Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cozmo
őstag
válasz djculture #27099 üzenetére
Köszönöm hogy rávezettél a hozzászólásoddal, hogy jobban utána járjak.
Most látom, hogy másik fórumban itt a PH-n azt írták FW frissítés kell neki és jobb lesz mint új korában.
Megy az adatmentés egy másik tányérra aztán adok neki...Ha nem nézek rá a sentinel programmal, akkor egy hét múlva temethetném. És vele együtt 1TB adatomat! De talán még menthető, és hosszú életű lesz az új FW-rel...
Szerencse, hogy nem egy "Pistike" kezébe került ez a vas. Bután nézett volna 1-2hónap múlva mikor megmakkant a HDD-je és elment vele az örök bitmezőkre minden személyes adata.
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
-
-
-
cozmo
őstag
Rohad dühítő felfedezést tettem!
Talán a gyártók arra mennek rá, hogy a HDD minél többször küldje parkolóra fejet.
S mivel egy átlag HDD 600 000 fej parkoltatás bír ki ezzel kinyírják idő elött.
Az én HDD-m 5 napi üzemóra után bő 800 alkalommal parkolt ezért 9.6év múlva megmakkan!
Továbbá ha nem minőségi HDD-ről beszélünk akkor ez meg is feleződhet.
Tehát 5 évente vegyünk új HDD-t?! Erre megy ki ez a gusztustalan játék?
Asztali HDD minek parkol annyit? (energia gazdálkodás kikapcsolva a HDD-kre)Találtam egy oldalt ahol van megoldás a dologra de linux alatt.
Tud valaki windows 7 alá hasonlót?Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
-
cozmo
őstag
Így beállítva (ez volt az alap) állandóan parkolgatja a fejet...
Hiába húzom jobbra el a csúszkát kattintok a jelölő négyzetbe és engedélyezem. Ha visszalépek ide ugyanez a kép fogad.Információs fülön az adatoknál meg ezt írja:
"Fejlett energia gazdálkodás - Támogatva, Letiltva"[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
-
beholder00
tag
Sziasztok
Kb 1 hónapja vettem egy Seagate GoFlex Desk típusú külső hdd-t. Csatlakoztatni szeretném egy régi gépre amin csak 1.0 usb van. viszont nem ismeri fel a hdd-t. Mi a teendő ilyenkor? Driver kellene? vagy felejtős? Pontos cikkszáma azt hiszem STAC2000202 2TB. Vagy abból is adódhat a probléma h usb 1.0 nem kompatibilis a 3.0-val?
-
djculture
félisten
válasz beholder00 #27116 üzenetére
Megoldás egy 2000ft os usb2 pci kártya vétele, usb1-el eleve a kedved elmenne tőle mire felkínlódnál rá valamit.
1.1 lehet amúgy gondolom rajta mert az 1.0 az hibás és az első pentium lapokon volt csak.Ja a maximum ami szabvány szerint tud 1,2 MB/s. Ezen tempóval még 1 gigát átmásolni is horror
[ Szerkesztve ]
-
LBandi
aktív tag
Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni a következő problémámhoz:
Van egy Toshiba 320GB 2.5" külső merevlemez. Amikor csatlakoztatom a számítógéphez, az felismeri az eszközt és telepíti a drivert, viszont nem jelenik meg maga a tárhely (a meghajtó). Érdekesség hogy a HD Sentinel viszont érzékeli a meghajtót és hibátlan állapotot ír neki. Próbáltam több gépben is és mindenhol ugyanaz a hibajelenség.
Mi lehet a gond és mivel lehet orvosolni?
Várom az ötleteket!"Az igazi EMO-s halva születik."
-
LBandi
aktív tag
válasz djculture #27120 üzenetére
Köszi a választ, közben már én is rájöttem, hogy valószínűleg nincs még "bejáratva", a probléma megoldva! Tegnap már nagyon késő volt és nem járt az agyam. Szégyellem is magam, hogy ilyen kérdést fel mertem tenni anélkül, hogy ezt megnéztem volna.
"Az igazi EMO-s halva születik."
-
csepy80
csendes tag
Helo.
Van egy WD15EADS-em.
A problémám, hogy nem tudom partícionálni se formázni.
Formatálási problémát ír ki a vin7, még a telepítője is.
Paragon part 11-el se megyek semmire vele.
Amikor létrehozza a partíciót akkor elveszti és egy 129GB-os formázatlan kezelhetetlen felületem lesz.
Törlöm a partíciótt és ujraindítás után visszaáll a gyári méretre. -
csepy80
csendes tag
válasz Mezga Aladár #27127 üzenetére
piros.
egy másik vinyó helyére ment nem a raid-be -
csepy80
csendes tag
válasz Mezga Aladár #27129 üzenetére
Sajnos nincs külső sata-s házam.
Nem WD-s ezközben volt. -
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok
Mar a masodik kinabol rendelt usb-s adapter tapjanak a biztositeka pukkanik el. Gyanitom alul lettek tervezve, de erdekes modon nem indulaskor mennek tonkre. Poen hogy a matrican input 0,8A-t irnak...
Mit gondoltok egy 3.5" green hddhez mekkora biztositekot kellene vennem ha ki akarom cserelni?
Koszi szepen -
csepy80
csendes tag
válasz Mezga Aladár #27132 üzenetére
Nem tudom milyen ezközben volt.
Igy került hozzám particio nélkül.
Hdd sentinel szerint 7 napot ment. -
Mezga Aladár
veterán
-
csepy80
csendes tag
válasz Mezga Aladár #27134 üzenetére
Elvileg rendes asztali gépben volt.
-
zzztripzzz
csendes tag
Sziasztok!
WD caviar blue 1TB-os vinyóról lenne szó. Egy reset-et követően nem indult el a rendszer, pedig ez a wd adattárolóként funkcionált, csak akkor sikerül elérnem a rendszert ha a wd vinyóról lekerülnek a kábelek, ha be van kötve, akkor a windows 8 elkezdi a szokásos problémamegoldós témát majd, a "volume 34766 xxxyyyy 433234 xxxyyy" 43%-nál megáll. Van erre valami házilag orvosolható megoldás? Nagyon fontos, mondhatni az életem van rajta. Valaki segítsen!
-
kor84
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy régi laptopból egy Hitachi 160gb-os sata winyo, ez egy tokban, amit egészen idáig külső meghajtóként használtam, eddig probléma nélkül... Most a következő fordult elő. Lett egy új dell laptopom, előre telepített Win7-el, és az istennek nem képes felismerni. Amikor csatlakoztatom, felaljánlja hogy formázzam. Megnéztem a számítógép-kezelés alatt, és raw formátumuként látja. Próbáltam másik laptopokhoz csatlakoztatni ott pedig tökéletesen működik. Közben az adatokat már leszedtem róla, meg is formáztam, de az új gép még mindíg nem látja, formázni akarja de nem is sikerül neki..
Ötletek??
-
kor84
csendes tag
válasz Mezga Aladár #27141 üzenetére
A táp rendeben, egyszerre két usb-be volt bedugva, most probáltam egy másik gépen is, ott is tökéletesen működik, csak az új géppel nem....egyre tanácstalanabb vagyok...
-
King Unique
titán
Amit mondanak,v táp kevés neki,gondolom sima 2.0 miniB csatis rack lévén egy usb2 Y kábel nem drága,v mobilrack döglődik,egy sima 2.0-ás szintén nem nagy zsé.
Most ahogy írod,gyárikag Y stb., vmi macerásabb oprendszer,lemezkezelés beállítás gond lesz...ha máshol minden ok,tehát rack,elégtelen táp hiba kizárható,a win7-esen is 2 portnak elégnek kéne lennie.(#27140) liksoft: 1 db 2.0 vsz nem, de 1 usb3 port már igen,v az is "egészségtelen" a 900mA-el egy 7200-asnak
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van egy WD Elements 1023as 500GB külső vinyóm, Benne egy WD5000BMVV-s vinyó. Megnézegettem neten róla képeket. Ahogy látom erre valami spéci usb-s nyáklap van rátéve, vagyis nem olyan, hogy egy sima Satas vinyóa egy usb csatlakozós lapocska. Ez milyen kiszerelés?
Képek: -
Sami22
aktív tag
Üdv.
"Nem indul a win 7. Történt a minap, hogy az indítás a "win indítása" ablaknál megállt. Lemezről csináltattam vele egy javítást, minden működött tovább. Az eset után két héttel, vagyis ma, újra ez történt, megint javítás, újra sikeresen, de utána a böngésző is megfagyasztotta a gépet, kénytelen voltam újraindítani, mert semmire sem reagált. De sajnos ezek után csak fekete képernyőt kapok. Semmi az újraindításnál szokásos szöveg, semmi "windows indítása". Beraktam hát a telepítő lemezt, hogy újratelepítsem, de nagyon-nagyon lassan indult el a telepítés, most néztem rá, egész eddig azt hittem, hogy el sem fog indulni. Mi lehet a probléma? Megelőző probléma nem volt, vígan böngésztem, BFeztem, aztán ma ezt kapom az arcomba. Hardver probléma talán?
Még annyi, hogy frissíteni nem engedi magát."Ezt írtam a win 7 topicba, ott azt a tanácsot kaptam, hogy nézzek rá a HDDre a HD Sentinel nevű programmal. Egy nagyon hosszadalmas újratelepítés után ezt megtettem, és 72%-os kondíciót jelez. A teszt pedig félbemarad "Sikertelen olvasó egység hibája miatt" hibaüzenettel. Mit lehetne tenni?
Egy WD Caviar Green 1Tb merevlemezről van szó.
[ Szerkesztve ]
Origin: HunGreg92. PSN: HunGreg92
-
djculture
félisten
-
liksoft
nagyúr
válasz King Unique #27143 üzenetére
Szia!
Ha lehet, nem tenném egyre 7200 esetén. Nem csak az áramot emelte meg, hanem a feszültség esését is jobban engedi, ha emlékezetem nem csal. De ebben nem vagyok biztos. Viszont ha igen, akkor igaz, hogy több áramot kap, de alacsonyabb feszültség mellett. Az sem túl egészséges.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
De, ha egy port két csatlakozóját használod. Ugyanis áramkörileg egy-egy porthoz szokták az áramkorlátot rendelni, de két csatlakozót tesznek rá. A hátlapi csatikon ezek egy "kockában" helyezkednek el. Ezért szoktam az egymás melletti csatlakozókat ajánlani az egymás fölöttiek helyett. Laptop esetén már nehezebb meghatározni.
Szerk: Most jut eszembe! Ahol látszódik, nézd meg, milyen file-rendszer van rajta. Lehet, azt nem támogatja ez az OS.
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Farming Simulator 25