- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Kérdés:TT495 ( Ryzen7 3700U)- > DDR4 csere esetén, érdemes nézni /ráfiztni magasabb orajelű modulra (3200mhz) vagy mind1 mert ugyis by default visszaveszi a cpu limitation 2444-re? És full mind1 mit teszek bele.
Köszönöm
-
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #114491 üzenetére
-
-
azbest
félisten
válasz
thotzoltan #114472 üzenetére
naja ezek a ricoh kártyaolvasók ilyenek, nekem az egyik t430-ban van olyan változat, amihez nem paszolt a lenovonál listázott driver. [link]
Az eszköz azonosító hiányzott a driverből hozzá, de kézi hozzáadással, "ráerőltetve" simán települt és működött. Mármint nem az inf fájl módosításával, hanem betallózáskor lehet választani és sír hogy nem talált hozzá való id-t, de felül lehet bírálni. -
tboldi
nagyúr
Szereztem egy 4337-es dokkot az X230-hoz, de meg vagyok lőve, kéne egy DP-DP kábel a monitorhoz. Gondolhattam volna erre előbb is, most már csak jövőre nyit ki a helyi számtech bolt.
-
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #114482 üzenetére
Te mindenkinek el akarod venni a játékát. Figyellek..
-
válasz
zsolti75 #114480 üzenetére
Mondjuk speciel nem tudom mit csinál a gyári recovery, mert az X270-en konkrétan vagy 2 óráig futott mire megkaptam a szokásos windows install next-next-es felületét. A sima windows install kb. 20 perc.
(#114482) FoxiestFox Visszakaptam hugomtól a T420-at, gondoltam kipróbálom a Windows 11-et. Na már ott elbukott, hogy nem lehet a tálcát balra rakni
Rohadvány MS, szerintem ez kb. a tálcával egyidős feature. Mind1 úgyis Linuxos gépnek terveztem
-
válasz
FoxiestFox #114482 üzenetére
-
-
válasz
zsolti75 #114480 üzenetére
...teljesen hibamentesen fut a Win11 a gépen, azzal semmi anomáliát nem tapasztaltam még.
Nem okoz problémát "levadászni" a drivereket, csak ne lenne annyi "segítség" Lenovo-éktól. Igen, köpködöm, mi francnak kell akkor a LSU, az online gép felismeréses frissítés?? No, nekem ezzel van bajom nem mással! Ja, majdnem kifelejtettem, a Vantage frissítési metódusa xintén xar! -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #114479 üzenetére
Kb ugyanannyit és ugyanazokat kell gyomlálni rajta mint a microsoft-tól letöltött windows-on, amit a Lenovo hozzátesz, az többnyire kell is, vagy a kutyát nem zavarja. Viszont benne az összes driver és segédprogram, új gépeken meg rohadt küzdelmes minden vackot kézzel felrakni.
Én is évekig használtam saját, már kigyomlált win telepítőt, de P53 után el lehet felejteni, vagy rohadtul bele kéne ásni magát az embernek, de ezt az időt inkább megspórolom. -
zsolti75
senior tag
válasz
simonjoe #114477 üzenetére
Erre való a gyári telepítő, és nincs driverezés, internet sem kell hozzá.
Nem, a win11 még nem játszik, az enyémre sem engedi még telepíteni.
Szinte minden verziófrissítés jópár hónap késéssel szokott megérkezni Thinkpadra, és nem ok nélkül.
Nem a Lenovo-ra kell köpködni, a Thinkpad ilyen szempontból mindig is jobb volt mint a konkurencia. Vannak itt kik még emlékezhetnek mekkora kincs volt anno egy gyári recovery-s hdd. -
válasz
donjohnson #114476 üzenetére
...nem!, én a sajt tapasztalataim osztottam meg, a jelenlegi P53-ról (is) szólt.
-
válasz
thotzoltan #114474 üzenetére
Ügyes!!
Ékes bizonyítéka annak, h soxor a segédszoftok sz@..rt se érnek, gondolok itt pl. LSU (Lenovo Software Update ). Megveszel egy viszonylag drága vasat, és még neked kell szenvedned vele, míg hadrafoghatóvá teszed. Ja, és még akkor sem biztos, h nem maradnak vissza kérdések.
-
thotzoltan
tag
válasz
simonjoe #114473 üzenetére
Igen,azt jeleztem vissza! Szóval megérte(M) a beele fektetett munkát!
Még egyszer köszönöm nektek...ez egy rokonom gépe,mindenki csak javítgatta,tehát rontott rajta..
Rám hárult ez a nemes feladat,hogy életet leheljek bele.Vista volt eredetileg rajta,de szépen fut a Win10 is. Nekem egy Dell Precisionom van,arra a napokban húztam fel a Win11-et...szuper lett! és valahogy sokkal egyszerűbb volt...
-
válasz
thotzoltan #114472 üzenetére
..de rendben vagy már, "tiszta" az eszközkezelőd??
-
thotzoltan
tag
válasz
thotzoltan #114470 üzenetére
Nem hagyott nyugodni: a megoldás PCMCIA Adapter RICOH R/RL /SC476(II)
[link] hp_s41982 -
thotzoltan
tag
válasz
thotzoltan #114468 üzenetére
Azért köszönöm ,hogy szántál rá időt,nem rajtad múlt,szép estét mindenkinek!
-
Tim82
félisten
válasz
thotzoltan #114468 üzenetére
Nem csak kicsomagolta magát a C:\DRIVERS könyvtáron belülre? Régi IBM/Lenovo drivereknél ez történik, ott még meg kell keresni a megfelelő alkönyvtárat és abból indítani a tényleges driver telepítést.
-
Tim82
félisten
válasz
thotzoltan #114466 üzenetére
A hardverazonosító alapján ez a Ricoh memóriakártya-olvasó lesz. Vistás driver van hozzá, amit innen: [link] tudsz letölteni, azzal lehet próbálkozni (bár nem tudom, hogy Win 10 pl. megeszi-e, ha azzal próbálkozol).
-
válasz
thotzoltan #114463 üzenetére
#114464donjohnson megelőzött!
, leírta az elérést.
-
donjohnson
addikt
válasz
thotzoltan #114463 üzenetére
itt a Részletek fülön a legördülő menüben válaszd ki, hogy Hardverazonosítók.
ott lesz majd egy kriksz-kraksz szöveg, amit ki tudsz guglizni, hogy milyen eszköz, milyen driver kell hozzá.ilyesmi:
ACPI\VEN_INT&DEV_34BB -
válasz
ivana #114460 üzenetére
Pont ellenkezőleg látom. Semmi pluszt nem ad, viszont elvesz.
Eleve egy órási design flaw hogy az enter fölötti karakterbill nagyobb kell hogy legyen mint az összes többi, mert amúgy nem adná ki a széléig.
Ez ilyen omegalul kategória már vizuálisan is, nem értem az IBM hogy fosta ezt így ki annak idején de ultra cink.
Túl hosszú bal shift, túl hosszú jobb shift (sajnos utóbbit iso sem úszta meg), nyomin kicsi enter.Az igazság számomra az iso-ansi között lenne, nagy enterrel, kisebb shiftekkel.
-
válasz
FoxiestFox #114458 üzenetére
Ezerszer ergonomikusabb az Ansi billentyűzet. Én mindig kicserélem a régi T420-amban elcseréltem, most vettem egy X270-et abba direkt vettem egy us billt.
-
-
Ogard
tag
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #114452 üzenetére
Onnan lőttem a T60p-t
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #114450 üzenetére
Nem ritka, nem fullos, nem különleges.
Én most tabletes x-eket rakok ki sorban. Na mivel azt kilőtték a rendes átforgatós tablet az kuriózum.
-
-
válasz
thotzoltan #114447 üzenetére
...nézd már meg az eszközkezelőben a hiányzó eszköz hardverazonosítóját és arra keress rá. Úgy biztos sikerülni fog!
-
thotzoltan
tag
Sziasztok! Lenovo T61 6458 4ug laptop telepítése után az eszközkezelőben Egyéb eszközök:3 db alapvető rendszereszköz illesztőprogramját hiányolja.... tud valaki segíteni,mert már kezdem feladni...
-
S_x96x_S
addikt
"Exclusive: Lenovo’s CES 2022 laptop line-up looks good in latest leak"
( sajnos - csak képek ... )
https://mspoweruser.com/lenovos-ces-2022-line-up-looks-good-in-latest-leak/amp/
( Lenovo ThinkPad X1 ; Lenovo ThinkPad X1 Carbon G10
Lenovo ThinkPad X1 Nano G2 ; Lenovo ThinkPad X1 Yoga G7 )A Z13-as elég jól néz ki.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #114440 üzenetére
Mármint úgy újat, hogy használtat. És mivel a büdzsé nem sok elég régiek ezek is. Gondolj bele nem is oylan régen anyám még kocka T60-on nyomta, ami vastagon gyűjtemények része már
-
-
Tikakukac
titán
Új kedvencem a hulladék felbontású hulladék TN paneleket azzal eladni, hogy ez kvázi betekintés védelem is egyben és mivel úgyis nagyobb betűmérettel használod, midegy is a felbontás. Apám, zseni marketingek vannak
-
S_x96x_S
addikt
válasz
yodee_ #114433 üzenetére
> hogy x280-ba a wwan helyére tudok e ssd-t tenni.
elméletileg igen.
https://www.reddit.com/r/thinkpad/comments/bqes43/m2_2242_ssd_in_wwan_slot_x280/de ha jól tudom, akkor nem csak a fizikai méret (2242/2230) számít,
hanem a csatlakozó is.
Ha ugyon olyan kell mint a t480s -be,
akkor Spéci kell bele: M.2/B-M-Key (PCIe 3.0 x2)
vagyis B+M + PCIe ! ( Nem SATA )
pl. Western Digital PC SN520
azt hiszem ez:
https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/western-digital/sn520-256gb-m-2-pcie-sdaptuw-256g-p686003952/azért - várd meg míg mások is megerősítik.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy x280-ba a wwan helyére tudok e ssd-t tenni. Ha jól olvastam utána akkor 2240-eset tudok csak BIOSban engedélyezni kell a wwan kártyát. Valaki meg tudja ezt erősíteni vagy cáfolni?
Köszönöm.
-
válasz
donjohnson #114426 üzenetére
..komoly vasakat hegesztik
-
denko
senior tag
köszi, akkor sajnos marad igy, vagy 24gb lesz, nevermind )
Köszi! -
donjohnson
addikt
válasz
denko #114427 üzenetére
akkor a katalógus szerint 8 giga vagy 16 giga forrasztva van az alaplapra sajnos: [link]
esetedben 8, ha jól nézem.
itt van az összes 20NJxxxxxx típus felsorolva: [link]
mindegyiknél ott szerepel a "soldered" szó sajnos (kicsit jobbra kell görgetni, memory oszlop).
így a 2 ram slot-ból 1 darab az, ami cserélhető a felhasználó által. -
denko
senior tag
válasz
donjohnson #114426 üzenetére
köszi, igen sok volt a bejgli ( vagy pálinka)
T495- azthiszem-> 20NJ -
denko
senior tag
Sziasztok,
Double checkkolni szeretnék hogy a laptopomnak mind a 2 memoria modulja cserélhető és 1ik sem hegesztett:
Ezt látom a lenovo oldolán: linkMind a 2 CRU, azt jelenti 1ik sem hegesztett és felhasználó által cserélhető gar vesztés nélkül?
-
Tikakukac
titán
válasz
Oldman2 #114392 üzenetére
Valahol még a kábelem is megvan, anno én is belevágtam egy ilyenbe.
Csatik ugyanazok, a gond ugye az áramfelvétel mérete, úgyhogy az lehet külső betápos lesz.
Ventit pedig meglepő, egy x200 ventire
Házat azért ajánlom, mert könnyen shortolni tudsz bármit a lapon és egy x200 ház ára, well, zero forint hacsak nem zsír új gyári. Kijelző so-so, monitor nem árt. Cégen is volt távgép minden nélkül és amikor távgépről nem éred el meg rohangálsz monitorral meg minden mással
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Oldman2 #114420 üzenetére
> X200 / NAS / külső 3,5"-os ház saját táppal,
alapgépen mintha usb 2.0 lenne ..
elméletileg van - ExpressCard/34 -e
és létezik
- PCI ExpressCard - USB 3.0 átalakító ( 1 vagy 2 portos )
- ExpressCard 34 with E-SATA Ports ( csak SATA3 -ast érdemes venni )így néznek ki:
https://geizhals.de/?fs=ExpressCard%2F34
ezeket a kütyüket - új árban már nem érdemes megvenni ..Expresscard-usb3.0 átalakított a hazai boltban 8000Ft alatt nem látok .. ; az AliExpressen ~ 10$ alatt is vannak ..
Szerintem az apró/használt oldalakat kell nézni. Hátha ..Expresscard-usb2.0 -át meg ne vegyél .. semmi értelme.
----
Én az X201-el használtam PCI ExpressCard - USB 3.0 - átalakítót. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Oldman2 #114392 üzenetére
Ötlet semmi?
Ezen felül nem sok mindent találtam eddig.
A többlet energiaigényre eddig nem is gondoltam... viszont van itthon egy külső 3,5"-os ház saját táppal, az USB porton csatlakoztatva mennyire lesz siralmas a sebesség?
-
Tikakukac
titán
válasz
Hippogriff #114418 üzenetére
x200 és x201 tulajoknak ilyenkor rendesen flashbackjeik vannak
-
Hippogriff
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Meg akarlak titeket kérdezni valamiről, ami kicsit aggaszt (vagy inkább nem tetszésemet kifejezni). Vettem egy T14-et, tök újonnan (én bontottam ki, külső és belső plombát is). Minden király igazából, egy dolgot kivéve.
A palmrest bal alsó zónája, illetva sarka/széle (ha pl ott fogom meg amikor emelem fel, vagy mondjuk kicsit alulról nyomást gyakorlok az alsó részre) ilyen műanyag nyikorgó hangot ad ki. Jobb alsó részénél nincs semmi ilyen jelenség (mondjuk ott ott van a SC olvasó, lehet az "kitömi" azt a részt és azért nem).Az illesztésekkel nincsen gond meg stabilnak tűnik a készülék. Csak ez a bal alsó sarok ami ilyen meh, ha ez ember éppen ott fogja meg vagy oda helyezi a kezének a súlyát.
Aztán lehet totál normális anyagreakció, csak olyan gagyi hatást kelt, tiszta elszomorító és kiábrándító.Amikor meghallom ezt a halk hangot nem éppen egy sokat kibíró kaszni jut eszembe, hanem valami olcsó műanyagház.
Mennyire gyakori ez? -
csubuka
addikt
válasz
vicze #114416 üzenetére
Köszönöm a választ!
De akkor a G4-es Zbooknak PD töltésre ugyan nem alkalmas a Type-C csatija, de lehet a 40AF helyett valami Thunderbolt dock kéne, hogy ki lehessen használni a képességeit és nem erre a "virtuális GPU" féle megoldásra épüljön a dock, amire pl ez a cégtől kapott 40AF épülne?
*Mondjuk azt nem értem, hogy miért 135W-os töltővel jön a 40AF dock gyárilag.. nekem ugyan azt elhagyták a cégnél, úgyhogy kukáztam egy 65W-osat.
-
vicze
félisten
-
csubuka
addikt
válasz
vicze #114414 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a választ és a részleteket!
Értem. Akkor az abszolút nem PD képes a TB3 eszerint...
Ami érdekes, hogy valami mókányolást a G5 generációnál kitaláltak és ott már kissé korlátozásokkal, de tud PD-t a Zbook...
-
vicze
félisten
válasz
csubuka #114412 üzenetére
Mivel a Zbook 100w+-t igényel töltéshez, így ezért nem támogatja.
PD csak a legujabb 4.0-ás kiegészítéssel támogatja a magasabb töltést, de azok csak 1-2év múlva kerülnek készulékekbe.
Amúgy az adott gépen az USB-C kimenet TB 3.0, tehát szigorúan véve nem USB csak részben kompatibilis vele. -
S_x96x_S
addikt
Linuxosoknak : Thinkpad+Ryzen : Januárban érdemes a kernelt frissíteni.
------------
Linux 5.16 Has A Nice Performance Gift For AMD Ryzen Laptops With Radeon Graphics
- Ryzen 7 PRO 5850U benchmarking with the Lenovo ThinkPad T14s Gen2
- Linux 5.16 is expected to be released as stable on 9 January.
-------
https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=linux-516-vega&num=1 -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy apró dokkos kérdésben szeretném a segítségeteket kérni. A 40AF (ThinkPad Hybrid USB-C with USB-A Dock) az csak akkor tölt USB-Cn, ha a célgép tudja a PD szabványt nem, Tehát egy Zbook 15 G4-et pl sosem fog tölteni, mert azon hiába van USB-C port, de az nem PD képes, ha jól gondolom nem?
-
func93
senior tag
válasz
donjohnson #114410 üzenetére
Köszönöm, be is állítottam.
-
func93
senior tag
Sziasztok,
Rendelkezem egy T440s géppel. Azt vettem észre, hogy az egyik akkumulátor nem töltődik fel csak 88%-ig. Valahogy lehet-e őket kalibrálni vagy megoldani?
MerryXMAS
-
zsolti75
senior tag
Beregisztrálsz a Lenovo oldalára, hozzáadod a gépet a saját eszközökhöz, és ott már meg is fog jelenni egy szöveg, hogy garancia hosszabbítás. Rákattintasz és értelemszerűen végigcsinálod mint egy netes vásárlást.
Ha a géped külföldi, a vásárlás helye szerinti ország oldalára visz. A vásárlás közben kérni fog lakcímet (a számla miatt), nem tudsz megadni német gépnél magyar címet, ilyen esetben beírsz egy kamu német címet, és utána már menni fog. Fizetés paypal vagy bankkártya.
Apropo, nem mindegyik gépnél lehet hosszabbítani, vannak olyan cikkszámú gépek amik nem hosszabbíthatóak, szóval ha valaki ilyenbe fut, ne lepődjön meg, így rendelték új korában olcsóbban. -
Pano
addikt
válasz
Tikakukac #114403 üzenetére
Igen, próbáltam e logika mentén haladni, de az égnek nem akart sehogy se összejönni.
Józan paraszti ész szerint #114401 HSM által -és a manual szerint- írt metódust is próbáltam, de minden módszer esetén ennél az állapotnál kötöttem ki.Aztán kínomban nagyítóval próbáltam a résen bekukucskálni (így hogy minden oldal már vissza lett pattintva, csak ez nem), hogy mégis mi a kukkolóért áll el és akkor tűnt fel, hogy egy nagyon-nagyon picit, mint ha kijjebb lenne a base coveren annak a résnek a vonala, amibe a patentnak bele kellene illeszkednie. Aztán azt kicsit benyomtam kívülről, a széléről a felső patent vonaláig és láss csodát, összecuppantak.
Remélem a feszülés megszűnt így. Sehol nem áll el, szerencsére.
-
Tikakukac
titán
Akartam mondani, hogy önmagában az erő és a pattintás inkább szokott törést előidézni.
Jellemzően azért van egy mód, ahogyan a palmrestek és baseplatek összeakadnak. Nem feltétlen párhuzamosan, egy 30-45 fokos szögben való rácsúsztatás az élek mentén és aztán a nyomkodás azért a legtöbb esetben megvan. Sőt, egyes esetekben enélkül instant törsz vagy van az, ami nálad is, hogy a szélek feszülnek és közepén kidobja magát.
-
HSM
félisten
Pedig benne van, a HMM 73. oldalán szépen leírják ("Removal steps of the base cover assembly"), hogyan kell haladni a pöckökkel, és az is valahol benne van, hogy az összeszerelés ugyanez, fordított sorrendben.
Nekem így egyébként elsőre kiadta az összeszerelés, pont azt az első sor pöcköt kell először a helyére rakni összeszereléskor. Amúgy ott én is téptem a hajam, mire sokadik próbálkozásra a helyükre kerültek a dolgok.#114396 vicze1: Szerelni szörnyű, de legalább összeszerelt állapotában műanyaghoz és a vastagságához képest egész masszív lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Revolut
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch 2
- Jövedelem
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged