Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
Magamnak emlékeztetőül: május 26., fóliázás.
-
_ak_
addikt
Szóval kértem innen-onnan ajánlatot tegnap előtt, de mág csak az M&M hívott, hogy így látatlanban egy vezéműszíj csere kb. 50k.
DunaAuto hallgat még. Saccra ez az 50k elfogadható ár nem? Bár itt nem igazodom ki az alkatrészeknél, hogy melyik márka a gyári, melyik az utángyártott.
-
BlacKSouL
addikt
Ti mikor cserélitek a téligumit?
-
Peetmeli
csendes tag
válasz
---Lasali--- #47505 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az olaj jónak tűnt, amit leengedtünk nem volt koszos, és besűrűsödve sem volt.
Ma bementem egy Honda márkaszervizbe, ott mondták, hogy az olajtól nem lehet ez a hang. Esetleg a régi olajjal halkabb lehetett, de mi nem figyeltünk fel rá. Annyit mondott még a szervizes, hogy nagy valószínűséggel a nyelestengely csapágy lehet a problémás.
Esetleg tud valaki megbízható, olcsó szervizest Budapesten belül, vagy közel dél-Pesthez?
A segítséget előre is köszönöm! -
csabi94
őstag
Mi oda úgy jutottunk be, hogy 2018-ra kaptunk volna időpontot (ez volt egy 3-4 hónapja), de még nem volt naptáruk, ezért felírták a számunkat, hogy majd hívni fognak. Rá 2 hónapra hívtak, hogy egy autó amit vittek volna összetört, vagy valami lett vele, ezért van egy lyuk. Vigyük a Hondát.
Szóval be lehet kerülni nagy szerencsével 1-2 hónap alatt is. A munkájuk igényes volt, de ezt mondanom sem kell.
-
Dashes
őstag
nem régen vettem Hondash-t EK3-hoz, 92-01 gyártású OBD1 és OBD2A ECU-hoz jó, lista.
a már új slim version 46.5 euro volt szállítással, több esetén olcsóbb..
van hozzá ingyenes app , ami tud logolni is.időm még nem nagyon volt se szenzorokat meglesni, se log elemzéshez, se fogyasztás kalibráláshoz..
fejlesztő gyereknek majd lesz pár ötletem/kérésem, mint. pl. vtec odo mellé eco odo, meg több log és kijelzés opció vagy bármi egyéb szenzor.
pályán videóval valahogy így néz ki.
zolynet: láttam készülsz mta-ra, érdekelne aznap? sajáttal nem megyek, de hasonló használat melletti log érdekelne és egy kör(ott vagy valamerre) anyós ülésen cserébe, vti még mindig listán maradt mint első vagy második auto. bár eléggé lakás utáni történet lesz belőle... -
BlacKSouL
addikt
Alvázvédelem margójára:
Levettük végre az egyik kereket megnézni és felmérni a károkat, hát... Nem lehet azt mondani, hogy nem volt alapos viszont semmiképpen nem igényes.
Ez majd egy fél napos munka lesz, míg a tárcsákról levakarjuk. És akkor a gumicsövekről nem is beszélve...
Mondjuk hogy futóműállításkor hogy fogják meglazítani a csavarokat...Szóval inkább rohadjon szivacsosra az alja, s essetek ki rajta ülésestől. Aki fontolgatná...
-
Ispy
veterán
válasz
yodamester10 #47526 üzenetére
Nekem a 16 éves accordba 9k volt darabja a feszítőnek, 3k a bordás szíjnak, 7k a vezérműszíj+munkadíj, ja ezek már kedvezményes alkatrészárak voltak.
-
Bandi18
tag
válasz
Hát nem új a kocsi 8 áves, azárt vittem a Duna autóhoz elsőre mert azt ajánlották többen hogy jó is lehet. Meg edig végig vezetve volt a könyve is nem akartam megtörni a szériát. De valóban elég nagy lehúzás.
Ezért is mondtam hogy a futóművet meg sem kérdezem inkább mert tuti valami csillagászati árat mondanak rá...
Más kérdés. A motozháztető és a jobb el a lámpa felett lévő sárvédő (?) elem eléggé durván meg van szórva kavicsnyomokkal, ahol a lemez kilátszik, és ugye emiatt felületi rozsda lett rajta. Ezt mennyibe fájhat rendbehozatni egy 8 gen Civicnél ?
még legalább 5 évig meglesz a kocsi, szóval az nem opció sajnos hogy majd a kövi vevő megcsinálja ha akarja mert addig szerintem nem fogja húzni ezt tél előtt meg kell csináltatnom hs jól gondolom.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Ha csak ennyit költesz rá...
Egyébként új autóból azért jól is ki lehet jönni véleményem szerint, persze relatív. Ha sikerül egy megbízható típus-motor hármasba beleválasztani és tartja az árát a márka is, akkor azért 6-8 év alatt összességében nem mondanám biztosra, hogy rosszabbul jár az ember. Értelemszerűen ne csak az anyagiakat nézzük, de súlyozzuk őket erősen!
-
demars
addikt
válasz
Bezony, ez ilyen sajnos
-
Bandi18
tag
válasz
spawn21 #47513 üzenetére
Hmm... Én nem vártam meg míg jelez, hanem hosszabb utak előtt mindig csekkoltam, és olyan 6000km környékén tudtam rátölteni 6-7 decit, tehát az úgy reális hogy 8000-nél szint alá ment.
De való igaz hogy előfordulhat hogy ők rontottak el valamit.
Én most viszem májusba megint olajcserére, és feszítőgörgő meg bordásszíj is cserés lesz, az talán megáll 80-ból, de a futóművet nem hinném hogy náluk nézetem meg mert horror ár a szilent csere. Azt rábízom Imire
-
martillo
tag
válasz
BlacKSouL #47521 üzenetére
Nekem Civic - 8gen Sedan - 2010
De tenyleg nem erdemes nagy figyelmet szentelni neki, mert nagypapas... En nagyon kimert sofor vagyok, de meg nekem is "tuloptimalizalt"CD-tar => akkor nyaron ne is tarazzak be ha nem muszaj, kulonben hisztizni fog a tulmelegedes miatt?
-
demars
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
martillo #47515 üzenetére
Olyan 0,4-0,6 között fog csalni lefelé, vagyis kb. ennyivel lesz több a valós.
A melegedő rádió 'típushiba', nem feltétlenül a világítás a gond, hanem szerintem elmérte az Alpine az erősítőt, vagy a 6 lemezes váltó miatt is lehet, de mindegyikben ilyen sajnos. Az a 3 hosszúkás krómozott díszelem a gombok közt valójában hűtőborda
Télen jó kézmelegítő. Nyáron meg mindig fosok hogy beleolvad a CD.
-
martillo
tag
Az unnepi orszagjaras eredmenye: fogyasztas
95% autopalya, nekem ez igy megfelelo. Kivancsi leszek, hogy a valos fogyi mennyi lesz tankolas utan.Viszont a hosszabb utazas soran eszrevettem, hogy a radio gombok durvan melegszenek, gondolom a hattervilagitas miatt. Ez masnal is igy van??? (8gen Sedan)
-
válasz
spawn21 #47510 üzenetére
Én is a Duna Autónál vettem, de az első szervíz még odébb van. 3000-nél lecseréltem az olajat, már jobb lett a fogyasztás, és pont azon gondolkodtam, hogy oldjam meg, hogy én viszem az olajat és maradjon meg a garancia is... ugyanis egyik ott jártamkor rákérdeztem, mi van ha én viszem az olajat, persze egyből azzal jöttek, hogy gond esetén a Honda megvonhatja a garanciát a motorról...
-
spawn21
veterán
válasz
Bandi18 #47511 üzenetére
nekem nem azzal volt a bajom. Ameddig nincs baja a kocsinak. Csak miután az első kötelező 20 000 km után volt, és friss jogsival, nem annyira ismerve az autót nem jelzett soha hogy gond lenne az olajjal. Majd miután beviszem 4 litert beletettek, majd 8000 km után jelez munkába menet, azonnal megálltam egy benzinkútnál. Nézve a pálcát, semmi az égadta világon nem látszódott rajta. Szerintem nem szakeszűen lett kicserélve az olaj. Na de lehet csak kifogtam valami tanulót. Továbbra is oda fogom vinni. Na meg az 10gen civicet is onnan fogom elhozni
-
BlacKSouL
addikt
A céges buszon már lecseréltettem, úgyhogy ha tényleg hó jön vicces lesz. A Civicen még a téli van. Pedig már azon is le akartam, csakhogy egyszerűen nincs annyi időm, hogy ledobassam gumissal a 4 régit, lepucoljam magamnak óvatosan de alaposan a súlyokat meg a felnit ahogy én szeretném, aztán felgumiztassam az újjal, és aztán tetessem fel a kocsira. Ez nem egy fél délután programja, szóval ennyi időm december óta nem volt úgy, hogy gumishoz nyitvatartási időben eljussak..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
---Lasali--- #47505 üzenetére
Ha megnézel egy motorolajat és egy váltóolajat, akkor azonos hőmérsékleten szinte mindig a váltóolaj lesz a hígabb, ettől függetlenül az igaz, hogy bizonyos hőmérsékleten (többnyire az üzemit nézve) nagyjából ugyanolyan a viszkozitásuk, mégis mivel eltérő jellegű, mértékű és időtartamú igénybevételnek vannak kitéve, más az adalékolásuk, tehát eltérően is fognak viselkedni. A viszkozitás jelölésük pedig alapvetően azért különbözik, hogy ne lehessen összekeverni a kétféle kenőanyag csoportot.
Mivel a motorolajat többnyire kb. évente lecseréli az ember, a váltóét pedig jellemzően 4-6 évig nem, a leeresztett váltóolaj már majdnem víz jelleget fog mutatni, míg a motorolaj jó sűrűnek néz ki. Eltérő szennyező anyagok is kerülnek bele, és másképp kell velük bánniuk is.Tehát rövid ideig, pár száz km-re elmegy a modern váltó is motorolajjal, de hosszabb távon nem lesz neki megfelelő.
más: nem tudom a holnapi hóviharokban ki járt jobban, aki nyári vagy a ki téligumin fog közlekedni..
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Peetmeli #47497 üzenetére
Azt írja a gyári leírás, hogy a gyári kell bele amit írtak előttem. A régebbiekbe 10-40 es benzinesbe való motorolajat írtak, nem hajtómű olajat. De egyébként a 75W 80 hajtómű olaj, kb ugyan úgy viselkedik mint egy 10-40 es motorolaj, mert a hajtómű olaj viszkozitását a hajtóműben levő hőmérséklethez képest írják, ami kevesebb mint a motorban levő olaj hőmérséklet.
Azt írja még a leírás, hogyha motorolajat raksz bele a honda váltó olaj helyett, akkor nehezebben fog járni a váltó, mert nincs benne a finom járáshoz szükséges adalék..
Ergo működnie kellene mindegyikkel. Valószínűleg valami véletlen együttállás okozhatta azt, hogy valami pont most csesződött el.
Mennyire volt retkes az olaj amit leengedtetek, vagy mennyire volt besűrűsödve?MÁS!
Még mindig nincs itt senkinek se V -ös accordja?
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Jelentkezem a klubba:
Kell rajta ezt-azt pofozni, látszik, hogy nem kiállításra jártak vele, de azért az árért nem tudtam ott hagyni.
Igaz a héten viszem szervizbe, igazán akkor derül majd csak ki, mennyire fogjuk szeretni egymást.Jelenleg az egyszerűség miatt a közeli szervizek egyikét fogom kiválasztani, nem tudom, hogy esetleg van-e tapasztalatotok valamelyikkel: Duna Autó - Honda szerviz, Honda M&M .
Persze már felszedtem a fórumból Imi számát is. -
spawn21
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- PlayStation 1 / 2
- Star Citizen
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest