- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fülembe ültettétek a bogarat az X1-ezéssel napok óta.
Sosem volt még ilyen vékony kacatom, kíváncsi vagyok, milyen használni. Nem tetszik, max eladom.
Gen 1, vagy gen 3 normális kijelzővel mennyiért reális? Kell figyelni valami típusjellegzetességre vásárlásnál? -
Mr.ReD
csendes tag
Sziasztok,
mivel a mostani Thinkpadok közül nem igazán van olyan ami értelmes árban van és még jó is (de ha van ötlet akkor szívesen veszem), az lenne a kérdésem, hogy az X230-as amit munkára használok kb 5/12-ben (+az otthoni gépem is ez), elvben meddig bírja mielött beadja a kulcsot? Teljesen meg vagyok elégedve vele, már kb 3 éve van nálam (patika állapotban ebayen vettem, kimaxoltam amit tudtam, RAM, SSD), egyetlen olyan hibája van hogy két billentyű lejött vagy leszakadt már nem tudom és gyári magyar világítós bill-t már nem igazán találtam hozzá.
-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok,
X1 7th GEN, i7-et szeretnem kulso monitoron 120+ hz-en hasznalni. Vettem egy TB3 - Displayport kabelt es latom az opciokat advanced display settingsben, 120, 144, 150, 155 es 165 hz, viszont akarmelyiket valasztok, a monitor nem valt at. Ahogy ranyomok az apply-ra, a kulso monitor kikapcsol, a laptop monitor be (show only on display 2, de probaltam extend opciot is), az villan parszor es 15mp utan visszaall az eredeti 60hzre.
Mi lehet a problema..?Szerk. megoldott... A szingli TB3 csatlakozoval is kiprobaltam (dokkolo helyett), ott mukodik...
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106494 üzenetére
200 alá ne add
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106492 üzenetére
Pontosan, jól írod. Backlight bleeding szerűség. Abból lesz majd nagy meg sok
Tudod ezek a kijelzők hova szoktak menni? Kukába. Ez egy jó palimadaras fogás volt.
Akkor kimondom én: az a gép teljesen mindegy ki árazta be, nem ért annyit. Tegnap se, ma se, holnap se. Főleg nem TN-el. Lehet neki örülni, hogy mekkora vétel volt, nem, nem volt az.
Tudod mikor nézegettem ezeket ennyiért? Úgy 2 éve. Legalább
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106490 üzenetére
Van egy foltos kijelzős géped 83k-ért
Ez így helyes. És lesz az sokkal foltosabb is majd. Csak várd ki. Tudok 1 kis foltos kijelzőt mutatni 1,5 év elteltével
Én örülök neki ha szerinted jó üzlet volt, az elsődleges mindig az, hogy az ügyfél legyen boldog. Láttam én már olyan hulladékokkal távozó embereket a pulttól fülig érő mosollyal, hogy csak irigyelni tudtam őket.
Az árazós topik pedig mindegy mit mondd. Valamelyik nap sima 1024-es T60-at láttam 65k-ért. Szerinted akkor ez mit jelent? Semmit. Az ég világon semmit. -
hszilard666
veterán
válasz
Tikakukac #106465 üzenetére
Végül sikerrel zárult a sztori, találtam bele egy 1440p IPS touch panelt. 10.000HUF + a régi kijelzőmbe került. Egy icipici folt van rajta sajnos, de nem zavaró, boldog vagyok. Szóval van egy ips es ultrabookom 6h-s akksival 83K ért. Szerintem egész jó üzlet volt, tekintve hogy 110 re árazták a gépet a beárazós topikban TN panellal.
-
vicze
félisten
Mikor a power EC firmware-t frissíti akkor értelemszerűen nincs semmi kijelzés, mert nincs áramlátása a kijelzőnek. De lehet ugyan ilyen pl. kijelző FW vagy digitizer FW frissítése közben is, ezek is a BIOS frissítésben vannak.
Százalékos kijelzés egyáltalán nincs, csak egy folyamat csík egy "DOS" képernyőn és ennyi. (új GUI módban még nem frissítettem BIOS-t úgy lehet, hogy valami elegánsabbat raktak már.) Eközben is megeshet, hogy elmegy pár pillanatra kijelző.
Amúgy pl. mikor új RAM kerül a gépekbe akkor is nagyon sokáig tart mire bármi életjelet mutat bekapcsolás után.
-
hito
nagyúr
válasz
vicze #106487 üzenetére
Köszi a fáradságot, amit ebbe a postba tettél
Mindennek utána nézek és megírom.
Az utolsó bekezdésnél felakadt a szemem. Lehet, hogy én szakítottam félbe? De gondolom ilyen esetekben van valami %-os kijelzés, ami mutatja a folyamat pillanatnyi állását, hogy az egyszeri user lássa, hogy itt munka folyik. A én gépem úgy nézett ki, hogy full fekete képernyő (háttérvilágítás sem volt) és a piros led az Thinkpad feliraton villogott, mint amikor alvóban van.
-
vicze
félisten
BIOS frissítés:
Mi a modellszám? Mi a jelenlegi BIOS verzió? Mi a hibaüzenet? (C:\DRIVERS\Flash\xxxxxx\Winuptp.log Sikertelen után ez többnyire ott marad.)
Megesik, hogy ha túl nagyot akarsz ugrani akkor nem fut le és egy régebbivel kell próbálkozni előbb, lehet több lépcsős is a dolog."- Flash bios updating by end-users: On"
Igazából csak akkor számít, ha supervisor jelszó van megadva, amúgy mindegy.
"- Secure rollback prevention: On"
Azt akadályozza meg, hogy olyan régebbi BIOS verzióra frissíts, amit nem lehet a jelenlegi verzió után felrakni, többnyire CPU mikrókód frissítés miatt. Azonos verzióra se enged "frissíteni"(Logo cserénél futok bele).
"- lock uefi bios settings"
Ez szintén csak akkor érvényesül, ha van supervisor jelszó különben nincs hatása.BIOS frissítés eltarthat 10-15percig is ha nagyobb az ugrás, mert akkor sok mindent kell felülírni, (CPU mikrókód, enbeded chippek firmwareje.) Lehetnek hosszan tartó fekete képernyők újraindoklásoknál, ha pl. a táp EC-t frissíti.
-
hito
nagyúr
válasz
donjohnson #106485 üzenetére
Elnézést, tényleg, figyelmetlen voltam
Btw 10 perce visszajött a BT a nagy semmitől. Amióta elment, vagy 10x újraindítottam. Most annyi volt a különbség, hogy beléptem biosba (de semmit nem állítottam át), majd újraindítás után láss csodát, megy a BT. Szívat, most már egyértelmű.
-
hito
nagyúr
válasz
darvinya #106478 üzenetére
Na, már megint a bios update
Pár napja ugyanezzel próbálkoztam, hogy a hangeszközbe életet leheljek. Nem futott le, sőt, majdnem haza is vágta a gépet. Indulásnál utána valami secure flash failed-et írt még a win10 betöltése előtt. Lényeg, hogy nem futott le a bios update. Most SU megint felkínálja a bios frissítés lehetőségét.
Mit tegyek, hogy lefusson? Mire kell figyelni? Biosban nem láttam arra utaló nyomot, hogy le lenne tiltva a frissítés lehetősége. Így fest:
- Flash bios updating by end-users: On
- Secure rollback prevention: OnEz a kettő eddig gondolom jó. Van egy ilyen is, ezt nem tudom mire kéne állítani, most On állásban van:
- lock uefi bios settingsGondolom ez bios frissítés szempontjából nem oszt/szoroz.
-
vicze
félisten
válasz
TunerJoe #106480 üzenetére
Tavaly Ubuntuval próbálkoztak, nem volt hosszúéletű. Talán egy Workstation OS-re lesz kereslet.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
WaterWave #106479 üzenetére
Most nem az a lényeg, hogy utólag rá lehet-e rakni vagy nem (nyilván rá lehet), hanem az, hogy a Lenovo, aki jópár Windows másolatot ad el a hardverein keresztül, már elkezdte Linux-szal előretelepítve árulni a legkomolyabb típusszériáját, ezzel gyakorlatilag beszállva annak népszerűsítésébe, ami kíváncsi vagyok hová fog vezetni. Csak az a kár, hogy a legtöbbet eladott szériájuk (gondolom a T széria) az jelenleg kimarad ebből.
-
TunerJoe
senior tag
Ha esetleg valakit érdekelne
Mostantól egyes ThinkPadek Fedorával telepítve is kérhetőek. -
Bibby
addikt
T420s és windows 10
RoboGuru leírásából telepítettem a windows 10-es energiagazdálkodást, de nekem továbbra is azt írja hogy a power manager illesztőprogramja nincs telepítve. Mi lehet a gond? Vagy ezen a típuson esélytelen a win10-es vantage megoldás? -
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106464 üzenetére
Nem fogsz ragaszkodni a panelcseréhez, főleg a mostani árak mellett. Ez biztos.
-
hszilard666
veterán
válasz
Polarstar #106462 üzenetére
Megértem, nálam a gép másodlagos eszköz, van asztalim, ha nagy monitor kell akkor leülök oda, de ha viszem magammal akkor nincs ilyen lehetőségem. Ragaszkododm a panel cseréhez, nem vagyok ezzel túl boldog.
Elvileg redditen valakinek sikerült a 1080p mod, ezzel a panellal megy rendesen: B140HAN01.3
De sajnos nem akarok ennyit költeni
Keresgélek még egy kicsit hogy milyen lehetőségeim vannak.
FoxiestFox:
Akkor nem bennem volt a hibaTikakukac:
Tudom, igazad van, de saját kárán tanul az ember!Meglátjuk hogy fog végződni a sztori!
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106457 üzenetére
Ezért nem nagyon van értelme a fórumozásnak. Áh, nem olyan. Izé, megszokom. Hozé jó lesz majd, "szemre kalibrálom".
Nem, nem lesz jó. Régen sem volt, az most sem lesz az, az álomgéped meg annyiba kerül miután egy ilyet letolsz amennyiből hadd ne mondjam milyen dolgokat lehetett volna venni. Készen.
-
válasz
hszilard666 #106461 üzenetére
Nekem most gen 3 X1 van. A kijelzője szerintem jó. És van dokkolóm, monitor csatival. Ha megunom, rápalokom és ennyi.
-
válasz
Nem minden tn panel szar, de a Lenovo ügyes felkutatni a legrosszabbakat, és a gépeibe szerelni.
-
vicze
félisten
válasz
X1Cgen2 csak HD+ és WQHD opciókkal árulták, elég nagy eséllyel a nem fog működni a fényerő állítás Windows alatt bármilyen FHD-val.
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #106439 üzenetére
Túl vagyok az első 10 óra használaton, meglepően fürge a gép! A trackpadet megszoktam, de a kijelzőtől kifolyik a szemem. Nem is emlékeztem hogy ennyire szemét a TN technológia.
Nincs valakinek elfekvőben egy 1080p-s IPS panel x1c2 höz budapesten? Ha sikerülne kicserélni álomgép lenne nekem. -
TayRol
nagyúr
Üdv,
A lassan 2 éves 480s-emen elkezdett a touchpad hámlani. Még nem láttam ilyet...
Erre vajon vonatkozik a garancia, vagy user error? Nagyon ritkán használom a trackpoint mellett, de mégis. Jövő júniusig garis még a gép. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #106446 üzenetére
Nekem asztaliban van egy integrált, mellette egy Asus Essence STX2, mellé hangszórós monitor HDMI-n, és soha semmi gondja nem volt a váltogatással. Ahogy a T460s-emnek sem, pedig az is hol dokkolón, hol a saját hangszóróján, hol a BT fejhallgatómon, hol a monitoron szól.
Mind frissen tartott win10-el.
-
whited
addikt
Sziasztok
Egy x230-ból fizikailag el lett távolitva a kamera és elvileg szoftveresen is le lett tiltva.
Hogy lehet ezt feloldani, mert a kamerát vissza raktam, ugyanakkor nem érzékeli a gép.Köszönöm
-
Hát asztalin is volt ilyen problémám, és én úgy vettem észre hogy a hangeszközök váltása volt mindig a gond. (pl hátlapi audio, előlapi, néha HDMI). Most van egy USB-s keverőm, amivel úgy tudok váltani a kimenetek között hogy win-ben sose változik a kimenet. Azóta nem volt vele gondom.
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106439 üzenetére
Időnyomás alatt ez van
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #106437 üzenetére
Na vettem egy nagy levegőt, 10mp-ig nyomtam a power gombot. Bekapcsoltam, kiírta, hogy secure Flash failed vagy mi és utána elindult a rendszer. Sőt, a hang is helyrejött. Nem tudom, hogy felflashelte-e az új biost, vagy nem, már nem is érdekel. Fene az egészbe!
Köszönöm a hozzászólásokat!
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #106438 üzenetére
3470-e csinálta azt a Dell, hogy annyi firmware meg BIOS lett kiadva, hogy hetente tudtad frissíteni, mire végre rájöttek, hogy ha valami fizikailag rossz, azt nehéz gatyába vágni szoftverrel.
Mi sem értettük, mert egyértelmű antenna bajuk volt, 2 óra alatt diagnosztizáltuk. De azért pacsi a srácnak, tényleg mindent megtettek amit csak lehetett -
hszilard666
veterán
válasz
Tikakukac #106427 üzenetére
Végül a topikkal szembemenve egy a gen 2 es i5 ös gépet hoztam el, 73K HUF ért. Hogy miért? Mert vékonyabb mint a gen1, elvileg könnyebb is, valamint nagyon jó akksi van benne. 5-6 órát tud, ami nálam hatalmas sellingpoint! A display elég trágya de ennyi pénzért nem panaszkodom. A billentyűzet nekem bejön, USA kiosztásom, van, de ez nem is baj, ilyen volt a razer blade-en is. Ami fosch az a trackpad. Remélem majd megszokom. A hangszórók bejönnek, valamint a sebességgel sincs bajom! A "touch bar" meg vicc
-
-
Tikakukac
titán
Dupla védelemmel akkuval és még ezen felül szünetmentessel szoktam őket csinálni, plusz előre kikötöm, hogy szerencse uraság bármikor beüthet, bármikor. 99%-ban nem szokott gond lenni. Amikor van, akkor meg ez ezzel jár. Míg ordas mód ment a biznisz szerintem havi 1 gép volt, ami valamiért meghalt flashelés alatt. Ez van, meg lett oldva, ez benne van a kalapban.
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #106433 üzenetére
Na, lehet hogy nem hiába féltem tőle? SU-tel elinditottam a BIOS frissítést. Töltőre tettem a gépet előtte ahogy kérte, nekiállt, majd mintha újra akarta volna indítani, de helyette elment alvóba. Most semmit nem csinál, piros i betű a ThinkPad feliraton villog.
Mit csináljak? Hosszan nyomni a bekapcsot nem merem, de semmit nem csinál.
-
hito
nagyúr
válasz
donjohnson #106431 üzenetére
Bios update-től félek, mint a tűztől, nem tudom miért. Ha hibára fut, akkor annyi a gépnek, nem? Csak szerviz tud bios írni, ha félremegy valami.
Drivert 20x próbáltam frissíteni, semmi hatása.
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106421 üzenetére
Hát ez az, amit nem tudok én sem teremteni
-
hito
nagyúr
Esetleg van valakinek bármi tippje arra, hogy mi a jó (nagyon hosszú, véget nem érő sípszó) anyukájáért van az, hogy most már a 3. eszközömről megy el minden előzmény nélkül és pillanat alatt a hang??? Az előbb tényleg majdnem földhöz tekertem az X1 Tabletem, ugyanis tudom, hogy kb. megoldhatatlan Windows 10 bugról van szó, ami amilyen hirtelen jön, olyan hirtelen szűnik meg szintén magyarázat nélkül néhány nap/1-másfél hét alatt egy újraindítás után.
Fuji Q702-n, Q704-en és most X1 tableten fordul elő néhány 2-3 hónapon belül. Sosem tudtam megcsinálni, változó idő elteltével, ismeretlen okból egyszer csak megoldódik, vagy nem. Q702-n újratelepítés sem segített.
-
vicze
félisten
válasz
hszilard666 #106423 üzenetére
Nézd meg a Gen2 és bármi más billentyűzetét és leesik szerintem. Erre rájön a core i gen4-es sorozat használhatatlan touchpadje.
Egy T450s és egy X1C gen2 között van 1.7mm különbség, a T460s meg már vékonyabb, és talán 90 körül találsz némi szerencsével, azokat elvileg idén kezdik majd leselejtezni cégeknél.
Ami valóban vékony az a X1c gen5... -
TunerJoe
senior tag
válasz
hszilard666 #106423 üzenetére
F gombok teljes hiánya, nincs fizikai felső sor a billentyűzeten, teljes clickpad hatalmas kattintási úttal.
-
hszilard666
veterán
válasz
vicze #106422 üzenetére
Nekem kell hogy szép vékony legyen. Ez a fétisem. Volt 12" es macbookom, imádtam. A legkedvencebb gépem volt valaha.
Gen 2 carbonnal mi a baj pontosan? Akksiban jók úgy látom, az alacsony fogyasztású procik miatt, valamint USB3 is van benne. 73 ért i5/8/128 nagyon rossz deal?
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #106417 üzenetére
4 usernél jár amíg nem nyugdíjaztam, 1évig bírta a legtürelmessebb, miután havonta kérte, hogy cseréljem le. Mivel high end kiszerelés ezért mindenki tűrte egy ideig, de az a billentyűzet és touchpad kombó agyrém. Ha valaki nem gépel rajta naponta és dokkolva használja tök jó, de önmagában...
@hszilard666: Carbon csak is kizárólag akkor éri meg ha kell az amit nyújt, és minden gramm számít, mivel minden forrasztott, mindig erős rizikó marad, főleg gari nélkül drágán.
Inkább egy s-es T modell ha belefér a +300g, anyagmiőségre kb. azonosak. -
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106419 üzenetére
73k-ért 3 hét után sikerült eladnia aprón a kollégának az FHD IPS-es E5450-ét.
Innen nézve nem, nem adunk érte ennyit
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106415 üzenetére
Igen és ennek az a vége, hogy 5 hsz. múlva pedig ez már egy csúcs kijelző, amit PS-re ajánlanak.
Nope
A nem retina macbook airben híresen okádék panel van, ilyen alapon én is egy izomkolosszus vagyok, hiszen anyámhoz képest ez igaz
-
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106415 üzenetére
Még újonnan volt főnöknek, anno nagyot durrant, mert "vékony". Annak a gépnek külön sztorija volt egyfelől gari oldalról, másfelől, hogy már akkor sem értettük azt a kijelzőt amit abba raktak.
Keresed te a fájdalmat, ilyen pénzből már sajnos vannak rendes gépek is
-
vicze
félisten
válasz
hszilard666 #106412 üzenetére
"Egy X1 carbonra gondoltam 2"
Használhatatlanabb szerencsétlenséget nem gyártottak még, és valószínűleg nem is fognak...
Leginkább arra figyelj, hogy ne vedd meg a Gen2-t... -
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106412 üzenetére
Szó szerint a bármire.
-
hszilard666
veterán
-
J3LLyF!sH
tag
X230-hoz tudok itthonról csavarokat venni valahol? Eddig csak ebayen és alin találtam, nem feltétlenül favorizálnám ezeket az opciókat
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest