Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- icemad: Melyik vpn-t? Help please...
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
-
Gondwana
addikt
Figyelem! 750GB vagy 1TB WD HDD-t (advanced format) ne tegyetek Win7 ThinkPadbe!
Egy T500-ba meg egy T61-be tettem egyet-egyet. 6h szopatás után azért csak sikerült működésre bírni a T500-ban, de a kipróbált 47 féle Intel Rapid Storage Driver közül fogalmam sincs, melyik hordozta a megfejtést.
Most egy kicsit hosszabb szenvedéssel lett egy valamilyen Josip Broz Tito idejéből való, a HP oldaláról származó hackelt IRST driver, amivel végre úgy tűnik, mintha működne.
A legszebb az összefüggéstelen hibajelenség: a Windows update nem megy, még a letöltött servicepackot se lehet telepíteni. (Igen, azóta sikerült utánaolvasni, és tényleg csak WD 4k blokkos HDD-kkel csinálja és pont ez a szivatása) -
hito
nagyúr
Nem feltétlenül idevág, de szerintetek mi a különbség egy active és egy passive digitizer között. Ugyanahhoz a típushoz (nem thinkpad
) e-bayen van active és passive digitizer.
-
Sziasztok!
Valaki akinek van w520-al tapasztalata, tapasztalt vagy hallott már a hangszóróról olyat, hogy olyan 50% fölötti hangerő esetén nem szól annyira szépen, a magas hangok tórzulnak? Youtube-nál, tehát nem VLC maxra állitás mellett is sajnos? Esetleg megoldás lehetne valami driver vagy igy jártam? Köszi a segitséget.
-
KTibxx
aktív tag
Hát ezek szerint én voltam az utolsó garanciábanzsanércserés januárban... Szomorúan olvasom.
-
audi100td
nagyúr
Mondjuk zsanérból is van 2-3 beszállító, előfordulhat, hogy van amelyik jobban bírja.
cigam: Rescue and Recovery
-
audi100td
nagyúr
válasz
mutyuru #46877 üzenetére
Inkább Geizhals-on nézegess, több boltot listáz, kb mint az argep.hu csak sokkal rendszerezettebb.
Pl.: L430 589€-tól
JAGER 10: Lenovo partnernél lehet rendelni, de a gatyád is rámegy, ebay-t tudom ajánlani, viszont a minőség nem mindig ok.
-
brekiisti
tag
válasz
btudos #46873 üzenetére
Sajnos a jelenlegi állás pont szerint a ugyan abba a kategóriába van sorolva a zsanér mint pl a tapi pad elkopása elhasználása burkolat karcolódás (nem méteres szántás hanem hajszál karcok) a zsanérra is az a mondás hogy használatból származó kopás 'normal wear and tear" . Ügyfél szempontból vacak de kb ha megnézed csak a T61 és T400 érinti mivel 99% ugyan az a zsanérjuk a többi modellnél igen ritka az ilyen lazulás
audi100 nak ismét igaza van asszony T400-ban 4 hónapja cseréltem zsír újra és már most lötyög amíg tart javasolt használni 100% ez sajnos soha nem lesz
-
mutyuru
aktív tag
válasz
Borote #46875 üzenetére
Nemetorszagban elek es itt vennem a garancia es egyebek miatt.
Altalaban ezen az oldalakon nezelodom:notebooksbilliger.de
alternate.deOtthoni oldalakat is neztem, de legkozelebb juniusba megyek haza es nem vagyok annyira turelmes. Egyebkent neztem a Dell Latitude E54xx a laptopszalon oldalan pont beleferne az arba, csak hogyan jut el hozzam?
-
JAGER 10
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy T61-ben hogyan tudnám orvosolni a zsanér lötyögést?
Üdv!
-
-
mutyuru
aktív tag
A lenovo miert csak egy ev garanciat vallal az L szerias gepeire?
-
Gondwana
addikt
1x ki lehet íratni a recovery partíció tartalmát egy bootolható lemezkészletre (create recovery media amit keresel), a partíciótologatás alapvetően jó ötlet, egyedül azt szokták tömegesen elfelejteni, hogy nem árt egy olyan bootszektor is, ami tudja, hogy ha nyomtál neki egy F11-et (vagy egy kék gombot), akkor honnan is kezdjen bootolni. Erre persze létezik visszaállító utility, de én akkor is a recovery-készlet kiírását és fiókbasüllyesztését tanácsolnám.
-
jss
aktív tag
válasz
soldi3r #46823 üzenetére
1. Igen, a BIOS-ban be van kapcsolva az ahci. Esetleg mas tipp?
2. Ha nem bantom a RECOVERY particiot viszont a tobbit atvarialom, akkor a RECOVERY-rol vissza fogom tudni allitani kesobb a W7-et, vagy problemas lehet?
3. Ha megszuntetem a RECOVERY particiot, akkor kesobb ujra lehet ezt teremteni valamivel, vagy problemas?
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
dvd_R+ #46852 üzenetére
Gyárilag a BIOS-ban tiltólistán vannak az olyan wifi kártyák amik nem IBM/Lenovo firmware-rel rendelkeznek, ezért is a 1802-es hibakód. Vannak olyan módosított BIOS-ok, amikben ezt kiütötték, így bármilyen mini PCIe kártya használható bennük.
Vagy keresel egy bontott IBM/Lenovo wifit.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #46848 üzenetére
Ok, de ez engem nem igen vigasztal, ha garis és megoldható, oldják meg.
dvd_R+: Whitelist mentes moddolt BIOS-ra lesz szükséged, (csak saját felelősségre).
-
brekiisti
tag
Arról ha nincs alkatrész nem a szerviz tehet ahogy audi100 kolléga is írta. Elhiheted hogy őket is mérik és ez valószínűleg nekik sem jó + ők kapják a hideget meleget ilyenkor nem a gyártó. Na meg a zsanérosat sem ők találgatják ki gondolhatod. Miért lenne nekik érdekük ezt tenni mármint a Smartnak kevesebb munka több pénz ?
-
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy adott egy Thinkpad r60 laptop szétszedtem és nincs benne wifi kártya
tettem bele egyet és azt irja ki a gép mikor beklapcsolom hogy unanothorized pci wifi valami aztán hogy kapcsoljam ki a gépet és vegyem ki
egy ilyet tettem bele [link]
nem kompatibilis ezzel ? vagy ez orvosolható ? -
-
Francia91
veterán
Ha kb 20-25 alkalommal átkapcsolod a Power Managerben Maximum Battery Life-ra (vagy akármelyikre), akkor átteszi alapértelmezett profillá a sémát (amire váltottál 20-25 alkalommal), és azzal indul a Windows. Ha nem csináltad, akkor passz, de nekem így viselkedik a T60p-n a Power Manager
Szerk: közben megkaptam az infót a T60p hűtés kapcsán: a komplett hűtőegység kerül 11.300+ÁFA-ba, nem a simán a venti, csak a hölgyemény nem tudta a választ a szervizmérnök segítsége nélkül
-
audi100td
nagyúr
"Na, én meg pont most írtam jókat róluk."
A Smart-nak ehhez semmi köze, ha fejre állnak se kapják meg hamarabb az alkatrészt a lenovo-tól.
"Én meg olyanokat olvastam erről a ciripelős dologról, hogy volt aki kicseréltette az alaplapot gariban és az újjal is ciripelt, szóval egyáltalán nem biztos, hogy a huzavona végén nem fog ugyanúgy ciripelni."
Attól még egy próbát nyilván megér, a gép itt van nálam, addig nem kell beadnom amíg nem érkezett be a rendelés.
-
xcds
őstag
válasz
audi100td #46839 üzenetére
Na, én meg pont most írtam jókat róluk. Bár a zsanércsere visszavonása nem nagyon tetszik. Viszont a papír nélküli gari az azért elég komoly, nyugodtan lehet külföldi használt gépet venni.. Igaz, nekem csak hűtő csere volt, gondolom az nem olyan extra, mint egy alaplap csere, főleg ciripelés miatt. Amikor bent voltam, akkor volt ott egy srác, akinek alaplaphibás volt a gépe és éppen azt firtatta, hogy mit csináltak a gépével 2 hónapig.
Én meg olyanokat olvastam erről a ciripelős dologról, hogy volt aki kicseréltette az alaplapot gariban és az újjal is ciripelt, szóval egyáltalán nem biztos, hogy a huzavona végén nem fog ugyanúgy ciripelni.Más: Vki megmondaná, hogy mitől kerül át a gépem mindig maximum battery life sémába?
-
audi100td
nagyúr
Ahogy elnézem, újabb mélyponton a lenovo support. Smart-nál érdeklődtem T510 gariügyintézés miatt, van pár apróbb hibája amit szeretnék rendbe hozatni. Pl. akksiról elég rendesen ciripel a gép, lenovo fórumon olvasgatva, írta valaki, hogy alaplapcsere megoldotta neki. A lényeg, hogy 03.12-én leadta a rendelést a Smart a lenovo felé, így 3 hét elteltével érdeklődtem, hogy mi a helyzet. Azt a választ kaptam, hogy a lenovo 04.29-ére tudja legkorábban szállítani a lapot. Több mint 1,5 hó kell nekik egy alkatrész leszállítására? Nem életbevágó, mivel működik a gép, de ez azért kicsit durva.
Pl. az mihez kezd akinek elhalálozott az alaplapja és munkára használja a gépet? Business class-ban ez a support egyszerűen elfogadhatatlan.
Ha valaki új gépet vesz és fontos neki a gyors és rendes szerviz, jobb ha tényleg inkább a Dell-t választja.
-
Darbo
tag
válasz
cadeyrn #46836 üzenetére
itt árulnak ilyet kérdezz rá. Én a palmrestet hoztam el belőle,
-
cadeyrn
aktív tag
Lassan elkeseredetten keresek új vagy újszerű NMB v ALPS T60/61 billentyűzetet a T400-amba, ha valaki tud ilyet, kiabáljon legyen oly jó.
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Én úgy látom, ez nem lenne akadály, de még utánanézek. Érdekes mindenesetre.
Chipset:
Intel® 945P Express
Dual-channel DDR2 Memory Support
Up to 10.7 GB/s of bandwith and 4GB memory addressability, for faster system responsiveness and support for 64-bit computing.
Memory:
1. 4 x DDRII DIMM slots (supports up to 4GB)
2. Supports dual channel DDRII 667 / 533 / 400 DIMM
3. Supports 1.8V DDRII DIMM -
jss
aktív tag
Megvettem a masinát. T420s. Eddig faja, most próbálgatom hogy mit tud, barátkozunk.
600 CAD volt, előttem tépte le róla a zacsit a fickó (magánszemélytől van), az akkuban 1 ciklus van.
Core i5, 4GB, 128 GB Samu SSD, ExpressCard, SmartCard, stb...
De azt már most látom, hogy a régi T61-nek nincs mit szégyenkezni mellette. Persze az új modernebb, meg minden, de a Lenovo igencsak magasra tette a mércét annak idején a T61-el. Még mindig jó kis gép ez.1. Gondoltam, feldobok rá egy magyar Win7-et, meg mindjárt csinálnék is külön rendszer partíciót úgy, hogy a Recovery partíciót meghagynám. Ha ezek után később vissza akarom állítani az eredeti Windowst, akkor nem lesz gond, hogy változtattam a partíciókon?
2. Van hozzá jogtiszta Win7 prof, csak ez angol nyelvű. Megváltoztathatom magyarra a nyelvét, vagy az már akkor úgy nem jogtiszta?
3. Az átlagos olvasási sebessége a Samu SSD-nek most nagyjából 140-150 MB/s. Lehet, hogy állítani kell valamit (talán a BIOS-ban), vagy ez így megfelelően gyors és nem lehet többet kihozni belőle? -
Tim82
félisten
válasz
metal01 #46819 üzenetére
Én utánanéznék annak, hogy az alaplapi Intel chipset valóban meg tud-e címezni 4 GB RAM-ot. Nem lennék meglepve, ha a Thinkpad T60/R60/X60/Z61 generációhoz hasonlóan fizikailag nem tudna többet kezelni 3,2 GB-nál -> azok 945GM/PM chipset-et használnak.
Nem olyan régen raktunk össze használatra egy barátomnak egy Dell Dimension 5150-et, mintha az is ugyanerre a chipsetre épülne. Szintén 64 bites Win 7 + 4 GB RAM, amiből 3,2 GB-ot kezelt le. Mi betudtuk az említett memóriakezelési korlátnak.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #46818 üzenetére
OK, kösz!
-
válasz
metal01 #46815 üzenetére
Hát ez már annyira off, hogy inkább vidd máshová, mert Thinkpadekhez köze nincs
Akár ide. -
Tim82
félisten
Pénteken megjött a cserekijelző a Z61p-be, tegnap este kicseréltem. Ugyanolyan LG kijelző, csak az eredeti sárgasága nélkül. Holnap csinálok róla fotókat.
Hogy ne legyen az öröm üröm nélkül, a kijelzőkeretet nem lehet teljesen visszailleszteni (elvileg vissza kellene mennie, de az egyik csavar már nem szorítja rá rendesen). Úgyhogy keresek kijelzőkeretet (Z61e, Z61m kerete is jó). Ebay-en kb 7k-ból jön ki, ennél olcsóbban jó lenne megúszni.
-
Naigen
aktív tag
Gyermekeim az Úrban, vki tudja, hogy x200-ban a MCH hűtőjénél paszta, avagy thermal pad (gap pad, ahogy teszik) van? Ha utóbbi, akkor milyen vastag? Mielőtt cserélem, megvenném, hogy ne kelljen 2x megbontani a kicsikét. Elvileg thermal pad, nade mekkora?
-
metal01
őstag
OFF:
Van egy Gigabyte GA-8I945P-G-RH lapom. Eddig 2X1 GB RAM-al. Ma bővítettem még 2x1 GB RAM-al. Kingmax DDR-667 ramokról van szó. A difi, hogy a BIOS is, és a Windows is csak 3,2 GB-ot lát.
Természetesen az OS alatta x64, és az alaplapon is az új BIOS van.
Mi lehet a hiba?
Előre is köszi!
-
soldi3r
veterán
válasz
Shatterstar #46803 üzenetére
igen, van kisebb kiszerelesben is
-
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #46807 üzenetére
Volt 3 kábelterelő a zsanér tövében, amiket letéptem, meg a T60 eredeti leszorítóját, ami a VGA+chipset fölé ment, nem tudtam visszatenni. Határozottan halkabb!
(ja, és a gyári paszta helyett MX2-t kapott, úgy emlékszek, hogy a gap-padekből jóformán semmit nem hagytam, a VGA-ra direkt fekszik, a chipseten meg hűtő - MX2 - 1mm rézlap - MX2 - chip a sorrend) -
jss
aktív tag
Ha akarok venni egy használt Lenovo ThinkPad-et, akkor a serial number vagy valami alapján meg tudom azt nézni valamilyen weboldalon, hogy lopott -e esetleg?
-
-
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #46781 üzenetére
Én T60-ba komplett W500 hűtőt tettem, még nem bántam meg. (mondjuk, a rögzítésnek fontos komponense lett a billentyűzet is, a VGA-n lévő kockát az szorítja le, kb. 1mm-t emel az SDF blokk környékén) Ventikenésre szerintem grafittal adalékolt zsír az ajánlott, lévén kopott csúszó felületek pórusainak eltömése a cél.
Licensz-dilemma olvasnivaló
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Battlefield 6
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Konteó topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Futás, futópályák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS i3-1215U 4.4Ghz 6mag 16GB 256GB Intel UHD Win11 Pro LTE Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest