- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB versus 990 PRO 2TB M.2 SSD
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- tordaitibi: Chatcontrol
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
1 év múlva, 2020. január végén megszűnik a Windows 7 támogatása, ezért úgy döntöttem, hogy ráérő időmben átállítom ThinkPad laptopjaimat Windows 10-re.
Ott kezdődik a történtet, hogy gépeim az ős T520-as pöpecre beállított Windows 7-es rendszeréről másolódtak, az evolúció pedig ketté vált X230 és W530 irányba.
Vagyis volt egy jól belakott és jól működő X230-as és W530-as Windows 7-en, valamint egy új X230-as OPrendszer nélkül.X230 migrált Win7 -> Win10:
MediaCreationTool segítségével, beállításokat megtartva migráltam rendszeremet.
8 órán keresztül frissítette magát 1709-ről 1803-as verzióra, miközben nem tudtam használni a gépet. Nem értem, hogy a Microsoft, miért nem a legújabb, frissített telepítőt tölti le, miért kell várnom a frissítésre...
Fekete leves 2: Power Manager nem kompatibilis Win 10-zel, és egy hiányzó dll fáljra figyelmeztető ablak 2 napig megkeserítette az életelemet. Többen küzdöttünk ezzel, megoldottam.
Fekete leves 3: Hálózati beállítások állandóan jelszót kért a csatlakozni akaró, hálózaton belüli gépektől. Többen küzdöttünk ezzel, megoldottam.
Fekete leves 4: Lenovo Vantage hibát írt ki induláskor. 1 nap szívás után eszközkezelőből legyalultam a System interface Drivert.
Fekete leves 5: nem frissített Windows 10 1809-re. Újabb kör szívás.
Végül összejött, Win 10 fut a gépen.X230 OPrendszer nélkül:
MediaCreationTool segítségével pendrive-ról kapott egy magyar, x64-es Windows 10 PRO-t.
Szűz telepítés viszonylag simán ment, a gépen lévő szériaszámot nem fogadta el a Windows, de a végén automatikusan aktiválódott.
8 órán keresztül frissítette magát 1790-ről 1803-as verzióra, miközben nem tudtam használni a gépet. Itt sem értem, hogy a Microsoft, miért nem a legújabb, frissített telepítőt tölti le, miért kell várnom a frissítésre...
Fekete leves 2: nem frissített 1809-re. Megoldottam 1 napi szívással.
Fekete leves 3: nem engedte telepíteni azt a programomat (CorelDraw X4), ami fenti, a migrált X230-on, Win 10-en tökéletesen fut... Tudom, hogy van a Corel-ből újabb verzió, de én az X4-et vettem meg, ahhoz szoktam hozzá.
Végül hagytam a picsába, betettem a gépet a szekrénybe.W530 migrált Win7 -> Win10:
MediaCreationTool segítségével, beállításokat megtartva migráltam rendszeremet.
Fekete leves 1: 49%-nál megállt a frissítés, 2 óra múlva visszaállt Win 7-re.
Utánanéztem: Power maganert, aktív wi-fi kapcsolatot és az msconfigban futó nem Microsoft alkalmazásokat nem szereti a migráló progi. Power manager ment a kukába, wi-fi kikapcsolva és msconfif.msc-ben az össze nem MS program letiltva.
Első körben 40%-nál, második körben 45 %-nál állt le a telepítés.
Feladtam, ment vissza a Windows 7 mentés.A fentiekre 1 hét ment el az életemből...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Ideapad Slim 3 DDR5, Garancia jún 2026
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Acer Nitro V ANV15-51-554Z SZÁMLA , GARANCIA
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. ThinkPad L16 Gen 1 16" WUXGA, Ultra 5, 16GB RAM, 512GB SSD SZÁMLA GARANCIA
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 Ultra 5 135U , 16GB , 512GB , Win11 SZÁMLA GARANCIA
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FRISSÍTETT LISTA - Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest