- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz
azbest #114398 üzenetére
Háh, sikerült!!
Ezen a ponton úgy kellett pattintani, hogy kicsit befelé nyomni kívülről a szélét (tehát nem alulról és felülről nyomást gyakorolni) az alsó burkolat szélét és úgy szépen a helyére pattant.
Most már minden oldalon tökéletes az illeszkedés.
Ma is tanultam valami újat.Köszönöm mindenkinek a tippeket!
-
azbest
félisten
Ha nem alulról nyomja valami, még mindig lehet hogy két oldalról nyomja középre valami. Szétszedve egyenes mindkét panel? Két oldalt nézve nincs beljebb csúszva a fedlap széle? Nem sérült meg valamelyik részen a pattintós fül oldala?
Nincs valami csavar, amit nem utólag kell becsavarozni? Billentyűzet felől? -
vicze
félisten
Csak nyomd össze hogy összepattanjon annyi, jó erősen. Vagy 20 clip van az elején.
Néha megesik ha nem jól rakod össze és a műanyag channel ami bevezetné a helyére a dolgokat meggörbül, de igazából nem kell és kivágható. (Nem egy szép dolog de úgy szar a T14 összerakása ahogy van.) -
Pano
addikt
válasz
donjohnson #114394 üzenetére
Igen, szétszedős videók mennyiségétől kifolyik a Duna, de a visszahelyezésről szó sincs.
Még a hivatalos maintenance manual-ban sem.
Szedtem már szét pár notit, de így még nem jártam eddig.
Kampót nem látok, de megnézem. Elsőre én is azt gondoltam, hogy lehet van valami sín. Igazából túl radikális se merek lenni. Szakbarbárkodni meg főleg nem akarok -
Pano
addikt
válasz
Oldman2 #114392 üzenetére
Hali!
Kéne egy kis help.
Ram bővítés miatt szét lett szedve egy új P14s Gen1. A touchpad alatti részen az alja visszapattan, de valamiért pár pillanat múlva elenged és nem marad ott és hézag lesz.
A pattentek nem törtek, minden a helyén van, mindegyik elemen, de valamiért miután bepattan elválik magától.
Itt egy videó is róla.Párszor próbáltam szétszedni, újra összerakni. Elsőre minden bepattan és pár másodperc múlva kipattan.
Próbáltam úgy, hogy elsőre ott pattintom be (hátha valami feszülés van), úgy is, hogy elsőre a sarkait vagy csak az oldalát és úgy az elejét...de mind hatástalan
Van tippetek, vagy garancia? -
Van egy öreg X200-as, ami fiókba kerül(ne), viszont NAS-nak lehet hogy még elmenne.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne a belső HDD sATA csatlakozóra rákötni egy nagyobb méretű 3,5"-os HDD-t?
Valamint a nem meglepő módon haldokló hűtő ventillátort mire lenne érdemes lecserélni?
Simán egy "ugyanolyan" belsőre? Tudnátok ajánlani megfelelőt?
Az is felmerült bennem, hogy a ház és a kijelző sem szükséges, beüzemelés után úgyis távolról, SSH-n keresztül érném el.
-
azbest
félisten
válasz
barnam_ #114389 üzenetére
jaja a SERIES 3 MINI DOCK PLUS 4338 szerintem is tudja a 4k-t (dp 1.2), az mindegy, hogy azon belül melyik alváltozat (usb3 vagy esata...).
A régebbi filléres passzív szintillesztős átalakítók csak fullhd-t tudtak.
Az újabb "4k" passzív szintillesztőknél meg az számít, hogy a gpu mit tud dp++ hdmi áteresztős módban, s mivel hdmi-ből még csak az 1.4-et tudja az a gpu, ezért az olcsó átalakítókkal nem lesz 4k 60Hz. A gpu már támogatja a dp 1.2 fajtát, ami natív dp-vel tud 4k 60Hz-et.
Szóval igen, aktív átalakító kell, olyan, ami maga állít elő hdmi 2.0-át a bemenő dp jelből.
Mivel a legtöbb terméknél nincs rendes leírás, nem tudni melyik valóban aktív, nem írnak chipsetet, ezért nehéz találni. Ez például aktív (leírja hogy milyen chipsetes és az aktív chip), cserébe nem is olyan olcsó, mint a biztosan rossz kábelek: delock 85956 [link]És az ár sem elég jó mutató, mert simán találok 6-7 ezer körül passzív átalakítókat is
Fórumokban ősi kommentek közt írnak olyanokat, hogy a nem usb3as régebbi dock verziók talán nem tudnak 60Hz-et és mst hubról magyaráznak. Ami inkább érdekes lehet, hogy van aki szeirnt Nivida Discrete mode amiben megy a dual 4k 60Hz. Lehet az optimus miatt anélkül az nvidia is csak dp1.1 módra vált vissza, mert az intel annyit tud.
-
válasz
vicze #114388 üzenetére
Félreérthetően fogalmaztam, az USB3-as dokk alatt ezt értettem:
Mondjuk ennek a specifikációjában azt írja hogy a DisplayPort 2560 x 1600-as felbontást támogat.
Viszont a PSREF szerint a laptopnak nem gond a 4k display porton. Próbáltam azt is, de csak egy olcsóbb mDP->HDMI adapterem meg ki tudja milyen HDMI kábelem van itthonÍgy lehet valóban az lesz a gyenge láncszem.
-
vicze
félisten
válasz
barnam_ #114387 üzenetére
Leginkább egy másik laptop.
USB3 nem képes natív DP-re csak USB-C. Az a dock egy vituális VGA-t használ és gyakorlatilag egy tömörített videó streamet nézel. Így lényegtelen milyen iGPU-d vagy dGPU-d van mindenképpen a dock chipje határozza meg a felbontást és a CPU-d ereje. Ha túl régi a CPU és nincs megfelelő HW tömörítés támogatva akkor nagyobb felbotás biztos nem fog működni.
Másik, hogy 4K@60-hoz legalább DP 1.4 aktív átalakító kell HDMI 2.0-r, minden más esetben 4K@30 lesz. -
Mi kell ahhoz, hogy egy W530 (Nvidia K2000M gpu) az USB3-as (a két DP -s) dokkon a rákötött 4k-s tv natív felbontását tudja? Windowsban a legnagyobb felbontás amit ki lehet választani az FHD.
A dokk 2 DP kimenetén 1 monitor (FHD) és 1 tv van, mindkettő DP->HDMI kábellel. -
válasz
zsolti75 #114385 üzenetére
Gondoltam rá, de nem mertem!
Pedig van is itthon MX4. Egy kicsit azért el vagyok keseredve. Mi az, h nem indul egy Q...va MEM csere után!!!!
Ami még meglepő volt, h az aljából alig vettem ki pár csavart, de nem egyforma méretűek voltak! Azért ez szerintem már alap lenne. Majd jövőre pasztázom, és megint jövök sírni, h nem indul. Meg RESET gomb! A f@...om!!
Itt tartunk?? Ez szégyen!
-
Köszönöm szépen a segítséget! Nyomtam a reset-et "bekapcsolt" gép mellett, és elindult!!!!
Azt nemtom, h mit keresett benne 2400-as RAM, így vettem. Szerintem ebbe egy kicsit, vagy nagyon belenyúltak. Írtam nektek, h a tapipad felső széle-közepe púpos. Nos az a helyzet, h amikor kivettem a billentyűt, megtaláltam a hibát.
A bekarikázott csavar a műanyag alatt volt. A csavart már én b@...tam össze, mert kicsavartam a burkolat rögzítő csavarokat, de magát a burkolatot nem vettem le csak felhúztam, és úgy csavartam ki, majd tettem a helyére. Most van a helyén, nincs pukli. -
válasz
simonjoe #114380 üzenetére
Szia! Mit kerestek 2400-as ramok P53-ba?
Amit én tennék: akku lehúz, bios elem szintén, összes ram ssd ki, bekapcs gomb 20s nyomni.
Elem vissza, táp rádug, próba indítás, sípolnia kell, táp lehúz, 1db ram vissza, megint indítás. Ha bootol mehetnek vissza a komponensek sorjába, az akksi utoljára.
Ha jól emlékszem p53-nak a klavi alatt van az elsődleges ram slotja, ha ott nincs ram akkor nem indul. P15-nek meg pont fordítva. -
Sziasztok!!
Segítséget kérnék!
A P53-ba kicseréltem a RAM-okat Kingston 2400-as 4db 8GB-os helyett kapott 4db Hyprerx 16GB 2666-ot. Betettem az újakat és a gép nem indult el vele. Visszaraktam a régieket, de azokkal sem! Bekapcsol, ventik felpörögnek, de nem több. A művelet előtt kikapcsoltam a Win-be a gyorsindítást, majd a BIOS-ból az akkut is, így kezdtem hozzá. Nyomtam a hátulján a "Reset" gombot, bár nem tudom, milyen metódus alapján kell használni, de úgy sem történt semmi!
Van valakinek ötlete??
THX!! -
-
azbest
félisten
válasz
Gercsa #114372 üzenetére
Valószínűleg a memória területek kiosztása más az elsődleges video beállítástól függően. Lehet ha az intel az elsődleges, akkor utána már a driver és a win át tudja konfigurálni, amit alapból a bios még nem.
Egyébként régebben próbáltam exp gdc egpu-t is a t61-gyel és abban nem ment az a kártya, ami meg amúgy a 2503 dokkban ment. Bár nem próbálgattam sokat. Örülök, hogy kiderült, mi a jó kombó. -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #114376 üzenetére
Thinkpadok most elvannak, nekem egy 30 éves macbookot kéne újrahúznom de nagyon. Na az kihívás
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #114373 üzenetére
Manapság már semmiben sem lehetsz biztos
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
FoxiestFox #114373 üzenetére
Az talán megy neki, ha lefelé néz.
-
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114369 üzenetére
Ja, hát hülye voltam az tény, de mentségemre szóljon, hogy mivel az volt az indulóhelyzet hogy a bios external vga-ra állításra esetén három bipp és be sem bootol, így hendikeppel indultam a hibakeresésben.
Mondjuk azt még most sem nagyon értem hogy miért internal vga beállítással megy, de a lényeg hogy működik. -
válasz
Gercsa #114368 üzenetére
"Eddig nem voltam türelmes, és mivel annyi variácó volt amivel próbálkozni kellett, egyszerűen mindig kikapcsoltam a gépet még a töltőképernyőnél, mert azt hittem nem oké a dolog hogy nem küld ki jelet a külső monitorra."
Hát igen, ez ilyen, boot során nem ad képet külső monitorra. -
-
Gercsa
senior tag
Köszönöm, kíváncsiságból majd lehet megnézem ezt a gépindítás után dugdosós módszert.
Viszont végre működik a cucc, nem tudom hogy így kellene működnie egyébként, de most van egy felállás ahol dugdosás nélkül is oké.
Szóval félig meddig user error is, de rájöttem, hogy ha a BIOS-ban internal VGA-ra állítom és nem PCI-expressre, de ennek ellenére a videókártya kimenetére kötöm a monitort akkor működik minden ahogy kell.
Annyi egyedül a furcsa, hogy mikor bekapcsolom a gépet, akkor egész a windows jelszó beírásáig csak a laptop kijelzőn megy a kép, majd a bejelentkezési képernyőnél átvált monitorra, és onnantól frankón megy, játékokban, youtube alatt, mindenhol rendesen a külső videókártyát használja a gép.
Eddig nem voltam türelmes, és mivel annyi variácó volt amivel próbálkozni kellett, egyszerűen mindig kikapcsoltam a gépet még a töltőképernyőnél, mert azt hittem nem oké a dolog hogy nem küld ki jelet a külső monitorra.
Szóval öröm bódottá, megy a kis T61 8GB rammal és egy GT 1030 társaságában, már csak a T9300-as procit kell betegyem ami itt várja a polcon a bevetést.
köszönöm mindenkinek a segítő szavakat -
azbest
félisten
válasz
Gercsa #114363 üzenetére
A sima bios módú gépindításnál úgy dereng, hogy csak úgy működik a geforce 10xx egpu, ha induláskor nincs rákötve monitor. Gép indítása után kell rádugni a monitort. (lehet ilyenkor kapod a sípolást, ha már induláskor rá van dugva)
Mivel a t61 még nem tud uefit, így nincs más mód. A t430-on bios módban szintén macerás volt, hogy feléledjen. Ott a tisztán uefi módú indítással viszont simán megy.
Szóval nem olyan sima sajna ez az újabb generációs kártyázás a régi gépekkel.
A heaven benchmark kiírja, hogy melyik gpu-t használja éppen. -
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114364 üzenetére
t61
-
-
Gercsa
senior tag
Ott tartok, hogy a VGA kimenetein nem jön jel bármit is csinálok.
A bios-ban ha a displayt pci-express-re állítom akkor nem bootol be a gép csak hármat sípol.
Ellenben ha a display internal-ra van állítva és digital(dvi) kimenetre, akkor a dokkoló DVI kimenetén jön kép.
Ilyenkor nekem egyébként úgy tűnik az intel VGA-t használja, viszont ha inítok egy furmarkot- akkor bekapcsol az NVDIA kártya a GPU-Z szerint, ugyanis a megahertzek és a hőmérsékletek szépen elkezdenek nőni.
De pl. youtube nézésre nem kapcsol be.
Fel kell raknom egy játékot hogy megnézzem azzal mit csinál, de most ez így rettentő furcsa. -
-
azbest
félisten
válasz
Gercsa #114359 üzenetére
direct link [link]
1. Download this 50KB attachment
2. Extract it to a folder & navigate to that folder
3. Double-click nvidia-error43-fixer.bat
4. Click YES to UAC approval prompt
5. Follow onscreen instructions & prompts as shown in above screenshotBármelyikkel jó lehet, én vagy régóta nem használtam.
388.13-mat telepítettem utoljára.456.38-at töltöttem le arra a gépre utoljára. -
Gercsa
senior tag
Köszönöm mindenkinek, próbálnám ezt a scriptet, de a fórumról én nem látok letöltései lehetőséget csak ha regisztrál az ember, a regisztrációs kérelmemre meg nem jön azóta sem az email.
-
azbest
félisten
válasz
donjohnson #114356 üzenetére
-
donjohnson
addikt
válasz
Gercsa #114351 üzenetére
itt valami error 43 fix script-ről írogatnak, de nem teljesen értem, meg linket se látok ehhez a scripthez: Completely stuck with 2503 Advanced dock and Nvidia 1030
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114352 üzenetére
De már a bios boot képernyő sem jön be, szerintem ez már az oprendszer indulás előtt elvérzik valamin.
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114352 üzenetére
win 7 64 bit
-
-
Gercsa
senior tag
Valaki tudna segíteni?
2503 dokkoló valamiért nem ad képet egy GT1030 társaságában.
Valamikor régen láttam egy youtube videót ahol a srácnak hasonló problémája akadt és valami frissítést vagy segédprogramot kellett feltennie hozzá.
Esetleg tudja valaki mi ez és hol érhetném el, vagy milyen trükk kell hogy működjön? -
Dhampir
félisten
válasz
Ron Swanson #114348 üzenetére
Kijelzőcsere nem ártana és új akkumulátor is jó lenne.
Ha találsz jobbat, akkor vidd vissza.
-
lypen99
aktív tag
válasz
Ron Swanson #114348 üzenetére
A kijelzőre tippet nem tudok, de 65 rugóért elég jó vétel volt.
-
Vettem egy T460-at céges kiárusításon: i5-6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 1080p IPS kijelző, ~82% akku kapacitás, 6 hónap garancia
Nem nagyon volt lehetőség kipróbálni, itthon tapasztaltam hogy a kijelzője messze nem tökéletes: 2 helyen van rajta apró szürke folt (sötét háttérnél enyhén zavaró) és 3 halott pixel. 65 ezer Ft volt. Szerintetek ennyi hiba belefér, jó deal volt vagy inkább vigyem vissza? Esélyes hogy a közeljövőben tovább fog romalni a kijelző? -
válasz
vicze #114343 üzenetére
Hát pont így telepítettem, ahogy írtad, én hiába sóhajtoztam közben.
Beraktam a két NVMe SSD-t, "összefűztem" majd ment rá a win. De már a telepítéskor látszott, h nem a nullásra tette. Szeretem a kihívásokat, de ez már kezdi megülni a gyomrom.
#114341Tikakukac:
Nekem még a kutyámmal szemben is vannak elvárásaim!
#114342azbest:
A problémám csak az, h erre állítólag van megoldás, hevenyészett fordításban a P53-as brossúrában olvasható:
"A számítógép két M.2 szilárdtestalapú meghajtóhoz rendelkezik csatlakozóval. Amikor az UEFI BIOS
menüben beállítja az M.2 szilárdtestalapú meghajtó bővítőhelyét, ellenőrizze, hogy a megfelelő
menüelemet választotta-e.
• 0 csatlakozó: ATA HDD1 vagy NVMe0
• 1 csatlakozó: ATA HDD2 vagy NVMe1"
Na, ez az opció nincs a BIOS-ban!
De arra gondolok, h ez egy utalás arra, h valamit lehet állítani. -
batyuska100
senior tag
válasz
donjohnson #114345 üzenetére
De akkor nem mindig alacsonyabb órajelen kellene menjen?
-
donjohnson
addikt
válasz
batyuska100 #114344 üzenetére
akku nélkül (vagy rossz akkuval) 90 wattos töltő kell hozzá, hogy max-on működjön a proci.
-
batyuska100
senior tag
Hali!
Megint lenne egy dolog amit nem értek az X230-cal kapcsolatban, mégpedig van hogy csak 1.2Ghz-en megy proci. 65 wattos gyári Lenovo töltőm van, általában csak akkor csinálja ha egy ideig ki van húzva a töltő. Általában egy újraindítás megoldja de jó lenne ha nem kellene ki-be kapcsolni szegény laptopot.Ja, akkum nincs és Advanced tab nincs a biosban. Gondolom az utóbbinál kellene valamit beállítani.
-
vicze
félisten
válasz
simonjoe #114340 üzenetére
Mély levegő, sóhaj.
Windows a drive sorrendet az alapján határozza meg, hogy a meghajtót hányadik ként lett érzékelve. Amennyiben úgy telepíted a rendszered, hogy minden meghajtó benne van, a SATA lesz elöl, mert nemes egyszerűséggel a Nvme hátrébb van a device tree-ben.
Ez telepítéskor regisztrálódik be, de egyben dinamikus is, attól függően, hogy dinamikus vagy fixed drive-ról van szó. Ezért van, hogy pl. egy USB aminek X betűjelet adtál mining ugyan azt kapja vissza, addig amíg nem foglat az a betű.
Mivel már telepítve van az eszköz, ezért az adott meghajtó minding 0-ba fog visszakerülni, mivel fix meghajtó. Ha kieszed és elindítod a rendszert lesz egy 0 és 1-es lemez ami a két Nveme lesz, de ha visszarakod a SATA-t akkor megint az lesz a 0.
Ez egy puszta logikai jelöltése a Windows-nak és Vista óta így működik.
Amennyiben nem hiszel nekem:
"This problem occurs because drives are enumerated in the order in which they are presented to the operating system through Plug and Play. Any apparent consistency in disk numbering is coincidental and/or a side effect of the equipment and drivers used."Amennyiben azt akarod, hogy a SATA disk 2 legyen telepítsd újra a rendszert a SATA meghajtó nélkül és később csatlakoztasd.
Le szeretném szögezni, hogy a HW 0 azaz nulla köze van ehhez, és kizárólagosan a Windows határozza meg. Jelentősége pedig pontosan ennyi 0 azaz pontosan nulla, mivel csak egy logikai mappaingről van szó Windows számára, számodra meghajtóbetűk vannak és nem lemezek.
-
azbest
félisten
válasz
simonjoe #114340 üzenetére
pont azért mondom, hogy azért nem számít, hogy hanyadik azon a listán, mivel már jóideje az uuid alapján azonosítják a rendszerek a particiókat. Akármilyne sorrendben írja ki azon a listán, akárhogy cserélgeted őket, akkor is ugyanúgy azonosítja.
Bootolásnál elvileg akárhogy cserélgeted, akkor is a megfelelőt fogja megtalálni (csak persze ne legyen két egyforma uuid, például klónozás miatt)
Azzal már inkább lehet szívni, hogy a telepítők, ha találnak egy uefi boot particiót bárhol a gépben, akkor más lemezre történő telepítéskor is oda teszik a boot részt. Az a bosszantó, amikor más lemezről indul, mint amin van. Például ezért veszek ki minden más lemezt telepítés idejére, hogy ne csináljanak hülyeségeket, mert szívtam már miatta
Az a sorrendt ott csak esztétikai dolog. A gép "biosa" is uuid alapján jegyzi meg a bootolható rendszereket.
#114339FoxiestFox
berögződésileg, engem máig zavar, hogy a hagyományos méret megadás helyett mebi és gibi van... persze anno a háttértárgyártók csaltak is a 10es számrendszerrel. De azóta sem szűnt meg a kavarás, pedig már kezdenék beletörődni -
-
válasz
donjohnson #114336 üzenetére
..tudnom kell!!
Meg nem ennyire egyszerű! Míg csak a két NVMe volt benne, ott volt nullás hely is. Egy 0 és egy 1-es. Csak a rendszert nem a nullásra tette. Ha fizikailag átcseréltem a két kártyát, minden maradt a régiben. Mintha nem történt volna meg a csere. -
donjohnson
addikt
válasz
simonjoe #114335 üzenetére
mert a 0 az sima sata vezérlős, "alacsonyabb rendű", az 1 és 2 meg nvme, gyorsabb technológia. ezt valahol olvastam, hogy szándékosan van így, hogy a sima satát előrébb veszi.
de hogy az 1 és a 2 között mi alapján tesz különbséget, azt múltkor sem tudtuk megfejteni.
szerintem tényleg engedd most már el. működik a géped, az a lényeg. -
Sziasztok!!
Fejlemény a lemezek helyéről.
Megjött a SATA kábel, így be tudtam rakni a 2,5"-os SSD-t.
Előtte összefűztem RAID-be két NVMe SSD-t, arra telepítettem a Win-t.
Már amikor a BIOS-ban megcsináltam a kötetet, ott az egyes helyre tette.
Majd telepítés után be a 2.5"-ost, és basszus az került a 0-ás helyre!
F@....xom tele, nem jövök rá, h mi a franc lehet.
Szóval szívat!!
-
S_x96x_S
addikt
linuxos teszt ..
---------------
AMD Ryzen 7 PRO 5850U Linux Performance
( Lenovo ThinkPad T14s Gen2. )
https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd-ryzen7pro-5850u&num=1"Overall the Ryzen 7 PRO 5850U was about 12% faster than the Core i7 1165G7 Tiger Lake processor for the large variety of benchmarks carried out.""
-
válasz
zsoltip #114330 üzenetére
Volt több P53-asom is, egyik sem csinált ilyet.
Ha azt érted villogás alatt, mintha a képernyő tartalom alapján automatikusan lépcsőzetesen növelné vagy csökkenteni a fényerőt, főleg akkumulátoros módban, én egyszer futottam bele ilyenbe, de az is az én hibám volt.
A te géped új és bevizsgált, és nem is látom pontosan mit csinál, lehet hogy tök egyszerű szoftveres dolog.
Esetleg meglátogatnék vele egy szervízt. -
válasz
simonjoe #114326 üzenetére
Végül is annak is lehet
Én nem használok már évek óta monitort szóval nem árt a 17".
Ha nem érzem nagy előrelépésnek a P15-höz képest, akkor meghirdetem.
P15 G2-est szerettem volna rtx3000-el, a mostani "csak" 2000-es.
De nincs sehol. Rendelni lehet, 78napra ígérték, az mire nálam lenne minimum 3hónap. Aztán raktárkészleten találtam ezt jó áron.
Néztem x1/p1-eseket is, de az áruk horror, és numerikus bill nélkül inkább kihagyom. -
válasz
simonjoe #114321 üzenetére
Igen.
Sokáig volt gépem 64G-val, talán 1-2-szer léptem túl 32G-n, pedig Ramdrive-ot is használtam.
Átlag emberek 99%-ának bőven elég 16, a maradék 0,99% poweruser-nek 32G, 0,1% akinek érdemes 64 vagy 128-ra költeni, és tényleg ki is használja, nem csak e-pénisz méregetés miatt kell.
Szerintem. -
Pano
addikt
Hali!
Ti tudtok valamit az IVO (InfoVision) panelekről? Pontosabban M140NWF5 R3.
Tudom, ugyan olyan tucat alap panel (250 nit, 45%), csak szarabb lehet mint a többi (AUO, BOE)? -
azbest
félisten
válasz
bacsis #114312 üzenetére
Régebben fillérekért volt ilyen pata-sata átalakító caddy aliról, ebayről. Mivel már bőven kifutotta a használt életét is a core2 sorozat, így már kikopott a piacterekről is.
Elvileg így néz ki a csati rajta [link]
Nem tudom, hogy aliról (nagykerről) lehetséges-e vásárolni [link]
Esetleg a hardveraprón van vagy 3 hirdetés most t61 bontás / hibás gép, nem írják külön, de egy rákérdezést megérhet, nincs e caddy valamelyiknek.Anno olyanokat vettem, aminél még talán át sem kellett szerelni előlapot, hanem kifejezetten a t61 wide-hoz passzoló dőlése volt alapból.
Amúgy vicces, mert a chipsetből sata jön ki, azt átalakítja ahhoz az ultrabayhez patának, aztán a fiók patából visszaalakítja satára
-
válasz
bacsis #114312 üzenetére
Mér ne lehetne? Ez az Ultrabay lényege.
PATA csatis a belseje.
Van bele olyan caddy is, amibe SATA HDD megy (én ilyet használok) és olyan is, amibe PATA. Utóbbi ritkább amúgy, ez már bőven SATA éra volt, csak meg akarták őrizni a kompatibilitást T4x érában eladott caddykkel.Honnan szerezz? Jó kérdés, nekem kettő van de sokkal több T6x-am, nekem is kéne még. Ebayen jellemzően drága ha fel is bukkan, de ritkán apróról is lehet lőni.
-
bacsis
Közösségépítő
Skaccok! T61-be lehet rakni az optika helyére HDD beépítő keretet?
Ahogy látom ez még marhára nem SATA csatis...
És ha igen, akkor honnan tudnék beszerezni hozzá? -
tboldi
nagyúr
válasz
simonjoe #114310 üzenetére
Volt már rá példa az X230 előtt.
Amúgy ja, kezd eljárni felette az idő, főleg az M1 megjelenése óta, de igazából semmi okom lecserélni.
-
Tikakukac
titán
W500 sztori meg úgy lesz megoldva, hogy marad a gép, veszek egy másikat rendes alaplappal és csinálok 1 nagyon szépet belőlük. Plusz a kis hiba miatt kapok egy majdnem tökéletes gyári kocka TP-ba való akksit, még Panasonic Panasonic verzsönt. Így már kb. okés
-
tboldi
nagyúr
válasz
Tikakukac #114307 üzenetére
Hehh, én is így indultam az X230-cal, autódiagra és szerelési útmutatók olvasására vettem (wannabe szinten), aztán csak került bele új aksi, 2x8 GB 1600 Mhz-es RAM, SLB3-as IPS panel, egy 500-as SATA3 és egy 250-es mSATA SSD...
De még így is inkább ezt használom erre, mint a 2017-es 15" MacBook Prót, azt valóban sajnálom melóba fogni.
-
Tikakukac
titán
válasz
psyche #114290 üzenetére
Veheted. Procin kívül a többi dolog cserélhető ha akarod.
94k-ért az a konfig lehúzás, de nagyon.
TN-t megint nem vennék, mert elég okádék, bár cserélhető utólag is, 30k alatt már nehezen lesz meg egy ilyen művelet, beszerezni sem annyira ezy, ergo én gyárilag IPS-el venném. Reális áron 70-80k kellene legyen egy ilyennek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Xbox Series X|S
- Jogász topic
- Iqos cigaretta
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android dual SIM okostelefonok
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Használatra kész Lenovo IdeaPad 15IKB i3-8130u,4GB DDR4,FullHD
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- StarTech Thunderbolt 3 TB3DKDPMAW - Dual-4K Dock
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest