékokon kívül mindenre elég (nekem): pl. internetezés, távmenedzselés, távolról elérhető ugyanúgy (VNC/FTP/Webserver), néha virtuális gépek futnak rajta (emiatt sajna asszem' le kell cserélnem a notit lassan, pedig nagyon szeretem, mert sokszor kevés a 3 GB RAM ehhez), internetet oszt. Ugyanaz a monitor/egér/bill. van rákötve, mint az asztalira volt, különbséget szinte csak a picit lassabb HDD miatt érezni (de ez sem számottevő, sokkal nem lassabb), viszont csöndesebb (bár az asztalit sem hallottam, a géppel egy helyiségben alszom ugyanis, és ezért fontos volt, hogy csöndben legyen). Az asztali gép 90 W alá nem nagyon megy, ez persze játékra alkalmas VGA-val, gyorsabb CPU-val (annak ellenére, hogy ezek is alulfeszelve vannak használva, amikor nincs szükség a teljes erejükre) értendő.
A másik ok, amiért cserélnem kell lassan, hogy a Full HD-s filmeket a frameduplázással (pl.) nem képes lejátszani sajna a CPU, és ebben jelenleg semmilyen VGA nem tud neki segíteni. -
evone
őstag
válasz
adnoctum18
üzenetére
GRAT!

Hogy tetszik a billzete?
Én sokkal jobban szeretek rajta gépelni mint a T61-en, teljesen más érzés kb..
Egyébként függőlegesen pontosan ugyanakkora a kijelzője mint a 14" WIDE T61-nek. Csak szélességre nem egyeznek, én ezért sem érzem kicsinek. Filmet és sorozatot is szoktam rajta nézni, mikozben a T61en netezgetek.

kis eltérés látszódhat, ez azért van mert a T61 vastagabb mint az X41.
Remélem érthető miről gagyogok.
-
lapa
veterán
válasz
gecsoz
üzenetére
az előleg természetes, és várom a visszajelzést addig is.
nekem a noti a desktop, a mail, webszerver, NAS, terminálszerver, HD htpc, rövidesen lakásvezérlő, sziszitévé. és persze ha úgy alakul akkor noti, mert ha helyszűke van csak ledokkolok és átballagok vele a másik szobába. ott bedugom, és a htpc-n kívül minden megy tovább.
most ez ugye a T61, de még mindig nagyon sokat fogyaszt. hogy értsétek: nem látom, hogy pár éven belül változnának az igényeim, az elmúlt 5-6 év során csak a HD gyorsítás volt lényeges upgrade a konfigurációkban. ha 3-5 évre előretekintek, akkor nem látom irrealisztikusnak egy napelem beszerzését. no ilyen szempontból a T61 tényleg sokat fogyaszt, ha sikerülne meghekkelni az x200s-t, akkor harmada-negyede lenne a fogyasztás.
régebben egy 780g-s asztali gép volt a nappali falára szerelve, az ugyanennek a low-cost verziója volt. az szünetmentessel meg internettel (adsl modem) megevett 55w-ot. most a T61 internettel együtt megáll 30w-ból, pedig ugyanaz a táp hajtja 12v-on. ha az x200s-t valahogy rábeszélem az akksis üzemre 12v betápról, akkor 20w alatt van egy teljes értékű infrastruktúrám. ennél többet egy vállalható árú napelemes rendszer nem bír el.
belátható, hogy az ssd-vel ez a cucc nem sokkal nyújt kevesebbet egy kétmagos xeonnál. ha nagyon kéne, akkor mehetne bele még egy ssd raidnek, de ezt csak a szerverekben szokásos raid5 scsi-k ellenében írtam, szükség rá nincs. a redundáns táp helyett meg lenne pár napra elég akksi hozzá, ami még redundánsabb.
szóval nem hülye vagyok, csak őrült. nagy különbség. különbenis micsoda pazarlás annyi sok gépet használni, amikor egy ilyen mütyür is elég mindenre.
-
adnoctum18
senior tag
Sracok szerztem egy X40et!

Ha valakinek van esetleg belevalo 1gigas ddr1 modulja amit nem hasznal, akkor keressen meg vele!
Tetszetos kis masina, meno a narancsszinu thinklight rajta.

Evone, asszem te eroskodtel, hogy a 12" nem kicsi, meg kell, hogy kovesselek, tenyleg nem erzem annak...teljesen hasznalhato.
-
gecsoz
aktív tag
no comment

De mindenki a maga izlése szerint költi el a pénzét..részemről szervernek egy mini atx -es kisgépet hazsnálok, teljesen csendesm és amire kell, tökéletes, monitor, bill, egér nélkül működik, semmi hangja, ha kell vinni is könnyű, és nem került összesen 50e -be sem, pedig minden alkatrész új benne, 2GB RAM, 160GB HDD, DVD-RW, 3GHZ AMD PROCI.. szóval erre szerintem sem célszerű egy notebook

-
gecsoz
aktív tag
ezért kell konkrét típusokat lekérni, nincs listában.
Lekérik, hogy mi elérhető a Lenovo -nál, megmondják a paramétereket, árakat, és ami rendelésre kerül az már tutira van, és meg is érkezik.Hétfőn lekérem neked. Amíg csak árat kérünk, addig nem baj ha közben máshol megveszed

De a konkrét megrendeléskor előleget szoktunk kérni. -
bwoay
nagyúr
csak azért kérdeztem, mert a 6 cellás egy tök jó kompromisszum: hátrafelé nem lóg ki, viszont decens üzemidőt szolgáltat. netbook használathoz a 4 cellás is elég, az nálam olyan 2.5-3 órát bír, igaz, SSD-vel. nade servernek tényleg tök mindegy

a kérdést illetően meg ezt találtam így hirtelen, egyébként marhára nem igazodok el én sem a különböző verziók között.
-
lapa
veterán
a másik fajtából vennék egy pótot mindenképp. ub akksi van már pár, lassan akksikkal van tele a hűtő.
ezzel kapcsolatban se láttam még semmit sehol. mármint, hogy az ub milyet fogad másodiknak.
bennfentesként tudsz valamit mondani az antennákról? olyat olvastam, hogy a ledes mögé nem fér be az antenna. tudni kell, hogy a nappaliban épphogy egy pálcika van, a t-mobile stick csak az ablakon kilógatva fog 3g-t... azt se tudom milyen antenna variációk lehetnek egyátalán. meg azért csak ledeset vennék, ledbuzi vagyok.
upd az akksi témához: szóval a 4 cellás lenne benne folyamatosan, az elég kisebb kiesésekre. ez egy szerver lenne, csak ritkán menne el otthonról. olyankor bele lehetne dobni a nagyot.
-
lapa
veterán
válasz
gecsoz
üzenetére
ha bevállalod, hogy a következő pánikrohamom során lecsapok egy másikra amíg a válasz úton van, akkor természetesen megköszönöm.
egy dolgot szeretnék mindenképp elkerülni, hogy megint menet közben (rendelés után) derüljön ki, hogy mégsincs. nem tudom a nagyker mennyire kérdezi ezt le konkrétan? csak mert ahogy néztem ez a modell már nemigen rendelhető. akkor lennék nyugodt, ha tuti raktáron van, vagy ilyesmi.
-
lapa
veterán
nagyjából elhatároztam, hogy nem kockáztatok több várakozást vásárlás ügyben. a paraméterek:
x200s
cpu másodlagos, ahogy nézem itt már kínálati piac van és nem kapok SU-t úgyse.
1280 panel
4gb ram (azaz ne 2x1 gb legyen benne gyárilag, ha egyátalán árulnak így)
kamera
hdd mindegy
4 vagy 9 cellás akksi
wwan előkészítésszóval a fentiekből keresném a legolcsóbbat, ami nem ígérős, hanem mostodamenős-elhozós. számla kellene róla. nem tudom, hogy a korábban itt felajánlott nagykerből vásárlásnál ez hogy menne pl.
B tervként elképzelhetőnek tartok mások által megbízhatónak deklarált eladótól 0 km-es cuccot, de akkor egy korrekt adásvételi kellene, meg ha jól értem a bolti nettó árnál alacsonyabb ár, mert az után nem jön vissza az áfa. de ebben nem vagyok most biztos, majd könyvelőnél megkérdezem.
jelenleg usanotebook.hu vezet nagyjából egyedüliként a mezőnyben.
(az aprón hirdetettre küldtem mailt, de még nincs válasz)
ha valaki tud raktárról ennél jobbat, az ossza meg velem legyen kedves. köszi.
-
Shia-ko
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagy problémám lenne:
A T60-am (1952-W2G) recovery partíciója nem működik, a recovery lemezeim közül pedig az első (biztosan) sérült, a többiről nem tudok, mert nem indul el a visszaállítás. Valaki esetleg ki tudna segíteni a megfelelő lemezekkel? Budapest, Pécs, Bonyhád, Dombóvár, ahol személyesen át tudom venni (illetve közöttük), ha valaki hajlandó esetleg postázni, akkor természeetsen kifizetem a költségeket.Előre is köszönöm!
-
bwoay
nagyúr
válasz
gecsoz
üzenetére
mikor nekiindultam 250-ért x301-et venni, arra jöttem rá, hogy ha a hiányosságai nem is zavarnának, egyszerűen nem ér ennyit nekem a masina a többi alternatívával szemben. Az x200s kisebb/könnyebb, akku terén rugalmasabb, a ház masszívabb, dokkolható, jóval olcsóbb. A t400s meg mindent tud, amit annó az x301-ből anno kihagytak, súlyban majdnem ugyanott van, az ODD szabványos, egyező ár mellett 2x akkora SSD-t kaptam... szóval nem éreztem, hogy az x301 lenne az ultimate megoldás, ahhoz inkább csak nagyon vonzódtam, de az ilyesmi nem racionális érveken alapszik.
-
gecsoz
aktív tag
14,1 -ben nekem teljesen jó az 1440*900, ebből gondoltam, hogy 13.3 -ban is jó lehet mert még 2 cm sincs a méret különbég, de 12 ben szerintem is kicsi lenne.
Ha gondolod, meg tudom neked kérdezni, hogy nagykerben mennyibe kerülnek manapság a thinkpadek, ha megmondod, hogy milyen érdekelne..
-
lapa
veterán
tényleg a T61 billzet belemenne az x200s-be?
nem nagyon érkezett pro vagy kontra poszt usa-import felhasználó kapcsán. van valakinek tapasztalata vele esetleg?
nekem az ODD addig volt bakupra használva, míg most ki nem derült, hogy 5-ből 5 dvd rossz. szóval inkább egy lassú de nagy 2,5" vinyó. meg tekintve, hogy van párszáz dvd-m, megcsinálom az 5-öt is mihelyt megvan a vinyó, mert mint a villám tolom rá a dvdkről a cuccot. vagy az csak egynek számít?
én nem láttam még 12" 1440x900-at, de volt már 15" 1600x1200 notim pár évig. hasznos, de nem túl kellemes élmény volt. nem volt rossz, csak már picit fárasztó volt. én inkább maradok az 1280-nál. pláne, hogy az utóbbi időben sokat figyelem emiatt, hogy mikor lenne kevés az 1280. inkább a 800 a szűkös persze. 13"-ban már bevállalnám az 1440-et.
-
gecsoz
aktív tag
Az optikai meghajtóban még akár igazad is lehet.
Viszont a neten körbenézve nincs akkor ár különbség az 200 asok és a 300 asok között.
Természetesen nem új gépben gondolkozok..És az a pár tizezer forint különbség pedig megéri szerintem a nagyobb felbontást és a beépített optikai meghajtót

-
bwoay
nagyúr
aki az optikai meghajtó miatt aggódik, azt azért én szívesen megkérném, hogy húzzon egy strigulát minden egyes alkalommal, amikor az ODD-t használja, aztán év végén megnézzük, hogy ki érte el az 5-öt
ugyanakkor az az irtózatos árlkülönbség, ami egy 200 alatti x200(s) és egy 300 feletti x301 között van, bőven befed egy külső Slim DVD-írót meg egy 128-as SSD-t, ami ugye 2x nagyobb és jóval gyorsabb az x301-ekben található Samsungoknál. -
gecsoz
aktív tag
1440*900 -as x200 -at elérhető áron még nem találtam sehol.
Meg tartok tőle, hogy 12" -hoz már túl használhatatlan ez a felbontás.Kijelző gondolom nem rosszabb, mint a T400 esetében, dokkolót nem hazsnálok, CPU gyengébbséget szerintem az SSD gyorsasága valamilyen szinten ellensúlyozza, portokat szinte alig hazsnálok, max nagy ritkán USB -t, Ultrabay -be prdig hosszú távon is majd max egy aksi érdekel. szóval nagyjából nekem ezek nem hátrányok

-
bwoay
nagyúr
válasz
gecsoz
üzenetére
melyik felbontás nem tetszik az x200-nál? az 1280x800 vagy az 1440x900?
nekem tetszik az x301, csak szvsz a legrosszabb át/érték arányú TP, mert ha összehasonlítod akár egy T szériás, akár egy X szériás géppel, akkor számomra elhanyagolható előnyei vannak, viszont komoly hátrányai. Már korábban is felsoroltuk, de végülis leírhatom ismét: gyenge CPU, gyenge kijelző, nem túl jó üzemidő, nem dokkolható, többi géppel nem kompatibilis UltraBay, ergonómiátlanul elhelyezett portok/kapcsolók (főleg az X200-akhoz képest, amiken hátul az égvilágon semmilyen port/kapcsoló nincs).
Namost ha ezek nálad nemigen nyomnak a latban, akkor viszont no problemo. -
gecsoz
aktív tag
igen, néztem, nekem mindenképp a 6 cellás aksival érdekelne.
az esetek 90% -ban programozásra hazsnálom helyszíni gondok megoldására az ügyfélnél, és arra bőven elég lenne ennyi működési idő.
X200 a felbontása miatt nem tetszik, meg a kissebb bill és képernyő méret miatt, meg hogy nincs benne optikai meghajtó.. : | -
gecsoz
aktív tag
igazából bővíteni nem nagyon tervezem, dock -ot eddig sem használtam, ultrabay hdd kilőve ez igaz, de ez sem volt, ha nagyon kell, van egy IBM -es 2,5" -os külső USB -s rackem, a DVD meghajtó helyére pedig lLenovo -ék szerint az x300 szériában is lehet plussz aksit tenni.
Amúgy az esetek 90% -ban programozok a gépen, meg néha egy-két film, szóval nagyon nem kell nagy proci igényes alkalmazásnak futnia..
-
lapa
veterán
mert az mégiscsak bolt, számla, áfa, korrekt beszállító-reklamációkezelés, egyéb tartozékok egy helyről, ilyesmi. amikor megrendeltem (júli vége) még nem tudtam, hogy ez lesz. pongyola voltam a "használt" jelzővel, szánom-bánom.
itt meg van egy ph account, ami mögött nem tudom mi van. ha nem kell nem kockáztatok ilyesmit. persze lehet, hogy "usa-import" ismert arc errefelé, nekem nem sokat mond.
egyébként technikailag most épp azért nem jó, mert a boltnál az erre szánt pénz. de erősen hajlok a visszautaltatásra. csak azt nem tudom nem esek-e két szék közé.
-
bwoay
nagyúr
- szerintem nem LED-es, illetve az enyém tudtommal CCFL, ha minden igaz, van LED-es is, de én a LED-es T400s mellett használom, és az égvilágon semmi hátrányát nem érzem, bárki bármit is mond.
- az jó, ha a leggyengébb procihoz ragaszkodsz, szerintem ritka, mint a fehér holló, ráadásul a többi processzor sem nevezhető mohónak. a webkam amúgy is ritka ezeken a gépeken, de én meg úgy tudom, hogy a nagyfelbontású kijelző zárja ki a kamerát, meg talán a WWAN?
- típusszám alapján megtalálod a WWAN-t. vagy az előkészítésre vagy kíváncsi?
- annyi biztos, hogy a Lenovo már az újabb szériát nyomja, tehát ez most fut ki, így aztán jobb félni...gecsoz:
kétféle akksi van hozzá, 4 meg 6 cellás, utóbbi már kilóg alul
azzal talán olyan 3.5 órát mehet reális használatot feltételezve. Bővítő akksi csak UB van, viszont ha azt berakod, akkor nagyjából van egy jó drága x200-ad, bár üzemidőben még így sem leszel ott, pláne, hogy utóbbihoz van 9 cellás akksi is, amivel 9-10 órát is kibír. -
lapa
veterán
nem merem meglépni a használtat, pláne, hogy a refurbrished t43p-nek is hullik a kijelzője. már a kinézett bolti kiállított x200s-sel se voltam kibékülve, de gazdasszony tűréshatára nem terjedt tovább. meg ez tényleg rettentő olcsó volt 4 gb rammal bruttó 777 eur-ért. ezt is csak úgy sikerült kiküzdenem, hogy a t43-at a panelen megjelent csík miatt "alkalmatlannak" nyilvánítottam.
-
lapa
veterán
van egy olyan problémám, hogy buktam a korábban kinézett x200s-t. amíg a helyzet változik, jobb híján a guglival vigasztalódom. viszont egyre több a kérdés bennem, azok alapján, amit olvasok:
-az 1280-as panel is ledes? vagy lehet mindkettő?
-igazából SU9400-at (szóval nem SL) szeretnék a fogyasztás miatt. azt írták valahol, hogy a lenovo shopban ehhez a cpu-hoz nem (volt) választható a webcam. tud erről valaki bármit is?
-tudom, hogy már volt ez a kérdés, de a thinkwiki külön emleget olyan konfigot, amibe bele lehet rakni a wwan-t, meg olyat, amibe nem. olvastam, hogy 99%, de van valami módja az ellenőrzésnek? a típusszám alapján megtalálom ezt valahol tutira? vagy csak feleslegesen görcsölök?
-ahol rendeltem (Németo.), ott ahogy írtam elfogyott. kicsit emiatt megrémültem, mert nem tudnak szállítási határidőt mondani. lehetséges, hogy ebből már csak az van, ami a boltok polcán van? a fogyasztás-buziságom miatt a többi x2... nem alternatíva.
bocs a sok hülye kérdésért, de nemigen találtam egyértelmű útmutatásokat eddig.
-
lapa
veterán
válasz
gecsoz
üzenetére
én annyit tudok mondani, hogy (nem x30x-ben) 1.2-es procival és ssd-vel semmilyen sebességbeli problémám nincsen. az ssd sokkal fontosabb általános felhasználásnál, mint a cpu. a bővíthetőség viszont kuka: se dock, se ultrabay vinyó keret, csak akksi. a rendszer vinyó / ssd is 1.8".
-
gecsoz
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valaki akinek x300/x301 -ese van?
Érdekelnének a tapasztalatok, sebességek..
Gondolkozok rajtam hogy a T400 -at lecserélni az x300/x301 -re..
A kissebb processzor sebességet ellensúlyozza az SSD nagyobb sebessége?
Nagy számításigényű feladatok nálam nincsenek, inkább csak programozásra használom a gépet..
Akkumulátor mennyit bír?
Van hozzá valamilyen módon bővítő aksi /ultrabay?egyéb megoldás?/ -
radam
csendes tag
Üdv!
Egy Thinkpad R50e típusú notebookon szeretnék memóriabővítést végrehajtani. A Lenovo oldalán azt találtam, hogy a következő memória megy bele: PC2700 DDR-333 SODIMM.
Kérdésem: hol találok ehhez a típushoz memóriát?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ASUS X513EA-BQ1998C (Bontatlan)
- ASUS X513EA-BQS62T(Bontatlan)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

.
)

ez jó