Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#28551) djculture válasza Brekkk (#28550) üzenetére


djculture
félisten

"Azt tudod vele csinálni, hogy teleírod az egész HDD-t, majd visszaolvasod a teljes tartalmat róla. Amelyik file-t nem tudod visszaolvasni, azt megjelölöd, és soha nem törlöd le onnan."
Ezt te is érzed hogy oltári hülyeség.. Ugyanis windows pakolgatja /helyezgeti a fileokat összevissza egy hdd-n a töredezettség mentesítés miatt. Ha ezt meg letiltja az ember akkor csiga lassúvá válik a hdd egy idő után. Inkább azt szoktuk hogy oda egy partíció mentes területet alakítunk ki.

(#28552) kukamatyi válasza Brekkk (#28550) üzenetére


kukamatyi
tag

nos,én nem akartam rá írni,egyszerűen csak teszteltem,hogy tényleg jó-e,mielőtt tovább passzolom,vagy berakom egy notiba...de így már inkább hibásként adom tovább,mert nem szeretném,ha rossz hírem menne a hardveraprón :)....

PÉNZT ér a véleményed(1-6 euro/kérdőív):------ http://www.marketagent.com/f.asp?RefUID=290279-----15 eurónál ingyenes kiutalás....

(#28553) kukamatyi válasza djculture (#28549) üzenetére


kukamatyi
tag

rendben köszönöm,ezt még lehet kipróbálom.....nekem is az volt gyanús,hogy a legutóbbi 5 bad sectoros vinyó ami átment a kezemen,simán 58% kondícióval bírt ,nem pedig 0-val :U

PÉNZT ér a véleményed(1-6 euro/kérdőív):------ http://www.marketagent.com/f.asp?RefUID=290279-----15 eurónál ingyenes kiutalás....

(#28554) norbi964


norbi964
csendes tag

Hali! Olyan bajom lenne, hogy egyszer lefagyott a gép, nyomtam rá egy resetet és azóta nem látszódik a D meghajtóm. Lemezkezelőben látom, hogy megvan minden adat rajta de nincs hozzá betűjel és nem is tudok hozzá rakni mer hibaüzenetet ír ki. Próbálkoztam már 3-4 partícionáló progival is de azokkal se bírtam betűt adni neki. Vmi megoldás a problémára úgy,hogy még a cuccok is megmaradjanak rajta?

(#28555) minusz9


minusz9
csendes tag

Sziasztok!

A problémám a következő:

A Samsung 1TB-os külső USB vinyó állandóan be van dugva a gép hátsó usb csatlakozójába és indításkor a rendszer vagy felismeri vagy nem. Kb. 70%-ban felismeri de 30%-ban megakad a bootolás a felismerés közben és az egész gép lefagy.
További információk:
- ha lefagyott a gép felismerés közben, és resetet nyomok, akkor 100% biztos, hogy nem fogja a következő indításnál sem felismerni, csak akkor van rá esély, ha kikapcsolom az egészet és újra bekapcsolom.
- az alaplap: ASUS M2N
- a biosban beállítottam, hogy 30 másodpercig várjon a vinyó felpörgésére, valamint azt is, hogy hdd-t emuláljon és legacy usb support is engedélyezve van.
- a szóban forgó vinyó: Samsung M2 portable 3 USB Device USB3 csatlakozóval
- mivel gyakorlatilag állandó használatra kellene, kiszedtem a vinyót a házából, gondoltam, SATA csatlakozóval megoldom, de nincs rajta SATA, csak egy kábelköteg megy az USB-hez.

Köszi

''Nem akarok semmit, de nagyon szép lesz, tudom jól. Nem akarok tudni a hullámról...''

(#28556) Brekkk válasza djculture (#28551) üzenetére


Brekkk
senior tag

Abszolute nem hülyeség amit írok. Nekem csak filmek vannak egy ilyen picit hibás HDD-n, és semmi gondom vele, a leírt módszerrel. Alapvetően már kicsit hibás HDD-re, sem rakok op rendszert. Az ilyen HDD-k tökéletesek médialejátszóba. Azok meg nem fognak töredezettségmentesíteni.
A töredezettségmentesítést soha nem használtam és nem is fogom. Alapból ki is kapcsolom.
Szerintem semmit nem ér. Sőt szállt már el Windows-om miatta.
Én nem szemetelem tele a Win-t mindenféle hülyeséggel, mert ugye ez az, amitől a Win igazán belassul. Nekem nem is nagyon lassult be soha. Ha meg belassult valamiért, azon már a töredezettségmentesítés sem segített. Saját tapasztalatom.
Én alapvetően arra a partícióra ahol a Win van, semmi mást nem rakok, csak olyan programokat amik a Win egész élete alatt megmaradnak. Office, vírusirtó stb. Így egy 64 gb-os partíciónak, a felét sem tudom megtölteni. A temp és letöltés, internet sem erre a partícióra megy. Ezzel a módszerrel a Win alig lassul valamit.
Amit leírtam rám vonatkozik, tőlem mindenki úgy csinálja ahogy akarja és jó neki.

Hogy határozod meg, hogy hová ne csinálj partíciót? Mert ilyet még nem csináltam.
Régen volt a Wipe info nevű szoftver, azzal lehetett kitiltani hibás részeket a HDD-ről.
Ma van még ilyen v hasonló szoftver?

(#28557) Ottó58 válasza Core2duo6600 (#28542) üzenetére


Ottó58
senior tag

(#28518) Ottó58
Nem kizárt, hogy csak ebben fog menni,
- Na megoldódott a probléma.
Adtak hozzá egy mobil rack szerűséget, 220-12 voltos adaptere van és olyan mintha nyomtatókábellel lenne csatlakoztatva, csak van még egy kivezetés felette, a másik vége USB.
Amint rádugtam, azonnal felismerte Dell RD1000-ként.
Azelőtt Toshiba meghajtót írt ki. Tökéletesen és nagyon halkan működik.
Köszi, Te vezettél rá a megoldásra.

[ Szerkesztve ]

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#28558) liksoft


liksoft
nagyúr

B.U.É.K.!

djculture: Ha valami fontosról lemaradtam, linkeld. Köszi!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#28559) Silvirenzo


Silvirenzo
csendes tag

Sziasztok!
Nagyon nagy segítségre lenne szükségem,
Valószínűleg off-topic, de azért ide is bemásoltam, mert nem tudom pontosan honnan kaphaték segítséget kérlek kivételesen most tekintsetek el ettől.
Szóval amiről szó van:
Két laptopom van 2-3 éve az egyiket nyüstölöm míg a másikra vigyázok nagyon! Mindkettőn Windows 7 van, amelyikre nem annyira vigyázok ott már 1 éve se ártott volna egy formázás-újratelepítés, mert elég borzalmasan fut már rajta minden! Ennek ellenére 3 napja a másik laptop Windows 7-je mondta be a kulcsot úgy h semmi előjele nem volt! tökéletesen futott 2 évig a gyárilag felrakott windows rajta, ezt a gépet inkább adattárolásra használtam egy kis böngészéssel, avast vírusírtó van rajta és még pornót se néztem rajta, semmit nem is lassúlt a 2 év alatt! Előző nap épp csak felmentem 10 percre megnézni a dolgaimat majd kikapcs másnap meg már nem képes elindítani a windowst, repair se indul el az is lefagy, Biosban megpróbáltam átteni IDE-re az AHCI-t nem segített semmit! CD-rom-ot boot-oltatom elsőnek h hátha a windows 7 Cdvel javítani tudnám, de arra se reagál! Windows XP cdre reagál de az a baj h nem akarom formázni a vinyót, mert nagyon fontos adataim vannak rajta!
Következő lépésként azt csináltam h asztali gépre kötöttem másodlagos HDDnek a laptop vinyót látja is a windowsom de a mappát ami a másik windows asztaláról volt elérhető és ahol a fontos dolgokat tároltam nem tudom megnyitni! Rámennék a Felhasználók/QQ/Asztal/Cuccok , de sajnos már a QQ-nál azt írja h nincs engedélyem a hozzáféréshez, de nyomjam meg a folytatás gombot h engedélyt kapjak (kicsit furcsának is találom h csak egy folytatás gomb nyomásától engedélyt kapjak)rá is nyomok de semmi! Ja bezzeg amit nem az asztalra tettem egy-két kevésbé fontos kép, azt simán letudtam szedni róla, vicc az egész!
Gondoltam rá, h elviszem laptop-szervizeshez, de az a bajom h olyan adatok is vannak rajta amiket nem szívesen osztok meg velük túl személyesek, és még vissza is élhetnének velük! Maximum csak úgy ha én is ott maradok és figyelem őket...., csak nem tudom h ezt szokás-e csinálni
Bármi ötletetek van hogyan férhetnék hozzá az adataimhoz?
Kérlek segítsetek!

(#28560) Kiki18 válasza Silvirenzo (#28559) üzenetére


Kiki18
őstag

Szia.
Engedélyezned kell a gépedben a win7 adminisztrátorát(vagyis egy admin fiókot fogsz létrehozni a gépeden). Ha ez megvan,be fog engedni a laptopod vinyójának "felhasználók" mappájába.

(#28561) r-chee


r-chee
őstag

Adott egy 750GB-os Samsung HDD (HD753LJ), aminek tegnap a kondíciója folyamatosan zuhanni kezdett. 3,5 éves a szerkezet. Mivel van még itthon 2db ugyanilyen típusú, fiatalabb winyóm, arra gondoltam, lehetséges-e az, hogy az említett HDD valamelyik társa elektronikájával még működjön egy ideig (addig, míg a maradék cuccokat leszedem róla)??
Gyanús nekem ez a hirtelen haldoklás. Semmi kattogás stb, csak egyik percről a másikra kezd behalni. Korábban is halt meg így egy, hasonló korban. Tisztán, mintha programozva lenne a működési idő.

[ Szerkesztve ]

Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája

(#28562) DJ. Ru$y válasza r-chee (#28561) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Elektronika csere esetén át kell rakatni sajnos egy chipet, amit nem biztos, hogy mindenki megcsinál otthon.
(Tapasztalat, nálam egy 1TB-os Samsungnál csinálták meg ezt)

Azt meg nem is mondom, hogy ha fiatalabbak a vinyók, akkor lehet változott valami az elektronikán, akkor már "átchipelve" sem biztos a működése.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#28563) ViZion


ViZion
félisten

Sziasztok!
Volt pár hónapja a kütyüs hírekben egy kiegészítő, amivel hot-swap képes sata HDD-ket lehetett kikapcsolni. Jöttek is a fórumban a linkek az olcsóbb, egyszerűbb verziókra. Basszus, nem találom, pedig most lehet érdekes lenne. Viszont találtam ilyen házi-barkács cuccokat, ahol szimplán a tápról lekapják, 'oszt jónapot. Még IDE időkben az volt, h nem szerencsés az adatkanócot rajtahagyni és csak áramot elvenni - mondjuk az nem is hot swap volt...

Véleményt kérnék, lehetőleg megalapozottat, hogy a házilag a delejt megszakító megoldás is jó-e.
Gyakorlatilag a backup HDD-t fixre raknám, amikor mentek rá, akkor kapcsolnám be. Remélhetőleg egy esetleges villám nem hegesztené szét, az adatvesztés egyéb formái ellen jó lenne viszont.
Köszönöm! :R

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#28564) Ottó58 válasza r-chee (#28561) üzenetére


Ottó58
senior tag

K.b. így!

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#28565) djculture válasza ViZion (#28563) üzenetére


djculture
félisten

Jó cuccok legalább nekünk műszerészeknek és adatmentőknek termeli a melót :P

[ Szerkesztve ]

(#28566) r-chee válasza DJ. Ru$y (#28562) üzenetére


r-chee
őstag

Vásárlásban talán fél év van köztük, de gyártásban lehet, még egy nap sem. Csupán a most haldokló kevesebbet ment még. Ugyan ez elnagyolt kijelentés, de elektronikájuk ránézésre tök ugyan az, gyártójuk, s típusuk megegyezik, és kapacitásuk is. Csak azt nem tudom, elektronika tárol-e valamit a merevlemezek aktuális állapotáról (értem ezalatt a formázottságot, kihasználtságot, szal fizikai jellemzőket), amik kizárttá tegyék az elektronika cseréjét, ha az lehetséges.

Ottó58: Ja, ezt láttam már, tanulságos egy dokumentum film.

Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája

(#28567) liksoft válasza r-chee (#28566) üzenetére


liksoft
nagyúr

Samu inkább fejhibás szokott lenni. ;)

Szerk: Érintkezéseket ellenőrizted gondolom.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#28568) DJ. Ru$y válasza r-chee (#28566) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Válaszoltam rá, hogy igen valamit tárol. Kicseréled az elektronikát felpörög a vinyó, de BIOS nem fogja látni. Át kell rakni egy chipet, ami tárol bizonyos adatokat, majd felhelyezni az elektronikát ekkor elindul, BIOS felismeri, működik. (Tapasztalat, kellett ilyet csináltatnom, saját hibámból kifolyólag)

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#28569) wmati


wmati
addikt

Melyik hdd gyártó a legmegbízhatóbb? Eddig egy Samsungom volt de az amint látom már nincs forgalomban.

(#28570) AwesomeJazz


AwesomeJazz
csendes tag

Sziasztok! van egy 1500 GB-os külső SATA HDD-m tegnap óta ki ir egy olyat, hogy " a meghajtoban található lemezt használat előtt formázni kell " De nem akarom formázni, volt már használva a HDD, hogy tudnám kiküszöbölni a hibát formázás nélkül, az adatok megtartásával?? Kérlek segítsetek!!

[ Szerkesztve ]

(#28571) djculture válasza AwesomeJazz (#28570) üzenetére


djculture
félisten

Vannak partíció vissza állító progik, viszont egy másik vinyó kell hozzá amire ment az ember és ekkora méretről menteni ha televolt lehet egy hét is.

(#28572) AwesomeJazz


AwesomeJazz
csendes tag

Sajnos körülbelül 800-1000Gb között voltak az adatok, a gépem alapból 300GB. Esetleg nincs valami program amivel csak a legfontosabb dolgokat tudnám levenni róla, hogy utána formázhassam?
Mert nem minden kell róla, nem életbevágó dolgok. De vannak családi képek, videók ami egy örök emlék számomra és a családom számára és az nem veszhet el.

[ Szerkesztve ]

(#28573) djculture válasza AwesomeJazz (#28572) üzenetére


djculture
félisten

GetDataBack for NTFS nem free verziója megoldja.
De mondom a másik vinyóra kell menteni nem arra amiről mentesz ez a legfontosabb, máskülönben felülírod a mentendő dolgokat.

[ Szerkesztve ]

(#28574) r-chee válasza liksoft (#28567) üzenetére


r-chee
őstag

Próbáltam már másik kábellel, másik porton és másik tápcsatival is. HDS 1 hibás szektort ír rá, plusz azt, hogy "5497 hiba fordult elő adatátvitel során". És kondíciója egyre romlik, nemsokára bezuhan 60% alá. Üzemen kívül tartom egyenlőre.
Lehet, jól tippelsz, hogy fejhiba. Két részre van osztva, s az egyik partíciónak csak betűjelét látja, tatalmát nem.

[ Szerkesztve ]

Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája

(#28575) AwesomeJazz


AwesomeJazz
csendes tag

I/O Error 'Unknown error (87)' reading sector 2930271965 on G:. Do you want to cintinue?

választási lehetőségek: Yes, Cancel, Yes to all, Help

Mit tegyek? Nem értek az ilyenekhez, hülyeséget nem akarok csinálni

(#28576) DJ. Ru$y válasza r-chee (#28574) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

A fontos adat van rajta, akkor gyors adatmentés! Amelyik partíciót nem látja, onnan programmal! (ha szükségesek az adatok) Megjavulni úgy sem fog. :(

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#28577) AwesomeJazz


AwesomeJazz
csendes tag

De épp ez az, hogy nem tudok belelépni : S Valahogy bele kellene lépnem hogy lementsem a kellő adatokat de nem enged belelépni sehogysem : S

(#28578) liksoft válasza AwesomeJazz (#28575) üzenetére


liksoft
nagyúr

Olvasási hiba. Ha csak pár van az egész lemezen, az nem gond. De jó lenne tudni az okát, mert ha mechanikai, akkor folyamatosan romlik a drive állapota! Ez viszont a családi emlékek temetője is lehet. Ezen kívül mi írta ki? Ugye az sem mindegy.

- Mennyi?
- 30.
- Mi harminc?
- Mi mennyi?

:B :B

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#28579) djculture válasza AwesomeJazz (#28575) üzenetére


djculture
félisten

Annak a vinyónak vége, tele van hibás szektorokkal. Azt kell mondjam most hagyd abba amit csinálsz és keress meg egy adatmentő szakít aki ért hozzá. Garantáltan így is ami ezen a hibás részen van annak annyi más helyről még lementhető az adat.

[ Szerkesztve ]

(#28580) AwesomeJazz


AwesomeJazz
csendes tag

szóval a külső HDD ről fut 1-2 torrentem mint seedelés, valamint filmek és ugye családi dolgok is vannak rajta.
tegnap még ment rendesen, este nézni szerettem volna egy filmet de akkor már nem sikerült megnyitni, okot nem tudok, hogy miért. Windows 7-em van, sajátgépben kijön, hogy G meghajtó de semmi más, megnyitni nem tudom, hallom hogy megy a HDD gondolkozik de nem tudok belenézni. Majd ki írja a korábban emlitett formázást és ha a mégsére kattintok akkor kijön egy " Adathiba CRC "
Nagyon nem szeretném, hogy elvesszenek a dolgok és költeni sem szeretnék rá nagyobb összegeket.

(#28581) AwesomeJazz


AwesomeJazz
csendes tag

Ha hagyom leformázni, használható lesz még igaz?

(#28582) djculture válasza AwesomeJazz (#28580) üzenetére


djculture
félisten

Ha mákod van akkor csak a külső rack döglött be, persze jó lenne tudni 2,5 vagy 3,5 a cucc... Meg hogy szabványos sata vinyót tartalmaz e nem valami ráintegrált usb panelost.,

[ Szerkesztve ]

(#28583) AwesomeJazz


AwesomeJazz
csendes tag

őőm 3,5" van a dobozon ha egyáltalán arra gondolsz. Nem akarok hülyeséget mondani

(#28584) djculture válasza AwesomeJazz (#28583) üzenetére


djculture
félisten

Akkor van esély rá hogy direktbe bekötve egy asztali pc-ben menjen. Persze csak ha nem laptopod van.

(#28585) AwesomeJazz


AwesomeJazz
csendes tag

Captiva one touch backup external hard disc drive

-Compliant with usb 2.0 and usb 1.1 standard
-Transfer rate availabla for 480 Mbps / 12 Mbps
-Suitable for 3,5' SATA hard disc drives
-Plug-play and hot-plug

Ez áll a dobozon. Nem tudom miben segít számotokra

Asztali gépem van

Intel(R) Celeron(R) CPU E1500 @ 2,20GHz 2,19 GHz
3 GB ram
ATI Raedon HD 5670, 1gb GDDR5 2GB Hyper Memory videokártya

[ Szerkesztve ]

(#28586) djculture válasza AwesomeJazz (#28585) üzenetére


djculture
félisten

Akkor szét kell szedned és a benne lévő satás vinyót bekötöd a gépbe direkt.

(#28587) AwesomeJazz


AwesomeJazz
csendes tag

Így USB-n át nem maradhat?

Valamint ha most leformázom, használható marad? ( Mármint működőképes lesz-e )

Ha leformáztam akkor egy programmal a törölt fájlokból vissza tudok állítani fontosakat?

[ Szerkesztve ]

(#28588) djculture válasza AwesomeJazz (#28587) üzenetére


djculture
félisten

Szerintem nem fogod tudni leformázni mivel a usb-sata része bedöglött a cuccnak. De próbáld meg ha nem kell a rajta lévő adat.

[ Szerkesztve ]

(#28589) Land


Land
veterán

Üdv!
Az merevlemez hiba lenne, hogy pl zenehallgatás közben scrollozok egy honlapon és darál, lassul a zene? Félek a merevlemez szenved ilyenkor...
Köszi!

Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

(#28590) AwesomeJazz


AwesomeJazz
csendes tag

Akkor ezek szerint ha csatlakoztatom direktbe a gépbe valószínűleg beolvassa és nem vesznek el a dolgaim?
Volt már gondom ezelőtt is, hogy meg akartam nyitni a külső HDD-t és nehezen nyitja meg vagy akár le is fagy. Lassan reagál. Ez az usb kábel miatt lehet?

(#28591) liksoft válasza djculture (#28588) üzenetére


liksoft
nagyúr

Az elején írta, a családi képek, videók, nem veszhetnek el! De azt is írta, nem óhajt költeni rá! Formázni is akarja, ami már veszteséget okozhat! Pontos adatokat nem ad meg ami alapján lehetne segíteni!

Erre szokták azt mondani, hogy szeretkezni és szűznek is maradni egyszerre nem megy. Ráadásul buszon, de ne lássa senki!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#28592) djculture válasza AwesomeJazz (#28590) üzenetére


djculture
félisten

Igen usb-s tároló eszközök nagyon megbízhatatlanok, én magam hanyagolom is. Nagyon muszáj akkor pendrive de azokba se bízok.

(#28593) AwesomeJazz


AwesomeJazz
csendes tag

Nagyon remélem hogy tényleg csak usb probléma és nem a HDD-nek van baja.

(#28594) r-chee válasza DJ. Ru$y (#28576) üzenetére


r-chee
őstag

És milyen progit ajánlasz?
(GetDataBack-kel már volt dolgom anno, de az formázás utáni adat visszaállítás volt. Gondolom az nem erre a célra való program.)

Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája

(#28595) liksoft válasza AwesomeJazz (#28590) üzenetére


liksoft
nagyúr

Csak csepegteted az információt, és közben kapkodsz!

1. Hozzá ne nyúlj, míg pontosan nem tudod az összes veszélyt!
2. Ha tudod már a lehetőségeket, dönts! (De csak egy döntési lehetőséget szokott az ég adni!)
3. Most cselekedj.

Vagyis:
1. Külső házban van.
2. Tud titkosítást az eszköz? Gépkönyv felajánlja a jelszó használatát?
3. Ha családi cucc van és a Párod megizél ha azokkal bármi lesz, akkor szakemberrel beszélj mielőtt bármit bárhova dugsz!

Végül: Egy rossz mozdulat, és nem csak a Párod, de az egész Család csodát fog tenni Veled! ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#28596) liksoft válasza AwesomeJazz (#28593) üzenetére


liksoft
nagyúr

Nem, a drive lesz szerintem hibás, ha nem az egész tűnt el, csak vannak olvashatatlan részek. Ez megint csak egy morzsa! :W

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#28597) Silvirenzo válasza Kiki18 (#28560) üzenetére


Silvirenzo
csendes tag

Köszönöm a segítséget, de közben sikerült a dolog! Addig böngészgettem a weben a problémával kapcsolatban mire valahol rátaláltam. Azt írták h tegyek fel egy DOS alapú programot és azzal simán betudok lépni, Total commander letöltés majd ott szintén azt írta ki h nincs engedélyem de volt egy olyan opció h "rendszergazdaként" katt rá , és voálá:D Mindent megszereztem, de majd máskor kipróbálom azt is amit ajánlottál! Mert a leírásod alapján hasonló elven műkszik!

(#28598) AwesomeJazz


AwesomeJazz
csendes tag

Na szóval, ha csatlakoztatom usb-n keresztül a külső HDD-t (ami egy házban van a fentiekben leirtak alapján ami a dobozra van írva) beolvassa valamint a sajátgépben kijelzi, hogy G meghajtó. De belelépni nem tudok mert azt írja ki, hogy használat előtt formázni kell. Nem formázom tehát a MÉGSE gombra kattintok. Ekkor előbukkan egy ablak melyben azt írja, hogy " Adathiba (CRC) ". Tehát voltaképp felismeri, hogy van ott valami, de semmi adatot nem tud felmutatni.
Tehát egy aluminium házas 3,5" SATA HDD-ről van szó ami 1500GB-os. Talán 2 éves. USB-n csatlakozik a számítógéphez.
Nem vagyok ennek szakértője tehát nem tudom mit kellene róla elmondani, De amit kérdeztek arra szerintem maradéktalanul válaszoltam azt hiszem. Legalábbis próbáltam.

(#28599) liksoft válasza AwesomeJazz (#28598) üzenetére


liksoft
nagyúr

Ha a válasz gombra kattintasz, a fejlécben látható lesz, kinek válaszoltál. Tartalom alapján nehéz kitalálni.

Annyi kérdésem volt, hogy titkosítást tud-e? A cucc nem az enyém, nincs ilyenem (különben nem kérdezem), és nem fogok utána keresni. Mivel ha tud, és direktbe a gépbe kerül, a partíciós tábla egyből szokott ugrani, ezért ezt előre tudni kéne.

A másik az az, hogy mennyire fontosak az adatok. Ugyanis ha nagyon, és ennyire értesz a géphez, jobb ha szakemberre bízod. Hidd el, senki sem dalolva fizet az adatmentésért, de! És itt a lényeg!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#28600) AwesomeJazz válasza liksoft (#28599) üzenetére


AwesomeJazz
csendes tag

Lehet titkosítani, viszont akár dupla bal klikkel kattintok az eszközre ( G:. meghajtó ) akár jobb klikkel kattintok elkezd gondolkozni a gép és ismételten kidobja a Formázást valamint az Adathibát.

A fényképek és videók egy része megvan DVD-n illetve CD-n de van néhány kép, dokumentum ami nincs rögzítve lemezen, csak a HDD-n van. És örülnék ha megmaradna, van még rajta film és egyéb más de az letölthető akármikor, az nem is fontos!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.