- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
válasz
vicze #112897 üzenetére
Lehet, hogy megoldja az utolsó (HD4400 kell hozzá), de régebben (2010 előttről) az volt a tapasztalatom, hogy a gyártó által támogatott utolsó drivert javasolt feltenni, ez a két vga-s rendszerek esetén különösen így volt. Persze ez még W7 korszakból való berögződés. De tettem már fel házilag tákolt intel drivert is, maszekul megszerkesztett .inf fájllal, ami kellett egy rég nem támogatott géphez, amihez a telepítő bedobta a kulcsot és kicsomagolva, betallózva sem ment fel. Az asztali gépemhez én is az utolsót használom, de az játékra van. Nem gondoltam, hogy ott kéne keresni a gondot, mivel a legutolsó Lenovo-s is tavaly júniusi. De nemsokára próba és kiderül :-)
-
vicze
félisten
"Bár ez most a típushoz letölthető legutolsó vga driver..."
Már rég megszűnt a modell támogatása, így azt felesleges.
Szedd le bármit is rakott fel a Vantage, vagy W10 felrekja a megfelelőt magától utána, vagy Inteltől szedd le az utolsó drivert. -
looser
addikt
válasz
Tim82 #112895 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Visszaolvastam a fényerő kifejezésre (ezt mondjuk megtehettem volna a kérdés feltevése előtt...) és valaki javasolta a MonitorInfoView stuffot, amit szépen meg is mondta, hogy ez - remélhetőleg - eredeti Lenovo kijelző. Akkor marad a másik tanács, a Vantage,. Bár ez most a típushoz letölthető legutolsó vga driver... Esetleg a W10 update-en még gondolkodom, elképzelhető, hogy megoldja...
-
looser
addikt
Sziasztok!
Adott egy T440-es, amely teljesen naprakész, de a fényerő nem állítható és az adaptív szabályzás sem működik sajnos, teljes fényerőn világít. Az ezt kezelő (funkciógombos) szoftver is telepítve van. Windows 10 20H2 x64. Van esetleg ilyesmivel tapasztalat?
Üdv
-
-
Francia91
veterán
Na én a Gap Pad helyére tettem felpolírozott pénzérmét sok notinál, 7-8 fokot simán hozott a megoldás
A T60p-mnél volt olyan szar gyári megoldás, hogy a kazán FireGL V5250-esen Gap Pad volt gyárilag. Terhelés alatt rendszerint 97-98 fokon üzemelt. Kapott új, elvileg jó minőségű Gap Pad-ot, nem ment lentebb az üzemi hőmérséklete... Fogtam magam, a cégnél felpolíroztam egy 1 Ft-os érmét mindkét oldalán, egy pici paszta szintén mindkét oldalra, és lám, a FireGL V5250-es 90 fok körül volt teljes terhelésen, pár hónappal később is. Csak persze a vastagsága megegyezett a Gap Pad-dal. -
válasz
FoxiestFox #112887 üzenetére
Áh minden átmenetnek borzalmas nagy hőellenállása van, minél kevesebből kell megoldani.
Csak a pad olcsóbb. -
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112889 üzenetére
Jobban megnézve, azon tényleg paszta van. Mondjuk így nem értem, hogy az enyémbe hogyan került 0,5-ös lap, és hogy nem bírta pasztával. Ha legközelebb szétszedem, akkor megnézem megint, lehet hajlott a hűtő.
-
-
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112885 üzenetére
Pedig gap pades a rohadék, ezt egy életre megtanultam mikor az első takarításnál szétmállott, és pasztával már egy kis terhelésre is kikapcsolt. Akkor sikerült olyan jó hővezető lapot vennem, ami konkrétan hőszigetelő volt.
Mikor körbetekertem a forró fűtéscsövet vele, percekig tudtam fogni bármiféle kellemetlenség nélkül, pedig egy 70 fokos csőről volt szó.
-
-
válasz
FoxiestFox #112885 üzenetére
Aki gap pad-et használ proci/GPU-hoz, az a pokol tüzén égjen! Ekkora hőtermelésnél csak ront.
-
-
-
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112879 üzenetére
Na igen, a fémes pasztáknak van egy ilyen jó tulajdonsága ha rézzel találkoznak. Az inkább nikkelezett, vagy hasonlóan bevont felületen jó hosszabb távra, vagy ha valaki kíváncsi, hogy nitrogén nélkül hol van a hardver vége. Mondjuk szegény HD3650 elbírta volna mikor még aktívan nyúztam a T500-at, csak ugye ott meg pont hővezető lap van.
-
-
-
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112873 üzenetére
Igazából tényleg nincsenek messze egymástól, még a DDR2 kontra DDR3 ellenére sem. Egyébként ebben is Kryonaut van épp, szóval még jó is, hogy hasonló körülmények között lettek tesztelve. A további tuninghoz meg szerintem bérled fel Bacsist, csinál ő neked még Threadripper verő X9000-et is.
-
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
T430 tulaj vagyok, és nagyon szeretem ezt a kis gépet.
Viszont most azt vettem észre, hogy ha a háló kártyával csatlakozok a netre, akkor csak 10/10 mbit a sebesség, ha kihúzom a net kábelt (ami lötyög a portban) akkor néha felugrik nagyobb sebességre, de utána vissza áll 10/10-re, wifin van rendes sávszél.
Lehet hogy "ki kopott" volna a háló kártya portja, és nem érintkezik mind a 8 szállal?
Ezt lehet cserélni ebben a típusban forrasztás nélkül? -
válasz
Penguin95 #112869 üzenetére
Köszi.
Nálam így alakulnak stockon (2.8 GHz) és zárójelben OC 3.2 GHz-en:Cinebench R23:
single core: 408 (468)
multi core: 747 (870)Aida 64:
CPU Queen: 11640 (13494)
CPU PhotoWorxx: 2967 (2939)
CPU ZLib: 70.4 (80.5)
CPU AES: 306 (350)
CPU SHA3: 255 (292)Úgy tűnik tényleg kb ugyanaz a két proci, csak a tiédnél már kapott DDR3 -at, és a memóriaintenzív tesztben elkeni a DDR2-es notit, mert sok adatot mozgat a memóriában (PhotoWorxx).
Az volt az egyetlen ahol tuninggal sem tudtam befogni.
Érdekes, hogy abban a tesztben az OC-val lassult a gép, pedig a CPU szorzó emelése elvileg a memóriát is gyorsítja.Valszeg le tudtam volna futtatni 3.6-on is a teszteket, de nem kísértettem a hűtést, már nem Conductonaut van benne, hanem Kryonaut.
-
Fifi
őstag
Okulásképp, ha valakinek Dell Inspirion 5502-vel akad dolga.
Ma kapta meg a hölgy a gépet.
Kb. este 6 körül láttam neki a telepítésnek, windows 10 Pro volt a kívánság és most értem a végére.Cirka 3 órám ment arra rá, hogy nem működött a touchpad ...
Driver telepítés, firmware, bios frissítés csak nem jó ...
Diagnosztikák futtatása Dell oldalon, BIOS-ból nem jelez meghibásodást.
Hardwares gond kizárására linux live bootolás, ott sem volt tökéletes, de jobban működött.A BIOS-ban találtam system logot:
Gondoltam tegnap a boltban végezték a RAM bővítést és tuti akkor történt valami a touchpad-dal. Service manual szerint viszont ahhoz nem férhetett hozzá, csak ha az akkumulátort is kiszedte. Gondoltam ránézek azért, de mindenki sikít, hogy szét ne merjem szedni. Nem szedtem ...
Elkeseredett google keresés közben szembejött ez a video.
Ez lett a megoldásGondolom RAM bővítéskor kicsit jobban meghúzták a csavarokat.
Milyen már ez a konstrukció -
-
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112861 üzenetére
Megtörtént, úgy 1 óra kínzás után ezek az értékek jöttek ki:
Cinebench R23:
single core 433
multi core 749.
Aida 64:
CPU Queen: 11850
CPU PhotoWorxx: 3555
CPU ZLib: 70.9
CPU AES: 308
CPU SHA3: 258
Ha még érdekel valami, szólj és tesztelek. Ezeket egy friss W10-en mértem.
hcl: A billentyűzetről annyit tudok, hogy fizikailag belemegy, de a kiosztásuk más, szóval azzal tuti tökölni kell. Amiben pedig szinte biztos vagyok az az, hogy a háttérvilágításos modellnél világítás nem lesz, és lehet figyelni kell a csatlakozók tüskéinek kiosztására is. Próbáltam több infót keresni, de nem találtam, ráadásul nálam még sosem járt egyik típus sem. -
@ДарСтав : Ja, az igaz, hogy nagyon bloat a Systemd, de lustaságom is határtalan
-
Penguin95
senior tag
Jó ideig engem sem izgatott, hogy most Systemd vagy épp SysVinit. Csak aztán jöttek olyan dolgok, mint a T61-en látott sebességbeli eltérés, majd mikor utánaolvastam ennek, ellenszenves lett a Systemd mögött álló mentalitás is (lassan különálló disztribúciónak is elmenne), stb. Meg valahogy megtetszett, hogy a Devuan nem olyan kulcsrakész mint mondjuk a Mint, hanem kell vele szöszölni kicsit.
-
-
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112863 üzenetére
Van elfekvőben játszós HDD-m, arra feldobok egy W10 21H1-et ha megfelel. Nekem most időm mint a tenger, szerencsére ma távgyógyítós nap van a
zaklatókismerősök körében.hcl: Egyszer megér egy próbát ha épp kerül hozzád egy feltámasztani való gép, pláne hogy van Debianos tapasztalatod. Nincs sok eltérés, és amíg nem függőség valaminek a systemd, addig ugyanúgy van rá minden is.
-
-
-
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112861 üzenetére
Egy Geekbench-et tudtam rá vadászni a Linux miatt, ez 464 pontot ért el egy szálon, míg több szál esetén 805 pont lett a vége. Ha esetleg van más multiplatform mérőprogram, akkor ne tartsd titokban.
#112860 hcl: Nálam a T61-en pont ezért van Devuan. Az a SysVinit miatt még kíméletesebb az erőforrásokkal, érezhetően jobban megy mint a Mint. -
-
-
Penguin95
senior tag
Az az igazán csúnya, hogy még a 8 GB-os T500-on se sokkal jobb, pedig abban már P9700 van, meg 8 GB DDR3 RAM. Meg persze mindkettőben SSD. Mondjuk lehet az első W10 változatok jobbak voltak ilyen téren, de azokról nem tudok sokat, mivel még 2019 végén is inkább a 7-et használtam.
#112856 FoxiestFox: Így biztos nem akarom hagyni, mert ölben is elég hülye érzés a lyuk...
Remélem nem leszek túl ízléstelen, de életemben nem gondoltam volna, hogy ilyesmit fogok olvasni egy ThinkPad csoportban. -
Ja, a 8 GB elkél még a debloatolt Winnek is, hogyha lesz soktabos böngészés.
Én nagyon elégedett vagyok a Frankim sebességével, persze ennek az akkus üzemidő látja kárát.
Elég menő, hogy egy 2007-es géppel pattogósan lehet netezni, Discordozni, összetett oldalakat scrollozni, és még a 720p60fps-t is képes GPU-n dekódolni.Amikor fotellaptopozom, mindig őt használom, csak ha menni kell, akkor jön a Carbon.
-
-
válasz
azbest #112855 üzenetére
Kösz az ötleteket.
Így biztos nem akarom hagyni, mert ölben is elég hülye érzés a lyuk, megfogni is nehezebb a gépet így, és hülyén is néz ki.De maga a kis gép (a ratyi kijelzőtől eltekintve) fantaszikus kis cucc, a billentyűzete álom, túlzás nélkül mondhatom, hogy nálam üti a T4x széria legjobb billzeteit, nem gondoltam, hogy azokat valaha ütni fogja valami a szememben.
A form factor zseniális, pont olyan vastag, hogy kényelmesen meg lehessen fogni és ölben kényelmes magasságban legyen a gép (ennek a hiányát nem kedvelem a Carbonomban pl).Mekkora lenne tenni bele egy modern lapot és jobb kijelzőt.. napi használatba tudnám venni.
-
azbest
félisten
válasz
Penguin95 #112854 üzenetére
Csak egy téglatest a fő test, aminek egy éle lekerekített.
Két oldalán mélyedés a sínnek, amin becsúszik.
A hullám mása ott van a gép alsó burkolatán, mert azzal illeszkedik.(három hengerrel lehet közelíteni, ügyesebbek lehet a szinusz hullámot is meg tudják csinálni)
Plusz azt hiszem a nagy téglából kiálló kisebb tégla oldalán van egy rés, talán abba kapaszkodik a retesz, ami benn tartja.Szerintem tinkercad oldaon jó eséllyel összerakható, ha megvannak a méretek. Az meg a gépen lévő lyukból, és gép alján lévő hullámból lemérhető.Az elektromos érintkezők helyét meg a legyegyszerűbb kihagyni, csak a kapaszkodó részt rátenni, hogy a retesz meg tudja fogni.
-
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112848 üzenetére
Nálam T9300 és 4 GB RAM mellett sem volt valami jó, pedig kirámoltam amennyire lehetett. Mondjuk jó eséllyel másképp és másra használjuk a gépet, szóval lehet ezért az eltérés. Nálam ha nem retró gépről van szó, akkor mindig azt várom el tőle, hogy gond nélkül bírjon legalább 720p-s online videókat, de közben ha épp csinálok mellette valamit, az is menjen simán... És azért ez már W10 alatt problémás volt.
Az akku nyomtatós dologra: Nem kell hozzá az akku, elég ha valamilyen könnyebben formálható anyagból (pl. gyurma), megmintázod a kívánt részt. Eztán vagy körbeméricskéled és csinálsz belőle egy 3D modellt, vagy belenyomod egy adag gipszbe míg az meg nem köt, és kész az öntőforma. Hobbiprojektnek sem utolsó, egyszerű is viszonylag, és így összesen az anyagárat, meg esetleg a nyomtatást kell finanszíroznod. A rögzítése már egy fokkal érdekesebb kérdés, de szerintem ez is megoldható hasonló módon.
-
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #112850 üzenetére
ebayen, webshopokban akad használt replacement, de 100 dolcsitól indul kb
szerk: svéd cserediáktól?
[link]
Azért talán nem annyira bonyolult a formája, a rögzítési mechanizmus része lehet a legnehezebb. Az elektronika csatlakozó lehet teljesen lehagyható lenne. Vagy marad így
Egy téglatest, a hullámok mérete meg az aljával egyező [link]
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #112850 üzenetére
Mindent meg lehet oldani, nyilván ha van egy eredeti modell akkor könnyebb a dolog. Így inkább a végtelen méricskélés és próbadarabok lesznek a nehezítők.
-
válasz
azbest #112849 üzenetére
Hát nem tudom. Szerintem ahhoz is kellene egy eredeti akku, hogy a 3d modellt normálisan meg tudjuk csinálni.
A noti palmrest felőli "éle" gyakorlatilag az akku, így annak pontosan síkba kellene esnie. Nélküle így néz ki. -
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #112846 üzenetére
Esetleg 3d nyomtatni egy műanyag elemet a helyére?
-
-
Penguin95
senior tag
Nekem sosem esett kézre a terminálozás, pedig a régebbi TP-ken imádok gépelni amikor csak lehetőségem van rá. Olyan alap dolgokat megoldok terminálban mint mondjuk a frissítés, csomagtelepítés és társai, de például egy swap fájl kreálásához már ki kell puskáznom a parancsot. Hiába értem, hogy melyik része mire való és mit kell esetleg módosítanom a saját esetemben, fejből nem megy.
Mondjuk én 12 évesen ismerkedtem meg a Linux világával, és mivel akkor még internet nem létezett (számomra), így maradt a tanuld magad megoldás. Mondjuk ez utóbbi most sem változott, inkább százszor teszem tönkre a rendszert minthogy még egyszer Linuxos közösséghez forduljak bármi miatt is. Ennek ellenére a nyugdíjas T61-em például csak a Linux miatt használható még ma is (míg a GPU halál el nem választ), a T500-ra is az került, mivel sokkal könnyebb volt átszoktatnom erre a családot mint a Windows 10-re, az X230T pedig pont most kapott egy Mintet a Windows 11 mellé. Illetve most, hogy van már Proton, valószínűleg az asztali gép is kapni fog egyet.
-
Szerintetek hol a frászban lehetne huszonéves Thinkpadhez akkut venni?
Szert tettem egy gyönyörűséges állapotú 560-asra, viszont nincs akkuja.
Anélkül pedig elég hülyén néz ki szegény, mert van egy nagy rés az elején, és kéne legalább egy döglött akku. -
Fifi
őstag
válasz
Penguin95 #112843 üzenetére
Biztos nem linuxot fog kérni ...
Én meg pont fordítva vagyok összerakva, mint Commodore-n szocializálódott
Böngészéshez elengedhetetlen a GUI, de ha lehet, akkor terminal. Kb. 1 éve váltottam xfce-re addig csak icewm volt fent. Szeretem a screen-t, mutt-ot, vim-et ...
A lányom múltkor meg is jegyezte, hogy apa monitorán mindig csak fekete téglalapok vannak. -
Hello,
T420-ra 430 billentyűzet (mert az van); mennyire oldható meg? Láttam modokat, de nem derül ki, mit csinálnak vele...
-
Penguin95
senior tag
Azt hiszem én már értem a dolgot, átlagos vevő, keresztezve a női logikával (amivel nincs baj, csak élő férfi nem érti).
Igazából ha rendszeresen karban van tartva, és ezt nem egy kontár végzi, akkor egyetem végéig kitart a gép, csak borzasztó lesz használni. Legalábbis én még embert nem láttam aki szerette volna a lapos gombokat, a csatlakozók hiányát, és a lábforralót. Persze ez az ő dolga, csak így elméleti helyett gyakorlati úton fogja megtapasztalni a problémákat.
Ha meg Linuxot kér, akkor valamit nagyon tudsz. Nálam akárhányszor meglátták, annak mindig sírva menekülés volt a vége, pedig amit csak lehet, grafikus felületen csinálok.
-
"Megkérdezték a véleményem vásárlás előtt és mondtak egy összeget. Erre 100eFt-tal többért vettek egy teljesen mást."
Pont ugyanez velem is megtörtént több alkalommal, annyi különbséggel, hogy én megtehettem hogy mondom, oké, azt a szart máshoz vidd, anélkül, hogy kicsesszek valakivel.
-
Fifi
őstag
válasz
Penguin95 #112839 üzenetére
"Ha nem titok, miért oprendszer nélkül vették?"
Őszinte leszek: fogalmam sincs. Én '98 óta Debian user vagyok, lehet, hogy sokszor látta a "27-es monitoromon és megtetszett neki. Annyit tudok, hogy be kell üzemelnem, hogy windows, linux, freebsd stb lesz rajta, azt még nem tudom ...Megkérdezték a véleményem vásárlás előtt és mondtak egy összeget. Erre 100eFt-tal többért vettek egy teljesen mást. Én már kinőttem abból, hogy az embereket ha nem tudom észérvekkel meggyőzni elsőre, akkor még többször nekifutok. Rájuk hagyom.
Megvette, megdicsérem majd, hogy milyen jól választott, milyen jól megy a szeme színéhez. Feltelepítem és beállítom a kívánt oprendszert és kész.Fiam barátnője a hölgy, nem akarom, hogy a fiam bármiben is hiányt szenvedjen
-
Penguin95
senior tag
Javaslat: Ne hagyd nyitva holnap az ablakokat, nehogy megcsússzon a kezedben a gép mikor 10000. alkalommal fogsz melléütni a lapos enter, vagy az összenyomorított nyilak miatt. Illetve pár tipp a tulajnak: Az alja egész jó tojássütőnek néz ki, szóval ha épp nem üresjáratban van a gép, szerintem össze lehet majd rajta ütni egy korrektebb tükörtojást, vagy télen tök jó lábmelegítő lesz majd a lefelé fújó ventilátor miatt. Portokba nagyon nem fog folyni a tojás, ahogy olvasom a gép leírását.
Persze használja egészséggel a tulajdonosa sokáig, de szerintem borzasztó választás volt. Az egyetlen amit annyira nem értek, hogy kérdőre is vonlak: Ha nem titok, miért oprendszer nélkül vették? Gondolom nem a Linuxban hisz a hölgy, szóval így vagy venni kell hozzá külön, vagy...
-
Machinesloth
csendes újonc
Sziasztok.
ThinkPad X1 Carbon G2 touchhoz keresek LCD hátlapot. (2560x1440)
Ha van ilyened, tudsz ilyenről, kérlek írj.
-
Fifi
őstag
Könnyű notebook + monitor kombó helyett megvettek egy 370eFt-os Dell Inspirion 5502-t nVIDIA VGA-val, persze operációs rendszer nélkül. Remélem nem kell sokat cipelnie ...
Első ránézésre ami tetszik: fém ház, 2db RAM slot és még 2db M.2 slot is van benne.
Holnap hozzák, hogy üzemeljem be, kíváncsi leszek rá. -
Penguin95
senior tag
válasz
Bazs1981 #112833 üzenetére
Vagy Sourceforge, vagy a GitHub. Ha kétventilátoros géped van, akkor viszont ez kell neked (azt hiszem az egy ventisekhez is jó).
-
válasz
Bazs1981 #112833 üzenetére
Szia!
1000 Ft lesz. -
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
A tpfancontrol progit melyik biztonságos helyről tudom letölteni?
-
whited
addikt
válasz
Digitalpimp #112829 üzenetére
Jézus
-
-
makoss
veterán
Üdv!
Bocs ha nem ide való, de muszáj rákérdezzek, hogy ugyan ilyen kialakítású, ugyan ennyi rekesszel tudtok laptoptáskát csak kicsivel nagyobbat? [kép]
-
válasz
rgeorge #112821 üzenetére
P51: bios és TB frissítéssel kell kezdeni, hardveres hibáról nem tudok.
A FHD panel gyengécske a UHD nagyon jó, 7700H/M1200 verziót én már nem vennék belőle, az erősebb példányok még elfutnak egy darabig.
P52: meleg mint a rosseb, valamint IO sebesség valami miatt gyengébb mint a P52/P53, nem éri meg a felárat P51-hez képest. Az alap FHD panel gyengécske, a UHD nagyon jó, csak az meg érintős.
P53: Jó gép, az alap kijelző gyenge, a FHD 500nit-es már jó, az UHD és az oled kiváló, csak ritka és drága. 6 magoshoz elég a hűtés, 8 magossal nem venném. 9850/rtx3000-el a legjobb szerintem.
P15: még elég új, harveres hibáról nem tudok, 4-ik példány van nálam jelenleg. Továbbra is szerelik azzal a vacak 300nit-es kijelzővel, a drágábbak viszont jók. Cserélhető GPU, az azonos számozás ellenére erősebbek mint a P53-ba forrasztott verziók. A hűtés jóval nagyobb mint az elődöknél, kellemes 40 fok körüli hőfokokkal megy alap feladatoknál, ultra performance módban viszont fűt rendesen. Kb dupláját tudja a P51 teljesítményének, tehát valamit valamiért.
A X1/P1-ről majd a többiek nyilatkoznak, az új P1 tetszik, csak numpad nélkül inkább kihagyom. -
válasz
tboldi #112818 üzenetére
A súlya milyen a gyárihoz képest? Sokszor az is sokat elárul ha jóval könnyebb, rögtön tudni hogy kevesebb benne az anyag
Eddig kétszer vettem utángyártott akkut, mindkétszer AliExpress. Az első TP-hez való, egész jól bírja. A másodikat most nyáron, egy régebbi Samsung Series 9 laptophoz, gyári már nincs, márkás utángyártott sincs (csak újabb típushoz). Szóval kénytelen voltam kipróbálni. Nos már kézbevéve is érezni hogy gagyi, sokkal könnyebb mint a gyári, nem is illeszkedik pontosan. Ez még hagyján, de nagyon lassan tölt, majd egyszercsak felugrik 100%-ra. Fordítva is ez a helyzet, egy ideig normálisan merül, aztán pl. 75%-ról leesik 25%-ra. Szerencsére van ingyenes visszaküldés EU-n belül, bár vannak kétségeim hogy látok-e belőle pénzt. -
rgeorge
addikt
P51/P52/P53/P1/P15/X1 extreme közül melyiknek van és milyen alapbetegsége (SATA stb.)? Ha az ár nem kérdés, akkor mondjuk egy W520 után mi lenne a racionális választás?
-
tboldi
nagyúr
Megjött az új aksi az X230-ba, végül is mégiscsak Green Cell lett (kellett még pár dolog, egyszerűbb volt mindent egy helyről rendelni, a Best Markt-nál meg csak GC van). Majd ha lesz valami gebasz, írok.
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #112815 üzenetére
Egy bontott webkamerát és a keretbe nem full fekete, hanem a webkamera optikájának megfelelő "lyukat" (nem lyuk, hanem kb. átlátszó kör/négyzet, modelltől függően, de nem tudom jobban körülírni) tartalmazó matricát. És igen, ezzel kész vagy kb.
Ez nem T410-hez ilyen matrica, hanem T61-hez (ott már voltak egyes példányok webkamerával), de ilyesmire gondolok.
-
Tim82
félisten
válasz
Penguin95 #112812 üzenetére
Pluszegy.
Sem az i3-3110M procis X230i-m (Ubuntuval), sem az i5-5300U procis L450-em (Windows 10-zel) nem "kukaszökevény" hardver 2021-ben - persze 16+ GB RAM és jó SSD mindkét gépben van. Az utóbbin még játszom is, nyilván nem a Cyberpunk 2077-tel, hanem mondjuk egy Pathfinder: Kingmaker meg egy Pillars Of Eternity I, II elfut szépen rajta.
-
válasz
tboldi #112808 üzenetére
Igen, ahogy vicze1 írja, más liga a kettő
Ezek a 4 magos 15W-os procik egész jók amúgy, az az i5-8265u hasonló, vagy jobb mint a W530-ban lévő i7-3840qm, aztán fele olyan vastag a gép, nem beszélve a fogyasztásról.hszilard666: én 2 magos ultrabook procis gépet akkor vennék csak, ha teljesítmény helyett az akku idő és az ár lenne szempont.
Régebbi T sorozatból p végűt vennék (460, 470p) azok 4 magosak, vagy T480, de mehetnének lejjebb is a használt laptop árak. -
Penguin95
senior tag
válasz
hszilard666 #112806 üzenetére
Szerintem otthoni használatra simán. Nekem is csak egy i5-3320M van a legerősebb laposomban (2 mag 4 szál, 2,6-3,1 GHz), mégsem érzem kevésnek egyáltalán. Egyedül a Windows 11 támogatása nem lesz megoldott, de 2025-ig még ott van a 10, vagy 2029-ig az LTSC 2019, esetleg Linux. Bár jegyzem meg halkan, nálam a 11 tesztverziót fel lehetett erőszakolni, és gond nélkül üzemel.
Persze munkára már jobb egy izmosabb gépet venni, de ahol még a T500 is elmegy, ott ez is hatalmas ugrás lesz.
-
hszilard666
veterán
válasz
barnam_ #112807 üzenetére
Megértem, akkor én már tuti nem veszek régebbi gépet ha megint elkapna a gépszíj.
tboldi:
Hehe, nálam a 2c i5 ös 11" es Air 2012 ből meglepően fürge még 4 giga rammal is, úgy hogy rá van csapva a 34" os es UWHD monitorom. Valszeg a macOS varázsol valamit a hátérben. Annyira boldog vagyok vele hogy ezt tuti nem fogom lecserélni míg le nem döglik. Vagy a gép, vagy én.
-
tboldi
nagyúr
-
válasz
hszilard666 #112806 üzenetére
Ez nagyon jó kérdés, én is ezt akartam feltenni.
Nem ThinkPad, de munkára most egy i7-7500U procis laptopot használok, és a hajamat kitépem olyan lassú(Igaz csak 8 gb ram van benne, de állandóan maxon teker a cpu)
Előtte másik helyen egy i5-8265u volt a laptopban, ugyancsak 8gb rammal, hasonló munkakörben az teljesen jó volt, sosem éreztem lassúnak.
-
totron
addikt
Cserélném nagyon a T500-at, mostmár igazán, de csak dzsunka kijelzős modellek jönnek szembe. Igény a procigeneráció-váltás és a jelenleginél nem rosszabb megjelenítő, min 14"-on. Ez úgy tűnik, ez nem is olyan kis feladat. 100k alatt. Van ilyenre esély?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó megbízható, szép Toshiba Satelite C850
- Dell E5540 i5-4G/ 4gb ddr3 / 500gb Hdd / jó akku / töltő nincs, BIOS kódos/
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Dell 5580 i5-7200u / 8gb ddr4 / 250gb m.2 ssd / jó akku / töltő
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest