- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
Mert nem rezgett akkorát, hogy meghalld. A hangszóró rezgési energiája is kisebb, mert a rezgő rendszer ott már csillapított, plusz rossz az illesztés a levegő felé. Vagyis igaz, hogy csak rezegni látod, de az nem igaz, hogy rezeg, de nem ad hangot, mert olyan nincs.
Bocsi, ha nem volt előremozdító a hsz-em. -
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #97391 üzenetére
A kis dobozok azért nem tudnak nagyot szólni mélyben, mert a kis membránfelületnek rossz az akusztikai illesztettsége: túl nagy úton mozog a levegő előre-hátra a membrán előtt, így ennek a mozgási energiának csak kis részéből lesz hangenergia,, vagyis tovaterjedő hullám. Ezért a mély hangokat nagy membránnal vagy tölcsérrel jó lesugározni.
-
bkercso
nagyúr
válasz
#09634560 #97370 üzenetére
hiába rezeg a membrán pl 20 hz-el nem tudja leadni..
A hang az rezgés. Ha a membrán rezeg, akkor a levegő is rezeg, így hát leadja. Zárt doboznál a rezgő rendszer tömegét a membrántömeg, rugóállandóját meg a felfüggesztés és a bezárt levegő adja. Ennek a rendszernek a rezonanciafrekvenciája alatt kezd el esni az átvitel (hatásfok).
Reflexcsöves doboznál két rezgő rendszer van, a második tömege a reflexcsőbe zárt levegő tömege. Ez a második rendszer kiegészíti a hangszórót.többire nem reagálok, dinamika mindig is azt jelentette hogy a legalacsonyabb-legmagasabb érzékelhető hangtartomány és mesze nem az ütem vagy hangerősség
Nem ezt jelentette/jelenti. A hangtartományt Hz-ben mérik, a dinamika meg egy viszonyszám, ld. feljebb. -
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #97389 üzenetére
Az eredeti kérdés Onkyo erősítőre vonatkozott.
-
robi-k
őstag
válasz
krichd1 #97387 üzenetére
Nem, ez egy teljesen egyedi gyártó, több mint 15 éves kábelépítési tapasztalattal. Mindent maga fejleszt és gyárt, a vezetékek alapanyagát is (maga szerzi be a színtiszta ezüstöt, és készíti el belőle a megfelelő átmérőjű huzalt.
Csak ezüst (999,99) vagy színarany (999) kábeleket gyárt. Az ár... hmm.... nem kevés, de vállalható.Pityú: letöltöttem a képeket:
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Az Arcam AVR-400hoz jár gyárilag mérő mikrofon valamint betudja mérni a szobát vagy mi célt szolgál, mert audyssey ha jól látom nincs benne.
Vettem egy ilyen készüléket és nincs hozzá a mikrofon. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #97379 üzenetére
azért kértem kölcsön a goldot, hogy milyen jó lesz moziba. DE olyan szinten torzított, forszirozott a magas tartományban, hogy fél hangerőnél szólt Gabi, h kapcsoljam ki.
egy sima AQ kábel lett helyette. nincs olyan jó mélye, de minden másban, és főleg linearitásban elhúzott. sajnálni is fogom, h el kell adjam nemsoká őket..
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #97375 üzenetére
Az valóban, de próbáltam egy Real Cable IC-t annak a magasaival semmi bajom nem volt. Az árával sokkal nagyobb
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #97375 üzenetére
-
cecil
aktív tag
válasz
bajnokpityu #97368 üzenetére
Ráadásul a szín is amit preferalok, center es frontok a fekete szürke, sorroundok meg fehér...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #97374 üzenetére
nana.fapaci kábelének egyáltalán nem jó a magasa.
és léteznek tiszta ezüst kábelek is,amik inkább mélybe húznak,mélyebbre, mint csomó réz kábel.
az arany ugyanakkor, pláne, ha sok van bene, vagy ha külön szélként megy a kábelben,akkor egy bársonyosságot ad. DE nem ennek kéne helyretenni a balanszot.robi-k nem látjuk a képet.
-
robi-k
őstag
Srácok,
mi a véleményetek a színtiszta ezüst kábelekről:
(#97374) Dorian
Nagyon jó minőségűek, a What HiFi magazin tesztgyőztesei.
Na majd meghallgatom saját rendszeremben -
Dorian
félisten
válasz
n3m3r3 #97369 üzenetére
Ha frekiátvitelről beszélünk, akkor igaz, hogy a mélyek így nem terhelik az erősítőt meg a dobozt. Hogy mi a jobb, az sokváltozós dolog: Ha a vas elég erős, meg a dobozok is képesek subtartomány közelébe lemenni, akkor én nem tennék be subot, mert ha az nem nagyon jó minőségű, akkor illesztetlen lesz, és csak bummog a 2.0-tól külön. A másik véglet az állványos front + nagyon jó minőségű sub kombó. Ezek közt meg a sok variáció.
Hogy milyen vas "elég erős" meg melyik miért nem, az számomra is rejtély, mert a Danon 3808-cal (ami kétcsatornán tud vagy 2x130W-ot) csak énekelgetnek a frontjaim szteróban, a 2x30W-os sztereó erősítőmre kötve meg olyan erős, feszes, dinamikus mélyek jönnek belőle, mintha nem is ugyanaz lenne.
-
törölt tag
válasz
Mikisys #97351 üzenetére
Enkóder?? Erről hallottál? Jónéhány párezer ft.os hangkártya képes rá és nem egy BD játszó vagy jobb Médiaplayer. Méredgrága káészülék se kell a PCM-re alakitáshoz, elég egy DAC de erre még a legolcsóbb erősitő is képes (természetesen házimozi mert ugye abban a topikban vagyunk) mivel a full D osztályú erősitők kivételével minden előerősitő csak analóg/pcm hangot tud feldolgozni.
-
törölt tag
válasz
n3m3r3 #97353 üzenetére
a frontok nem erőlködnek hogy kipasszírozzák az egészet magukból
Ezt részemről cáfolom (vasat is de ezt jobban felfogod)
Egy hangdoboz csa akkora hangot tug jól kiadni ami belefér fizikailag többi már nem képes kijönni belőle hiába rezeg ennél alacsonyabban a membrán tehát a kis dobozok olyan 80-100Hz, nagyobbak 40-60 Hzéet tudnak leadni. Ezt lehet korrigálni, hangolni, erre van a bassreflex cső (ha még nem hallottad volna)azzal lehet mélyebbre hangolni a dobozt mert akkor a doboz ugy viselkedok mintha "pár számmal nagyobb volna, többire nem reagálok, dinamika mindig is azt jelentette hogy a legalacsonyabb-legmagasabb érzékelhető hangtartomány és mesze nem az ütem vagy hangerősség, BPS vagy ezekhez hasonló...tehát bizonyos frekvencia alatt igenis erőlködik és ha nincs bassreflexel ráhangolva nem is adja le hiába rezeg a membrán pl 20 hz-el nem tudja leadni.. -
Dorian
félisten
válasz
n3m3r3 #97364 üzenetére
Éppenséggel rossz napom van, de ennek semmi köze a dologhoz.
Azért kérdeztem rá, mert bármely vita alapja, hogy definiáljuk azt, amiről vitatkozunk. Látom, hogy Wikipédián a dinamikát a "hangerősség mértéke"-ként definiálják, ami helytelen (azt úgy hívják, hogy hangerő), mert a dinamika leghalkabb és a leghangosabb részek közti különbség nagysága.Ezt írtad:
"A 2.1-nek akkor van jogosultsága ha nagyobb dinamikatartományú zenét hallgatsz."Fentiek alapján pedig a dinamikatartománynak semmi köze ahhoz, hogy 2.0 vagy 2.1 a rendszer.
-
n3m3r3
tag
válasz
xtremetuning #97357 üzenetére
Keressünk mindenkinek egy poharat
-
cecil
aktív tag
újabb Focal kérdés:
Ha Focal inkább melyik szett:
Focal Electra 946 + cc901 + sr900
Focal Profile 928 + cc908 + sr908 -
n3m3r3
tag
válasz
Mezga Aladár #97354 üzenetére
Itt most házimoziról beszélünk nem arról hogy te hol, és mit hallottál (főleg hogy az itt lévő olvasók többsége is örül annak amije van). Ez egy opció amivel valaki él, és valaki nem. Elő + végfoknál + 2x hűtőszekrény méretű frontoknál elhiszem hogy ez nem jelenthet problémát.
Amúgy szívesen elmennék hallgatózniDorian: Mivel a dinamika a zenei hangerősség mértéke, így ez pure direct módban korlátozott. Írtam miért. Ez szimpla VÉLEMÉNY. Rossz napod van?
-
xtremetuning
addikt
Lassan kiborul a bólés vödör....
-
n3m3r3
tag
A pure direct vs stereo dologhoz:
Srácok, ne csináljátok már...
A 2.1-nek akkor van jogosultsága ha nagyobb dinamikatartományú zenét hallgatsz. A vas ill. a frontok nem erőlködnek hogy kipasszírozzák az egészet magukból. Erről bárki meggyőződhet 2 kattintás után. -
Mikisys
őstag
válasz
#09634560 #97259 üzenetére
Ez nem igaz:"3: nem lesz dts hang ha on-ba rakod,mert átkonvertálja dolby digitalllá, ez régi erősitőknél lenne oké"
A DTS hangot legfeljebb PCM-sztereo hanggá konvertálhatják, igen drága készülékkel, ami nyilván nincs semmelyik házimozi cuccban.
A DTS az DTS, a Dolby Digital pedig Dolby Digital, e kettőnek semmi köze egymáshoz és nem alakíthatók sem ide, sem oda.Üdv!
-
vypera
csendes tag
Szasztok!
20-22 négyzet méterre milyen subot ajánlotok 80000-120000 forint között.
-
failed
tag
válasz
Dorian #97346 üzenetére
Köszi a tippet, amúgy lehetséges ezeket az erősítőket sztereó funkcióban használni? Egyenlőre nincs házimozim, viszont van két pofás hangfalam... A régi videoton erősítőt cserélném, mert szegénykém már haldoklik. Viszont ha nem muszáj, akkor már nem vennék csak sztereó erősítőt...
-
failed
tag
Sziasztok, segítségre lenne szükségem
A közeljövőben szeretnék venni egy "új" erősítőt, kb 30-40 ezer környékén. Totál analfabéta vagyok a témában, ezért ilyen és hasonló kérdésekkel bombáználak benneteket, minthogy:
Onkyo TXSR507 vagy TXSR-308
Ha jól vettem észre, az 5, és a 3 a szériát jelöli, a 7 és a 8 pedig a kiadás évét. Ezt a két erősítőt hasonló árban láttam, melyik tud többet ezért a pénzért, és érdemes inkább 1-2 évvel idősebb (TXSR507), de minőségibb cuccot venni, vagy esetleg inkább az újabbak fele nézelődjek(TXSR308)?
előre is köszönöm a türelmeteket, és a segítséget
-
Dani Pécs
tag
Egy újabb versenyző a ringben sub ügyben: Vödörfedél WH-208 - Ez 20000Ft lenne. Ennyit megér?
-
válasz
devil-k #97320 üzenetére
Bocsánat az elírásért, de a "csináld magad" és a Synology nincs egy árban, legalább 4-5X a szorzó.
Csak arra akartam utalni, lehet prórolni egy kicsit.
Seagate-nek is van egy olcsó kis NAS-a, ami Linux-szal okosítható, azzal is lehet próbálkozni. 15000 körül meg lehet venni az Ebayen. -
Almost01
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha TV adás nem set-top boxról, hanem CI kártyáról jön, akkor a TV hangját hogyan tudom megszólaltatni az erősítőn? Mert ugye ha set-top box van, az bemegy HDMI kábelen az erősítőbe, és onnan minden a TV-be. De mivel CI kártya van, így nem megy be a hang az erősítőbe. Próbáltam egy másik HDMI kábellel, de ez nem jött be.
Köszönöm
-
ProdyG
őstag
Pár napig Pesten leszek holnaptól. Nem tud valaki valami hifi-vel, zenéléssel kapcsolatos rendezvényről, programról?
szívesen csinálnék a fővárosban valami ilyesmit...
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #97332 üzenetére
Értem különben, mit értesz félre a trafó működésében. Igaz, hogy a szekunderáram visszahat a fluxusra a Lenz-törvény miatt, de ugyan így a fluxus is visszahat a primeráramra (terhelt trafónál nagyobb primerfeszültség kell ugyan akkora primeráram eléréséhez, mint terheletlen esetben). De a gerjesztési törvény attól még igaz marad: a primeráram változásával arányos fluxus indukálódik a magban. Ha a szekunder nem hatna vissza, kisebb primeráram elég lenne a mag telítéséhez, ez igaz, de attól még fluxusra méretezik a magkeresztmetszetet, és csak a mag hosszát kell a tekercsméretekhez igazítani (illetve ezeket egymáshoz).
-
bkercso
nagyúr
válasz
gorbep #97274 üzenetére
Még a végén levezeted, hogy a vasmagban nincs is mágneses fluxus.
Igen, a szekunderáram csökkenti ezt, de a szekunderfeszültséget is a fluxusváltozás indukálja, így a fluxus függ a teljesítménytől. Amint írtam, ha nem így lenne, akkor egy vékony vasdrót lenne a vasmag a nagy trafóknál is. Ölre mennek 1-2%-ért a gyártásban! Szerinted mire méretezk a vasmagot trafónál, ha nem teljesítményre?? Ha adott teljesítmény mellett kisebb magot szeretnél használni, akkor feljebb kell menned frekvenciában (minél gyakrabban húzod fel a vödröt a kútról, annál kisebb vödör kell azonos vízáramhoz). Ezért nő a kapcsfreki a tápokban, nem más miatt."Ez meg itt a vég.... "Az induktivitás ugyanis a vasmag telítési görbéje (hiszterézisgörbéje) mentén monoton változik."
te nagyon kevered az induktivitás és a fluxus fogalmát......"
Úgy értettem, hogy ha nagyobb áramon használsz egy induktivitást, akkor a magot jobban gerjeszted (jobban felmágnesezed), ezért csökken a permeabilitása, így csökken az induktivitásod értéke. Bizony! A permeabilitás a hiszterézisgörbe első deriváltja, és az nem teljesen lineáris (bár vannak spec. anyagok, amiknél jó közelítéssel az, de azok drágák). Ezért méretezik túl az audiofilek a trafókat és induktivitásokat min. 2,5-szeresen, hogy ne csináljanak ilyen nemlinearitásból származó torzítást. (Az ellenállásokat meg a hőtorzítás miatt méretezik túl min. 2-szeresen).Miért OFF? Ez is hozzátartozik a házimozihoz, nem?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #97328 üzenetére
Zenéhez milyen "után állítás" kellett? Sztereó erősítőkön sem állítasz semmit. Sok esetben nincs is rajta semmi csak egy bemenetválasztó + hangerőszabályzó. Valaminek vagy jó hangja van vagy nincs. Utóbbi esetben kezdi az ember állítgatni. Vagy a kezdők akkor amikor megveszik az alap cuccot aztán nincs semmi dinamika és csavargatják rá pluszban a mélyet.
-
Oldfighter
senior tag
A múltkor ( is ) ment itt a beállításokról a társalgás. Akkor megejtettem, hogy Audyssey, D.EQ kombóval működik a készülék. Azóta kinyomtam ezeket és ha nem is Pure Audioval, de egészen hallgatható lett így is kisebb után állítások után.
Van azért egy csöpp hátránya annak mikor az ember erősítője hatezermillió beállítási lehetőséggel rendelkezik.
Ettől függetlenül azért nem sírom most vissza se a Thomson, se a Panasonic erősítőmet.
-
zozy84
senior tag
Hozzá tenném a nagyszobám nekem is kb 20nm. 2 szobás lakás (55nm) ebből a 2 szoba 33-34nm. Mind ez a 2. emeleten tégla lakásban.
Szóval nem kell nekem egy erőmű de azt sem szeretném, hogy kicsinek érezzem. Ezért írtam, hogy kb egy Polk 125 már tuti jó lenne. Vagy valami hasonló nagyságú.
Nem zárkódok el a használtaktól sem de most nem találtam. -
z123456789
addikt
Nincs közöm a diszkóhoz.
A mulatóst és azt egyáltalán nem hallgatom meg.Ezzel nem akarok bántani senkit, nem az én világom.
Jó, egy kicsit túlértékeltem a Polk-ot, ezért is fogalmaztam úgy ahogy.
Meg elárulom hogy még fel sem hangosítottam, mert nem volt módom rá az elmúlt napokban sajnos.
De minden este hazamentem, és kicsit beröffentettem. És még halkan is jó érzés volt hallani hogy van valamiféle mély hangom. -
Szia!
-Tábláról simán távirányíthatsz egy másik androidos TV boxot.
-NAS nem pótolja a rootert, de egy jó NAS kiválthatja a z andoidos boxot is
-NAS lehet okosított is, azzal olcsóbban jössz ki, mint egy SYNOLOGY-val (persze az utóbbival egyszerűbb az élet). Pl egy banana pi LInuxot futtatva tökéletes kis NAS, torrent kliens és akar média lejátszó is.
Én lilyen Andoidos TV boxból (arra nem volt jó) készítettem Linuxos mindebest -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #97312 üzenetére
igényszint kérdése. Egy jó sub hogy a bánatba' ne lenne jobb mondjuk tuctuc zenén? Persze aki a diszkóban hallgató mélyeket akarja reprodukálni, annak tényleg nem kell nagy minőség, csak nem árt tudni, hogy nem az a nonplusultra.
Hangszeres zenénél meg a monitor+sub konfigot sztereó beállítással megöli az a tény, hogy pure módban mennyivel jobb a hangminőség. -
adodaniel
őstag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
z123456789 #97310 üzenetére
Én nem szívesen kapcsolnám be semmilyen zenéhez, de a lényeg hogy Te elégedett legyél vele.
Ha 42-43Hz környékén még szépen dolgozik az adott doboz, én ott már hajlandó vagyok kompromisszumot kötni. GS10 mélyével pl. nagyon elégedett voltam. Lehet mondani, hogy megcáfoltam magam mert álló dobozra váltottam... de ez akkor is így van. -
z123456789
addikt
Az én PSW 110-em a világ legjobb sub-ja.
Vicceltem...de hogy ezerszer jobb sub-bal a 2 kis frontom+centerem még zenénél is, az tuti.
És kövezzetek meg, de az én frontjaimhoz kell a mélynyomó zenénél is. Viszont azokhoz a zenékhez amiket én hallgatok szerintem jó is. Nekem tetszik.Megint megtérült az hogy hallgattam rátok. Kösz!
-
Dani Pécs
tag
Urak!
Használtan mennyiért érdemes megvenni egy Vödörfedél Powercube 10+ mélynyomót?
Illetve érdemes megvenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest