- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
A lézersugaras olvasztás soha nem hoz létre olyan pontos méretű és felületű piteket, derékszögekkel, teljesen sík felületekkel rendelkező mélyedéseket, mint a préselés. Viszont utóbbi is lehet vacak, talán kopik a szerszám. Találkoztam olyan gyári lemezekkel, aminek az egy évvel későbbi kiadása sokkal vacakabb hangminőségű volt, mint a már meglévő. CD-játszók összehasonlító (vak)tesztelésére kellett volna két egyforma lemez.
(#161947) python1
CD hallgatáshoz alapesetben bőven elegendő két készüléket - lejátszót és erősítőt - működtetni, plusz a hangdobozokat. -
BBéci
legenda
Helyettem válaszoltak, amihez hozzáteszem, hogy igencsak minőségi Plextor íróm, van, amihez az alapanyagot gondosan megválogatom.
Az tény, hogy az írott soha nem lesz olyan minőségű, mint az eredeti.Nincs olyan lejátszóm, ami a tv bekapcsolása nélkül használható, már ez a CD felé irányít. De mint említettem, nem kizárólag CD-ről hallgatunk zenét, van legalább 2-300 GB fájlban (FLAC és WAV) is.
-
Hohocali
aktív tag
Akkor a képe miért nem ugyanolyan a különböző lejátszóknak? Ez is 0 és 1...
"A te válaszod a tabletemre letöltve ugyanolyan 0-ákból, megy 1-esekből áll, mint másoké..."
Erre az ellentmondásra akartam rávilágítani, hogy ha a kép más, akkor a hang miért nem? Hiszen mindkettő 0 és 1.Valahol nemrég olvastam a hang bitstream-ről, hogy mennyire nem ugyanaz két eszköz esetén (valami teszt, vagy forumon valaki hasonlította, már nem tudom). Talán mások is olvasták, és tudnak linket adni hozzá.
Más.
Jelenleg sajnos nem elérhető online film beszerzés, emiatt nincs más lehetőség, mint a kalózkodás. Erre kellene reagálniuk a filmstúdióknak. Mint írtam, játék esetén bejött, sőt zene esetén is (pl. iTunes). Miért ne jönne be film esetén? Ha meg lehetne venni a filmet online egy mozijegy áráért, akkor én felhagynák a nem legális beszerzéssel (és szerintem sokan mások is). Lehetne csinálni egy jó online áruházat ötvözve egy jó lejátszó programmal. Így nem kellene "szakértőnek" lenni PC-n, hanem mindenkinek egyszerűen működhetne, mint a külső player. -
törölt tag
A hallgatói pozició mögött lévő fal miatt nem hallod megfelelően a mélynyomót.
Tehát nem a láda, hanem az ülőhely van rossz helyen.Sajnos átérzem, mert nálam ugyanez van.
Érdekes, hogy ha a falhoz közelebb mégy, ott meg már iszonyat fel van dúsúlva a mélytartomány.
1.5, 2m-el elötte meg semmit nem hallasz belőle. Többször kísérleteztem ezzel, ezért sem jó a hosszanti falra való elhelyezés többek között.Nem akarlak elkeseríteni, de én úgy látom (lehet hibásan), hogy ilyen elhelyezésre nem nagyon van értelme komoly mélynyomót venni.
Mindenestre ha sikerül valamit kitalálnod, szívesen fogadom!
-
mettek
addikt
Ezek szerint jól lövöd be, nem analfabéta módjára. Te legalább kikísérletezted hol a jó, a legtöbben ezt nem akarják vagy tudják megtenni. Többek kozt én sem mert kb 10cm mozgástere van a szubnak ezért fogom rew-vel bemérni és EQ-zni.
De amit te csinálsz hogy fizikálisan keresed a helyét az a jobb megoldás. -
BBéci
legenda
Részben jó. A San Andreas említett két jelenetével én is szoktam szubládát tesztelni, de az csak az erejét, brutalitását mutatja, nem a jóságát.
Templomi orgona, nagybőgő, basszusgitár hangja sokkal korrektebben tárja fel az előnyöket és a hibákat. Akkor is, ha a hétköznapokon olyasmit nem hallgatsz. -
Dorian
félisten
A tény annyi, amit leírtam. Hogy nálad mivel mit hallottál, azt nem tudhatom, mindenesetre nagyon valószínű a dolog. A jó minőségű ezüst/ezüstözött kábel nem növel magas tartományban torzítást, így nem mélyszegény. (A hallás arányosít, ha zavaró minőségű és sok a magas, akkor úgy is hallod, hogy a mély mennyisége kevesebb, holott nem)
-
Dorian
félisten
-
Vicarious1
aktív tag
Íme: Válogasd ki hogy melyik paraméter a fontos neked:
https://hififutar.hu/index.php?P=1&K=3&ID=15165
https://hififutar.hu/index.php?pages=termek&id=15735 -
charlyl
csendes tag
A meghallgatás a lényeg.
Bécsben kértem egy adott keretre ajánlatott, gyorsan bekötöttek 4 szettet a keret +/- 10% eltéréssel, sőt megkérdezték milyen erősítővel használnám, majd annak utód modelljével folytattuk a meghallgatást.
Köztük volt a Polk T50 szett is és levett a lábamról, van persze a Polknak az S szériája, de az már felsőbb kategória, meghallgattam azt is, jobb, de szerintem nem annyival mint az ára alapján képzelném.
A saját árkategóriájában szerint az egyik legjobb, persze kinek a pap, kinek a papnéén adnék neki 1 esélyt.
-
Dorian
félisten
Igen, pont a mélyhangoknak tesz jót ez a kialakítás.
Én úgy oldottam meg, hogy a nappali egyik falában van egy nagy (220x235) nyílás, az előtt ülök, így igazából 9m hosszú a helyiség. Van pár gyorsan kattintott képem telefonon, de tökre nem színhelyes, még nincs kész a szoba, nincs meg a panelek printelt borítása és csak a fal mellé vannak támogatva, kábelvezetések még szabadon, meg jó nagy kupi is van, szóval nemtom fel merjem-e tenni, nehogy vki lehányja a monitort(#160208) Ance:
Nem nagyon hiszek benne, hoyg az erősítőkhöz adott kis mikrofonnal lehet pontos mérést végezni a szubtartományban. Éppen most ellenőriztem vissza a Denon 4520 mérését egy profi, kalibrált mikrofonnal, 5,5 dB-es eltérés volt... -
ctrlaltdel13
őstag
Az hogy mit hazudik az eladó,az ilyen szivacsok csillapítási tulajdonságáról inkább hagyjuk.
Olvass utána, sok cikk van a neten, milyen hz-et mivel lehet kezelni.
De hogy 40hz-et szivaccsal
Nálam 30 cm mély basszus csapda van szálas anyagból.
80-100hz környékét még hallhatóan csillapítja, alatta szinte semmit sem ér. -
Quetz
őstag
Ezeket a mélyhangokra találták ki, az egyik leírásában ott is van, milyen frekvenciát hogyan kezel.
A tvshop reklámokban pedig videóval is illusztrálják, hogy napi öt perc a gépükkel adoniszi testet eredményezMég ha igaz is amit mérési diagramot oda raknak, azt nem szokták leírni, hogy mennyi panelt is kell kirakni, hogy a kívánt eredményt elérd. Vagy mit csinálj akkor, ha a mélyek már rendben vannak, de közben más frekvenciákon túlcsillapítottad a szobád.
A lényeg, hozzáértés és előtte/utána mérés hiányában olyan lesz az akusztikai kezelés, mintha rulett kereket pörgetnél.
Első körben javasolnám, hogy olvasd el ezt a könyvet, legalább is a rád vonatkozó részeit:
-
exception
aktív tag
Lehet, hogy már írtad valahol, de nem találom, milyen erősítő az, ami ezeket a méréseket végezte?
A lényeg az, hogy neked tetsző hangot kapj, mert 12 nm-en tökéletes nem lesz. Hallottam már 10 nm-es moziszobát, összességében rendben volt, de azért voltak hiányosságok mély terén, ettől függetlenül sokan örülnének olyan hangnak otthon. -
Dorian
félisten
-
ctrlaltdel13
őstag
Ebben igazad van, hogy mindenkinek saját magának kell megfelelnie a hangzásnak.
De amiket linkeltél annak a mély hangokra, kb 0 befolyása van.
Azt írod sokat kisérletezgettél, ha javulást hallottál ezektől, akkor a hallásod is meg kérdőjelezném.
Ne érts félre nem bántani akarlak.
Csak, vannak itt sokan akik foglalkoznak valamilyen szinten az akusztikával, és kicsit tudományosabb oldalról közelítik meg a dolgot,mégsem írják, hogy minden rendben van.
Mert nincs.
Ha a szoba adottságai nem megfelelőek, egy optimális akusztikai környezet kialakításához, lehet pofozni,de jó sose lesz.
Ha úgy is sok időd van, egyszer mérjél,méress egy frekimenetet.
Kiváncsi lennék a füled és a ténylegesen hallható hang mennyire fedi egymást.
Ezek csak gondolatok voltak, ne vedd sértésnek.
Bíztam benne hogy a mély hangok kezelésére, feltaláltad a Spanyol viaszt, de sajna nem. -
mettek
addikt
Rgyet értek hogy egyéni ízlésnek kell megfeleljen és nem egy gép által kimért ideálisnak. A fejhallgatók világában is valakinek unalmas a lineáris hang valakinek a mennyország.
És az is jó ötlet volt hogy fejesen hallgattad meg hogy mi legyen a referencia. Grat. Kicsi a szoba de azért valszeg kihoztad belőle amit lehet. Kevesen kezdik az akusztikával.
-
exception
aktív tag
Arra érti, hogy főleg visszaverődött hangokat fogsz hallani, mert hiába megy le akármilyen mélységekbe, annyira hosszúak a hullámok. Lehet, hogy két kisebbel ebben az esetben egyenletesebb hangot kapnál, majd a nagyok megmondják. Mindentől függetlenül az egy nagyon jó sub, amit kinéztél, ez vitán felül áll.
-
exception
aktív tag
Buchardt S400- ebben is egy passzív membrán dolgozik hátul, minden tesztben szuperlatívuszokban beszélnek róla, szóval én ilyen könnyen nem írnám le a használatát, jelentőségét. Tudom, hogy ez nem mélyláda, de ez a lényegen nem változtat, jól kell használni a passzív membránt.
-
BBéci
legenda
Olvass utána, mi haszna, értelme van a passzívmembránnak! Sok írást találhatsz róla.
A reflexes és a zárt között helyezkedik el, úgy növeli a hangnyomást és valamennyire a mélyátvitelt, hogy kizárja a portzaj lehetőségét. Cserébe nem annyira pontos és megfogott, mint egy zárt. Több olyan volt nálam, némelyiket kifejezetten megkedveltem (REL, Sunfire), de olyannal is találkoztam, amelyik nem nyerte el a tetszésemet. Ez persze szubjektív. -
-
-
törölt tag
A zidoo (nekem is az van csak X9) hdmi kimenetet lehet változtatni. ugyanúgy ha automatic van a ymaha menüjében akkor full HD, ha változtattál rajta akkor az megy tovább amit beállítottál pl 4k 60Hz, 4K 30Hz vagy 4k 24 Hz. ezt a Yamaha hdmi out menüben tudod beállitani. de inkább tévé végezze vagy médiajátsztó, nekem az is tökéletes.. -nekem de neked lehet a tévé jobb...
-
BBéci
legenda
Semmiképpen ne bízd az erősítőre, annak az csak teljesen mellékes funkciója!
Azt kipróbálás, szemrevételezés alapján döntsd el, hogy a lejátszó vagy tv végzi jobb minőségben a konvertálást. A tévék általában nagyon jól végzik az ilyesmit, tehát hiba lenne kitenni a sorból. -
-
-
libus
őstag
De viszont ha az Apple Tv 4K árát hozzá adnám az eladó X550BT-hez, akkor lenne egy jóval jobb erősítőm, amit már össze tudnék kötni a Tv-vel eARC-on keresztül, így meglennének a HD hangok is.
Viszont így -1 eszköz/távírányitó.
Lejátszani a 4K-t is letudnám a TV "fapados" lejátszójával.A Fekete párduc filmet nézd meg!
Az 50GB-os változatba 3 hangsáv van (THD, DTS HD MA, DD).
Hallható volt a különbség. DD és a HD hanganyag közt főleg.
Még az én rendszeremmel is hallható volt.-KP- De lehet, hogy nem tetszik majd és veszek egyet...
-
törölt tag
Gratula a feljebb lépéshez!
A Denon szerintem sem passzol Yamahával!
Elac, Triangle, Focal, illetve ahogy olvasom Dali-val is szeretik egymást, B and W-val sem tetszett.Az egy remek hangú erősítő lehet, (nemrég említette Béci, hogy az egyik legjobban sikerült Denon) azonban a jelenkori szolgálatatások nyilván hiányoznak, mivel nem mai darab.
-
renatto
őstag
Először nálam is kb akkora szobában volt és a +2 magassági csatorna nagyon sokat dobott az élményen. Szóval vágj bele nyugodtan. Nálam most is így van az oldalfalon - ahogy a "Leírás" résznél. Beépíthető nem megoldható, de elégedett vagyok vele.
-
arcitec
addikt
Atmos : [link] Csak győzz válogatni ... Mára már szinte minden gyártónak van Atmos (beépíthető) hangsugárzója, de egynek sincs adott "földi" sorozathoz specifikus gyártása,
szóval hasonló tulajdonságúakat,paraméterrel rendelkezőket keress, a meglévőkhöz.
(A frontokra felhelyezhetőktől sokat ne várj...) -
törölt tag
Az akusztika a helyiség sajátja, nincs rá hatással a készülékek cseréje. A kezeletlen visszaverődések olyan mértékű hibákat okoznak az átvitelben, amire egyetlen készülék sem képes, tehát sok esetben maga a szoba a rendszer leggyengébb láncszeme. Egy jó akusztikájú szobában mindent rendszer élvezetesebben szólal meg, egy rossz helyen a legkomolyabb lánc is csak szenvedést nyújt.
-
BBéci
legenda
Haladó topikban vagyunk, itt nem szentségtörés azt kijelenteni, hogy egy valóban jó szubláda alapjaiban meg tudja változtatni a rendszer hangzását. Tehát egy oda nem illő el tudja rontani.
Amikor beüzemeltem a Velodyne SPL 1200 Ultra-t, akkorát emelt az élményfaktoron, mintha az egész rendszert lecseréltem volna. Hasonlót éreztem az SVS SB-4000 esetében. Amióta elvitték, nincs kedvem filmet nézni.(#146171) ELACielvtárs
A helyében második szubláda helyett inkább eggyel (kettővel) magasabb kategóriás erősítőre váltanék. Persze az lehet a következő lépés. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest