- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
dunkel #97988 üzenetére
Az ablak miatt nem tudom már előrébb hozni, egy kicsit én is előtte ülök.
A hátsókkal egyelőre még nem tudok foglalkozni, mert ez most kifogott rajta, sehogy sem találom hol tudnám manuálisan ráerőltetni, hogy a coax 1-es bemeneten kap jelet és vegye észre, pedig vagy 5* végignyálaztam egyenként a beállításokat sorban, a használatiban .
Be van állítva, hogy automatán fogja fel milyen jelet kap, de nem lát jelet.
Biztos én vagyok a béna, de már nem maradt 5letem.
Szerk.: grat! Jó egészséget és kitartást hozzá!
-
dunkel
őstag
Néhány napja bővítettük a rendszert egy vadi új, két utas hangsugárzóval: érces - kemény magasak, lágy - folyós mélyek jellemzik.
Nagy az öröm
-
krichd1
addikt
válasz
RetepNyaraB #97993 üzenetére
Nekem se nagyon tetszett az idei ajándék zene válogatás, amelyek igen, az már megvolt teljes albummal.
-
válasz
Patice #97991 üzenetére
Iden eleg sok embert probalo zenet vettek fel Linnek, meg ha jol is szolnak
Pl. a d-moll toccata/fuga hegedü valtozatat kenytelen voltam tovabb tekerni, de a Mozart Requiem (talan Hostias..?) tetele is eleg idegtepö, hiaba toljak kemenyen a John Butthead-ot. Meg több ilyen kamu modern nagyzenekari genny, van valami bünrossz furulya versenymü (a modern, nem a barokk). Csak igy elsöre.
A jazzek többnyire kellemesek es hangban is ott vannak. Kar, hogy a Linn gyak. nem vesz fel rockot. Igy ez a tesztresz teljesen kimarad... -
dunkel
őstag
válasz
JohannZimu #97978 üzenetére
És hogy szólt a Primare-ral?
-
dunkel
őstag
A dipólokat lehet előrébb kellene akkor hozzad, nekem a fülnél picit hátrébb 100-110 fok környéke tetszene itthon - igaz 5.1 van.
A hátsókra nem tudok jobbat mint a THX ajánlás. Innen kiindulhatsz és viheted kifelé és megállsz ahol a legjobban szól.
Norbi leírhatná a fokokat ha tudja viszonyításképp, nála jól sikerült a surround tér a 4 oldalsó/hátsó dobozzal.
Tudod, ez is ilyen semmitmondó okoskodás volt részemről, a lényeg, hogy
- elférne a 7.1
- ki kellene próbálni hol tetszikA bemeneteket egyenként be lehet állítani a Denonon mi hol szóljon, nézz bele a menübe, ha kell rántsd elő a manualt.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Oldfighter #97984 üzenetére
Nálam nincs üvegajtó, viszont az érzem és hallom, hogy ott van nálam is a gyenge pont!
-
Oldfighter
senior tag
-
devil-k
nagyúr
válasz
Oldfighter #97964 üzenetére
Mennyire van értelme az ajtót hangszigetelő szivaccsal bevonni, ha ott van a közelében az egyik háttérsugárzó a sarokban?
-
tomic
addikt
válasz
JohannZimu #97978 üzenetére
De a kábelekre nem emlékszel véletlen? Valahol mintha In-Akustik-kal láttam volna.
-
tomic
addikt
Korábban olvastam,hogy egy páran voltatok a Müncheni hifi bemutatón. Emlékszik valamelyikőtök arra,hogy az Elac-ok mivel voltak hajtva és milyen kábeleket használtak hozzájuk?
-
BBéci
legenda
válasz
Így a center hangjába tutira beleszól az állvány lapja, éppen ezt említettem az előbb, elrettentő pédaként.
Szerintem a háttérsugárzó környéke túlcsillapított és az állvány egészen biztosan nem annyira stabil, amennyire kellene.(#97973) Tigerteam
Nálad hasonló a helyzet. -
Bini
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vettem pár hónapja egy Benq w1070 projektort (nagyon elégedett vagyok vele) és szeretném a moziélményt tovább növelni valamilyen 5.1-es hangrendszerrel,főleg blu-ray filmeket nézek laptopról, valamint játszok (ps3, laptop) , a nappali kb 22nm-es .
Nagyon nem vagyok képben a témában ,nézegettem erősítőket és hangfalakat is és a következőkre esett a választásom :
(Angliában élek szóval az árakat fontban fogom feltüntetni)Harman Kardon AVR 171 (200font , 2 db hdmi out )
Wharfedale DX-1HCP (250 font , külföldi tesztekben jól szerepelt)
(Hétvégén megyek meghallgatni ezt a "csomagot" )Kérdésem az lenne hogy ezen az áron vagy picit többért (max 500 font ) van e jobb alternatíva erősítő hangfal kombinációra. Használt terméket nem szeretnék vásárolni a hozzáértés hiánya miatt .
Köszönöm . Békés Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek !
Üdv.
Bini -
robi222
senior tag
válasz
Te már durván nyomod én sajna a 10%-ra gondoltam.
Hang minőségre van változás? De nem csak a hang pozicióra gondolok. -
Dorian
félisten
válasz
Csocsesz75 #97959 üzenetére
Csak akkora hülyeség, mint a tévét egy szekrény mögé rakni.
-
-
-
BBéci
legenda
válasz
Csocsesz75 #97959 üzenetére
Nem kell semmihez érteni, ez annyira egyértelmű, magától értetődő.
Próbáld ki, mennyiben változik a hang, ha valaki arasznyira a magassugárzó elé teszi a tenyerét! -
válasz
Csocsesz75 #97952 üzenetére
Lehet a mostanában úgy a 10-ik ilyen kérdés után beírni ezt is a bal sarokba
Csocsesz75: Nem lehet a tévé möré rakni, mert a hang előrefele megy. Bele a tévé hátába. Nem, a kis lyukon, nem úgy fog kijönni, ahogy kell. Inkább a tévé fölé rakd, az a legkisebb rossz.
-
mivamma
senior tag
válasz
Szia!
#96813 innen kezdj el lefelé olvasni.
-
MasterMark
titán
válasz
Jaj. Nem lehet mögé rakni.
-
robi222
senior tag
válasz
Oldfighter #97930 üzenetére
Csak a tükör pontokba vagy inkább csak a legközelebbi fal részekhez ajánlott?
Persze anyagi okok miat próbálom csökkenteni a szivacsok mennyiségét az optimálisra. -
BBéci
legenda
Mindegyik bemenethez (DVD, SAT/CBL, VCR, stb) meg kell adni a menüben, hogy melyik csatlakozóról kapja a hangot. Amelyiken optikain szól, arra az van kijelölve.
(#97952) Csocsesz75
Mások is kérdeztek hasonló böszmeséget és sosem tudom, hogy komolyan gondoljátok, vagy csak szívatni akarjátok a topiklakókat?
Már a hangdobozon lévő védőselyem, vagy rács is negítívan befolyásolja a hangot, valamint az is, ha nem teljesen a polc szélén van, hanem hátrébb. Ebből gondolom leszűrhető, hogy amit előadtál, az eszement ötlet. -
Csocsesz75
őstag
Sziasztok !
Centerhangsugárzót be lehet lapos tv mögé rakni ? 4,5 cm van a talp alja és a tv keret alja között ahol kijönne a hang.
Fölé nemtudom, hogyan állna meg ?
Alá egy polcra tudnám rakni, ahová meg csak 12,5 cm magas fér be maximum. Tudtok esetleg ilyen magas centersugárzóról ?
Vagy mi lenne a megoldás ?
-
mivamma
senior tag
válasz
malagutif122 #97948 üzenetére
Szia!
Mivel karácsony van nem fogok kötözködni az olvasd el a használatit szöveggel
Én elolvastam és kimásolom neked: "Tone Control button: Press this button to access the bass and treble controls. Use the
OK button to select an adjustment and use the Up/Down buttons to change the settings."Legyen ez a Karácsonyi ajándékom
Oké látom: a távirányítón van egy TONE gomb. Azt megnyomod, kiválasztod, hogy magasat vagy mélyet szeretnél állítani, aztán OK gomb, majd a fel és a le nyilakkal beállítod a kívánt értéket.
-
malagutif122
tag
Elfelejtettem az elöbb irni, -15Db-nél birja teljes kihajtani a hangfalakat a harman kardon avr-158-as,
Yamaha ns-50f 2db front van rajta.
nincs hozzá magyar nyelvü utasitás, lehet csak a mélyt ,magast kellene állitani.
Boldog Karácsonyt kivánok mindenkinek!! -
malagutif122
tag
Harman Kardon Avr-158 házimozi erösítön hogy lehet beállitani a magast, és a mélyt?
-
Kroland25
tag
Üdv!
Adott pioneer lx erősítő..Standard illetve Thx-es hangbeállítások..mi a kulkülönbség a kettő közt?Melyiket érdemesebb használni? -
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Polkaudio hangfalaimat 2,5 mm2-es (hátterek) és 4 mm2-es (frontok és center) KÁCSA kábellel kötöttem Onyko TX-NR636-os erősítőmhöz. Régóta nézegetek banándugókat, most hogy beregeltem az Ebay-re, rendelnék. Erre a termékre azt írja, ideális 4 mm2-es kábelek csatlakoztatására is (Easy fit for wire size up to 4mm). Valóban elég lenne ez a 4-es kábeleknek, vagy azok már nagyon szűkösen férnének bele?
Nem szeretnék rá vagyonokat költeni. 10 db kellene, mert csak az erősítő felé menő kábelvégre raknék ilyeneket. Ebből 3 garnitúra kellene, mert 4 db-os. Nakamichi, sosem hallottam róla, ez persze semmit sem jelent.Itthon 800-1000 Ft/db-ért akartak rám sózni aranyozott kábeleket kereskedők. Ennyit nem szeretnék rákölteni.
Köszi!
-
Creever
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. ~16nm-es nappalimba szeretnék egy 5.1-es rendszert leginkább film nézésre. Javasoltak egy denon x1000-es erősítőt és egy denon sys 5.1-es hangfalszettet. Keresgéltem még és szimpatikus lett a Harman/Kardon HKTS16-os szett, de nem igazán tudok dönteni, hogy melyik lenne a jobb választás. Egyáltalán érdemes ezek közül bármelyiket is választani?150-180 körüli árkategóriában gondolkozok max.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Winne
nagyúr
-
Dani Pécs
tag
válasz
Mezga Aladár #97923 üzenetére
Köszi!
Most összedugtam az erősítőt a HD-XE1 Toshiba DVD-vel is, azt látom, hogy erre nem is ad semmilyen visszajelzést a TV, nem jelenik meg az eszköz a CEC listán. A C200 miért jelenik meg, ha nem CEC képes?
-
Winne
nagyúr
válasz
devil-k #97934 üzenetére
Nem nagy cucc, Wharfedale Diamond 8.4 frontok és center van, , oldalt Wharfedale WH-2 dipole sugárzók és egy aktív láda. A szoba ha jól emlékszem 4,80m * 3,60m, a tv most visszakerült egy 32"-os Samsung, mert a másikon meghaltak szépen sorban a hdmi csatik. A szoba formára jó, hosszanti elrendezésben vannak a cuccok benne, bár jobb oldalon egy dupla nagy ablak..
Most dugdostam össze az új erősítővel a rendszert, egyelőre nincs hang sem, valamiért nem kap jelet, valami factory defaultot keresek éppen az erősítőn.
-
devil-k
nagyúr
Érdemes fejleszteni, ha
- van elég tered
- és ha nem megy az 5.1 rovására.Inkább egy jó 5.1, mint egy gagyibb 7.1. Szvsz. Egyébként a rendszeredről írhatnál egy pár szót. Azt már tudjuk, hogy milyen erősítőd van, de mekkora és milyen megjelenítő, hangdobozok, lejátszó(k)... stb.
-
Winne
nagyúr
válasz
devil-k #97932 üzenetére
Akkor ebből jön a következő kérdésem. A tapasztalat mit mutat, érdemes 7.1-re fejleszteni a meglévő 5.1-es rendszert, vagy inkább maradjak 5.1-en és lőjjem be az ábra alapján a rendszert?
A képen azért van a surrond back-re kötve, mert az másik végfok? Ha jól látom az enyém is beköthető így.
A hdmi-s kérdésre a 10 méteres kábelem már adott, az elég jó, azt nem cserélem, az erősítő == > tv vonal kérdés, hogy oda vegyek-e valami minőségibb kábelt.
-
devil-k
nagyúr
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Visszatértem néhány hozzá nem értő kérdéssel (ezért bocs
), most lett időm beépíteni az új szerzeményt. (Denon 2308)
Az első nagy hirtelen, hogy ezen az erősítőn már van hdmi csatlakozó, én a számítógépről küldöm a képet a tv-re egy 10 méteres hdmi kábelen. Érdemes bedugnom az erősítőbe inkább és onnan felvinni a tv-re? Ehhez valami komolyabb hdmi kábelt szerezzek be az erősítő és a tv közé, vagy valami alapabb aranyozott ami itthon van jó lesz? Van értelme átvezetni az erősítőn a képet? Mit mutat a tapasztalat?
A másik kérdésem, hogy ezen az erősítőn a front külön van szedve kétfelé oldalanként, ez miért van?
-
Gabesz26
senior tag
Békés, Boldog Karácsonyt és fejlesztésekben gazdag
Boldog Új Évet Kívánok én is minden fórumtársnak!
-
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
robim
tag
Csatlakozván az elöttem szólókhoz, én is kívánok mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog újévet!
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok a mai nap folyamán arra lettem figyelmes hogy búg az erősítőm (Pioneer VSX422), pontosabban búg abba hagyja 30ms után megint búg megint abbahagyja, az erősítő 1 éves. szerintetek ez mitől van
-
Toobee
veterán
Volt valaki a MÜPA-ban, a Diótörőn?
-
hétalvó
addikt
Jo Reszelgetest Mindenkinek!
-
Dani Pécs
tag
Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!
Lenne egy HDMI-CEC kérdésem:
A készülékek: Sony KDL-55W828, STR-DH540 erősítő és Popcorn Hour C200 lejátszó.
A TV vezérli az erősítőt tökéletesen, viszont a C200-ast nem. A listában megjelenik, mint lejátszó, de amikor ki szeretném választani, ezt az üzenetet kapom: Kommunikációs hiba. Ellenőrizze a kábelt, vagy a csatlakozást.
Megpróbáltam azzal a HDMI kábellel is, amivel az erősítő vezérlése tökéletesen működik. A C200 elméletileg HDMI 1.3a. Ha megjelenik a CEC eszközlistában, akkor vezérelnem is tudnom kellene, nem? Mi lehet a gond? Lehet, hogy másik kábel kellene hozzá?
Köszi!
-
dunkel
őstag
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
-
robi222
senior tag
Boldog karácsonyt mindenkinek.
A moziszobám most lett kész.De a hangfalakat most fogom elhelyezni.A kérdésem az lenne ,hogy ha a hangfal kb csak 30cm-re van a faltól ,akkor érdemes-e szigetelést hangfal mellé vagy ahol közel van oda a falra tenni(szürke tojástartó mintályú-ra hgondoltam) ?
Tetőtérben 4x6méteres az alja, de a tető a dőlés miatt már csak 2.5m. -
Patice
nagyúr
Én is boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
És hogy az ünnepek se teljenek zenei anyag nélkül:
Január 6-ig letölthető a Linn Recordstól az összes ingyenes track + 1 (azaz 25) max. 24/192 felbontásban.
-
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
-
robi-k
őstag
Bérés, Boldog Karácsonyt és Szeretetben, Egészségben és Szerencsében gazdag Új Évet Kivánok!
-
Shingen
addikt
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Forumozók!
-
demars
addikt
Boldog békés karácsonyt mindenkinek!!!
-
nebulo5
senior tag
Kellemes Karácsonyt Kedves Fórummtársak!
-
Oldfighter
senior tag
Kellemes Ünnepeket mindenkinek!
Vérbeli karácsonyi film fanatikusoknak meg mielőbbi Reszkessetek betörők DTS-HD és Dolby Atmos szinkront.
-
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Köszönöm azoknak, akik tanácsaikkal segítettek idén kilépni a sztereó világából a házimozi felé és nekik köszönhetően meglett idén az első házimozi rendszerem.....meg a második is
-
adodaniel
őstag
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
tomic
addikt
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
-
bajnokpityu
félisten
Hát, ha már mindenki a "szakmai" topicban teszi, én is itt kívánok meghitt Karácsonyt, és vidám új évet!
-
Boldog & békés karácsonyt és tömörített audio és video mentes Új évet kívánok mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honda topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged