- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
gabika1969 #122083 üzenetére
Na azért vannak fejlemények, de elég érdekesek. Első körben kiszedtem a HDMI kábelt már csak azért is, mert mióta kicseréltem az erősítőket nagyon furcsa színvilága volt a filmeknek. Na milyen kábel volt? Hát persze hogy 1.3-as.
Én nem tudom hogy a francba került ez elő. De hogy ne legyen egyszerű a képlet, nagy mellénnyel elindítottam a Gravity_2D_3D iso állományt ami 45GB méretű. Hát persze hogy nem megy, de a Minions 3D viszont megy szépen pedig az is több mint 40GB. Hozzá teszem, hogy az asztali BD lejátszómon BD50-es AVATAR ugyan úgy hibátlanul megy, még a HDMI bemeneteket is felcseréltem de a Gravity nem megy. Ezek szerint van olyan formátum amit a Mede8er nem kezel? Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Gravity-t csak újraírható BD50-es lemezről láttam, iso-ból nem. Még megpróbálom pendrive-ra kiírni hogy úgy mit kezd vele a Mede8er.
-
Valaki próbált már pioneer erősítőn HDMI passthrought? Mert ez sem akar működni... Igazából azt nem értem, hogy hogy lehetne az erősítőt nem kikapcsolni hanem stadby módba tenni?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #122093 üzenetére
Menüben hozzárendeltem a bemeneteket, előlapi kijelzőn. De kuka. Ebből tényleg szerviz lesz.
-
Livius
őstag
válasz
zetecR #122049 üzenetére
Egy Sony KDL-48W605B optikai hang kimenetét szeretném Digital coaxra történő konvertálás után bekötni egy Philips LX7100SA/22.
A hang valódi forrása persze HDMI-ből származik, egy UPC Philips felvevős HD boxból. Sajnos a UPC boxának Digital Coax kimenetét, ha normálisan bekötöm az erősítőbe, akkor a HD adások alatt No valid signal-t ír ki az erősítő, és csak az SD adások alatt megy át jól a digtális hang. Ha erre tudna valaki megoldást, hogy jó legyen a digitális hang átvitele HD adások alatt is akkor az is egy jó megoldás lenne számomra.
-
válasz
gabika1969 #122087 üzenetére
Lehet h a kábel szar hozzá, de mindent próbáltam és semmi... Meg sem nyikkan az erősítő. Mondjuk a Tv-n nem találtam a HDMI beállításokat. Egyszerűen nincs ilyen menüpont.
-
gabika1969
aktív tag
válasz
adamssss #122084 üzenetére
Azt nem tudom...a Tv-m Samsung C8000-es nem mukodott, a hasznalati ut is azt irta, hogy csak DTV jel vetele eseten tovabit 5.1 hangsavot, amennyiben HDMI kabellel csatlakozik egyeb BDPlayer, stb...csak stereo hangot fog hallani...
Tehat ugy gondolom, hogy a csatlakoztatas, HDMI ezt eleve ki fogja zarni.... -
válasz
gabika1969 #122071 üzenetére
És ARC-vel nem lehetne megoldani? A TV-m is tudja meg az erősítő is.
-
gabika1969
aktív tag
válasz
Joshi #122079 üzenetére
Ba...a meg nem tudom. Univerzalis tavot hasznalok...a sajatom meg ugye most romlott el. Dobozban van mar. Szoval vagy a Home vagy a Menu es megjelenik bal oldalon egy ablak. Ott a video ful es kiadja a bejovo es kimeno jelek informaciojat. Vagy felulal a Display gomb tobbszori megnyomasa...mind termeszetesen lejatszas kozben...mindkettonel latnod kene, a kimeno jel 3D vagy 2D...
-
Dorian
félisten
Denont azóta sem sikerült beüzemelnem. Bekapcsol, de nem lát semmilyen bemenetet.
Melyik szervizbe érdemes vinnem? Totel vagy Secon?
Ha jól tudom 6000 a bevizsgálási díj, aztán meglátom megéri-e foglalkozni vele. Remélem csak letiltott vagy szétcsúszott valami. -
Joshi
titán
válasz
gabika1969 #122077 üzenetére
Melyikre gondolsz?
-
BBéci
legenda
válasz
gabika1969 #122071 üzenetére
Az egész elmélkedés teljesen felesleges, ki kell dobni a kukába a boxot, ahogy már korábban írtam.
-
Joshi
titán
Meg vagyok lőve a 3D-vel Mede8er lejátszón keresztül, egyszerűen nem rakja össze a képet mióta lecseréltem az erősítőmet egy Onkyo TX-NR636 ami ugye HDMI 2.0-ás (TV Sony X8505B). A régi Harman 156-al ment szépen. Az erősítőben van egy Monitor Out néven lévő menüpont, ahol a felbontást lehet beállítani, akár mire állítom nem változik semmi. Mi lehet a gond?
ui.: mondjuk nem olyan rég frissítettem a Mede8er firmware-jét 4.0.2-re, lehet hogy attól van?
-
gabika1969
aktív tag
válasz
adamssss #122066 üzenetére
Az egy dolog, hogy tud ilyen funkciot, nyugodt lehetsz, nem lesz semmi baja, de javaslom a hasznalatit is nezd at. Az en Onkyom tud ilyet, hasznalom is, de... a regebbi keszulekeknel megnott a standby alatti fogyasztas es kicsit melegedtek is. Azonban az enyemen meg tobbi ujabb berendezeseken mar korrigaltak ezt a bosszanto hibat. En nagyon szeretem ezt e lehetoseget. Sokkal korszerubb elgondolas, mint amit kiotlottel...ha persze a Pio-d tudja. Nalam egy halvany narancs led vilagit kozben.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #122040 üzenetére
Mert XT legnagyobb kritikusa XT....
-
fenyvesik
csendes tag
Segitséget kérnék. Most figyeltem fel rá, hogy sovány a sub a rendszerben. Denon 1611 erősítő dali hangfalak, klipsch R 10 sw sub. 0 mély semmi hang, kábelcsere semmi eredmény, átkötöm az erősítő szabad surround back L/R kimenetébe semmi. Probáltam test tone alatt 0 mély, de az sub érzékeli a jelet mivel auto állásban az elölapi led jelzi, hogy bekapcsol. Még garis . De ha van ötlet azt szivesen fogadom. Esetleg másnak ennél a tipusnál volt ilyen problémája. Köszönöm a tanácsokat előre is.
-
Sziasztok!
Ha a tv-n van optikai kimenet akkor ez azt jelenti h a hdmi-rol le tudja szedni a hangot es optikain kikuldeni az erositore? Ha igen akkor milyen optikai kabelt ajanlotok? (Legyen olcso de hasznalhato, 1,5 meter kellene kb)
Koszi
-
Livius
őstag
Hello!
Az LCD TV-émen csak optikai hang kimenet van, gondolom az S/PDIF, viszont az erősítőm csak Digitális coax bemenettel rendelkezik. Ehhez a neten találgattam átalakítókat. Azt kérdezném, hogy van valami fontos dolog amire figyelni kell ilyen használata esetén, és hogy egyáltalán ez a fajta átalakítási megoldás tutira jó módszer lehet, hogy végre összetudjam kötni a TV-met az 5.1-es erősítőmmel? -
gabo01
őstag
válasz
dunkel #122039 üzenetére
Na ezért nem szívesen hallgatok meg az enyémnél nagyságrendekkel jobb rendszert mert utána nincs kedve az embernek otthon bekapcsolni sem a sajátját!
Még nem hallotaam xt rendszerét de nekem pl Pityu sztereója is ilyen problémákat szokott okozni és a végleges moziját még nem is hallottam!
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
rendszertávnak még mindig Harmony-t érdemes választani?
Elég jó az ONE, vagy ad valami pluszt a böszme 1100? -
robi-k
őstag
válasz
Gergőke88 #122038 üzenetére
Mint ahogy (#122041) lemmy9 is írta, nem mindenkinek jön be az OPPO-k DAC-ja
, de azoknak pl. ott van helyette a CA Azur 752 (nemsokára lesz a CXU is) vagy esetleg a Primare BD32MK2.
Alapban sztereóra a Sabre-s105/105D modell a megfelelő, a 103/103D modelleket igazából azoknak készítik, akiknek úgy sem kell a beépített DAC, hiszen a lejátszót HDMI-n fogják rákötni egy jó (olvasd - felső-kategóriás) AVR-re vagy proci-végfok párosra. OPPO-t venni pl. egy olcsó AVR-hez vagy kis TV-hez meg szimplán pénzkidobás, kb. olyan, mintha egy Trabantba Porsche motort tennél, úgysem fogod tudni kihasználni a motor tudását.
Nekem pl. tetszik az OPPO 105/105D DAC hangjának karakterisztikája, és ez még fejleszthető/javítható is: már tuning készletként kapható hozzá audiophil minőségű recklok áramkör a procihoz és lineáris táp is, nemsokára lesznek új oszcillátor modulok 100MHz-es Crystek kvarcokon a DAC-hoz (a mostani 50MHz-ek helyet, a sigma-delta DAC-nál nagyon nem mindegy a kvarc minősége és az alapfrekvencia, dúrvan kihat a kapott hangra). Igaz, ezek nem épp olcsó fejlesztések, de árban sokkal olcsóbbak, mintha készen megvennéd pl. az Audiocom Signature Edition kivitelű 105/105D lejátszót.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dunkel #122039 üzenetére
nah, mi sztem jobban értékeljük XT láncát, mint XT maga.
aszongya a múltkor: a JBL majdnem tudja az ő hangját töredék pénzen. háát, mondom, sztem nagyon nem.
naés ugye, h nem túlzás az I love halcro (és XMC-1)? -
dunkel
őstag
válasz
xtremetuning #120221 üzenetére
Még karácsony előtt sikerült eljutni xt-hez. Kérte írjak pár sort, hogy mi volt, ekkor még nem tudtam, hogy a fórumra szánja. De legyen, copy-paste, uncut. Előszóként még annyit annak aki nem ismer/hallgatott ilyen kvalitású rendszereket (én sem), hogy ezt nem lehet sem elképzelni sem leírni (ez sajnos komoly, nem nyalás). Kb. akkora az ugrás mozin a HMS-ben lévő Synthesis rendszer és pl. az én rendszerem között, mint xt rendszere és a Synthesis közt. Pedig az a JBL maga a Kánaán.
A sztereó lánc tudásának kb. a 10%-át ha kihallottam. Annyira más dimenzió mint amikhez eddig közöm volt és van otthon is. Emlékszel az elején le kellett lassítani, már egy cintányér ütésben is több az info mint otthon egy egész nagyzenekarban... Azt a tracklistet meg kéne 2 hónapig hetente hallgatni nálad úgy, hogy előtte mondasz mindig 3 mondatot. Lenyűgöző na, legyen ennyi elég.
Mozi az olyat tol, erősen kéne. Ott a mozi tér, információ a basszus tartományban, sebesség, koncerten az élethűség és zeneiség, természetesség, óriási dinamika, torzítatlan óriási hangnyomás, annyi részlet és finomság...
Nehéz bármiféle konklúziót levonni, vagy ha igen azt is csak a saját rendszeremre vonatkozóan tudok a tapasztaltak alapján.
Kb. kijött, hogy jelen 17nm szobában jó mélyeim nem lesznek, 150Hz alatt olyan utózengés van elmaszatolja. Eddig nem is zavart/tűnt fel, egyre jobb lett a hang a szub meg kábel cserével, de ez nagy pofon volt.Az extrákról amiket a procid, a JL-ek stb. hozzátesz nem is beszélek, a következő lakásunkban kellő méretek és megfelelő környezet lesz teremtve az alapokhoz, aztán meglátjuk meddig ér a takaró (Halcrotól egyből nedves lesz).
A bogár zizeg, suttogja, hogy kell menni dobozcserébe és szép lassan felépíteni köré új rendszert stb. -
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Az Oppo lejatszok minosegi sztereo zenehallgatásra is megfelelőek?
Jó a sztereó kimenetuk?Robik: mely modelleket lehet "okositani"? Korabban te segitettel Piooner esetén, amiért továbbra is hálás koszonet!!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #122033 üzenetére
Simán, akartam is venni, csak nem olcsó cucc.
Ez tkp erre van kitalálva, iskolák, termek visszhang csökkentésére, ha jól emlékszem 20mm vastag.
Kb 8m2 van egy dobozba és 280€, pont a spéci bevonat miatt.Lemmy: lehet vele kísérletezni, nem tudom mennyire tartós, kockáztatnád az egészséged?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
lemmy9 #122013 üzenetére
Ott a pont, mindkettővel dolgozok.
De a kőzetgyapot a kevésbé sz@rabb.
Pl a Paroc Royal az be van vonva egy spéci réteggel, amitől nem porzik. -
Valkűr
addikt
Szoktam látni a Lappnak a CY100 kábeleit is 1500-2500 métere áron is. Épp ünnepek elött rendeltem belőle 3 métert, 990 ft volt métere.
-
Valkűr
addikt
Aki normális hálózatot akar kiépiteni, de a Furutech termékeit nem engedheti meg magának azoknak javaslom a Livolo termékcsaládot. Több esetben látom, hogy fórumokon drágábban adogatják el mint amennyiért az üzletben bárki megveheti. Ezért gondoltam, hogy megosztom veletek, hátha valaki nem ismerné.
A másik amit úgy gondoltam szintén megosztok, hasonló észrevételek végett az a Kontaset elosztok forgalmazója:
-
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #122020 üzenetére
Kőzetgyapotot fríz anyaggal burkolni kell az esetleges kiporzás ellen, pont. Lehet legyinteni, vagy elpoénkodni a témát, de fő a biztonság, gondolom senkit nem fog megnyugtatni tüdőrák diagnosztikakor, hogy anélkül olcsóbb volt, vagy esetleg jobb hangcsillapító hatással rendelkezett.
Nikecell tök más téma, sok helyen azért nem szigetelnek vele, mert égés esetén mérgező gázokat bocsájt ki, aztán a polgár ha nem a tűzben, akkor esetleg mérgezésben hal meg.
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Van valaki Bp. 11. ker. környékén, aki -megbeszélt díjazás mellett természetesen- hajlandó lenne Denon X4000-4200 vagy Yamaha 3030-3040 típusú erősítőjét áthozni egy próbahallgatásra?
Saját rendszerben való meghallgatás nélkül nem szívesen veszek, de az elérhető kiszemelt használtak nem Bp-n vannak és az online rendelés + előre tudott elállás kombót nem tartom annyira módinak. -
válasz
Quetz #122018 üzenetére
Igen, sokan használják ezt akusztikai panelként. Vászon- vagy egyéb textil-borítással.
"Javasolt a használata olyan szerkezetekben is, ahol a kőzetgyapot közvetlenül áramló levegővel találkozik."
Oké, de az a kérdés, hogy az a közvetlen levegő belső, vagy külső térben áramlik-e.
Nyilván nem kell túldramatizálni a kérdést, de bagatellizálni sem szabad. Emlékszem, annak idején az azbeszt is általánosan használt, egészségre ártalmatlan anyagnak számított. Ma meg védőruhás, védőmaszkos asztronauták bontják a nemrég felépített épületek azbeszt-szigeteléseit, és veszélyes anyagként, zárt konténerekben viszik megsemmisítésre.
(Nem csodálkoznék, ha pár év múlva hasonló történne a most általánosan használt nikecellel is. Állítólag egyes országokban már nem szigetelnek vele. Hogy igaz-e, nem tudom. Persze az is lehet, hogy azokban az országokban egy másik szigetelőanyagot gyártó lobbi volt az erősebb és ennyi.)
-
jézusom
addikt
Szerintem zárt dobozba lehet tenni a gyapotot, de a reflex nyíláson kijön, aztán lesz mindenféle gyulladásos tünet.
-
Quetz
őstag
válasz
liszi70 #122016 üzenetére
Ha közetgyapotot keretbe rakjuk, amit mindkét oldalról akusztikailag transzparens anyaggal burkolunk, akkor nem lesz probléma. Az Airrock HD ismertetője kiemeli, hogy : "Javasolt a használata olyan szerkezetekben is, ahol a kőzetgyapot közvetlenül áramló levegővel találkozik.". Az ára sem vészes a 2015-ös árlista alapján.
-
spiky03
veterán
Hátha valakit érdekel.
Nagy akció a StreamAudio-nál: Dali Lektor 6 -
bajnokpityu
félisten
70-100Hz környékét egyik lap alakú csillapítás se fogja leszedni.
Krisztián sarokba való basszuscsapdái viszont 40-90Hzig nálam jól működtek. Ez kőzetgyapot háromszög+szivacs előlap kombinációja. Kell vagy 4 belőle, hogy érzékelhető legyen a hatása.
Tamoo:nyilván, az hozzátartozik a munkához, de ettől még nem tudok róla, h Krisztián paneleit túl sok helyen mérték volna. nekem viszont van emos mérésem előtte-utána állapotról.
-
mp54
senior tag
válasz
bajnokpityu #122006 üzenetére
-
mp54
senior tag
Legalább 60 kg/m3 sűrűségű anyagból kellene (mondjuk 5 cm vastag) hangelnyelő panel(ek).
Ilyen szivacs valszeg nem jön össze. A bolti kész panelek drágák. Marad a kőzetgyapot, melytől idegenkedek, lakásba bevinni.
Hogyan oldható meg a kiporzás 100%-os megakadályozása?
Kösz. -
sony309
őstag
válasz
dgyuri0123 #121936 üzenetére
Húzz egy kábelt az ELMŰ alállomástól!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest