Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragadozó
Ármester
válasz Jegesmaci81 #730 üzenetére
Szia!
Alul maradnak, főleg minőség terén.Csatlakozhatóság és fejlesztési téren is.
Általában az egybe szetteken az alapvető beállításokra sincs lehetőség, mint pl. távok megadása.
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
BBéci
legenda
Annak a Pioneer szettnek annyira pocsékul szólnak a hangdobozai, hogy büntetni, sőt, vallatni lehet velük. Akik olyat vettek, 1-2 hét után, jókora bukással, eladták, vagy elcserélték. Persze lehet olyan alacsony igényszint, amihez passzolhat, de én inkább elinnám azt a pénzt, még mindig sokkal nagyobb élvezetben lenne részem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #739 üzenetére
Amennyiben a hangdobozokat, de legalább a frontokat megfelelő állványra helyezed, még jól is szólhat a szóban forgó rendszer.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #739 üzenetére
És SZ.Imre neked is szól:
Belépővel is évekig el lehet mozizni, de jól kell összeválogatni a komponenseket hogy élvezetet is nyújtson.. Tehát nem kell mókuskerék de az kell ahhoz hogy a legelső választásnak is jónak kell lennie. A Yamaha és Denon jók hozzá és az időzítéssel sincs probléma mivel a gyártók -de inkább az importőrök- modellcsere miatt leakciózzák a tavalyi modelleket. Én Onkyót ajánlanám, és szerintem Jamo 626,Onkyo vagy Polk hangfalszett vagy Mission szettel évekig ellennél, de a hififutárnál ha Hecoval együtt veszed még ott is tudnál árengedményt kicsikarni és streamaudioban is korrektek, nem lenyulásra mennek, nem tukmálnak rád semmit amit nem akarsz.Akai, pioneer eltax felejtős, és nem a "kifinomult" izlésünk mondatja.. Mélynyomónak a jól bevált Polk vagy Proson.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szia!! Nekem is a linkelt szettem van, és habár szerintem ár érték a tudása, a hangfalak tényleg nagyon gyengék. Lecseréltem a frontokat, és a centert, így már teljesen jól muzsikál..
Véleményem szerint arra, hogy 2 hetente 1-2 filmet megnézz, elég lesz. A lejátszóval egybeszerelt szetteket viszont felejtsd el. -
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #2060 üzenetére
Én azért JBL ,Dali, Polk Proson hangfalak között is körbenéznék.. És lehet Arena monitorral is jobbn járt volna.
Ismétlem: saját tapasztalás/ebből alkotott vélemény... másnál/másnak ettől jó lehet de kétlem..[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #2062 üzenetére
Ha a méret fontos, a mostani, 99990 forintos akciós áráért jó vétel a HKTS 16.
-
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #2122 üzenetére
Nem, nem jó válasz. Mire alapozod, hogy a Netdepó szürkeimportból szerzi be???
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #2122 üzenetére
Nem, mert akkor hogy ad gyári garanciát?
Importőrön keresztül szerzi be de közvetlen a gyártól kapja.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #2958 üzenetére
SZerintem is jók, Denonnal főleg... nade izlések és...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Jegesmaci81 #2958 üzenetére
Én nem ajánlom.....de természetesen ízlések és ......
Az "olcsó" kategóriában én más típusokat/gyártókat tartok jónak/jobbnak, az "olcsó amerikaiak" szerintem max. "olcsó mozira", de oda meg lényegében szinte bármi jó.
Az hogy miért feljebb részleteztem.
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Jegesmaci81 #3262 üzenetére
Arra céloztam, hogy ebben a kategóriában úgy sem a "hangminőség", hanem az ár/szolgáltatás/dizájn alapján dönt a vásárló.
Elfogadom amit írsz, de azok alapján nagyon kevesen döntenek. A belépő kategóriában pl. nincs értelme zene+moziról beszélni, zenére egyik sem jó, még kompromisszumokkal sem. Mozira meg szinte mindegyik hozza a "belépő elvárható szintet".
Hmm ....
-
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #3433 üzenetére
"Áfa értéke jelenleg 27% vagyis jóval több mint amit leírtál."
Úgy pontosíts már, hogy ne kelljen téged még jobban pontosítani.
Mit is írtam? : "Oké, visszakapsz az áfával kb. 20%-ot" Tehát a visszakapott áfa összegét írtam, nem az általános forgalmi adó mértékét! Az ÁFA 27%, tehát 100Ft+Áfa, az 127, az áfa összege 27 Ft. A visszakapott 27 forint hány százaléka a kifizetett teljes összegnek? Kb. 21%-a, tehát megállja a helyét amit írtam, az egyszerűség kedvéért azt, hogy kb. 20%-ot kap vissza a kifizetett teljes összegéből.
"a számla értéke nem csak az áfa visszaigénylés miatt fontos hanem adóalapot is csökkent, költségnek minősül."
Igen ez így van, tisztában vagyok vele, de a mondandóm lényege szempontjából ennek nem volt jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #3443 üzenetére
Bocsáss meg, de tényleg egy kukkot nem értettél meg abból, amit írtam, leragadtál a számoknál, holott jelen esetben a 20 és a 100%-nak is csak szimbolikus jelentősége volt. Nem közgazdasági tételt akartam felállítani, csak elnagyolt arányokat érzékeltetni, de szerintem rajtad kívül ezt mindenki értette.
Viszont a kedvedért pontosítok :
"Oké, visszakapsz az áfával kb. 20%-ot, de ha használtat vennél, akkor nem 20, hanem 100%-ot nyernél, mert mindenből dupla olyan drágát, tehát sokkal jobbat vehetnél azonos áron."Oké, visszakapsz az áfával 21,26%-ot (hozzájön a költségként elszámolás adóalapcsökkentéséből származó jövedelemadó növekmény plusz összege), de ha használtat vennél, akkor nem 21,26, hanem sokkal több %-ot nyernél, mert mindenből dupla olyan drágát, tehát sokkal jobbat vehetnél azonos áron.
Így megfelel?
[ Szerkesztve ]
-
Ragadozó
Ármester
válasz Jegesmaci81 #3443 üzenetére
Szerintem ezt a számla dolgot folytassátok vagy privátban, vagy biztos van olyan topik ami ezzel foglalkozik.
Ez nem tartozik szakmai kérdésekhez, erősen off!Több hozzászólás ne legyen, ha kérhetem, nem akarok takarítani...
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Jegesmaci81 #3655 üzenetére
Feltéve, ha az itteni kemény magot nem hívod meg! - ez volt az év megjegyzése!
-
KerekesLevi
tag
válasz Jegesmaci81 #3655 üzenetére
És milyen hangfalaktat vettél az x1200 mellé?
Nekem, hogy őszinte legyek (és ezért tuti kövezés jár itt) az üzleti érzékemet bántja az egymilliós hangcucc. Annyiból én elutazom a Nővel inkább Kínába, Tibetbe vagy mittoménhova... Számomra nagyobb a haszna. Ha lenne 100 millám, akkor sem költenék annyit rá. Nem azért, mert sz@rrágó vagyok, hanem azért, mert Nekem nem éri meg. Audiofil haverok nincsenek, a "bögreszetten" sem tekertem 1/3-nál feljebb a hangerőt, csak bulin. Akkor meg annyi a lényeg, hogy ne tegyék nagyon tönkre a cuccot...
Akkor ezekkel a + infókkal is feltenném a fenti kérdéseimet.
Üdv.: Levi
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #3666 üzenetére
Hazavágásban nem vagyok szakértő, de amennyiben kívánod, segítek kipróbálni, mit képes elviselni a rendszered.
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #3666 üzenetére
"Miért nem lehet elfogadni, hogy míg neked a zene és a filmek a fontos addig másnak nem???"
Elfogadom, de ha nem fontos, nem kellene házimozis topikban tanácsot kérni. Vegye meg azt, aminek a színe, formája, szaga, ára vonzó.
"Gondolom ők se mondják hogy h*lye vagy ha autóbuszos útban gondolkodsz inkább el se indulj mert nyomor lesz az egész út..."
Ha nem mondják, akkor sz@arjanak sünt, mert átvernek, félrevezetnek. Inkább maradok itthon a kényelemben, de nem kell a nyomorgós út.A sajátommal nem sokra mennél, mert 12 éve nem vettem egy méter kábelt sem, hiszen folyamatosan érkeznek a tesztkészülékek.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Jegesmaci81 #3869 üzenetére
Szia!
Ha mai cuccokat nézzem,akkor szerintem még nem nyert teret. A jövő viszont ott van benne. Mégis sokan az új megjelenése miatt váltanak 2-3 éven belül.
Hasznosnak hasznos,de mikor lesz 1000% használható az passz.
Sajnos ami tény az,hogy az analóg rendszer sajnos ki fog halni teljesen,azok már csak a HIFI cuccokban lesznek meg.
Az okosabbak megmondják a tutit.
Ha így állunk hozzá akkor mondhatnám,írhatnám,hogy nem a Denon x1200-t kell megvenni hanem a 2 évvel korábbi modell is jó, ugyanúgy más márkákban pl.: Yamaha,Onkyo,Denon,Pioneer,Nad,Rotel,HK,stb...
Hiszen azok is ma még kiszolgálnak ,sőt a holnap utánra is megfelelnek.
Én meg azért nem merek korábbi menő cuccot venni,mert lassan alkatrészt sem adnak hozzá,és borsós áron javítanak már a szervizek!A HDMI 2.0 annyira új,hogy nagyon sok cucc még csak a 1.3 (1.4 verz. kevesebb cuccokban) verziónál tart,vagy vannak beépítve.
Ez olyan mint a mobiloknál! Szinte az emberek évente cserélnek.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #4154 üzenetére
Nem, ez azt jelenti, hogy tévészekrényen nem tudják a hangminőségük maximumát adni, a mély tartományban pedig talán a felét. Ettől még a tévéénél sokkal jobb hangot adnak. A tévének kutya baja sem lesz.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Spuri2000
senior tag
válasz Jegesmaci81 #4154 üzenetére
Itt mindenkinek külön szobája van a mozizáshoz és a zenehallgatáshoz. Még a családot is kitelepítik ha az kell a remek hangzásvilághoz.
-
Valkűr
addikt
válasz Jegesmaci81 #8132 üzenetére
Nagyságrendekkel jobb a Dali...
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
törölt tag
Egyértelműen jobb vétel. Sokkal részletesebb.
-
Dorian
félisten
Dali szett eléggé megsértődne, h mihez akarják hasonlítani
-
Ragadozó
Ármester
Csak azért, hogy higgyél nekünk, a Dali sokkal jobb
-
ubid
senior tag
válasz Jegesmaci81 #12478 üzenetére
Hát pont erre voltam igazából kíváncsi hogy volt-e valahol 300 ezer
ezt néztem egyébként :
[link]Ennél egyébként van jobb ajánlat ?
vagy egyáltalán megéri ez ?-.-
-
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #12682 üzenetére
"Ha jól olvastam az AVX fórumát pont az volt a probléma, hogy találtak különbségeket."
Így van. Persze, hogy találtak "különbségeket", az emberi agy már csak ilyen. Csak az a bibi, hogy amikor azt hitték, a drága kábel van bent, akkor sokszor az olcsó volt és fordítva. Színtiszta pszichológia ez, semmi egyéb. És ebből marha jól megélnek sokan. Tudatos átbaszás, ferdítés, önigazolás, gigantikus túlzás megy ezerrel, aminek a kereskedők, forgalmazók a haszonélvezői, és az ilyen fórumok a táptalajai.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #21811 üzenetére
A "legtöbbet" ne akard kihozni. Minél jobb erősítőt kötsz elé, annál jobb lesz a Zensor hangja is, csak egyre kisebb mértékben, egyre drágább erősítő alkalmazásával. De X1400 azért szvsz kevés, jobban passzol hozzá az X2400.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Jegesmaci81 #21956 üzenetére
Az egy kompresszor, véletlenül se kapcsold be. Úgy alakítja a hangerőt, hogy semmi dinamika ne legyen a filmben.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #21956 üzenetére
Igen, ahol több a hang ott elvesz, ahol kevesebb, ott hozzatesz.
Gyakorlatilag kinyirja a bemeres végeredményét...
Szerintem ne használd[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
szasanyi
félisten
válasz Jegesmaci81 #21963 üzenetére
A mérés (kalibrálás) végén megkérdezi, hogy az EQ és ezt az bekapcsolod-e, ott neked kell(ett) Yes/No választ adnod.
-
MasterMark
titán
válasz Jegesmaci81 #22027 üzenetére
Halkan jegyzem meg, hogy az hogy mennyibe került, illetve hogy milyen kategória nem függ össze egyértelműen.
Switch Tax
-
Nemir Ombe
addikt
.... a legtöbb gond általában a "fejekben" van .... hallottam már 1-2M-os rendszert úgy szólni, hogy "én szégyeltem magam" és hallottam olyat 300e-ből, hogy az igen .... általában a pénz a "legkisebb gond" (de azért 5 számjegyű összegből senki ne akarjon egy "akármilyen" mozit is összerakni) .... a "legjobb tanács" meg az, hogy ha tetszik amit otthon hallasz, akkor azonnal hagyd abba a fórumok, tesztek olvasgatását, dölj hátra és élvezd ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
zsoika
addikt
Hűha....hol is kezdjem. Itt igenis belépő cuccok vannak ajánlva, csak sajnos újként egy valamire való rendszer 4-500eft. Ezt az összeget lejjebb lehet tornázni pl. ha használt cuccot veszel. Pl én az első szettemet (denon avr1909 45eft+sony pasvcal 835 50eft +15eft kábelek)120eft -bol raktam össze és az itteni "nagyágyuk" ajánlásával. Szóval szerintem min. ennyiből lehet egy belépő szettet összerakni. Ez alatt is lehet pl. Onkyo htr sorozat olyan 50eft de ezt én már belépő alatti, kezdő szettnek mondanám a passzív sub miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Jegesmaci81 #22133 üzenetére
A mozi szerintem más .... oda azért jár az ember (mármint ha "HMfan"), hogy ha sz@r kép és hangminőségben is, de "18m-ben" lássa a filmet (nameg, hogy néha ezzel legalább "kompenzálja a kölcsönzéseket" ) .... otthon meg inkább a "minőségről" szól ez a hobbi .... persze a(z aktuálisan) kedvenc zenéd akár egy mobilról is meghallgathatod, ugyis tetszeni fog de amikor otthon (ha nyugodtan le tudsz ülni a "hifi" elé) amikor "minden jól szól" és szinte "látod a zenészeket", azért az egy másik élmény .... szerintem ....
claire78:
Persze ha van valakinek egy "lyukas 2 órája", akkor nézze meg nyugodtan, az új Alien-nél pl. jobb lett .... .... ízlés(ek)en nem érdemes vitázni ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
I'am Dony
őstag
válasz Jegesmaci81 #22147 üzenetére
Mozin a háttérhangok dinamikusabbak lesznek míg előtte a center túl dominált volt, zenén pedig egységesebb pontosabb a hangkép - ezt nehéz megfogalmazni - ha a sub a korrigálva van. Nyilván a pure d. hallgatott zenén tökmind1.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #22180 üzenetére
Tény hogy finomak azok is, de nekem annyira nem jött be.
Vagyis meguntam az ízét.
Ebben a kávéfőzőcskezesben az tetszik hogy sok félé fajta ízzel ismerkedhet meg"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nauda
tag
válasz Jegesmaci81 #22359 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Akkor ha váltok és erősítő+hangfalak szintjén kezdek el gondolkodni, akkor mennyi pénzt kéne rászánnom, hogy egy belépő szintű vállalható kategória legyen belőle? 5.1-es rendszert szeretnék amit elsősorban filmnézésre szeretnék használni, a zenehallgatás talán másodlagos, bár odáig már eljutottam, hogy ha zenét hallgatok, akkor azt már flac minőséggel teszem Tudnátok esetleg konkrét típusokat ajánlani? Esetleg linkelnétek hasznos cikket, amiből okosodhatok hangfal téren?
Köszi -
Nauda
tag
válasz Jegesmaci81 #22372 üzenetére
Köszi
Esetleg tud valaki ilyen megbízható szaküzletről Pécsen?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #22376 üzenetére
Szerintem a fejhallgatós mozizas olyan lesz itt mint a játékpenz vagy az alkohol mentes sör
Mondjuk nem tudom milyen es mekkora teret tudhat létrehozni az 5.1es fülhallgató
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Beni2360
félisten
válasz Jegesmaci81 #22379 üzenetére
Én lecseréltem a fülesem egy jobb sztereóra és igen nagyon lehet élvezni azon is ahelyett, hogy suttogva esetleg lemaradnak hangok és beszédek. Olyan lépéseket is meghallani amit a rendszerről nem hallok meg. (Igaz az én hallásom már nem az igazi) De éjszaka mások végett bevállalható szvsz.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Dorian
félisten
Egy jó DAC+fejeserősítő+sztereó fejes kombó valószínűleg szétalázza a belépő szintű sokpontegyes szobai rendszereket.
-
Lacielvtárs
nagyúr
& Dorian:
nah jó, igazatok van egyértelműen, sztereóban a kettőt össze hasonlítani sem szabad
én mozira és 5.1-es fülesre gondoltam[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #22382 üzenetére
És ha eladod a Denont és abból DAC+füleserősítő kombót veszel? +50-ért a fejhallgató?
-
sixpak
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #22392 üzenetére
Nálam LG 55 UF852V-vel működik a dolog.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
zsoika
addikt
Igen! Tesóm Lg 49lh630v(ha jól emlékszem a tipusra) hdmi arc-n átküldi a DD és a DTS core hangot is. Hd hangok az ARC-n nem mennek át.
-
junkpod
veterán
Nekem pana S30 simán átadja a tv csatorna dolby digital hangját az erősítőnek HDMI arc-on keresztül.
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Jegesmaci81 #22402 üzenetére
Én is így használom, mert az arc-hdmin leginkább tv adások hangjának visszaküldésére való. Külső források (vagy belső média player) hangjanak továbbításaval tényleg lehetnek gondok.
Box's don't touch!
-
szasanyi
félisten
válasz Jegesmaci81 #22579 üzenetére
Nem kell drága lejátszó, mert már egy olcsó ZIDOO X8 mineden tekintetben jobb. És ez alatt a képminőséget, a kadencia helyes lejátszát, a feliratok kezelését, a kép-,- és hangformátumok teljeskörű kezelés egyaránt kell érteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Formula-1
- Asszociációs játék. :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó Apple AirPods 2 (MV7N2ZM/A) dobozában, tartozékaival
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- GoGEN BPS 738 fekete 160W party hangszóró féláron eladó
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
- LG 82 cm IPS HD LED TV kihajtható illetve fel-le dönthető Fali tartóval
- Samsung Neo QLED 4K Q60D, Q70D, Q80D, QN95 2024 (55-85") (bontatlan, 3 év garancia)
- 55/65" OLED 4K S95D Smart TV (2024) (bontatlan, 3 év garancia)
- Audyssey Pro Installer Kit Új
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
- ÚJ, bontatlan Samsung QE77S95D 77" OLED tévé - 3 gyári év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest