- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
eBay-ről vett FPR-es palmrest-tel van-e valakinek tapasztalata?
Itthon nem találok, csak FPR nélkülit, Hardveraprón is csak sima van. Ezt néztem ki, mit gondoltok róla? -
válasz
donjohnson #49296 üzenetére
Nekem van egy 42T4424, ha kell
-
cigam
titán
válasz
donjohnson #49296 üzenetére
E szerint 19V-os, de úgy a csatlakozó sem mind1 (Nem csak a noti felőli, hanem a hálózat felöli (Pl. nem tudod hova dugni az angol tápot. Oké van utazó adapter, de nahát na. Ha mán egy szer veszel, olyant vegyél ami trükközés nélkül jó hozzá)
-
donjohnson
addikt
mind a kettő 20 V-os, nem?
3-pin (90 W, 20 V) adapter 92P1104
3-pin (90W, 20 V) adapter 42T4425
bár akkor ezek szerint a 92P1104 való a T400-hoz. -
cigam
titán
válasz
donjohnson #49294 üzenetére
Amelyik a gépedhez való. Az 1ik 19V-os, a másik 20. Bár csak1 V, de
Ha 19-et vár és 20-at kap jobban megizzasztaná a töltő elektronikát.
Ha 20-at vár, és 19-et kap, nem biztos hogy stabilan fog működni, lassabb lesz a töltés -
donjohnson
addikt
van két 90 wattos töltő. az egyik 92P1104, a másik 42T4425.
melyiket érdemesebb venni, vagy teljesen ugyanazok? -
Chaser
legenda
Hozzászoktam, talán ennyi
Mindenesetre érdekes, hogy x200-on 56Wh akkuval azért tudtam 5 órát netezni kényelmesen hdd-vel, itt 48Wh órával illene akkor lenni 4 órának, de eléggé határeset. Jó lenne tudni a waacom mennyit szippant le. Multitouchra írták, hogy az keményen zabálja az akkut. Nem tudom pl FPR mennyit kér, x200-ban az nem volt. Majd kikapom a wwant is, gondolom lekapcsolva is eszik azért valamennyit.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser #49288 üzenetére
arra figyelj méricskénél, hogy nekem pl sleep után +2w konstans volt. azaz 6 helyett 8w. restart után újra 6w. sleep + ébresztés és 8w...
nem mondom mekkora fos a win ezekkel a driver halásokkal inkluzíve. szerintem tényleg csak az használja, akinek elengedhetetlen egy fizikai win, és nem elég egy vbox. na mindegy, nekem nem fáj. de ubuntun én még soha nem hekkeltem cpu izélőt meg driververziókat, oszt mégis műx.
-
Gondwana
addikt
Azt is butaságnak tartom, hogy kikapcsoljam a hibernálást, mert SSD-m van.
Amikor 200€-ért vettem egy 160GB-os SSD-t, nekem nem ért 10€-t, hogy ott legyen folyamatosan egy hibernációs file, viszont elegánsan megoldható: ha le van tiltva, ThinkPadeken a Fn+F12 aktiválja és elindítja a hibernálást, ezen felül bekészítesz valahova egy shortcutot, ami egy powercfg -h off parancsot futtat le, azaz hibernáció után ezzel törlöd a hibernációs file-t, ennyi. -
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
T410 kopott touchpad gariban cserélhető, vagy amíg garis kb mennyiért cserélik? Elég jó, hogy az egész palmrest egyben van...
-
Chaser
legenda
Erre varrjatok gombot. Megkapta az x200t a 4GB ramot, bele SSD, x64 W7. Mivel már x200-nál, T400-nál és x200t-nél is tapasztaltam, hogy a sysupdate által felrakott vga drivernél random ugrál a fényerő ha rájön, így most nem raktam fel a vga drivert, hagytam ami a telepjtő tartalmaz. OSD ennek ellenére volt kivéve a vga-nál, egy kivétellel. A hangnémító gomb csak egyszer működött, mind OSD mind gyakorlati szinten. Első nyomás után csak kijelezte hangtölcsért áthúzás nélkül és nem is némított. Most lekaptam inteltől egy másik drivert és lőn, működik a némító gomb. Hogy az összefüggés hol van azt nem tudom
Vga OSD az ezzel se működik, de ha nem ugrál a fényerő akkor nem érdekel.
-
Chaser
legenda
Köszi a TPfanos tippeket, remélem működni fog.
Pagefileról csak annyit, nekem nincs rá szükségem, most kikapcsolom. Ezt ki-ki el tudja dönteni van-e rá szüksége vagy nincs. Nálam ennyi a "kjméljük az ssd-t" móka. Eddig be volt kapcsolva, így se romlott semmit. Mondjuk nem használtam sokat, fél év alatt van rajta kb 700GB írás. -
cigam
titán
válasz
cildren #49281 üzenetére
Miért kéne kikapcsolni a lapozófájlt?
Azt is butaságnak tartom, hogy kikapcsoljam a hibernálást, mert SSD-m van. Persze ha nem szoktad hibernálni, nem érdekes(+ akkor letiltani sincs értelme
). Én csak lecsukom és viszem a laptopot, és használom.
Meg kitudja mennyi varázslatot szedtek össze azok, akiknek 16GB RAM van a gépükben, és arra recskáznak, hogy abból több mint 10GB szabad.
Hol van olyan érdemi infó (a havernak is meghalt fél év alatt , az nem mérvadó), hogy mindenféle juju varázslat nélkül nem bírnak ki 3-5 évet az SSD-k?
-
Gondwana
addikt
válasz
cildren #49281 üzenetére
Swapfile: hülyeség kikapcsolni, nem ördögtől valò a virtuàlis memòria. Nàlam minimum size=24MByte, max=8GByte, és nem foglal magànak semmit, amìg tényleg nincs rà szükség, de ha kezd kevés lenni a 8GB RAM, nem kell rohannom beàllìtàsokat birizgàlni Out of Memory előtt.
-
fungi
aktív tag
válasz
Chaser #49279 üzenetére
Window stays on Top if StayOnTop=1, normal behavior =0
// Programmfenster bleibt im Vordergrund bei StayOnTop=1, ansonsten =0StayOnTop=1
// Minimize to systray immediately when starting
// Minimiert das Programm schon beim Start in die Taskleiste.StartMinimized=1
Ezekkel a beállításokkal nálam a tálcán kezd.
xcds hozzászólását követve meg menni fog a manual indítás is, fokozatot írd át 1-re
-
-
Chaser
legenda
válasz
cildren #49278 üzenetére
Én annyit csináltam, hogy kikapcsoltam a pagefilet a mostani gépen, előzőn nem, mert 2GB ram kevés volt. És kész
Előző gépen AHCI se volt bekapcsolva, de TRIM ment, ennyi a lényeg.
TPfan kérdés még mindig él. Van olyan verziója ahol nem kell mindig beállítanom, hogy manual 1-en induljon és lehetőség szerint tálcán induljon ne kelljen mindig kixelni?
-
cildren
tag
1 max 1,5 hét múlva SSD tulaj leszek T61(T7300, 4GB ram, Intel X3100) és Windows 8 Pro alapokon milyen beállításokat javasoltok?
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, Lenovo X200s-ben a Celeron M 723 1.2GHz procit lehet nagyobbra cserélni?
-
audi100td
nagyúr
Klónozott már valaki Win8-at másik meghajtóra?
Nem igen akar összejönni, az UEFI hiánya lehet a gond? (T61)
-
cigam
titán
Hol tudnék venni R61 alaplapot? Házilag mennyire bonyolult a csere?
Kb milyen árra számítsak? -
donjohnson
addikt
-
Tim82
félisten
Én a helyedben megnézném a Hardware Maintenance Manual-ban (a linkem kapásból a pdf-es letöltésre mutat, a 102. oldal (és az ott felsorolt előzmények) kellenek neked) és az alapján eldönteném, hogy nekem nagy melónak minősül-e.
-
lapa
veterán
nem tudom meddig fog látszani a jó kép, de még a végén ráfogják szegény x-ekre, hogy ők döntötték romba a zországot.
ja, a tejbecsurgás-hangelmenés hibát a másik x alkatrészeivel kisakkoztam szalagkábelre. megpucoltam-megvakartam, nem működék. jó, hogy van itthon ugyanilyen gép, így megúsztam egy audio panel rendelést.
-
Chaser
legenda
Az x200 tabiban egy seagete 160-as hdd van, hihetetlen milyen halk a 750-es toshibámhoz képest
Nem tudja valaki, TP fant rá lehet venni valahogy, hogy mindig manual 1-es fokozattal induljon? Beállítom, de következő induláskor smarton v BIOS vezérlésen van. 1-es fokozat bőven jó még IDA-val is az SL9400-nek és itt még hangja sincs. Megbúgattam 7-esen, hát orkánDe nem hangos ott se, inkább a szélzaj hallatszik rendesen. Az se lenne hátrányos, ha nem kellene mindig kiXelnem kezdéskor tálcára tpfant.
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #49249 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy nem a Dell-ek BIOS-ai a ludasak ilyen esetben, hanem úgy általában a Lenovo/HP wifikártyák nem működnek máshol, csak Lenovo/HP gépekben (köszönhetően a gyártó-specifikus firmware-jüknek). A Dellnél mintha nem lenne whitelist.
A probléma megoldása talán a wifikártya firmware-jének átírása lenne, gondolom.
-
ezsolti
tag
Eladtam egy ilyet a T430-ból: Intel Advanced-N 6205 60Y3253 631954-001 wifi kártya
Az normális dolog, hogy nem működik egy DELL-ben? Driver telepítve. -
opeter87
senior tag
Tett már valaki T400-ba sima WXGA kijelző helyére WXGA+ kijelzőt?
A mostani T400-amat imádom, de a kijelző a gyenge pontja egyértelműen (fényerőben is kevés nekem néha).
P8400, 8GB ram, 128GB SSD a többi részeNézegettem ebayt, de horror árak vannak 100$ + szállítás. Ennyit biztosan nem ér meg a történet. De a kérdésem az, hogy tud-e valaki olcsóbban akár ebay is jöhet, kínai eladókat nem ismerem ilyen kijelzős területen.
Előre is köszönöm
-
abacsx
tag
válasz
cildren #49244 üzenetére
ez csak a régi lézeres nyomtatóm miatt kell, mert nincs rá win7 driver (10 éves kb, de semmi baja). de meg se döccent rajta a virtual xp, nekem nagyon bejövős ez a gép, volt egy E125-ösöm brazos-szal, ami kevés volt terepre. onnan egyenes út vezetett ehhez a géphez, és nagyon nem bántam meg
passzív fórumozó vagyok inkább, szóval olvastam az összes lehúzást erről a gépről meg az E szériáról meg mindenről. Tapasztalat alapján más a véleményem. Ez a második TP-m és csak szuperlatívuszokban tudok róluk beszélni.
-
abacsx
tag
válasz
Borote #49242 üzenetére
dokumentálodtam a procikkal kapcsolatosan, nem lesz ez kevés, sőt egyelőre fut minden rajta csodásan. most is megy egy virtuál xp, böngésző 7 ablakban, skype meg excel. alig langyos a gép, proci 10 százalékon.
Csak nem olvastam el, hogy forrasztott a proci benne, amúgy nem nagyon izgat, 10 százalék végképp nem ér annyival többet. -
abacsx
tag
ahh, köcce a gyors válaszokat, ezt el se olvastam, na remélem a 3210m-et nem kell majd otthon kiforrasztanom 3 év mulva, mert kevés lesz
na meg itten felokosítottak, hogy a másfél milliméteres kotyogása az akkunak az normális, tényleg normális?
-
abacsx
tag
x230-ba honnan lehetne megtudni, hogy melyik a legerősebb proci, ami belemegy? teljesen hipotetikus kérdés
-
Chaser
legenda
x220 van alfanal 13x k-ért
szerk: bob.zxr: Eddig nem ment, már vége a karbantartásnak ezek szerint.
-
BoB
veterán
-
cildren
tag
T61-hez akadnak elfekvő drivereim
Win7 64-bit-hez.
-
Chaser
legenda
Tudja valaki mi történt a lenovo warranty check oldallal? Ezt adja be, de itt nem látok gar ellenőrzést.
-
parkasz
senior tag
Szia!
A cd-ről bootolós bios frissítés pontosa hogy működik? Hol találok hozzá leírást, egy x200-on kellene ekövetnem
Esetlegvalaki tud megbízható forrást x200 venti ügyében? -
abacsx
tag
Na ne mááá, a régi dellemen, meg az E125-ös tp-n se lötyögött az akku. Bepattintottam a két fület, és stabilan a helyén tartotta. Nem arra való az a két fül?
-
abacsx
tag
Sziasztok,
Vettem egy X230-ast kb egy jó hónapja. Nem igazán figyeltem, de tegnap észrevettem, hogy az akku eléggé kotyogós benne. A bal oldalon olyan 1-1,5 mm kotyogása van, mint egy sz@ros kredencfióknak. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Vigyem vissza, vagy kiröhögnek? Egyébként minden egyéb jól szuperál, emiatt nem szakadt meg az áramellátás, csak a feeling....
-
Chaser
legenda
válasz
Schuby #49213 üzenetére
Köszi
N: wwan, BT kikapcsolva, wireless egér veő ki, energiakimélő séma, SFLM bekapcsolva, cpu 800mhz, fényerő 55%, így lemegy 8W körülire is a fogyi. De ahogy megnyitoma chromet, egyből 14-15W, fogok még játszani ezzel szerintemspyduck: TP-nél ami kel: powermanager, powermanager driver, vga driver és hotkey.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon sürgős lenne!!!!
Haverom megy 2 óra múlva külföldre és a Thinkpad Edge 535-ön nem tudjuk állítani a fényerőt. Melyik driver felelős érte (win7)?Előre is nagyon köszönöm a segítséget, közben azért próbálkozok én is....
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #49207 üzenetére
Megnézem azt is. Előbb elfelejtettem, hogy ultrabase is játékban volt
meg benne egy hdd. Nélkülük mértem 15W körül de még az is sok. Ki kell kapni a wireless egér vevőjét is, 1-2W-ot leszippant.
Egyedül a thinklight hiányzik nekem ebből a gépből, de x200 mod hát nem tudom. Ez a gép 3 év 3 hónapos, szinte még gyerek -
YumeD
tag
Más téma, szerintetek lehetséges egy B156RW01 V1 cseréje LP156WF4 -re ? Kb. 2 miliméterrel vékonyabb, minden más spec stimmel... felülhet ez rendesen a merevítésre? Ha igen, a front bezelen vmi 2mm-es szivacsos anyaggal körberagasztva kaphatok értelmes eredményt, vagy "előre jön" az egész istenverése?
-
Francia91
veterán
T500 BIOS sikeresen frissítve 3.23-asra a hagyományos, CD-ről bootolok módszerrel
-
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #49200 üzenetére
Én meg azt imádom, hogy tabletbe drágább az akku
17k-ért találtam elvileg eredetit, lehet bepróbálkozok vele. Na nem mintha használnám annyira, csak szeretem ha van jó akkum is
Amúgy kurta sokat eszik az x200t, még nem jöttem rá hol vagy mért, a waacom csak nem zabbant le ennyit. Nesze neked ulv cpuszerk: Schuby: Engem az érdekelne, sim nélkül világít-e a wwan led. 3G sim-et raktam bele ami él, de ez már micro vagy mi, kerettel lesz normál méretű. Simán el tudom képzelni, hogy nem jól érintkezik. Meg ugye a másik, mi a pélóért mondja minden lenovo progi, hogy a GPS-t más használja, semmilyen egyéb sw nincs fenn. Meg az hogy menüben világít wwan, ledeknél meg nem
-
z00li
senior tag
Köszönöm a válaszaitokat.
Igazából használni akarom.
Akkor töltés mehet akár fullra is, a lényeg hogy pár százalék töltés maradjon benne.
Szerk.: még egy kérdésem lenne. Mennyire nagy meló az x61-es hűtőjének kipucolása? Érdemes lehet újrapasztázni a procit is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hálózati / IP kamera
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- P16v Gen2 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5430 14" FHD IPS Core i7 vPRO 1265U 10 Mag 32GB RAM 512GB NVME SSD Gar
- Precision 3590 15.6" FHD IPS Ultra 7 155H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- T495 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv új akku gar
- PlayStation DualSense Edge kontroller AKCIÓ!!! // Számla + Garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra // 512GB // Számla + Garancia //
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage Shiva A-Data 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest