- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nonner
tag
Ez pontosan így van! Az OPPO csúcsminőségű lejátszókat gyárt, sokáig én is a Denon DBP-2012UD és az OPPO BDP 93 között vacilláltam, végül az utóbbit vettem meg, nem kis megelégedésemre.
Nagyon igényes kivitel, összeszerelés, aranyozott csatlakozók, Qdeq, rendszeres ingyenes szoftverfrissítés, 2 hdmi kimenet, háttérvilágításos távirányító, fantasztikus hang, térábrázolás sztereóban is, rengeteg díj, mi kell még?
A minőséget meg kell fizetni. Nem is cserélném el más lejátszóra ( maximum egy OPPO 105-ösre).
Én egy Denon 3312-vel használom és eléggé összeillenek, a 2012-es Denonnak szerintem akkor lenne csak előnye az OPPO-val szemben, ha lenne rajta Denon Link. De mivel nincs...és még az mkv-kat sem játssza le.
-
MadKet
tag
Tovább olvasgatva a teszteket, csak a kíváncsiság kedvéért ez milyen: Sony STR-DN1030. Csak azért kérdem mert Sony-ról túl sok véleményt nem láttam itt eddig
Ezt a típust konkrétan a Yamaha RX-V673 -al emlegetik együtt.
-
Ed Parker
nagyúr
-
mandju
senior tag
Ma megjött a Logitech Harmony One+! Nagyon komoly cucc...
-
zolaas
senior tag
Kis hallgatnivaló, ha még nem volt. Diamonds.
-
M_AND_Ms
veterán
Ne magyarázz bele az általam leírtakba olyan dolgokat, amiket nincsenek benne! A tényeket írtam le és még egy szóval se írtam azt, hogy kételkedek a véleményetekben és valóban más (jobb) a hangja a 3800-asnak. ha ti hallottátok mindkettőt és valóban úgy hallottátok, akkor az biztos úgy van. De amit én leírtam, az is úgy van. Ez tény, és nem boldogság kérdése.
Tehát, nem kell la cinikus megjegyzés!
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #30076 üzenetére
Ez óriási tévedés, az OPPO-k dedikált Blu-ray lejátszók, némi médialejátszási képességgel felvértezve. Kép és hangminőségük messze árkategóriájuk feletti. Sajnos az USA-beli árakhoz képest, Euróbában sokkal, átlagon felül drágábbak.
(#30080) M_AND_Ms
Ha attól a tévhittől boldogabb vagy, hogy a két erősítő hangminősége egyforma, akkor legyen igazad, nem rontom el az örömödet. -
M_AND_Ms
veterán
...és BBéci
Márpedig átfutva mindkettő service manual-jat nincs lényegi különbség. Ugyanaz a bementi áramkör, ugyanaz DAC, ugyanaz a végfok. Az összes mikroprocesszor és vezérlő ic ugyanaz. A teljes blokkdiagramm ugyanaz.
Azt meg tudom elképzelni, ismerve a mai gyártási technológiákat, hogy a 3800-ashoz külön válogatták volna az alkatrészeket. Ha így lett volna, akkor azt a marketing 'bullshitben' büszkén hangoztatták volna.(ja, még usb van pluszban a 3800-ason)
-
Tudtok valahol eladó Denon DBP-2012 bluray playert, fekete színben?
-
gomzol
tag
Surround koncert és egyéb nyalánkságok Djabe-éktól.
-
ginola
addikt
Sziasztok
Megjöttek a Kácsás HDMI kábeleim. Ki is próbáltam Pio 450-es Blu-Ray-em és Denon 2808-am van. Külön megy egy HDMi a tv-be, és külön az erősítőbe, de a DTS sávot csak sztereóban keveri le, van erre vmi megoldás?
Mit kell beállítanom, hogy a DTS 5.1 legyen?
-
Toobee
veterán
válasz
Pepszi #30064 üzenetére
Ebből vegyél egyet, ezzel biztos nincs gond.
Ha meg ráérsz, akkor itt egy másik. Nekem ilyennel van bekötve a HTPC-m. Most felszabadult a Cinnamon, ha lesz kedvem/társam, akkor kellene csinálni egy nézelődést, hogy melyik a jobb.
-
julius75
aktív tag
Na még egyszer hátha......
"Sziasztok,
Egy gyors kérdésem lenne: mi a véleményetek róla: yamaha rx-v673
Méretben, teljesítményben, csatlakozásban tetszik, megfelelő, de hátha lenne néhány tapasztalatból eredő vélemény is. Ha volt már róla szó, elnézést, nem volt lelkierőm visszaolvasni.
Köszi....." -
Pepszi
tag
Nem tudok sajnos márkát/tipust, mert gyorsan kellett egy drót és az esti bevásárláskor leakasztottam az intesparban egy 2000Ft-osat. Mea culpa, még tanuló fázisban vagyok
Annyi rémlik, hogy high speed with ethernet felirat van rajtuk, és amit eddig használtam a STB-TV között az vastagabb kör keresztmetszetű, az új pedig lapos. (én kérek elnézést...Ma hazafelé MM útbaesik. Tehát legyen két tök egyforma és ne a legolcsóbb?
-
Attic09
tag
Sziasztok, a tx-nr616 előlapja tényleg csak műanyag? av-online-on olvastam. Ha igen az elég gáz, nekem még a 602-es van az fém.
-
Parson
addikt
No srácok, köszi a segitségeket, megvettem én is az eszközöket (ősöknek és végülis magunknak is):
Onkyo HT-S3405
Onkyo HT-R548
Onkyo SKS-HT728Mindkét rendszer szépen szól (az eddigiekhez képest nagy előrelépések voltak ezek is), a mélyládák között tényleg erős különbség van, de szerintem jó szolgálatot fognak tenni ezek igy is. Hangfalkábelt még vennem kell itt vagy ott, ez még hátravan, de már igy is sokkal jobb mint a PC-s Logitech megoldás, amit irtam az elején.
-
BBéci
legenda
válasz
Pepszi #30056 üzenetére
Milyen HDMI kábeleket használsz, egyformák-e, ezt a hosszukra is értem?
Miféle HD kamerák által rögzített formátumokra gondolsz? A mozifilmek többségét hagyományos, filmes, Panavision kamerával veszik fel.
(#30058) gizmó666
A normális erősítőkön nincs olyan funkció. Letörném a kezét annak, aki loudnesst és hasonlókat szerel, tervez rájuk. -
gizmó666
csendes tag
Helló! Tudna valaki mondani valamit az Onkyo A-9711 Integra stereo erősítőről?? Szeretnék venni egy használtat csak nem nagyon tudom miben jó és miben rossz! A jelenlegi Onkyo TX-SV9041 házi-mozis erősítőmön van selectíve tone,és az ha be van kapcsolva nagyon nagy dinamika jellemzi, és átjárja a szobát a hang! Szeretném tudni,hogy a Onkyo A-9711 -en van e selectíve tone, loudness vagy valami plussz mély hang kiemelő (gomb,kapcsoló)!
-
Pepszi
tag
LG 47LM671.
de mondom, szerintem nem a tv-vel van gond, hanem általában ezekkel a HD kamerák által rögzített formátummal. Alapból valamiért baromi hardverigényes a lejátszásuk PC-n is.
(mkv-ra próbáltam átnevezni, ts-re még nem. majd megtesztelem)De inkább visszaterelném a témát egy pillanatra az erősítőre
A set-top-box-ot bedugtam a marantz hdmi bemenetre, és az megy tovább ARC kimeneten a tv-hez.
Az egy dolog, hogy el van csúszva a hang és a kép ezt a delay menüben talán tudom korrigálni (megtaláltam a tv-n és az erősítőn is, de még nem volt időm pontosan belőni).
Viszont mintha rosszabb lenne a képminőség mint direkt STB-TV kapcsolatnál. -
BBéci
legenda
válasz
M_AND_Ms #30050 üzenetére
Azért a "szinte" kifejezés erősen messze áll a valóságtól. Van köztük két kategória különbség, ami a hangminőségben is megmutatkozik.
(#30051) Pepszi
Miféle szerkezet az a TV?(#30054) tdd587
Azt írtam, hogy .ts-re átnevezve le tudják játszani a tévék az m2ts fájlokat. Évek óta ezzel vannak tele az LCD tévés topikok. Én is kipróbáltam, valóban működik. -
tdd587
őstag
Ez így nem igaz, a ts egyáltalán nem átnevezéssel készül az m2ts-ből.
A ts amúgy takarékosabb formátum az m2ts-hez képest, az mkv meg messze (3-5%) a legkisebb file méretet adja a gyári m2ts-hez képest. Sok film esetén ez is szempont lehet. Ha meg már remuxol az ember, eleve kidobálja a felesleges hangsávokat, amivel tovább esik a méret, bár ez már más téma.
-
Pepszi
tag
lehet ... tavaly november óta van tv-m és alapból fel sem ismeri ezeket a fájlokat.
mkv-ra átnevezve próbálkozik velük, de nem boldogul.
kis pana hd kamera felvételei amúgy, és így átkonvertálva elégedett vagyok az eredménnyel.
Azért letesztelem majd ezekkel a lejátszókkal, hátha látszik minőségbeli eltérés. -
ginola
addikt
Sziasztok
Hangnyomásmérővel rendelkező fórumtársat keresek, aki Szfvár környéki és kölcsönadná.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Vasy09 #30040 üzenetére
Pl. még ez is itt van 165e-ért (szerintem 160ért is odaadja) Yamaha RX V3800
Ilyeneken érdemes gondolkozni... Szégyen, hogy még nem vitte el senki.(bár nem olvastam vissza miket kötnél rá, ha írtad egyáltalán)
-
Vasy09
őstag
Köszi szépen. Már nézem is! Megnéztem azt is amit múltkor mondtál (denon avr-3808). Itthon nem igazán találtam, viszont ebay-n lenne. De ott valami olyat is írogatnak, hogy avr-3808A! Valamiféle upgrade-ről beszélnek! Ez mi pontosan? Csak azért, mert ebből találtam párat!
-
Vasy09
őstag
válasz
#09634560 #30032 üzenetére
Köszi, megnézem azt is! Akkor még egy olyan kérdésem lenne, hogy összehasonlítva az onkyo tx-nr616-tal, illetve a pioneer vsx-922-vel a denon-nál mi jöhetne szóba? Az AVR-1912 milyen? Olvastam róla teszteket, s arról is jókat írtak. Ja, és használtban, ami még garis, mit érhet? Csak mert most lenne egy 80körül!
-
MadKet
tag
válasz
access_denied #29993 üzenetére
Nem biztos hogy lesz lehetőségem meghallgatni mindent amit szeretnék, de először is leszűkíteném a kört egy pár modellre, ahogy mondod, főleg tesztek és vélemények alapján (az angollal nincs baj
Aztán ha megvan(nak) a kiszemeltek, akkor esetleg nekiindulni és meghallgatni. Persze közben a használt is jácchat ugyanúgy. Mintha úgy olvastam volna hogy a Pio menüje+távirányító ami a gyenge pontnak nevezhető, de igazából mivel a hangminőségre jót írtak, ezért ezek annyira nem befolyásoló tényezők
-
BBéci
legenda
válasz
MadKet #30030 üzenetére
Az ARC-t teljes mértékben helyettesíti a tévék optikai kimenete, én azt szoktam használni, most is be van kötve.
Akkor vegyél új erősítőt, ha sok a kidobnivaló pénzed és nem szeretnél ugyanannyiért 1-2 kategóriával jobb hangot.(#30033) mp54
Lehet a lejátszó hibája is, de mielőtt tovább találgatnánk, tedd egymástól 3 méterre a hangdobozokat és iktasd ki az Alcest. De ne egyszerre. -
Vasy09
őstag
válasz
#09634560 #30028 üzenetére
Ebben maximálisan igazad van, csak nálam a szoba sajna olyan kialakítású, no meg a router is olyan helyen van, hogy a kábel elvezetése elég macerás lenne, mindamellett, hogy elég szembetűnő lenne! És persze nem utolsó sorban két ajtón is keresztül kéne vinnem!
Na mindegy, akkor nézelődöm tovább. Csak azért bátorkodtam erre is rákérdezni, mivel így esetleg a denon is labdába rúghatna!
-
MadKet
tag
Abszolút igazad van, hogy nem a ficsőrök kell hogy eladják az erősítőt, számomra is a hangminőség fontosabb. Nekem a Wi-fi nem éppen lényeg, ez nem is írtam hogy az lenne, csak az ARC-t írtam kitételnek, mert HDMI -n lenne kötve a tv-re.
A Pio VSX-922-t meg éppen azért kérdeztem, mert az említett tesztben a Denon AVR-2113 -al lett összehasonlítva, és a Pio hangminősége volt a jobb. (bizonyos esetben pedig az Onkyo TX-NR515 -nél is jobb ha jól emlékszem)
De félreértés ne essék, a hangminőség a legfontosabb, csak emellett még legyen ARC is, számomra ennyi a kitétel.
Egyébként pedig köszi szépen az eddigi tanácsokat is mindenkinek.
-
Vasy09
őstag
Találtam egy ilyet: http://www.amazon.com/gp/product/B003KPBRRW/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me=&seller=
Ha minden igaz, ez lan-on keresztül tudja továbbítani a gépnek a wifi jeleket!
Megerősítene valaki benne, hogy ez pl a Denon erősítőkhöz is jó (mondjuk egy AVR-1912-höz)? Próbálgattam utánanézni, de nem találtam konkrét választ!
-
nuke7
veterán
Hello,
Yamaha rx-v1600 mennyivel jobb mint egy pio Vsx-818..?
Megéri cserélni? ( ráfizetéses )
Focal-al jobban szólhat..? -
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #30006 üzenetére
Itthonról vennék használtat, külföldről nem szívesen.
(#30007) mp54
Értettem én, nem vagyok annyira lüke.De a lényegen nem változtat, keverhették a stúdióban is vacakul. Ki kellene próbálni a sokpontegyet egy jó rendszeren sztereóra alakítani.
Mindegyik CD-vel azt tapasztalod, amit leírtál? -
gyurczy
őstag
Használtban még elérhető. Heti rendszerességgel van ebay-en.
Mi bajod a kinti használt cuccokkal? Ebay eleve védi a vevőt, kint komolyan is veszik, megfingatják az embert, ha nem azt küldi amit vettél. Gari eleve a gyártóhoz szól akárhol is veszed, mindenképp ki kell postázni nekik. Alkatrészt nemigen küldenek, legalábbis a Totel-ben ezt mondta az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest