- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segnior_Barthez
senior tag
-
adm
őstag
válasz Segnior_Barthez #22896 üzenetére
a bérgyártók sem feltétlenül osztják meg a megbízókkal így azok egyáltalán nem biztos hogy tudják / nyomon követik / tárolják/elérhetővé tudnák tenni a pontos konfigot, így az egyszeri user pláne nem fogja tudni.
egy átlagos modellnél akár az összes, piacon elérhető kompatibilis panel bekerülhet és nem feltétlenül azért, mert az előző rossz volt, vagy mert megkülönböztetnék célállomás szerint.nincs naprakész gyűjtemény sem laptopokhoz sem monitorokhoz, mert nincs értelme.
a laptopok 99,99%-nál már csak azért sem mert eleve végtelenül egyszerű és olcsó komponensekből építkezik.5k és kb 15 perc egy profi kalibrálás. laptopoknál szemkímélő fényerő+kontraszt belövésénél van értelme, extrát nem lehet várni tőle.
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
norbert83
csendes tag
válasz pumukli23 #22895 üzenetére
így van etöl félek én is.hogy veszek egyet ami egyáltalán nem jó és akkor feleslegesen dobtam ki a pénzt.nagyon sok helyen néztem de sajnos nem találtam olyan áron nx9010-hez felső részt.vagyis va de nekem drága pláne,hogy egy komplett felső rész kell kábelekkel zsanérokal tehát mindennel.de köszönöm meg nézem ott ahol írtad hátha.
-
Segnior_Barthez
senior tag
-
pumukli23
senior tag
válasz norbert83 #22892 üzenetére
A compaq gépnek nem írtad a típusát, de ha beírod gugliba a service manual kifejezéssel fogsz találni pár (általában) pdf doksit.
Az "nx9010 service manual"-ra ezt találtam, ebben több modell is szerepel, keresd ki a sajátod, hátha találsz valami hasznosat.
Az ilyen doksikban általában van egy alkatrészlista amiben a termékszámokból meg lehet találni az azonos alkatrészeket két gép között. Persze elképzelhető, hogy két (szinte) ugyanolyan alkatrész más termékszámmal szerepel.A legjobb lenne, ha találnál valakit aki használta mindkét gépet, esetleg egy szervizest megkérdezni. Az biztos, hogy sok közös alkatrészt felhasználtak a hp és compaq gépeknél, de attól, hogy ugyanúgy néznek ki, lehetnek tök más helyen a rögzítési pontok, csavarok helyei stb...
-
adm
őstag
válasz Segnior_Barthez #22893 üzenetére
azért nem nyújt ilyen támogatást egy gyártó sem, mert nem lenne sok értelme.
a kijelzőknél az icc profil - profi körülmények között - hardveres kalibrálás eredménye, amikor az eszköz az adott panel és felülete, az adott panel vezérlő, az adott vga, az adott driver, felhasználó és fényviszonyok alapján határozza meg a beállításokat.
kereshetsz tesztekben azonos modellen kalibrált profilt, beállíthatod szemre esetleg segédprogrammal, vagy kalibráltathatod.
16core - 32thread - 64gb
-
Segnior_Barthez
senior tag
Üdv Urak. ICC profilt hol szereztek be a masinához?
A HP semmilyen támogatást nem nyújt ezzel kapcsolatban. A harveres oldalakon lévőek pedig elég...sutácska eredményt prodkálnak. Osszuk már meg, ha van nektek. Link, egyebek...!https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
norbert83
csendes tag
sziasztok segitséget szerenék kérni.van egy Hp nx 9010 em,a baj csak az,hogy egy baleset végett a kijelzöm összetört vagyis a komplett felső rész.nézegettem de tul drága az én pénztárcámhoz,hogy vegyek egy felső részt kompletten.de találtam egy compao presario-t ami olcsó és a felső része jó.a kérdésem a következő.hol tudom megnézni,hogy az enyémre esetleg rá lehet-e építeni a már említett compao presario felső részét.vagy szerintetek jó lehet rá?,
-
dh66e
veterán
Esetleg valaki tudja a választ mert érdekes a problémám.
Tegnap óta elkezdte játszani azt a noti hogy nem ismeri fel az usb-re csatlakoztatott merevlemezeket ill pent.Ezt a két egymás mellett lévő aljzaton csinálja.A harmadik aljzaton mindegyik működik rendesen.A merevlemezekkel minden rendben van lecsekkoltam a pen egy noname1 gb (my flash) cucc.Ma reggel meg se nyikkannak és ha lehúzom őket a win7 állandóan órákon keresztül kidob egy ablakot hogy a csatlakoztatott eszközt nem ismeri fel,pedig már nincsenek is rajta. Délután rádugom és mintha mi sem történt volna minden működik rajta rendesen.
Mi okozhatja ezt: win7,usb aljzatok haldoklanak vagy valamelyik eszköz kavar be, esetleg vírus?Hogyan tudom kiszűrni?
Most nem is rakok rá semmit mert nem akarok nagyobb galibát és nincs rajta gari.Köszi akárcsak a tippeket is. -
-
urdug
aktív tag
Üdv' mindenkinek
Van egy HP nx6110-es laptopom. Megérett egy nagytakarításra és az Istennek sem tudom szétszedni, minden csavart kitekertem a hátlapjából, és semmi!
Valahol valami fogja még mindig! Csak azt nem tudom, hogy mi.
Szét vet az ideg, valaki tudva segíteni?! Help you!
Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!
-
kutga
nagyúr
MOD
Ilyen is van, ez új, mi a különbség a kettő között?
Gondolom ha a másik megy ez is menni fog. Jelenleg Voda feltöltőkártyás mobilnetet használok USB Stickkel, akkor ha jól sejtem a kártyát beszerelve és SIM kártyát a laptopba téve így fogok tudni netezni a 3G hálózatokon.
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz mokus1 #22874 üzenetére
Üdv!
Köszönöm, ez használt termék, de független, újonnan kb kétszer ennyibe kerül, remélem jól fog szuperálni.
Ugye jól sejtem hogy nem ebbe megy a SIM kártya hanem az akksi alatt lévő foglalatba?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
papa019
senior tag
Sziasztok!
Probook 4330s-em van Switchable Graphics-al.
Valahogy lehetséges feltenni az új AMD Mobility Drivereket (tudom, hogy hivatalosan nem támogatott), vagy kénytelen vagyok várni a HPra, amíg összerakják a saját driverüket?Papa
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
A 6465b-hez néztem ezt a 3g modult, elképzelhető hogy menni fog benne?
És ha igen, akár én is bele tudom rakni?
-
Kácsa
aktív tag
válasz Ulius80 #22864 üzenetére
Szia ! Az alapjárati hőmérséklet kb. 40-45 'C kéne legyen,egy proci újrapasztázás jó lenne.Viszont sok változásra ne számíts,a videokártyája Intel GMA900,e 510 szerint.Játéknál a procit fogja használni ,valószínűleg max-on.
A képen amit feltettél az 1-es az elvileg a chipset,a 2-es az a wi-fi kártya.ZoLee
-
Ulius80
tag
Sziasztok!
Nemrégiben hozzájutottam egy hp510-es laptophoz,és alapjáraton eléggé melegszik a cpu-ja(50-55 C)Szétszedtem,kitakarítottam a ventinél,és mégis!esetleg egy újrapasztázás segíthet rajta?A másik az,hogy ha neten játszok pokert(machopoker),akkor felmelegszik 80 C-ra is,sztem ez brutal meleg!!Ha tudnátok valami megoldást erre,nagyon megköszönném!Tettem fel képet,amin 1. és 2. van,azok nem tudom hogy mik,nem vagyok valami számítógép zseni!Segítségeteket előre is köszönöm!!Sziasztok!http://kepfeltoltes.hu/120201/hp510_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
"A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"
-
Segnior_Barthez
senior tag
Údv Urak, egy renew masinához jutottam hozza, és nagyon szorakoztató ez a tórük billentúzet... majd lecserélem
kérdésem: hogy a gránátban van az, hogy egy lejért licenszú Win7 Prof 64-es op rendszer van rajta? a 7601-es verzio. tőbb mint érdekes, hogy előttem bontja ki a srác, és otthon HP rendszergazdaként bejelentkezhető és megy a win?%! ötlet?https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
revezehun
tag
Üdv!Az lenne a kérdésem,hogyToshiba Satellite C660D jó lenne-e játszásra is ?
Köszönöm Előre!
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
válasz Rellind #22858 üzenetére
Nem tudom mennyire melegszik, gyanítom i7el igen i3-i5el nem jobban mint a többi.
A kártya FullHD-ban esélytelen a FULL-ra főleg a BF3. a mw3 még talán.Egyébként ez egy 6770m picit gyorsabb memóriával semmi más.Ja mw2öt szerintem el-el viszi FHD maxon. de élsimitok ilyesmik kikapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
Rellind
senior tag
Üdv.
A HP ENVY 17 még melegszik?Keresőben csak ilyen hozzászólásokat találtam.
A HD 7690M mire elég? BF3,CODMW2 fullon viszi?
Köszönöm. -
Thusor
őstag
válasz adnoctum18 #22855 üzenetére
Örülök hogy megoldódott. Nekem is ilyen garim van, örülök hogy nekem is ilyen egyszerű lesz majd ha bajom van a géppel.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
adnoctum18
senior tag
Nos summázva az egész garanciális ügyintézést:
2540p, zsanértörés-kijelzőcsere
HP NBD, Onsite Care Pack
A bejelentés utáni napon megtörtént a javítás úgy, hogy Budapesttől 300+ km-re kellett kiszállni miatta.Teljesen elégedett vagyok, bár minden így működne!
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
zsolthee
senior tag
válasz tantalkondi #22850 üzenetére
Inkább az op.rendszer vagy az MBR hányhatta össze magát.
BIOS-ban (F10) nézd meg, milyen eszközök vannak engedélyezve bootoláskor!
Ha így sem megy még azt próbáld ki, hogy a vinyót kiveszed majd visszarakod.
Self test engem még nem vert át... -
kutga
nagyúr
A tapipadhoz nekem is lenne egy kérdésem, úgy emlékszem amikor megvettem a gépet tudta az oldalsó görgetést (6465b), azóta új Win7 került rá, touchpad driver is felment, de most nem működik ez a funkció, és a driver beállításokban sem találtam.
Kérdés merre keressem, mit telepítsek? Synaptics touchpad driver van fönt.
-
mokus1
addikt
válasz tantalkondi #22850 üzenetére
Nézd meg a csatlakozókat ha tudod.Ha CD-ről sem bootol az már gáz.Addig elkéne mennie amíg megtalálja a meghajtókat.
Én inkább a sata vezérlőt hibáztatnám.[ Szerkesztve ]
-
tantalkondi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2510p laptopom hdd problémával, remélem ti jobban értetek hozzá, láttatok már ilyet (én nem )
A következőket produkálja:
hdd elindul, felpörög
win nem indul róla, 'non system disk or disk error'
cd-ről sem tudok bootolni, (vélhetően a hdd hiánya miatt)
BIOS: 'HDD self test' hibátlanul lefut + 'HDD SANITIZER': nem tud kommunikálnitegnap sentinelben még 100/100as volt...
előre is kösz minden segítséget
Laci -
adnoctum18
senior tag
válasz Thusor #22836 üzenetére
Én is így gondolom.
Főleg hogy gyakorlatilag a rendeltetésszerű használattól megadta magát a zsanér egy év alatt.Tegnap felhívtak hogy belefér a gariba a javítás, ha lesz alkatrész akkor jönnek.
Ma pedig felhívott a szervizes és mondta hogy már úton van.Hát így.
Elég korrekt ügyintézés.
-
plus44
veterán
Egy HP 4520s típusú gépen megoldható, hogy a tapipad oldalsó, görgetésre alkalmas része bírjon a kinetikus görgetés funkciójával? Ugyanis a Synaptics csak olyan görgetést ad hozzá, ami láthatóan szakaszos, előre megadható sorokat görget le, de ha jobban meglököm a tapipadot, nem pörög tovább a lap, hanem megáll. Van erre valami driver?
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
tomka31
csendes tag
Hello!Adott egy HP presario cq 61-es laptop.Az a probléma vele,hogyha bekapcsolom,kb. 3 mp után kikapcsol.Újra bekapcsolom,még bios-ig sem jut el,majd egy pár perc után kikapcsol.Kiprobáltam egy másik táppal,azzal sem bootolt fel.A venti benne,nagyon zajosan pörög.Mi lehet vele?Valaki találkozott hasonló hibával?
-
Thusor
őstag
válasz adnoctum18 #22833 üzenetére
Na az durva lenne ha nem férne bele a garanciális esetekbe az, hogy elrepedt a kijelző kávája. Szerintem erről nem a felhasználó tehet ha egy üzleti felsőkategóriás gépet rosszabb anyagból raknak össze.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
HP 630 B800-as notebookról van valakinek tapasztalata?-mennyire strapabíró, érdemes e beruházni rá
Sajnos nem ismerem a HP notebookokat, ezért kérdezem.Köszönöm!
-
adnoctum18
senior tag
Fejlemények:
Felhívtam a szervizt, rögzítették a bejelentést. Kértek képeket a hibáról és telefonon fognak értesíteni majd hogy belefér e a garanciális ügyintézésbe.
Remélem bele fog.Ha minden rendben megy és lesz alkatrész akkor ki fog jönni a szervizes és helyben megcsinálja a gépet, pont úgy ahogy a gari alapján várható.
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Adott egy HP Compaq 6820s notebook amiben szeretnék memóriát bővíteni. Jelenleg 1 GB PC2 5300 van benne. A kérdésem az , hogy amennyiben "S" jelölésű, tehát 1 GB PC2 5300S memóriát tennék a az "S" jelölés nélküli mellé, működnének e együtt?
-
mokus1
addikt
válasz Teodor52 #22819 üzenetére
Nem egészen.
Van az APU amiben a cpu és a vga integrálva van.
Az apu cpu-ja:A6-3400
az apu Gpu-ja:AMD HD 6520G
Itt fontos tudnod hogy az apunak nincsen saját dedikált memóriája hanem a rendszer memóriából csíp el.
Előbb egyébként hülyeséget írtam a "G2" jelzés jelenti azt hogy dual graphics, a sima "G" csak az APUban lévő VGA-t jelzi szóval jelen esetben egy integrált chip van.Igen jól értelmezed viszont 2 integrált grafikus kártya sose lesz egyszerre!
A G2 jelzést akkor kapja ha van egy dedikált VGA a APU-ban lévő mellé, és igen ilyenkor crossfire-ban dolgoznak együtt. -
zoli03
őstag
Van valamilyen program, ami ki tudja olvasni a 6910p ventilátor-fordulatszámát?
-
Teodor52
senior tag
Sajnos elbizonytalanítottak egy két email-el a kinézett laptoppal kapcsolatban!
Ami notebook-ot ajánlottak az ez:
[link]
és azt írják, hogy jobb minőség mint a HP Pavilion g6-1201ehSzerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
válasz mokus1 #22765 üzenetére
Ezzel kapcsolatban annyi kérdésem lenne, hogy az általad leírtak esetében az integrált és a pci-express slotba csatlakozó videokártya crossfire módban üzemel,de ha, G2 jelzést kap, akkor van két integrált grafikus kártyánk és egy a pci-express foglalatban amelyek crossfire módban üzemelnek?Mint pl itt:
[link]Jól értelmezem?
[ Szerkesztve ]
-
pumukli23
senior tag
válasz sziku69 #22809 üzenetére
Képernyőn foltok általában vagy fizikai behatás, vagy valamilyen hőhatás miatt alakulhatnak ki (szerintem). Billentyűzetet nem nagyon tudom, hogy jön ide, lehet, hogy olyanra gondoltak, hogy táskában annyira benyomódik a kijelző, hogy a billentyűzet finoman összekarcolja (több Asusnál láttam már ilyet...).
Nézd meg hol vannak a foltok. Ha becsukod vannak-e pont a foltoknál "kiálló részek" a tapipad, billentyűzet, kéztámasz környékén. -
zsolthee
senior tag
válasz bernuit #22811 üzenetére
Van Windows-os verzió így frissítheted op.rendszer alól. Ha lefutott az exe utána csak újra kell indítani a gépet és kész. Nagyon egyszerű, nem igazán lehet elrontani.
Figyelj, hogy töltőn legyen a számítógép. Még véletlenül se kapcsoljon ki a frissítés alatt.[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
sziasztok!
van nekem egy viszonylag új probook 4530s-em, w7 home premiummal, és van egy idegesítő problémám, mégpedig az, hogy néha megszűnik működni a hangrendszere. ez abban nyilvánul meg, hogy a youtube videók szaggatnak mint az állat és semmilyen hangot nem adnak ki, valamint a winamp sem. de nem ám úgy, hogy elindul a szám, de nincs hangja, hanem még csak elindítani sem képes a zenét... ilyenkor egy restart segítm de baromi idegesítő... van valakinek ötlete mitől lehet ez?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bernuit
csendes tag
válasz zsolthee #22810 üzenetére
A VGA drivert már frissítettem, utána helyreállt a dolog. Kipróbáltam újraindítással és kikapcsolással is, és mindig visszajött a kép. Éjszakára kikapcsoltam a gépet és kihúztam a konnektorból, de az aksi fel volt töltve. Reggel amikor bekapcsoltam, akkor újrakezdődött minden. A BIOS frissíthető kizárólag Windowsból, vagy újraindítás után, a bootoláskor is van vele valami dolog?
-
sziku69
őstag
válasz pumukli23 #22787 üzenetére
Ok, de mi okozza ezeket a fehér foltokat? Illetve nem igazán folt formájúak hanem teljesen szabálytalan alakúak!! Hallottam valahol, hogy a billentyűzet miatt lehet, de nem értem milyen összefüggésben van a kettő. Engem nem igazán zavar, de ha tényleg a billentyűzet miatt van esetleg, akkor egy billentyű csere esetleg megoldhatná a problémát?
-
sanya3078
csendes tag
Lenne nekem egy network nbi 600 -as lapot ahoz kellene kábel a vinyóhoz
-
sanya3078
csendes tag
sziasztok!szeretnék segítséget kérni ha lehet
-
bernuit
csendes tag
Sziasztok!
Egy HP Pavilion dv5-1060eh típusú laptopom van, ami az utóbbi időben egy nagyon érdekes hibát kezdett produkálni. Mielőtt leírom, hogy mi a gond, fontos tudnotok, hogy általában külső monitorral használom a gépet, és a fedél le van csukva.
A hiba a következő: amikor nincs a külső monitor csatlakoztatva, és bekapcsolom a gépet, nem kapcsol be a képernyő, viszont a hangok alapján a Windows (Win 7 32 bit) rendben elindul, "vakon" gépelve be is tudok jelentkezni. Ha a gép töltőre van téve, és a bejelentkező képernyőn lecsukom a fedelet, majd újra kinyitom, bekapcsol a képernyő, de csak a 3/4 része, és a felbontás is lecsökken 1024x768-ra, ennél nagyobbat pedig a Windows nem enged beállítani. Bejelentkezés után kihúzom a töltőt, megint lecsukom a fedelet, a gép alvó módba kapcsol, majd szinte azonnal felébresztve -az esetek többségében- bekapcsol a teljes képernyő, és visszaáll az 1280x800-as normál felbontás.
A kontakthibát én kizárnám, mivel ha egyszer bejön a kép, bárhogy mozgatom a képernyőt, utána nem tűnik el. Az ismételt alvó módba kapcsolás, majd ébresztés szintén nem rontja el a képet, de ha újraindítom a gépet, vagy kikapcsolom, újra kell kezdeni a játékot. Ja igen, ez a hiba a particionálás és a Windows újratelepítése után is megmaradt...
Van esetleg valami ötletetek?
-
lbalog01
tag
nnna, a HP assistant csak vista vagy attól fölfele......
A 7-el nincs baj /ellentétben a vistával ami egy sz.r/, de amíg nem tudok minden apróságot buzerálni benne, mint az xp-ben, addig max 2. oprendszer lehet...
szóval a kérdés maradt:
HP 620 missed mikrofon XP alatt***ROGER***
-
dh66e
veterán
-
adnoctum18
senior tag
válasz pumukli23 #22799 üzenetére
Nem ezzel fogom!
Meglátjuk, remélem azért összejön.
Személyesen csak Budapesten lehet bevinni a gépet, vagy van esetleg vidéken (Szombathely) is valami szerviz?
Csak ha esetleg buknám a dolgot...---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest