- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
válasz
Francia91 #34285 üzenetére
Memória kártya olvasónak a helye. PL. SD. kártya.
T500-on így néz ki. -
Tim82
félisten
válasz
Chaser #34286 üzenetére
CCC -> Graphic Settings -> Notebook Panel Properties -> Attributes -> Scaling Options -> Full Screen?
Fuck, az előbb vettem észre, hogy a T60-am palmrestjének jobb sarkából le van törve egy kis darab. Még csak megmagyarázni sem tudom, hogy hogyan és mikor, nem vágtam oda semmihez.
Ha van valakinek eladó 14" T60-hoz való ép, FPR-es palmrestje, dobjon privátot rám.
-
Chaser
legenda
Továbbra se tudom T60-on beállítani w7 alatt, hogy teljes képernyőre húzza a nem natív felbontású sw-t. Még win dekstop is csak natívan jelenik meg, nem csak alkalmazások. CCC-ben se találtam semmit amivel ezt átállíthatnám. BIOS-ra se reagál. Akinek ilyen gépe van w7-tel megnézné nála működik-e a dolog?
-
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem felétek van egy Ibm R51e típusú laptopom amit sajnos semmilyen módon nem tudok feltelepíteni.
Az optikai meghajtót, hdd-t látja a bios de sajnos nem indul el egyetlen telepítő lemez sem.Csak olvas az Odd és annyi . próbáltam másik meghajtóval azzal is ugyanaz a helyzet.
próbaképp kivettem egy T41 -es noti--ból a hdd-t win xp -van rá telepítve,vissza állítottam a botolási sorrendet ,hogy ismét a vinyo-rol induljon de ez sem hozott sikert(az azonos hardverelemek végett próbáltam meg ezt a variációt )még csak nem is próbál a merevlemezről indulni az Os.
Szerintetek mi lehet a baja ?Chiepset hiba esetleg Bios (reset volt)?Vagy valami spéci Ibm védelem szól közbe -
Francia91
veterán
Hol lehetne azt beállítani T60(p)-nál, hogy videokonvertálásnál mindkét magot 100 %-on, vagy legalább közel 100-on használja? Jelenleg 60-60 %-on használja a magokat konvertálás közben, akkor is, ha a prioritást "high"-re állítom. Vagy programfüggő volna a dolog? Eddig 4 progival próbáltam, de egy sem ment magonként 70 % fölé. Mit tudtok ajánlani?
-
franc0
őstag
Újabb szállítmány olcsó IPS paneles X230i érkezik
iPonban ez kb 270 lesz. -
franc0
őstag
válasz
Gondwana #34274 üzenetére
Ennyi. Meg látni kell, amit nézel.
Volt már nem egy laptopom (inc. Apple), s tudom beteg (nem is írnám, ha józan lennék), de mind a mai napig előfodul, hogy kiviszem bagózáshoz, leteszem és csak nézem. Az X design nagyon el van találva.lapa
Én is erre gondoltam, ezért megnéztem mekkora kapacitású akkut ír a teszt. Az tuti 6 cellás, szal csak simán benéztek valamit csúnyán. -
NitrousB
csendes tag
Üdv,
Valaki tud ajánlani egy boltot / eladót, akinél lehet kapni olyan utángyártott Ultrabay HDD keretet, ami pontosan passzol a T410-es házához?
Találtam eddig pár keretet hardveraprón 5-6ezerért, de ezek Multibay keretek.
Nem vetem el teljesen ezt a lehetőséget sem, de attól tartok, hogy nem passzolnak a TP rögzítőmechanikához, vagy nagy rés marad a keret és a ház között a méretpontos fedlap hiánya miatt.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, esetleg T410-be beépített Multibay-ről képe?Kösz,
NB -
Gondwana
addikt
Amibe most épp beleszaladtak:
“Change is easy. Improvement is far more difficult” Dr. Ferdinand PorscheA hozzászólások is tanulságosak
In fact, Porsche did proof one more thing: going back the the classic, pragmatic and iconic design did not only bring them back, it did improve their business by a ridiculous margin and brought them to a position in the market nobody in the company had ever dreamed off.Várom az X240 - Second Editiont. (a méltó előd), addig ha guggolva is, de marad az X201 + T60.
-
Shatterstar
aktív tag
T500-as notihoz hol tudnék 1440x900 WSXGA kijelzőt venni?
-
azbest
félisten
Szerintem kifejezetten ilyen menüpont nincs. Winyó esetében nem szoktak panaszkodni az újabb sorozatú gépek. A wifi kártyákkal kapcsolatban szigorúak, hogy mivel működnek és mivel nem. Jól sejtem, hogy ez egy céges gép, amit a policy szerint nem szabad piszkálni? Ha igen, és beállítottak távmenedzselést is rajta, akkor lehet, hogy kiszúrnák.
A távmenedzselésről jut eszembe. Próbálta valaki az intel AMT -t beállítani? Bekapcsoltam, small business módban bekonfiguráltam. Másik gépről be is jön a webes felület a 1699 porton, de amikor admin és beállított jelszó párossal be akarok lépni, mindig azt mondja hogy
"Log on failed. Incorrect user name or password, or user account temporary locked."
Frissítettem is a legutolsó t61-hez elérhetőre az amt firmware-t. -
brd
nagyúr
válasz
Declare #34267 üzenetére
Persze, de nem is mondtam, hogy ugyanolyan gyors lenne HDD-vel is, már csak azért sem, mert egy normális SSD szekvenciálisan is jóval gyorsabb egy 2.5-ös HDD-nél, csak azt mondom, hogy HDD-vel sem sokkal lassabb a hibernálás; ill. ébresztésnél nyilván a HDD-nek fel is kell pörögnie. Az meg, hogy megkapod a bejelentkező képernyőt, és ott teker, az már nem a hibernálás része szerintem. Lehet, hogy a Lenovo saját programjai lassítják le ennyire, de ezt nem tudom, mert én azokból szinte semmit nem használok, csak ami feltétlen szükséges egy-egy HW-hez.
-
Declare
őstag
(#34263) brd Jam, nyilván akkor lenne mérvadó, ha lenne egy hdd s is róla, de ennyi idő alatt nekem a kopsz xp se hibernált (nagyon messze nem)
A másik amiért írtam az ssd t, hogy amikor felébred a gép az nagyon lassú, hogy áll egy helyben a think es kezdő képernyő és ezerrel teker a winyó, mire belép tényleg a winbe. Arra gondoltam, talán a win7 meg a lenovo saját programjai amik futnak a háttérben, azokra kell várni sokat.
(#34261) franc0: nagyon egyszerű, apple nem jó autocadre, nem vagyok oda jelenlegi macbook designért (kályhaezüst szín a halálom autóba gépbe mindenbe) és baromira nem kompatibilis semmivel (nincs vga kimenete stbstb). Sony meg sem fordult a fejembe, mint írtam Lenovo, Hp, Dell ezeket tartom érdemlegesnek, de a Hp 1kg al nehezebb lett volna (ráadásul nem volt világítós billje se
), a dell precision meg 600k és ugyancsak dög nehéz. Viszont ez az új t530 mindenben megfelelt az igényeimnek így egyértelmű döntés volt.(16:9 től eltekintve
de azzal ugye nem tudunk mit kezdeni)
(#34265) audi100td
semmivel. Valamilyen oknak lenni kell
(mintha itt már tartottunk volna a beszélgetésben
)
-
audi100td
nagyúr
válasz
Declare #34260 üzenetére
"Nekem pl sokkal jobb az, hogy világítós billentyűs, mintha a régi kiosztás lenne."
Na de miért kellett az egyiknek a másikat kizárnia? A régi kiosztásra is építhettek volna szigetes billt, akkor nem lenne ennyi sírás. Meglett volna az új divatos bill és az ergonómia sem szorult volna nagyon háttérbe, ezt mivel magyarázod?
-
Borote
addikt
válasz
ro_bert17 #34262 üzenetére
Nekem például tetszik a kék enter
Sőt, igazából azt is sajnálom, hogy a T60-on nincsen meg a kék-piros színezés a TrackPointhoz tartozó gombokon, mert az is tetszik
Persze ettől semmivel sem lesz rosszabb a szemembenA funkcióbillentyűk szétrobbantását meg tudom érteni, hogy sok embert zavar, sokkal könnyebben szokható, ha mindig minden ugyanott van, és nem változik gépenként ezeknek a gomboknak a helyzete. Én még a nyilak mellett lévő back/forward gombokat is szeretem, bár az már más kérdés, hogy én azokat a böngészőben a lapok közötti lépkedésre használom.
A szigetes billentyűzet egyáltalán nem rossz dolog, nekem végülis mindegy, hogy szigetes vagy sem, csak halk legyen, kellemes legyen rajta gépelni, oszt' csók.
A konzumer Lenovo-k szigetes billentyűzete sem rossz. (Mondjuk ennyire nem is jó). -
brd
nagyúr
A javítás láthatóan mindössze annyi, hogy már nem kell mindenképpen felhasználni a teljes fizikai RAM méretét, hanem lehet tudni lehet előre, hogy mennyi kell mindenképpen, és csak annyit foglal (meg talán, ha jól rémlik, a 'fetchek memóriabéli tartalmát nem írja ki feleslegesen). A Win8-ban történt egy lényeges előrelépés tudtommal: a tömörítés már több szálon is tud futni.
Declare: Ugyanerről a gépről van HDD-s video is? Mert anélkül semmit nem jelent. Egyébként nézd meg bármelyik PH!-s tesztet, amiben szerepel HDD és SSD is! Nem lesz nagy különbség ott sem.
-
ro_bert17
őstag
Mielőtt bárki a torkomnak ugrana, tényleg őszintén kérdezem, semmi trollkodás:
A kék enternek van valami gyakorlati haszna, vagy így maradt (mostanáig?)A billentyűzet variálásról meg az jutott az eszembe, hogy kb. 8 éve ibm asztali gépemhez hagyományos volt, és nagyon szerettem, főleg a többi f@s minőségűhöz képest. Pár éve fél magas fujitsu-t használok, pikk-pakk megszoktam, azóta kényelmesebbnek is találom.
Ugyan így vagyok a notebook billentyűkkel is. Az első gépen kurzor mellett voltak, a pgup, pgdn gombok. Utána hiányoltam is másik gépről. Szigetesből volt dolgom szerintem kifejezetten jóval, és kevésbé jóval is. Úgy tűnik ebbe irányba haladnak (gondolom mark. nyomásra is).
Mi öreg motorosok úgy is ki fogunk halni, és véleményem szerint a fejlesztő mérnökök a felnövekvő fiatal felhasználóknak készítik már a billentyűket, akik már csak a szigetest fogják ismerni, mert mindenhol az lesz. -
franc0
őstag
válasz
Declare #34260 üzenetére
Na megint olyanba tenyerelsz ami...
Persze, az amerikai nem villog vele. Hanem inkább alapelvárás. Tehát ha nincs Apple laptopod, akkor jó eséllyel kiközösítenek a suliban.
Mondjuk egy új hullám már arrafele, hogy a hipsterek ThinkPad-et vesznek.No mindegy, örülünk, hogy kezded érteni miről beszélünk. Bennem csak az merült fel, hogy ha ezek neked nem fontosak, miért nem vettél valami mást (Vaio, Apple, akármi), miért pont ezt.
De nekem mindegy, ha örülsz neki.ro_bert17
Meg ugye itt van most ez a vékonyságmánia (micsoda idiotizmus ez is, hűteni mi fog?). Vékony gépbe muszáj szigetest tenni.
A T-nél most nem tudom, de az új X kb fél centivel vékonyabb az elődnél. -
Declare
őstag
Vita nem vita, erre való a fórum nemde?
(#34253) sutszi 440 volt, ismerősnél helyben. 20k val olcsóbban már mysofttól beszerezhető és amikor kijött valamivel drágább volt ugyan ez a konfig t520 ból.
Hát annyi, hogy nem értünk egyet, de jól van ez így.
"képről is látszik, hogy az új kiosztás sokkal rosszabb a réginél" na én viszont ezt nem tudom megérteni, ok, Neked rosszabb, nekem nem....ez nem úgy működik, ha Te nem szereted a krumplit, akkor a krumpli egy rossz kaja.
Na de mind1, én elfogadom, hogy vannak akiknek rossz, vannak akiknek nem, ennyi. Akit ez zavar az meg nem vesz ilyet. Nekem pl sokkal jobb az, hogy világítós billentyűs, mintha a régi kiosztás lenne.Azt már írta itt valaki, h apple is a sonyitól nyúlta a billt. Ettől eltekintve tény, amit (#34254) Tikakukac írt az egyfelől igaz, én is ezt látom, de azt is, hogy ez ám ungarisse kór. Külföldön nem villog a kis hülye gyerek egy apple el, mert nem kunszt megvenni. Olcsóbban magkapod mint itthon és ugye az átlag fizuk is jóval magasabbak. De ez mindennel így van, nyilván a marketing sem mind1, de azért az apple nem csak annyi, nem véletlen van ott ahol van.
(#34258) brd: Hát én nem tudom, de ha megnézed ezt a videót, akkor nem az jön le belőle amit írtál. 9 másodperc alatt hibernál
ezt hdd vel az életbe meg se közelíted. Sajna nem tudom nekem miért megy lassabban a leállás és ébredés is
-
brd
nagyúr
A konkrét esethez nem kívánnék hozzászólni, de a hibernálás speciel nagyon kevéssé függ attól, amiben az SSD jó (véletlen elérés), ugyanis egyrészt tömörítve kerül ki a memória tartalma a háttértárra, másrészt ez szekvenciális adatmozgás, tehát ha abban jó egy HDD, akkor a hibernálási sebesség nem függ tőle túlságosan.
-
ixtom
tag
A vitához kapcsolódóan egy nagy igazság a 9. perc után: [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz
Declare #34250 üzenetére
"Piaci igény= emberek/felhasználók igénye"
Bár így lenne, de a mai neoliberális kapitalizmusban, max a tőkés jár jól. A fogyasztó helyett majd a marketingosztály kitalálja, hogy neki mi lesz az igénye. Ha tényleg az emberi többség (=birkák) az okos mindig, akkor miért tartunk ott, ahol? Elég megnézni az utóbbi 2-3 évtizedben mi zajlott le a világban, beleértve Magyarországon, és, hogy milyen irányba haladunk...
"Lenovo, Hp, Dell, Apple. Szerintem kb ennyi a minőségi gép gyártó és mindenki így változtat. Szerinted ez véletlen?"
Természetesen nem véletlen, mindenki az Apple-t majmolja, mivel ez a divat, sőt ha jól rémlik még ők is a Sony-tól vették át a chiclet style keyboard-ot. Jók a marketingeseik, meg persze óriási összeget tudnak erre fordítani, kb ennyi. Amúgy a gépeik se rosszak, de a consumer kategóriába versenyez, más igényeket kell kielégítenie. A lenovo most pont egy üzleti feature-t dobott el, ugyebár a Thinkpad tradicionálisan üzleti széria (volt), ezért ennyire gáz ami történik, ugyanis céleszközről beszélünk.
"tapasztalataimat írtam le, mert szerintem nem a legjobb megközelítés, valamit látatlanban bírálni."
Ne kezd már megint ezt a hülyeséget könyörgöm, képről is látszik, hogy az új kiosztás sokkal rosszabb a réginél, a dizájn is unalmasabb lett, ehhez nem kell megvennem egy olyan terméket amire nincs szükségem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Declare #34250 üzenetére
Hülyék után ne menjünk. Az Apple pedig főként abból él, hogy felhájpoltatja a cuccait, és stílust képzel beléjük. Az emberek meg arra vágynak, hogy egyediek legyenek, tartozzanak valami nagyhoz, fontosnak érezzék magukat.
Engem, meg sokan másokat ez nem érdekel. Matt fekete, baltával faragott noti kell, ami nem művi dolgokra való. Felőlem akár lehet a piac 80%-a is az övé, nekem ne bohóckodjanak minden vacakkal. Az iTunes is konkrétan ilyen. Szobatársam kivágta 4 hónap után a 4s-t, mert már az idegbaj kerülgette. Kössék meg a bocikat meg a lovakat, de ne engem. -
franc0
őstag
válasz
Declare #34250 üzenetére
De bazmeg, a lényeget nem érted.
Igen, a Lenovo-nál leült a sales és megállapították, ha kicserélik a billentyűzetet, akkor ceteris paribus ezzel több vevőt nyerhetnek, mint amennyi elpártol.
De azt ne mondd már nekem, hogy "a zemberi" igények a tutik, a jók. Akkor most tiltsunk be mindent ebben a rothadó országban ami nem barátok közt?
Dereng már? Itt is tetten érhető a totális gagyulás, mint minden iparágban. Tudod például milyen volt a Pick szalámi 10 éve és milyen ma?
Vannak még ilyen frankó demagóg példáim, ha gondolod. Bizonyos értelmi szint alatt csak ezek működnek.
-
Declare
őstag
(#34245) Tim82: na hát pont erről beszélek, a kis öreg HP m 5400rpm es winyóval és xpvel sokkal gyorsabban hibernált és ébredt fel mint a lenovo pedig ez 7200rpm es winyóva van. Ezért mondtam a win7 et hibaforrásnak.
(#34247) audi100td : Piaci igény= emberek/felhasználók igénye, pont erről beszélek. Nem ismerek nyilván ilyen adatokat, de ha ezt lépte a Lenovo simán el tudom képzelni, h 10 emberből 3 azért vesz inkább dellt vagy hpt mert ilyen billentyűzetet akar inkább, ha már minőségben árban kb egy szinten vannak.
Lenovo, Hp, Dell, Apple. Szerintem kb ennyi a minőségi gép gyártó és mindenki így változtat. Szerinted ez véletlen?
(#34248) Tikakukac: És mégis a világ talán legnagyobb és legsikeresebb gyártója a mobil és számítógép piacon is és kis túlzással mindenki utánuk megy
Valamit mégis csak jól tudnak
és hogy nem hajlandó a különféle bugos plugineket beépíteni....igen ez bosszantó és jogos is egyszerre ezt be kell látni, az adobe flash player és társainál vacakabb dolog kevés van telepítve most a gépemre....na majd a html 5 talán megoldja a problémákat
Na de nem ez a lényeg én nem akarok és nem is fogok senkit győzködni,
tapasztalataimat írtam le, mert szerintem nem a legjobb megközelítés, valamit látatlanban bírálni. Vesz az ember egy t530 at használja pár hónapig és ha azt mondja kuka eladja és vígan vesz egy t520 at.
Szerencsére nekem a kicsit uncsi designon kívül csak csupa pozitívum ez a gép és innentől kezdve a többi része számomra mind1 is.Ja és 16:9 na igen az egy bosszantó dolog, de ott a költségcsökkentés számlájára írható az egész és pozitívumot nem tudok mellett felsorakoztatni....
-
audi100td
nagyúr
válasz
Declare #34244 üzenetére
"úgy érzem ez ilyen divat dolog lett, hogy szidjuk a lenovot, mert hozzá mert nyúlni valamihez."
Inkább a gagyi ám "szép" billentyűzet lett divat, most már az üzleti gépeknél is... Másrészt a valaminél azért jóval többről van szó, pont azt vették ki belőle ami az egyik legnagyobb erénye volt.
"A piac igényeihez kell alkalmazkodni, apple, hp, dell, mindenki billentyű világít, egyértelmű, h nem maradthat le a lenovo."
Szerintem meg az lenne a normális ha az ipar igazodna az emberek igényéhez.
-
Tim82
félisten
válasz
Declare #34244 üzenetére
Ezt a példádat nem tudom mire vélni egy ssd win7 és hdd xp ... ssd t erre találták ki nyilván, hogy gyorsabban bootol a gép
Én azt nem tudom mire vélni, hogy mitől Win 7-hiba a lassabb felállás hibernálásból és mitől nem a HDD-nek köszönhető.
HDD-vel is gyorsabb Win 7-tel ez, mint XP-vel...
VLC tényleg, azt is használtam már régebben, felteszem majd! Köszi!
Nem tudom, ahogy "fejlesztik", szerintem egyre szarabb - a ver. 0,86 volt a legjobb, azzal soha nem volt semmi gondom. A kurrens változatok szeretnek összeomlani időnként. Van, hogy régi notin (X41 tablet) ha elindítok egy mkv-t, amit MPC-HC visz ugyanazon a gépen, a VLC merevre fagy.
-
Declare
őstag
(#34215) mitulabattyi, (#34216) Tim82 : ezt nem tudtam, a T400 nem az enyém, csak használtam párszor, nem állítgattam
VLC tényleg, azt is használtam már régebben, felteszem majd! Köszi!
Ezt a példádat nem tudom mire vélni egy ssd win7 és hdd xp ...
ssd t erre találták ki nyilván, hogy gyorsabban bootol a gép
(#34217) Tikakukac, (#34226) sutszi : igazatok van valószínűleg, aida ban be volt kapcsolva a gpu stressz is, videókonvertálásnál meg nem használta a gput gondolom.
(#34231) sutszi Van benne firewire, esata meg ha kell beletolod egy bővítőkártyával. Háttérvilágítású a bill is és 9 cellás az akku. Amúgy olcsóbb mint a t520 volt kb 20k val (most alakultak át az árak nyilván, hogy megjelent a t530)
Kicsit túl vannak lihegve a dolgok (billentyűzet, kék enter gomb stb...) úgy érzem ez ilyen divat dolog lett, hogy szidjuk a lenovot, mert hozzá mert nyúlni valamihez. Ki kell próbálni, használni, utána lehet szidkozódni ha nem jön be. Nem véletlen, hogy ezt lépte a Lenovo, én pl pillanat alatt lefújtam a t520 at amikor megtudtam hogy jön a t530 és ebben legnagobb részt az új billentyű volt benne meg az usb3. Ha megnézitek a milyen notebookot topicot látszik az is, h sokan keresnek úgy gépet, hogy legyen bill. világítása. Régi bellentyűvel ez nyilván nem megy. A piac igényeihez kell alkalmazkodni, apple, hp, dell, mindenki billentyű világít, egyértelmű, h nem maradthat le a lenovo. Szerintem ennyiről szól ez a történet. De már mondtam Nektek, szerintem a folymaatos megújulás a kulcs, különben még mindig egy termet foglalna el a pc és leshetnénk a CRT monitorokat
-
Tim82
félisten
válasz
buvartacsko #34242 üzenetére
[link]. Asszem.
-
xcds
őstag
válasz
Shatterstar #34237 üzenetére
.
-
azbest
félisten
válasz
Shatterstar #34237 üzenetére
-
Francia91
veterán
válasz
Shatterstar #34234 üzenetére
-
Gondwana
addikt
Sic fuerit...
Így szopatta be az Acer (managernek álcázott trójai vírussal) a ThinkPad brandet... -
Shatterstar
aktív tag
Szerintetek ez a hőmérséklet megfelelő? Nem konyítok igazán ezekhez a dolgokhoz úgyhogy nézzétek el ha valami alapvető dolog nem világos számomra
http://kepfeltoltes.hu/120622/250983088N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
brd
nagyúr
válasz
MrSealRD #34227 üzenetére
Szintén száműzték az eSATA csatlakozót, a helyét USB 3.0-s portok vették át, valamint búcsút mondhatunk a koravén digitális video kimeneteknek, ugyanis mindössze egy Mini Display Port került a hatalmas gép oldalára, amelyhez természetesen átalakítót nem mellékelt a Lenovo, így annak beszerzéséről nekünk kell gondoskodnunk.
Itt abba is hagytam a cikket, ilyet sem vennék.
Mondjuk a bill'kiosztás is döntő lenne már önmagában, de azt talán lehetne cserélni.
-
(#34228) franc0
(#34229) audi100tdJa, igen. Nem a 300K tartom soknak, hanem ami ebben benne van...
Pl. Hol van eSata hol nincs, Firewire szintén. (Persze tudom van USB3...de kb lesz@arom, ha nekem nem az kell) Ezek kb olyan "on selected models" portok lesznek.
De igen ott van még a világítás hiánya is...simán belerakhatták volna...Ha lenne pénzem és a vásárlás veszélye fenyegetne és T520 vs T530 lenne a dilemma tárgya akkor simán ezt a T520-at venném:
[link]80K-val drágább ugyan, de
FHD, i7 Quad, dedikált VGA és még a fenti portok is belefértek egy 9 cellás akkuval...
és ugyan nincs USB3, ezt még tudom orvosolni EC-on keresztül...
na meg a billentyűzet is ott van még, ha nagyon konzervatív vagyok. -
Tim82
félisten
válasz
Újdonságnak számít, hogy a 15,6”-os kijelzővel rendelkező gépet már nem rendelhetjük 1600x900-nál kisebb felbontású panellel, igaz, IPS-sel sem, így az egyik szemünk továbbra is sír.
T60/T60p óta nincs a T szériában IPS. Az meg, hogy nem 1368*768-as felbontást kell nézni 15+" kijelzőn, szerintem egyértelműen örömteli.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Az ár megszokott, de ha már szigetes bill igazán benne lehetne az alapfelszereltségben a háttérvilágítás.
Hát nem tudom, a kiosztás mellett ezzel az új megjelenéssel sem tudok kibékülni, valahogy elvesztette a szememben ThinkPad mivoltát. Az éles vonalvezetés és a totális feketeség olyan semmitmondóvá tette az egészet. Korábban legalább volt 1-2 lekerekített él, meg 2 kék gomb ami kicsit feldobta a dizájnt, úgy pont harmonizált.
-
Lenovo ThinkPad T530: Ennyit a hagyományokról?
Bár lehet rosszul ítélem meg de szerintem a tesztelt modell ennyiért kicsit túlárazott...
-
válasz
Declare #34214 üzenetére
Köszönöm a hogy nem felejtetted el a képet.
Hőmérséklethez:
A szintetikus tesztek "hatékonyabban" terhelnek mint egy más egyéb felhasználás során jelentkező full terhelés...DE
vedd figyelembe, hogy mi is volt terhelve, csak a CPU és annak is minden magja? A VGA nem szállt be?
AIDA-ba van már beépített GPU teszt is....az is ment amikor 80 fölé mentél? -
Francia91
veterán
válasz
mitulabattyi #34224 üzenetére
Nálam 23-26 között van a szoba. Jó öreg vályogocska
-
Francia91
veterán
válasz
Gondwana #34219 üzenetére
Szerintem az elkalibrálódást kizárhatom, ugyanis iszonyatosan forró levegőt fúj kifelé. Sztem az 5 éves por és paszta okozza ezt. Holnap rendbe teszem, 3 hete vettem, eddig nem foglalkoztam ilyen szinten vele.
/Természetesen csak terhelésnél játsza ezt, bár a CPU alapjáraton nem képes lemenni 48 alá sem/ -
Gondwana
addikt
válasz
franc0 #34220 üzenetére
Jogos, erre már más is felhívta a figyelmemet - az meg nem mentség, hogy volt már olyan is, aki azon csodálkozott, hogy szerbiai létemre mégis tudok magyarul. (Van még 2-3 dolog, amit valószínűleg hibásan tanultam meg - egyébként pofaleszakadás, hogy mennyire alulképzetten lehet valaki magyartanár a szabadkai gimiben / ez még az én tanáromra annyira nem is vonatkozik, inkább akik utána odakerülhettek)
-
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #34205 üzenetére
Azért a 20°C külömbség a CPU és a GPU között ilyen egybenhűtőnél nagyon gyanús!
Két eset lehetséges:
- Volt egy elég nagy széria, ahol rosszul volt betanitva a kicisájgaóccókiszkínai, aki szerelte össze a gépet, mert nem szóltak neki, hogy a hűtőről a gap-padről egy műanyag védőfóliát le kell húzni becsavarozás előtt
- illetve állítólag van néhány T60-as, amelyikben a GPU hőszenzor pont 20°C-kal el van kalibrálódva (nem a megfelelő ellenállású, ezért mér 20-szal többet)
Amikor újrapasztáztad, már tudni fogod, hogy mi is a helyzet.
(Infrás contactless hőmérővel, ha ki tudsz mérni ekkora hőkülömbséget a borda/hőcső ekkora rövidke szakaszán, akkor tegyél be oda egy hőelemet és töltsed róla az akkumulátort, ekkora hőkülömbség már termelne annyi delejt, hogy gazdaságos legyen) -
franc0
őstag
-
Tikakukac
titán
-
Tim82
félisten
válasz
mitulabattyi #34215 üzenetére
Már T41-ben/T41p-ben/R50-ben is volt (még másfél-két évvel a T43 előtt).
Egy dolog ami kevésbé jó, mint a hp n volt (xp n volt), hogy lassú a hibernálás le állás és újraindítása is...de ez win7 problem.
Öööö, nekem T60-on kifejezetten gyorsan visszajön (Win 7 32 bit + SSD), barátnőm T42p-jén meg halál lassan (XP + HDD).
Még egy OFF kérdés: 1080p hd filmet mivel lehet normálisan lejátszani?
Media Player Classic Home Cinema, esetleg VLC vagy mplayer.
-
Declare
őstag
Hello!
Volt pár dolog, amit kérdeztetek, de nem tudtam most foglalkozni eddig a notebookkal.
itt a fénykép a monitoron, hogy néz ki a 2db word 100% os nagyításban. Tökéletesen használható.
Az akkut kérdeztétek még: Sanyo van benn 95wh kapacitással. 1 óra használatra nagyon gyorsan feltölti, utána azért már lassul a dolog
5-6w ot fogyaszt átlagban.
Ami nekem még a t400 után újdonság volt, hogy van benne giroszkóp (gondolom), mert van egy olyan lenovo szoft., hogy mutatja real time ban, hogy milyen helyzetben van a noti, ha forgatom, forog, ha rázkódik, rázkódik a kép is
és ott be lehet állítani az érzékenységét, hogy mikor kapcsolja ki egy pillanatra a winyót. Ha lesz bele ssd mondjuk ez nem lesz szempont, de jópofa
Érdekes volt az is nekem, h a webkamera követi az arcom egy minimális mértékben, meg zoommol ki be, hogy lehetőleg középen legyek mindig.
Hűtés eszméletlen jó továbbra is, 50 fokon van a proci, 43 fok körül meg a gpu, így netezés közben, de játék közben se megy 70 fok fölé és ha van valami minimális alpzaj semmit nem hallani a ventiből, tényleg halk.
Billentyű:
nem kell ettől félnie senkinek, nagyon jó, határozottan jobb mint a hp m é volt, továbbra is annyi neccert érzek benne, ha valakinek rövid ujjai vannak, kissé messze lehetnek talán a gombok, de nekem teljesen jó. Plussz szinte alig van elütés abban amit írok, se lemaradt se felesleges karakter. Nyomáspontja nagyon hasonló a T400 hoz.Elrendezés kicsit szokni kell, de engem nem zavar, a felső sor (esc - delet ig) picit ki van emelve ami nagyon jó. Azért még el el gondolkodom ,hogy hol a del és és a home gomb, meg a pgUP/Down t is hirtelen mindig fenn keresem
Viszont szerintem amiért le rakták a nyilak mellé, az azért lehet, mert mondjuk egy hossz pdf doksit olvasgatva tényleg jobb ha lenn vannak kézközelben és nem kell felnyúlkálni.
A Tapi padon átvették az almás megoldásokat (ez is full jó), két ujjas scrollozás, zoom, forgatás (mondjuk az kissé nehézkes nekem még), meg van olyan opció, h 3 ujjal ha rányom az ember és 1-2sec ig ott tartom az ujjam meghív egy progit amit beállítok, két ujjal kétszer koppintva meg meghívja a solution centeret.
hatékony.
A bill világítás nagyon jó nekem, a think light pedig tényleg kapott egy erős ledet, így elég használható (T400 on gyakorlatilag a kijelző fénye elnyomja a ledet)
Egy dolog ami kevésbé jó, mint a hp n volt (xp n volt), hogy lassú a hibernálás le állás és újraindítása is...de ez win7 problem.
Egy kérdés: Az ujjlenyomat olvasó kikapcsolva/hibernálva/altatva is állandóan villog (tök jó, azzal könnyű indítani), de a villogást nem lehet kikapcsolni? Így gyorsan ki fog "égni" a kis led
Ja meg még egy dolog amit nem értek. Ha AIDA val stresszelem
(amit linkeltem is képet) felment a proci hőmérséklete 80 fok fölé, viszont múltkor konvertáltam egy videót mpeg4 be, 100 on ment a proc de 70 fok alatt volt, pedig a körülmények hasonlóak voltak. Lehet az, hogy 100% használat mellett valahogy nem ugyan annyira melegszik(áramot vesz fel), egyik másik progitól függően
Még egy OFF kérdés: 1080p hd filmet mivel lehet normálisan lejátszani? Bsplayerrel néha picit beakad, töltöttem egy mkv playert (gondoltam az a tuti) na az teljesen használhatatlanul játsza le, a win media player meg sem nyitja...
-
Tikakukac
titán
válasz
mitulabattyi #34211 üzenetére
Nekem majd lesz, de kell az AFFS panel első körben. Utána eladom a mostanit.
-
mitulabattyi
aktív tag
Nincs valakinek eladó x200s LCD? (CCFL/LED, mind1)
-
Zooka
tag
-
Francia91
veterán
Majdnem xD
-
azbest
félisten
Akku infó kinyerésére most láttam egy érdekes beépített megoldást:
admin cmd-vel:
powercfg -energy -output %userprofile%\desktop\energy-report.htmlAkkumulátor:Telepinformáció
Telep azonosítója 51Panasonic42T5264
Gyártó Panasonic
Sorozatszám 51
Vegyi összetétel LION
Hosszú távú 1
Eredeti kapacitás 56160
Utolsó teljes feltöltés 51140 -
azbest
félisten
válasz
kiskekko #34201 üzenetére
Sokféle chipset lehet a burkolat alatt, ha elterjedtebb, támogatottabb fajtát tartalmaz a kártya, akkor nincs vele probléma. A kártyáknak szokott lenni pontos típus jelzése is, amire rákeresve lehet találni infókat arról, hogy másoknak hogyan vált be. Kell -e firmwaret frissíteni rajta vagy milyen drivert kell telepíteni hozzá.
Például régebben nézegettem ezt a bc398 kártyát és arról ezt jegyzeteltem fel magamnak:
szerk: kivettem az egyik linket mert bejelzett a oldalra a vírusírtó.
driver/fw: http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=130099
És akkoriban szimpatikusnak találtam, mert az inteltől is tölthető le hozzá driver és elérhető hozzá fw frissítést. De úgy emlékszem azóta jött ki újabb változata is más számozással.a bc618T -ről is lehet olvasni ... ha jól emlékszem ez talán a régebbi változat, ami kevésbé energiatakarékos, de lehet, hogy pont fordítva...
(#34200) kem
A winyó cserére is érzékeny?
A fórmon vannak akik fel tudják oldani a jelszavazás, a napokban linkelték is őket, de most nem találom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Windows 11
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- HP 255 G7 AMD Ryzen 3 3200U 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD, Windows 11, 15.6 HD laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest