- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deadzone41
őstag
válasz
bajnokpityu #32096 üzenetére
ha rákötsz két különböző erősítőre minden dsp-t, eq-t kikapcsolva 1 hangkeltőt, és fix pozícióból leméred egyik erősítővel, majd másikkal a frekiválaszt, és jelentős, (mondjuk 1 dB) eltérést észlelsz a kettő között valmely tartományba, akkor szerinted ott nincs elb*szva valami a kettő közül?
-
törölt tag
Nem tudom válaszoltak-e?
Igen feldolgozzák teljesen de:
belépő erősitők csak azon engedik át amin kapják, kompozit csak kompoziton S-viseo csak S videón.és nincs bennük skálázó tehát adott jelet változatlanul küldiki tovább.
A jobb erősitők skáláznak twhát a beállitott formában, pl.1920:1080 vagy 1366:768 ban küldik ki és minden bemenetet 1 kimeneten meg tudnak jeleniteni tehát kompozitot ,svideot HDMI-n.
Ha veszel erőítőt nézd meg a bemeneteir(amit használni akarsz főleg digitális, elegendő-e hangszórókimenetek müködnek-e, nem-e nagyon kacos leharcolt vagy folyadéknyomok vannak-e rajta (de áltaában nem szokott ilyen gond felmerülni se avx-en, se hardveraprón)Épp a hang éegyen az elsődleges tehát vigyél kedvenc filmet,zenét és hallgasd megv alamint ha van kocsid, viheted a frontjaid hogy tudd nagyjából mire számithatsz. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #32094 üzenetére
kb az összes erősítő kukába való akkor.
mérni teljesitményellenálláson mérnek, nem tekercsen,kábelen, relén, váltón,akármin keresztül. Előbbi elmélet, utóbbi a valóság. emiatt mondjuk, hogy damping pl vakitás, frekimenet vakítás, semmit nem mondanak el a cucc zeneiségéről, vagy akár a hangminőségéről. és az elmélet vs valóság miatt nincs értelme hangminőséget mérni.
valamint az erősítők,kábelek gyorsak-lassúak. még az is lehet, h nem mérhető, de érezhető hatásuk van.
de felőlem hozhatod tyl meg tökömtudja milyen okos embereknek a tökéletes méréseit.
és hallgassa az,aki ennek jobban hisz,mint fülének.de részemről vége vitának, mindenki azt csinál,amit akar.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #32087 üzenetére
Tudom, hogy méréskor végigküldni. De ha manuális módba állítod, akkor rózsazaj "szól".
-
Deadzone41
őstag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #32089 üzenetére
Nekem tetszett általában,amit a denon csinált. 1-2 alkalommal totál rosszul mért,de az azonnal hallható volt.
Te most hangerőről beszélsz. Azt a legkönnyebb összehasonlítani két különböző helyen levő doboz esetén. ide-oda kapcsolgatva sztem hamarabb megy 1dba pontossággal,mint 2dba frekiegyenetlenséget kihallani.
Nemrég egy 20éve hifit tervező,építő haverommal beszélgettünk erről, hogy csodájára jártak cimborájának,aki nem az átlag hifis 3-4dba pontosságával mondta meg fülre a frekimenetetet, hanem 1dba pontossággal. napok alatt szülte meg, hogy milyen irányba kéne hangolgatni az erősítőjét.
-
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #32089 üzenetére
Próbáltam fülre beállítani és utána vettem elő a hangnyomásmérőt. Legfeljebb fél decibeleket tévedtem, ami cseppet sem rontja a házimozizás élményét.
-
Deadzone41
őstag
válasz
bajnokpityu #32087 üzenetére
hallod az 1dB eltérést, de teljesen más megítélni egyazon irányból és dobozból jövő két hang közti hangnyomásbeli különbséget, mint összehasonlítani a centert mondjuk a hátsókkal. teljesen más akusztikája van a kettőnek az eltérő pozíciókból adódóan, és a fülünk sem egyformán működik különböző irányú hangok esetében. te próbáltad már így belőni a rendszert?
Tamoo: én magamból indultam ki, az SGS mikrofonja tök alkalmatlan erre, persze ez nem zárja ki azt, hogy más telefon mikrofonja ne lehetne jó, de én nem erőltetném.
-
Tamoo
nagyúr
Nekem H/K 360 esetén telefonnal sokkal jobban sikerült a beállítás mint a saját bemérőmikrofonjával. Ennyi, ez tény. Biztatni nem akarok senkit erre, de ha nem érzi jónak a mikrofonos beállítást, akkor itt ez a lehetőség is. Vagy csak szimplán próbaképpen, hogy mennyire jönnek ki más értékek a mikrofonhoz képest. Nem vesztesz vele semmit.
-
bajnokpityu
félisten
-
Peak
addikt
válasz
MunezXBK #32078 üzenetére
A HK460asnál úgy van, hogy van 7 preset (bemenet), ami el van nevezve pl. hogy AUX, Game, MediaServer, TV, stb.
DE! Ettől függetlenül minden egyes paramétere állitható, módosítható ( kivéve a hülye elnevezése, hiszen az rá van szitázva a távirányitóra is).
Szóval nálam az AUX a házibuli mód, azaz a 7 channel Stereo mód, video input: HDMI 1, audio input: HDMI 1.
a MediaServer az AUTOn van, szintén HDMI 1 bemenetekkel, hisz azon van a HTPC.
A DVD bemenetem AUTO, video input: Composite 1, audio input: Optical 1.
A TheBridge bemenetet állitottam be zenehallgatásra, 2 channel Stereo, HDMI 1 input és kikapcsolva minden hangszinszabályzás. -
R1per3
csendes tag
Sziasztok! Néhány cikket átnyálaztam, mielőtt kérdeznék, és találtam is rengeteg hasznos infót, de az alap hibámat nem sikerült orvosolnom, ezért elkerülhetetlen feltennem néhány kérdést.
Egy intel core i5-2500 cpu 3.3ghz 4magos proci és geforce gtx 570 videókártya tulajdonosa vagyok, amit összekötöttem az Onkyo HT-r538-as 5.1-es házimozi erősítőmmel hdmi kábellel. Az erősítőhöz van még csatlakoztatva a plazma tévém, így nézve Pc-ről mozikat.
Eddig viszonylagos elégedettséggel élveztem használatát, de nem teljesen úgy viselkedik, mint ahogy elgondoltam.
Mivel többnyire a monitor előtt ülök (TV a másik képernyő), áthelyeztem a hangfalakat a gépem köré, hogy játék közben is élvezhessem a térhatást, ne csak oldalról, a tv-től szóljanak (tv-hez elég a beépített hangfal, mozizni meg ritkábban szoktam, könnyen visszateszem a tv köré az eredeti helyükre).
Tesztelgetés közben figyeltem fel a következő jelenségre:
Az erősítőt állítgatva és tesztelve, minden hangfal megfelelően, helyén szól, tehát nem összekötési probléma van. Azonban ha hangbeállításoknál hallgatom, a két sorround rossz helyről szól. A bal sorround a jobb oldalról, a jobb a bal oldalról szól. Ha valami letöltött teszt avi-t hallgatok meg, akkor viszont csak az elsőknél hallom a sorroundot, a hátsó hangfalaim süketek.Filmnézés közben nehéz tesztelni ezt, de ott úgy érzem simán jól szól a térhatás, minden a helyén van (max. nem igazi 5.1, hanem utánzat, csak nem érzékelem) de hogy a tesztek ennyire ne működjenek normálisan, már a saját fülemnek se hiszek.
Az erősítő állítgatásánál is kerestem a megoldást, de csak próbálkozok, mert nem értem mi, miért van.
AB-re állítva nem az elsőkre keveri ki a sorroundot, és T-D ír ki
A-ra állítva a hátsók is jól, de felcserélve szólnak, és válogathatok a beállítások között
B-nél vagy semminél nem szólBeállítások:
PL II movie
Neo6:cinema (itt pirossal azt is kiírja, hogy dts)
All ch st (ezt értem, hátsók is úgy szólnak, mint a stereo, de az nem térhatás)
stb. (többi nem jön szóba)Quakelive nevű játékkal próbálgattam még, hogy szólnak a hátsók, és úgy tűnik szépen kikeveri rájuk is, a rakéták elzúgnak a fülem mellett, de nem az igazi, és megint csak nem tudom, higgyek e a fülemnek.
Mit felejtettem el beállítani, hogy jól működjön? Miért nem szól jól a teszten?
Előre is köszönöm a segítséget, és sorry a kezdő kérdésekért. -
MunezXBK
nagyúr
válasz
TazLeacher #32080 üzenetére
Van egy menüpont, felsorolva az összes forrás.
Azon belül az összes hangzás, jobbra-balra tudsz váltani, minden bejövő jelhez van lehetőség, kb. rengeteg.
Itt állítsd be.
-
gyurczy
őstag
(#32047) BBéci Ez valóban bikábelezés, de az én állításom úgy szólt, hogy duplázzuk a kábelt, te viszont felezted a keresztmetszetet. Azt ugyan nem tudom, hogy emiatt nem hallottál különbséget vagy más miatt. Érdekes dolog ez, minden rendszer más. A múltkor Toobee-val jártunk így. Az UPA-2 nem reagált a tápkábel cserére, a Rotel javult.
(#32052) Parson Passzolok.
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm, de mondom, azért érdekes, mert fateroméknál a Pio VSX322-n ez simán megy. Van egy mód rajta, amit ha bekapcsolok, akkor nem nyúl bele. A TV adás szépen sztereó-ban szól, de amint BD-t kap, szépen megjelenik a True-HD logó, vagy a sima DD vagy DTS, vagy ami éppen van...
Ez nem katasztrófa, inkább csak érdekel, hogy miért nem. De értem. Ettől függetlenül érdekelne, hogy mi micsoda az erősítő menüjében, ha nem is piszkálom, szeretem tudni, hogy mi mit jelent.
De persze köszönöm.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
TazLeacher #32072 üzenetére
Mindig kiírja az aktuális menüpont lényegét, alulra.
Fotózzam neked, hogy hol kell belőni?
Peak: ha AUX-ra nem sztereó van beállítva, nem sztereóban tolja. Ezzel én is szenvedtem egy darabig.
-
Peak
addikt
válasz
TazLeacher #32072 üzenetére
A HM erősítő ( ahogy nálam is ) akkor ad TUTIRA sztereó hangot sztereó forrásra, hogy ha az 2 ch Stereo PCM azonosítóval ellátott jelfolyamként megy ki.
Nálam is úgy működik pl. az XBMC is, vagy pl. sima youtuberól letöltött sztereó hang, hogy az erősítő eltolja ProLogic 7-be.Ha zenét hallgatok, akkor egyszerűen az erősítőn átállitom a Speaker Setupot két kattintással STEREO ( 2ch ) állapotra.
-
Deadzone41
őstag
lehet akár milyen csoda hallásod, egyszerűen képtelen vagy fülre akár dB pontosan belőni (bemákolni persze be lehet) a hangerőket, különböző helyről érkező hangok esetén.
persze nem muszáj ennyire komolyan venni a dolgot, ha picit arrébb ülsz le a kanapén, már csúszik az egész dolog ide-oda, be lehet lőni füllel is, valszeg nem lesz zavaró, ha valamelyik sugárzó eltér kicsit a többitől. -
BBéci
legenda
válasz
Steady74 #32073 üzenetére
A Pioneer VSA-AX10i annyira finnyás volt, hogy kikapcsoltatta a készülékállvány egyik polcán lévő merevlemezes felvevőt, mert érzékelte a zúgását és zavarta volna a mérést. Annyi zajt egy ember is előidézhet.
(#32072) jer1cho
Nem ismerem az Onkyo menüt, viszont egyes erősítőknek meg lehet adni, mit tegyenek a különféle beérkező jelekkel. Mást is be lehet állítani sztereóra, mint Dolby Digital 2.0-ra. -
TazLeacher
nagyúr
Tudna valaki segíteni? 2 napja kértem segítséget, hogy mit kellene beállítani, hogy az erősítő mindig a forrás alapján adjon hangot, tehát sztereó jel esetén ne csináljon "kamu 5.1-et". Azt a menüpontot, amit támpontnak kaptam, nem találtam, ezt keresném továbbra is, továbbá lenne még egy-két menüpont, ami nem teljesen tiszta. Ha valaki le tudná írni érhetően, megköszönném.
Onkyo TX-SR508 menüje:
1. HDMI Input
Ez egy teljesen logikus menüpont.2. Component
Szintén.3. Digital Audio
Szintén.4. Sp Config
Front
Center
Surround
Front High
SurrBack
SurrBack Ch
Crossover - ez mi?
Double Bass - ez mi?5. Sp Distance
Semmi extra.6. Level Cal
Logikus.7. Audio Adjust
Input Ch(Mux) - Main, Sub, Main/Sub
Input Ch(Mono) - Left, Right, L+R
Panorama - On, Off
Dimension - -3-tól lehet álíltani +3-ig
Center Width - 0-tól lehet állítani 7-ig.
Height Gain - Low, Mid, High
Dolby EX - Auto, Manual
Center Image - 0-tól lehet álíltani 5-ig
Audyssey - On, Off
Dynamic EQ - On, Off
Reference Leve - 0-tól 15 dB-ig
Dynamic Volume - off, Light, Medium, Heaví
Listening Angle - Wide, NarrowItt el tudná valaki magyarázni, hogy mi mit jelent, mit csinál? Van amire rájöttem magamtól is, de jó lenne tisztán látni.
8. Name Edit
Nem igényel különösebb magyarázatot.9. Hardware
Sp Impedance
Speakers Type
Front High/Zone2
SurrBk/FrontHigh
Remote ID
FM/AM Freq Step
SAT Radio
Antenna Aiming
Parental LockEzt igazából nem piszkáltam.
10. HDMI Setup
Audio TV OUT
LipSync
HDMI Control
Audio Return Ch
Power Control
TV ControlEzt sem nagyon, úgy látom ez inkább akkor fontos, ha a TV hangját szeretném kitolni a rendszerre. De javítsatok ki, ha tévedek.
-
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #32068 üzenetére
Automatikus mérés közben többnyire kimegyek a szobából, de ha mégsem, akkor bebújok a dohányzóasztal és a kanapé közé, a szőnyegre kuporodva.
Amikor a kezemben tartott a hangnyomásmérővel állítom be a rendszert (Primare SPA22), bizony a testem befolyásolja a mérést. Ez nem tragikus, mert filmnézés közben ugyanott ülök a kanapén.
De telefonnal valóban sok egyéb zavarás adódik. Jó hallású embernek nincs szüksége rá, inkább fülre állítgasson szinteket. -
Dorian
félisten
Jó, megadom magam
Tehát akinek nincs mikrofonos bemérés az erősítőjében, az használja, jobb híján. -
Deadzone41
őstag
persze a mély vágását tudod állítani ha large-on van akkor is, de házimozinál keresztváltani kéne a mély és a többi sugárzó közt, nem csak simán vágni a mélyt.
Dorian: hogyne számítanának. ha a telefonod a hátlapja felől érkező hangokat 2dB-vel halkabbnak érzi, akkor már bukod a surround sugárzók bemérését. aztán ott van még, hogy a telefont fognod kell mérés közbe, így te magad is akusztikai elemmé válsz, kitakarhatod a hangszórókat, visszaverődéseket okozhatsz amik módosítják az eredményt.
-
BBéci
legenda
-
bilijo
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik sub lenne jobb választás mozira?
Yamaha YST-SW315 vagy JBL E150P
mindkettő használtan
Föleg mozira kb 15nm szobában használva.
Köszi! -
BBéci
legenda
Egyetértek.
Sajnos az erősítők önbemérő EQ-inak leggyengébb pontja a mikrofon. Magasan a legjobb az Anthem ARC, amihez állvány, azonos sorozatszámú, párba válogatott mikrofon és kábel jár. A szoftver ezt ellenőrzi, addig el sem indul a mérés. Ja, laptop is kell hozzá, mert számításigényes a művelet.
A telefonok mikrofonja csak a beszéd frekvenciatartományában érzékeny, irányokra végképp nem.(#32059) Toobee
Inkább egy ilyen! -
Parson
addikt
válasz
TazLeacher #32060 üzenetére
Hello,
ez melyik menüpont alatt van? onkyo miatt kérdem...
-
Dorian
félisten
-
Toobee
veterán
Vajon egy ilyen gagyi, de direkt erre kitalált eszköz pontosabb lehet, mint egy telefon?
-
Parson
addikt
Attól függ mekkora a teljesitményveszteség amit redukálni akarsz...
Sajnos nem lineáris a függvény ami leirja ezt (adott kábelátmérő és kábelhossz mellett), de ha feltesszük, hogy nagyságrendileg 50 %-ot csökkent a veszteségből adott kábelparaméterek mellett, akkor elmondhatjuk, hogy nem lesz látványos a változás a kis veszteségből (jó kábelből) kiindulva (hiszen kis veszteséget felezni felesleges)... rossz kábelnél nagy veszteség keletkezik, ezt redukálva hallható lesz a változás. De azt hiszem ezek igy visszaolvasva evidensek is, csak épp számitásokkal igazolva pontosabb a kép ami kialakul. -
Dorian
félisten
válasz
Deadzone41 #32035 üzenetére
Nekem jól sikerült telefonnal:a mikrofonos bemért állapotot finomítottam. 1 - 1,5 dB-t korrigáltam, így jobban tetszik.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
1. Nem minden erősítőnél van így. Van amelyiknél a Large beállítás ellenére is tudod állítani a vágást (bár erre nem esküszöm meg). +írtam, hogy állítsa mindet 80Hz-re, ez elég konkrét volt.
2. Van amihez nincs mikrofon. +Nálam pl. a H/K 360 botrányos bemérést csinált, sokkal jobb volt a végeredmény ezzel a "gagyi" telefonos mikrofonnal.(#32034) buci30: bocs de ettől egyszerűbben nem tudom leírni.
de hátha ez segít: [link] ha már nekem nem sikerült.
-
-
-
kabar
senior tag
Egy picit elvesztettem a fonalat/kábelt. Azt hiszem utána kell néznem, mit is csináltam, bár nagy galibát nem okozott, és minden úgy működött ahogy vártam, vagy terveztem, kivéve az elveszett csatornákat. De azt is említette a leírás, azt hiszem.
Akkor ha jól értelmezem, a bikábelezés csak az, hogy két kábelt párhuzamosan kötünk mindenhol ugyanabba a terminálba?
Nálam a hangfalaknál az összekötő kivesz, az erősítőn meg különböző terminál-párba csatlakoztatva a hangfal két külön érpárja. Külön-külön végfokról megy a hangfal alsó, és felső traktusa. Ha jól értelmeztem. -
Nova96
őstag
Üdv na megnéztem az össze állítás amit írtatok:
egy probléma van a házimozin nincs hdmi...hdmi-rca meg 3 kábeles megoldás...és ezen csak kettő van szóval gondolom ezt nem lehet megoldni.
Mennyiért lehetne lejátszót venni? Minél olcsóbban...persze úgy, hogy a régi hangfalakat támogassa.Szerk:
Mivel lejátszóra van kötve a hangfalak..így nem lenne rossz, hogy a hangfalakat nem kéne cserélni. -
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #32044 üzenetére
Az ereket választottam ketté. A 6,7 négyzetmilliméteres összfelület ezt lehetővé teszi. De hangdoboztól is függ. Például a Focal Utopia sorozat csak szimpla csatlakozós.
(#32045) Ed Parker
Nemrég kínáltak egy olyat 13000 forintért. Újonnan 40 körül adták.(#32046) Vikthor
Ki kell próbálni, de fogadni mernék, hogy például egy NAD C545BEE egyértelműen jobban szól. Sajnos az enyém vezérlési hiba miatt használhatatlan, különben kölcsön adnám. 4 éve jelent meg, egy annyi idős, használtan nem kerülhet többe félárnál. -
gyurczy
őstag
(#32042) BBéci Gyanítottam, hogy ez a helyzet. VdH CS 122 Hybrid vs The Teatrac esetén egyértelműen hallható a különbség Jamo C607-en, de ha sikerül ma délután az FS189-el is lesz tapasztalat. Amúgy meg hiszem ha (nem)hallom.
Szerk: Dupláztad a 8TC-t, vagy csak a sok eret kötötted így-úgy?
(#32043) MunezXBK A biamping nyilván, a biwire meg kizárt. Nem mindegy miről beszélünk...
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #32038 üzenetére
Ő kettős erősítést alkalmazott, csak tévesen bikábelezésnek nevezte.
Kipróbáltam Quadral Aurum 7, majd ELAC FS 189 párossokkal a kettős kábelezést, Kimber 8TC dróttal és semmi előnyét nem tapasztaltam.
Viszont a duplájába kerülő szimpla kábelek egyértelmű javulást hoztak.(#32040) cekkk
Egyrészt akkor már visszaadtam, amikor a frissítés megjelent, másrészt azon még a legelső firmware volt, amivel simán ment a DTS hang. Egy köztes firm volt sz@r.(#32039) Ed Parker
Olyannal nem hasonlítottam, csak a 20 éves Pionnerral. Sajnos a NAD-om még mindig működésképtelen. -
kabar
senior tag
válasz
Régi erősítők esetén nincsen ilyen mikrofon. Emiatt volt ez az alternatív megoldás véleményem szerint.
-
gyurczy
őstag
A kettős kábelezés nem hit kérdése, azonos kábelt normál és kettős bekötéssel használva a kettős hallhatóan jobb lesz. Más kérdés, hogy a dupla áron ugyan az kettős kábelezéssel jobb-e, mint a duplájába kerülő de sima kábel.
Azt azonban nem értem, hogy hová lesz két csatornád. Bikábelezéstől nem tűnhet el.
-
BBéci
legenda
Képessé teszi, ami jelenidő, nem jövő.
Idézet az email-ből:
"A januári firmware-frissítéssel bekerült a 3D-s modellekben is látható színes skin is, illetve megoldódott a sima (tehát nem HD-s) DTS hangsáv lekeverési és továbbküldési problémája, ami az előző firmware-rel került bele a 102-be."Egyszerűen jobban teszik a Dune távirányítója, kezelhetősége, beállíthatósága, kép- és hangminősége.
-
Deadzone41
őstag
2 dologba belekötnék:
Bbéci tanítása szerint, mozinál mindenféle dobozról le kell venni a szub tartomány terhét, ha valamelyiket large-ra állítod, ez nem történik meg.
aztán ott van még a telefonos bemérés. tapasztalatom szerint a telefonok mikrofonja alkalmatlan ilyen feladatra, nem egyenlő az érzékenységük minden irányban. legjobb ha az erősítőhöz kapott kalibráló mikrofont használja az ember, rádugja pc-re és leszed hozzá valami hangnyomás mérő programot.
-
buci30
addikt
"Ha van szubod az egyszerűség kedvéért minden vágást állíts 80Hz-re! (később finomíthatod)"
Ezt nem értem. Van szub igen JBL 178-am van.Leírom nekem ezek vannak:
Nekem a decibelek állása -10 - +10ig lehet minden hangfalra külön(Level).
surrR- surrL- frontL- frontR- center- woofer-S a Speaker Size ott melyiket mire mert mindegyikre lehet állítani? front-center-surr és s-w(Large vagy small)
Van egy ilyen: Speaker Xover theathter 5ch és itt Front3x frequ és itt a Front 40-200HZ mennyire?
Basszusnál van egy olyan ,hogy: Independent vagy Global.
Van egy ilyen is: Tone: in vagy out?
-
mxv
csendes tag
Üdv,
ígérem átfutom a hszeket, de előjáróba elmondaná valaki, hogy
az AV erősítők teljesen feldolgozzák a video jelet? Úgy értem, ha pl HDMI-vel csatlakozik egy eszköz annak a HD jele megjelenik pl. a komponens kimeneten is és emellett SD-ben a kompoziton?Tehát a HDMIvel csatlakoztatott XBOX, mediaplayer képe megjelenik-e az svideora kötött crt tv-n? És különösebb gépészkedés nélkül ugyan ez HDban a komponens kimeneten, ha a projektoron szeretném megjeleníteni?
Mire kell odafigyelnem, ha ilyen erősítőt vásárolnék? Nekem inkább emiatt kellene, a hang "másodlagos".
Emiatt is elsősorban a belépő szintet keresgetnék.Köszönöm előre is.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #32025 üzenetére
Ki kell próbálni, melyik változat ad jobb hangminőséget. Nincs akadálya a kétféle kimenet közötti váltogatásnak, legalábbis a Pioneerek engedik.
Szinte biztosra veszem, hogy annak a Denon BD-játszónak nem lesz olyan hangja, mint egy 10-12 éves, 25-30000 forintért megvehető CD-játszónak. -
kabar
senior tag
válasz
JohannZimu #32024 üzenetére
Értelek, és nincs is vita. Én is így csináltam gyorsabb hálót. És persze, hogy megér ötezret.
-
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #32022 üzenetére
Igen sajnos, a hivatalos forgalmazóktól kerültek ki nagy valószínűséggel ezek a készülékek.
-
2012-es denon lejátszót mivel érdemes összekötni a 4310-es erősítővel, ha CD-t hallgatnék rajta. Jó a HDMI vagy nézzek szét minőségi analóg kábelek között, jobb lesz vele a hangzás vagy nem lesz difi? Meg lehet mondani a 2012-nek, hogy ha CDt hallgatunk rajta akkor az ne a HDMI-n menjen ki, hanem csak az analóg portokon?
-
kabar
senior tag
válasz
JohannZimu #32021 üzenetére
Én meg nem tudtam, mennyire szűkös itt a keret. Néha 2000 forintról megy itt a diskurzus: Csak annyit akartam közölni, hogy lejátszáshoz nem szükségszerű. Médialejátszónál pl:MED1000X3D sem használja ki messze a gigabit adta lehetőségeket. Előbb fogy el a proci benne. Szerintem persze.
De ha belefér, akkor minden rendben. -
cintula187
addikt
válasz
JohannZimu #32021 üzenetére
Cekk: a dune 101, 102 kavarás gusztustalan módszer. Hivatalos forgalmazóknál is lehet ez?
Kittosz: köszönöm. Switch még belefér. Medialejátszó meg akkor lehet más lesz.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
cintula187 #32014 üzenetére
150-et írtam, nem 450-et.
Most arról diskurálunk, hogy legyen gigabit vagy sem. Szerintem 5000 forintot megér az a használt gigabites switch, abba mehet a Pio, a PC, a DUNE v. másik médialejátszó. Később ha pl. olyan médialejátszót veszel amibe HDD-t lehet tenni, vagy esetleg NAS-t, akkor is jól fog jönni pl. a BD50 tartalmak másolásánál.
Továbbá nem leszel ilyen téren "kiszolgáltatva" egy 5000 forintos TP-Link router képességeinek.
Korábbi kérdésedre válaszolva nagyon nincs szükséged a switch menedzselhetőségére.Szerk: kábelezésnél a CAT5e legyen a minimum.
-
sting2
addikt
Sony STR-DA5300ES párja esetleg egy Marantz Sr 7002-nek, ?
-
buci30
addikt
Koszonom!
Van egy lehet hulye kerdesem de hatha nem :-)
Szoval a melyladaban is van erosito es ugy oda is tudok kotni dobozokat.
Mi lenne ha oda rakotnem a regi hangfalakat es azokat is szetpakolnam ugyesen? Kiveve persze a melyet abbol nem.
Van ertelme mert gondolom el lehetne erni ,h meg jobban terbe szolna. Vagy nem es felesleges? -
cintula187
addikt
válasz
JohannZimu #32012 üzenetére
Annak a 450 nek már számomra nagyon húzós az ára. PC-n fent van a Jriver meg XBMC is. Előbbi zenehallgatásra kíváló nekem, utóbbiba nagyon még nem merültem bele.
-
cekkk
veterán
De ki akar filmezni Wifin keresztül?
Legalább is én soha nem tettem.
De a lényeg, amikor valami olcsóbb TP link routerem volt, akkor nálam is volt akadozás/hang kimaradás a HP microszerver és a Dune Base között vezetékes hálózaton, miután kicseréltem egy jobb routerre é ez megszűnt, ezért is mondom azt, hogy lehet a router sem biztos, hogy bírja ezt a terhelést. -
JohannZimu
senior tag
válasz
cintula187 #32009 üzenetére
Én a következőnek a Pio-t venném meg (nekem is BDP150-em van) ami médialejátszási képességekkel is bír. Összekötném a routerrel, a PC-re DLNA szerver (BD lejátszós topikban vannak tapasztalatok) pl. Twonky, és kipróbálnám. Igaz ISO-t nem játszik le a Pio, de az m2ts-t igen azzal elég tesztelni.
Természetesen a Pio elsősorban egy BD lejátszó, médialejátszónak korlátozottan alkalmas. -
kabar
senior tag
Szerintem ha szar a gigabites router vagy bármi egyéb a láncban, akkor azon is. Nekem volt NAS-om gigabites, és tudott vagy 8Mb/s-ot max valójában. Az én gyér tapasztalatom szerint ha minden más rendben van, akkor nem a router lesz a gyenge keresztmetszet a médialejátszásnál (Fájlmozgatásnál már lehet). Szerintem az emberek egy jelentős része azt hiszi, hogy a n-es WiFi tényleg annyit tud, mint amit ráírnak. Szintén csak saját tapaszalat szerint egy jó 100Mb-es vezetékes hálózat jobb mint egy 450Mb/s-os N-es MiMo-s WiFi. Bár persze a számok ellenem szólnak. Kicsit nekem a WiFi olyan lett, mint az egybedobozos HM készletek 2000W-os teljesítménnyel.
-
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #32009 üzenetére
Ha olvasod akkor kiderült, hogy egy újra csomagolt 101 került ki a magyar piacra ami nem is 102es, sőt most épp még a dts se megy a 102vel. Szóval én kerülném mint a tüzet, úgy, hogy nekem is volt Dune és imádtam.
De ezt ne vedd meg inkább -
cintula187
addikt
válasz
JohannZimu #32008 üzenetére
pc és a router.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
cintula187 #32005 üzenetére
Mi az ami már megvan?
-
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #32003 üzenetére
Azt kérdezd meg, a lejátszós topikban, hogy mi a tapasztalat velük, mert én nem ismerem őket, meg a dune 102őt messzire elkerülném
-
cintula187
addikt
válasz
JohannZimu #32004 üzenetére
Terv: nem hálózati av receiver
pio bdp150
hd dune 102
PC -
JohannZimu
senior tag
válasz
cintula187 #32001 üzenetére
Igen. Milyen eszközök lennének hálózatba kötve? Nekem volt 100 Mbps ethernet porttal rendelkező NAS-om, ami már egy magasabb bitrátájú mkv fájl lejátszásakor sem tudta akadás mentesen kiszolgálni a lejátszómat.
Mivel most építkezel, nem sokat kell rádobni, és később nem kell vele foglalkoznod. -
cintula187
addikt
válasz
JohannZimu #32000 üzenetére
Tehát 100mbiten megreccenhet egy BD50 ISO simán?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged