- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Relax! Ne idegeskedjetek, főleg nem kábel miatt.
Egyszer csak megtalálni a jó kábelt és hajad is több marad. Nem egy egyszerű út, de nem is a pokolba vezető. Érdemes azért kérdezni, hallgatózni és egyeztetni, a végső döntés úgyis a tiéd lesz.
Ma végre felkerült a vászon és a vetítő, holnap kezdődik a rendszer "visszaépítése" és kellemes lesz a hétvégém.
Nálam is Inakustik van, s meg vagyok vele elégedve!
-
robi-k
őstag
válasz
Warter #88095 üzenetére
Van jobb az Absolut-nál (épp van belöle 2 üveggel
)
-
Warter
addikt
válasz
JohannZimu #88094 üzenetére
Esetleg, ha Absolut
-
robi-k
őstag
válasz
Digital #88086 üzenetére
Szvsz Inakustik Referenz LS-602 vagy Inakustik Referenz LS-1002 kábelekben nem igen csalódnál.
-
enricotoxic
tag
válasz
mettek #88073 üzenetére
Nem biztos, hogy jó a hasonlat, de megpróbálom. Olyan, mintha pályaautózni szeretnél és megkérdeznéd azokat, akik már régóta lejárnak a versenypályára, hogy mit vegyél, hol tudnál fejleszteni. A pályaautázás egy drága hobbi és az elején nehéz elhinni, hogy egy-egy alkatrész miért kerül 10x annyiba, mint gondolnád. Azok, akiktől tanácsot kérsz, már lehet, hogy a sokadik autójukat hajtják, és ennek fényében megpróbálnak igazán jót ajánlani, amiről úgy gondolják, hogy jó. Ők már akár több lépcsőt végigjártak és emiatt lehet, hogy jó szívvel nem ajánlanának belépő szintet, amit nagyon hamar Te is átugranál. Vannak olyanok, akik nem saját autóval kőröznek, de attól még van tapasztalatuk és érdemes megfogadni a tanácsukat.
Megkérdezném egy fórumban, hogy BF4 multihoz milyen vasat ajánlanak, akkor ott nem középkategóriás cuccok bukkannának fel. Itt annyival nehezebb, hogy meg tudod nézni a BD filmet a legolcsóbb cuccon is.
Nem szoktak High End cuccokat ajánlani, sajnos elkoptatták a fórumokon a hájendet, azok a berendezések darabonként akár több tízezer dollárba kerülnek. A drótok is akár több ezer USD/m.
Idővel ki fogod tudni szűrni azt, hogy mi az ami számodra értékes. Ezt a kábelt fog fel tanulópénznek.
-
Digital
addikt
Ha már kábelek!
Denon AVR 2309, és Polk RTi A7 közé milyet vegyek?
Ha nem tudtok konkrét típust ajánlani, akkor milyen Ft/m kategóriában nézelődjek? -
xtremetuning
addikt
Eddig trabantom volt. Most átültem egy kispókba, de ez sem megy nyolcvan fölé. no comment
-
adodaniel
őstag
válasz
mettek #88073 üzenetére
Érdekes a hozzáállásod, ha jól emlékszem, akkor az itteni "elszállt" fórumtagoknak köszönheted, hogy jó szetted lett. Nem a dedikált moziszoba a lényeg, hanem a tapasztalat. Nekik van, neked nincs.
Lektorhoz 1500 ft-os kábel pénzkidobás, amit meg is mondtak volna, ha kérdezed. -
gg72
veterán
válasz
dunkel #88075 üzenetére
Én is ma vettem egy ilyen Kácsa-s flat kábelt, de surround back-hez és Hivox által feljavított "muzeális" [Grundig] kis dobozokhoz. Oda szerintem jó lesz, habár gondolkodtam az [Audioquest G2] kábelen is. Lehet azzal mégis jobban jártam volna? Az erősítőm egy szintén régebbi, de nagyvas Yamaha RX-V2600.
Igazából nem akartam erre a célra nagyon sokat áldozni... -
Tamoo
nagyúr
Rám célzott egyébként. Én voltam a gazember.
kár volt koptatnom a billentyűzetet, legközelebb nem "szólogatok be" a kezdőknek.
-
-
mettek
addikt
válasz
enricotoxic #88072 üzenetére
Ez így van. Csak az a baj hogy itt sokan maguk se rendelkeznek talán még egy jobb középkategóriával sem közben meg úgy adja az ívet mintha dedikált moziszobája lenne és aki tanácsot kér vagy idejön pár bíztató szó érdekében megkapja az oltást hogy x100ezer alatt, optimális akusztikával rendelkező szoba vagy elrendezés hiányában el se kezdje. Én is mehetnék a pc topikba hogy ne játsszon szgépen senki ha nem tud venni egy gtx780-át ami ma is 140ezer. Nyilván mondanék neki altenatívát. Itt meg minden le van szarozva ami nem high end. Egyesek el vannak szállva..és nem rád gondoltam.
-
enricotoxic
tag
válasz
mettek #88067 üzenetére
Én aztán tényleg nem vagyok egy kábel fun, de azért ne vonj le messzemenő következtetéseket, hogy egy kábelt kicseréltél egy másikra. Örülj neki, hogy nem rosszabb, mert az is lehetett volna. Vásárlás előtt érdemes lett volna pár darabot meghallgatnod. Egy sokkal jobbat és két azonos kategóriát jó lett volna kipróbálnod, akkor sem lenne reprezentatív mintavétel, de nagyobb rálátásod lett volna. És lehet, hogy ugyan az lenne a véleményed.
Az erősítő sem egy igen jó hangú (zenei értelemben) darab, nem maga a Denon, hanem a kategória. Meggondolod az 1 milliós szett nem sok. Igen megkeresni sok, de erősítő, hangfalak, forrás... A jobb integrált erősítők 500e felett vannak, hozzá a hangfalak és a többi.
Nem azért írom ezeket a sorokat, hogy cikizzelek. A felszerelés nem csak ízlés dolga, hanem pénz kérdése is. Gondolom akiket komolyan érdekel a hifi, törekszik a lehetőségekhez képest jó rendszert összerakni. Sajnos kis pénzből nem lehet nagyot előrelépni. Az autós társakat sem cikizzük, hogy csak "izéd" van. Ez pénz. Kis kutatással és korlátlan kerettel bárki összerakhatna szuper rendszereket. Remélem átmegy mire gondolok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi-k #88068 üzenetére
még jó,h lin tápból nagyjából 300féle kapcsolás létezik, és az alkatrészekkel is szélsőségesen lehet játszani a piacon levő millióból.
értem én,h az oppo érdekel HDMIn, nagyon helyes, de aki az lx88at veszi, kénytelen az analóg hangját is hallani a proci résznek.a kácsa a saját kábeleit helyesen a márkásabb kábelek alá teszi.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #88064 üzenetére
Mind a pió (LX88), mind az OPPO (105) esetében az ESS DAC-ot egyedi trafós lineáris táp táplálja. Emellett a DAC chip körítésén is nagyon sok múlik, hogy milyen hangja lesz analógon a készüléknek.
De számomra a DAC és annak tápegység kialakítása mind-mind sallang, nekem az OPPO csak HDMI digitális (bitsream) jelforrásnak kell (ez is az egyik oka annak, hogy nem érdkel a 105-ös).
(#88067) KnockOut87
És miért gondoltad, hogy az általad választott KÁCSA kábel változást fog eredményezni. Ez egy jó általános kábel, de semmi több. Próbálj ki pl. egy ValhallA kábelt -
mettek
addikt
megjött a kácsa kábelem a frontokhoz.. és azt kell hogy mondjam semmivel nem jobb mint a korábban említett 2,5-es német audió kábel. Ennyit a kábelmizériáról. Lehet hogy egy 1 milliós szetten kijön a különbség de itt nem.
-
-
robi-k
őstag
Új cikk a legújabb Pioneer BDP-LX88 lejátszó belső felépítséséről: [link]
-
-
hétalvó
addikt
válasz
hétalvó #88046 üzenetére
Azt hiszem a blogomon is leirom majd az egesz story-t.
Amit nem ertek miert nem kerdezett meg senki az avx-n az egeszrol. Regi tag vagyok, rengeteg uzlettel.
Eladtam egy kabelt, nem volt szemelyes atvetel, baratnom a vevo baratjanak eladott egy kabelt amit kikuldott nemetorszagba a vevonek. A vevo bekuldte a holland audioquest-be ahol megsemmisitettek. Ezek utan meg mindig tartottam a vevovel a kapcsolatot. Visszaszerezte a kabelt. Visszakuldte a baratjanak, majd talalkoztunk. De mivel en azt mondtam ez nem az a kabel amit kikuldtem nem adtam vissza a penzt.
Voltak ismerteto jegyei a kabelemnek es nem az jott vissza. A doboz es dbs csati stimmelt. Erre most all a bal.
Barhol barki elcserelhette a kabelt... Nem vadolok senkit. -
Rederik
tag
Sziasztok,
Dali concept hangfalak mellé (illetve polkaudio TSI300-ak mellé is) milyen denon vagy pioneer erősítőt nézzek használtan olyan 100.000 Ft-ig, ami már 1.4 HDMI-s?
2312-es denont láttam eddig, de nem tudom mik a Pioneer megfelelői azonos szinten.Köszönöm
-
BBéci
legenda
válasz
KisTücsök #88051 üzenetére
Az számít utódnak, amit a gyártója annak szán (tervez és készít). Az Arcamnál pontosan ez történt, felesleges rajta vitatkozni. Engem is meglepett, amikor közölte a hazai importőr.
Az pedig számtalan esetben bebizonyosodott, hogy az utódnak nem jobb a hangja, mint az elődnek. Legtöbbször a különbség elhanyagolható mértékű, de visszafejlődés is elő szokott fordulni. -
KisTücsök
addikt
Mi számít utódnak? A 250-300 jött 2005-ben, a 280-350 2007-ben. Ha kategória szerint lövöm be, akkor elöbbi párosnál a 250, utóbbinál a 280 az alsóbb kategóriás, csak utóbbi a kornak megfelelően kapott hdmi csatikat. Múltkor fél napot kutattam neten, hogy végre tisztán lássam ezeket. Én erre jutottam.
De ha a 280 jobb hangban, mint a 300, akkor lehet az utódjának tekinteni, és akkor nincs túllőve az ára. A 280 elég ritka.
Nálad mind kettő volt, nem?
-
devil-k
nagyúr
válasz
enricotoxic #88048 üzenetére
Szerintem is referencia anyag.
-
enricotoxic
tag
Lone Survivor Blu-ray, nagyon jó hangja van és a film is jó.
-
hétalvó
addikt
Szep reggel van
-
-
eastone1
senior tag
Lehet nem jól fogalmaztam.
Közben megtaláltam. A htm61 az 3 utas, ezèrt a két hangszóró közötti különbség. A htm62 pedig kétutas ahol egyforma a két mélyközép.
A kérdés viszont maradna. Érdemes htm centert venni a dm602s2 mellé vagy elég az adott sorozat centere mert szeretik egymást és csak vele érzi jól magát a 602 es? -
eastone1
senior tag
Írtátok, hogy a centernek kiemelkedő feladata van egy szettben. Dm602s2 mellé párosítható egy nagyobb b&w center mint a hatszázas s2 center?
Per pill. nem találom, de olyan mint a htm62 csak a két mélyközép nem egyforma. Vagy nem lesz homogén a hangkép? -
devil-k
nagyúr
Abból is az ND, HD, XD.
Airrock ND
"Különösen alkalmas hangáteresztő felületű álmennyezetek, hangelnyelő kulisszák, mobil válaszfalak hangelnyelő betéteként történő felhasználásra."
Airrock HD
"Kiváló hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkező lemeztermék a magasépítés területére, magasabb akusztikai követelmények esetén. Tökéletes megoldás a belsőépítészeti burkolatok, álmennyezetek hangelnyelési tulajdonságainak javítására."
Airrock XD
"Belső válaszfalak hangszigetelő előtét falszerkezeteiben, illetve a legmagasabb akusztikai követelményeket kielégítő szerelt gipszkarton válaszfalak akusztikai hangszigetelő betéteként ajánlott."
Nah, ezek közül melyik az ajánlott?
-
gyurczy
őstag
-
KisTücsök
addikt
válasz
devil-k #88029 üzenetére
Akkor ezt félre értettem, azt hittem, olyat akarsz, ami a hang szemponjából, a végeredményt nézve jó lehet.
Nem mintha logikus lenne... Benéztem.
De akkor találtál. Egyébként külföldi fórumokon is vannak.
Én ezzel kezdenék, mielőtt ilyen kész paneleket veszel sok tízezerért, ez a töredékéből megvan.
-
KisTücsök
addikt
válasz
devil-k #88020 üzenetére
Ehhez nem kell szakembernek lenni. Csak egy keretet kell csinálni neki. Aztán belerakod a gyapotot, majd nyomatsz rá szövetet. Ennyi. YT-n is rengeteg videó van erről.
(#88025) t.zolka: Ha azt nézzük, hogy a 300-zas megy ennyiért meg már kevesebbért is, nem sokkal többért meg a 350, akkor valószínűleg az. De hogy önmagában túlárazott-e? ...
devil-k: Csak a megépítésre értettem. Ennek csak keret kell meg szövet, amivel befeded. Azt már neked kell eldönteni, hogy milyen fajta gyapotot (ha egyáltalán azt) raksz bele, a végeredményt úgyis az határozza meg. Már ha a hagyományos értelemben vett DIY akusztikai panelről beszélünk.
-
t.zolka
aktív tag
-
Mikeee89
senior tag
Hello! Kaptam egy Orion dvd lejátszót ami egyben erősítő is (5.1-es). Van egy samsung dvd lejátszóm, amit rá akarok kötni. Ugyanis az Orion dvd lejátszón hibás a cd/dvd meghajtó. Nos a samsung dvd-men 3-as kompozit(piros, sárga, fehér), scart, koax és komponens csatlakozók vannak. Meg egy hdmi.
Az erősítővel egybeépített lejátszón tudtommal scart, rca, meg a gyors csatlakozós 5.1-es fekete/piros csatlakozók vannak (még csak 7végén lesz nálam). Emlékezetem szerint hdmi nincs rajta...
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy a saját dvd lejátszómból 5.1-es hangot vigyek át az erősítőbe? Létezik valami átalakító? Az erősítőhöz azokon a gyors csatlakozós 5.1-es fekete/piros csatlakozón keresztül lennének kötve hangfalak. Fusion a márkájuk, pontos típust még nem tudom.
Nos ebben a gondban kérnék segítséget.
Előre is köszi.
-
Ibituba
aktív tag
Canton karat 40 hangfalpár érdekelne kitűnő műszaki és esztétikai állapotban.
-
devil-k
nagyúr
Csupasz oldalfalra, milyen akusztikai megoldás javasolt?
-
mp54
senior tag
válasz
dgyuri0123 #87991 üzenetére
Én angol e-bay-ről vettem, bolt árulta. Rendben volt, kivéve, hogy a távjának nem megy a háttér-világítása. Valszeg ők sem tudták, ezt le kellet nyelnem...(javítása 5-10 eFt lenne).
Olcsóbb is volt 300-nál...Nem bántam meg, szépen szól, sztereóra is ezt használom, az én igényeimet kielégíti... -
Kroland25
tag
Üdv!annyit olvastam már tőletek a T12-es szub,ról kivancsi lennék hogy,mennyire lenne jobb mint a jelenlegi 2db velodyne CHT R12 persze a T12-bö is 2db..
-
dgyuri0123
nagyúr
"Igazán elmesélhetnéd, miféle hibáról van szó! Mindannyian okulhatunk belőle.
Volt nálam NAD T 757 és 758 is, egyiknek sem volt semmiféle baja."Elvileg igen egyszerű jelenség. Statikus testes pattanó hang, (kisüléshez hasonló), amit minden hangszóra kiküldött.
Ez akkor fordult elő, ha bármilyen műveletet hajtottam végre a m.playerrel, pl, lejátszás kezdetekor, gyors tekerés, track váltás, de akkor is hallatta magát, amikor FLAC lejátszás közben másik számra ugrott, amit nem én léptettem, (azaz minden szám kezdetekor), vagy ARC módban a tv reklámok közben az összes reklámblokk közbeni hirdetés között is pattant egyet-egyet, ja és csatornaváltáskor mindig.
Még a tv-s filmek alatt is hektikus jelleggel elő-elő fordult egy-egy "pattanás".Optikain dettó, az analóg bemeneteken viszont néma csend volt. Az üzletben az összes 748-at kibontották és mindnek ugyanez volt a baja. Szerintem először el sem hitték amit mondok. Ilyen tekinteteket láttam már párszor.
Ami lényeg, hogy hidegen síri csendben volt, csak kb. 20-30 perc után kezdett el "pukkadozni".Egy idő után iszonyú idegesítő volt az állandó pattanó hang, már semmire nem tudtam figyelni csak arra, pedig nagyon, de nagyon szerettem a hangját.
Szerintem a Triangle is szerette. Nagyon összeillők voltak.
-
kopi.dll
tag
Sziasztok,
remélem jó helyen teszem fel kérdésemet.
Hangfal vásárlása előtt állok, van egy kiszemelt áldozatom,
http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/S-H230VA-QL/page.html
erről van vkinek infója vagy véleménye?
Egy PIONEER VSX-520 erősítőhöz lenne.
Köszönöm az infókat
-
törölt tag
válasz
Dagidög #88002 üzenetére
Sub nyugodtan eltérhet, én maradnék a polk mellett bár az általad jelzett subot nem hallottam még.
Nagyon helyes elgondolás a hallgatás, bár mindenki ezt tennéStreamaudio, netdepo, audiomekka, hififutár, audiophile szalon.. ezek mind alkalmasak meghallgatásra, be kell jelentkezni. vinnni kell CD lemezeket olyant amit kedvelsz és ismersz de kivánságra ök is biztositanak tesztanyagot sajátjukból. Kérheted hogy előmelegitsék és hogy mit mivel szerentél hallgatni. Erősitő-fronthangfal legyen a meghallgatott subot pedig bekötött 5.0 mellé ajánlom bekötni. Először sok tipus nyers (főleg Polk,castle, Mission) de idővel bejáratással finomodik a hangjuk.. Bár az első órai Denon 2100-ba beleszerettem..
valamint a quadralt szinte készen kapod, azt hallasz majd amit so óra után..
-
Dagidög
senior tag
válasz
#09634560 #87863 üzenetére
Elhiszem, hogy remek ajánlat, de az általad fentebb linkelt BA szett mellé karakterisztikailag nem illik be jobban a saját subjuk Boston Acoustics CS SUB10 MKII? (Csak tapogatózom a sötétben).
Nézelődtem, amennyit csak tudtam, de arra jutottam, hogy az olvasáson felül egy bemutatótermi meghallgatással leszek igazán előrébb.
Van javaslatod, hogy mely üzlet(ek)nél érdemes ezt megejteni? Milyen szisztémával érdemes tesztelni? A hangfalszett + mélyláda + erősítő trióból mit kezdjek el mihez nézni? -
BBéci
legenda
válasz
dgyuri0123 #87997 üzenetére
Igazán elmesélhetnéd, miféle hibáról van szó! Mindannyian okulhatunk belőle.
Volt nálam NAD T 757 és 758 is, egyiknek sem volt semmiféle baja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged