- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #99491 üzenetére
Persze, hogy tud. Az azért már alap dolog szerintem!
-
biacsia
tag
Sziasztok!
"és minden ami hozzá csatlakoztatható"
Pontosan ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
Hamarosan megérkezik a videoton DC2550-es hangfalpárom. Az lenne a kérdésem, hogy vajon mennyire lesz barátságban ez a páros, az otthon épp fellelhető egyetlen erősítővel, ami egy házimozi erősítő (LG HB954pb típusú)? Az erősítő specifikációi a kézikönyv szerint:[link]
A régi videotonok pedig a szokásos: 70w/110w 8ohm.
Én arra gondoltam, hogy a frontok helyett tenném be, és a jelenlegi tudásom szerint nem fogja megsütni a kimenetét. Kérlek benneteket erősítsetek, vagy cáfoljatok meg! -
vendingo
veterán
válasz
MasterMark #99491 üzenetére
Majd átnyálazom a használati útmutatót, aztán kiderül.
-
válasz
monroe8609 #98699 üzenetére
Sztereó erősítők 90%-nak analog bemenete van, általában sima RCA (piros+fehér) kábellel tudod összekötni. Ha nincs a TV-nek RCA kimenete, akkor veszel egy olyn SCART átalakítót aminek van és lehet a ki-bemenet mód között váltani és kimenetre állítod, majd ahhoz kötöd az RCA kábelt.
-
Pöttön
őstag
válasz
Norbi 72 #99484 üzenetére
Csak átmeneti lenne mert akkor ahogy összejönne a pénz mondjuk egy ilyesmi szettre, meg egy ilyesmi mélyre akkor már venném is meg és cserélném le a hangfalakat.
Viszont ha nincs jelenleg hangfalam hozzá akkor gondolom célszerűbb lenne ha én mennék el az eladóhoz és nála kipróbálni, átnézni hogy működik e minden rajta.
Vagy a tejfölös poharakkal is kitudom próbálni? -
Norbi 72
veterán
válasz
Pöttön #99482 üzenetére
Én nem az erősítőt félteném,hanem a tejfelesdobozokat...szígorúan átmeneti megoldásként működhet.
Amúgy is ki kell valamivel próbálni a vasat,ha a vásárlás helyszínén nem lehet.És próbagarit kell kérni!Minden csatit ellenőrizni kell!
(#99485) e.vid Ezen átsiklottam...de 2 nap se túl régi.
-
Pöttön
őstag
válasz
Norbi 72 #99419 üzenetére
Ez jó hír.
És az említett erősítőre rá tudnék átmeneti megoldásnak kötni pl egy 1 dobozos lg belépő szintű házimozinak a hangfalait?Mert szeretnék majd egy komolyabb hangrendszert a kinézett erősítő az egy Onkyo TX-SR607,
csak sajnos mivel a pénzt erősen ki kell minden hónapba számolnom így azt gondoltam hogy megvenném az erősítőt és a mostani belépő szintű házimozim hangfalaival használnám, addig amíg össze nem jönne a pénz valami jobb 5.0-ás hangfal szettre + aktív mélyre.Ez a dolog ahogy leírtam működhetne?
Nem lenne baja ennek az álom erősítőnek ha ilyen mezei lg házimozi hangfalat kötnék rá? -
Norbi 72
veterán
válasz
_Smooth #99447 üzenetére
Friss hirdetés.Ezt meghallgatnám!
-
Patice
nagyúr
válasz
robi222 #99472 üzenetére
"Esetleg polcokat tudnék főlrakni pár könyvel, ha az segít rajta."
Ha elég nagyok és akusztikailag elnyelő anyagú könyvek és a hozzájuk tartozó polcokból hajlandó vagy sokat felrakni, akkor OK
Amúgy halottnak a csók.
Padlószőnyeg OK. Egy-két bútort szimmetrikusan kellene elhelyezni, a maradék üres felületeket meg "beborítani". Persze nem szükséges az egészet. Elégséges az elsődleges visszaverődési pontokon elhelyezni akusztikai paneleket. A padlót már szőnyegezted. Jöhetnek az oldalfalak és a plafon.
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
dio001 #99453 üzenetére
Na ne mondd már!
(#99465) robi222
Pont ezzel a témával foglalkozom most. Szerintem is elég a 3 cm-es(link. Én az ajtómat akarom belülről befedni vele. Illetve vettem egy basszus csapdát is, de sajnos a kinézett helyre a szobában nem lett jó, így beraktam egy olyan helyre, ahol a beépített szekrény és a fal (2 csupasz felület) találkozik egymással. Amit tapasztaltam, hogy sokkal pontosabb, feszesebb lett a hangzás. Megszűnt a terjengés. Ezen felül akusztikai elemek vannak a falon oldalt és vászonképek, no meg padlószőnyeg!
Remélem, azért padlószőnyeg került a helyiségbe?!
-
BBéci
legenda
válasz
robi222 #99465 üzenetére
Milyen a "vízhang"? Csobogás, csöpögő csap? Vagy amikor a gyerek pancsikál a kádban?
Az a szivacs - szerintem - nem akusztikai célokra készült, arra erősen korlátozottan alkalmas, de egy próbát megér. Fotóstáska bélelésére való.(#99466) bajnokpityu
Amennyiben csak a tévéadások hangját szeretné erősíteni, akkor használható a Scart, bár ez típusfüggő. Talán a Panasonicok kivételek, kiadják a beépített médialejátszó hangját is. -
Cseneles
őstag
válasz
robi222 #99465 üzenetére
Szeva!
Természetesen de ne várj csodát ha csak ezzel nem tapétázol ki....Amúgy ha közel a hangfal a falhoz mogé téve egész jónak mondható a hatása...megszünteti a csattogós magast, gondolom a mélyre is jó hatással van csak nekem az le van vágva a frontokról így nem próbáltam
Viszont szerintem már megteszi a vékonyabb is belőle....
bajnokpityu :
-
robi222
senior tag
Szerintetek ez a szivacs:[link]
Csökkentené a vízhangot a szobában?
Sajnos a vízhang miatt elégé borzasztó a hang minőség a tetőtéri moziszobában. -
BBéci
legenda
válasz
mivamma #99460 üzenetére
A régebbi tévéken még általános volt az analóg sztereó kimenet, ezért merészeltem feltételezni, hogy azt használta. Ha a fejhallgató kimenetről volt szó, akkor passz.
300 forintért lehetetlen olyan DAC-ot előállítani (nem árulni), amivel érdemes akár csak kísérletezni. A (normális) csatlakozók nem jönnek ki annyiból. A 3000 Ft is roppant kevés.(#99461) Burki
A fejhallgató kimenet és a hangverseny minőség között fényévnyi a távolság, ezért van néhány lépcsőfok, nem kell rögtön a csúcsot emlegetni.
Javaslom a DAC-os megoldást, de nem a legolcsóbbat. -
mivamma
senior tag
" Elnémul a TV hangszórója, és az erősítőhöz kötött hangfal szólal meg, de csak az egyik. "
Aha, akkor itt van a kutya elásva. Vagy kábel hiba, vagy erősítő. De ezt könnyen meg tudod határozni, ha megcseréled az RCA kábelt az erősítőben. Ha akkor meg a másik oldal nem szól, jack-RCA kábelt kell cserélni. -
Burki
aktív tag
válasz
mivamma #99456 üzenetére
Biztosan jó helyre kötöttem, már csak azért is, mert az IR-be is be van dugva az érzékelő, így nem marad más szabad hely. Elnémul a TV hangszórója, és az erősítőhöz kötött hangfal szólal meg, de csak az egyik. Esetleg kutakodjak a TV beállításai között? Ott lehet a gond?
(#99459) BBéci:
Senki nem annyira vájtfülű a családból,hogy hangverseny minőséget várjon, a cél annyi lenne,hogy ne recsegjen, ropogjon, megfelelő legyen a jelerősség, és a mély hangok is elfogadhatóak legyenek.Arról nincs valakinek tapasztalata,hogy ez a 2-3 ezer forintos árfekvésű noname kínai konverter mennyire teljesít jól?
-
BBéci
legenda
válasz
mivamma #99456 üzenetére
A sztereó RCA kimenetet hiányolja. Fejhallgató kimenetre erősítőt kötni elhibázott ötlet, hacsak nem a lehető legpocsékabb hangminőség elérése a cél.
Ezzel szemben egy optikai/analóg sztereó DAC-kal egészen elfogadható hangot lehet kicsiholni a tévékből. Persze minden a DAC minőségén múlik. -
Gabesz26
senior tag
Sajnos a #99391 hsz. elkerülte a figyelmem. Az Arcam így sajnos kompromisszumos számodra, mert nem 1.4-es HDMI, és a fekete szín is ritkább a 250/280/300 modellekből. TV-t mondjuk optikai kábellel is összetudod kötni vele (TV adások hangjához bőven jó az is), számítógéphez pedig marad az alaplapi koax szóval megoldható a dolog, de ha ragaszkodsz a HDMI-hez, akkor nem jó a régebbi Arcam.
Nézd a használt Denon, Yamaha, Marantz, esetleg Onkyo hirdetéseket. Ha találsz valamit linkeld be ide, és valaki majd véleményezi
.
-
Norbi 72
veterán
válasz
_Smooth #99447 üzenetére
Mission szett monitorokkal?Kis alkuval közel van.
-
mivamma
senior tag
Biztos, hogy jó helyre dugtad a kábelt? Nem véletlenül az IR OUT-ba?
" Az ábra szerint csatlakoztassa a fejhallgatót a fejhallgató-kimenethez. Kizárólag 3 érintkezős TRS típusú
csatlakozóval rendelkező fejhallgatót használjon. A fejhallgató hangereje és a TV-készülék hangereje egymástól
függetlenül állítható. A fejhallgató csatlakoztatásakor a TV-készülék hangszórói elnémulnak, és a Hang menü
néhány opciója nem működik. "Ilyen jelenségeket tapasztalsz?
Nem lesz számottevő különbség hangban a két módszer között.
-
vj0c1
aktív tag
válasz
Gabesz26 #99452 üzenetére
Na ezt a választ szeretem, köszönöm szépen.
Nem vagyok egy különösebben spórolós-gyűjtögetés típus, ez a 80 is csak a napokban jön össze, de ezen felül már biztos nem tudok többet áldozni, szóval amint lesz valami tetszetős ajánlat ebben az árban akkor intézem. Tudom hogy kevés rá a 80, de próbálom a lehető legjobbat kihozni belőle mozizásra mély terén.
-
Burki
aktív tag
válasz
mivamma #99451 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
Nem otthonról írok, így az erősítő pontos típusát nem tudom megmondani,de vaterán rákerestem, gondoltam úgyis árul valaki ilyet, és a PM 50, illetve PM 75 típus lehet a képek alapján.
A TV pedig Samsung UE40H6200.A két lehetőség közül (jack-rca, vagy a konverteres) melyik biztosít jobb minőségű hangot?
-
Gabesz26
senior tag
Ha nem azonnal kell, akkor várd ki amíg lesz jó használt ajánlat.
Szerintem 80 körül az Arcam 250/280/300 (esetleg nagyon jó árú 350) az ami nagyon megéri, de 2113 tudása körüli/feletti Denonokkal sem jársz rosszul.
Esetleg még valami korábbi szériás Yamaha. Itt nem írok típust, mert nem hallottam régebbi Yamaha erősítők közül semmit, viszont dicsérik őket, és biztos lesz itt, aki tud neked ajánlani konkrét típust is)
-
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Nem volt más ötletem,hogy hol tehetném fel a kérdést, így bízom benne,hogy nem átkoztok el, amiért itt teszem fel.
Karácsony előtt vásároltam egy LED TV-t, amit szeretnék összekötni az erősítőnkkel,hogy a TV-n pendrive-ról lejátszott filmnek kicsit jobb hangja legyen, ugyanis a mély hangok nem túl erősek.
Eddig egy régi típusú tv-n úgy oldottam meg,hogy a tv jack kimenetét kötöttem össze az erősítő RCA bemenetével. Tökéletesen működött is.
Ezen az új tv-n viszont nem kapok sztereo hangot végeredményben a jack kimenetet használva. Van a tv-n optikai kimenet (Digitális Audio kimenet (Optikai)), viszont az erősítőn (jó pár éves Marantz) nincsen optikai bemenet.Mennyire életképes ötlet, egy konverter beiktatása? Ezt találtam eBayen, és ezt a pár ezer forintot meg is érné nekem, ha működőképes az elgondolás. Bízom benne, hogy van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, és tud segíteni.
Előre is köszönöm!
-
vendingo
veterán
Most becsapva érzem magam, mert direkt azért vettem az X2000-et, mert összefoglaló szerint az a legolcsóbb középkategóriás gép
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #99290 üzenetére
Nagyon durván pörög a topic, követni se bírom
De sajnos - így gyorsan átpörgetve - nem találtam választ a fenti (ill lenti) kérdésre.
Nem sürgős a dolog, folyamatosan vadászgatok (akár használtak közt is), de nem tudom, mit lenne igazán érdemes.
Az erősítő Pioneer VSX 329 (tudom, nem nagy durranás, ahogy a jelenlegi kis fadobozos genius hangszórók se - de vajon mennyit kéne költenem a hangsugárzókra, hogy érezhető is legyen a különbség, érdemes-e annyit, pláne, hogy egy ilyen alap erősítőm van)kérdés a fentivel kapcsolatban:
milyen (megfizethető) mélyládát tudnátok ajánlani egy 3,5×5×2,75m-es helyiségben? Ennek egy kb 3,5×2,5×2,75m-es részén van kiépítve a "mozi" - persze egy légtérben a maradékkal.
Illetve a későbbiekben milyen hangsugárzók felé érdemes nézelődni? Álló darabok sajnos semmiképp nem játszanak. Nem tudom őket elhelyezni. A jelenlegi Geniusnál max 1,5× nagyobb darabokat tudok elhelyezni. De ha jobban szólnak a jelenleginél kisebb méretű példányok, akkor az is érdekelne (legalábbis surroundnak mindenképp).Nézegettem ilyen kisméretű HK, Denon, Canton meg Pio hangfalszetteket is... (kicsi alatt az ilyen Onkyo SKS HT528 meg Canton Movie 70 méretűeket értem).
Érdemes ilyenekkel foglalkozni, vagy kb ennyiért jobbak a kicsit méretesebb fadobozosok?Mondjuk első körben a mélynyomó lenne érdekes, mert az tényleg botrány. A többi egyelőre még teszi a dolgát. Subot szeretném 40k alatt tartani, a hangfalakra meg 70-80k-t szánnék összesen, de ha nem muszáj, akkor összességében egy 100asnál semmiképp nem költenék többet, de akkor is jó lenne, ha apránként tudnám cserélni őket, így talán az asszony se hajít ki
-
Dorian
félisten
2809 ( ami = 33xx = X4000 = felsőközép kategória )
és 3808 közt pont egy kategória hangi különbség van.
-
-
-
z123456789
addikt
Feltettem egy kérdést a megfelelő topic-ban, de szívesen fogadnék tőletek is ajánlásokat, lévén hogy veletek többet kommunikálok, és eddig sosem csalódtam.
-
mivamma
senior tag
válasz
klepto #99428 üzenetére
Szia!
Ha nem akarsz bonyodalmat az életedben, akkor a rövid válaszom a kérdésre: Nem éri meg váltani. Ha ezt elfogadod, akkor ne is olvass tovább
Viszont, ha kell a "fájdalom", akkor leírom a saját történetemet. IC kábeleket kerestem én is, rengeteg segítséget és javaslatot kaptam, meg is fogadtam őket, miszerint arra az elhatározásra jutottam, hogy ezt a kábel és dugó párost fogom alkalmazni. Az én rendszeremben ez tökéletesnek bizonyul főleg, ha figyelembe vesszük az ár/érték arányt.
Szvsz, ha van kedved próbáld ki az általam javasolt összeállítást, de nem tudom, hogy lesz-e előrelépés, de azt gondolom, hogy amire váltani akarsz, az szinte biztos, hogy nem fogja meghozni a várt eredményt, hacsak nem az a cél, hogy elköltsél egy "rakat" pénzt fölöslegesen
-
Gabesz26
senior tag
válasz
vendingo #99405 üzenetére
Igazad van, felületesen olvastam a hirdetést, és a villámkár elkerülte a figyelmem (bár a hirdető szerint szakszerűen lett javítva).
Az új sztem nem opció, mert a 110 ezer már túlmutat a keretén, de ha mégis lenne rá annyi, akkor abból az összegből már lehet jobbat is találni a használtak között.
-
klepto
addikt
Valaki erre?
Kábelszakértők előnyben -
válasz
Alphadog33 #99423 üzenetére
Attól ne félj, hogy sok lesz a mély, mert több mint valószínű, hogy nálad sem ideálisak az akusztikai viszonyok. Inkább a nagyobbat választanám a helyedben, ha kicsi az árkülönbség a kettő között.
-
Alphadog33
csendes tag
Sziasztok!
Leszeretném cserélni a régi 20 centis mélynyomómat egy nagyobbra.
A nappalim mérete 18 nm, de mivel amerikai konyhás így a teljes légtér kb. 21 nm.
A Proson R10-et és az R12-t nézegettem. A kettő között nincs nagy árkülönbség, szóval inkább az R12 felé hajlok, csak tartok tőle, hogy a 30 centis mély már nagy lenne ide. Viszont ebben még biztos, hogy maradna tartalék és esetleg később egy nagyobb nappaliban is megállná a helyét.Mi a véleményetek erről? Melyiket érdemes venni? Vagy esetleg más alternatíva?
-
Ha ismered, akkor az pozitív. A korábbi avx-es cuccait egyébként dícsérték, ahogy emlékszem, de mindig hibátlan állapotúak is voltak. Mindenesetre azt, hogy a bemenetválasztó és a hangerőszabályzó a sok használattól kopott el nem tartom túl jó szövegnek, ha nem a Hulk volt a korábbi tulajdonos.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Előre szólok hogy nem vagyok otthon a témában, és lehet hogy eget verő hülyeséget kérdezek.
HA veszek egy komolyabb házimozi erősítőt, pl egy Onkyo TX-SR607-et, akkor ezzel tudok használni egy 2.1-es hangfal szettett (2 házimozi hangfal + 1 aktív mély) -
McBJani
tag
válasz
Norbi 72 #99221 üzenetére
Sajnos meghallgatni nincs lehetőségem a hangfalakat, ezért is kérek segítséget.
A vardus 400-asokhoz nem ad sokkal többet, főleg nem zenénél.
Úgy érzem több kell
Végül figyelembe vettem a külső méreteket is, így a JBL ES150P-re esett a választásom.
Remélem jó döntést hoztam és megéri majd a cserét.
Már csak találni kell egyetKöszi szépen a segítséget!
Üdv.:Jani -
gabo01
őstag
válasz
Norbi 72 #99406 üzenetére
Hát ez az! A fő probléma, hogy az erősítő Debrecenben van én meg Érden! Kicsit drága muri lenne "elugrani" megnézni!
Elhozatni el tudom ismerőssel de az azért mégsem az mintha én látnám! A srác meg újabb képeket nem tud küldeni mert állítólag egy haverjánál van a cucc! -
vendingo
veterán
válasz
Gabesz26 #99400 üzenetére
Én ezt a villamossat nem merném megvenni. Amúgy lehet kapni 110-ért újat is.
-
klepto
addikt
Én őt ajánlanám: [link]
Nekem is ilyen van, és nagyon élvezetes hangja van!
Írom ezt úgy, hogy a közvetlen elődje egy NAD volt, de volt már Onkyo-m a nagyobbacska kategóriából, Pioneer-om (LX60) ami a legjobb volt eddig, Sony-m, Marantzom, Panasonicom, és Yamahám is.
A sorrend nálam a Digi Pana (ez már régi játék, HDMi sem volt rajta), Pioneer, Denon, Marantz, Nad, Onkyo, régebbi Denon, Sony és végül, de nem utolsó sorban a Yamaha, aminek a hangjára már nem emlékszem.
Ami tény, a Pio óta ez a Denon a legjobb erősítőm; pedig nagyon féltem tőle, mert volt már egyszer egy régebbi Denonom, de az eléggé lapos, erőtlen, és unalmas hangú volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Spórolós topik
- Gumi és felni topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Ajka és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest