- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
Erre a kérdésre a beárazós topikban kapod meg a választ!
Oké, hogy sűrűn használod, de mire? Sima netezés, levelezés, office?
-
WRoli
tag
Rendben tényleg ott volt a baj
Lenne gy szakmai kérdésem is!
Van egy totál hibátlan t23-asom. Akkuja is 100%-ék semmi kopás a gépen
1133mhz tualithin
512mhz 133 fsb ram
16alaplapi vga
dvd-olvasó
kijelzö kiváló
alig futott a gép!
40-es vinyó!kérdésem.. vásroltam egy Acer travelmate 1.40ghz-s(L2 :2mb) 512 DDR(400) rammal, vinyo dvd olvasó nélkül,alaplapi 64mb vga ,aksi ,töltö nélkül
Kérdés : megéri-e megválnom a T23-asomtól azért hogy azt az Acert rendbe rakjam(vinyo,dvd,legalább töltő)
Vagy nem lenne jelentös javulás..
Mit tegyek? haggyam vagy menjen a csere? -
Georgsky
csendes tag
3o-4o ezernél tobbért pedig nagyon nehezen fogod tudni eladni. P4-es 1.6Ghz Asus L2000 -et egy giga rammal gyooonyoooru allapotban adtam el 3oert. es egy orat futott az aksia siman. Nem volt hasznalva SEMMIRE.... nehez eladni egy hibas gepet...
-
Hi melyik az a szoftver amiben a kapcsolatokat lehet intézgetni? pl bluetootht kikapcsolni,bekapcsolni, wlan, wwan ...
-
WRoli
tag
Sziasztok lenne gy kérdésem hozzátok!
Van 2darab T23-as laptopom!
Az egyikbe 'azt hittem' hogy elromlott az akumlátor
Kivettem az aksit átragtam a másik laptopba (kivettem abból, a müködöt) és olyat tapasztaltam hogy a 'rossz' aksi teljesen tökéletes!
Na mondom akkor az előtte is tökéletes aksit kiveszem és belerakom abba a laptopba amelyikkel volt a probléma! azt tapasztaltam hogy a 100%-osra mondom hogy jó aku szintén nem mukkant meg a gépbe
Szóval a laptoppal lesz baj..de mi??
Aki tud segitene?
üdv -
Gondwana
addikt
Ezt (kicsit megbonyolítva) már más is tanácsolta...
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Tudom nem ez a beárazós topik, de itt biztosan tudtok reális árat mondani erre. Eladni szeretném, nem kereskedni vele...
Esetleg valakinek van-e valami ötlete, hogy mi lehet a hiba oka, van róla néhány fotó ami támpontot ad. Vajon egy szimpla kijelzőcsere megoldaná a dolgot? Netán külön fénycsövet is kell cserélni? Annyira nem vagyok otthon az ilyen kijezős dolgokban...Köszi előre is!
-
Roseln
csendes tag
Sziasztok,
Ha valaki tud T500-hoz új magyar billentyűzetet (4-5e környékén) az dobjon már egy privit.
Köszönöm, R. -
^Clown
addikt
válasz
Napfénysüti #9063 üzenetére
Nagyon megszerettem a TP-ket, úgyhogy van rá esély. Már csak lóvé kéne rá
-
beléptem én is a Thinkpad-osok táborába Prom fórumtársnak köszönhetően
, szóval most ott vagyok elakadva, hogy hogyan lehet beállítani a 3g netet gobin a T-mobilhoz?
Illetve mi kell ahhoz, hogy az fn-es gombok müködjenek, mert valamiért nem müködik nekem
-
^Clown
addikt
Nos, akkor 99% bizonyossággal kijelenthetem, hogy alaplapos lett a drágám:
[link]
[link]SSD nélkül futtattam le a memtest-et.
Már csak azt kell végiggondolnom, hogy megéri-e 17K-ért alaplapot cseréltetnem, vagy dobjam fel a vaterára így ahogy van, ssd-stül-second skinestül. Jelen pillanatban az utóbbi felé hajlok...
-
^Clown
addikt
Bocs, lejárt a szerk.: szóval bios-t frissítettem, de az SSD-t továbbra sem lehet formázni, Parted Magic 4.11 linux alatt (meg Ubi alatt is) mindig a már korábban linkelt input/output errorokat dobja.
Rászabadom újra a memtest-et, de így legalább kiderült, hogy nem bios hiba.
-
^Clown
addikt
Magam sem értem, hogy miért törött le, szerintem már meg volt repedve, jött egy szerencsétlen mozdulat, és reccs...
Különösen bosszantó amiatt is, hogy szinte betegesen szoktam vigyázni a dolgaimra, a nagyobb értékekre meg aztán különösen.
Köszi az eBay-es linket g.gergo, én is megtaláltam, de a ~8 dolcsi enyhén szólva vicc kategória.
TOZ: köszi az iso-kat mégegyszer, előbb megcsináltam a bios frissítést.
-
lapa
veterán
hát ha tényleg te törted le a műanyagot, akkor lehet inkább valami erősebb konstrukció (pl egy darab öntöttvas) után kéne nézned. ha ennyire ütve-verve van nem csodálom, ha megunja akár az alaplap.
viccelek ám, ne vedd magadra. csak belegondoltam mennyire durván feszegettem én már sok ilyen műanyagot, de még 1 se tört így el. nem lehet, hogy már eleve olyan volt?
vagy már bántod?
-
BRIKLY
veterán
üdv mindenkinek.IBM ThinkPad X41 Tablet-ről mi a véleményetek? előre is köszi a válsz(oka)t.
-
^Clown
addikt
Köszi! Ennek nem mertem nekivágni inkább...
IBM X40 saga folytatódik:
Ma volt egy kis időm tovább szórakozni a drágaságommal. Nos, az Ubi 10.04 nem tud felállni CD-ről, így maradt az Ubi 8.akárhány. Lőttem két képet, hogy mit ír ki, ha formázni, illetve particionálni akarom:
[link]
[link]Plusz, hogy még boldogabb legyek, az ujjam egy picit ráragadt a ctrl billentyűre, persze mindezt úgy, hogy közben oldalra mozgott a kezem. A bill. kijött a helyéről, sajnos egy kis műanyag biszb@sz letörött. Lehet ilyet kapni valahol?
[link]Jaj, majd elfelejtettem, most épp egy PartedMagic linux-szal próbálkozom. A beépített EraseDisc nevű programot szabadítottam rá az SSD-re, eddig úgy tűnik, hogy nincs gondja, 52%-on áll, még melózik. Nem kapkodja el, 3 órája megy, és még 2,5 van hátra.
-
metal01
őstag
Hali!
T400, W7 64 bit. OS indítása után net elérés nincs. Eszközkezelőben letiltom, engedélyezem a hálókártyát, utána van. Mi lehet ennek az oka? Valakinek volt már ilyen?
Driver frissítve van...
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #9030 üzenetére
köszönöm szépen, nagyon hasznos infó. szerintem valami fizikai hiba lesz, mert egyik nap még csak 1 pixel oszlop volt világosabb, rá 2 napra meg már 2.
egyelőre kivárok, mert most még nem zavaró tévézéshez. gondolom ha magától feladta, akkor jó eséllyel még jobban is tönkre tudom tenni nyomkodással. szóval ezt az opciót meghagyom arra az esetre, amikor már nem nézhető.
varázslatos módon egyébként végre sikerült ráerőltetni a linuxos DVB-S tuner drivert, szóval ha még tévé-néző programot is sikerül rápakolnom, akkor szerintem megpróbálom rekonstruálni az egészet a T21-en. az sokkal takarékosabb tévé lenne, és akkor ez pihenhetne. persze ahhoz kell majd egy USB 2-es pcmcia is. nem tudom azok mennyire mennek linuxon varázslat nélkül.
más: mikor a procit cseréltem a T61-ben, rámértem arra a csatlakozóra, ami a power connectorból az alaplapra megy. meglepődve tapasztaltam, hogy a várt ~20v helyett csak valami 17,5 körüli fesz van ott. tudja valaki ennek a magyarázatát? van már a power connectorban valami fesz birizgáló? vagy a táp ad eleve kevesebbet? ahogy olvastam elvileg elmennek 16 voltól is, de ez önmagában nem magyarázza meg számomra a dolgot. nem volt benne az akksi akkor éppen. lehet, hogy csak akksinál / nagy terhelésnél kér 20v-ot?
-
TOZ
addikt
Ime a ket iso.
Elosszor az ecp.iso-bol keszits egy bootcd-t es rakd fel vele az Embedded Controller Programot (1.62 versio), majd ha ez megvan a masik isobol mehet a 2.08-as bios.Termeszetesen SAJAT felelossegre, esetleges karokert felelosseget nem vallalok. Az isokat ezen leiras alapjan csinaltam meg
-
^Clown
addikt
USB-ről vagy külső DVD-meghajtóról lehet valahogyan bios-t frissíteni? Vagy csak külső floppy drive-ról lehet? Kaptam egy tippet, lehet, hogy egy bios frissítés meggyógyítaná a halott X40-emet.
-
Integra
titán
úgy tűnik a lenovo figyel a kommentekre.
[link] -
Benji77
aktív tag
Sziasztok!
Van egy IBM T42 notim.
Az alaplap azt csinálja, hogy a középrésznél egy picit megnyomom,akkor kikapcsol.
Gondolom kontakt hibás. Jelenleg szétszedett állapotban van, így tesztelgetem.
Lehet velem valamit is kezdeni?
Úgy néztem, hogy a Radeon körül érzékenyebb inkább. -
brd
nagyúr
válasz
vizcsap #9029 üzenetére
A hőfok normális (esetleg RMClock-kal alulfeszelheted, de ehhez tesztelgetni kell mindenképpen, hogy bírja-e!!!), a + jel pedig billentyűzetkiosztás-függő, magyarnál Shift+3, vagy ha a Num Lock-ot átbillented, akkor fogja írni a matricás gombbal is, de ekkor a mellette lévő "betűs" billentyűk is számokat fognak írni.
-
Gondwana
addikt
mennyibe kerül egy ilyen panel nagyságrendileg? ez ilyen 14" SXGA+, de legalapabb kijelző is jó lenne, nem tudom van-e alapabb.
Ha T60 előtti gépben kijelzőt cserélsz, akkor LVDS kébelt is kell cserélned, illetve invertert is (ami nem lehet a csíkod forrása, mert ez a háttérvilágítás tápja, azaz ha az inverter rossz, lámpával belevilágítva a kijelzőbe látsz képet, egyébként fekete). Pontosabban SXGA+-hoz és UXGA-hoz ugyanaz az inverter kell, XGA-hoz nem, a szalagkébelben pedig (googlezható, hogy pont melyik) pinek vannak átvágva/rövidre zárva, hogy közölje a BIOSszal, hogy mekkora a kijelző felbontása. T60 óta a BIOS tudja olvasni a panelen lévő EDID chipet, ami tartalmazza a kijelző alapadatait, ezért csak egy féle LVDS kábel létezik.
A szétszedett kijelzőpanelben rengeteg sor- és oszlopcímző flatkábel van a kijelző tetejénél, nálad jobbik esetben valamelyiknek a forrasztása elengedte, rosszabikban a hozzá tartozó kis IC-nek annyi. Én kísérleteznék azzal, hogy szétszedett kijelzővel bekapcsolnám a gépet és óvatosan masszíroznám ezeket a kábeleket - a DO NOT TOUCH feliratnál(szigorúan csak a kijelző tetején, mert az alja birkozógép: hozzányúlsz, földhöz vág)
-
vizcsap
tag
Lassan egy hete én is büszke tulaja vagyok egy T60-nak. Első notim, egyelőre nagyon szeretem
Két kérdésem lenne, az egyik hogy a 45-50 fokos proci normális e, illetve hogyan kell a "plussz" jelet elővarázsolni? Látom a kis matricáját, a jobb shift melletti gombon van rajta, de eddig nem sikerült megjelenítenem semmilyen billentyűkombinációval... -
Dzsekó
addikt
Két kérdésem lenne:
1. T60-ast ráteszem a dokkolóra, bekapcsolom, bekapcs led kigyullad, vinyó felpörög, de nem indul el a gép. Ugyenezt ha úgy csinálom meg, hogy a dokkolónak adok tápot, akkor minden jól működik. Normlis jelenség ez, hogy dokkolóval nem megy a gép, ha nincs a dokkolón tápfesz?
2. Mekkora a legnagyobb kapacitású SATA vinyó, amit a T60 megeszik? ATI-s, nem Inteles.
-
pilsner
aktív tag
Frissítettem a ThinkVantage Toolboxot a 6.0.5514.55-ös verzióra, és most a kék TV gomb megnyomására nem az az oldalsó menü jön be, mint eddig, hanem megnyitja a Toolboxot. Van lehetőség visszaállítani az oldalmenüt, vagy nyomjak egy rendszer visszaállítást?
-
Mz/ts250@300
tag
Szép jó napot mindenkinek.
Segítségeteket kérném van egy t23 IBM no tim de nem akar bekapcsolni.Az előjel az volt hogy a 90%-os akkuról egyik napról a másikra nem akart működni,viszont hálózatról ment 2 napig kb most már az sem.Na most van még egy tök ugyanilyen noti a családba akut,mindent cseréltem amit lehetett de semmi.Ha bent van az aksi és rajt van hálózaton ,az akku visszajelzője ugyan világit de nem hajlandó rőfenni.
Alaplaphibára gyanakszom ,Szerintetek javítható? -
viskund
csendes tag
válasz
rankesz #9017 üzenetére
Üdv!
Akkor a bóvlik elkerülése végett elküldenéd az ebay-es linket, hogy én is költsek egy kis pénzt. Hány GB-os hdd csücsül a tiédbe, ill. mekkora a max. amit felismer a masina? Erről nem találtam adatot, vagy vaksi voltam. Előre is köszönöm. Neked is TOZ, mármint a figyelmeztetést.
v. -
viskund
csendes tag
Jó estét!
Hardverapróba is feladtam, de itt lehet hogy hamarabb... Szóval T60hoz keresek ultrabay sata hdd adaptert (remélem jól írtam). Akinek lenne egy feleslegbe, attól szívesen megvásárolnám.
v. -
törölt tag
Szevasztok!
Gyerekek, pár órás keresgélés után végre megoldottam a tapipad tuningot! Hatalmas királyság! T400-on windows7 x64en szuperul megy, de visszafelé is mindenen elvben. Macbook féle two finger scrolling, sarkokból különböző műveletek, 3 ujjas progiindítás stb.
Nagyban hozzájárul a felhasználói élményhez.
Lehet ti ezt már mind tudtátok, nekem csak most esett le hogy megoldható, ráadásul könnyen, egy másik synaptics driver kell csak hozzá. Ha vkit érdekel szóljon és osztom a linket!Üdv
-
Vhunter
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne...
1. Meg lehet azt valahogy valósítani, hogy felvételkor (skype, MSN ilyesmin való beszélgetésnek a hangja) ne a mikrofon legyen, hanem gyakorlatilag közvetlenül közvetítse a hangot, amit a hangkártya ad kifelé is. előző két gépemen ezek ilyen nevek alatt futottok: What U hear, meg wawe. Viszont most gyakorlatilag egyetlen opció van a felvételnél.2.Néha csinál olyat a kijelző (főleg amikor bekapcsol, felhajtom vagy csak képernyővédőből visszajön) hogy bal alul (legalábbis csak ott veszem észre) vibrál. nem sokat, max ilyen 10 sec, de azért zavaró. Ez mitől lehet?
T400, legfrissebb Ati&intel VGA és Conexant audio driver. W7 32 bit.
köszi. -
Tim82
félisten
Van alapabb, XGA. De akkor invertert is kellene cserélni, mert XGA-hoz más típusú inverter kell. Az SXGA+ már prémium kategóriás kijelző, a felbontás miatt, többek között ezért T43p a T43p.
Szvsz 90%, hogy a panel.
Szvsz 25-30k egy jó kijelző hozzá, sajnos. Mások nyilván a Laptopinfót fogják ajánlani, én saját tapasztalatból a grc.hu-nál érdeklődnék (a Népszínház utcai üzletükben), mert ők elég olcsók, illetve bármilyen kijelzőcserével kapcsolatban még Marcy fórumtársat tudom ajánlani, aki nagyon gyorsan és korrekt árazással dolgozik. Ha do it yourself-alapon akarod megoldani, akkor is kérdezd meg mindkettejüket, hogy van-e kijelzőjük.
Az apróhirdetések között is láttam a minap T40-T42 bontást, több gépből is, elvileg kijelző is akad a hirdetés szövege szerint.
-
lapa
veterán
jaja, már a BIOS alatt is.
érdemes megnéznem valami csatlakozást - érintkezést vagy ilyesmit? jóhogy refurbrished, de ne hulljon már szét attól, hogy az asztalon áll.
az a szerencse, hogy csak tévézésre van jelenleg használva.
mennyibe kerül egy ilyen panel nagyságrendileg? ez ilyen 14" SXGA+, de legalapabb kijelző is jó lenne, nem tudom van-e alapabb.
-
lapa
veterán
mármint azért érdekesek a felcsavarozási pontok, mert pont a kakaóállási helyeken vannak?
ja, megismétlem, hátha valaki tud konkrétat: a T43p-n most már két pixelnyi függőleges csík van a képernyő jobb 2/3-ánál. a csík világosabb, mint a környezete. mivel lehet a gond? panel? kábel?
-
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #9004 üzenetére
Igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Nagyon szép állapot!! Lenovo ThinkPad T14s i5-113G7 16GB 512GB SSD
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Ha országosan a legmagasabb áron szeretnéd eladni a laptopodat, akkor az ELITRO a Te partnered
- Önerő nélkül is. Részletfizetés. Bankmentes. Dell Latitude Intel Core Ultra7 165U 16GB DDR5 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest