Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- sziku69: Szólánc.
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Shovalije #96390 üzenetére
Kérdéseid nem buták..
824 sztem elég neked nem vennéd észre a különbséget a 924-től és igy jobb hangfalszettet vehetsz vagy pótolsz egy mélynyomóra.
Hangzás erősen függ elhelyezéstől és kábelektől is igy ha jó helyet találsz hangsugárzóidnak, drámmai javulás is lehet, -így se kizárt, de annak feltétele egy ezeknél jobb hangfalszett, pl Mission MV vagyha zeneileg is kel akkor boston acoustic vagy a streamaudio svéd hangfalai közül bármelyik tipus. -
Csabroncka
addikt
-
Shovalije
csendes tag
Üdv.
Lenne egy pár buta kérdésem mint kezdő ebben a témában!Elsőnek is kinéztem egy pár Pioneer erősítőt: VSX-924-K/VSX-824-K/VSX-529-K
Na már most ehhez kellene nekem ugye hangfal meg egy láda egy aránylag kicsi szobába 11nm.
Ilyesmiket nézegettem : - Pioneer-S-SLT200-5.0 és Pioneer S-21W mélyláda
- Yamaha NS-PA40 5.1
- Yamaha NS-PA120 5.0 és Yamaha YST-SW012 mélyládaGeforce GTX 760-as videókártyával és egy LG 42LB730-as tévével használnám.
Melyikhez mit ajánlanátok és miért?
Mennyire van túlárazva az erősítő a hangfalakhoz képest? (maradnék a Pioneer-nél FHD/3D/ és minél jobb hangzás)
Mit várhatok tőle, mennyivel jobb egy ilyen szett mint a 20-30 ezres Genius számítógép 5.1-ek? (hülye kérdés tudom)
Kipróbálásra sajnos nincs lehetőségem, vagy ha tudtok valahol Miskolc környékén valamit azt megköszönnémKöszönöm a segítséget előre is!
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Yamaha RX-V459 után előrelépés lehet a Sony STR-DH540? (Rubicon RP16MKII 5.0 szetthez)
A TV Bravia Sync funkció miatt kényelmesebb lenne a használata.
-
törölt tag
válasz
CHaooSS #96379 üzenetére
Inkább denon de jobban Rotel vagy Arcam..vagy feljebb keresgélj. Onkyot 1030-ast hallottam, de 3030 inkább bevállalható mellé. Ezt fülelés után lehet megmondani.
HA anyagi lehetőségeid engedik: Myryad Lexicon Parasound vagy Primare modellek felé kezdj nézelődni, amit jó sziuvvel ajánlok az az Electrocompagniet, kellemes francia hanggal. -
dio001
tag
Sziasztok. Holnap délután/ kora este lehetőség van meghallgatni/ beallitani :-) a denon 2310+jbl es párost nálam. Aki kedvet érez és közel él debrecenhez szívesen várom. Devil-k már bejelentkezett. :-)
-
cecil
aktív tag
Hi!
Kérdés:
Érdemes "beálldozni" a Jamo szettet (Concert11, C8cen, C8sur, esetleg Concert8) ezért:
Paradigm Studio 100 v5
Paradigm Studio CC--590 v5
Paradigm Studio ADP-590 v5A mozi a fő cél, ezért is ha meg tudom oldani a Concert8 maradna majd késöbbi sztereo rendszerre...
-
CHaooSS
őstag
Focalokhoz mennyire megy az Onkyo? pl a Chorus 800-as modellekhez.
Akiknél eddig láttam ott mind Pio Sc lx82-85-ös erősítő volt. -
Rruuer
senior tag
Sziasztok! házimozi erősítőnél lehet olyan hogy ha a menübe beállítom hogy a 2 front az nagy legyen akkor nem szol a mélyláda de ha kicsin van akkor meg szol. vagy elállítottam volna valamit?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Oldfighter #96370 üzenetére
Jó kérdés...
Új Mad Max előzetes,brutál!
-
robi-k
őstag
Ismeritek ezt a dipol háttérsugarzót? Mi a véleményetek róla?
[link] -
Sefter
veterán
Rájöttem közben, hogy sehogy sem jó nekem a jövő hét...majd elmegyek januárba..ha Norbi meg nem veszi a szettrt magának karira
Élménybeszámolót írjatok! -
Norbi 72
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
Gabesz26 #96353 üzenetére
Akkor legyen 5-kor a találka, mert arra az időpontra már ketten vagyunk, vagyis Norbival már hárman mert ő azt mondta, hogy neki mindegy, mert szabin lesz.
@(#96354) Norbi 72
Nekem kedd, szerda, csütörtök lehet jó.Hétfőn délutános vagyok, pénteken meg céges karácsony buli van.
-
Norbi 72
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #96350 üzenetére
Most néztem az útvonal tervet, nekem kb 1 óra az út a melótól odáig, vagyis 5 körülre tudnék odaérni csak.
Így 1 óra lenne a hallgatózásra.De most nézem ha hazamegyek a otthonról megyek kocsival akkor otthonról 6 perc alatt ott vagyok, mert a 14.kerben lakom én is.
Mondjuk így is 5-nél előbb nem érnék oda.
-
Norbi 72
veterán
-
-
Panthera
őstag
válasz
devil-k #96336 üzenetére
És eszébe se jut az embernek pl. a fekete szintet nézni, mint egy lcd-nél, mert a látványra fog figyelni
A szivárnyozást azt meg kell szokni, de ez nekem akkor szokott csak feltűnni, ha túl gyorsan pásztázok a szememmel. Feliratos filmet azt nem néztem, annál lehet hogy jobban kijön a fehér szín miatt. -
Norbi 72
veterán
válasz
Digital #96333 üzenetére
Ha pesten jársz,szóljál,egy 1070-est meg tudok mutatni...
Más: Lenne kedve valakinek jövőhéten hallgatózni az Octogonaudio új bemutatótermében?
Én személy szerint az RTi A7-esekre vagyok kíváncsi,ha jól látom a képen Yamaha és Denon vassal hajtják Dolby Atmos rendszerben. -
devil-k
nagyúr
válasz
Panthera #96335 üzenetére
Itt is mindig ez volt a kérdés azoktól, akik megtudták, hogy vetítek. "Nem túl nagy abba a szobába? Lehet normálisan látni a vásznat?".
Nem mondok ilyenkor semmit, meginvitálom magamhoz a hitetlen ismerőst/barátot. Amikor elindítom a vetítést, 5 másodperc múlva vadul vigyorog, mint a vadalma. A siker borítékolható.
A túlzásoknak a fizika és a pénztárca szabhat határt csak.
-
Panthera
őstag
válasz
devil-k #96323 üzenetére
Ezeket csak az értheti meg, aki már vetített otthon.
Amikor egy-egy ismerősnek elmondom a véleményemet erről meg a képméretekről (hogy a "túl nagy" nem létező fogalom), akkor furán is szoktak nézni.
Jó ilyeneket olvasni, mert így tudom, hogy nem csak én esek "túlzásokba".
-
-
BBéci
legenda
válasz
Digital #96327 üzenetére
Nálam a könyvespolcon van a vetítő helye, első pillantásra észre sem lehet venni. Nagyon sokan a plafonra szerelt konzolról lógatják le, az sem igényel extra helyet. A vászon szintén a plafonra rögzítendő és leereszkedhet a TV elé is, nem hiszem, hogy bármi akadálya lenne.
Senki nem fogja vállalni a felelősséget a kábel választásban, mert minden attól függ, Te látsz, hallasz-e különbséget.(#96325) dunkel
Az utángyártott, buherált lámpa és a használt erősítő nem egy kategória. Előbbinek akár köze sem lesz az eredetihez, egyetlen előnye az olcsósága. -
devil-k
nagyúr
válasz
Digital #96327 üzenetére
Hasonló félelmeim voltak egyébként, mint neked, hogy uralni fogja a teret a vetítő és a vászon. Pedig itt csak egy 16 nm2-es szobában van. Viszont pont ellenkezőleg, feldobta a teret, ráadásul úgy, hogy a vetítő azért jócskán le van eresztve a plafonról. Szerintem egy 60-65"-s TV jobban el tudja rontani az összhatást. Azt nem tudod elrejteni.
Ráadásul a Sony HW55 elég nagy moziszörny a BenQ-hoz képest, ami jóval kisebb.
-
válasz
Digital #96319 üzenetére
"Marad a kérdés, milyen hdmi-t vegyek?"
Ha nagyon sok pénzed van, akkor minél drágábbat, hadd szárnyaljon a gazdaság. Ha nincs sok pénzed, akkor az a legjobb, amit BBéci mond. Vigyél el többet is, olcsót-drágát, és ha nem hallasz, látsz különbséget egy segítővel úgy kipróbálva, hogy nem tudod melyik van benn, akkor a legolcsóbb igényes és erős kivitelűt válaszd. Szerintem.
-
Digital
addikt
A vászon még talán elférne, bár csak a tv mögött.
A Projektort ha felszerelném hülyén nézne ki a szobában, túlzsúfolt lenne minden. Már így is határeset!
Úgy gondolom kipróbálok első körben egy Forest-et, ha több kell akkor az megy a T-s box-ba, és veszek Cinnamon-t!
Arra lettem volna kíváncsi hogy az adott rendszer (illetve a fejlesztéseket figyelembe véve) profitálna-e a Cinnamon-ból, vagy elég a Forest. -
dunkel
őstag
Az ide látogató fórumosok között elfogadott, hogy használt erősítőt, hangfalat stb. veszünk.
Ugyanezen gondolatmenet mellett kijelenthető, hogy a vetítő takarítása és az új lámpa Batyótól érkezik a gépbe 10-ből 8 fórumtársnál, ami nem a gyári lámpa árán megy.Utángyártottat és buherált megoldásokat nem mindenki szeret használni például a színhűségük miatt.
Ezért nem az eBay-ről rendeljük a lámpát.(#96323) devil-k
Fenntarthatod a véleményed, én meg fenntartom a sajátomat, hogy hadd döntse el mindenki magának milyen kijelzőn akarja nézni a kiválasztott műsort. -
whatnot
őstag
Most nézem az ATC-s akciós árakat.
Pl. CAV Fi-70 szett 100e.
A VSX-AX3hoz szerintetek? -
devil-k
nagyúr
válasz
Panthera #96315 üzenetére
Pontosan így van. Aki elkezd egyszer vetíteni, az nem fog többet TV-n filmet nézni.
(#96316) dunkel
Ezt most nem értem, hogy mire írod? Arra, hogy vetítőn nem érdemes TV-zni? Igen, ezt most is fenntartom.
Azt tegyük hozzá, hogy nem csak a lámpa felett telik el az idő.
(#96320) BBéci
Egyetértek.
(#96319) Digital
Annyira kicsi lenne a szoba? Ma már olyan lehetőségek vannak a vetítő-vászon elrejtésére, amire nem is gondolnál.
Eszem ágában sincs, hogy rábeszéljelek valamire, nem azért írom.
(#96322) Norbi 72
Ha nem lát különbséget egy gyengébb HDMI és e között, akkor ne vetesd meg vele a Cinnamon-t. A másik, hogy egy 1900 üzemórás TV-t ÉN NEM vennék meg ennyiért.
(#96325) dunkel
Ámen.
-
Gabesz26
senior tag
Nálad a GS20 + AVR400 az ami igencsak "vállalható"
köszi itt is a lehetőséget
Én kíváncsi leszek majd azért, hogy nálam a 8TC-vel milyen lesz a rendszer.
Nem ajánlottam én Sancinak a Coincident-et, csak a mit árul Patice kérdésre válaszoltam, meg hogy az is rövid lenne.
-
BBéci
legenda
válasz
Panthera #96315 üzenetére
Semelyik kategóriában nem ad LCD TV mozihatást, legfeljebb a mérete miatt egy 70 colos.
(#96316) dunkel
A gyári lámpákat nem szokták 200 eurónál olcsóbban vesztegetni, de nem ritka ennek a duplája sem. Utángyártottat és buherált megoldásokat nem mindenki szeret használni például a színhűségük miatt. -
Panthera
őstag
-
z123456789
addikt
válasz
bajnokpityu #96281 üzenetére
(#96281) bajnokpityu
Ne már!Ez ennyire tuti?
-
devil-k
nagyúr
Szerintem felesleges a 1070-hez ilyen vászon. Ha a 83"-as került ennyi, akkor gondolhatod mennyi lenne a 110"-es mondjuk. Ha fentebb akar lépni a kolléga, akkor van értelme, egyébként nincs szerintem. Ugyanez vonatkozik a drágább HDMI-re is az ő esetében.
Digital
"Mi közelíti meg a legjobban ezt a képminőséget? Láttam 55"-on Samu 6400-as lcd-t, de nagyon nem jött be a képe!"
Nem egy Samsung középkategóriás LCD az biztos.
Nagy visszalépés lenne az neked képben. OLED.
Vagy vetíts inkább.
-
Digital
addikt
Feltenném újra a kérdést, egyre időszerűbb a vásárlás.
Panasonic TX-P42G20, Popcorn A-410, Denon 2309, Polk RTi A7 mellé milyen Audioquest hdmi kábelt vásároljak?
Később 50-55" nagyságú tv, és Denon 3***,4*** erősítő a fejlesztés iránya.Pearl, Forest, Cinnamon?
Felmerült egy hosszabb kábel darabolása, de ezt nem szeretném. Inkább szerelt, gyári kábelt vennék.
Apropó TV! Világ életemben Pana plazmáim voltak, de ugye leálltak a gyártással. Mi közelíti meg a legjobban ezt a képminőséget? Láttam 55"-on Samu 6400-as lcd-t, de nagyon nem jött be a képe! -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #96304 üzenetére
Még az sem. A hazai forgalmazó adta a vetítők mellé, valami OEM gyártó terméke. Nem került mindegyikre SIM2 matrica, a nálam lévőn sincs. De a minősége rendben van, felveszi a versenyt a 250-300000 forintosokkal.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
JohannZimu #96302 üzenetére
biztos nem gyártanak maguknak, inkább átcimkéznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest