Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomhod
őstag
sziasztok!
van egy 160 gigás 2.5ös samu pata hdd-m, már nem használtam vagy 3 hónapja
van usp-pata átalakítóm, bedugom
bios látja, de a win7 nem
xp-vel látom a meghajtók nevét, de ha rákattintok, kifagy az ablakvan valami ötletetek, hogy lehetne az adatot lementeni?
köszi
-
Creep
tag
Szevasztok.
Lenne egy olyan kérdésem,hogy mért van az,hogy a gép csak a c meghajtót látja,és a d meghajtót egyáltalán nem,kb 400gb-t nem lát,win7 telepítéskor látja,és még írja is mennyi szabad hely van a d meghajtón.De mikor az op rendszert fel rakta,a d-t nem látja.
Tegnap vettem egy asrock 1165 lapot,eddig 775 lapom volt,és semmi ilyes fajta gond/probléma nem fordult elő.Előre is köszi a választ
Privátra válaszólj.
-
Creep
tag
válasz #01682176 #28753 üzenetére
Az nagy helyzet,hogy 200 akárhány Gb cucc van a d meghajtón,és valamiért nem látja..
És ez kicsit idegesítő,hogy amikor a rendszer fel áll csak a dvd romot,és a c meghajtót látja a és a másik felosztott meghajtót nem.."amin kép zene stb van"
És eddig bármilyen lap volt alatta ilyet nem csinált sosem.Lehet biosban kellene állítani valamit?
Lehet rosszul fogalmaztam,"Előző tulaj ssd-vel használta,de nyomtam reset-et a biosba elemet is kivettem hátha,de semmi "
[ Szerkesztve ]
Privátra válaszólj.
-
Creep
tag
Sikerült megoldani a problémát,csak nem formáztam,hanem hozzá adtam/módosítottam,és így látja,és köszi a segítséget ::
[ Szerkesztve ]
Privátra válaszólj.
-
veterán
válasz sityupityu #28750 üzenetére
Tud valaki valamit mondani a kérdésemre?
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
djculture
félisten
válasz sityupityu #28756 üzenetére
Ha visszadugva nem figyelmeztetett a windows hibára akkor semmi baja.
-
veterán
-
Mezga Aladár
veterán
-
izomhod
őstag
sziasztok!
2.5ös noti hdd usb+pata kábellel van az asztali gépemre kötve, de a sentinel csak anniyt lát, hogy smas 160gb, kondi utan ?, hőm után ?
miért lehet ez?
köszi
-
tutuhawer
őstag
Szevasztok
A HDD terhelésére, szétbarmolására, elhasználódására vonatkozó kérdésem lenne. Nem igazán merészelek videózni frapsszel, ami eredeti méretben veszi a képernyőn futó alkalmazást, mert 3 perces videó durván 3 giga méretben készül el. Ha autóverseny közben elbaszok valamit, újra kell venni, vagy több videót akarok esetleg... ez megterhelő , nagyon igénybeveszi a winchestert vagy nem jelentős, leszarhatom?
ÉS
ha majd' 10 éves a merevlemez, akkor benne van a pakliban, hogy azért instabil a Win XP rendszerem vagy lehet, hogy azért nem sikerült feltelepítenem rá a windows7-et? Leharcoltam, megadja magát lassan?Előre is köszönöm a válaszokat, bármelyik info nagy előrelépés lenne.
NETERROR_TERROR -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik -- Logitech G29, Sony Xperia 1, SONY WH-1000XM4, SONY MHC V81; SONY Dualshock 4; Dualsense
-
zoleeno1
veterán
Üdv,
1,5 hete vettem egy Lenovo IdeaPad G580GC lapost.
A benne lévő HDD: Seagate ST500LT012-9WS142
HDD Sentinel szerint szerint 4 nap, 5 óra működési idő után 70% a kondíció, ami aggaszt... A megvétel napján 98%-ot írt, azóta nem is néztem, ma jutott eszembe.Amint az a képen is látható, ezt írja:
"A merevlemez 101 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése."
Van ok az aggodalomra? Számíthatok rá, hogy ki fog purcanni rövid időn belül?
Honor Magic5 Pro
-
zoleeno1
veterán
válasz zoleeno1 #28762 üzenetére
bocs, lejárt a szerkesztés, azt elfelejtettem, hogy a Naplóban ezeket a hibaüzeneteket írja:
2013.01.10. 1:46:18,#196 Reallocation Event Count 100 -> 101
2013.01.10. 1:36:41,#196 Reallocation Event Count 8 -> 100
2013.01.03. 21:49:11,#196 Reallocation Event Count 7 -> 8
2013.01.03. 20:53:24,#196 Reallocation Event Count 6 -> 7
2013.01.03. 19:52:31,#196 Reallocation Event Count 5 -> 6
2013.01.03. 19:06:42,#196 Reallocation Event Count 2 -> 5
2013.01.03. 15:52:34,#196 Reallocation Event Count 1 -> 2Honor Magic5 Pro
-
nagyúr
válasz zoleeno1 #28762 üzenetére
Eléggé valószínű... vagy túlmelegszik, nagy a hőingadozás most télen ami megviselte, vagy a hurcolászásra reagált a kelleténél rosszabbul. Persze lehet eleve gyárihibás is.
Mentsd le ami fontos róla és esetleg megpróbálhatod már most visszavinni garanciális hdd cserére.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
liksoft
nagyúr
válasz Mezga Aladár #28759 üzenetére
Szia!
Az elsőre: valószínűleg azt a szektort a külső ház nem engedi írni, neki is lehet benne valamilyen adata. Más ötletem erre nincs.
A második ennél a típusnál természetes, ugyanis a drive-ban üveglemez van. Ezért a fej alatt keletkező meleg hosszú távon a felületet rongálhatja (sokáig egy helyben lévő fej egy sávot melegít a lemezen, és a hőtágulás vezethet anyagleváláshoz). Ennél a típusnál nem célszerű a parkolást kikapcsolni.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Tomace91
senior tag
Hali!
Az új HDD-m egy Seagate Barracuda 2TB 7200 RPM 64 MB cache STD2000DM001, ami 3 partícióra van osztva. Csak az SSD meg ez a HDD van bent a gépben, mind a kettő az INTEL-es SATA3-ra kötve.
Nyomattam rajta CrystalDiskMark-ot. Ezek megfelelő értékek? Szerintem gyorsabbnak kellene lennie, nem? A SEQ Read-nek biztosan. Valaki valami ötlet?[ Szerkesztve ]
-
zoleeno1
veterán
válasz FollowTheORI #28764 üzenetére
Nem melegszik túl, legalábbis Sentinel szerint a valaha mért legnagyobb hőfok 48 fok volt, de általában 36-40 körül mozog. Hurcolva semerre nem volt, ki sem vittem a szobából még amióta megvan. köszi!
(#28766) liksoft: köszi neked is, utána olvasok.
Erre hivatkozva már lehet gariztatni? Mert a működésben, gyorsaságban egyébként még semmi hibát nem érzek...
Honor Magic5 Pro
-
Xbean
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egyik napról a másikra a programok betöltése hihetetlenül belassult windows 7 rendszeren. Videót nézni a gépen képtelenség, mert az is akad. Próbáltam már kábelcserét és másik sata csatlakozóba csatlakoztatni a merevlemezt. Itt a fórumon keresgélve találtam ilyet hogy: UDMA módról PIO-ra való váltás esetén lassul le ennyire a vinyó, de a biosban hiába állítom auto-ról akármelyik udma fokozatra nem történik semmi változás. Az eszközkezelőben szintén nem látom, hogy írná melyik fokozatban van, állítólag ha az IDE ATA/ATAPI vezérlőkben nem látok olyat, hogy elsődleges és másodlagos IDE channel, akkor az én merevlemezem újabb és nem lehet ez a probléma forrása. Pedig nincs ott olyan opció. Kifogytam az ötletekből. Nektek esetleg van bármiféle tanácsotok?
-
-
liksoft
nagyúr
válasz zoleeno1 #28770 üzenetére
Pici igazítás. Nem a Sentinellel van gond, hanem a gyártók használják ezt az attributumot olyanra, amire ezt nem tették eddig. (Finoman fogalmaztam.) Jó lenne a szabványt betartani. A Sentinel program kiértékelő algoritmusában ezek a kivételek már a 90% fölött járnak! Korrekt szabvány és használat mellett nincs kivétel.
-
Xbean
tag
No azóta beraktam a merevlemezt egy másik gépbe úgy, hogy a windows nem erről a merevlemezről futott. Így teljesen normálisan tudtam használni, mint másod merevlemezt, szóval nem hibás. Ezek szerint a windowsban van a probléma és az lassítja a rendszert a használhatatlanságig. Mi állítódhatott el?
-
Tomace91
senior tag
Valaki valami ötlet?
Legfrisseb iata_enu.exe felrakva és így sem lett jobb. -
piRate_nEx
aktív tag
Hali!
December 20. körül vettem egy G580 notit, benne egy Seagate 500GB HDD-vel. A probléma, hogy amikor játéknál tölt, kerreg, és mellé néha halk, rövid csippanásokat is produkál. A vicc, hogy ezt csak néha csinálja. Van, hogy újraindítom, és megszűnik, de van, hogy 3 újraindítás után is csinálja.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet?
The glass is already broken.
-
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok. Valaki tudna felvilagositast adni, hogy a Seagate Barracuda 500GB Sata-s 7200 16MB
Ennél normális, hogy eléggé hangos a winyo töltésnél... ?
Köszi a segitségeket, csak tegnapelott vettem és érdekelne a dolog.
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz piRate_nEx #28775 üzenetére
Nekem is kerreg... csak nem noti hdd... Olyan hangja van asszony meg gyerek nem tudott aludni tőle...
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
törölt tag
Ma igen különös dolog történt. Adott egy WD Elements 1023as merevlemez. Ma tettem újra a rendszert, már másoltam, leválasztottam, majd vissza. Majd megint eszembe jutott valamit, csatlakoztattam, elkezdtem másolni, majd a másolás közben az egyik fájlnál elődobta, hogy a fájl írásvédett, átugrik, újra, nos az újrát nem engedte, átugrással mindent átugrott, lecsatlakozott a winyó, majd előjött, hogy formázni kell. Kihúztam, visszadugtam semmi. Majd megint és most megint látja, tudok róla másolni...
Mi ez??
HD Sentinel nem ír semmi rendkívülit. -
Tomace91
senior tag
Hali!
Segítsetek kérlek a HDD (Seagate Barracuda ST2000DM001) firmware frissítésében. Az adatmentés megy egy másik ugyanilyen 2 terrás vinyóra ami ugyanolyan mint az enyém egyszerre vettem őket, és akkor mehet a firmware update de az a 6. lépést akkor is furcsa nekem. El tujátok magyarázni, hogy ott most tényleg arra gondol, hogy húzzak le minden más tárolót? Ez esetben az SSD-t kellene lehúzni, csak tényleg nem értem, hogy akkor, hogy menne a windows mert az az SSD-n van és a firmware frissítés a windows alól menne... :/ Ha valaki eltudná magyarázni, akkor holnap megcsinálnám meg így a SEQ olvasásom is 40-70 MB/s és van egy furcsa hangj a HDD-nek ami megszűnik elvileg a firmware frissítéssel.Itt van a leírás. 6. lépés a cink: [link]
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Sziasztok!
Új alaplap+cpu került a gépembe, a rendszert újratelepítettem, ahogy ezt kell. Azt tapasztalom, hogy indításnál nagyon lassan kapcsol be a merevlemez (2,5 éves Samsung F3 HD502HJ), emiatt nem tud bootolni a rendszer, ezt az üzenetet dobja: "Reboot and Select proper media device, or Insert Boot Media and reboot device and press a key." Miután megjelent ez a felirat, bekapcsol a HDD. Gépet újraindítom és bootol a Windows. Mi lehet a gond? Miért nem kapcsol időben a merevlemez?
A HD Sentinel ezt írja:
Meghibásodás várható - Attribútum: 3 Spin Up Time, Működési fordulatszám eléréséhez szükséges felpörgési idő. Motor ill. csapágy problémára utalhat.
Azonnali merevlemez csere szükséges.Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz agemate #28787 üzenetére
Szia!
Tápellátás is lehet. Igen, adatok azonnal biztonságba helyezendőek, mert ha a táp kevés, a bizonytalan működés miatt rohamosan romolhat a drive állapota. Sőt, akár tápcsere is lehet először.
Vagy a lap túl gyorsan indul, és ilyenkor a HDD eléréshez a BIOS-ban késleltetést kell beállítani.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
izomhod
őstag
sziasztok!
van egy pata 2.5 samsungom, és most usb-n keresztül van az asztali géphez csatolva
lehetséges, hogy a sentinel ezért írja, hogy "ismeretlen drive"? kondíciót, semmit nem mutat, csak azt hogy hány gigás
köszi
-
djculture
félisten
válasz agemate #28789 üzenetére
2 éves az már pont elég. Nem lehet tudni milyen minőségű kondikkal szerelték és elégséges hűtést kapnak e a cuccok.
Vagy a szokásos odatervezem a kondit a hűtőbordához mert így kiszámolva pont kibírja tervezetten a két évet.
Sajnos manapság ez utóbbi van, elég sok márkás tápot szétszedve látni hogy normális tervezéssel tripla lenne minimum az élettartam de az nem éri meg a gyárnak.
Általában pont akkor szokott ez előjönni, mikor az ember gépet újít és induláskor jóval több áramot vesz fel mint a régi gép alap.[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
válasz djculture #28791 üzenetére
Nem hiszem, hogy a tap a hibas. Egyebkent 5ev gari van ra. Eddig egy i5-2400 & HD6850 kombot hajtott alaporajeleken, most meg egy A10-5700-as APU-t hajt diszkret VGA nelkul. Raadasul a masik HDD-nek nem lett semmi baja. Kb egy hete van meg az uj platform, a hiba ma jelentkezett. Kerdesem, hogy garanciaban cserelik/javitjak-e a winchesteremet?
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz agemate #28792 üzenetére
Tápellátásban a csatlakozó is benne van. Azt próbáltad?
Garanciális cserére akkor érett a drive, ha a hivatalos gyári tesztprogram mondja. A tesztet a teljes felület felülírásával szokták kezdeni. Ha az írásteszt után a SMART vagy a felületi teszt hibakódot ad, akkor cserés. Különben csak jóindulattal.
-
Team64
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segítsetek pls!
Van (volt) egy 500gb-s külső hdd-m. (WD5000AAVS - 00ZTB0 Caviar GP).
Egyik napról a másikra, semmi előjel nélkül nem megy...
Bekapcsolom a gépet, elindul a vinyó is, de pár mp után leáll, és a led is lekapcsol...1-2 mp múlva újra be, majd kikapcsol...Ha hagynám menni fogalmam sincs meddig játszaná ezt.
Kivettem a külső rackből, gondoltam hátha az romlott el, pl kevés áramot ad, ilyesmi...
Beraktam a gépbe, a bios felismeri, mindent kiír róla amit szokott, viszont nagyon meglassítja a működést!
Első elindulásnál még látta a windows, de következőleg már sajnos nem!
A bios viszont látja... Nincs kerregő hangja! Szórakoztam vele, kötöttem mindenhogy, de a windowsba már nem látszik, akármit csinálok vele...Viszont rájöttem ennek az okára,csak nem tudom, hogy mitől van...A gép indítása után kb fél perc múlva leáll a vinyó, így mire az op.rendszer feláll, megáll...Mi lehet ennek az oka?
Ha leáll, akkor legközelebb csak úgy pörög fel, ha a gépet ki-be kapcsolom!Amikor pedig olvasni próbálja a vinyót, hallani lehet, hogy a fordulat lejjebb esik, majd újra visszaáll.Próbáltam egy xp-t rakni rá, de sajnos nem idul el a telepítő, mert olvasná a vinyót,az meg 2x-3x próbál olvasni magáról,ingadozik a fordulat, majd mint aki jól végezte dolgát,kikapcsol, előttem meg csak a fekete képernyő marad a kurzorral...
Segítsetek légyszi, hogy mi lehet a nyűgje,illetve hogy javítható-e.Előre is köszönöm, és bocs amiért ilyen hosszú lett...
-
liksoft
nagyúr
válasz Team64 #28796 üzenetére
Szia!
Szerintem megfőtt a külső házban, és az elektronikája meghibásodott. Azt, hogy a mechanikán kívül vagy belül, innen nem lehet eldönteni. Viszont ilyen esetben javítás nem szokott megoldást hozni, a drive marad bizonytalan státuszú, még ha stabilabbnak is látszik. Csere.
-
Söri0127
tag
Halihó!
Van egy kis technikai problémám.Adott egy külső vinyó, amin volt egy "Filmek" nevű mappa.
Ezt a vinyót usb-vel csatlakoztattam egy médialejátszóként is szolgáló settop boxhoz, de nem játszotta le a videókat.Az igazi probléma az, h miután a vinyót visszakötöttem a gépre, a "'Filmek" mappa eltűnt. Viszont a szabad terület nem lett több, szóval a helyet ugyanúgy foglalja, csak nem látszik.
Bekapcsoltam a rejtett fájlok mutatását, de így sem találtam meg.
Ötlet?
Oneplus Nord3 5G <-- Oneplus 6 <-- ASUS Zenfone 2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SSD többféle, sata 2,5"
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest