Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A nagy BOR topic
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- Új kedvenc játékom és első benyomások
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sivi151: Framework csendesen felvette a magyar billentyűzetet
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
scarbantia #47097 üzenetére
Jobb, az biztos. A DXVA is jobban fekszik neki, ha nézel fullhd filmeket, jól jöhet.
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #47097 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy csíp még le a RAM-ból
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #47093 üzenetére
Itt elég jól leírják a dolgot, de van több erre vonatkozó topik is. Igaz itt Inteles lapot tett bele.
Kell még t61-es hűtőventilátor, meg az ExpressCard csatlakozót kell átszerelni a T61-esből.Itt is van pár leírás: http://thinkwiki.de/Frankenpad
A gond tényleg csak az, hogy honnan a fenéből szerzek ennyi feltétellel alaplapot. A típus létezett(14.1" 570M), csak elég ritka. A T61(p) 14.1"-os 4:3-as alaplapja kell a T60(p) 15"-os 4:3-as házába.
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #47092 üzenetére
Hát, 4:3-as kijelzővel szerelt T61p-nél csak 128 Mb-os az FX570m elméletileg, ha ez számít
dying_star: Volt FX570M-es T61p 4:3-as kijelzővel ThinWiki szerint
-
válasz
scarbantia #47092 üzenetére
Nem tudom. Ha nem játékra kell, szerintem az NVS is megteszi.
Ha pedig hűvösnek is kell lennie, az Inteles is jó.
De 14-esben úgy tudom, nem volt 570M. Szóval meglepne, ha bele lehetne tenni a T61p alaplapját egy kisebb házba.
Mondjuk az biztos, hogy IPS kijelzővel nagy királyság lenne. -
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #47076 üzenetére
Tudom, hogy T61p nem volt IPS-el, viszont ezért írtam, hogy vennék egy UXGA IPS T60-ast, amibe tennék egy T61p alaplapot. (Frankenpad) Ehhez majd egy 14.1"-os 4:3 arányú, rev. A2-es FX 570M-el szerelt T61(p) alaplapra lesz szükségem.
Persze fogalmam sincs, hogy honnan szerzek ilyet, de nálam már lassan szokás lesz, hogy lehetetlen dolgokat akarok.
Valószínű NVS140, vagy sima Inteles alaplapot teszek bele, ha nincs más.
Nagy a különbség? -
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
Tikakukac #47087 üzenetére
Nagyon egyben van úgy tűnik bár nem értek hozzá annyira. A bluetooth driver sem megy fel, mert hogy csatlakoztassam az eszközt. Miközben win7 reinstall előtt működött. Én ezt tényleg nem értem. Hotkey sem megy. Egyik sem. Kivétel a fényerő és a hang, de a vizuális visszajelzése annak sincs meg.
-
Tikakukac
titán
válasz
Francia91 #47086 üzenetére
Azért is dühít, mert a Thinkpad bezzeg viszi, integrált bicskával is...
spyspyspy: Asztaliban velem 2-szer is megesett notiban is lehet ilyen, de nem sűrűn. Más kérdés, hogy ez a gép most az-e amit már vagy 5-ször láttam eladónak hirdetve, én alkatrésznek szétosztottam volna.
-
Francia91
veterán
válasz
Tikakukac #47084 üzenetére
Mikor megvettem a T60p-met (tavaly májusban), még röccenésmentesen vitte az 1080p-s videókat YouTube-on a FireGL V5250. Aztán július felé már gondot okozott neki, most meg már ott tartok, hogy a 720p időközzel megy rendesen... Valamit nagyon sikerült elcsinálni a Flash frissítésekkel...
-
Tikakukac
titán
-
spyspyspy
csendes tag
Tudom, hogy merész, de létezik, hogy van LAN port a gépen (X200s) de nincs hozzá hardver? Csak mert a LAN úgy ahogy van nem működik, ha a driverét akarom feltenni akkor pedig azt írja, hogy No Intel Network connection found on this computer...
-
-
válasz
scarbantia #47073 üzenetére
Tudtommal T61p nem volt IPS kijelzővel.
De majd a többiek megmondják, ha mégis.
Én játszogatok rajta, a GPU annyira van húzva, amennyire csak engedi az Afterburner..
Elég erős kis gép ez még mindig, amibe bele tudnék kötni, az a zsanér kis holtjátéka, elég illúzióromboló tud lenni. -
spyspyspy
csendes tag
válasz
Gondwana #47074 üzenetére
Defaulton van az összes energiaprofil. Szerintem wifi nélkül alacsony fényerőn elmenne 8 óra körül, talán többet. De a wifin netezni hét órát közepes fényerőn, az nem. Ez még azt mondom így is nagyon jó, tényleg ultramobil
De az, hogy a kikúrt youtube-on szaggat a 360p-s video is, ez vicc.
-
Gondwana
addikt
válasz
spyspyspy #47072 üzenetére
Itt a powermanagement körül nàlad valami még nem gömbölyű: nàlam x201 ugyanilyen (csak elhasznàltabb) 9c akkuval intenzìv lightroomozva (affs kijelző, 66% azaz 14/15 fényerő) 4 òràt szépen végigdolgozik, ha meg sìma szövegkezelőst melòzok, akkor is majdnem 9h, pedig az i5 éhesebb, mint egy àtcimkézett Pentium M.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #47068 üzenetére
Próbáltam utánaolvasgatni a dolognak. Itt a fórumon is írták, hogy rev. A2-t kell keresni, és az jó, viszont a legtöbb helyen az NVS140-est emlegetik leválási problémával, míg külföldi fórumon az FX 570M-nél írtak túlmelegedési gondokat.
Mindkettővel probléma van, vagy valamit rosszul tudok?
Fotós( és esetleg grafikus) felhasználásra kellene a gép, asztali gép mellé(ThinkStation).
Ezért kizárásos alapon egy IPS-es T60(p) maradt, de mivel elég öreg már, ezért gondoltam, hogy a T61-ből kéne bele valami erősebbet tenni, és akkor még kihúzhatom vele pár évig, illetve apránként még fejlesztgethetem.
Alap kritérium, hogy a Lightroom 4-es tűrhetően menjen rajta, és hogy IPS legyen. (ha jól megy Ps, Ai, az se lenne rossz, After Effects nem elvárás)
Olvastam olyat is, hogy az Intel videókártyás változat hűvősebb, csendesebb. A hűtésen lehet valamit fejleszteni? Valaki tett bele asszem T(W?)500-as hűtőt, azzal jobb?
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
audi100td #47071 üzenetére
amit az oldalon találtam és passzolt, minden. Kokrétan azt hiszem gm45
tudtam mit veszek, de azt azért nem gondoltam, hogy az intel atom s10 legalább így, ha nem gördülékenyebben megy ennél. És ebben 3 gb ddr3 van és nem 2 gb ddr2 mint a net bookbna.
Akku megoldódni látszik. 5 órát bír, de azt stabilan. Mondjuk 9 cellás lenovo akkutól ami 9%osan van elhasználódva azt gondoltam, hogy megy többet is. Egyébként szuper a gép, biztos, hogy amint tudom lecserélem egy izmosabbra.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #47068 üzenetére
Köszi szépen! Akkor asszem ilyet fogok keresni.
Azt nem tudom még, hogy komplett T61p laptopot érdemes venni Frankenpadhoz, vagy csak egy alaplapot, meg azt a pár alkatrészt amit még cserélni kell. -
spyspyspy
csendes tag
válasz
soldi3r #47066 üzenetére
Most full reinstall után kezd magához térni. Szerinted az normális, hogy youtube-on még a 360p is akad? Nem beszélve HD-ről. Intel atomos fostalicskámon sem akadt. Igaz az 1.6ghz-es volt, de ez szerintem így nincs rendjén. Driverek fent vannak, nem értem.
JA és tx, prof-ot tettem fel. 32bit
-
válasz
scarbantia #47067 üzenetére
A kései modellek nem érintettek állítólag a problémában.
A2-es GPU-val szerelt darabot keress.
Volt már többször is szó erről a fórumban, a keresőt használd.
De a google is sok találatot dob.
Nekem T61p-m van. -
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia #47045 üzenetére
Ezzel kapcsolatban tud valaki valamit? Mármint, a videókártya melegedésről, és hogy T61/p(14.1")-nál miben érdemes gondolkozni.
-
btudos
nagyúr
válasz
Shatterstar #47064 üzenetére
"egyedi hardver hiba"
Hát végülis az 1 GB RAM-ot manapság lehet egyedinek nevezni
-
válasz
Shatterstar #47062 üzenetére
open source != freeware.
ezt csak mellékesen mondom, hogy ne keveredj bele. -
Francia91
veterán
válasz
Shatterstar #47059 üzenetére
Ultimate verziónál példáuk elérhető a Windows XP Mode és az XPS Megjelenítő, amik a Home Premiumban nincsenek. A többit nem tudom felsorolni, de könnyen rá lehet keresni a dolgokra.
(de ezt már off-olom, mert már a Windows 7 topic témája) -
franc0
őstag
válasz
Shatterstar #47059 üzenetére
Ha valóban foglalkoztatott volna, rákerestél volna az interneten.
Az operációs rendszered meg azért fagy, mert lopott. -
Shatterstar
aktív tag
válasz
Francia91 #47058 üzenetére
Jó hogy szóba került ez a téma mert ez már egy ideje foglalkoztat,hogy a Home Premium és az Ultimate miben különbözik? Utóbbi többet zabál esetleg?
Én a T61-es noteszomon mindig az Ultimate-et használtam és mióta áttértem Home Premium-ra kb semmi sem változott. Azt mondjuk érdemes tudni,hogy csak 1 GB RAM van a gépemben és még a 32 bites Win7-et is sokszor alig tudja megemészteni. Próbálkoztam már Linuxszal is, abból pont egy 64 bites verzióval és bizony csúnyán belassult tőle a gépem
Sőt kipróbáltam én már a fapados Win7-et is a Starter-t és az ugyanúgy fagyott meg mi egyéb.: -
audi100td
nagyúr
válasz
vanillashake #47053 üzenetére
Ebben az állapotban, angol billel, gyenge akksival, szerintem max 90-100k a reális érte.
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
Francia91 #47048 üzenetére
Köszönöm a segítséget, meggyőztetek. Bizonytalan voltam, hogy ennél a lássuk be nem túl izmos gépnél ennyi rammal van e értelme. Ugyanis utánaolvastam de nem találtam kifejezetten ezzel a hardverrel kapcsolatos véleményt.
Egyébként a gép szuper, köszönöm a korábbi tanácsokat is. Az meglepő mondjuk, hogy mikor megvettem két napja, 7-8-10 orat irt a win7, most meg már minden erőfeszítésem mellett sem tud többet négy óránál. Pedig egy 2009-es gyári 9 cellás akku ami 10%osan van elhasználódva. Én cseszek el valamit?! Vagy ezt benéztem?
Talán fel kéne tennem a 32bitest meg az összes drivert újra aztán utána sírni. Csak ez így meglep, na.
-
vanillashake
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem beárazós topic, de gondoltam a jelenlévők itt mégis többet értenek a dologhoz.
Tehát egy ThinkPad X201 beárazásában kérném a segítségeteket.
Tehát a típus egy 3680-CG1 október 4-ig on-site garival.
Angol billentyűzettel, angol villásdugóval. A gépen azért látszik, hogy használták rendesen (sarkoknál, éleknél kopott a bevonat), LAN csati feletti vékony műanyag el van törve, valamint egy kicsi barna folt van a kijelzőn.
Jah, igen, és az akksi SANYO, 6 cellás, kb. 40 százalék elhasználódás.Köszönöm!
-
soldi3r
veterán
válasz
Francia91 #47048 üzenetére
a vegere aszittem, hogy a 64bit lesz a felesleges
(#47047) spyspyspy, egy nagy elonye van a 64-es oprendszernek, kezeli a 8gb ramot, 4gb eseten is ajanlott, de tul nagyot nem vesztesz vele
egyeb esetben csak olyanoknak kotelezo hasznalni, akiknek mindenkepp ultimate kell a gepukre, viszont a verziok kozotti kulonbseget nem tudjak -
Francia91
veterán
válasz
spyspyspy #47047 üzenetére
Nekem T60p van (Core 2 Duo T7600, 3 Gb RAM), és vígan elvagyok 32 bites Win7-tel (és mellette Win8-cal is). Szerintem 3 Gb RAM-ra teljesen felesleges a 64 bites rendszer:
1. Több memóriát eszik a 3 Gb-ból, mint egy 32 bites
2. Lassabban fog futni, mint egy 32 bit-es (tapasztalat, mert először az enyém is 64 bitessel volt telepítve)
3. Én CAD-et és Inventort nyomok, emellett játszok néha, meg netezek, filmezek. Semmi hiányt nem éreztem a 64 bithez képest
Összefoglalva: véleményem szerint a konfigodra felesleges a 32 bit -
spyspyspy
csendes tag
Sziasztok! Boldog tulaja lettem egy x200s-nek. Segítenétek abban, hogy viszonylag gyenge konfig mellett (celeron m 723, 3gb ddr3) van-e értelme a 64bites win7-nek, esetleg tökmindegy, esetleg nekem ez nem ajánlott? Köszönöm. Nem vágok videókat, átlag júzer vagyok, esetleg ha az számít, elég sok ablakkal dolgozom böngészőben meg office megy emelett.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia #47045 üzenetére
Ha jól látom teljesen integrált a videokártya, így elég esélytelen ezt cserélni.
-
scarbantia
aktív tag
Nemrég olvastam, hogy a T61-esnél a Quadro FX 570M-el szerelt daraboknál volt túlmelegedési probléma.
Ez mennyire valós gond? Javították, vagy csak valami korai széria volt ilyen, vagy inkább kerüljem el?
Ha jól tudom, akkor valami BIOS frissítéssel annyit értek el, hogy visszafogták a videokártya teljesítményét.Egy 14.1"-os (non-wide) lap kellene majd a T60-ba, de nem tudom milyet érdemes.
Ha lehet, akkor nyilván az erősebbet keresném, mivel amúgy sem mai gépek ezek, és nem csak ipartörténeti emléknek kellenek.Még olyan kérdésem lenne, hogy ha jól tudom, akkor csak a 15"-os lapoknál volt 256MB-os FX 570M, olyan opciót nem lehet összehozni, hogy 14.1"-es alaplapon is ilyen legyen? Csak mert ugyebár egy 15"-os UXGA panel lenne rákötve.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Gondwana #47043 üzenetére
Az a baj, hogy ott is ritkán van. Német ebay-t néztem, most van kettő, az egyiknek kétes az állapota(foltok az LCD-n, esetleg repedés is lehet a házon), amúgy olyan 58e Ft körül van, lehet paypal-al fizetni, és hozzánk is postáznak.
A másik ugyanez, csak licitre, ott vannak képek, de semmi nem látszik a laptop állapotáról, és csak Németországon belül postáz, paypalos fizetés sincs.50-60e Ft-ot szívesen adnék egy szép állapotú darabért. Csak nincs...
Vagy érdekelne csak UXGA panel is, esetleg kibelezett gép, előbb-utóbb úgy is T61-es alaplap menne bele. -
Gondwana
addikt
válasz
scarbantia #47041 üzenetére
(Lehet, hogy van az a pénz, amiért eladnám, de gyanítom, hogy e-bayről olcsóbban megúsznád)
-
scarbantia
aktív tag
Valakinek nincs véletlen egy eladó UXGA paneles T60/T60p-je?
Tudás annyira nem szempont, inkább hogy ne legyen leharcolt, és mindenképpen UXGA FlexView(IPS) panelje legyen. -
i400
senior tag
válasz
FoxiestFox #47026 üzenetére
dying_star: sajnos nem tudok pótakkut keríteni és mivel random módon csinálta így minimális az esélye hogy pont akkor dobná a hibaüzenetet.
brekiisti: igen elméletileg abban van a szenzor.
Viszont a gép tökéletesen működik, nem melegszik rendesen megy a ventiszabályzás. Amikor AIDA64-gyel néztem a hőmérséklet értékeket és folyamatosan futott a háttérben akkor az megfagyasztotta a win7-et. De erről írtam korábban bejegyzést ide.
Még szeptemberig garis a gép ha baja van addig jöjjön ki rendesen ne csak így... -
parkasz
senior tag
Üdv!
Lett egy x200-am is. Valami oknál fogva a trim-et nem használja (x25-é ssd). Melyik driver kell hozzá? -
lakkusjj
aktív tag
válasz
Shatterstar #47027 üzenetére
A második képen egy T500-as van, a T400-zal ellentétben azon már van display port.
-
Tim82
félisten
válasz
Shatterstar #47027 üzenetére
1.) igen. tudod arra upgradelni.
2.) T400/R400-ba (és újabb TP-kbe) lehet tenni blu-ray meghajtót. HDMI vagy DisplayPort emlékeim szerint viszont még nincs rajta, csak sima D-Sub. T410-től már van DP, ha jól rémlik. Sőt már T400s-en is. -
Schuby
aktív tag
Akarok venni egy sd kártya olvasót t400 ba. viszont most meginogtam hogy pcmcia vagy express card van benne.Hogy tudnám eldönteni?
-
-
i400
senior tag
Belefutottam az alábbi hibákba Thinkpad Edge E530-as gépnél: Thermal sensor error akkuról indítva, meg kaptam 2 akkufeszültség alacsony hibaüzenetet is szintén akkuról indítva, totál random időkben, mindig hidegen indítva. Szerviz vagy van rá valami megoldás? A Lenovo support forumán egy bejegyzést találtam ahol az alaplapcserét írták, annak meg nem örülnék...
Előre is köszi a segítséget! -
válasz
audi100td #47018 üzenetére
Sorry,nem a magicianben volt ilyen opció,csak számomra ez "áttetsző" dolog.
Csak hogy mindenki tudja:
Start menu -> Futtatás -> msconfig -> Startup/Automatikus indulás fül -> Kikeresed a "Samsung Magician"-t és kiveszed a pipát.
"Leokézod". Ha kérdi, nem akarod újraindítani. -
válasz
audi100td #47016 üzenetére
Ehhez annyit fűznék hozzá,hogy nekem a T510-ben egy 250-es Samsung 840 van(non Pro).A magician fel van telepítve a masinára,hagyom csücsülni a háttérben és sem altatásból,sem más állapotban nem találkoztam még hibával,főleg nem kékhalállal. Amúgy be lehet állítani,hogy ne induljon az OS-sel.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Goatman #47013 üzenetére
Nem válogatósak egyáltalán, jó SSD-t kell bele venni és nem lesz vele gond. Ha esetleg Samsung-ot választanál a Magician progit jobb nem feltenni, altatásból ébredve szeret tőle kékhalálozni a gép.
Wifi kártya meg egyszerűen kötött a géphez a firmware által, amivel gyárilag elérhető az mindenképp jó bele, nincs ez másképp pl. a Dell-nél sem.
-
Goatman
aktív tag
Hello!
Van egy Thinkpad Edge E320-am, amibe 256Gb-os 2,5" SSDt tennek. A kerdesem az volna, hogy a Thinkpadek ezen komponens eseten is olyan valogatosak, mint pl. Wifi-kartyanal?
Udv.
-
Tim82
félisten
válasz
karamblo #47006 üzenetére
Linuxszal kevés tapasztalatom van, de ha Atheros wifi van benne, annak bizony régen a madwifi driver kellett (és azt elvileg az Ubuntu csomagjai között találod). Ahhoz meg ideiglenesen LAN fog kelleni.
(Annak idején T42-n, T43p-n kísérleteztem kicsit Ubival, Linux Mint-tel, az Intel wifi-k egyből mentek, az Atheros-szal mindig kellett kicsit szórakozni.)
soldi3r: köszi, azért kérdeztem, mert volt első generációs Galaxy Tab-om, most meg van HP Touchpad-em, lehet, hogy Skype-hoz beruházok egy ilyenre, hogy a vezetékes Logitech headset-emmel tudjam használni.
-
karamblo
tag
X 31-re telepítettem Ubuntut, és nem tudok csatlakozni a netre...A géppel évekig neteztem vodafone mobil stickkel, windows volt rajta. A lenovo honlapján nem találtam hozzá linuxos wifi-drivert, létezik ez?
Tanácstalan vagyok.Látja a hálózatokat, de nincs csatlakozás.
-
Kbali
nagyúr
válasz
mazsonpopo #46999 üzenetére
Ez autentikus
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Swift 1 laptop
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14 G4 - Ryzen 7 5825U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Touch I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- 3 db (130 / 131 / 132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest