- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
porcukor`
csendes tag
Sziasztok!
X200-ba utólag installált WWAN adapterrel gyűlt meg a bajom. Típus: Ericsson F3507g, egy másik X200-ból került át, tehát elvileg whitelistázott. Eszközkezelőben látszik. SIM kártya a helyén.
A gépben gyárilag volt antennakábel és a monitor alatti ledsoron is ott van az adótorony piktogramm, viszont sehogy sem tudom elérni, hogy égjen. Azt sejtem, hogy nem tudom bekapcsolni. Fn+F5-re nem történik semmi, a jobb alsó sarokban az Acces Connections -> Power On Wireless Radio-ra kattintba sem történik semmi.
Mi lehet a baj? Mi lehet a megoldás? Merre induljak el?
-
RnJ
tag
Köszi mindenkinek,
utána nézek a reveknek. Amúgy innen a PH-ról gondoltam, hogy beszerzem. 6-8ezer HUF, vagy az drága?További szép napot mindenkinek!
-
cigam
titán
Akadt egy gondom a géppel, pontosabban a touchpaddal. Lehet hogy elkopott, vagy kh-s?
W8 simán felcsusszant (nem virágbolti), és ugye erősen támaszkodik a gesztusokra. Ez pedig összezavarja.
pl. ki szeretném kapcsolni.
- felhúzom az egeret a jobb felső sarokba
- megjelenik a menü
- elkezdem lefele húzni
- itt vmi gondja akad, mert félútonmegakad.Ekkor megjelenik alul egy + menü, ami akkor jelenik meg, ha képernyő tetejére viszem az egeret, és jobb gombbal kattintok. (Bocsi, de lövésem nincs melyik menünek mi a hivatalos neve)Pedig ha folyamatosan viszem az ujjam a touchpadon leköveti az egér. Van olyan is hogy kicsit gyorsabban viszem az egeret vízszintesen, akkor a desktopról visszadob a metro UI-ba.
Már gyártottam olyan elméletet is, hogy a felület kopása miatt máshogy érzékel kközéppen, mint a szélén.
Létezik vmi touchpad teszt?
Mennyibe kerül egy touchpad csere? (Vagy az csak a komplett palmrest(?) cserével oldható meg?) -
-
mcroberto
tag
Sziasztok.
Nincs itt véletlen valaki aki szeretne egy T500 tulajdonosa lenni? És lenne egy X200-a ?
Sorry az off topikért, de inkább itt kérdezem meg először
-
-
RnJ
tag
válasz
Chaser #47390 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Szerintem modemem nincs, legalábbis se telepített, sem pedig ismeretlen eszközként nincs az eszközkezelőben nyilvántartva.
Akkor 3 kábel megy a Wifi-nek és 3 külön a modemnek.Jó az az Ericsson kártya amit írtam? Emberi áron hozz lehet jutni.
u.i.: Ha a kerti ruhaszárító piktogram a 3G modem jele, akkor van a BT mellett
-
Chaser
legenda
A 3G modemnél levő minipcie slotnál, ha van előkészítés ott lesz az antenna is. Ha jól rémlik 3 antenna ami nincs bekötve sehova. A led kijelzőknél pedig ott kell lennie a 3G led-nek is. Bár ez nem garancia, mert éppen cserélhették is, attól független a gép lehet wwan ready. Az is lehet van modemed, csak nincs hozzá driver telepítve. eszközkezelőben meg tudod nézni.
-
RnJ
tag
Sziasztok,
a W500-amban van SIM kártya-hely, viszont nem érzékel semmit, ha beteszem.
Jól gondolom, hogy ez csak előkészítés és kell szereznem egy modemet?Egy ilyet: Ericsson F3507g HSUPA +GPS belső pci-e modem beteszek és ennyi? Az antenna általában ki van építve?
Köszi
-
nedyre
csendes tag
Hali mindenki! Akadt egy elég bosszanto problémám.
Az X200 tabletem kapott egy kis vizet, és ezzel nem is volt gond... csak én marha nyugodtan használtam tovább ráadásul lehajtott képernyővel is. Így kicsapodott a fedelén a pára és egyszercsak kikapcsolt.
Azota csak a fedélen levő kapcsoloval lehet bekapcsolni, illetve néhány gomb nem működikbekapcsolásnál pedig ezt a hibauzenetet írta:
Nem tudom, hogy számít-e, de ezek a gombok nem működnek:
'power' 'F1' '0' '5' '6' 'ü' 'ó' 'Delete' 'Home' 'PgUp' 'LCtrl'
(azt hiszem "csak" ennyi)Ilyenkor van rá esély, hogy csak a billentyűzet cseréjével megúszom?
-
Gondwana
addikt
válasz
scarbantia #47385 üzenetére
Ilyent vettem (a postaköltség miatt kettőt is, de közel nem ennyiért!), JMB368 drivert külön kellett hozzá vadászni, a gyártótól nem lehet letölteni, de natív IDE-ként kezeli a CF-eket. Az olvasó 0.5mm-t lóg ki az X201-ből (a másik meg a T60-ból), ha meg kártya is van benne, annak a fele kívül van. Külön tetszik a becsúszó lábvédelme..
-
scarbantia
aktív tag
Thinkpadhez keresnék CF kártyaolvasót.
Olyan megoldás érdekelne, ami nem lóg ki a gép oldalából.
Valaki tud ilyenről? MiniPCI Express/expresscard csatlakózóba tehetőre gondolok, de más is szóba jöhet. -
xcds
őstag
Nemrég cserélték ki a ventit, és az újnak is van hangja. Nem kerreg, mint a régi, de ilyen ciripelő hangot ad, mintha a közepéhez hozzáérnék pl. Nem mindig csinálja, de most igen. Csöndes szobában zavaró. Most szedjem szét az új ventit ?
asztali géppel jártam így, hogy hiába szedtem szét és zsíroztam meg, megmaradt ez a ciripelő hang.
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #47380 üzenetére
Egyes szituációkban automatikusan előjön egy virtuális billentyűzet (pl. tablet módban és jelszavas belépésnél/képernyőzár feloldásnál), illetve te is előhívhatod, a képernyő egyik szélén van ugyanis egy kis könyvjelző-szerű ikon, amire rábökve ceruzával (vagy ha a kijelző támogatja az érintést, akár ujjal is) behívható.
-
Windows 7-et futtató x tabletről kérdezném. (Főleg x201 és utána)
Ha szeretnék tablet módban szöveget bevinni, de nem "rajzolva", az hogyan történik?
Bejön egy virtuális bill? Vagy nekem kell elindítani? -
Valakinek lenne egy gyári ThinkPad T430 háttérképe?
mobal,
-
soldi3r
veterán
válasz
utolsolevel #47377 üzenetére
szerintem az elso hsz-ben is benne van, vagy ez kell neked
-
soldi3r
veterán
válasz
utolsolevel #47375 üzenetére
nem mindegy, hogy mit
-
utolsolevel
tag
Sziasztok
Ha egy thinkpadban pl x220 Az eredeti konfigurációhoz képest megváltoztatok több dolgot (nem csak a HDD-t RAM-ot). Akkor a garancia ugrik?
-
cigam
titán
T400-as touchpad-al van gondom W8 alatt.
Néha megvadul. Ennél jobban nemtudom körülírni. Pl. amikor a jobb felső sarokba húzom, hogy kikapcsoljam, kb a képernyő közepéig jutok. Ott előjön az a menü is ami akkor jön elő ami akkor jön elő, ha a képernyő tetejére viszem az egeret, és jobklikkelek.
Hát ez így most hülyén hangzot, de nemtudom. Egy touchpad el tud kopni? Olyan mintha kontakt hibás lenne.
Létezik ilyen, vagy vmi elképesztően durva a default beállítása? Próbáltam érzéketlenebbre tekerni, de nem javult. -
soldi3r
veterán
a t420 (esetleg t420s, meg nem dontottem) tud bootolni az msata slotrol?
az nvidia-val vannak gondjai? -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #47362 üzenetére
Én a FireGL V5250-essel is elégedett vagyok, amire nekem szükségem van, azt viszi gond nélkül, vagy némi szoftveres segítséggel
-
Bdanyy
addikt
T410-be vennék az elhasznált 128-as samsung helyett egy gyorsabb ssd-t. Érdemes a helyére betenni (ehhez kell másik caddy?), vagy a ultrabayben is megfelelően gyors lesz?
-
-
Gondwana
addikt
válasz
scarbantia #47358 üzenetére
...Az lehet, hogy 2007-es gép rev. A2 legyen?...
Lehet, pláne, ha még a típuskódja sincs a visszahívottak listáján - vagy már az első tulajnál garanciálisan kapott új alaplapot. -
válasz
scarbantia #47361 üzenetére
Hm, nem tudom. DX-támogatásból biztosan jobb, és a DXVA sem gond neki.
De bármit is csinálok, GPU-limitem van maxra húzott 570-nel is
És leginkább ez a 256MB VRAM bizonyul kevésnek, már alacsonyabb felbontásokon is.
Ennek ellenére igencsak elégedett vagyok vele, a korához képest nagyon szépen helytáll. -
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #47360 üzenetére
Inkább feleannyi GPU memória (128 a 256 helyett), mint 4-8GB RAM a 3GB helyett.
Szerintem azért így is jobb mint a T60p Ati FireGL V5200-as GPU-ja. -
válasz
scarbantia #47358 üzenetére
Nagyon agyonvágták azt az 570-est a 64 bites busszal, és felezett memóval...
Na meg a ROP egységek felezésével... -
maxinteger
csendes tag
Sziasztok!
Gép takarítás közben törtlént egy kis baleset (azt hittem hogy menni fog rutinból) és az SL500 csuklótámaszának lepattintása közben sikerült elszakítani (
) a tapipad/újlenyomat olvasó szalagkábelét (
)
Lehet ilyet valahol szerezni, bontóban vagy akárhol?
-
scarbantia
aktív tag
válasz
audi100td #47357 üzenetére
Ebay-es példány, az eladó csak ennyit adott meg.
De megírtam neki a gpu-z programot, és azt mondta, hogy rev. A2.Az lehet, hogy 2007-es gép rev. A2 legyen?
Ezt küldte:
http://gpuz.techpowerup.com/13/04/27/cwz.png -
audi100td
nagyúr
válasz
scarbantia #47355 üzenetére
2007/okt lesz
2010 júliusában már a T410/T510-et gyártottak
Az említett kód a gép típusszáma, a gyártási időre nem utal, hisz arra ott van a dátum.
-
soldi3r
veterán
válasz
scarbantia #47355 üzenetére
nezd meg agaranciaja mikortol indul
-
scarbantia
aktív tag
Meddig gyártottak T61p-t?
A laptop alján a 07/10 az jelenthet 2010. júliust?
Illetve ez kód mond valamit a dátumról, vagy csak konfigurációt jelöl: 8889-3FG ? -
soldi3r
veterán
esetleg az nbwn-hez hasonlo angol oldalt nem tud valaki?
elegge akcios az x230 -
Hamár Edge, rájuk is az "igazi" Thinkpadekre vonatkozó garancia érvényes (itthoni javítás, pl: smartservice) vagy utazik külföldre, mint az IdeaPad?
-
válasz
FoxiestFox #47349 üzenetére
*k
-
-
woss
csendes tag
Nincs itt véletlenül valaki, akinek személyes tapasztalata van Edge S430 -al ? Ez is nagyon Edge ? Vagy egy kicsit közelebb van egy igazi Thinkpad-hoz ?
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #47344 üzenetére
Vagy akár a GPU-Z is kiírja neked, jó mindkét megoldás
-
brd
nagyúr
válasz
scarbantia #47344 üzenetére
-
scarbantia
aktív tag
T61p-nél hol lehet megnézni, hogy az nVidia GPU rev. A1, vagy A2?
Én még nem láttam közelről ilyet, valami olyan leírás kellene, amit egy ebay-es eladó is viszonylag könnyen megért, hogy hol nézze meg. -
Borote
addikt
válasz
Bdanyy #47342 üzenetére
A Power Manager-ben advabced nézetben mindent mutat az akksiról.
Középső gomb csak linux alatt működik úgy, hogy új oldalt is megnyisson (legalábbis T60 és X61T esetében)l, ezért nekem a jobbgomb lett a középső kattintás, a jobbgombot pedig megoldom billentyűzetről vagy a normál touchpad gombokról.
-
Bdanyy
addikt
Meg lehet valamivel nézni az akku milyen állapotban van?
Ultranav középső gombja, vagy valami többujjas kombo használataval lehet középsőt kattintani?
Új ablak illetve ablak bezárása sokkal kényelmesebb úgy.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
mazsonpopo #47329 üzenetére
Érdemes amúgy keresgélni ebay-en. Nekem ez ma jött meg
. És tényleg eredeti, pedig úgy voltam vele, hogy ha mégsem, akkor is árában van utángyártott aksim.
-
iscsu
tag
Urak,
F3507g vs. X200s/W7x64 témában van valakinek receptkönyve? Végigpróbálgattam a driverek különböző kombinációit és permutációit, de a végén a GPS enabler mindig azt írja ki, hogy: "The current wireless WAN connection is being managed by another client utility. Close the client utility and try again."
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #47333 üzenetére
A klasszikus, ősrégi, de üzleti gépeken még sokáig velünk maradt faxmodemre gondoltam. Ethernet, mobilnet modem (ha van) marad természetesen.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #47331 üzenetére
Még a modem.
-
Tikakukac
titán
válasz
mazsonpopo #47329 üzenetére
Ez utángyártott. De kipróbálhatnád, mert akksi nekem is kéne, és akkor én is hozatnék, ha nem annyira fosos a minősége.
-
mazsonpopo
tag
Sziasztok,
szeretnék x200s-hez rendelni eBay-ről 9 cellás akkumulátort. Pl. ezt: [link]
Van arra valami mód, hogy megállapítsam, hogy utángyártott-e? Gyanúsan olcsó egy-két példány...
Köszönöm!
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #47327 üzenetére
Másik út a FrankenPad-osításra ez (egyszerűbb kijelzőt cserélni, mint alaplapot + teljes funkcionalitás megmarad, nem veszik el modem stb.).
-
scarbantia
aktív tag
Az se volt egy komoly cucc(feketék hamarabb bebuktak), de legalább a színe nagyjából rendben volt.
Ezeket a komolyabb W-s panelokat majd valahol szívesen megnézném, de eddig csak képek alapján tudok nyilatkozni. (pl. ez a FHD-s W500 nagyon nem jön be így messziről)Illetve kíváncsi lennék, hogy a T60p IPS paneljei mennyit mutatnak meg az sRGB szintérből(Adobe RGB-ről álmodni se merek), illetve hogy mennyire jól kalibrálhatóak.
Az X220-as paneljéről olvastam, annak valami 65% körüli értéket írtak az sRGB színtér lefedettségre, ami azért nem valami sok...Igazából kicsit túlagyaltam már ezt a dolgot, nagyrészt asztali gépnél megy a munka(öreg Eizo-val), első körben ez az UXGA-s T60p jó lesz, ha sikerül akkor frankenpadosítok, ha nem, akkor majd egyszer valami jobb W-t kinézek magamnak.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #47322 üzenetére
Azt én is nézegettem, hogy más gyártóknál akad, 16:9-es IPS panel.
Na olyanból valami jobbat el tudnék képzelni egy W szériás gépben.Amúgy most van egy 14.1"-os 4:3-as FX 570M-es T61p.
Azt nem tudom, hogy rev. A2-e.
-
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #47308 üzenetére
Jó tipp volt, a gammát kellett lejjebb venni, most rendbejött, köszönöm!
J
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #47319 üzenetére
Még ebayen se nagyon van ilyen T61p
Amúgy ha a kijelző az elődleges, nem is aranyárban van FHD 16:9-es IPS panel. Nem tudom milyen lehet egy T510 panelje, de gyanítom az biztos veri. Majdnem sikerül múltkor egy FHD E5520-at vennem, abba jó lett volna
Bár a mostani T60 kijelzője 110%. Ez már nem az, amiről múltkor beszéltünk. azt hittem az már a csúcs, tévedtem.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #47316 üzenetére
Nem véletlenül írtam a "lehetőleg LG gyártmányú" kijelzőt a W500-nál. Amúgy a reális ára ennek 100k alatt van.
-
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #47312 üzenetére
Ha a Macbook Pro-d TN panelje megfelelő volt, akkor lehet, hogy azért meg kellene nézned egy WUXGA felbontású W500-at, lehetőleg LG gyártmányú kijelzővel.
(Tudom, hogy az sem IPS, de kb. azt a szintet hozza, mint a hirdetésed fotóin a MBP, amúgy meg több tartalék van benne, mint egy FrankenPad-ban.)
-
audi100td
nagyúr
válasz
scarbantia #47309 üzenetére
Szerintem nem feltétlen drága, A2-es NVS 140m-mel szerelt komplett 4:3 T61-et vettem kitűnő 9 cell panasonic akksival 45-ért. A benne lévő T7500-at kicseréltem T8300-ra (asszem ez +2e Ft-omba került) és pár héttel később elment 55-ért, de adtam mellé egy HDD caddy-t is. Érdemes nézni a hirdetéseket, aláírom, hogy ritka, de nem lehetetlen találni, láttam már többször is itt aprón. Alaplapban nem gondolkodnék, mindenképp olcsóbb egy komplett T61-es és át tudod bele rakni a T60-asod lapját.
A vicc, hogy akitől vettem már vagy egy hónapja hirdette, a kutyának nem kellett, én is hirdettem 2 hétig míg elvitték tőlem. Sokan nem is tudnak erről a Frankenpad lehetőségről. Én is emiatt vettem, de végül úgy voltam vele, hogy nem éri meg vele foglalkozni, illetve nekem a 15" T60 nem jött be, hiába ott az IPS kijelző, a vázzal nem voltam megelégedve. Akkor már inkább egy T510 FHD panellel, persze az drágább.
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #47309 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy ritka, mert nem túl sok készült belőle (4:3 T61p-ből)
. Kb olyan kategória, mintha egy Core 2 Duo T7600-ast keresnél itthon...
-
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #47299 üzenetére
Úgy tudtam csak az nvs140 érintett defektes széria, a T61p-k vga-ja nem, de lehet rossul tudom. mindenesetre mind lapot, mind ilyen gépet közel lehetetlen szerezni. Ha igen, annak meg is kérik az árát. Én először intelesben gondolkodtam, de az se jött össze. Marad ahogy van.
-
fungi
aktív tag
Most egy darabig nem lesz netem, külföldön vagyok, de köszönöm, még agyalok rajta....Remélem nem ez a
normális, mert T61-en ilyet nem láttam eddig/meg más laptopon sem/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASUS routerek
- iOS alkalmazások
- Óvodások homokozója
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Azta HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/512 Iris Xe FHD+
- HúHa HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 16/512 Iris Xe FHD+
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest