Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Úgy néz ki visszatérek a Thinkpad-hez egy X300 személyében. Ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor lecserélem X301-re. Nekem nem kell dokkoló, viszont a másfél kg alatti súly és a beépített ODD (tudom, sajnálom ez még mindig a mániám) alap. Ráadásul van FP és kamera minden modellben, nem kell vadászni egy megfelelő kiépítésűre.
Használ valaki X300-at?
-
ezsolti
tag
Tudja valaki, hogy T530-ban is integrált-e a videókártya? NVS5400, Q1000M, Q2000M.
-
Francia91
veterán
válasz
Mbenyo97 #46590 üzenetére
TPFanControl tökéletes erre, azt hiszem SL szériához is van
-
Borote
addikt
válasz
Mbenyo97 #46590 üzenetére
Ha működik SL szériával, akkor TPFC
+ egy RMClock-os alulfeszelést is megkísérelhetsz, és akkor az általános hőmérséklet is alacsonyabb lesz a gépnek. -
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Van egy Lenovo ThinkPad SL400-as laptopom. Az volna vele hogy amikor 90 C fokos a CPU akkor csak olyan 3360 környékén forog a ventilátorja. 76 C foknál kb. 3000 körül forog. (de ez most mindegy)
Nem lehet beállítani valahogyan (BIOS-ban?) hány,mennyi foknál milyen gyorsan forogjon a ventilátorja??
Válaszokat előre is köszönöm!! -
Schuby
aktív tag
Egy kis finomság a topikhoz méltóan. Gyüjtöknek
-
Darbo
tag
Én letrasetet használok, nálam bevált. Előtte egy kis zsírtalanítás és kész. egy lap 500 ft és több notira elég. ráadásul többféle betűtípus is van, kinek melyik tetszik
-
xcds
őstag
válasz
SüdiLaller #46585 üzenetére
Jól néz ki. (Naigen fórumtársnak van most rá szüksége.)
-
SüdiLaller
aktív tag
Engedd meg hogy bemutassam a matricázásomat Az X60-am még nem készült el, de a lényeg látszik. Ez nem a 300 Ft-os matrica.
-
Naigen
aktív tag
Sziasztok, talán van vkinek tapasztalata az alábbi kérdésben
Adott egy X200 német billentyűzettel, és van egy T60, vagy 61-es magyarom. Kérdés, ha maga a komplett bill nem is kompatibilis, esetleg a gombok (a lepattintható fekete fedél, amin maga a betű van) egyformák-e? Köszi előre is
-
Darbo
tag
Hali!
t400 ba simán belemegy az ssd meghajtó vagy hekkelni kell valamit mint a t61 nél?
-
-
Francia91
veterán
-
brd
nagyúr
Francia91, Tim82, kösz', sokat segítettetek!
-
Francia91
veterán
Itt egy régebbi hirdetésem, volt Intel-es hűtőm eladó, Chaser kolléga vette meg. A képeken jól látszik a ventilátorlapát. T60 elhalálozott, abból maradt meg, el is adtam
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #46564 üzenetére
FRU-k alapján vagy háromnegyed óráig kerestem összehasonlító fotókat tegnap este, de ezek szerint kb. mindenhova a dedikált VGA-s ventik képei kerülnek fel értékelhető méretben, függetlenül az FRU-któl. Integrált VGA-s T60 (és hűtése) sajnos nincs a közelemben, de ha legközelebb karban tartok egyet, akkor csinálok a ventiről normális fotót. Köszönöm a pontosítást.
-
Tim82
félisten
válasz
franc0 #46559 üzenetére
Amennyiben valóban az volt a mondanivalód, akkor elnézésedet kérem, valóban az én részemről volt csúnya benézés.
brd: fotók alapján azonosnak tűnnek mind az integrált, mind a dedikált VGA-s T60-ok hűtőventilátorai, viszont általában azt írják, hogy különböznek.
karamblo: volt még utána X301, aztán az a termékvonal megszűnt az X szérián belül.
-
brd
nagyúr
A T60-ban (X1300-as VGA) csak a ventilátort lehet cserélni? Ill. van-e különbség a ventilátorban (a tömb más, azt tudom) a különböző VGA-val ellátott gépek között? Esetleg valakinek nincs ilyen ventije eladó?
-
tototos
addikt
Én ma kaptam a cégénél egy T530-t hát nem néz ki rosszul de nekem már nagyon nagy lenne ha hordoznom kellene minden nap. Nem tuodm miért álltak le a 13-as szériával szerintem az pont jó átmenet a 12 és 14 között, 14 már kicsit nagy 12 még picit kicsi. X220 nekem nagyon bejön, igaz a zárt kár volt kihagyni belőle.
-
lapa
veterán
megmondtam már, hogy x200s.
most pedig vesszünk össze azon, hogy min vesztek össze. akárkivót tevótá.
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #46551 üzenetére
Ami a hangnemet illeti, igazad van, úgyhogy emiatt elnézést kérek franc0-tól, illetve tőletek.
Sajnos, meglehetősen fel tud bosszantani az a lenézés
(vagy lehet, hogy inkább masszív hülyének nézést kellene írnom), amit a TP-brandhoz még ragaszkodó, de konzervatívabb felhasználók kapnak, csak mert egy sor, a széria arculatát eddig jellemző feature-höz ragaszkodnak. -
btudos
nagyúr
válasz
audi100td #46551 üzenetére
Záróretesz nélkül én se vennék notit, az egyszerűen kell. Ahogy az igazi trackpoint (egyik nap néztem HP-t és Samsungot, még a HP-é viselhető volt, de a Dell és a Samsung megoldásától kivagyok) és a hozzá tartozó gombhármas is kellék (hiába lesz ott a T431s-en is, utálom a touchpad-be integrált gombokat, hiába fizikailag benyomható, attól még nem jön be).
T42p után váltottam a T430-ra, nem bántam meg, mert nagy előrelépés, és nekem a billentyűzet is megfelel, de hogy mi lesz ezután...
Tim82: Szerintem lapozzunk.
-
audi100td
nagyúr
válasz
btudos #46548 üzenetére
Azért a dolog ott kezdődik, hogy az említett hsz valóban eléggé félreérthető volt, arról nem igen tehet az aki olvassa. Ez alapjában véve még nem is lenne baj, előfordul az ilyesmi, csak nem tudom miért kell folyton csuklóból ilyen tapló, proli hangnemben kommunikálni.
Másrészt azért X220-nál szerintem már teljesen jogos volt a "sírás". Ma sem vennék magamnak az biztos, és nem azért mert 16:9, hanem siralmas a felbontása és én személy szerint azzal sem tudok megbarátkozni, hogy elhagyták a záróreteszt. FHD T520/W520-on kívül más TP nem érdekel már, max öregebb, de azok meg a hw miatt esnek ki.
-
btudos
nagyúr
Te "kijavítottad" franc0-t, aki egy szóval sem említette hogy az X201 16:9-es lenne, erre próbáltam rávilágítani, de feladom.
X201-X220 képarány-váltás
X220-X230 keyboard-váltásEnnyi lett volna a lényeg.
De legalább mostmár mindenki biztosan tudja hogy az X201 16:10-es képaránnyal jött, köszönjük a megerősítést.
-
Tim82
félisten
válasz
btudos #46548 üzenetére
Nekem mindegy most, hogy melyik X "az igazi", nem is erről van szó most.
Az X szériánál általában 2 generációnként van nagyobb vérfrissítés. X40-X41, X60-X61, X200-X201 - ezekben a párokban az X modellek ugyanazokat a kiegészítőket (ultrabase, töltő stb.) és részben csereszabatos alkatrészeket használnak. Az X220-X230 párosnál persze ott van a billentyűzet designjának váltása, de ha jól rémlik, ezt leszámítva itt is igaz a fenti frissítési menetrend, ha jól tudom.
Az X201-ről kb. bejelentése óta tudni lehetett, hogy 1:1-ben az X200 "testét" kapja meg. Sehol nem olvastam, hogy a "kemény mag" azon problémázott volna ezen infók birtokában, hogy fújszartizenhatkilenc, biztos ez kerül bele.
Az eredeti, szarkasztikus, de nem igazán támadónak szánt megjegyzésem ennyiről szól, nem többről, nem kevesebbről.
-
btudos
nagyúr
Az X201 az utolsó igazi X az X220 16:9-es képaránya miatt.
Az X220 az utolsó igazi X az X230 billentyűzete miatt.
Most pedig az X230 az utolsó igazi X.....
Így már érthető? Félreértettétek egymást, előfordul, de ne essetek emiatt egymásnak.
Remélem én jól értelmeztem franc0 mondandóját
-
Tim82
félisten
válasz
franc0 #46542 üzenetére
Igazából egy kérdésem van: hol olvastad azt, hogy mindenki azon problémázott, hogy az X201-nek 16:9-es kijelzője lesz? Tudnád linkelni? Ha valóban meg tudod mutatni, hol olvastad (mittomén, engadget, notebookreview, thinkpads.com, a lenovo.com fórumai vagy ilyesmi, valamilyen olvasottabb tech oldal - amúgy még a PH-s hír topikjában sem rettegnek az emberek attól, hogy biztos 16:9-cel jön majd az X201, bár felmerül a téma anélkül, hogy a hírben bármi is megjelent volna a kijelzők képarányáról, az elírásos HWSW-hír meg nem hiszem, hogy számítana), akkor simán elismerem, hogy benéztem.
Hozzáteszem, Matt Kohut tök általános jellegű, nem X201-specifikus blogbejegyzése sem ér pontot.
-
Vegha
senior tag
válasz
bull84ghia #46545 üzenetére
Drágán : ( 7000 HUF-ba került. 42W2CC6 van ráírva az egyik oldalra (szerintem az a jobb).
-
http://www.viddler.com/v/156fcae9?secret=107985711
Nem tudom volt-e már, egész érdekes.
-
xcds
őstag
Isten ments, ami működik, azt nem javítom meg, mert már sokszor pórul jártam. A dell-es program parancsikonját meg át lehetne nevezni, de direkt meghagytam.
Egyébként Dell Mobile Broadband Manager a neve, még itt linkelte vki a topikban. Jól működik és másodpercben méri az időt, ami kell nekem, mert köcsög telenoros feltöltős mobilnetem van, ami percenként 5 Ft és perc alapú a számlázás. Így 59mp-nél kinyomom.
-
Vegha
senior tag
T61 zsanér csere ügyében tud valaki segíteni ?
14.1" wide kijelzőn kell cserélnem a zsanérokat. Már másodjára futok bele, hogy rosszat kapok. Most tűnt fel, hogy ebből a kijelzőből létezik a wide-on kívül standard is, valószínűleg most is azt hozták meg.
A Hardware Maintenance Manual szerint 42W2451/42W2673 (Kato/Reel) kell hozzá én viszont csak 42W2452/42W2674-t találok eBay-en, ránézésre baromira ugyanaz a kettő. Mondjuk azt sem tudom mi a különbség a Kato és Reel között (talán beszállítók?), így viszont nem akarok újra melléfogni. -
Tim82
félisten
válasz
audi100td #46533 üzenetére
Nekem is úgy rémlik, de mivel ez van a Hotkey Features feljebb linkelt oldalán:
•(For Windows XP only) If this software is updated to version 3.02.0000 or higher, it is also required to update the following software.
◦Access Connections to version 5.50 or higher (for the Fn+F5 key function)így inkább nem írtam azt, hogy nem kell az AC, mert a megfogalmazás nem egyértelmű. Leellenőrizni nem tudom, nálam mindig telepítve van az AC, igaz, Win 7 alatt.
Igaz, azt sem tudom, hogy a kérdező kolléga milyen gépen használná, melyik Windows-szal.
-
Tim82
félisten
válasz
GeryG19 #46528 üzenetére
Amivel a billentyűkombinációk működnek, az a Hotkey Features Integration nevű program.
Az Fn + F5 működéséhez ezen kívül az Access Connections fog kelleni (+ természetesen a wifi és ha van, a BT driver), itt a használt oprendszeredtől függ, hogy melyik verzió (de ha a linkelt oldal aljára mész, ott megtalálod, ami kell, némi angoltudással).
-
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #46518 üzenetére
Engem is ez a zsanér zavar a legjobban, elhiszem, hogy funkcionalitását tekintve nem feltétlen rosszabb mint a régi, de maga a látvány visszataszító. Ez a gép már simán elvegyül a többi snassz notebook között, kb mint egy Edge al-mg vázzal, szánalmas. A glossy kijelző meg a trackpoint lebutítása már csak hab a tortán.
-
xcds
őstag
.
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Volna egy olyan problémám, hogy egy játékot frissítettem 1.27-ről 1.29-re (War Thunder), és azóta nem indul el, csak a menüig jut el az alábbi hibaüzenettel:1.27-tel tökéletesen ment, nem volt hiba. Meg olyat vettem észre, hogy a Lenovo oldalán lévő Vista driverrel a "3D munka -és játékgrafikai teljesítmény" 4,1-es, míg egy moddolt driverrel (10-2_legacy_vista32-64_dd_ccc módosítva) 4,4-es ez az érték.
Esetleg vmi megoldás a hibára? A támogatottság, ami kell a játéknak, megvan, tehát a DirectX 9.0 és a Shader Model 3.0. Lehet 10.2-esnél újabb drivert rátenni moddolva?
ATI Mobility FireGL V5250 a GPU-m. -
GeryG19
csendes tag
Szevasztok !
olyan kérdésem lenne hogy IBM nél ez a kép mi a program neve amivel ezt a válsz lehetőséget elő tudom hozni ? köszi előre is !
-
Hali!
SSD került a T510-be és a HDD ultrabay.Mivel így a gép valami eszméletlenül csendben van, ezért beállítottam,hogy a vinyó csicsikáljon 1 perc után.
Na most pár percenként elindítja magát,pedig nem használom.
A háttérben fut egy antivir,hd sentinel. Ezek okozhatják a fentit? -
válasz
Watto1991 #46507 üzenetére
Ha jól rémlik ha a Lenovo shopban veszed akkor igen, US-ben sok üzlet a saját gariját adja rá és nem a Lenovo garit.
S-ről nem sokat tudni, de tippre a 431s újdonságait hozza. Nyáron viszont már lesz 240 is.
http://1.bp.blogspot.com/-CanxT_PRu8c/UO3Oib1In8I/AAAAAAAADEs/y-WYl9HnQoI/s1600/Lenovo%2BX230s%2Bcomp.jpg
ps. Amúgy a 230-ban sincsen gyárilag IPS, külön kell kérni.
-
Watto1991
senior tag
Hali !
Komolyan elgondolkoztam egy Thinkpad X230 vásárlásán az IPS kijelző miatt. Az lenne a kérdésem, hogy nagy átlagban elfogadható a gép ? Nincsenek nagy nyűgjei? Ez a video kicsit elrettentett.... Előtte mindenképpen megvárom a T431s-t ... csak abban ugye nem IPS a panel...
[link]Másik kérdés: a Thinkpadok garanciája világgarancia? Ha Angliában megveszem, otthon is gariztatják ? (on-site)
Köszi !
-
FatalEror
addikt
Sziasztok!
Van itt köztetek W700-s tulaj?
Lehet váltanék notira asztaliról,és olyan gépet szeretnék,ami minőségi,jó hardverrel rendelkezik,és strapabíró!
Na ugye leírás alapján jön szóba a ThinkPad család.Azon belül is a W700 az ami relatív erős,illetve a rajztábla is egy jó fícsör,csak ugye nehéz beszrezni.Esetleg van másik TP ami minőségben,és hardveresen hozza azt a szintet 200k-ig használtan?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Hobby rádiós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- Acer Aspire 3 15.6" A315-23-A8DS - AMD 3020e, 8 GB RAM, 128 GB SSD, Win 11 Pro
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- XPS 13 9380 13.3" FHD IPS i5-8365U 8GB 256GB magyar vbill ujjlolv új akku gar
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Samsung Galaxy A20e // Számla // Garancia // Ajándék töltő //
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest