- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
denesdr #180064 üzenetére
Nem mindegy, hogy milyen arányban vannak egy filmben a hihetetlen részek. De az alaptörténet, hogy egy kiöregedett, a repülést régóta nem gyakorló pilóta mindenkinél, mindent jobban tud, mesének sem elfogadható.
Aztán azok a cirkálórakéták miért nem a légvédelmi állásokat semmisítették meg?
Ízlések és pofonok... -
-
-
-
m3ss
veterán
válasz
Vikthor #180075 üzenetére
miert jobb a dv? kivancsisagbol, en lejatszom csak hdr-t tud.
bar epp most rendeltem meg1 hdmi kabelt, csak megnezem a madvrt dinamikus tonemappingjet. remelem 1050ti eleg lesz hozza..en meg vettem minap egy sennheiser hd600-at hirtelen felindulasbol, ki se probaltam elotte, bar gyerekkoromban agyonhasznaltam egy hd565-ot..de hat ez a fules. nincs kedvem hangfalakon zenet hallgatni annyira jo.
az egy dolog, hogy nevetsegesen jol szol, de annyival "direktebb" elmeny, hogy mast nem hallasz..meg ugye hangfalakon nagyon fel kell tekerni a hangerot ahhoz, hogy hasonlo elmenyt kapjak. ez ritkan megoldhato. ja hogy ez masik topic...
el is kezdtem most megint babralni a dynamic eq-t meg a hozza tartozo reference level offseteket, mert halkan hallgatva a hallgatoibol nem eleg a mely zenere alapbeallitasokkal, offolt dynamic eq-val.#180084devil-k ja, meg legalabb az eleg jol megvilagitott film, dinamikus keppel. t*kom kivan az ilyen filmekkel, mint az uj batman 2022. botrany sotetben jatszodik, sosincs rendesen megvilagitva semmi. dlp-n 15 percig birtam volna, epsonon se tudtam vegignezni
de solo sw film is szinte ugyanaz. raadasul nem is tul jo sztem. ellenben a rogue one utolso fel oraja (scarif) zsenialis mozi elmeny 3d-ben. -
bisza
tag
Sziasztok!
Új erősítő vásárlásán gondolkodom. A Yamaha RX A4A-t, néztem ki magamnak egy DSP A5-t váltana. A kérdésem az lenne, hogy a eARC működik már rendesen rajta? Valahol olvastam, hogy egy frissítéssel javították, de nem tud valaki konkrétummal szolgálni? Fontos lenne, mert nagyrészt emiatt lenne a csere.
Előre is köszi a válaszokat -
Jelentem van 100"-es Stewart Filmscreen vásznam, ettől függetlenül, ha képminőséget akarok nézni, pl David Attenborough műsorokat, akkor az bezony OLED-en nézem. Tudom, lehetne nagyobb is a 77" elég kicsi a 100"-hez képest, bár nem vállalhatalan azért, cserébe hangtalan és a fekete az fekete, pláne így, hogy járt nálam Vhiktor kalibrálni a TV-t, +100 nitet is nyertem még.
Szeretem én is a nagyképet és a vászonról visszavert fényű filmeket, úgyhogy bizonyos tartalmakat TVn nézek, míg sima BD forrást a vetítőről.
-
Rp526
aktív tag
válasz
devil-k #180071 üzenetére
Lehet arra gondolt, hogy a jó GPU-val megtámogatott madVR egy HTPC-vel akármilyen asztali lejátszót felülmúl. Sajnos amilyen videokártya árak vannak, ez sem annyira olcsó már. Kivéve, ha többrétű felhasználás van, pl. game + htpc.. stb.
Hihetetlen hogy alig pár éve egy 1060 Ti 80-90e volt most pedig a friss változata 170-270e. De hát ez van.. és akkor ez még csak a belépő kártya gaming-be. -
devil-k
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #180066 üzenetére
Én ezt tényleg nem tapasztaltam. Rendszertől és mindentől függetlenül.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
devil-k #180065 üzenetére
Szerintem szarul van keverve.
Legalábbis engem zavart, hogy a pilóták beszéde, lélegzete olyan hangos mint egy sugárhajtómű.
Mielőtt a centeremre vagy a rendszerre fognátok,direkt belenéztem utána,pár jól ismert filmrészletbe hogy, nem-e tényleg azzal van a baj.
De nem. -
BBéci
legenda
válasz
devil-k #180058 üzenetére
Elhiszem, hogy jó a hangja, arra nem emlékszem, de a tartalom, a cselekmény annyira felbosszantott, hogy megnézés után azonnal kukáztam. Hogy ugyanazt tízszer ismétlik, nekem nem jön be.
Az új Top Gun is csak egyszernézős. Sokat kellene fizessenek azért, hogy újra nekiveselkedjek. Tele volt lehetetlen, hihetetlen dolgokkal. -
powerup2
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #180059 üzenetére
Top gun maverick-nek nagyon jó a hangja
-
devil-k
nagyúr
Nyáron megjelent az egyik régebbi, Tom Cruise film, az Edge of Tomorrow (2014) 4K verzióban. Brutális atmos hangsávot kapott, nekem még a Top Gunnal is jobban bejön.
-
devil-k
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz
devil-k #180049 üzenetére
Látszik, falra szerelt polcsugárzók a szoba szélein. Viszont ez hol tartozik az eredeti kérdéshez? Szerintem átment, hogy kellene még szellőzés, hogy 3 hónapnál tovább bírja a szerencsétlen erősítő, de ez már kezd megint abba átmenni, hogy "rendezd már át az élőhelyed a mozi miatt".
-
BBéci
legenda
Azt feltételezed, hogy 2-3 centi számít valamit? Felejtsd el!
Ha nem vagy hajlandó bútort cserélni, akkor egyetlen megoldás a tv fali konzolra szerelése. Eleve az a legjobb helye, azért találták ki a lapostévéket, hogy mint egy képet, a falra lehessen azokat akasztani. Ha kihúzható/dönthető/forgatható konzolt választasz, akkor további előnyöknek fogsz örülni. Valamint az AVR és a centersugárzó végre optimális helyre kerülhetnek. -
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #180041 üzenetére
Olyan célpontot válassz, amihez a legoptimálisabb EQ-t tudod elkészíteni, az eredeti görbédet kielemezve. Ehhez 0.5 dB.-ként változtasd a targetet és nézd meg a REW által beajánlott értékeket. (Később a gain-nel ill. AVR-el majd hangosítasz rajta) A cél egy lehetőleg +/- 3 dB lenne ehhez képest mindenhol, bár ez sokszor nem tartható. Előfordul, hogy a REW által ajánlott értékek nem alkalmazhatóak az eszközöd korlátai miatt, így nyugodtan használj más értékeket és ellenőrizd. Ilyen esetben azokon a frekiken ahol dolgozol (egyesével, lépésenként) a módosítás után mérj egyből és nézd meg a vízesést és torzítást is, ne csak a görbét. A végén persze mikor mind a 10 készen lesz lesz benne változás, de nagy hibával ne menj tovább. + 4 dB.-től többet sehol ne emelj, bár lehetőleg ennyit se, ha máshogy is megoldható. Sokat tudsz segíteni a Q érték csökkentésével is ami jelentősen növeli a hatástartományodat. Ha kapunk egy képet az eredeti átviteledről - görbe és vízesés - az segítene (60-105 dB, 20-200 Hz simítás nékül.)
-
mimic1979
aktív tag
Sziasztok... Még mindig R-115SW próbálom megzabolázni.
Sajnos két véglet van:
Vagy nagyon elgyengül van hogy alig hallani a mélyládát, van hogy pedig annyira tolakodó lesz egy-egy beállítás után hogy lassan feladom.
Előzmény: vettem egy umikot+egy minidspt.Amiben a lehetséges választ talán látom, ami nem más mint a Target level (db.). Amit el lehet símítani az EQ-val az megcsinálja, és amikor "dühöng" az kellemes, terjengős...Viszont nincs szinkronban a fő hangerő gombbal. Erre van valami szabály hogy mi Target level (db)?
Minden ötletre, gondolatra nyitott vagyok.
Ui.: az Umik + Rew beszerzése, nem csak a mély korrekciót hozta, már-már ott tartok hogy minden hangszórót próbálgatom hogy melyik irányba nézzen pl. a háttér, vagy éppen a magassággal próbálkozom, hogy lehetőség szerint egyforma végeredményt kapjak a mérés után. Korrekciót sajnos nem tudok végre hajtani, mivel az erősítő nem egy "agy tröszt", de úgy gondoltam, ha Pure üzemmódban a legjobban hasonlító görbéket megkeresem, talán az erősítő is jobban tudja kezelni még..
Kezd beszippantani az, amiről eddig csak olvastam itt nálatok....
-
€uro
őstag
válasz
BBéci #180037 üzenetére
Ezt a Sony STR-DH590 erősítőt néztem ki, ami csak 13,3 centi.
-
€uro
őstag
Juhhééééé!
A Factory Reset megoldotta a fogyasztás problémámat. Standby módban most nem is mér semmit a fogyasztásmérő - 0.0-t mutat.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, segítséget!
-
Quetz
őstag
Az Onkyo honlap szerint:
Power consumption in standby mode
In the following cases, the power consumption in standby mode may reach up to a maximum of 55 W:
–When "HDMI CEC (RIHD)" is set to "On". (Depending on the TV status, the AV receiver will enter normal standby mode.)
–When "HDMI Through" is set to other than "Off".Ha ezeket már kikapcsoltad és mégis magas a standby fogyasztás, akkor még csinálnék egy hw/sw resetet az erősítőn, hátha beragadt neki valami, esetleg egy kapcsolós-okos konnektorba kötném és áramtalanítanám amikor nincs használatban.
-
€uro
őstag
válasz
BBéci #180026 üzenetére
Még egy ok, hogy lecseréljem az erősítőt. Valószínűleg egy Sony STR-DH590 lesz helyette. Az jobban szellőzik majd.
A center kapcsán elhiszem, hogy nem tankönyvi példa az elhelyezése. A tévé fölé tehetném még egy kis polcra... De őszintén szólva, nekem tetszik ott lent. Mindenkitől elnézést a megbotránkoztatásért!
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #180029 üzenetére
A frissítés mindig jó döntés. 5.1 side, nem? És a konfig fájlban sehol nincs egy olyan rész, hogy ez meg is történik?
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
VoidXs #180028 üzenetére
Ez nem a legújabb Cavern amivel mértem.
Felrakjam azt?
Semmi más lekeverés nincs.
Igen bepipáltam a multi szubnál a 5.1 side-ot, hogy ne húzza le az üres csatorna.Lfe-t 12db peakbe hozza.
Film alatt szinte ki sem mozdulnak az ultik membránjai🤔
Többi 5 csatorna fülre renben. -
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #180027 üzenetére
A kettő között kellene lennie egy 7.1 - 5.1 lekeverésnek, ha a multi-sub füllel is játszottál. Ha sehogy nincs ott, akkor ez egy bug, és javítom.
-
BBéci
legenda
Mivel a meleg levegő felfelé áramlik, a mögötte lévő terület nem segíti a szellőzést, hűtést. Ezt saját tapasztalatból is tudom. Azóta nem forró a készülék teteje, (8 centire van a felette lévő polc alja) amióta laptophűtő van rajta.
Ahogy a többiek írták, a centersugárzód elhelyezése beleillik az elrettentő példák gyűjteményes kiadásának címlapjára. -
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #180017 üzenetére
Ahhoz expert crossover kell, hogy ilyet be tudj állítani, esetleg sima hangszóróként mérve, majd EQ APO-ban átkábelezve.
-
€uro
őstag
válasz
WaterWave #180010 üzenetére
Nem az áramköltség érdekel. Ha cserélem a készüléket, többe fog kerülni, mintha még tíz évig fogyasztaná Standby módban a harminc wattot.
Egyszerűen zavar, hogy ennyit eszik. Mondanám, hogy elvi alapon, de valószínűleg inkább a túlzott "rend-mániám" van mögötte. Mostanában okosítom az otthonomat mindenféle kütyüvel, szenzorokkal, kamerákkal, saját okos-otthon vezérlő rendszerrel... Nem illik bele a képbe az erősítő 30-as fogyasztása.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #180012 üzenetére
Az az alapbeállítás, ha teszel rá crossovert.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #180007 üzenetére
Én
-
€uro
őstag
válasz
skippper #180008 üzenetére
Igen, próbáltam. Minden ki van kapcsolva.
Fain erősítő. Jó sok csatlakozó van rajta.
-
skippper
senior tag
Denon 3800 van nálam.
Ezeket próbáltad?
Power consumption in standby mode:
In the following cases, the power consumption in standby mode may reach up to a maximum of 55 W:
–When "HDMI CEC (RIHD)" is set to "On". (Depending on the TV status, the AV receiver will enter normal standby mode.)
–When "HDMI Through" is set to other than "Off". -
ctrlaltdel13
őstag
Cavernes méréssel, használ valaki több szubot?
-
€uro
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- MSI CYBORG 15 A13V
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest