Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
válasz Mosqu!to #44850 üzenetére
3-4m-ről nézzük a filmet, van ilyen projektor (gyártó szerint max 70"-ig, de szerintem 50"-n még jó élvezhető), van bluetooth hangszoró Van lejátszó, maga a teló
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
törölt tag
válasz Mosqu!to #44850 üzenetére
" Ámúgy van lejátszó (pc/bluray) meg hifi a hálóban forrásnak, hangnak? Mert ha már ennyi minden van, akkor nem értem a tv mért zavaró tényező ."
Azért egy 65-ös tv igencsak ormotlanul nagy tud lenni egy nappaliban.
Személy szerint én az gondolom (lehet hibásan), hogy ha 55-ös tv-nél nagyobb méretre van szükség, akkor már érdemesebb vetítetni. -
Csabi1984
addikt
válasz #98221312 #44851 üzenetére
A kérdés a Yamaha RX V383-tól jobb lehet mondjuk az X250Bt Denon? Yamahával se volt gondolom de ha drága lenne a javítás akkor inkább részletre veszek egy újat.
Miért jobb ez a tekergetős hangszórókábel rögzítő mint a pöckös?
A Yamahán is van 2db de agybajt kaptam a bekötésnél -
törölt tag
válasz Csabi1984 #44855 üzenetére
Használtpiacon nézelődnék inkább, de persze ha ragaszkodsz az új termékhez, akkor vedd azt, ami szimpatikusabb, illetve szolgáltatásokban neked megfelelő, ebben a kategóriában ninccsennek nagy különbségek.
A csavaros stabilabb kapcsolatot biztosít, mint a csíptetős, de ennek sincs jelentősége.
Ez az erősítő annyiba kerül, mint egy mostani belépő vas..
Gondolom nem kell ecsetelni a különbséget.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #44856 üzenetére
Annyiért ajándék az a Denon.
Viszont a csíptetős csatlakozó kerülendő, a gagyiság netovábbja, tehát van jelentősége.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quqesz
nagyúr
válasz Csabi1984 #44849 üzenetére
Én még így tudom(aztán majd megmondják jó-e) :
A hangfal teljesítménye(nem a zenei) kb 1.5-2x legyen az erősítő teljesítményének. (kb 80w erősítő telj-->130-150w hangfal).
A másik az erősítő tápja. Hiába írnak rá akármennyi wattot, ha a táp teljesítménye nem "fedezi" azt. Tehát csak a sajátomból tudok kiindúlni 6x80w=480wat, táp 610watt. Ha ráírnak 6x80 wattot, de a táp 240 wattos nem tudja meghajtani rendesen.+1 a csiptetős ellen. A kialakításuk miatt a tekerős nagyobb kontakt felületet biztosít. (remélem jól mondtam)
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Mosqu!to
addikt
válasz ctrlaltdel13 #44852 üzenetére
Alapvetően projektort szerintem akkor érdemes használni, ha egy felső kategóriás TV túl drága lenne már, ez pedig az 55+ vagy inkább 65+ inch kategória. Ilyen helyzetben én 50-70"-ra én biztos nem vennék projit, macera a sötétítés, az üzemóra, a beégés, az újramelegedés, a médiával ellátás, a tuner hiánya, a kábelezés, az ormótlan vászon és még sorolhatnám.
Nekem is volt amúgy projektorom, de ott 5m-ről 100"-t néztünk. Jó volt, de a mostani 3m-es távra tuti nem vennék projektort, hibátlanul elvagyok az 55-ös tvvel.
@FireFox1996: Ehhez a projektorhoz gyakorlatilag mindegy mit veszel, mert sehogy nem lesz házimozi-jellegű képed. Azt hittem rendes házimozi projektoros megoldásról beszélünk, nem egy zseblámpáról, bár a laptopkijelzőnél valószínűleg jobb élményt ad
A funscreen, bydium, elite screen stb márkáknak vannak olcsó vásznai, nézz szét itt. Arra azért számíts, hogy minden feltekerhető olcsó vászon hamar elkezd hullámosodni és oldalról kunkorodni, csak a felsőház (100, de inkább 200-300e+) óvhat meg ettől. Keress esetleg fix keretes vásznat, azokkal nem lesz gond, viszont kevésbé mobilis és mindig ott fog ormótlankodni, és ezek is elég drágák tudnak lenni.
A legolcsóbban úgy tudsz talán kijönni, ha tudsz valahonnan venni projektorvászon anyagot, és ezt bekeretezteted olyannal, aki szépen ki tudja feszíteni, hogy ne hullámosodjon és mozogjon. Esetleg apróhirdetésben keress eladó vásznat.[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #44860 üzenetére
Azt én sem, de amelyiken csíptetős van, annak tutira a belsejében is fellelhetők a spórolás nyomai. Ezért jobb elkerülni az olyanokat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Quqesz #44858 üzenetére
Nem szükséges másfél-kétszeres terhelhetőség, az egy elavult, túlhaladott álláspont.
Az erősítők hátlapján szereplő wattszám sokszor megtévesztő, nem szabad szentírásnak tekinteni. A valóságban lehet több és kevesebb is. Megbízható teljesítmény adatokat tesztekből lehet megtudni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quqesz
nagyúr
válasz #98221312 #44860 üzenetére
Első sorban a teljesítményben. Egyszerűen képzeld el, hogy a hangfalkábel blankolt részére jutó rézkábel mennyire érintkezik az erősítő aljzatának réz érintkezőjével(ok, vagy aranyozott). A csiptetős kis felületen nyomja rá a kábel száljait az érintkező lapkára. Míg a csavarosnál szó szerint rá tudod préselni a szálakat az érintkezőre a teljes blankolt felületen, nagyobb az 1 mm²-re jutó érintkezési felület. Így a teljesítmény stabilabban tud átmenni a hangfalba és a hangszórók meghajtására. Ha nem ilyen, akkor lehet a hangfalak teljesítmény instabilitása miatt hangtorzulás(egyszerűen nincs kellő teljesítmény, ami meghajtsa a hangszórót rendesen, lehet akár kontakt hiba miatti zaj is). Remélem érthető volt vmennyire...
BBéci
Értem, akkor változtak a dolgok. Remélem CA azért nem szokott kamuzni, bár 10 éves lesz az AV, nem mai darab.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Quqesz #44863 üzenetére
Nem változott semmi lényeges, csak a felfogás, hozzáállás.
Általában nem javasolt, de nem is tiltott a megadott terhelhetőségnél magasabb névleges teljesítmény, de tudok konkrét esetekről, melyekben akkor sem történt semmi baj. Például 5x100 wattos erősítő 15 éve hajt 80 W terhelhetőségű hangdobozokat.
Nem kamuzásról van szó, hanem másfajta mérési metódusokról, stb. Egyesek maximális teljesítményfelvételt adnak meg, mások átlagosat. Hogy abból mennyi megy a hangszóró csatlakozókra, azt csakis egyedi méréssel lehet megállapítani. Szerepelnek 20-20000 Hz közötti és egy bizonyos frekvencián (1 kHz) mért számok. Pontosan annyira állnak messze a valóságtól, mint az autók üzemanyag fogyasztási adatai.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
válasz Mosqu!to #44859 üzenetére
Köszi az ötletet. Zsebprojektor, de egészen jól teszi a dolgát. FullHD filmet otthoni sárgás falra vetítve kb 70"-en (vetített kép szélessége 190cm) 4-5mről jól élvezhető még.
Gondolom matt-fehér vászonra vmennyivel csak jobb lesz, 20%-os javulás várható?<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
BBéci
legenda
válasz FireFox1996 #44865 üzenetére
70 colos képátló az 178 centi, amiből kiderül, hogy a 190 centis szélességtől messze van.
-
Úgy látszik nagyobb felbontásban használom, mint a gyártói leírás
Csak az a kérdés, hogy ha olcsó 20-25e ft-os vászonra vetítem, akkor mennyivel javul a kép, egy tök sötét szobában.
Ha csak 5%-os javulás, akkor nem kell, de 15%-tól már ok lenne.[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Mosqu!to
addikt
válasz FireFox1996 #44869 üzenetére
Nehéz erre válaszolni. Vedd meg a vásznat, tedd fel, próbáld ki, aztán ha nem jön be, akkor küldd vissza 2 héten belül.
Egy rendes házimoziprojektornál nagyon sokat tud hozni, de ilyen zsebprojektort szerintem még egyikünk sem próbált.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
-
törölt tag
válasz Quqesz #44863 üzenetére
Minden bizonnyal igazad van, akárcsak Bécinek, de akkor sem akarom elhinni, hogy ki lehetne hallani, hogy csavaros, vagy csíptetős a csatlakozás egy 80000-es erősítő esetében.
#44866) Csabi1984
A mérőmikrofon itt, csak távolságot, hangerőt, meg talán késleltetést állít. Ezeket akár manuálisan is be tudod állítani, ha lenne szobakorrekció, az volna az igazi, de ugye itt még az nincs.
Személy szerint Denon párti vagyok, de ahogy már írták, itt nincsennek csodák, illetve hatalmas különbségek.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Csabi1984 #44874 üzenetére
Vadászd le a kapcsolási rajzukat és megtudod, mi a különbség. A kisebbik egy végtelenül lebutított készülék, azok számára akik a lehető legkevesebb pénzből akarnak házimozi rendszert összeállítani. Szóljon valahogy, más nem számít.
-
Quqesz
nagyúr
Q Acoustics 1050 35e megéri? Tudom régi modell, de elég jókat olvastam róla.
-
monchichi20
aktív tag
Sziasztok.
Mivel akár mit keresek semmit nem találok ami jó volna 10nm-re így még egyszer megkérdezem hogy van-e valami jó megoldás egy ekkora kis helysége?
Igazából már gondolkodtam pc 5.1-ben, soundbarban, fejhallgatókban sőt kerestem valami ilyesmit is mint az LG LHB675 csak jobbat. Ami most van az már egy torz szülőt jelenleg: Onkyo ht-r380 annak a center és hátsói, Videoton DC 2002 (egyik helyet egy JVC SP-UXG33 van) és sub nincsen (kiszakadt a hangszóró a dobozból).
Szóval ez a "rendszerem"
Ehelyett szeretnék valami jobbat.
Csak van valami ami jó egy ekkor szobában...
Remélem valami hasznosat tudtok mondani. -
törölt tag
válasz monchichi20 #44877 üzenetére
emlitett Onkyo vagy Logitech Z termékei.
-
mandleee
tag
Sziasztok! Már beköszöntem a hi-fi topikba, de lehet mégis házimozi erősítőre lenne szükségem. Ajánlottak pár típust, de titeket is szívesen meghallgatlak.
- Milyen készülékekkel rendelkezel már, mit szeretnél még hozzá?
LG UJ7507 tv-re szeretném rákötni, lehetőleg HDMI-vel, de nem zárkózok el a más megoldástól is. Most nem vagyok otthon, így fejből nem tudom milyen kimenetek vannak, de elvileg ARC képes és optikai kimenet is van,
A hangalak egy Dynaudio Audience 42 típusúak, hozzá szeretnék egy erősítőt.- Mekkora a rendelkezésre álló pénzösszeg, mit akarsz lecserélni?
Nincsen konkrét elképzelés, kb. 100e Ft körül, de jó vétel esetén egy kicsit feljebb is mehet.- Milyen zenei műfajokat hallgatsz?
Elsődlegesen filmezésre használnám, másodlagosan zenére. Semmi különös, house, dance, néha egy kis retro 80, 90-es évek slágerei. Nagyon ritkán játékra, 1-2 havonta.- Milyen eredményt vársz, milyen hangzást szeretnél elérni?
Szóljon szebben, mint a tv. Eredetileg egy normális soundbart szerettem volna, de azért a hangfalnak jobban örülök most.- Mekkora, milyen elrendezésű és berendezésű helyiségben használod-használnád a rendszert?
Nappali, kanapé, szekrények. 23nm L alakú szoba, a hosszabb részében lenne, szemben a kanapéval.- Újat szeretnél vagy lehet használt is ?
Lehet régi is új is. Szerintem ilyen árban inkább használt fele orientálódnék. -
BBéci
legenda
válasz mandleee #44879 üzenetére
Amennyiben ki akarod használni a meglévő hangdobozok képességeit - butaság lenne nem azt tenni - akkor olyan házimozi erősítő kell hozzájuk, aminek újkori ára 350-400000 Ft volt. Viszont ha a tévét használod jelforrásnak, lejátszónak, akkor az említett maximális kihasználás nem fog összejönni, kell valami célhardver is.
-
monchichi20
aktív tag
-
mettek
addikt
válasz monchichi20 #44882 üzenetére
Az az onkyo szett tuti jobb mint a logitech. A z906 alapvetően pc hangszóró szett.
Vedd az onkyot ha újban gondolkodsz. Ha használt is jöhet akkor nézz szét neten és tedd be ide amit találtál hogy mi a vélemény róla.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
monchichi20
aktív tag
válasz mettek #44883 üzenetére
Ha a régi erősítőt tartom meg akkor frontnál maradnék a videotonál centernek egyelőre nem tudom talán ez és hátsónak Jamo E-500 vagy valami más mélynek meg JBL.
Ezeket néztem tegnap este nagyból össze.
Esetleg ez nagy lenne nekem?https://www.facebook.com/marketplace/item/1048666982188999/ -
BBéci
legenda
válasz monchichi20 #44884 üzenetére
Ne keverd a hangdobozokat! Kötelezően egy gyártótól, sőt, ugyanabból a családból kell származniuk. Még belépő szinten is, különben nem lesz egységes a hangzás, ami a házimozi legfontosabb követelménye.
-
Quqesz
nagyúr
válasz monchichi20 #44884 üzenetére
Sztem se keverd. A nagy videoton nem rossz, de akkor a kicsiket vedd hátra. Havernak van c101(2x25cm mély, vifa közép és magas) ha sarokba rakod falat bont.
[ Szerkesztve ]
-
monchichi20
aktív tag
válasz Quqesz #44887 üzenetére
Hogy ha a videoton vonalon maradnék (amióta meg van a DC 2002 azóta beleszerettem) akkor mi ajánlót?
Van nekik polcra való méret vagy csak ezek a nagy hangszórói vannak?
Meg tudtommal nincsen se mély se center belőlük.
Lehet marad a Kisebb Onkyo kb 170 körül lenne szállítással együtt. -
Quqesz
nagyúr
válasz monchichi20 #44888 üzenetére
Videotonból van rengeteg, a marketplacen is. Nekem van 2550, az is jó, de van kisebb 20-as méllyel(2050). Center nincs, de berakhatsz akár egyet annak is. Azért ha mindent összeadsz lehet kapsz normális rendszert is annyi pénzért.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz monchichi20 #44888 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz monchichi20 #44886 üzenetére
Harman Kardon HKTS-t keress jó áron!
(#44889) Quqesz
10 négyzetméteres szobácskába nagyon nem passzolnak a 20 centis mélysugárzóval rendelkező hangdobozok. Csakis kisméretű, falra szerelhetők.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz monchichi20 #44893 üzenetére
Jobban jársz, ha elajándékozod. Aki kapni fogja, az már kevésbé.
-
BBéci
legenda
válasz monchichi20 #44895 üzenetére
Azt, hogy szar vagy sem, azt bizonyára hallod, ne tőlem kérdezd.
Nem rossz ötlet az Onkyo szett.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok van valamilyen szabály,hogy dB-el értékben mennyire legyen a Front (ok) és a Center közötti eltérés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Spórolós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- BMW topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs