- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz
Tikakukac #113397 üzenetére
Itt a tény az, hogy ebben a felső kategóriában már léteznie kellene egy olyan elvnek, hogy ügyfélelégedettségi tényező. Ugyan standard szabvány szerint belefér a hibahatárba, de mivel hiba, azért, hogy az ügyfél elégedett legyen és mert megvásárolta a drágább termékeink egyikét, javítjuk.
Van, akinek fontos ennyire a prémium vásárlója és ezek szerint van, aki annyira hisz az esélyegyenlőségben, hogy ugyan úgy kezel hibajelenségeket, mint aki "gombokért" vett valami fos belépőkategóriát.
Ha mondjuk lett volna egy thinkbookom, vagy idepadem vagy tököm tudja dell vostrom, szarnék bele, mert benne van, az elérhető ár velejárója. De egy thinkpadnél basszus ne legyenek már ilyenek.
Az egésszel ennyit szerettem volna. Még szerencse, hogy abszolút nem komoly dologgal csinálják ezt, csak ezek után mit várjon majd ez ember?
Tartsatok túl idealistának, de az elv, a hozzáállás zavar.Amúgy, azt könnyen eltudom képzelni, hogy az akadozó alkatrészellátás és megnövekedett árak miatt esetleg szanálnak az esetek között és inkább olyan helyzetekre tartalékolják a készleteket, ahol jobban indokolt.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Tegnap akartam telepíteni a W11et. Fura volt,h nem tudja. ABIOSban beállítottam a Secure Boot opciót...na azóta nem látja a rendszer ssd-t. Ötlet?
-
vicze
félisten
Dell Premium Panel Warranty
"What pixel defects are covered?
Dell’s Premium Panel Guarantee/Warranty applies to UltraSharp, Professional and Alienware monitors with bright pixel defects only. The Premium Panel Guarantee/Warranty does not cover monitors with dark/ black type of dead pixels."Valahogy nem látok laptopokat felsorolva, meg a mindent se fedi le.
-
Tikakukac
titán
-
Pano
addikt
válasz
vicze #113393 üzenetére
Én a gyakorlatot nézem. Hasonló problémával garanciáztattam egy elitebookot, szó nélkül cserélték a panelt. S ott csak 1 db subpixel volt.
Szerencsére nem látszódik, csak ha pixel teszt progival nézed végig, simán gond nélkül használható (vagy ha full kifehéredik a kijelző és tudod hol keresd a képernyő szélén). De itt az eljárás ami engem zavar és amin kicsit elgurult a gyógyszerem. Mert ebben a kategóriában én már több rugalmasságot várnék el. Van ahol ezt értik és van ahol nem.
Ez van. -
vicze
félisten
Benne van a garanciális papírokban, hogy 3 pixel vagy 6 subpixel hiba estében cserélik, ezeket vasaláskor elfogadtad. Ez az ipari standard.
Dell:
"A display with 1 to 5 fixed subpixel is considered normal and within industry standards."
HP:
Itt bonyolultabb, mert pixel sűrűség számít, de alapvetően itt is 3 és 9.Ennyit a bezzegről.
Ha 14napon belül vagy állj el a vásárlástól. -
Pano
addikt
Nos.
Sajnos az történt, hogy a zsír új T14-es thikpadem kijelzőjén megjelent két subpixel hiba. Ki akartam garanciába cseréltetni és visszadobják, hogy ennyi még nem elég a javításhoz.
Több, mint fél millás laptop. Más üzleti kategóriás gépnél még 1 subpixelnél is cseréltek már. Ennyit a híres nagy Thinkpad garanciális ügyintézésről. Ezek is már minden hibakategóriában lerázzák magukról, amit csak lehet.
Még az a szerencse, hogy nehezen látható. -
Penguin95
senior tag
válasz
donjohnson #113385 üzenetére
Nekem mókolás nélkül is felment X230T-re, lehet érdemes tenni egy próbát.
-
cellpeti
nagyúr
Köszönöm szépen!
-
donjohnson
addikt
válasz
donjohnson #113384 üzenetére
közben találtam egy egyszerűbb módszert is, itt csak a registry-t kell átírni win10-en, hogy felmenjen a win11 tpm 2.0 nélkül: [link]
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
W540esen lehet TPM 2.0-ra frissíteni? Nekem egyelőre nem sikerült
-
Picco
addikt
válasz
Tikakukac #113379 üzenetére
konnyen megeshet, bar en a kornyeken nem lattam indicator padot. igazabol meg sohasem kuldtem egy thinkpadet sem gariztatni, tehat ez is erdekelt hogy zajlik.
szalag kabelnel lattam egy minimalis zold/feher korrozio-t, egyetlen pontban, ezert gondolom hogy kapott egy abszolut minimalis vizet, de nem vennem be ra a ciant.
-
vicze
félisten
válasz
Picco #113377 üzenetére
Vannak több helyen is water damage indikátorok, normál esetben fehér négyzetek, ha vizet kapott akkor pirosra váltanak.
A X1-ek esetében a bill csere azért is drága mert egybe van a teljes palmrest, így teljes felső részt cseréled a trackpaddel együtt. ráadásul, ez egy fullos szétszedés minden ki majd vissza.
-
Picco
addikt
válasz
vicze #113376 üzenetére
attol meg kivert tole a viz, ennyiert arulom a 3rd gen x1 carbonokat
£500 kornyeken lottem ebayen, sebaj, 5 perce jott erte fedex, remelem sikerul gariztatni. Ha jol sejtem akkor kapott egy froccsenesnyi vizet valamikor, bar en konkretan egyetlen cseppre utalo nyomot talaltam csak, de azt pont a billentyuzet-szalagkabel csatinal. Qtip+isoAlcohol+elbow grease es meglatjuk mi sul ki belole. -
Picco
addikt
válasz
scream #113365 üzenetére
latom van par teoria, en arra tippelnek hogy mivel meg nem eladott darabrol van szo, ezert a gyartasi ev van beirva.
milyen modellrol van szo egyebkent?mas: ma jon elvileg egy x1 extreme gen2-ert fedex, billentyuzet hiba, £350 a legolcsobb bill+palmrest assembly amit neten lattam
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #113372 üzenetére
A TP-k 99%-a céges gép, a user valóban nem látja a számlát és valóban gázos lenne, ha a céges üzemeltetésnek kellene a könyvelésről kiszedni a számlát.
Csak azt felejted el, hogy jelen esetben és rohadt sok esetben, főleg itt a topikban nagyon távolról sem üzemeltetésen, beszerzésen és hasonló témakörben dolgozók beszélgetnek egymás között, hanem apróról vásárolt gépekkel nyomuló vásárlók, akik magánszemélyek. Horrorisztikusan más a kettő.
-
válasz
Tikakukac #113370 üzenetére
Pár éve, egyik hirdetett gépemnél elfelejtettem letakarni a serialt, le is klónozták.
Lenovo-nál intel 10gen-től már nem lehet már otthoni eszközökkel átírni, DELL-nél meg már a 8gen-óta.
A Thinkpad-ok 99%-a céges gép, a számlát a user sosem látja, jól néznénk ki ha nem a serial alapján gariztatnánk.
De én a biztonság kedvéért mindig lefotózom a számát. -
válasz
scream #113365 üzenetére
A kép alapján lejárt a gari, USA-ban alapból egy év depo garancia jár, a többi fizetős. EU-ban 3 év depo az alap.
Refurb-os géphez még nem volt személyesen szerencsém, nem tudom mennyi a garancia azokra, amit láttam, hogy piros helyett fekete matricával zárják a dobozukat.
Óvatosan megjegyezném, hogy én az egyik P53-assal jártam úgy, hogy én bontottam a dobozt, jó fél évvel korábbi gyártású volt a gép és a bekapcsolás napjától számolta a garanciát. Előtte nem ellenőriztem, mert volt számlám, gondoltam majd átíratom annak keltezése szerint, de nem volt rá szükség, gondolom neten leadta a gép az infót a lenovo felé.
Ez utóbbi lehet egyedi eset, de tényleg így történt. -
Tikakukac
titán
válasz
scream #113369 üzenetére
Fogod és lekérdezed. Nem netes keresővel, szépen emailben betolod mondjuk az Alohának és csókolom.
Tehát kezdjük ott, hogy az SN-re garizgatás az egy igen luxus dolog. Ezt itthon úgy nézd, hogy nem egyszer történt meg, hogy akkora mennyiségben éltek vissza az serialokkal machinálva és cserélgetve, hogy minden rohadt gépre bekérték a számlát, ami nem magyar lokalizációs volt.
Alapból számlád van. Az szól valakire vagy valamire. Ezzel garizgatunk. Most ne is menjünk bele abba, hogy az a szó, hogy gari mit is jelent amúgy és hogyan rakódik össze. Ha ez nincs és megfelelő a gépmadarat, akkor igen, kvázi puszira megjavítják.
A gond, hogy sportot űznek a srácok abból, hogy ikresítenek, romosra lopnak raktárakat, átütnek stb. és akkor ezek a világok időnként beszakadnak, mert töke kivan az anyacégnek a balkánból.Hogy nálad adatbázisban van-e gond vagy tényleg annyira CTO a gép, hogy nem tud vele mit kezdeni a lekérdező, passzolom. A gyári rendszer lesz a mérvadó esetedben, mert nyilván ezt a gépet is úgy árulják, hogy nevedre íratni kvázi lehetetlen lesz.
-
scream
veterán
-
Tikakukac
titán
válasz
scream #113365 üzenetére
Micsoda sztorikat szoktak ilyenekhez rakni a kedves hirdetők
Gép leszállítva, van rá 1 év gari, mindegy is, hogy miért, lejárt. Ennyi a sztori, nyugodtan mehetsz úgy rá, hogy az a gép nem garis. Ha gyárilag kuka, mert hát ugye láttunk már ennéll durvább sztorit is, akkor veszel x százezerért egy zsír új, de hibás gépet, amcsi billel
-
Pano
addikt
válasz
donjohnson #113366 üzenetére
Élni szokott rá gyári garancia, csak általában rövidebb (többségében 1, de akár 2 év). De léteznek olyan refurbish gépek is, amik normál garanciaidővel futnak, csak nem kapják meg mondjuk a futárszolgálatos vagy helyszíni garit, hanem saját lábon "bevivős".
-
donjohnson
addikt
válasz
scream #113365 üzenetére
csak tippelek, mert nem tudom pontosan: egyszer olvastam olyat, hogy vannak bizonyos refurbished gépek (gyártóhoz visszaküldött, hibás, még nagyon fiatal korában), amit megjavítanak, de úgy ítélik meg, hogy nem fogja sokáig húzni a javított hiba jellege miatt, aztán olcsóbban értékesítik gari nélkül. ilyenkor a kiskereskedő szokott garit adni (jó esetben, ha megvan a számla). rossz esetben meg tényleg nincs semmilyen gari.
-
scream
veterán
Hali!
Olyan kérdésem volna, hogy tudja-e valaki, hogy ez a warranty státusz hogyan állhat elő?
Elvileg ez még egy bontatlan készülék, US keyboard-dal, amit no-ba szállítottak (S/N alapján), de nem igazán világos, hogy a garancia ilyen esetben hogyan alakul - tehát azért írja ezt, mert még nincsen aktiválva vagy mi lehet?
-
azbest
félisten
válasz
Kalandor #113355 üzenetére
lcd monitorokkal nem látsz különbséget normál esetben, mert nem villog, mint a crt anno. Már régóta 4k kijelzővel használom a t430-amat.
Az egér mozgása laggosabbnak tűnik a kisebb frissítés miatt. De még youtube videózásban sem tűnik fel. Sok videó eleve 30as. Win alatt egész sima, linuxon kicsit döcögősebb találn az egérmozgás. Win alatt úgy emlékszem kézzel kellett hozzáadni a felbontást az intel utillal.
Ja és aktv dp-hdmi 2.0 átalakítóval hdmi bemenetes monitorral is megoldható a 4k@30Hz.
-
Tikakukac
titán
válasz
animatrix11 #113358 üzenetére
Ezek a csatik meg kábelek meg amúgy ezek a nejlonszatyor kategória billzetek súlyosan tizedelik a hajszálaimat.
Van amúgy, amikor tényleg csak kábel bizgera kell/elmosás alkoholban, esetleg 1 réteg kis papír vagy ami kéznél van, hogy legyen elég nyomás a kontakthoz. -
animatrix11
őstag
válasz
Tikakukac #113357 üzenetére
Két gép volt kicseréltem a kábelt majd a touchpadot és végül a billt, utána jó lett a másikba beépítettem, abban sem ment, aztán visszadugtam a kifelejtett kábelt
és most működik, nem tudom minek köszönhető letiltottam az smbus drivert, ezt írták a neten, vagy csak törődésre volt szüksége
-
Tikakukac
titán
válasz
animatrix11 #113349 üzenetére
Haha, hát igen, ez mókás dolog, mert volt olyan, hogy 1-1 pár ment együtt de cserélve nem. Nem mentem bele jobban, mert padlásig vagyok melóval, én cseréltem billzetet és repült a sas tovább.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
X230-hoz szeretnék új monitort venni, ez a maximum felbontás az Intel (HD 4000) szerint:
DisplayPort 1.1 = 2560x1600 at 60 Hz
HDMI 1.4 = 1920x1200 at 60 Hz
DVI (Single-link) = 1920x1200 at 60 Hz
VGA = 2048x1536 at 75 HzViszont rádugtam egy 4K (3840 x 2160) kijelzőt és működik a belső kijelzővel egyidőben is. 24Hz, de működik. Ez hogy lehetséges?
-
Tikakukac
titán
válasz
animatrix11 #113347 üzenetére
Simán, ilyen elitebookot hoztak be hozzám tegnap.
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Olyan létezik, hogy a billentyűzet miatt nem működik a touchpad? Billcsere után jó, átraktam egy másik gépbe, most abban nem megy
Köszi -
J3LLyF!sH
tag
X230-hoz keresek hűtőventit, a mostani kattog-berreg-megáll. HA-n nem nagyon jártam eddig sikerrel sajna, elég gyér a kínálat, és nem is nagyon válaszolnak a hirdetők. Valakinek tippje m, hogy honnan tudnék egyet leakasztani normális áron?
-
vicze
félisten
válasz
azbest #113336 üzenetére
Ugye Vantage nélkül külön kell felrakni a System Interface Foundation-t ami nélkül pl a power management nem fog működni megfelelően.
Vantage mostmár inkább a kötelező kategória, különben lesznek problémák a rendszerrel.
Nyilván lehet helyette System update de szerintem ahhoz nem árt egy kicsit érteni is. -
-
Pano
addikt
válasz
FoxiestFox #113332 üzenetére
-
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Meglett a P53.
Windows friss telepítése után, a gép által alapból telepített driverek mellett, vagy akár helyett mik azok, amiket a Support oldalról letöltve feltétlen tegyek fel?Nem volt még Lenovom, így kérdés a számomra.
Köszönöm.
-
vicze
félisten
Commercial Vantage-ban nincs bloatware és nincs tökig reklámmal, meg fekete piros és nem kék, minden másban azonos a simával.
Az toolbar egész pontosan 1,5 éve nincs belerakva, hogy miért az totál rejtély. -
-
Pano
addikt
Hali!
Nem tudjátok, a tálcára helyezhető akku % jelző az csak a sima Vantage-el érthető el? Alapból a Commerical volt a notihoz és abban nem tudtam elővarázsolni, csak a simából. Érdemes egyáltalán a commericalt használni? W10 appra gondolok.
-
Tim82
félisten
válasz
azbest #113329 üzenetére
Szerintem teljesen lényegtelen az, hogy "lehetne, de a CPU gyártó tett szándékosan limitációt" vagy "nem lehet, mert nem tart ott a tudomány" esete forog fent. Nem működik a dolog és kész.
Természetesen csakis azért nem valósították meg ezen limitáció átlépését, mert nem volt rá elég lobbierő.
-
azbest
félisten
válasz
Tim82 #113328 üzenetére
"Nem tudod meghágni a 3. generációs Core i procik memóriakezelési korlátait alternatív BIOS-szal sem."
Azért írtam, mert nem a procik, hanem pont a bios korlátja.
Coreboot-tal tettek bele t420-ba ivy-t. És volt feature request 16GB modul támogatásra is, csak gondolom annyira ritka igény és drága ram, hogy végül nem csinálták meg. Noszogassa meg valaki, hátha beteszik.
-
azbest
félisten
válasz
Tim82 #113323 üzenetére
Ahogy olvasom, pont lehetne. Csak az intel tud olyan mrc kódos updatet kiadni, amit bios update tartalmazhatna a 16GB-os modulok (8Gbit chipek) támogatásához.
Szóval lényegében szándékos limitáció, hogy vegyenek újat[link]
Múltkor egyik ősrégi első generációs core i alapú xeonos szervere kapcsán kerestem google-vel, hogy lehet e bővíteni benne ramot. Ott hogy nincs lelimitálva, a gyári alap max 24 helyett ilyen 384-eket is írnak
Más kérdés, hogy nem érdemes költeni rá.
-
arcszesz
aktív tag
Üdv!
Az öreg T400-amon elment a kép. Vagyis a háttérvilágítás. Led panel van venne. Meg a visszajelző ledek sem világítanak egyáltalán a wifi kivételével. Amúgy a gép látszólag elindul és más gondja nincsen. Szétszedni még nem volt alkalmam. Mi okozhatja? Szalagkábel vagy valami más?
-
fattyu
veterán
hmm.
segítséget kérnék.
x230 i7 lap.
gondoltam ultimate kimaxolás jeligére 32gb ram
2db 2rx8 16gb micron ram de csak sípol.esetleg van bios amivel ez menne?
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
donjohnson #113317 üzenetére
nincs. Pedig a drivert felraktam.
Picco: gyári kártya van benne. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Rendelt már valaki billentyűt külföldi oldalról?
-
donjohnson
addikt
válasz
kalapacsolok #113294 üzenetére
kicsit konkretizáld légyszi.
itt ennél a résznél van wwan/cellular kapcsolód a wifi mellett? -
Tim82
félisten
válasz
Picco #113314 üzenetére
a wwan kartya gyari? mert ha nem lenovo firmwares + az a model ami gyarilag jar a tiedbe akkor azzal nem fog mukodni.
Egyrészt ha jól emlékszem, *50-es szériától (Broadwell) már nincs whitelist (sem az L450-emet, sem az X250-emet nem szerelték pl. AX-es wifivel
, de vígan működnek bennük az AX200-ak, ellentétben az elődszériával), másrészt ha lenne whitelist, akkor bootolni sem bootolna be a gép, unauthorized network card-kezdetű szöveggel.
-
Picco
addikt
válasz
a wwan kartya gyari? mert ha nem lenovo firmwares + az a model ami gyarilag jar a tiedbe akkor azzal nem fog mukodni.
zsolti75: jah hogy egy vicc? igy mar mindent ertek
P15hoz nem ertem miert is hasonlitod, ez erosen almat-kortevel eset szerintem. a tobbi gaming kategorias laptophoz kepest szerintem pont kozepes minoseg, atlagnal tobb funkcioval es nagyon jo az ar/teljesitmeny arany.
gaming + p15 minoseg = dupla-tripla arkategoria. en L5Pro-t akartam a 16"-os kijelzo miatt, sajna pont elfogyottHSM: nekem a monitor + studio monitorok vannak ilyen master + slave kapcsolora kotve, aldas.
-
HSM
félisten
válasz
Picco #113310 üzenetére
Nekem teljesen bevált a módszer. Van mellé egy külön kapcsolós aljzat a konnektorban direkt a laptophoz [link] , így igazából két legyet ütök egy csapásra, mert használaton kívül garantáltan áramtalanítva van, és könnyen tudom igény szerint áram alá helyezni a többi fogyasztótól függetlenül.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Valaki?
-
Picco
addikt
"Én úgy oldottam meg, hogy beállítottam, hogy töltőre kapcsoljon be, így a dokk áram alá helyezése egyből indítja is a gépet"
uhhuhuuu, ez de jo otlet, koszonom szepen, ha jol emlekszem van ra beallitas a biosban
zsolti75: mi volt a bajod vele?
nekem most ez a main gepem es 4750u neha kicsit lehetett volna pattogosabb is. mivel kvazi desktop gepkent hasznalom ezert meret es a tobbi nem problema, ar/teljesitmenyben pedig igen combos.
itt mar tenyleg azt mondom hogy nem veszek eszre kulonbseget a vizhutott+OCzott 3600 asztali gepem es ekozott az esetek 95+ szazalekaban.
mindig van itthon par thinkpad eladasra, ha ha barhova kene vinnem laptopot -nem kell- akkor lekapok egy eladasra varo T/x szerias thinkpadet a polcrol -amirol ugy is van egy szuz clone imagem- es mar megyek is dolgomra. -
HSM
félisten
Bocsánat, azt hiszem a sávok felezését összekevertem a TB sávokkal, ha jól látom a listát, DP módban minden sáv kimehet az 1.2-es gépeken, csak a Lenovo dokkok valamiért úgy tűnik mégsem engedik dual FHD fölé ezeket. (Mixed mode? Az is elvileg felez az USB3-nak dedikált sávok miatt.)
-
HSM
félisten
válasz
Picco #113306 üzenetére
"dp1.4-es USB-c-vel dual 4k@60-at tud."
Ha rendesen ki van vezetve az adott gépen... Ez sem mindegy, mert amúgy az 1.2-es is tudna pl. dual 4K@30-at, de ugye jópár régebbi T-szériában csak a "felét" vezették ki a portba (), úgy meg már nyilván nem, aztán marad a dual FHD@60 vagy veheted a drága TB-os dokkot.
A dokkon nekem nincs is bekapcsoló (nem Lenovo gyártmány), de legalább vitte 1.2-es felezett DP-on is a 1440P monitorom 120Hz-en, kétmonitoros módban.
Én úgy oldottam meg, hogy beállítottam, hogy töltőre kapcsoljon be, így a dokk áram alá helyezése egyből indítja is a gépet.
-
Picco
addikt
válasz
BB9360 #113303 üzenetére
ezt a kommentet meg tegnap irtam, csak az elkuldes gombot nem sikerult megnyomni
Lenovo Dokkolok kepessegeik es kompatibilitas. Amugy 40AS-t ajanlom, most mar rendbetettek a firmwaret.
amugy arulo lettem es eladtam a P14s-t, de nem mentem messze, legion 5 5800h/rtx3060 lett belole. Lenovotol, Diak kedvezmeny + hirlevel kedvezmeny meg cashback es olcsobban kijott 2 ev premium garival mint amit a fel eves upgradelt P14s-ert kaptam hasznaltan, ssd nelkul
HSM: dp1.4-es USB-c-vel dual 4k@60-at tud. fentebb linkelt tablazatban amugy van errol is van info meg dp1.2-es felbontas tablazat is van.
nekem most a legion 5 van rakotve, 4k@60 + 1080p@240 es megy, igaz, igy a gsync nem mukodik es sajnos a dockon levo bekapcs gomb sem -
HSM
félisten
válasz
thgergo #113304 üzenetére
Azért a ""40AS" gen2 egy kábellel is tudja a 4k60Hz-t" állításhoz szerintem nagyon odakívánkozik, hogy DP1.4-es tudású USB-C portról. Ez pedig csak a legújabb generációs megoldásokra igaz, rengeteg régebbi Intel csak az 1.2-t tudja.
Illetve a rövid összefoglalóhoz annyit még hozzátennék, hogy két monitorral is nagyon észnél kell lenni a választásnál, ha két FHD monitor fölé menne az ember.
Van egy szuper összehasonlítgatós oldala a Lenovo-nak, melyik hogy mit tud: [link] . Nyilván itt csak a saját termékeik lesznek megtalálhatóak. -
thgergo
tag
válasz
BB9360 #113303 üzenetére
Röviden: Bármilyen USB-C, nem vagy Lenovo-hoz kötve. Amire érdemes vigyázni:
- Thunderbolt nincs AMD-n. Lenovo dokkok amúgy sem Thunderboltosak pár kivételtől eltekintve. Minden dokk fog tudni 2560x felbontást vagy 4k@30Hz-t. (pl. Dell WD15)
- USB power delivery ne "passzívan" feszültségeséssel továbbítson. (vagyis ne "kínai" USB-C input-ja legyen, amit pár tized volttal kevesebbel továbbít)
- Kétféle lenovo dokk van: sima 1 db USB-C kábeles pl. "40A9", és a régi nagy mechanikus dokkok 2 usb-t használó utódja pl. "40AG". Nagy dokk annyiban jobb, hogy dupla sávszél miatt 4k60Hz monitort is rádughatsz. "40AS" gen2 egy kábellel is tudja a 4k60Hz-t, és nagy dokkokból is van többféle.Itt érdemes körbenézni.
https://www.reddit.com/r/thinkpad/wiki/newdocks
Elérhető felbontások: külön AMD-t is kiemelik:
https://support.lenovo.com/us/en/solutions/pd029622 -
BB9360
aktív tag
Üdv!
Thinkpad T495s-hez melyik dokkoló passzol?
Köszönöm! -
Ogard
tag
válasz
gzbotii #113295 üzenetére
Ki tud kopni a dc csatlakozó, pár év után velem is megesett, de öt euróból megvan az új, és te is ki tudod cserélni magadnak. Szét kell hozzá rendesen szedni a gépet, de jól szerelhető, és legalább a procit is újrapasztázod majd. Esetleg fontold meg, hogy veszel hozzá egy dokkolót, azon külön tápcsatlakozó van, ha asztalnál, vagy külső monitorral használnád.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Microsoft Excel topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo Thinkpad W520 alkatrésznek
- Lenovo LOQ 12600HX // 16GB// 512GB SSD// RTX 4050
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3192
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest