- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter M
tag
válasz
audi100td #34692 üzenetére
Optimus / nem optimus
W500 még Ati GL 5700-as 2db drivert adtak ki hozzá 2 év alatt frissíteni hivatalos Atival vagy főzöttel nem lehet mert akkor HD3650-esnek ismeri fel.
w520-ra az optimus miatt cseréltem lehet frissíteni az nVidia driverével, ám random szerűen néhány alkalmazás nem látja az nvidia kártyát hiába specifikálom az nvidia softwarejébe melyik alkalmazás min induljon nem kezeli le szépen és itt nincs jobb gomb és váltod manuálisan (ezt visszasírom a W500ból) azóta BIOSból ki van lőve dedicated only.
Tehát ez tapasztalatom szerint még a W500ban működött a legjobban (magadnak kapcsolhattad) a W520ban egyedül az nv software frissítés tetszik.
T510ben legalább a jobb gombos váltás megvan?
-
franc0
őstag
300 nettóért elég finom kis T520 ha valakit érdekel.
Quad-core i7, Quadro, fullHD. Mondjuk Win az nincs, ez ritka itthon. -
audi100td
nagyúr
Szerintem nézz meg egy X200s-t, tényleg semmi hangja (terhelve is nagyon csendes) és méretéhez képest hűvös is. A Dell-ek hűtése általában alapból hangosabbak a ThinkPad-ekénél, nem az erősségük. D430-ban meg eleve 65nm cpu van.
YumeD: Mondjuk az nV-s T420s sem valami olcsó, ha nem számít annyira a súly, T420/T520 olcsóbb lenne, vagy esetleg T430/T530.
-
wwhy
veterán
Köszönöm a véleményeket, javaslatokat.
Megfontolom
A gép kizárólag office (doc, xls, pdf, ppt)+net+voipra lesz használva, játék, videó/kép (vágás, szerkesztés 101%, h nem.
Az erősebb CPU+ használt mivolta miatt hangos ventitől tartok, volt már Dell D430-am s, is szinte lesültek a ..... nemesebb részeimKépbe került még egy lehetőség, a Dell E4200, de azt nem itt vetem fel
-
YumeD
tag
válasz
buvartacsko #34685 üzenetére
Nnna ez az amit kihagynék, elveim vannak, pénzem meg ennyi nincs
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #34685 üzenetére
előbb írta, hogy jómunkásember nem politikus keresettel, egy ilyen csodagép 700k
-
YumeD
tag
Keresem a T61em utódját, ötleteket várok, olyan nagy a választék hogy belekavarodtam
14" az alja, de 15" sem zavarna(volt mind2)... akkus üzemidő kb lényegtelen, panel (kültéri használat)és vga legyen valami értelmesebb (külső monitoron asztalon acad) Proci kb középkategória(netbeans és tsai ne halják széjjel magukat). Ja, és jómunkásember vagyok, nem politikus keresettel... -
Chaser
legenda
válasz
franc0 #34681 üzenetére
Alul kell feszelni egyértelmű. De tovább megyek. Nem feltétlen kell azt mindig max órajelen használni, rmclockkal szépen be lehet lőni, nem nagy valami. Ha meg kell a kraft akkor ott van. Játszottam a P8700-tel, 2400mhz@0.925V atomstabil
Hétköznapokra ez lesz, eist-et nem használok, sztem lassabb úgy a gép. Ha nincs terhelve így is alig fogyaszt, ha meg terhelve van akkor eist is felkapcsolná. Ha nagyon kell a kraft akkor meg 2660mhz@1V. Erősből lehet gyengébbet csinálni, de fordítva már nem igaz
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34678 üzenetére
Nincs is mit róla beszélni
x200 most is van fenn 80-ért, ráadásul T9400-gyel.
Francia91: Van aki kiveszi de sztem felesleges, az a dolga hogy ott legyen. Ha nem dokkról használod áramszünetkor elég hasznos tud lenni. Ha meg kiveszed akkor legyen feltöltve félig és minél hűvösebb helyen tárold és pár havonta nézz rá meg töltsd fel.
-
Francia91
veterán
Akkut hogy érdemes használnom? A gépet javarészt hálózatról használom. Beállítottam a Power Managert, hogy 80 %-ig töltse, majd 30 %-nál kezdje tölteni. Így benne lehet-e hagyni a gépben, vagy vegyem ki és néha tegyem be egy picit használni, néha feltölteni?
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34676 üzenetére
Csak egy kis amd APU van benne, nem is jött ki ebből más ha jól tudom. Netre éppen jó, bár a cpu elég harmatos. Hát 100x inkább x200. Arról nem is beszélve azokra 1 év gar van - legalábbis régen annyi volt . x200-at is ki lehet fogni nem sokkal kevesebb garral ha gar is számít. Ha legalább könnyű lenne, de úgy nézem még valamivel nehezebb is mint x200 6 cellás akkuval.
szerk: Nofene, tényleg volt belőle i3-mas. Mo-n nem találkoztam vele, mondjuk nem is nézegettem túl sűrűn.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #34675 üzenetére
Hát, ez is lehet, valószínűleg valami ilyesmi van a háttérben, vagy üzletpolitika.
"Látom szted is edge Tök mind1 mit írnak rá."
Persze, ez egy műanyag netbook (i3 procival), igaz a kategóriában talán a legjobb, de egy netbookért 120k szerintem nagyon sok, főleg ha még magyar bill sincs benne.
wwhy: Ha ennek ellenére X121e-t szeretnél, itt egész jó áron hozzá lehet jutni, (bemutató gép volt): [link]
-
Chaser
legenda
Hát nem tudom, ez sztem Edge. Lehet nincs ráírva de attól még az. Roll cage van benne? Ha az nincs meg dokk lehetőség meg thinklight, mitől lenne Thinkpad
Elég megnézni az árát.
audi100td: Lehet egybeesett azzal amikor indult az optimus és az első szériák után tudták vele összehangolni.
szerk: Látom szted is edge
Tök mind1 mit írnak rá.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #34670 üzenetére
T410/T510-nél az a helyzet, hogy először kiadták őket optimus nélkül, a későbbi verziók (fogalmam sincs milyen gyártási dátumtól kezdve) megkapták ezt a feature-t, és eleinte mint ha lett is volna hír, hogy az első rev.-ek is kapnak ennek megfelelő frissítést, de ez végül elmaradt.
wwhy: Tudását tekintve Edge netbook, csak nem annak matricázzák. Az X200s egy sokkal jobb gép, nem véletlen, hogy 3-szor annyi volt újonnan.
Mg ötvözet ház, nagyobb kijelző, 9 cell akksival 8-11 óra üzemidő, legendás Thinkpad billentyűzet, hangtalan működés, cseppálló bill, stb. és AFFS kijelzőt lehet bele rakni.
-
Chaser
legenda
Akkuideje jobb az edgenek, meg multimédiában jobb. De ha officera kell gondolom ez nem számít. Viszont dokk lehetőség, 3G - ebben nem vagyok most biztos 100%, de úgy rémlik nem tudja -, erős cpu az ugrana, nem beszélve arról hordozhatóságot se fogja annyira bírni mint az x200. Én is elgondolkoztam egy röpke pillanatig hogy olyat veszek..de nem
Nekem thinklight meg az affs panel hiányozna elő körben, aztán a többi.
-
wwhy
veterán
Egy kis segitseget kernek: x121e (E450) vagy x200/s ? Szigoruan irodai munka+hordozhatosag felhasznalas.A tapipad hianya elegge zavaro nekem, de gondolom tul lehet elni
-
Chaser
legenda
válasz
ReFleXx #34655 üzenetére
Alapból jól tudom sata1, bios lekorlátozza, modbios-sal sata2. Kb mind1 milyen ssd-t raksz bele, csak gyors legyen kis fájlok olvasásánál és írásánál. Meg lehetőleg ne sokat fogyasszon. Amivel biztos nem nyúlsz mellé pl samu 830, kingston v200+. Nekem a T60-ban v100+ volt, felpörgött tőle a gép de nagyon. De már nem éri meg csak sata3-asat venni. Alig drágábbak vagy akár olcsóbbak is sata2-nél, eladni könnyebb ha mondjuk nagyobbra váltanál.
audi100td: Úgy tudom a T500-aknál is voltak anomáliák vga váltáskor, legalábbis sok hasonló írásba futottam bele. Lehet T510-nél nem erőltették amíg nem tudták 100%-ra megoldani. 1ébként nem optimus a neve, az csak nv vga-nál van. Viszont az optimus minden gépnél működött elejétől fogva, az ati kapcsolgatás nem. Még újabb gépeknél is láttam hogy nem az igazi, pl Y560 v 570 lenovo.
-
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #34665 üzenetére
T510-nél is lehet (vagy lehet automatikusan vezérli), a későbbi optimus verzióknál. Inkább az a gáz, hogy a lenovo nem adta ki a megfelelő frissítéseket amivel az "első T510 széria" is optimus képes lehetett volna, semmi hardveres akadálya nincsen. Gondolták majd a hülye vesz új T510-et emiatt.
-
-
tototos
addikt
Friss oprendszer telepítés után a win7 felrakta a videókártya drivert, de ezzel nem működik a fényerő állító osd. Lenovo honlapjáról letöltve a t61-hez való drivert kiírja hogy a meglévő driver az újabb mint amit most használok. Lehet valamit tenni hogy visszajöjjön a fényerő osd is?
-
FerNandor
őstag
sziasztok,
van valami komplett driver package telepítöje a lenovonak? van egy t61-em, most raktam újra a win7-et, de valami most sem az igazi. újra fogom rakni megint, viszont elég macerásak ezek a driverek... úgy emlékszem régebben volt valami komplett csomag, ami a laptop kiválasztása után letölthetö volt, most nem találok semmit, csak egyenként letölthetö drivereket. a system update meg nem jó, az nem csinálja meg a drivereket.
üdv -
ReFleXx
addikt
Van értelme T61-be SSD-t tenni?
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #34649 üzenetére
Technikai részét nem vágom de azt tudom hogy mindig fáj tőlük a szemem. az tény, hogy fényerőben sokkal jobbak, de ára is van neki, részemre legalábbis. Legyen ebben ccfl BH panel akkor nem lesz gond
Csak jó sokáig bírja ki, mert nincs mire cserélni, led-est nem akarok ha nem muszáj.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #34643 üzenetére
...Most állt össze hogy mikor led-es gépem volt akkor mindig fájt a szemem. Valami villódzás félét látok, hasonló mint régen a 60hz-es crt monitoroknál...
Ezt vau-vau én itt elég gyakran, hogy a LED-es laptopokat használja a.....epilepsziás öreganyja, meg az, aki kitalálta, hogy 200Hz-en kell villogtatni a háttérvilágítás PWM-jét. És mégis sokan a LED-est preferálják. Meg lehetett volna azt csinálni 2-3-5kHz-re is, de nekik így tetszett. Mondjuk, minél feljebb nyomod a LED-es panel fényerejét, a kitörltési tényező miatt annál kevésbé látszik a villogás - illetve minimum fényerőn a leglátványosabb.Szerk.: ha nincs benne a webkamera, be tudod cinezni a helyére az AFFS panel hátulján rajtahagyott WACOM cuccot (csak egy részben széttépendő UDMA/IDE kábel kell hozzá), az X200 Tablethez való driverrel már nyomásszintérzékelést is tud, csak veszel hozzá egy X60T/X61T/X20#T/X220T/W70#-hez való tollat. (Én még (O)(C)(B)-től vettem, majdnem IBM-stock áron)
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34644 üzenetére
Köszi majd megnézem. Én 256-os ssd-t akarok majd, kezd szépen lemenni az áruk. Oda meg már nem nagyon kell nekem hdd. Illetve napok alatt megtöltöttem a 750-est is, szóval mind1 mekkora. Halk hűvös gép, kár lenne hdd-vel elrontani
mitulabattyi: Jah van 9400-es, volt olyan ajánlat is, csak gar nélkül. Inkább ezt vettem. az a csúcs, ez meg a 2. a sorban
Viszont sztem jobban alulfeszelhető, nekem az többet számít.
Kamerát nem használok, de majd rálesek, csak kíváncsi voltam mi az ott. Úgy rémlik 2 antennás intel 5100 van a gépben.szerk: Tévedtem, 5300.
-
Tikakukac
titán
válasz
mitulabattyi #34645 üzenetére
Van még T9600-as procival is
-
buherka
addikt
válasz
audi100td #34642 üzenetére
Na mizujság a T510-el?
Nem nagy? Mert tudom hogy te a kisebb gépeket karmolod.
De gondolom azért szokható.Más...
Pont ma jár le a T500-am garija.
Elég combos áron nyomják azt a plusz egy évet, hogy 4. évre meglegyen a gari. Gondolom itt már magas a rizikófaktor. 35 pénz +1 év...kicsit filóztam rajta, de úgy voltam hogy ennyit már valóban nem ér meg. -
mitulabattyi
aktív tag
Van itt aprón egy x200 T9400-as CPU-val... nem is tudtam, hogy x200-ba raktak ilyen procit.
Chaser: Alá megy a kamera. Viszont, ha három antennás a WLAN kártyád (+wwan), vagy a gépben van három antenna, akkor nem fog elférni. Az x201 2MP-es kamerája kompatibilis az x200(s) gépekkel is.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #34641 üzenetére
audi100td: P8700, 1x4GB ram, wwan ready, 6 cell 100% lg akku 51 cc, 250GB hdd - ez kicsit bad sectoros de majd eladom v gariztatom - újszerű állapot és a P8700
Na meg még 7 hó gyári gar, szóval nem öregecske a gép. Nem lett volna olcsóbb német bayről se ahogy elnéztem. A cpu-nak nagyon örülök, főleg hogy IDA-s, mivel ezek ugye nem cserélhetők. Tablet sl9400-ét azért csúnyán veri az biztos. Elfelejteni nem fogom a T60-at , most agyalok megtartsam v mi legyen vele, de két gépet nem nagyon szoktam használni. Viszont az x200-hoz gyorsan hozzászoktam, inkább így mondanám
Ezt azért bárhol könnyen elővehetem, meg tényleg könnyű. Persze kell rá költeni az affs panel meg kiegészítők miatt, de megéri.
Van a thinklight alatt egy kis rész, úgy nézem még fóliás is. Kamera úgy rémlik a pilács mellett van, vagy ott lenne? Ha nem akkor mi van ott?serk: Nekem mindig megfájdul led-estől, nem tudom mért
Mióta a T60.-am van furcsa mód nem fájt a szemem, de mikor egy darabig használtam az E4300-at akkor megint igen. Most állt össze hogy mikor led-es gépem volt akkor mindig fájt a szemem. Valami villódzás félét látok, hasonló mint régen a 60hz-es crt monitoroknál
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34638 üzenetére
Lényegtelen
Nyúzom az x200-at
P8700 eddig úgy néz ki 1V-on stabil, alá még nem mentem. IDA is megy. Kezdhetem begyűjteni a körítést, dokkoló, 3G modem
Úgy néz ki 2660mhz-en is stabil az 1V, de prime alatt visszaveszi max gyári órajelre. Hangja alig van, 65 fokig ment fel 10 perc alatt a cpu. Tetszik.
Aztán most jötem rá hogy tablet nem lett volna jó, a fasza belőle ledes, de attól meg fáj a a szemem, ccfl világítástól nemaffs panel a kicsibe jó lesz ez egy darabig.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #34622 üzenetére
Attól még lehetett (volna) neki, ha már ő nem jelezte gondoltam megemlítem, ez alapján ilyen határozottan kizárni... nagy mindegy.
"És akkor csak a 15" T61 vagy T60 akku jó bele."
Tudom, és? pontosabban 15,4" wide T61, meg T500, az R-ek, SL-ek,...
az "is" alatt annyit értetem, hogy ott áll előtted a lehetőség
persze ha valóban 4:3
-
Chaser
legenda
X200-ról írok, nem rossz
De a panel erősen cserés, TN-hez képest szép, IPS-hez képest sehol nincs. Valszeg megtartom a kicsit.
szerk: noorbertt Teljesen korrekt egy T61p-től net alatt.
-
buca84
őstag
ha 2503-as dokkolóba szeretnék vmilyen vga-t tenni, akkor milyet tehetek bele?
-
noorbertt
őstag
válasz
mitulabattyi #34632 üzenetére
Esetleg megtudod kérdezni h ismerősöd szerint hatásos e? Mert akkor berendelek max..
-
noorbertt
őstag
itt a nyár...Újrapasztázást követően (T61p):
cpu1:64-68C
cpu2:64-69C
GPU: 71C
CPU dióda: 72CSzerintetek ezt érdemes megvenni? Felszerelése ha jól látom annyi h belül a két fém pöcköt ráakasztani a vázra..
Mennyire vihetné le a hőfokot?Esetleg itthonról gyorsan hol lehetne beszerezni?
-
ro_bert17
őstag
válasz
dabgergo #34628 üzenetére
T61-hez (W7 32 bithez én is azt látom csak). Esetleg az intel oldaláról: [link] (bár ha jól emlékszem a gyártóé úgy sem fog felmenni, inkább szépen meg kér rá, hogy használd a notebook support oldalán találhatót)
Akkor marad az energia séma kapcsolgatós próba. Nekem több tippem nem nagyon lesz. -
dabgergo
őstag
válasz
ro_bert17 #34623 üzenetére
Köszi, találtam egy ilyet:
Intel Display Driver (Intel GL960 / GM965) for Windows 7 (32-bit) - Reserve Edition, R61, R61e, R61i, T61, X61, X61s, X61 Tablet
Ez jó lesz vajon? Csak az a furcsa h 21 Oct 2009 a released date.
Te hol találtál olyan frisset?
Én itt kerestem rá úgy h beírtam a gépem típusát 6466-9MG: [link] -
cadeyrn
aktív tag
up smartservice-nek: billentyűzet és zsanér (!) csere email alapján, bevizsgálni sem kellett bevinni ( igaz, már voltam ügyfél korábban ).
Ráadásul NMB billt kaptamHa valakinek zsanér gondja van, szerintem hozzájuk vigye.
-
HXY
addikt
Sziasztok!
ThinkPad X200 / X200s / X201 sorozathoz keresek új, eredeti 6 és 9 cellás akkukat!
Ajánlatokat privátban várom! -
ro_bert17
őstag
válasz
dabgergo #34613 üzenetére
Vagy a video vezérlő szoftverében, vagy pl. a power management-ben (lenovo-s, vagy vindóz 7-es mindegy).
Drivert a support oldalon a videjo menüpont alatt keresd. (szerintem linkesíteni nem lehet). Nálam jún. 18 a legfrissebb driver. Letöltöm én is, mert nálam is gyakran kifagyott a gép. -
Francia91
veterán
Néztem N-es Wifi kártyát a T60p-be, de a segítségeteket kérném /nem szeretnék feleslegesen bevásárolni
/. Egy Atheros AR5BXB72-t néztem, elméletileg teljesen kompatibilis a géppel és nem kell modbios sem. A kérdésem a követkető volna: A mostani Intel kártyán 2 helyre van bekötve kábel/vagy nemtommi/, az Atheros-on viszont 3 hely van. Ez számít-e valamit?
-
kulcsari
csendes tag
válasz
Chaser #34609 üzenetére
Azért volt annyin mert nem akarta feltölteni és gondoltam így hátha de nem kezdett semmihez aztán véletlen úgy maradt. Egyszerűen idegesít h nem megy a töltés és villog az akku visszajelző narancssárgán. És azt sem írja h töltene csak azt h a Lenovo battery 1 % remaining az x200s nél meg azt is írja h mennyi van még feltölti
a windows se érzékeli h töltene
-
Chaser
legenda
válasz
kulcsari #34606 üzenetére
Sztem továbbra is rendben van. De -27 fok honnan jött az passz. Tényleg állítsd át az 5%-ot. Mért annyin volt? Ha jól rémlik én 1x találkoztam pittyegő akkuval, az egy teljesen új panasonic akku volt 0% töltöttséggel, rám is jött a para hogy mi van
De aztán feltöltődött rendesen.
mitulabattyi: És tényleg, az nálam kiesett a látótérből. Köszi az infot
-
kulcsari
csendes tag
válasz
mitulabattyi #34607 üzenetére
Át állítottam de nem jó és kivettem beraktram kikapcsolás bekapcs után de nem megy így se
elvileg megy a preform reset -
Chaser
legenda
válasz
kulcsari #34599 üzenetére
A panelos kérdés nem neked ment mint láthaod
Sajnos 14-es géppel nem tudok segíteni. 700+ ciklus az nagyon szépÉs nem is nagyon csökkent le a kapacitás, ha jól látom 6 cellás. Próbálj neki olyat amit fentebb mondtak, vagy egy perform resetet. Ezt a battery maintenance pontnál tudod megcsinálni. Jó lenne másik akkuval is megnézni a gépet mit produkál. De sztem az akkuval nem lesz gond, elektronikája biztos működik, ha behalt 1-2 cella akkor is töltené még.
szerk: mitulabattyi: igen arra
Azt hol látod hogy 5% alatt kezdené tölteni az akkuját
brekiisti: Panasonic akkunál nem 200 ciklust adnak meg standardnak hanem 5-600-at vagy többet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Házimozi belépő szinten
- OTP Bank topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest