- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Harigata
tag
Köszönöm a válaszokat.
Legjobb lesz, ha kipróbálom. -
Schuby
aktív tag
válasz
FoxiestFox #47455 üzenetére
Nálam ugyan ez a helyzet. normál esetben 2:15a boot idő néha még 3:30 ra is felmegy.
Két egyforma rendszer azonos progikkal, az egyik egy asus i7 noti a másik egy t400. amíg HDD volt mindkettőnél így alakult. Amióta a t400 ban ssd van kb 50 mp a boot Ez persze a biometrikus azonosítással együtt értendő. -
Kbali
nagyúr
válasz
mutyuru #47484 üzenetére
Mivel használod a tacspadot? Smirglivel?
A 1,5 éves 420i-m tacspadja kopásmentes (igaz ritkán használom), de azon kollégáimé, akik rendszeresen használják, sem használódott el ennyi idő alatt, igaz már simább, mint az enyém.
Én most új bill-t kaptam a gépbe, mert egyszerűbb volt, mint egyetlen egyet cserélni, de ez sokkal zörgősebb, mint a régebbi volt. -
mutyuru
aktív tag
Volna egy kerdesem es remelem tudtok benne segteni:
T430ba a megkopott touchpadot lehet kulon cserelni vagy az a felso burkolat resze es csak azzal egyutt megy?
Kosz,
M -
Chaser
legenda
Ügyesen
Hirtelen nincs 5letem, ha nincs a gépedben turbo memory, talán okozhatja a sata vezérlő. Milyen módra van állítva? Esetleg be van állítva bootnak hogy lan, ez-az amaz, stb, amíg végig járja az idő, felesleges dolgokat tiltsd le, maradjon hdd elsődlegesnek, utána meg az optika. Ha véletlen arról bootolnál indításkor F11 vagy F12 ha jól rémlik.
-
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #47450 üzenetére
...hülyeség...
Arról bezzeg bőszen hallgat az iromány, hogy by default a win az összes elérhető processzor összes elérhető processzormagját befogja bootolni, ezzel csak csökkenteni lehet a használatban lévők számát.
(Viszont apámnak van olyan vize, amiből ha iszol, leszarod, hogy mennyi idő alatt bootol be a win7, almából főzte...) -
metal01
őstag
válasz
Harigata #47471 üzenetére
[Érdekes olvasmány lehet neked.]
Én a helyedben feltennék egy x64-es Windows 7-et virtualbox-ban, és megnézném, hogy megy-e rendesen az ArchiCAD12. Vagy felcuppantanám egy olyan gépre, ahol eleve x64 Windows 7 van.
Bár [itt] x64-es XP is meg van jelölve az OS-követelményeknél, és szerintem a W7-el sincs gondja. Illetve ha van, akkor [innen] fel tudod tenni a szükséges kiegészítőt hozzá.
A helyedben mindenképp maradnék az x64-nél, ha megy az ArchiCAD mert fél giga RAM az fél giga RAM. x86-nál mindenképp bukni fogod...
-
brd
nagyúr
válasz
Harigata #47471 üzenetére
A video memória csak egy része adódik hozzá a lefoglalt RAM-hoz (ennyivel lesz kevesebb), és ez az általam eddig látott gépeken max. 256MB RAM, akkor is, ha pl. 1-2GB RAM-os VGA van a gépben. Az egyéb, bosszantó foglalásért a BIOS/chipset a felelős. Az ArchiCAD12 telepít valami speciális drivert, valami eszközhöz, vagy driverszinten kell kezelnie valamilyen eszközt (VGA-ra gondolok elsősorban)? Ha nem, akkor futnia kell 64 biten is.
-
Harigata
tag
válasz
metal01 #47462 üzenetére
Tudtommal a 32bites op.rendszer max. 4GB memóriát tud kezelni összesen, a videó memóriával együtt.
Tehát ha 4GB rendszermemória van és integrált GPU, akkor elvileg még jó a 32 bites op. rendszer.
Akkor lenne gond, ha 4GB rendszermemóriához még hozzáadódik a dedikált video RAM.De javíts ki, ha tévedek.
Nekem nem mindegy, ArchiCAD12-vel dolgozom és az még csak 32 bit-en megy. (megnéztem a gyártó honlapján is)
Nem is biztos, hogy fel lehetne telepíteni 64bites op.rendszerre.Szóval nekem 32bites win7 lenne az optimális, egyelőre.
-
-
-
franc0
őstag
válasz
LaptopSystem #47466 üzenetére
Nézegetem a honlapod, most elképesztő készlet jött össze.
-
sziasztok lenne egy Full Lenovo Thinkpad W510-es laptopom ha valakit érdekelne
-
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #47457 üzenetére
Samu 830-as 128 gigás SSD-t csak ajánlani tudom
-
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #47455 üzenetére
Ezek szerint én vagyok csak ilyen szerencsés
-
válasz
metal01 #47454 üzenetére
Én sajnos még a vinyós árnyoldalon vagyok, (egy régi, sata1-es 160-as Hitachi, ráadásul 5400rpm), és ez elszüttyög 2-3-4 (még nem jöttem rá, mitől függ) percet, míg betölt minden automatikusan induló programot.
Ne értsd félre, nincs tele szeméttel a gép, ilyenek vannak hogy MSE (víruskergető), Cubby (cloud storage-sync), Everest (hőmérsékletek miatt), TPCF, Cacheman, és a Thinkpad motyók, kivéve a Power Managert. Elképzelni sem akarom, mi lenne, ha mindenféle szemét is menne... -
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #47453 üzenetére
Nekem vinyóval sem volt soha 2 perc a boot, max. 50 mp vagy max. 1 perc. Most SSD-vel kb. 20 mp. Én csak azt mondtam, hogy nem olyan hatalmas időről beszélünk a boot kapcsán, ami feltétlenül lényeges egy SSD-nél. De tény, hogy gyorsabb, és ez nem rossz dolog.
-
-
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #47449 üzenetére
Nincs kedvem gépelni
[rendszerindítás]
-
Francia91
veterán
válasz
metal01 #47447 üzenetére
Ezt a 2 magos rendszerindítást hol lehet beállítani?
Amúgy én is osztom, hogy egy jól optimalizált Windows HDD-n sem boot-ol túl sokáig. Nekem 750 Gb-os WD Scorpio Black vinyóval 48 s alatt áll fel a Win7, a Win8 pedig 43 alatt van készen. Egy kis Registry és Startup optimalizálás, és HDD-ről sem lassú a rendszer /persze SSD-hez képest annak tűnhet)
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #47441 üzenetére
Nálam kb. 2 cm a holtjáték. Nem lehet vele mit csinálni. Sajnos ez típushiba :/
-
metal01
őstag
Soha nem foglalkoztam a boot-idővel. Szerintem nem lényeg, és teljesen szubjektív dolog. Függ attól is, hogy mik indulnak el a startup bejegyzésekben, lehet gyorsítani azzal is, ha a rendszerindítást 2 processzorral (maggal) állítod be stb... Az igazi SSD-érzés a használat közben van. Nagyjából el lehet felejteni a "homokóra intézményét". Egy baj van csak az SSD-vel. Hozzá lehet szokni
Ha már használod, nem akarsz vinyóval dolgozni többé
-
xcds
őstag
válasz
franc0 #47440 üzenetére
Én ki szoktam kapcsolni éjszakára, mert zizeg a töltő, meg akksiról használva se az igazi sleepben tartani. Engem idegesít, hogy lassan bootol. Főleg azért, mert mindenki 20-30 mp-ről beszél, nekem meg egy perc kb.
a program indítás gyorsasága se lényegesebb, mint a boot, mert csak a legelső indítás gyorsabb. Ha altatod a gépet, akkor hdd-ről is gyorsan indulnak a már egyszer indított programok. -
-
metal01
őstag
válasz
Harigata #47430 üzenetére
Nekem is T400-am van, közel 4 éve.
- Szériahiba nem nagyon van. Azon ne lepődj meg, hogy a zsanérok lötyögnek majd egy idő után. A T400-asok zsanérjai legendásan szarok. Cseréltetni sem érdemes (nekem 3-szor volt), mert ugyanolyan lesz.
- Aida64 terheléstesztje jó, de mindenképp nézd meg a vinyót HDS-el, vagy HD Tune-al.
- Mindenképp x64-et tegyél fel, ha másért nem, a 4 giga RAM miatt. W7 Pro. x64 simán jó, én is azzal nyomatom.
- Ubuntuval nincs semmi gond, megy rendesen, talán kicsit jobban melegszik a gép linux alatt, de tpfancontrol progi segít linux alatt is.
- SSD-t mindenképpen érdemes venni. ODD helyére mehet a vinyó, annak helyére meg az SSD. Nekem 830-as 128 gigás Samu van benne már fél éve. Hibátlanul megy, és hasít rendesen
-
Chaser
legenda
válasz
cassius.clay #47436 üzenetére
64 bit se gond, a gyártóra figyelj amit mondtam. Elég sok van nálam kukában sajnos. Most is egy döglött 54-es van a gépben, merevítőnek mondjuk jó
-
Francia91
veterán
válasz
cassius.clay #47434 üzenetére
Én 32 biten használom, ott nincs vele gond, 64 bitről nem tudok nyilatkozni. Szerintem ez nem a ThinkPad támogatottságon, hanem maga az Express Card hardver támogatottságán múlik (szerintem)
-
Francia91
veterán
válasz
cassius.clay #47432 üzenetére
USB 3.0-hoz kell driver. Chaser kollégánál lehet ilyen Express Card cuccot kapni, én is tőle vettem. Ha neki éppen nincs, van aprón másnak is, 2-4 ezer között mozog az ára.
És jól gondolod, ott van bal oldalt, a műanyag daraba meg vakdugószerű dolog. -
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. T400-am van és szeretnék USB 3.0--ás portot varázsolni rá. Tudom, hogy az Express card slotba kell venni ilyen bővítő kártyát.
Ehhez szeretném kérni a segítségeteket, mert sosem bővítettem és vásároltam még ilyen Express Card-ot.
Szóval kérdések:-T400-on az Express Card foglalat-ha szemből nézem a gépet- bal oldalon van közvetlenül a gép elején az USB portok előtt, ugye?
-Ezekben szokott lenni valami műanyag kis kártya is. Az mire szolgál? Vakdugó, mint a kártyaolvasóknál, esetleg valami adapter a leendő Express Card-hoz?
-Mire kell figyelni, hol és milyen kártyát vásároljak a fentebb említett célra?
-Hogyan működik? Csak betolom a slotba és felismerte a gép, kész? Vagy kell hozzá valamilyen driver, ilyesmi?
-Egyelőre ennyi jut eszembe, de minden ötletet szívesen fogadok ( konkrét hely, ahol érdemes vásárolni, átlag ár, stb ) -
Francia91
veterán
válasz
Harigata #47430 üzenetére
4 Gb RAM-hoz mindenképp 64 bites Windows kell, amiből XP esetében csak angol nyelvű verzió van. Windows 7-est ajánlom, Vistával akad elég gond, XP-t én semmiképpem nem tudom ajánlani. Terheléstesztet Aida64-gyel tudsz végezni rajta (többek között). Az integrált VGA miatt több esélye van a hosszabb életre, ráadásul szinte hangtalan a hűtése. Az hogy az UltraBay helyére érdemes-e tenni adattárolót, a Te igényeiden múlik, nekem pl a T60p-ben egy 500 Gb-os vinyó csücsül az UltraBay-ben, amikor meg kell az optika, menet közben kicserélem. A ThinkPad-oknak elég jó a Linux/Ubuntu támogatása. Én ennyit tudok mondani, a többit megmondják a szakik
-
Harigata
tag
Sziasztok!
Tervezek venni egy használ T400-at kb. az alábbi a konfigurációval:
Original description: P8600(2.4GHz), 4GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, Intel 4500MHD, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, WWAN, 3G Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, 6c Li-Ion.
Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni a hozzáértőktől.
Tud-e valaki bármilyen szériahibáról, amire érdemes odafigyelni vásárlásnál?
Milyen programmal lehet terheléstesztet végezni rajta?
Windows 7 32bites, vagy 64 bites op.rendszert érdemes-e feltenni rá, vagy elfut Vista-val is, esetleg Win XP-vel?
Ubuntu Linux jól fut rajta? (ált. netezéshez szoktam használni.)
Érdemes hozzá (ultrabay-ben) plusz HDD-t, SSD-t venni?Előre is köszi.
-
-
vadger
tag
válasz
FoxiestFox #47424 üzenetére
ssd-m van, több program szerint is "egészséges"
-
Francia91
veterán
-
zooleeb
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo T530ba WWAN kártyát milyen progival lehet életre kelteni szoftveresen?
köszi
-
-
vadger
tag
Sziasztok!
Egy X201-es gépem van. Arra lettem figyelmes olyan 1-2 hete, hogy a bekapcsolás után megjelenő Thinkpad felirat korábban pár másodpercig, talán 2-3 másodpercig volt látható, utána bootolt tovább a rendszer, viszont 1-2 hete a Thinkpad felirat olyan 8-10 másodpercig látható bekapcs után, majd bootol tovább. Nem okoz rendellenességet, csak kicsit zavaró, hogy nem tudom mi okozhatja. Van ötletetek?
Köszi előre is!
-
YumeD
tag
válasz
FoxiestFox #47411 üzenetére
Van egy palmrestem, fp reader nélküli, tökéletes tapipaddal, meg apro sarokrepedéssel ha érdekel
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Thinkpad Edge E530-am van. Tapasztalt már valaki olyat, hogy bekapcsolás után, a windows üdvözlőképernyő után nem jelenik meg semmi. Az egérmutató forog, látszik, hogy töltögeti be a dolgokat, dolgozik, de nem jelenik meg az asztal /vagy csak nagyon sokára/. Ilyenkor azt csinálom, hogy lehajtom a fedelet, alvóba teszem ezzel, és aztán kinyitom. Utána már általában meg szokott jelenni az asztal, viszont azt vettem észre, hogy ilyenkor iszonyat lassan töltenek be a dolgok, pl. vírusírtó, tűzfal. Normális esetben az indítás, betöltés hamar megtörténik, lévén, hogy mSATA SSD-ről futnak a dolgok. Korábban olvastam az Avast fórum topicjában egy régi hozzászólásban, ugyanez volt a problémája az illetőnek, aztán kikapcsolt vmt az Avastban. Na nekem ez nem jött be.
Arra kezdek gyanakodni egyébként, hogy a hurcolást nem annyira szereti a gép. Mert azt hiszem, ez mindig azután fordul elő, hogy cipelem a gépet. Nem egyik szobából a másikban, hanem táskában házon kívül nagyobb távolságokra. Lehetséges ez? Vagy valami más szoftveres/esetleg hardveres dolog? Gyanakodtam még a Lenovo Active Protection rendszerére is régebben, de az meg fent sincs most, mert nemrégiben újra lett telepítve a gép.
(Win7 Prof 64bit, 4Gb DDR3, Core i5, GT630M, 64Gb A-Data mSATA SSD, 500Gb WD) -
SG3rg0
őstag
Van aki T400on windows 8 x64-et használ? Milyen drivereket rakott fel?
-
kingabo
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy x200t-m meg egy hozzá való dock. Eddig a notin lévő d-sub-ra kötve a monitorom simán működött kiterjesztett asztalként, viszont kb 2 hete nem ad ki rajta jelet, egyből elküldi a monitort stand by-ba. Ma vmilyen 5let miatt levettem a notit a dockolóról, és egyből be is kapcsolt a monitor, rajta az asztallal. Visszaraktam a dock-ra és újból nem megy. W7 64bitet használok, kínomban már winstalon is túl vagyok.
Van valakinek 5lete, hogy miért van ez és hogy lehet meggyógyítani? -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #47411 üzenetére
Kb. 8-10 perces, T500-ból való 6 cellás akkum van.
-
Csak úgy tájékozódásképp kérdezném, hátha van valakinek, ami nekem kéne.
T61p-be kellene bontott:
-palmresten lévő, tapi alatti gombok, az enyémen eltört a bal gomb pöcke, ami a helyén tartja, és szigszalag rögzíti a gombot jelenleg.
-valami jelképesen működő akku, lehetőleg olyan, ami nem lóg ki hátul 15 percet kell kibírnia, míg konnektorok között mozgatom a gépet
-2GB 667MHz-es DDR2 olcsón, esetleg 1GB-os modul beszámításával -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #47406 üzenetére
Gondoltam azóta arra is. Holnap xp-vel használom a kicsit, ha előjön a hiba akkor hw. Egy memtesztet majd kezdésnek lefuttatok DOS alól, bár van hogy 12 órát hiba nélkül megy az is, még is a ram defektes, annyi időm meg nincs rá. Kell a gép, másik ramom meg nincs.
-
-
SG3rg0
őstag
x4500hoz nincs még win8 x64 driver? Ez a szabványos amit ad az megfelel?
-
Chaser
legenda
A T60-ammal van egy kis gond. Random feldob valami ablakot, hogy az ablakkezelő leállt. Néha restartol, még nem néztem meg a hivatkozást. Hőfokok elvileg rendben vannak. A vga kezdene halódni?
Rendszert újrahúztam, helyzet ugyanaz. Bár mióta új win van csak egy restart volt. Ha meghalódik szomorú leszek, nem lesz több T60-am, ráadásul ennek tényleg perfekt a kijelzője...
-
xcds
őstag
válasz
porcukor` #47400 üzenetére
Fn+F5-re elő sem jön az ablak, amivel ki-be tudod kapcsolni a rádiókat? Mert akkor először azt kellene megoldani.
Korábban linkeltem egy delles progit, nekem T500-on azzal működik rendesen. PIN kódot is be kell írni, mert addig meg se nyikkan. Nekem azt is a delles program kéri. -
laccczka
tag
Szereztem egy SL500-at.
A problémám az, hogy recovery lemezt nem kaptam hozzá illetve a vinyó sem az eredeti.
Milyen lehetőségem van recovery lemez beszerzésére?laccczka
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged