- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
cassius.clay #23599 üzenetére
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
cassius.clay #23596 üzenetére
P7450/P7550-es sem sokkal gyengébb, és árban olcsóbb is, persze csak akkor ha a chipset támogatja
-
Misi1979
őstag
válasz
cassius.clay #23596 üzenetére
Milyen van most benne?
-
kozyadam
tag
válasz
kozyadam #23592 üzenetére
Idő közben annyira jutottam, hogy a HP magyar honlapján megtaláltam a TV Tuner drivert, amiben benne van az infra érzékelő is. (http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp47501-48000/sp47552.exe)
Letöltöttem, fel is tettem, de jelezte, hogy fent van már. A kicsomagolással felülírta a fájlokat a C:\Program Files (x86)\HP USB DVB-T TV Tuner mappában, és a Vezérlőpult Programok és szolgáltatások listájában is van egy bejegyzés, ami régi, tehát elméletileg már fent van.
Újratelepítettem, de még mindig semmi. Az elemet tavaly vettem, augusztus környékén, de mivel nem volt használva, nem hiszem, hogy lemerült volna. Még mindig szoftveres gondra gyanakszok.
Valakinek tipp esetleg?
Köszi előre is! -
Misi1979
őstag
válasz
cassius.clay #23593 üzenetére
Tippem szerint még a kijelzőt is le kell hozzá szedned. A prockók általában a billentyűzet alatt foglalnak helyet, de nem férsz hozzájuk a hűtés miatt, aminek az eltávolításához alaposan szét kell szedni a gépet.
De ez csak egy tipp, nem egy gépnél jártam már így.
-
cassius.clay
senior tag
Meg tudja vki mondani, hogy a HP ProBook 4310s processzor bővithetőségéhez szét kell szedni az egész gépet, vagy csak lekapom az alját és hozzá lehet férni a procihoz?
-
kozyadam
tag
Sziasztok!
A gépemen (Pavilion dv6-3010eh) újrahúztam a Win7-et, és elméletileg minden drivert feltettem, de nem működik a távirányító.
Az eszközkezelőben nincs ismeretlen hardver, viszont ha lenyitogatom az ágakat, egyik sem tűnik távirányítónak.Itt is nézegettem a driverek között, de nem találtam távirányítóra utaló jelet.
Meg tudnátok mondani, hogy merre induljak el? Hol találok drivert?
Köszi,
Ádám -
pumukli23
senior tag
válasz
ktommy91 #23587 üzenetére
Kiegészítés:
Úgy tudom a szervizben jelezheted is, hogy hibásan szerepel a rendzserben a garancia idő, és akkor átírják a számla alapján a dátumot. Hallottam olyanról is, hogy ezt automatikusan megcsinálják. Főleg régebbi szériás renew gépeknél fordul elő, hogy sokáig álltak egy raktárban, és közben fogyott a garanciaidő. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
ktommy91 #23589 üzenetére
Mert a kereskedőhöz is valamikor odakerül a gép.
Én pl nem a weboldalon néztem meg.Az én gépemen van HP Support Assistant, beolvassa a gép Serial-jat + típusát és ki is dobta, hogy a 2011.december 06án vásárolt gépem garanciája 2011 okt-tól már ketyeg
, én ezt fogom figyelembe venni, amikor még veszek hozzá plusz két évet, mert garanciaidőn belül lehet hosszabítani.
-
ktommy91
addikt
válasz
Yuden.Yari #23588 üzenetére
Igen, becslés ami lehet teljes baromság is. Pl. az én gépemre amit külföldről vettem 2011 júliusában és 2 év gari van rá, az ellenőrző 2011 márciusától 2012 áprilisáig írja a garit.
-
ktommy91
addikt
válasz
Yuden.Yari #23586 üzenetére
Számlával igazolod a vásárlás dátumát, onnantól él a garancia.
gfefe: A hpshop-nál érdeklődj a kiterjesztésről.
-
Yuden.Yari
csendes tag
válasz
koshmar #23583 üzenetére
Őőő bocs egy kicsit értetlenkedek: ha a HP tegyük fel legyárt és beregisztrál egy gépet 2012-01-01-jén és 1 év garit ad rá, de én csak 2012-06-01-jén veszem meg ezt gépet szintén egy évvel, akkor ha rákeresek a szériaszám alapján, azt fogom látni, hogy már csak fél év van rá? A garancia idő a vásárlás napjától indul, nem? És a szervizes pl. miből fogja látni, hogy mikortól indult az én gépem garanciája? Nem hiszem, hogy a vásárlást igazoló cetlit kérik el mondjuk egy HP szervizben (simán hamisítható)..vagy mégis? Valaki felhomályosítana, hogy hogyan is működik ez a dolog? (Pl hardveraprón is láttam, hirdetést, amikor ezt a weboldalt linkelték, hogy lehet ellenőrizni a garanciát, de honnan tudja a nagy-nagy-nagy HP központ, hogy az adott noti garija mikortól számítva 1/2/3 év?)
-
gfefe
őstag
A garancia kiterjesztés lehetősége engem is érdekelne, hogy miként is zajlik avagy lehet e venni + ba ha már megy a gép a kezében az embernek egy ideje.
Valamint, hogy honnan deritheti ki az ember, hogy pontosan mennyi is a gari ha nem bízik a gari papírban
-
Z86
őstag
Nekem mindenféle zavaró körülmények miatt egy optikai meghajtó csere tartott 6 hétig, szóval minden előfordulhat.
Amúgy nem természetes, de előfordul az ilyesmi, gondolom nem küldik hozzá az alkatrészt. Én a helyedben a szerviz vezetőjét nyaggatnám, hátha meg tudja gyorsítani a folyamatot. -
Thusor
őstag
Szerintem kifogtál egy rossz példányt. Általánosságban szinte csak jókat tudok mondani a HP gépekről és a szervizükről. Budapesten egyébként a Notebookstore szervizébe érdemes vinni a gépeket...nagyon jók. A páromnak már szereltek ott, és gyorsak voltak. Nekem eddig még nem igazán volt így velük dolgom a saját gépem esetében mert helyszíni garis.
Ami a garanciakiterjesztést illeti, azt úgy tudom, hogy csak a gép megvásárlásától számított 1 hónapon belül teheted meg. Ha jól emlékszem akkor már módosították az 1 éven belüli garancia-kiterjesztést.
-
Tyren
aktív tag
Így a semmiből írom ide, de szerintetek természetes, hogy egy HP ProBook 5320m-es noti kijelzőcseréje már három hete tart és még mindig nem jött meg az alkatrész a szervízbe (feb 13-án vittem be a gépet)?
Azért vettem HP-t, mert elég jókat írtak a szervízekről. Erre itt kálváriázok vele már vagy 3 hónapja.
Ez általános, vagy kifogtam a rossz szervízeket (már a másodiknál járok, mert először azt hittem, hogy én vittem rossz helyre)?
Azon gondolkozom, hogy veszek hozzá garancia kiterjesztést, de ilyen garanciáért nem szívesen adnék pénzt, akkor inkább megszabadulok a géptől, amint lehet... -
Yuden.Yari
csendes tag
válasz
zonusz #23576 üzenetére
HD Sentinel mit mond a HDD-ről?
-
zonusz
aktív tag
Elitbook 8460 induláskor rettenetes hdd hangot ad, mintha lemezt karistolna valaki. Ez normális? Az első bekapcsolás óta csinálja, egyébként működik és utána csöndes, de ez!
-
pumukli23
senior tag
válasz
marciart11 #23573 üzenetére
Nézz szét hardveraprón, esetleg hátha találsz íbéjen olcsón.
6910p/30p-re rámegy az ibm sapka is, lehet a tiedre is, abból van ~250ért is aprón. -
marciart11
aktív tag
sziasztok!
Tudja valaki hogy NC2400 hoz honnan lehetne a pöcökegér kék pöckét beszerezni?
Mert elöregedett -
Szabacs
tag
Sziasztok!
Lenne itt egy Pavilon G6 1206EH laptop, amin a wifi nem hajlandó működni/kommunikálni. Valami Atheros lapka van benne, hp supportról leszedtem a drivert, fölteszem, de semmi.
Nem állnak rendelkezésre kapcsolatok, mondja a Win7.
Hálózati kártyáknál a Win7 látja az Atherost, meg valami Microsoft Virtual Wifi Miniport Adaptert, de nem lehet wifi hálózatot keresni.
Valami tipp?
-
Thusor
őstag
válasz
cassius.clay #23569 üzenetére
Tiéd tuti nem az. Itt megnézheted, hogy ennek az ebay-es alaplapnak nincs benne proci, szóval a tiéd tuti cserélhető.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
cassius.clay #23565 üzenetére
Kösz
-
Thusor
őstag
válasz
cassius.clay #23563 üzenetére
Én onnan tudtam meg, hogy helyszíni garis a gépem. Behalt a hangkártyám, alaplaphibás lett. A melóhelyemre kijött a szervizes, szétszedte darabokra a gépet és előttem kicserélte, kérdezem a procit nem teszi át az újra, azt mondta nem kell...eleve rajta az újon, tehát integrált.
De az ebay-en is meg tudjátok nézni, hogy alaplap csakis procival eladó, ja és durván 100ezer forintért. [link]
-
gfefe
őstag
válasz
DigitalAngel #23559 üzenetére
Köszönöm a tanácsot
Idő közben meglett
Gépemben i3 van egy kategóriájában gyengus darab.
8 giga ram. és 6770m 1gb ddr5 -
cassius.clay
senior tag
válasz
CharlieDrop #23564 üzenetére
Up neki
-
CharlieDrop
veterán
-
DigitalAngel
tag
gfefe: Az Fn gomb és funkciói gyárilag meg vannak cserélve az újabb Hp-kba.
BIOS->System Conf.->Action Keys Mode->Disable
A szoftveres vezérlő-része pedig ez:[link] de nem driver mert nem mint hardver van jelen.
Ha maradt valami az eszközkezelőbe az általába kártyaolvasó vagy az ujjlenyomat olvasó, de hardverID alapján ki lehet deriteni.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
cassius.clay #23552 üzenetére
Garisan viszont procit ne cserélj, azt már a szervizben sem tolerálnál, mert jobban bontani kéne pár dolgot,főképp ha úgy helyezkedik el a proci. Probookok kiváló gépek, az tuti
@gfefe: milyen proci, milyen vga?
-
cassius.clay
senior tag
válasz
Yuden.Yari #23554 üzenetére
Azért ne feledjük, hogy ezekben gyárilag 4 cellás akku van s a vinyójuk 7200-as fordulatú alapból. Nekem nem az alap vinyóm van, hanem egy külön vásárolt 1 év garis wd scorpio blue
Az akku 2:30 percet bir, tapipad hibátlan. Gari pedig mondom, fél év van a gépen -
Yuden.Yari
csendes tag
válasz
cassius.clay #23550 üzenetére
Valóban jó kis gép (masszív, pofás), de pont 2 napja járt nálam egy ugyanilyen példány, és a gazdája szerint vásárlás után 3 héttel tönkrement a tapipad (nem öntöttek rá semmit), aztán rá 2 hétre megadta magát az akksi. Utána hosszú csend, és most 1 évre rá úgy került hozzám a gép, hogy 5%-os a vinyója...szóval azért az ördög nem alszik.
Ettől független én is ProBook vásárlását tervezem, remélem az enyém majd jobban bírja... -
gfefe
őstag
Na itt vagyok.
Végre teszteltem rendesen a gépsast
Kapott szegény hideget meleget is.Maximálisan meg vagyok elégedve a géppel.
Billentyűzet nekem kiváló. Jól használható.
Vga bőségesen sok egy notiba.... poénból crysis 2-t feltettem és 1366x gamer opcióban dx11 ben 50fps körüli értékeket dobál. de inkább felette.
Proci aida64 cpu queen ben 14500 pont ami notiban megint sak bőséges.Úgy jó ez a gép ahogy van.
Kicsit féltem a hangjától, de a netes tesztek elrémitgetése ellenére szerintem nem hangos sőt! Annó az msi és a toshiba gépem 3x ilyen hanggal ment.
Kiváló anyaghasználat. Alig melegszik..... Magyarul nagyon úgy érzem jól tettem le a voksom a "kis" HP mellett. -
Thusor
őstag
válasz
cassius.clay #23550 üzenetére
Nem igazán szokott lenni gond a probookokkal és az elitbookokkal. Jó persze lehet kifogni éppen egy hibás példányt,de javítás után már jól fog menni, és egy szinte örök társ marad. Én már csak tudom a kis 2540p-el.
-
Thusor
őstag
válasz
cassius.clay #23548 üzenetére
Már ha kapsz hozzá. Mert azért az ebay-en sem lehet mindent megkapni...ezt elhiheted nekem, mert már volt rá példa. Általában a Lenovo thinkpadok azok amikkel jól járnak az emberek használtan, mert minden alkatrész megkapható hozzá ebay-en, és még könnyű is beszerelni a dolgokat.
-
Thusor
őstag
válasz
cassius.clay #23545 üzenetére
Viszont ha egy új gépet veszel akkor ahhoz jár 2-3 év garancia. De ha te egy régi, már nem garanciás gépre költesz részletekben mondjuk összesen 70-80 ezer forintot...és utána 4 hónap múlva alaplaphibás lesz akkor mehet minden eladásra ami még használható a hibás gép bontásából, ahelyett hogy vett volna az ember egy újabb de legalább garanciális gépet. Én így gondolom, de ettől természetesen másnak más lehet a jobb.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
cassius.clay #23545 üzenetére
Ha eladod a mostanit, abból is kipótolható az SB-s gép ára, persze ha nagy a különbözet, én is inkább a proci csere mellett tenném le a voksom, vagy mondjuk egy kisebb SSD-t a rendszernek
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
cassius.clay #23543 üzenetére
Lehet, de akkora sebességnövekedés tapasztalható a Sandy Bridge-s gépeknél, hogy inkább elgondolkodik az ember rajta.
Egy P9500/T9400-es proci ára 15 ezer körül mozog T9400, és ha átszámolod, most beruháztál 10ezerért RAM-ra, meg 15-20 a proci , már is 30 ezer forintnál járunk
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
cassius.clay #23541 üzenetére
szerintem 1333ast nem fogja egyiksem kihajtani, 1066ot is csak egy kettő. pl. de nem biztos hogy érdemes beruházni ezért procira.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
cassius.clay #23539 üzenetére
A procid nem hajt ki többet 800 MHz-nél, szóval a memóriákat is visszaveszi 800-ra
-
cassius.clay
senior tag
A ram upgrade megtörtént, kezeli a gép a 8GB DDR3 ramot (ProBook 4310s). (Kingston 1333Mhz-es van benne, elméletileg ezt is kihasználja, tehát nem folytja le 1066-ra-legalábbis ugy tudom)
Nem tudjátok ilyenkor mit lehet mág állitani a gépen, hogy érezzem a sebességkülönbséget a 2Gb ramhoz képest? Mert nem nagyon érzem. Ez a lapozo fájl cucc hogy is van? Tudom, ha 8GB ram van a gépben, akkor nem nyul le a vinyóról a lapozofájlnak külön memóriát; de ez automatikusan kerül beállitásra, ha beleraktam a gépbe a 8GB ramot vagy nekem kell kézzel állitani rajta? Ha nekem akkor hol és hogyan? -
Sanyabá
senior tag
-
gfefe
őstag
Egy kis segítség kellene. A kis DV6 os gépemnél milyen program kell a gyorsgombok beüzemeléséhez?
Ezen kívül maradt egy azonosítatlan eszközöm telepítés után pedig elvileg feltettem mindent.
Van a HP-nak automatikus driver azonosítója? -
Sanyabá
senior tag
válasz
cassius.clay #23529 üzenetére
Valamit félre nyomtam
,de íme:[link]
-
gfefe
őstag
NA végre megjött a gépem!
Íme én is beszáltam a topikba!.
Első tapasztalat a "kis" dv6 6002 ről az, hogy gyönyörű
esztétikus kivitelezés... gyors.... bővebb tesztelgetés újratelepítés után.Egy negatívum viszont már van. szereti az új-lenyomatokat és nem csak a titkosító résznél
-
Sanyabá
senior tag
Most van ez a gépem:[link] 4-dik éves,és hibátlan, s volt hibátlan.
A lényeg ezt szeretném lecserélni egy újabbra, amiben legalább kamera van. Elsősorban használtban gondolkodom,vagy ez beszámításával újban. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
cassius.clay #23525 üzenetére
Jó ötlet most felbővíteni 2*4GB-tal / ha mondjuk memóriaigényes alkalmazásokat használsz pl/ illetve én a helyedben azt csinálnám, hogy veszel most 2*4GB 1333-ast , beleteszed, ha pedig később esetleg váltasz mégis frissebb gépre, akkor átköltözteted abba a RAM-okat
-
Hunter2
addikt
hp 2510p notiba ultrabaybe lehet sata vinyót rakni?
-
pumukli23
senior tag
válasz
cassius.clay #23521 üzenetére
mire kell 8 giga ram?
-
gfefe
őstag
válasz
cassius.clay #23521 üzenetére
Másak az igények
Én szeretek vásárlásnál a korra is figyelni és a fogyasztásra.Bocs ha félre értettél nem szapulni akartam a notid
-
gfefe
őstag
válasz
cassius.clay #23519 üzenetére
Kérdés már csak, hogy érdemes e bővíteni....
Én a helyedben eladnám még korrekt áron és amit a proci/ram esetleg hdd bővítésre szánnál vennék egy príma mai gépet olcsón itt ph-ról.
de ez én vagyok
-
gfefe
őstag
válasz
cassius.clay #23517 üzenetére
Mind ez azért biostól is függ, de vigan viszi a 4 giga ramot.
Legegyszerűbb rákeresni árultak e ebből a típusból 4 gigás kiszerelésben... akár itt aprón.
Egyből megkapod a választ -
Graphics
Jómunkásember
válasz
cassius.clay #23515 üzenetére
Szerintem vinnie kellene 2*4GB-tal, de még majd megerősít/megcáfol esetleg valaki
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
cassius.clay #23513 üzenetére
Proci? típusszám? serial?
-
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
HP ProBook 4310s meddig bővíthető? 2x4 GB DDR3 ramot kezeli?
-
shagy
tag
válasz
DigitalAngel #23511 üzenetére
Mennyit érhet ez most szerinted? mennyiért érdemes megvenni most egy ilyet?
-
shagy
tag
válasz
DigitalAngel #23508 üzenetére
na még egy kérdés...
Elérhető max memóriáról merre találok információt?
-
gfefe
őstag
Na én áldom a magyar postát.... miért is ne holnap jönne... ma nem hozta a lapost.
-
shagy
tag
válasz
DigitalAngel #23506 üzenetére
Gondolom garivesztés nélkül nemnagyon lehet beletennem egy másikat, csak szervíz által?
-
shagy
tag
Sziasztok,
lehet h vennék egy HP Pavilion dv7-6101sg (LS079EA#ABD)
Kérdés, hogy ebben van-e két hdd hely?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Inspiron 5441 14" FHD+ IPS Snapdragon X Plus 16GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 5570 15,6" FHD+,i7-12700H,64GB DDR5,4TB NVME,RTX A1000 4GB Munkaállomás,gyári gari
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv magyar vibill gar
- P15 Gen2i 27% 15.6" FHD IPS i5-11500H RTX A2000 16GB 1TB NVMe ujjlolv magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon Laptop 14" i7-8565U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest