- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
HP aksiknál mi a megfelelő karbantartási procedúra? Ha nem használom mindig az aksit, inkább csak hálózatról akkor érdemes mondjuk 2 hetente lemeríteni és feltölteni? Ezzel elkerülhetőbb az aksi romlása? Ti milyen trükköket használtok?
-
Atipapa
csendes tag
Hát ez tényleg egy gőzgép .
-
spyduck
nagyúr
Információ tudásbázis növelésre
A HP üzelti gépeibe kapható Long Life akkumulátor: [link]
3 év garanciával rendelkezik, hosszú élettartalmú és ahogy néztem a konfigurátorba kb 3000ft-al drágább, mint a sima akkumulátor, megéri ezzel választani a notebookot.
-
spyduck
nagyúr
Akinek kell OLCSÓ Elitebook 8440p gyorsan csapjon le rá [link] -130.000ft
2013. 12. hóig ( majdnem 2 év) Next Business Day garancia van rá, leellenőriztem!
-
kutga
félisten
válasz
ExtremeClock #23285 üzenetére
Tényleg nem nehéz frissíteni de sajna az én gépemhez nincs frissebb BIOS (6465b). Úgyhogy egyelőre kihasználatlan marad a 3G modul.
-
kutga
félisten
válasz
ExtremeClock #23283 üzenetére
Igen? Merre?
Mindig féltem a BIOS frissítéstől, HP notebookoknál egyszerű megcsinálni?
-
kutga
félisten
válasz
ExtremeClock #23267 üzenetére
Na beszereltem a 3G modult, de sajna a BIOS nem támogatottként látja és letiltja. Sajna így nem fogom tudni használni, talán csak ha BIOS frissítéssel esetleg támogatott lesz, de azt meg félek megcsinálni és egyáltalán nem biztos hogy az új BIOSszal is működni fog.
-
más tapasztalta már, hogy a 543x-es probookján kontakthibás lenne a jack csatlakozó?
rohadt idegesítő, hogy a hangszórók helyett random módon a laptop hangszórói szólalnak meg. a füles probléma megoldódott, de ez továbbra is fennáll. viszotn ezért meg nem akarom visszavinni, mert a gépre szükségem van
asszem nem veszek többet hp-t.
-
eastsider
nagyúr
vannak renew hp-k. tessék érdeklődni a notebookstorenál
-
csigacska
tag
válasz
Misi1979 #23273 üzenetére
T-nél lenne elvileg részletre így leginkább csak ez a laptop jöhet szóba, a keret megvan rá 1-ben is, de így azért könnyebb lenne, ha egy nem várt kiadás is beesne még. Plussz 2 év hűség vállalással 85k-ra jön ki, ami szerintem elég baráti, ilyen árban nem tudok semmi alternatívát.
(#23275) Misi1979 : Az a gond, hogy ami T-home-os lehetőség lenne az egy kb 300k-ba kerülő samsung, a korábban forgalmazott Acer Aspire 5755 átrakták a t-mobile-hoz mobil internet mellé.
Teljesen alap dolgokra kellene a gép, semmi extra elvárásom nincs, csak annyi a lényeg, hogy megbízható legyen.
-
csigacska
tag
Sziasztok!
Erről a HP Compaq 630 (Intel Celeron B800 (1500 MHz) , 500 GB HDD , 4 GB RAM DDR3, és egy nem dedikált videókártya) kinek mi a véleménye?
Munkára, netre kellene elsősorban a gép, néha 1-2 régebbi játék (maximum GTA San Andreas szintű és régiségű játékok). Mennyire megbízható ez a széria, 1 cseh tesztet találtam róla eddig, de ha valakinek van tapasztalata ezzel a géppel, kérem ne tartsa magában az infót.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
KZP
őstag
Tudtommal nem annyira a tuner kártya kódolása a lényeg. Nekem is van egy USB-s, még régen vettem, amikor nem volt ez az MPEG4-es szabvány a földi sugárzású tv adók terén.
A saját szoftverével nem működött, viszont egy megfelelő alkalmazás segítségével már igen, ami tudja az MPEG4-et. -
LacBp
tag
Szóval...
dv5 1180eh tv tuner mpeg4 minidgtv témában!
Kértétek,hogy bizonyítsam képpel az állításom!
akkor
[ez a tunerkártyám] és ha jól emlékszem akkor péntek vagy szombati duna tv -s Mága show -bólHa nektek más a tv -tunereket, akkor elnézést! s kérlek szóljatok! Nekem az eladó srác azt mondta, hogy ő ezzel vette újonnan boltból.
Kíváncsi vagyok a Ti tapasztalataitokra is!
-
kutga
félisten
válasz
ExtremeClock #23265 üzenetére
Az is igaz, jól tudom hogy te is ilyet használsz?
HP oldalán találtam egy drivert hozzá, elvileg jó lesz:
MOD
Bár nézem ez XP, nekem meg 7-es van. -
kutga
félisten
válasz
ExtremeClock #23263 üzenetére
Világos.
A drótok is feliratozva vannak? Vagy egyértelmű melyik melyik?
-
kutga
félisten
Ma megjött az UN2400-as 3G modulom, este be is szerelem, kíváncsi vagyok be tudom-e üzemelni.
Kérdés, hogy valamire kell-e figyelni amikor berakom a gépbe? Nyilván megfelelő irányban kell betolni, viszont a gépház alatt van két csatlakozó, a kártyán pedig egy MAIN és egy AUX feliratú. Ezeket is be kell kötni vagy anélkül is jó lehet?
Alatta a wifi modulnál úgy emlékszem mindkettő rá van kötve a kártyára. Ja igen, és hol találok hozzá drivert? A gépem adatlapján csak UN2430-hoz van.
-
dh66e
veterán
válasz
pumukli23 #23259 üzenetére
Köszönöm a választ akkor ezt rosszul tudtam.
Jó hogy mondtad.Most ment eddig lanról a net kihúztam a kábelt bekapcsoltam a wifit és most megy wifiről szépen.
Az is működik ha be van kapcsolva a wifi és csatlakoztatom a lan kábelt akkor mindkét hálózati kapcsolatot látja.Még azt megnézem hogy ha újraindítom a gépet és csak wifizni szeretnék akkor mi a helyzet.
szerk:
Meg is van, be volt kapcsolva kilépés előtt a wifi és bekapcsolás után rögtön bekapcsol és hibaelhárítót sem kell futtatnom. -
pumukli23
senior tag
válasz
adnoctum18 #23257 üzenetére
Legfrissebb flash van fent?
-
pumukli23
senior tag
Nem kapcsol be automatikusan, meg kell nyomnod a gombját.
Olyan elképzelhető, (ha a biosban be van állítva, hogy a kettő nem mehet együtt) hogy ha bedugod a lan kábelt, akkor bontja a kapcsolatot wifin, majd kihúzod, csatlakozik. De ehhez előtte bekapcsolva kellett lennie a wifinek. -
bcrics
tag
Üdv, Van vkinek ehhez hasonló vagy ugyanilyen gépe?
HP Pavilion dv6-6144caMivel nálam még csak 2 napja van így érdekelne vki olyan véleménye aki már régebb óta Nyűzi, de eddig meg vagyok vele elégedve
Érdekelnének Kulisszatitkok, mire allergiás a rendszer, a recovery particióból hogyan lehet varázsolni drivereket új oprendszer telepítés esetén, stb.Gpu tulajdonságai, mennyire melegszik stb.
a négy mag mennyire van kihasználva játékok alatt, kell e vmit külön beállítani hogy minden a lehető legnagyobb részletességel ki legyen használva, Gpu-proci-ram? -
adnoctum18
senior tag
A youtube nálatok is gyilkolja a gépet?
Tekeri a ventit mint állat és melegszik is tőle. Másnak is van hasonló tapasztalata? Gondolom a flash térdelteti így le szegényt.
Win7, 64 bit. I5 proci.Régebben nem volt vele gond.
-
dh66e
veterán
Közben próbaképpen kikapcsoltam egy funkciót a biosban és van megint wifi,de csak ha lefuttatom a hibaelhárítót..
....és működik a wifi gomb is.
Viszont az érdekelne hogy tudom ezt kikerülni.Úgy tudtam ha kihúzom a lan kábelt a notiból akkor a wifi automatikusan bekapcsol vagy ehhez kell valamilyen beállítást eszközölnöm?Mi tartja a wifit tiltott állapotban? -
csabiks
senior tag
Van valami program ami minden drivert feltesz nekem? Olyasmi megoldás érdekelne mint amit a lenovo is biztosít a thinkpadekhez. köszi
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
Ma úgy döntött a wifi hogy nem kapcsol be win7 alatt a HP620-on.Ritkán használom így de ma kellett volna.
Amióta megvan a gép csak egyszer használtam wifivel akkor is csak a hibaelhárító lefuttatásával tudtam működésre bírni,de nem foglalkoztatott a dolog.Most lefuttattam a hálózati hibaelhárítót de nem tudja megoldani.Wifi gombra nem reagál a billentyűzeten.Biosban még nem mertem turkálni nem akartam semmit elcseszni.
Van valakinek tippje hogy mi a lehet vele vagy mivel próbálkozzam? -
SzaboZE
addikt
válasz
ExtremeClock #23244 üzenetére
Proxy nincs beállítva a böngészőben?
-
Misi1979
őstag
válasz
ExtremeClock #23249 üzenetére
Szerintem valami illesztőprogram bekavar.. csak olyan lehet, aminek köze van a hálózatkezeléshez, tehát wifi, wwan, esetleg lan. A wwan programjai valószínűleg jók, a másik kettővel kellene kezdened valamit. A hp honlapjáról leszedtél minden drivert?
Esetleg ezt írd be parancssorba: netsh winsock reset catalog
így, egymás után. XP alatt működött ez a parancs, win7 alatt passz.Sajna nem vagyok informatikus, csak ezeréve laptopon dolgozom.
-
Letöltöttem a HP winyó firmware frissítő programját
Nagy nehezen megcsinálta a bootdrive-ot (FAT32-es 8GB drive-ról nem volt hajlandó bootoloni, egy 1GB-os FAT16-ról elindult). Viszont a már vagy fél órája a indul(?) a FreeDOS. Annyit ír hogy -InitDisk
A BIOS frissítésekor is várt egy csomót ennél a pontnál, de vhogy beröffent, és sikerült frissíteni a legújjabbra. Dez ez vhogy megakadt.
Nálatok (ha már csináltatok ilyent), meddig tartott? -
Misi1979
őstag
válasz
ExtremeClock #23246 üzenetére
Márpedig valami nincs fent normálisan.
Én leszedném a wifi illesztőprogiját és felraknék egy másikat pl.
Az ipconfig-os parancsokat megcsináltad?
-
Misi1979
őstag
válasz
ExtremeClock #23244 üzenetére
Akkor nem a kártya a hibás, a windows beállításaival van valami probléma.
Mindent feltelepítettél a géphez? alaplap dolgai? hálókártya, wifi stb? service pack?
-
Misi1979
őstag
válasz
ExtremeClock #23242 üzenetére
start menü, futtatás
-
Misi1979
őstag
válasz
ExtremeClock #23240 üzenetére
ipconfig /release és utána ipconfig /renew próbaképp?
Valami beállítás nem stimmel szerintem, anno nekem sem ment elsőre. Amit még megnézhetsz, az a motionCM programja, keress rá guglin.
-
Misi1979
őstag
válasz
ExtremeClock #23238 üzenetére
Gyorsan feladod..
Ezt próbáltad már?
-
ExtremeClock
aktív tag
Azthiszem feladom a 6930p és a mobilnet küzdést. Felkapcsolódik a hálózatra de a dns-el valami nem megy,
-
bcrics
tag
válasz
ExtremeClock #23236 üzenetére
Honosítani szerettem volna, de a premium változaton ez nem volt elérhető.
-
bcrics
tag
válasz
ExtremeClock #23234 üzenetére
Közben Sikerült megoldani a problémát.
Mm, nemigazán eredeti ultimate. -
bcrics
tag
Sziasztok,
Eme laptop tulajdonosa lettem, HP Pavilion dv6-6144ca .Az alábbi problémám lenne, a gyári Windows 7 premiumot letoltam, és egy Ultimate verzió csücsöl most fenn, (Windows 7 x64 hun Sp1 ultimate verzió.)
A fentebb linkelt oldalról le is szedtem a driverek nagy részét, de a Wifi drivert sehogy sem tudom telepíteni, a kártya típusát sem tudom, hogy melyik driver kellene nekem, egyébként egyik Wifi driver sem települ fel.A Hdd-n lévő recovery és hp particiókat meghagytam abban a reményben hogy innen majd a Drivereket fel tudom rakni, de nem tudom hogyan kéne működésre bírjam, Hp assistant managert is feltelepítettem, de ez sem segít.
Szóval az a kérdésem lenne hogy ha már van egy gyári recovery particióm akkor erről hogyan tudnám feltelepíteni a drivereket?
Alap esetben ugye a partició tartalma rejtve van, nem férek hozzá semmihez sem.
Illetve ha vki tudja milyen wifi driver kellene ehhez a géphez az elég klafa lenne -
sziasztok!
van egy kb 3-4 hetes probook 4530s-sem, és egy elég furcsa probléma lépett fel... a héten kezdődött a dolog, hogy ha bedugtam a jack csatlakozóba hangfalat, vagy fülest, akkor random módon szakadozott rajtuk a hang, és a laptop hangszóróján lehetett hallani, mintha kontakthibás lenne. ez a mai napon odáig fajult, hogy ha fülest dugok rá, azon nem hallani semmit, a gép hangszóróin pedig elhalkul a hang. tapasztalt már más is ilyet?
nem szeretném feltétlenül emiatt visszavinni garanciáztatni, mert akkor ki tudja, hogy meddig nem lesz gépem, viszont a hiba felettébb zavaró és idegesítő...
köszi minden hozzászólást!
szerk: az is elképzelhető, hogy valami szoftveres hiba van a dologban? pl most filmnézés közben csak a hangszóró halkul el, a fülesen nem hallom a filmet. viszont a rendszerhangokat, pittyegéseket pedig a fülesen hallom... elég fura ez nekem
-
pumukli23
senior tag
Sajnos ezt nem tudom, én még 239-nél járok.
(Egyébként pl egyes hp tintapatronokban van egy szavatossági idő ami ha lejár, akkor se enged nyomtatni ha tele van.. Bár gondolom ott csak egy gyártási idő van a csipen, és a nyomtató tudja, hogy azóta mennyi idő telt el.. De akkuknál ilyesmiről nem hallottam még..) -
LacBp
tag
Sziasztok. Az akku checkerrel néztem a bootolásnál hibásnak jelzett akkum. azt írta 701x volt töltve...
Nektek hány töltést bírt ki? A cellákat néztem, ránézésre (mérve, kicsit terhelve) jóknak tűnnek. Lehet hogy 5-600 töltés után tilt az elektronika?
dv5 1180eh
-
Thusor
őstag
Energiatakarékosság szempontjából ha aksiról megy a 2540p, akkor érdemes bekapcsolni a fényérzékelőt, vagy inkább manuális fényerőt én állítsam be?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egyik ismerősöm mondta hogy telepítsem már újra a gépét. Ami egy HP 620 típusú laptop. Pontos verziószámot nemtudok mondani de ez nemis lényeg mert nem hardveres gond van hanem szoftveres.
Alapból járt hozzá egy Win 7. Mielött akartam volna csinálni egy újratelepítést ( azt amit a gyár adott a lapihoz win 7-et ) megnéztem és megvolt minden, recovery partíció meg tools partíció. Ez eddig okés is de most kezdődtek a gondok.
Halvány lila foggalmam sincs hogy kell ennél a hp gépnél a partícióról visszaállítani a wint. Nyomtam boot-nál egy esc - > majd F10 de itt nemtaláltam semmi olyat ami arra utal hogy pl gyári beállítás visszaállítása vagy bármi ilyesmi. Volt egy olyan hogy factory defaults vagy mi, már nem emlékszem. Rámentem ok restart semmi. Akárhogy kutakodtam a bootnál a beállításoknál sehogyse tudtam előhívni a recovery menüt. Mit rontottam el? tudnátok segíteni?
köszönöm előre is.
üdv: jozsi252
-
Beléptem a klubba (HP 8510p), és a kezdők kérdései következnek:
A kereskedő leradírozta a recovery partíciót (ha volt rajta).
- A Vista-s telpítő (merthogy (angol)OEM Vista Busines matricája van) / honnan szerezhető be?
- Vissza varázsolható vhogy a recovery paríció (F11)?- A szomszéd Petike MSDN-es Vista-ja elfogadja a gép OEM kódját?
-
Sanyabá
senior tag
Én is szeretnék egy 17 colos ,matt képernyős notebookot vásárolni max.120 ezer-ig!
-
eastsider
nagyúr
mostanában hol tudok beszerezni renew hp-t?
12-13-as elitebook kellene
nem az apróra gondolok, számlás kellene -
csabiks
senior tag
Sziasztok!
Hardveraprón vettem egy HP Pavillion DV6-6b08eh (AMD A8, 2 videokartya, 1 TB vinyo, 4gigaram))
A srác nem adott számlát, és jóval a bolti ár alatt vettem. Hol tudnám leellenőrizni a garanciát? Vagy érvényesíteni? Holnap lesz 1 hete hogy vettem, de még nem foglalkoztam vele. Elvileg új. Crystaldisk alapján már 10 órát ment előtte, de lehet még a gyárban szöszöltek vele annyit. Egyébként elvileg nem renew, de ezt hol lehet megnézni?
Akinek ilyen gépe van a bal shift meg bal ctrl elég fura hangot ad ki ha lenyomom, de szinte minden billentyű ilyen hangot ad ki ami a bill szélén van, érdekes.. nektek is ilyen?
Elég szerencsétlenül van partícionálva, de mivel gyári win7-es nem akartam letúrni, a kérdésem az lenne,van rá mód hogy saját windowst tegyek fel, illetve saját magam partícionáljam? és mégis megmaradjanak a recovery funkciók (F11) ?
A gép egyébként valami elképesztően jól össze van rakva, leszámítva a billentyűzetet.
A monitort kalibrálta közületek valaki? Vagy honnan tudok letölteni színprofilt? Fényesnek elég fényes, de elképesztően hamis színeket ad.
Továbbá az ujjlenyomat olvasó, ha jól érzem valami fóliaszerű valami, volt már dolgom ujjlenyomat-olvasós géppel, de ott valami masszív cucc volt, ezt meg érzem hogy szinte mozog rajta. Ez ilyen? ( am pontos, és jol mukodik)
Köszi a válaszokat!
üdv. -
SzaboZE
addikt
válasz
ExtremeClock #23200 üzenetére
Nem raktároznak a szervízek, a HP beküldi, szervíz beépíti. Pár nap alatt meg szokott lenni. De a Te problémád olyan, hogy szerintem akkor is beviheted, ha már megjött az alkatrész, persze egyeztetés után.
-
SzaboZE
addikt
válasz
ExtremeClock #23192 üzenetére
Jaja emberpuha a cég
Ha kihagy a gomb, akkor garis csere.
-
Thusor
őstag
Vettem a 2540p gépemhez egy 9 cellás akkut. A laptop azt jelzi a leden hogy teljesen feltöltötte, vagyis kéken világít, de a Windows azt írja 99% (csatlakoztatva, töltődik). Ezt már több mint 30 perce írja. Vajon így fel fogja teljesen tölteni vagy nem?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
ExtremeClock #23200 üzenetére
??????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elden Ring
- Fujifilm X
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest