Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz liksoft #27950 üzenetére
Miután az adott nagyker azt írta, ők így is úgy is gyártóhoz küldik, nem cserélik, így meghagyom a szenvedést nekik.
A táp az asus saját bbn házas saját tápja, 0 tunning, egy hdd, egy odd, egy proci, még külső vga sincs benne, ami lehúzná a tápot.Sajnos más tákolt pc-nk nincs, csak mac-ek, usb-n meg nehéz lenne játszani, mivel sok program és/vagy usb fiók meggátolja már a smart infók átadását is
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
liksoft
nagyúr
válasz syberia #27951 üzenetére
Nem, ez fizikai hiba. Viszont a drive javította, így az aktív felület elméletileg hibátlan. Ha viszont elér egy előre meghatározott mennyiséget, akkor garanciálissá válik. Javasolni tudom a HD Sentinel program honlapján a tudástár rész tanulmányozását. Leginkább a SMART részt.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
OK. És mit csinálsz, ha véletlenül a táp a ludas? Kezded előröl a szenvedést a cserélt vagy visszaküldött drive-al? Jó lenne eldönteni, hogy egyértelműen a drive, vagy a környezet a ludas. Nem azt mondom, hogy a drive nem lehet, de azt igen, hogy nem egyértelmű a helyzet! Nekem a Seagate drive-ok egyes darabjai hasonlót produkáltak Promise PATA kártyával! Mint kiderült, azok nem szeretik egymást. A drive-ot áttettem Intel csatornára, és semmi bajuk nem volt. Még ilyen is okozhat látszólagos drive hibát!
-
biker
nagyúr
válasz liksoft #27954 üzenetére
Hál istennek ugyanonnan van az egész, egy időből, komplett konfig lett összeválogatva, szóval ha ismét kezdi pár hónap múlva hát akkor megy a komplett barebone vissza, mert a lap ház táp egyben van.
Egyelőre ami fix, a memóra 100%-os, ment a memtest fél napot. Meg live CD-ről telepítés nélkül bármeddig jó a gép.
Alaplapi SATA vezérlőn van, amit még próbáltam, áttenni a sata 3G csatikra a 6G helyett, de változatlan. Kábeleket összecseréltem az ODD-vel, de továbbra is ugyanaz volt a helyzet.
A nagyker ugye konfiggal nem foglalkozik, csak elemekkel, és egyelőre csak a hdd az, amiről tudok bármi hibajelentést küldeni
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
cocus007
tag
Nem tudtam melyik témába írjak uh maradt ez...
Mennyit érhet 1 használt (lassan meghaló) maxtor stm3200820a = 200gigás vinyó? -
_DiEGO_
őstag
Hali
akkor még azt javasolnám : hogy amikor felteszed a friss rendszert mindennel együtt - csinálj egy rendszermentést róla ! És amikor pár hét eltelte után ujra belassul - állítsd vissza erre az állapotra és akkor is figyeld meg mit produkál ? Plusz : gondolom, hogy ha kész a stabil gyors rendszer , akkor a frissítések tiltva vannak onnan ? !
Semminek nem kell a frissítés ha stabilan fut a cucc ! Azt ha visszaállítás után is lassú marad , lehet gyanakodni valamelyik szoftverre ... ha meg ujra megtáltasodik akkor szintén valamelyik utánna felrakott proggi vagy egyéb kártékony folyamat dolgozik .
Csak gondolom, hogy nem a másodlagos rendszergazda a rendszergazda ...
Én megnézném routerjét is kik vannak bejegyezve még wifin ... az ördög sem alszik.BIOS-t csak emiatt írtam , javasoltam :
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz _DiEGO_ #27960 üzenetére
a gép nálam is ugyanazt produkálta, mint nála, szóval a router gond kilőve
mindegy, leadtam már a lemezt, 2 hét múlva jön a csere, akkor kap a nagyker cserés seagate szállítmányt
biost mire írtál, már fel lett téve
ramok: memtest 86 fél nap ment, 0 hibaElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Tóbias
csendes tag
Sziasztok,
Egy olyan problémára keresek megoldást hogy egy Lenovo N100-as laptopba vettem egy Seagate Momentus 7200.4 SATA2 HDD-ét, az eredeti SATA 80-as helyett. Az alaplapi vezérlő sima SATA nem SATA2.
A vinyót fel is ismeri jó gyors is, de egy 10-15-perc után a laptop fogja magát és kikapcsol.
Nemtudjátok ez mitől lehet?
Az eszközkezelő egyfolytában frissül mintha pendrive-ot dugdoznék rá. (Win 7 op rendszer, és a hangkártyán egyfolytában hallani azt a csatlakoztatás\leválasztás hangot)
Köszi előre is,
Asus Sabertooth P67, i7-2600K, 24 Gb RAM, EVGA 8800 GTS 512 Lenovo T500 Intel T9500 8GB Ram
-
Mezga Aladár
veterán
Erre valaki? [link]
-
liksoft
nagyúr
válasz Mezga Aladár #27965 üzenetére
Dolgozik a drive. Míg stabilan nem kezd változni, nem tudsz mit keresni.
-
Romanow
csendes tag
Sziasztok!
Van egy:
ASROCK 970 EXTREME 3- lap
AMD FX-8120-proci
CORSARIR XMS3 4GB-ram (1600)
MSI Twin Frorz 2GB OC- vga
Chieftec 500 w (CTG-500-80P)- táp
1 TB HDD Seagate (3 éves már)
Pio opticaAz lenne a probléma,hogy nem látja a bios a vinyót ... Próbáltam másik sata kábellel és másik sata porton is,de nem látja viszont,a dvd írót látja mindenhol!!!!!
Valakinek javaslat,fontos lenne!!!!Köszi a válaszokat!
Üdv.
"A jó barátság a pontos elszámolásnál kezdődik"
-
liksoft
nagyúr
válasz Mezga Aladár #27967 üzenetére
Valószínűleg. De jelezhet tápellátás vagy érintkezési gondot is. Lehet, hogy a 230V-os hálózat zavarai jönnek át. Annyi oka lehet, hogy ez így kideríthetetlen.
-
-
nagyszegi
tag
Heló.
A gondom az lenne h volt két vinyóm ami nem volt használva 1-2 hónapja akkor hibátlanul működött mind a kettő. Ma kipróbáltam őket hdd dokkolóval mondván h eladnám őket és mind a kettő felpörög kattan egyet amikor eléri a normális sebességét a vinyó (legalábbis a hangokból erre következtetek) aztán semmi nem történik. Nem melegszik brutálisan sem. Elképzelhető h a dokkoló a baja?! http://www.argep.hu/popup.asp?pid=203554059&pnr=10001&foto=1 ugyan nem ez de hasonlóm van kinézetre. Vagy valami vírus nyírja ki? A gépben lévő vinyóknak semmi bajuk sincsen. (külső inzultus nem érte őket dobálás ilyesmi ami következtében el tudok egy ilyet képzelni)
A választ előre is köszönöm! -
liksoft
nagyúr
válasz Mezga Aladár #27972 üzenetére
Abban a gépben nem kellett tápot is cserélni?
-
milanfan
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy az normális,hogy a Win7 a vadonatúj WD Green 2TB-os winchesteremet 1.81-nek ismeri fel???
Tudom,hogy mindig kevesebbnek látszódik kicsivel a valósnál,na de közel 200GB,kicsit sokallom?!
Mennyi a normális egy ekkora kapacitású vinyónál?
Egyébként egy 64bites Win7 alapból kb. mennyi helyet foglal?
Előre is köszi a segítséget!! -
_DiEGO_
őstag
A 2TB náluk = 2000GB -al !
És nem normális dolog , hogy 2TB -osnak van feltüntetve , mert nem a "bruttó" adatfelületet akarom kifizetni , hanem a "nettó+ hasznos tiszta formázott 2TB -nyi kapacitást ! férjen is rá 2terránnyi adat !
[ Szerkesztve ]
-
Romanow
csendes tag
válasz liksoft #27970 üzenetére
Sziasztok!
Meglett a megoldás!!!!
Sajnos rosszul írtam a hdd-t, mert ez bizony SAMSUNG!!! HD103SJ
Ahogy beletettem másik vinyót,ami nem samsung azonnal felismerte!!! Úgyhogy a 970 extreme 3 ütközik mint állat a samsung vinyóval!!!!!!Most lehet venni másikat
Köszönöm mindenkinek aki segített!!!!!
Üdv.
-
Romanow
csendes tag
válasz djculture #27983 üzenetére
Szia!
1-5 ig mindegyiken!!! Frisítettem bios-t is akkor felismerte,utánna ugyanaz! Kipróbáltam egy 600-as chieftec-kel azzal sem ment!
Beletettem másik bépbe ott tökéleten ment!!!
Úgyhogy én nem vennék még egyszer asrock lapot,de ez van!
Üdv.
-
djculture
félisten
válasz Romanow #27984 üzenetére
Hát látni kéne de ma is összeraktam egy ugyanolyan lapot ami neked van 1T samsung vinyóval és ment.
Meg egy ilyet, de ezen a vinyón már az új firmware volt tényleg.CPU: AMD Phenom II X4 960T
ASRock 970DE3/U3S3
XFX Radeon HD 6850 1GB
Kingston Hyper X Blu 2 x 4GB DDR3 1600 Mhz
Samsung 1 TB 7200RPM Spinpoint (Model HD103SJ)[ Szerkesztve ]
-
Laprasi991
aktív tag
válasz Laprasi991 #27946 üzenetére
Erre valami ötlet?
-
djculture
félisten
válasz Laprasi991 #27995 üzenetére
Meg kell nézni a smartba van e valami bejegyzés a felpörgési hibáról.
-
djculture
félisten
válasz Laprasi991 #27997 üzenetére
Az értékeket kell nézni a százalékolás egy baromság, ahány program mind másféle százalékot mutat.
-
sompali79
csendes tag
Üdvözletem!
Teljesen újonc vagyok itt, ne haragudjatok, ha az általam említett problémát már írták, nem volt időm végigolvasni az egész fórumot. Szóval a helyzet a következő:
Van egy Seagate Barracuda ST3500410AS CC31 típusú merevlemezem. Egyik napról a másikra bemondta az unalmast. Nem ezen van a rendszer, és ha ez is rá van dugva a gépre, akkor sokkal nehezebben indul el a windows. Kb. 5 perc küszködés után elindul, és látom is windowsban a 2 db particiót, azt is kiírja, hogy mennyi foglalt és mennyi üres hely van rajta, de sajnos az adatokat nem látja. Vettem hozzá egy külső házat, és ha azzal együtt dugom rá, akkor is látja windowsban, de amikor hozzá szeretnék férni az adatokhoz, akkor crc hibát ír ki. Szerintetek mi lehet a probléma? Egy panelcsere megoldaná a dolgot? Vagy ha szétszedném, és egy ugyanilyen vinyóba átraknám a mágneslemezt? Csak addig kellene működnie, amíg leszedek róla néhány adatot. Várom a hozzáértők szíves segítségét. Előre is köszi. sompali
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Öregszem
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- WD RED SA500 SATA 2TB
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest