Hir​d​e​tés

2018. április 20., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Téli útállapotok és közlekedés – a sötét oldalról...

Sajnos a reggeli fagyok ellenére még nem tudatosult a közlekedőkben, hogy megváltoztak az útviszonyok.

[ ÚJ TESZT ]

Előzmény

Sokáig gondolkodtam azon, vajon mennyire lehet létjogosultsága egy ilyen riportnak úgy, hogy a cikk írója és a riportalany valójában egy és ugyanaz az ember. A másik gondolat, mely felmerült bennem leendő cikkem kapcsán, hogy milyen indulatokat vált majd ki a kedves olvasókból. Mindenki tudja, de talán közhely is, miszerint a focin kívül az utak állapota és azok fenntartása az egyik olyan téma, melyhez a világon mindenki ért, de csak kevesen csinálják jól. Az viszont biztos, hogy a média egyik aduásza erről írni, tudósítani. Egy mondás is megerősíti ezt, mely így szól: aki tudja, csinálja, aki nem tudja, az tanítja, akinek meg fingja sincs hozzá, az irányítja.

Átléptünk a 2016-os évbe, de igazi tél még nem volt. (Az írás még a 2016. január 4-i „nagy havazás” előtt íródott. – a szerk.) Értem ezen a nagyobb mennyiségű havat, melyet aztán egy kiadós északi szél kényére-kedvére szállíthat egyik oldalról a másikra. Sokan legyintenek a mostani időjárásra, de sokan felemlegetik azt a pár évvel ezelőtti télutót, mikor fél lábbal a húsvétban megjött a fehér áldás.

Voltak felkészültebbek....

A következő oldalakon megpróbálom megmutatni a másik oldalt. Azt, amelyiket manapság trendi gyalázni, leköpni és sárba taposni. Pedig itt is emberek dolgoznak, mégpedig olyanok, akik igenis erejükön felül teljesítenek, ha úgy kívánja a munka.
Továbbá igyekszem objektív és tárgyilagos maradni annak ellenére, hogy most csak az egyik szemszögből fogjuk látni a telet és a hozzá kapcsolódó eseményeket.

Sokan nem tudják, de a tél már akkor elkezdődik a közlekedésben, mikor a hó még álmainkban sem létezik. November elején indul a téli ügyelet, mely azt jelenti többek között, hogy éjjel is készenlétben állnak a közútkezelők. Ez egy összetett és bonyolult rendszer, melynek megvannak az írott és íratlan szabályai. Szigorú utasítások, törvények, szabályok teszik világossá, mikor, milyen helyzetben, hogy kell cselekedni, reagálni. Ehhez hozzájön többéves tapasztalat, helyismeret, önálló döntési képesség, nagyfokú felelősség, melyek elengedhetetlen kellékei a felelősségteljes munkának.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Citroen C4 Cactus - Szúrós kényelem

    Az új Citroën C4 Cactus járt nálam, melynek formája sokak számára furcsa és ezzel hívja fel magára a figyelmet.

  • Közlekedés I.

    Elsősorban Magyarország, majd a világ tömeg- és közúti közlekedésével foglalkozó cikksorozat első része.

Előzmények

Hi​rde​té​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.