Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79826) RockHaRD


RockHaRD
addikt

No, nekifutok egyszer, aztán hátha valaki tud hozzászólni, de két napja szívok az erősítő-tv-pc kombóval. PC-ben RTX3090, ez megy bele egy LG C1-es Oledbe hdmi-vel, onnan earc (hdmi2)-n az erősítő egy szem outputjába.
Tv-n hangra be van állítva az ARC, külön kis kapcsolóval az earc is engedélyezve van, be is kapcsolja, meg ki is kapcsolja az erősítőt a tv. Probléma a következő:
tv-n belül van egy olyan a hangbeállítások között, hogy "HDMI-bemeneti hangformátum kiválasztása". Ezen belül van PCM, és bitstream.
PCM-re állítva a gépen maximum sztereot tudok beállítani az nvidia hdmi kimenetére.

Bitstreamre rakva már ott van minden opció

Ezeken kívül ugye lehet választani itt:

Itt PCM-re rakva szintén csak sztereo van a gépen. Tehát a fenti, meg eközötti beállításnál bármelyik PCM-re rakva már maximum sztereo.
A "legjobban" úgy működik a rendszer, hogy alul áthaladás, felül bitstream. Így próbáltam játékban is, megvan a surround, ilyen filmeket nézve szintén. Ettől függetlenül az erősítő fixen PCM-et ír mint audio decoder, és itt jönnek az érdekes dolgok; ahogy előtte a vga-n, úgy itt sem működnek a dsp feature-ök az erősítőn. Benyomok egy youtube-ot, és csak a két front + sub szól. Hiába nyomom be bármelyik dps-t, csak ezek szólnak. :W

Még mielőtt valaki írja, hogy dugjam a pc-ből az erősítőbe, és onnan a tv-be, ezzel az a gondom, hogy akkor mehetne minden az erősítőbe, és onnan 1 kábellel a tv-be, viszont a tv-n teljesen más beállítások vonatkoznak pc-re, konzolra, média lejátszóra, emiatt ez az opció nem járható, pont erre lenne való az earc.

Ezzel vagyok meglőve két napja. Valakinek valami ötlet? Vagy ha nem idevaló a problémám, akkor nyugodtan irányítsatok a megfelelő topikba.

bónusz:

Ez micsoda, ebből nekem melyik kell? :D

Előre is köszi ha valaki tud vmi érdemlegeset hozzászólni.
:R

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.