- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
nálam ugyanez volt, visszaadtam a d630-at, hogy ezt cipelje valami sportos kapitalista. valahogy kierőszakolhattam volna egy 28xx hp-t, de inkább vettem egy használt x-et. aranyos, mert van az alján egy relatíve nagy piros matrica, hogy
"THIS NOTEBOOK
CONTAINS USED PARTS"azt gondoltam kiragasztom a fedélre pukkasztásiból. még ha nem is "PARTS IN USE" vagy ilyesmi.
-
ro_bert17
őstag
-
Ringman
félisten
ez sajnos tényleg így van. néha tényleg nincs más megoldás, mint a bojkott, bár ebben is van hova fejlődnünk, pl az usa-hoz képest. ezért jó, ha valaki ilyennel találkozik, akkor leírja/megosztja a tapasztalatát (homár, vagy itt a logout-on is volt pár hete címlapos cikk, hogy "asus-t ne vegyen senki".
+ az is közrejátszik szerintem, hogy a nyugati/amerikai engedékenyebb fogyvéd szabályok miatti bevételkiesést a feltörekvő (bár mostanában Mo. ezt pont nem teszi
) piacokon próbálják visszaszerezni.
mégoffabb: ez nyilván lobbi-kérdés, bár érdekes, hogy ehhez a hazai lobbi-tv-t senki sem alkalmazza.
(#25535) alfa156
hol melegszik?
-
Ringman
félisten
én sem úgy gondoltam, hogy elsőre be kell rúgni a szerviz ajtaját, aztán mindenkit elküldeni a picsába
a paragrafus-idézgetés azért jó (nagyon kommentár se kell hozzá), mert 1-2 felesleges kört meg lehet spórolni a szerviz (néha elterelésként és lebeszélésként funkcionáló) értetlenkedéséna végsőkig szoktam küzdeni helyes, helyes
-
szata.68
senior tag
Szóval szeretnék egy minél jobb procit,gyors vinyót,és 4giga ram-ot.
Csak alap dolgokra fogom használni (office,net,másolás,torrent,stb..de ezeket gyakran egyszerre)
PC helyettesítésére kellene igazából,és mint írtam nem fogok játszani rajta. A kijelzője 14-15"-os legyen kb.
Ja,és jól nézzen ki.
A keret max nettó 220 körül.Valami más,ami szűkíti a kört?
-
kingabo
őstag
Úgy látom ugyanazt mondjuk mind ketten és még se értjük egymást.
Erre reagáltam: "However, when compared to its predecessor, the 10 hour and 43-minute X200s, the X201s falls short by over 2 hours.", hogy azt is vegyék figyelembe, hogy az x201-ben i7 van.
"hogy a legerősebb (?) x200s üzemidőben jobb volt"
Az x200s-ben sl9400 van, de létezik sl9600-as proci is, azt nem tudom, hogy lenovo szállított-e velük gépeket. (plusz infó ként írtam le, nem kötözködésként)
szerk: nálam w7 64 bit sp1 (telepítőbe integrált változat frissen telepítve), utána a driverek lenovo progik és csak ezután win update. Nálam ezzel a sorrenddel működik a (szerintem) legfrissebb airbag. (1.74 van fenn)
-
kingabo
őstag
"nekem abszolút nem jön le, hogy ezt ne vették volna figyelembe. "
Ezt hogy lehet figyelembe venni? Nem néztem utána, de biztos vagyok benne, hogy az x201-ben lévő proci többet eszik, mint az x200s-ben lévő. Ráadásul az i7 elég bika proci. Én nem csodálkozok, hogy az x201 kevesebb ideig bírta azonos feltételek mellett.
"ugyanúgy hasonlítják össze az üzemidejét a két gépnek, mint a teljesítményét."
Te valami másról beszélsz! -
guppy
őstag
hagyományos gépzsír van, meg szilikon spré is, csak nem hiszem h ezek megfelelnének mivel hogy elég magas a fordulatszáma a ventiknek, ezeket a kenőanyagokat meg alacsony ford számra tervezték v kézi hajtásra(úgy hiszem),olajat meg nem szívesen raknék bele tekintve h hamar kidolgozná magából.
korábban olvastam itt a fórumon h valaki kenegette a csapágyait,ő vajon mit használt ?
-
lapa
veterán
nagyjából ugyanezt tudom elmondani. meg az alábbi kisregényt:
annyit hozzáteszek egyik oldalról, hogy ubuntun elég jól lehet skálázni. édesanyám a 1024x768-ra izgul a szeme miatt, kicsit leizzadtam mikor rájöttem, hogy a neki szánt t43 valami 1400x1050 (?). aztán egész jól lehetett a dpi-vel játszani, az egyetlen hiány tán egy alapértelmezett zoom beállítása a firefoxban meg thunderbirdben. ezt csak az 1440-re értem. ennek ellenére nem kéne az 1280 helyett, pedig a ledek a szívem csücske. de mostmár az affs talán jobbabban, ez szerintem nem elhanyagolható tényező (affs csak 1280-ban van, és csak 1280-as eredeti helyett lehet berakni).
a másik, hogy tényleg sok mindent használok az x-en. kicsit extrém szitukban, mint virtuálgépben távoli asztal, abban meg böngészős app néha kevés a hely, de a csúszka nem tűnne el 1440-en se, akkor meg tök mindegy, hogy sokkal vagy kevéssel kisebb a képernyő, ha csúszkázni kell a start gombért. de ezek inkább addig problémásak, míg az ember összerakja melyik gombbal tud váltogatni full-screen meg normál között.
persze ugyanennek a dolognak van olyan oldala is, hogy böngészéshez eltüntettem a menüsort firefoxban, meg jobbra raktam a linkeket. tabok sincsenek, arra van a tálca ugye. namost ugyanezt a fosnyadék ie-vel nem tudom eljátszani, és ténykérdés hogy a virtuálgépben zavar a sok felesleges hardkódolt ökörség fent. ott a full-screen mód se jó, mert akkor nincs tálcád meg start gombod.
anno az egész házat felépítettem sketchupban a legapróbb részletekig 1280-on, sose volt az az érzésem, hogy most hűde hiányzik a periférián még 2-2 centi.
én eddig inkább olyan embereket láttam, akik 14" vagy nagyobbról váltottak 12"-re, olyat nemigen aki azért váltott 12"-ról, mert kevesellte.
az x200(s,t) nagyon alapos tervezés, továbbra is hiszem hogy a világ legjobb gépe. akármennyi pénzem lenne ugyanezt választanám, legfeljebb minden családtagnak egyet. nem is értem a többit minek gyártják.
nem tudom, hogy jól értem-e, de az x200-ban lévő cpu alulfeszeléssel szerintem közelíthető az s-ben lévőhöz.
-
audi100td
nagyúr
Elönyök: alu haz, vekony (a T400s is), trackpad, hosszu akkuidö (~7 ora netezessel), minösegi összeszereles, halk hütes, jo billzetvilagitas, kifejezetten a hardverre optimalizalt OS, atgondolt port kiosztas (ebben a T400s nem a legjobb, sok minden hatra került), letisztult dizajn (tudom ez sokakat nem erdekel, hozzatennem a TP dizajn is nagyon bejön, ha nem jobban)
Igen, matt kijelzö sajnos csak 15"-tol felfele van, az mar nem jöhet szoba a sulya es persze az ara miatt.
-
audi100td
nagyúr
Az MBP termeszetesen nem üzleti kategoria, nem is allitottam soha.
Az X300 nem lenne rossz, de szamomra nem alternativa az 1,8-as HDD-vel, az ultrabay-be meg nem fer bele masodik vinyo, mivel csak 7mm magas.
Slot in meghajtoval mi a gond?
Vaio-t en sem vennek...
Azert a TP-n is vannak olyan dolgok, amik nem ugy vannak megterveze, hogy nekem jo legyen, pl. recsegö müangyagok, süppedö billentyüzet, lötyögö akksi, a ThinkLight sem a regi az ujabb gepeken, az X41-en meg jo volt, de ez a feher feny nem er semmit.
-
lapa
veterán
lehet, hogy az affs lehetőségével meg a masszív kerettel annyira mégse volt rossz "választás" a ccfl kijelző, pedig anno kicsit szomorkodtam. mondjuk vígasztalt a wwan cserébe, mert az meglepi volt.
ehhez kapcsolódóan: valaki vegye má' meg az általam árult dokkokat, hogy megvehessem végre az affs panelt.
-
lapa
veterán
nekem ez a 4:3 nem tetszik csak, nálam az x200 A4 papír mérete az etalon. szóval ha lenne bőrös x200s, akkor azt azért blokkolnám.
a dolog csak elviekben merült fel, gazdasszony tűnődött hogy mivel nekem mostmár ott az x, "akkor az övé a t61", és hogy "akkor kell venni hozzá az épp aktuális ruhához illő laptoptáskát, ha megy tárgyalni".
namost a hír csak majdnem igaz. először is senki nem mondta, hogy csak úgy megkapja a t61-et. másrészt egy finom hölgy csaknem kéne olyan terheket cipeljen, mint a t. harmadrészt persze nem jár tárgyalni, meg policyból én sem vihetem melógép helyett, pedig dejó lenne.
mindenesetre nekem tenyérdörzsölésem lett, gondoltam megmutatom neki mivel járnak az igazán szofisztikált, civilizált és edukált úrhölgyek tárgyalni. erre le lettem oltva. nagyjából hasonló csekély sikert aratott a korábban általam nagy erőkkel promotált transnote is. pedig az is nagyon szigorúan büntetné a nem létező tárgyalópartnerek kommersz dobozait.
mivel neki azért annyira nem számítana a sebesség meg a kicsit nagyobb fogyi / zaj, gondoltam ez beleférne lehetséges alternatívaként az x200s / t mellé. persze egy bőrkötésért sok az extra lóvé, de presztízsben nemigen űberelhető, meg mégiscsak az 5000 valaha legjobban sikerült x61s egyike. de inkább a t felé hajlok, ha már tényleg elvivős-állványosipados-kinthasználós gép.
-
Tim82
félisten
Arra nem, de arra igen, hogy ha valaki egyszerűen csak még nem tudja, hogy merre találja a topikot, a Notebook-os fórumtémák közül könnyen kiszúrja.
Mert jelenleg a probléma egyik fele van csak megoldva - szinte látom a sok felesleges új topiknyitást, hogy "eddig nem találtam a fórumon az IdeaPad XY-nal foglalkozó topikot, hát nyitok neki egyet".
-
audi100td
nagyúr
Hat, pedig jo is lenne egy ilyen topik.
Akkor itt van meg egyszer offba kozkivanatra: 1nce Again talan most az egyszer belefer
Talan masnak is jo hangulata lesz tole, en mar harmadszorra hallgatom, gyerekkori emlekeket idez, nem tudtam, hogy van klippje, megorultem neki.
feelgood: ja, szerintem is jo ez igy, amig nem jonnek elo az indulatok, de nyilvan mindenkinek van rosszabb napja, vagy csak sok volt az ideapad latogato, nekem meg tul keves turelmem.
-
audi100td
nagyúr
-
Integra
titán
divatos. amúgy semmi, cserébe jó szar a leütése, a gépelési érzet. de mivel az emberek töredéke tud normálisan, vakon 10 ujjal gépelni, illetve az igénytelenség rulez, ezért egyre kevésbé fontos, így egyre kevesebb lesz az igényes, valamit is érő klaviatúra.
apple majmolás, az megy. -
lapa
veterán
egyébként a d630 tapi először annyira nem is gáz, csak mikor (relatíve gyorsan) kifényesedett necces néha. na meg azok a gombok alatta... azért megnézem az elmúlt évek jópár dell / compaq / hp gépét, de ergonómiából elég sírós a tp-hez képest.
mindenesetre a régi rücskös tp tapi nagyon kellemes, gondolom a gombocskás felületi kialakítással még ráraktak egy lapáttal. azt nem vágom csak a t410-ben / w-ben van-e, vagy standard fícsör minden tp-ben.
mondjuk az előd latitude c-ben szintén nem tök sima tapi volt. emlékszem rendesen ment évek múlva is, pedi akkor már tán a negyedik réteget láttad középen.
#14445: az a full-hd inkább csak 1080i, nem? szerintem az 1080p-vel már küzdene. legalábbis nekem az x küzd. nem mintha lényeges lenne a fél-hd tévéhez, de egyszer olyanban kaptam egy filmet.
#14447: esetleg hogy a gyerek nem tudja kifeszegetni a nyilacskákat a gépből, mint a t21-en. tököm kivan most is kiszedte mechanikával együtt a lefele arrow-t.
-
lapa
veterán
szerintem meglepődnél, hogy mit meg nem teszek az optimális körülmények megteremtéséért. még úgy is, hogy láttál már pár agymenést tőlem.
kivételesen nem én kezdtem, csak megállapítottam a tapi létét. feelgood kezdett el belemagyarázni valamit, ami a józan paraszti ész szerint kábé a bagoly verébnek kategória, ezeket a lángokat oltottam csak a logika hűvös lapátjával. nem látom egyébként haszontalannak a kételkedés csíráját elhinteni. az újoncok a szócsaták kapcsán esetleg átgondolják a dolgot és több ellentétes vélemény alapján objektívebb döntést hozhatnak mutatóeszköz-használat kapcsán.
jelen esetben 3 gépből (x200, t61, t21) csak a 61-en van tapi, inkább letiltom. főként a gyerkőc meg gazdasszony miatt egyébként, nem akarom összezavarni őket. egyébként gyerkőcnek is szimpatikusabb a tapi, ahogy észrevettem.
ha az x200-on is lenne tapi, akkor már elgondolkodnék, hogy kicsiny lapa kapjon-e valami olyat amikor aktuális lesz, amin szintén van tapi. és akkor pöckölném a piros pöcköt a pics...., csak hogy alliteráljon szépen.
az x201-re való átállás kizárt. az x201s-re való átállás (az x200s cseréje) még szóba is jöhet, ha az intel ilyen tempósan fejleszti a gpu drivereket. a köcsögök ugye behazudták a hd-gyorsítást mhd4500-ra, azóta sincs semmi linux alá. ha jól értettem az ix beépített gpu-ra már van valami. de inkább várunk x210s-re, megnézzük mit alkotnak a sandy bridge cpu-kkal.
mondjuk driver fronton gondolom kábé ugyanott lennék az amd-s piciny géppel is, az ati hivatalosan is közölte, hogy leszarja a linuxot, mert ő olyan okos.
-
-
lapa
veterán
a tablethez ahogy láttam nincs olyan nem-kilógós akksi.
kicsit sajnálom én is, hogy nekem is 6 cellás van az s-ben, mert a dudor az dudor. de itthon nem téma, ugye.
meló miatt sokat cipelem a munkagépet (14" dell) hátizsákban, és igazából nemigen lennék beljebb a kicsinnyel, inkább súlyban lenne nyerő (pláne, hogy dupla akksit cipelek). bár elképzelhetőnek tartom, hogy beférne keresztben, és akkor alá lehet pakolni valamit arra a helyre. esetleg az ótvar slim töltőt pl... de ez nálam megint más téma, a szigorú pakolási protokoll ellenére eléggé ki van centizve a hely a táskában.
-
lapa
veterán
van olyan akksi a t61-hez, ami nem lóg ki. bár az üzemideje vicces vele.
az x200 (s, t)-ről oldalt nyilvánvalóan pont a billen kívüli részek hiányoznak a nagyobbakhoz képest.
a t61 nem-kilógós akksival kb ugyanolyan hosszú / mély, mint az x200 a 9 cellással, vagy eszerint a t normál állapotban. a t61 vastagsága az x200s-hwz képest nagyjából +4 mili elöl-hátul, ennek fele a panel, fele a ház.
a 6 és 9 cellás akksi persze megemeli az x hátulját szerintem saccra azzal a 4 milivel.
nem tudom az s-ek általában laposabbak-e, de most már futok egy kört és megnézem. nemrég láttam egy x200-at és vastagabbnak tűnt, de lehet, hogy csak pszichikailag.
x200
295x210x20.7-35.3mm (4/6-cell battery)
295x233.8x20.7-35.3mm (9-cell battery)x200s
295x210x20.7-28.7mm (4-cell battery)
295x210x20.7-35.3mm (6-cell battery)
295x210x20.7-35.3mm (9-cell battery) (kis elírás...)x200t
295x228x26.5–33.3mm 4-cell
295x257x26.5–33.3mm 8-cellt61 14.1 wide
335.5x237x30.0 to 34.9 mmt400
335.3x238x27.6x31.9mm (4/6-cell battery) -
feelgood
tag
én nem azt kérdeztem hogy van-e hozzá olyan aksi. most készülük x200 tabletet venni, ti pedig kb csak rosszakat írtok róla. t61em van, ahhoz képest szeretnék egy kisebb gépet venni. x200s-et akartam mindig is, lenne is rá pénz, de sehol nem lehet kapni 200 ezer körül, ugyhogy szopás.
-
BobMaster
senior tag
1. Merészkedtem azért, mert nálunk 10 ThinkPad megkereséséből 6 kérdezi meg, hogy "lehet-e SSD-vel". Mivel itt gyűlnek a szakik, nekik szerettem volna jelezni, hogy lehet. Töröld ki a HSZ-t, nekem nem fog fájni, és bocs.
2. amiről most írtam, az friss infó, és bármelyik értelmes Lenovo forgalmazónál elérhető, ha gondolod linkelek néhány versenytársat. Azért bátorkodtam jelezni, mert ezek papíron már kifutott gépek, és ezért nincs fókuszban a jelenlegi kínálat mellett, de gyakorlatilag egy L512 + 3 éves garkit árán lehet T500-at szerezni. És nem egy kategória a kettő.
Ezt mondjuk megtehette volna a Hazai Pálya is, csak pontosan tudom, hogy ez mennyire strapás észrevenni, főleg ha nem direkt ezt keresed, vagy ha külön nem szólnak.
-
törölt tag
ezeknél a 12,1 még 4:3-as pöcökegeresgombos, dualmagvaskórós tp holmiknál használhatóbb és strapabíróbb mobileszközt még nem alkottak. csak próbálkoztak vele mások. mondjuk nekem a dell és a hp is megfelel, de a pöcökegérük felejtős. igazából lv procival lenne a legjobb, de majd alufeszelem a fenébe, meg adok neki egy szorzótiltás, és csinálok belőle egy lv 1,6-os procit.
de teljesen elborult az agyam, mert épp egy 128-as kingston ssd-vel szemezek, ha már lúd, akkor vágjuk le az utolsót is. pedig vannak egyéb nem várt kiadásaim.
pedig az elsődleges szempont eredetileg az volt, h ne legyen drága, ha meglovasítják, agyonverek vele valakit, stb. aztán utánaszámolva rambővítéssel, a samu vinyóval, új akkuval 80 felett fájt a végére. most meg elég sokat dolgozok rajta, és ugye a másik notin nagyon hozzá vagyok szokva a gyors procihoz meg az ssd-hez. meg lassan szerintem kihalnak az elfogadható példányok ebből is. -
audi100td
nagyúr
X41-en kivül nem volt meg szerencsem ThinkPad-hez, minden esetre ezen irto hangos a csipogo, egy kinai (?) forumban talaltam 2 darab hackelt BIOS-t, viszont az egyik hibas volt, igy nem ment fel, a masikat meg mar töröltek a fajlmegoszto oldalrol, de vegülis mindegy, ha lenemitom nem csipog. Egyebkent nem ertem ezeket az IBM mernököket, összeraknak egy ilyen tuti gepet es apro baromsagok miatt bosszankodik az ember, bonyolult lett volna belerakni a BIOS-ba egy olyan funkciot, amivel ki lehet kapcsolni az egesz csipogot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest