Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:27:44

LOGOUT.hu

Honda topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46501) z123456789 válasza BigBlackDog (#46500) üzenetére


z123456789
addikt

Meg, meg. :K
Simán leszarom, hogy ennyi a km benne.
Szépen néz ki, FL, és ha még kiderül, hogy valamelyik CRX Accord topicosé, akkor meg nincs is több kérdésem. :D
Mondjuk én csak nyálat csorgatok, nem "az életem autója" projekt következik. :D

[ Szerkesztve ]

(#46502) BlacKSouL válasza Buster17 (#46495) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Ha csak azt akkor lásd az előzőek, ha máson is ott van már a foga, akkor meg alvázvédelem.
Nálam is okádékul néz ki az alsó fertály, de mindig minden szerelő megnézi, évek óta, és azt mondják, hogy ááááá, ez ilyen, nem kell vele foglalkozni. Eddig így is voltam, de miután 3 éve a jobb hátsó kerékív első hegesztésénél, most meg a bal oldali küszöb vezetőülés alatti részén kezdett kidudorodni a fényezés, és könnyezni kifelé a sárga lét, úgy döntöttem, hogy most lezárom a dolgot és megcsináltatom az üregelést. Ahogy néztem képeket, az alvázvédőből, de minimum a passziválóból pedig jut akár még a lengőkarokra is, de majd kiderül.

A Parci által javasolt úr pedig elvállalta és nem 1-2 éves határidővel, szóval aki gondolkozik rajta, lehet hogy nála érdemes érdeklődni, de majd érdemben akkor tudok nyilatkozni, ha már kész, és olyan amilyennek lennie kell. Mondjuk nála az átfutás 1 hét, azt mondta azért, hogy minden rendesen meg- és kiszáradjon, és ez így elsőre biztatónak hangzik. Ahhoz mérve mindenképp, hogy itt a környékünkön van egy karosszériás aki szintén elvállalta volna, de úgy, hogy reggel viszem, délután már kész... akkor nyilván szimpatikusabb az 1 hétig szárad verzió, még +120 km-t bevállalva is.

Amúgy szánalom, hogy így 8 év után egy ilyen, télen többnyire fagymentesített(fűtött) garázsban tárolt autó is ennyire meg tud indulni, és a legváltozatosabb helyeken dudorodik kifelé a rozsda.
Még viztázhatnék egy sort a Hondával, hogy szerintük mit jelent az x év átrozsdásodás miatti garancia, és milyen huzavonával járna érvényesíteni, ha egyáltalán, de kiindulva a totalcar-on megjelent Mercedes kiszbuszos sztoriból erre se időm, se pénzem...egyszerűbbnek tűnik megcsináltatni, és remélni, hogy egy ilyen kezelés újabb 6-7 évvel kitolja a teljes komplett szétrohadás állapotát.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#46503) Qru válasza BlacKSouL (#46502) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ha kész lesz írd meg a tapasztalatokat. Ha jó és pl nem furkálja szitává a küszöböt akkor a nagyobbik vasat én is elvinném hozzá majd...

mod:

Átrozsdásodás elleni garancia csak akkor él ha végig márkaszervizbe volt hordva és a felületi rozsdára amúgy sem vonatkozik. Ki van ez találva.... :(

Ha télen is használod akkor bizony a só nagy károk tesz a kocsiban. És az folyamatosan marja még szárazon is. :(

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#46504) BlacKSouL válasza Qru (#46503) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Ok.

A megfurkálás engem is zavar, de ha vannak gyári üregelőpontok, és azok ésszerű helyeken vannak, és a ledugózást meg tudják csinálni ésszerűen és úgy hogy éppen ott ne kezdjen el újra rozsdálni, akkor inkább legyen rajta szakszerű lyuk, mint hogy a rozsda egye mindenhonnan belülről.

Annakidején a Ladánkat is megcsináltattuk, igaz ismétlést meg felülvizsgálatot nem csináltattunk, így 12 évig nem is volt nagy baja, csak minden lukon nyíláson kibuggyant a védőanyag, és sokáig még találtunk csutakolni való pontot. De azt nem furkálták, szóval nem is tudom hogy üregelést kapott-e, vagy csak alvázat. Mindenesetre 18 év után a korszerűtlensége miatt azért is adtuk el, mert már egy soksok elemet érintő újrafényezés után is egyre több helyen dobta ki magát a rozsda, különösen az elején a hűtőrács alatti részeken, ajtókon, stb.
Ugyanezt nem szívesen nézném végig a Civicen, bár hasonló jelek már most is vannak rajta. De mivel valószínűleg még meg kell tartanom a kocsit jó ideig, muszáj ezzel állagmegóvást csinálni.

Az igaz, hogy rohadt nehéz vele dolgozni, de én ha sok pénzem lenne biztos megcsináltatnék saválló lemezből egy autót. Mint a DeLorean volt. Nem csak rozsdamentesből, nemnem. Rendes 4404-ből. Meg minden elemét ami érzékeny ilyesmire. És rohadjon meg az útszóró só.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#46505) Qru válasza BlacKSouL (#46504) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Betiltanám a francba a sózást leginkább. :( Nem csak a gépeket vágják tönkre de a környezetet is nagyon szennyezi.

A ledugózást rendesen meg tudják oldani amiatt ne félj. :K

#nincsbennetarcsi

(#46506) BlacKSouL válasza Qru (#46505) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Amennyi sót kiszórnak, annak az árából vehetnének kismillió gumicsíkot a kotrólapát aljára, és rendesen le kéne túrni amikor olyan hó van, de főleg időben, nem amikor már odafagy vastag jégdombokat képezve ahogy az autók összetömörítik. De hát ha más országban lennénk csodálkoznék is ezeken.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#46507) Qru válasza BlacKSouL (#46506) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Amit a főkefe csinál az vállalhatatlan és még viccnek is rossz.

"Felkészültünk a télre de hóra nem számítottunk."

#nincsbennetarcsi

(#46508) BlacKSouL válasza Qru (#46507) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Ez országos probléma. Szerintem parancsba van adva, hogy nem érhet hozzá a koptatócsík az aszfalthoz, mert minden műszak végén ellenőrzik, és akinek leért aznap azt már ki is rúgják. Csak ezt tudom elképzelni oknak arra, hogy a havazásos időszak, vagyis havas utak 95%-ában magasra emelt lapáttal közlekednek. Ha pedig véletlenül túrnak, akkor azon utakon ahol valami miatt oldalirányba lejt az útpálya, szinte kizárólag a magasabb oldalra túrják a havat, hogy átmeneti olvadáskor biztosan keresztülfolyjon a hólé az úton, hogy az újabb fagyásnál garantált jég legyen.
Ez hosszú évek tapasztalata, és sosem sikerült még megcáfolniuk.
Ahogy azt sem értem, hogy a sóval kiszórt sóder hogy a gyíkba tud megmaradni hónapokig, hogy minden egyes esőnél vastag ótvar sárréteget verjenek magukra és egymásra az autók... bezzeg a szar régi rendszerben rendszeresen láttam útmosó gépeket, és nem csak Csernobil után, hanem minden ilyen hószezon után tisztességesen feltakarították a járdát és az utcákat, és nem a szél fújta szanaszét az autók által porrá őrölt sódert mint manapság, és nem a centi vastag rétegen kellett taposni meg autózni.
Nem tudom az elmúlt 20 évben láttott-e valaki útmosó gépet....nem a nyári locsolóra gondolok, hanem a seprős mosós verziókra.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#46509) martillo válasza BlacKSouL (#46502) üzenetére


martillo
tag

Szia,

Az alvazvedelmes sztori vegere en is nagyon kivancsi lennek majd, tedd majd kozze a tapasztalatokat, velemenyedet a forumon, lszi!
Van mar kozelito idopont, hogy mikor csinaltatod meg?

Udv

(#46510) Bandi18 válasza Bandi18 (#46491) üzenetére


Bandi18
tag

Erre esetleg valakinek van tippje ? köszi

(#46511) BigBlackDog válasza Bandi18 (#46491) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Vonóhorog van esetleg rajta?

(#46512) runner 125 válasza Qru (#46503) üzenetére


runner 125
nagyúr

Nah pontosan ezért szoktam téli szezonban legalább havonta 1x az autó alját is átmosni.
Van frankó permetezőm, azt autósamponnal és forróvízzel felengedem, befújom az egész alját vastagon habbal, amíg dolgozik a cucc addig pont lemosom az autót, majd alulról kezdve leveretem slaggal az egészet.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#46513) Qru válasza BlacKSouL (#46508) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az a baj, hogy ha elkezd esni a hó akkor már sóznak. Akkor is ha 2 hópihe esik le. Egyszerűen szar a működési szabályzatuk.

De ha érdekel itt egy cikk róla: [link]

runner: Az alvázmosást én sem spórolom el télen. :K

#nincsbennetarcsi

(#46514) Qru


Qru
MODERÁTOR

10 lóerőt izmosodott az új Honda Civic Type R - [link]

#nincsbennetarcsi

(#46515) Bandi18 válasza BigBlackDog (#46511) üzenetére


Bandi18
tag

Sajnos nincs :S Ezért is vagyok bajban. Mert tető-re nem lehet és csomagtartóra sem. Az üléseket meg nem akarom lehajtani, mert így nem tudunk 3-an utazni...

(#46516) BlacKSouL válasza martillo (#46509) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Ok.
20-án viszem hozzá, és a hét végén hozom el, de majd megbeszélem vele, hogy elhozhassam hétvégén, ne kellen már plusz egy hétfőt szabadsággal meg utazással ellőni.
Megcsinálta volna már ezen a héten, de hétfőn mondtam neki, hogy dolgozom is, szabit se tudok kivenni, meg péntek-szombat kell a kocsi, jövő héten meg ő nem lesz, úgyhogy áttettük.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#46517) tboy93 válasza Qru (#46514) üzenetére


tboy93
nagyúr

Én inkább a forma miatt választanám a 10g tepertőt, még ha kevesebb is lenne pár LE-vel mint a 9g. Futóműről is jókat olvastam, kíváncsi lennék egy 9g vs 10g typer tesztre.

(#46518) Qru válasza tboy93 (#46517) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

TC biztos kap majd tesztjárgányt belőle. :K

#nincsbennetarcsi

(#46519) BlacKSouL válasza Qru (#46513) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Elolvastam a cikket, de bizonyos dolgokat nem egyértelműsít, azok biztos a nem publikus szabályzatban vannak részletezve.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#46520) bbubby00


bbubby00
őstag

FélOFF.
Nyárigumi vásárlás előtt állunk. 225/55r17 méretben mit ajánlotok?
Családi autóra lesz, tehát száraz/nedves tapadás egyaránt fontos.
Rainsport3? ContiPremium5? Esetleg valami más bevált cucc?

Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5

(#46521) Qru válasza bbubby00 (#46520) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Conti5 jó de elég gyorsan kopik a Rainsport meg szárazon nem olyan ász.

Firestone RoadHawk vagy Hankook K125-t vennék. Előbbi kicsit keményebb (inkább túra abroncs) utóbbi kicsit lágyabb (sportosabb) keverék.

#nincsbennetarcsi

(#46522) Tsebacsi válasza bbubby00 (#46520) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Primacy 3 vagy P7 Cinturato még.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#46523) bbubby00 válasza Qru (#46521) üzenetére


bbubby00
őstag

rain-fireston-hankook 35alatt van árban
conti-primacy-pirelli 40-45
Hankook bejövősnek tűnik így elsőre ár/érték arányra!

(#46524) tboy93:
Tényleg a megbízhatóság a lényeg, ha kell 200nál is tartson!

[ Szerkesztve ]

Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5

(#46524) tboy93 válasza bbubby00 (#46523) üzenetére


tboy93
nagyúr

En olyat vettem asszony gepere tavaly, teljesen korrekt gumi.

(#46525) Qru válasza bbubby00 (#46523) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nekem is kell új nyári pacsker és szintén Hankook és a Firestone között vívódom... :K

Ár/érték arányban ezek a legjobbak.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#46526) bbubby00 válasza Qru (#46525) üzenetére


bbubby00
őstag

Igen, na este átnyálazom az asszonypajtással aztán péntekre ideér ha holnap megrendelem. 31eFt 2017es dottal.
VTi meg Toyo TR1 205/50r15öt kapott nyárra, az is hétfőn lesz felszerelve.

Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5

(#46527) Qru válasza bbubby00 (#46526) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Előre haladott állapotban vagy én még csak odáig jutottam hogy megpucoltam a felniket. :D

#nincsbennetarcsi

(#46528) bbubby00 válasza Qru (#46527) üzenetére


bbubby00
őstag

Felnipucolást ne emlegesd. :DDD :DDD
Spúr voltam huszon ezret kiadni a homokszórásra, mert a króm szél miatt olcsóbban senki nem vállalta, így vasárnap faterral nekiestünk és kézzel lecsiszoltuk mind a 4felnit. 2napig nem éreztem az ujjamat... :D
Most szombaton kap egy alapozó réteget + újrakell így csiszolni, vasárnap pedig színre lesz fújva, hogy hétfőn lehessen vinni szerelőhöz. Szombaton megyek haza vidékre, akkor elhozom a a fényezőtől a kocsit.
Most szinte olyan vagyok, mint egy kisgyerek karácsony előtt :U :C

Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5

(#46529) yodamester10


yodamester10
őstag

Kis segítséget kérnék mert nem vágom a témát.Adott az esőérzékelő az accordban ami auto módra van rakva,de lehet tekergetni + - állásba.A videóból se tudtam meg pontosan mit befolyásol.
[link]

(#46530) tboldi válasza bbubby00 (#46528) üzenetére


tboldi
nagyúr

Majd kérünk képeket! :D :R

(#46531) BlacKSouL válasza yodamester10 (#46529) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Nagy általánosságban azt figyeli az esőszenzor, hogy mennyi esőcsepp, milyen sűrűn esik a szélvédő szenzorablakára. A tekerővel azt állítod, hogy 5 csepp eső, vagy 10 vagy 20 vagy 50 csepp érzékelése utan töröljön egyet.
Esőérzékelő nélkül a tekerő az intervallumos törlés sűrűségét állítja, hogy 1, 3, 5,10 stb másodpercenként töröl egyet.

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#46532) zsole84 válasza Qru (#46525) üzenetére


zsole84
senior tag

Érdemes körülnézni. Pont 2 hónapja sikerült vennem 26.700 Ft/db áron 225/45R17 Y Primacy 3 AO Grnx-et (2016 év végi gyártás )innen: gumi . Igaz, most 34.000 körül van, de mikor én nézegettem is nagy különbségek voltak az árak között.

(#46533) Qru válasza zsole84 (#46532) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Itt néztem én is. 100 Ft-al drágább lett a FS teganaphoz képest.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#46534) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Ma láttam egy szép Integra Type R-t a XI. kerületben. Hófehér, a motorháztető fehér karbonmintás fóliával lefedve, hófehér alufelnikkel, piros belsővel. Patika volt kívül/belül, pedig a G-s rendszám alapján nem egy mai csirke. Öröm volt látni.

Nem vagyok benne biztos, de asszem ez volt az. Ha esetleg valaki ismerné a tulajt, elismerésem küldöm számára, tényleg nagyon szép állapotban volt a jószág! :K

[ Szerkesztve ]

(#46535) BlacKSouL válasza zsole84 (#46532) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Hat ez marhaerdekes, hogy itt 4 gumi kiszallitasa ingyenes, de a gumi dragabb, a gumiabroncsok.hu-n meg a gumi olcsobb, de penzbe kerul a kiszallitas. Es szallitasi dijtol nem tudnak eltekinteni. Az uzemelteto meg azonos.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#46536) yodamester10 válasza BlacKSouL (#46531) üzenetére


yodamester10
őstag

Kösz,letesztelem.

(#46537) zsole84 válasza BlacKSouL (#46535) üzenetére


zsole84
senior tag

Egyik napról a másikra változhat az ár. Vredestein volt a kiszemelt, de írták, hogy nincs raktáron, ekkor találtam rá a Michelin-re.

(#46538) makaveli666


makaveli666
senior tag

Hát mégis csak honda lett. Remélem jót választottam :)

(#46539) Qru válasza makaveli666 (#46538) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Grat. Üdv a klubban. :))

#nincsbennetarcsi

(#46541) demars válasza z123456789 (#46501) üzenetére


demars
addikt

Úgy úgy :C Nagyon pöpec a járgány :K
Meg ugye nem szabad elfelejteni, hogy állapotot veszünk nem km-t! :U

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#46542) tboy93 válasza makaveli666 (#46538) üzenetére


tboy93
nagyúr

Na, tök zsír :K Jó lesz az a fella a gép alá.

(#46543) z123456789 válasza makaveli666 (#46538) üzenetére


z123456789
addikt

(#46538) makaveli666
Jaj de kis stájzig a kordé. :C
Látom nem vetnek meg egyéb Honda típust sem. :D
Vagy azzal ti voltatok? :D

(#46501) z123456789
:)

(#46544) makaveli666 válasza z123456789 (#46543) üzenetére


makaveli666
senior tag

Nem :) Juha Lacitol van. Ha ismered. Van egy par Honda :)

(#46545) z123456789 válasza makaveli666 (#46544) üzenetére


z123456789
addikt

:N Nem ismerem.

(#46540) maximuss
Huh! Remélem csak valami kamu hír ez is. :)

(#46546) BlacKSouL válasza maximuss (#46540) üzenetére


BlacKSouL
addikt

És a kiszállítás is lassul...

Legalábbis míg az elmúlt években rendeléstől számított 24-36 órán belül mindig megjött, most a hétfőn rendelt és hétfőn vissza is igazolt, sőt már hétfőn "szállítás alatt" státuszba kerülő, raktárkészleten lévő gumi szállításáról még semmi hír...pedig állítólag felveszik velem a kapcsolatot előtte, hogy egyeztessenek. De holnap nem jó, szóval hétfőtől előbb nemigen lesz meg ami meg már egy hét.
Mondjuk eddig nem is onnan rendeltem...

Ez viszont az utóbbi években megszokott szállítási határidőhöz képest már szinte soknak tűnik.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#46547) Qru válasza z123456789 (#46545) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nem tudom de a gumisom olvasta tuti, mert rögtön emelt a gumi árán egy kicsit. :D

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#46548) Kobe


Kobe
veterán

Nah, kocsi jobbra huz problema ujra....nyari guminal amugy is csinalok egy futomuallittatast, de voltam Iminel is, semmit nem talaltunk ami indokolna

Kormanykerek kb fel centit dol jobbra, a kocsi ugyanilyen mertekben huz. Elokukaztam a meresi lapot a futomurol, kerekosszetar tast megneztem elol hatul, poccre a megengedett tartomany kozepen van (0.000-0.018-at enged, 0.009 a tenyleges ertek)

Kerdes, hogy mi okozhatja meg, ha az osszetartas oke ? Gumi ? De ha csak a gumi miatt, akkor a kormanynak sem kene alapbol ugy beallnia,ezert gyanus kicsit nekem
A kormany nem lotyog, szoval nem hiszem, hogy valani csapagy vagy fogaskerek kopott volna meg benne....lehet csak egy kormanymu allitas kene neki?

(#46549) BlacKSouL válasza Kobe (#46548) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Úgy látom ez most egyre többeknek jön elő..
Guruláskor is jobbra húz, vagy inkább gyorsításkor?

Nekem régebben gyorsításkor volt, de nem tudtam behatárolni az okát. Akkoriban volt egy padkázásom, meg utánállításom, de nem emlékszem előtte vagy utána éreztem inkább. Mindenesetre azóta volt gumicsere, fékcsere, illetve komplett agy+csonkállványcsere, és most jó. De hogy valójában melyik oldotta meg, nem tudom. mod: Ja bocs, meg jobb első axiálcsuklót is cseréltek, meg kormányösszekötőt...de a hiba megszűnését nem tudom ehhez sem kötni igazán.

Mindazonáltal az enyémnek olyan érzékeny a futóműve, hogy ha az út akár 0,5 fokban valamerre lejt, akkor azonnal abba az irányba elhúz. És mivel a legtöbb út menetirány szerinti jobb sávja jobbra kifelé lejt, kivéve a gyorsforgalmi utak tervezett kanyardőlését, ezért esélyes, hogy akár még ez is lehet benne. (Van olyan szakasz, ahol új építésű az út, 110-es a megengedett, és az egyenes szakasz vízszintes, de a balkanyar hosszú íve már érezhetően megbillen, befelé döntött enyhén, namost ezt a kocsi képes kormánykerék elfordítás nélkül automatikusan bevenni ;]

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#46550) z123456789 válasza Qru (#46547) üzenetére


z123456789
addikt

Azért mondom. Aki eddig nem emelt, majd most ez miatt fog, vagy bármi másra ráfogta volna. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.