Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45501) exception válasza Real_Necro (#45484) üzenetére


exception
aktív tag

SPL-150. Ez egy reflex láda, természetesen soha nem fog úgy szólni, mint zárt társai, de kifejezetten nagy terekben érvényesül a hangja.

"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"

(#45502) Real_Necro válasza exception (#45501) üzenetére


Real_Necro
veterán

120-ast találtam 140-ért hirdetve, valamint egy Dali Ikon Sub MK2-t 180-ért.

Közben rájöttem, hogy a Marantzom nem PM-68 hanem PM7200.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#45503) exception válasza Real_Necro (#45502) üzenetére


exception
aktív tag

Az Ikon eleve zárt kivitel, más kategóriát képvisel, értelemszerűen pontosabban, feszesebben szól. Nagyon szépen építhető be akármilyen rendszerbe, hallottam már élőben is szerepelni. Az a tér szerintem egy db-nak nagy falat lenne, 2-vel viszont brutál dolgokat lehetne kihozni belőle.

"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"

(#45504) Real_Necro válasza exception (#45503) üzenetére


Real_Necro
veterán

Nem zárkózom el attól, hogy idővel kettő legyen de egyszerre minden nem fog a keretbe bele férni. Jelenleg ott tartok, hogy a frontok meg a center meg vannak, kellene szerezni a Concept 1-eket, meg az erősítőt, hogy meg is tudjam valamivel hajtani őket. Utána jön a kép része a "mozizásnak" és azt követően kb a sub, de még fel is cserélődhetnek, mert gyanítom hiányozni fog egyből a sub adta hangvilág.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#45505) Quetz válasza Zigi (#45478) üzenetére


Quetz
őstag

- PSA MTM-210: Frequency Response = 70Hz - 18kHz
- M&K Sound S150 THX Ultra2: Frequency Response =75 Hz – 20KHz

Én kérek elnézést, rosszul emlékeztem és valóban pár Hz-el lemennek 80Hz alá.

(#45506) dingo-htc se


dingo-htc se
tag

Sziasztok!

Számitógépről játszok le filmet a Kodin keresztül akkor azt irja ki az erősitő, h pcm. viszont ha más lejátszót használok pl: powerdvd-t ott irja h dd vagy dts. mi a különbség közöttük? Pcm-en is nagyon szépen szól 5.1 ben.

(#45507) ERPY


ERPY
őstag

Valahol olvastam, hogy a Denon x1500 / x2500-as modellhez nagyon gyér magyar nyelvű leírás van. Ha valakit érdekel, és nem én vagyok lemaradva, akkor szívesen közzé teszem amit én kaptam, az normális részletes teljes használati útmutató 281 oldalon.

(#45508) Gabesz201


Gabesz201
csendes tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek belépő (vagy belépőszint alatti, ahogy a bevezetőben olvasom az értékhatárokat.. :)) ) szintű házimozi rendszer összeállításban.

A célom egy olyan rendszer összeállítása, ami fele-fele arányban lenne populáris / rock / disco zenehallgatásra és filmnézésre használva.
A helység 22 nm-es normál belmagasságú, van lehetőségem körben elhelyezni a hangszórókat, max 5.1 kialakításban gondolkozom.
Szeretnék nagy méretű fronttal szerelt szettet, erősítőnél pedig kitétel a hálózatra kapcsolás lehetősége.
Kb 250k-t tudnék rászánni.

Első körben ezt néztem ki (kb külső alapján, a tartalmi részéhez nem igazából értek..):
- Magnat Monitor Supreme 1002 szett
Ehhez milyen erősítőt ajánlanátok?

Illetve ha van jobb ötlet a hangfalszettre, azt is szívesen veszem!

Köszönöm mindenkinek előre is!

(#45509) exception válasza dingo-htc se (#45506) üzenetére


exception
aktív tag

A pcm egy veszteségmentes formátum, de nincs kiküldve a dts, truehd hang az erősítőre. A powerdvd tudja ezt, illetve a mp hc k-lite pakkal. Truehd hangnál már hallod, hogy nem olyan jó az a pcm, sokszor az 5.1 sem megy, ha jobban hallgatózol.

"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"

(#45510) exception válasza Real_Necro (#45504) üzenetére


exception
aktív tag

Kezdésnek én a két hátsót venném, aztán egy subot, akkor hallod, megfelelően elhelyezve kielégítő e számodra. Aztán a kép, végül még egy szub, ha kevésnek érzed.

"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"

(#45511) dingo-htc se válasza exception (#45509) üzenetére


dingo-htc se
tag

Értem. Köszönöm. Hallgatozom még. A Kodi nem tudja ezt csak a pcm et?

(#45512) BBéci válasza exception (#45509) üzenetére


BBéci
titán

Többször hasonlítottam TrueHD-t PCM-hez és szinte minden esetben az utóbbi szólt jobban.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45513) zsoika válasza BBéci (#45512) üzenetére


zsoika
addikt

Nálam meg pont fordítva ,de ez a lejátszó minőségétől függ (ha az dekódol) .
Átengedésnél elvileg nem kéne hogy legyen köztük különbség.... Az PCM tömörítetlen , a másik tömörített de veszteségmentesen.

(#45514) BBéci válasza zsoika (#45513) üzenetére


BBéci
titán

BD-ken lévő hangsávokat hasonlítottam, amiről beszélsz az a készülékek képességeiről szól.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45515) zsoika válasza BBéci (#45514) üzenetére


zsoika
addikt

Értem ...így kerek, de meglepő számomra.

[ Szerkesztve ]

(#45516) Zigi válasza Quetz (#45505) üzenetére


Zigi
senior tag

Remek. 3-500000/db kategóriában gyártanak ilyen hangfalakat is . Van egy sejtésem, hogy a belépőszintű házimozit kereső/építő látogatók nem ezeket a hangfalakat keresik. Az s150 ráadásul 13.3cm es hagszórókkal szerelt, de mindegy lépjünk.

(#45517) zsoika válasza Zigi (#45516) üzenetére


zsoika
addikt

Pont ez a lényeg ! Az első 10" os 70Hz től , a második 13cm es 75Hz től szól.
Általánosságban nem volt egy rossz ábra amit közöltél , csak konkrétan pont nem ér semmit.

[ Szerkesztve ]

(#45518) exception válasza BBéci (#45512) üzenetére


exception
aktív tag

Ha a PCM jó, még lehet is benne valami, de nagyon sokszor előfordul, hogy a PCM csak sima sztereó marad, ahhoz képest a TrueHD mindig hozza ugyanazt a minőséget. A térbelisége szerintem a TrueHD-nak sokkal jobb, sokkal mozisabb a hatás, mint PCM esetén.

"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"

(#45519) BBéci válasza exception (#45518) üzenetére


BBéci
titán

Konkrétan Celine Dion A New Day című koncert BD-jének PCM sztereója jobb, mint a TrueHD sáv.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45520) Stehe


Stehe
aktív tag

Sziasztok, segítségeteket kérném, van egy téma amiben nem boldogulok: Van egy Yamaha RX-V685-ös erősítőm egy Samsung NU8002-es tétével összekötve HDMI kábellel. A tv távirányítóját tudom használni az erősítőhöz is, mivel a tv-n lehetőség van beállítani plusz eszközöket a tv távirányítójához. Ez eddig tök jól működött, ha bekapcsoltam a tv-t, automatikusan bekapcsolt az erősítő, és fordítva, illetve a hangosítás / halkítás is ment. A napokban viszont beszereztem egy média lejátszót, amit az erősítő HDMI 1-es bemenetére kötöttem rá. A tv-n lehetőség van távirányítóhoz felvenni eszközöket úgyis, hogy az AVR-en keresztül van rákötve. Itt viszont ha beállítom a médialejátszó vezérlését is a tv távirányítójához, automatikusan törli az AVR eszköz irányítását a tv távirányítójával. A tv leírása szerint egy HDMI porthoz egy eszköz adható (a TV-re HDMI-n keresztül csak az erősítő van rákötve), viszont a tv mégis megengedi a lehetőségét annak, hogy AVR-en keresztül rákötött eszközök is kezelhetőek legyenek.

Elnézést a hosszú posztért, de valakinek van ötlete, hogyan lehetne beállítani, hogy a tv távirányítója mind a lejátszót, mind az AVR-t tudja kezelni?

(#45521) mettek válasza dingo-htc se (#45506) üzenetére


mettek
addikt

Sztem nem állítottad be a passthrough-t. Audio menüpontban bal alul állitsd expertre a menüt, ekkor sokkal több beallítási lehetőség jelenik meg. Ha experzre állítottad akkor görgesd az audio menüt legalulra és kezd el engedélyezni a hangformátumok (DD, DTS stb) passthrough pontját. Ha egyet átállítasz akkor alatta megjelenik még egy hangromátum, így állítsd on-ra az összeset.

Így át fogja engedni a kodi a hangsávot és azt az erősítő dekódolja majd. Így pedig megkapod a DD DTS stb sávot.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#45522) Gabesz201 válasza Gabesz201 (#45508) üzenetére


Gabesz201
csendes tag

Valaki esetleg szánna a válaszra két-három percet?

Köszönöm! :)

(#45523) Zigi válasza zsoika (#45517) üzenetére


Zigi
senior tag

Az a lényeg hogy 500000e/db árú hangszóró 75Hz től indul ? Azért mert van egy-két speciális hangfal 10" membránnal ami 70Hz-ig megy le, kifejezetten házimozi felhasználásra, amit önmagában zenehallgatásra sem tudsz használni, akkor már minden megdőlt minden cáfolva és alátámasztva van. Könnyen lehet szélsőséges példákat találni, de ettől még a nagy átlag nem ez.

[ Szerkesztve ]

(#45524) arcitec válasza Gabesz201 (#45522) üzenetére


arcitec
addikt

Az a baj, hogy egy jobb belépő 5.0 kerülne kb ennyibe.Esetleg nézz körül használtba. Nyilván erősítőből,ha lehet ne az "első" szériát kéne venni. Igaz mondás, kb minél többet teszel bele, annál jobbat kapsz.Hogy mi az a hangzás ami megfelelő neked,menj el hallgatózni és döntsed úgy el. Ez sajna nem olyan mint a só, jódozott vagy sem... ;)

[ Szerkesztve ]

(#45525) Formaster


Formaster
addikt

Előre lépés lenne, ha leváltanám a Jamo S626 szettemet egy ilyen Klipsch Reference -re? A sub viszont a 12"-el jönne, de azt nem találom az oldalukon, viszont minden más stimmel. Azért gondolkodom ebben, mert ebből a Klips h subból már van egy, így nem kéne azt is eladni.

Viszont ezzel a szettel megbírkózna még az X2500H? :R

(#45526) BBéci válasza Formaster (#45525) üzenetére


BBéci
titán

Ha a kettő közül kellene választanom, egyértelműen a Klipsch nyerne. Más kérdés, hogy nekem a Klipschek hangzása nagyon nem jön be.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45527) #98221312 válasza BBéci (#45519) üzenetére


#98221312
törölt tag

Mi a különbség a PCM, illetve bitstream hang között (Dolby HD, DTS HD-MA)??

(#45528) zsoika válasza #98221312 (#45527) üzenetére


zsoika
addikt

Már írtam "Az PCM tömörítetlen , a másik tömörített de veszteségmentesen."
A dd .meg dts veszteségesen tömörített

(#45529) Formaster válasza BBéci (#45526) üzenetére


Formaster
addikt

Hasonló árszinten mik játszanak még? Ha úgy van eladom a mélyet is :DDD

(#45530) zsoika válasza Formaster (#45529) üzenetére


zsoika
addikt

Jótól kérdezed ! :DD
Jó az a Klipsch is csak BBéci szereti a finomabb, zeneibb vonalat.

(#45531) Formaster válasza zsoika (#45530) üzenetére


Formaster
addikt

Sejtettem, mert a tesztek is így vélekednek, jómagam nem a finomzenét kedvelem, de minden véleményre kíváncsi vagyok. Minden esetre nem kapkodom el, jó lenne élőben is meghallgatni.

(#45532) BBéci válasza Formaster (#45531) üzenetére


BBéci
titán

Nem tudom, milyen a "finomzene", számomra az egyenletes frekvenciamenet és a természetes, színezetlen, valósághű hang a kívánalom. Ezek belépő szinten nagyon ritkán, vagy soha nem fordulnak elő. Klipscheknél még a magasabb kategóriákban sem jellemző.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45533) zsoika válasza Formaster (#45531) üzenetére


zsoika
addikt

A Klipsch viszonylag könnyen hajtható és nagy hangnyomásra képes ....ezért szeretik belépő szinten, nem a kifinomult hangja miatt.

(#45534) #98221312 válasza BBéci (#45532) üzenetére


#98221312
törölt tag

" Ezek belépő szinten nagyon ritkán, vagy soha nem fordulnak elő. "

Szerintem még középkategóriában sem nagyon jellemző..

#45528 zsoika

Köszi! :R

Igen, ezt tudom, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy milyen hallható különbség van? Illetve melyiket érdemes használni?

[ Szerkesztve ]

(#45535) exception válasza Formaster (#45525) üzenetére


exception
aktív tag

Szerintem ellenne vele az erőlködő, csak nem illenek egymáshoz hangban, mármint a Klipsch és a Denon. A Klipsch nagyon mozis hangú, harsány, szinte loudnesses hangú hangfal, a párbeszédeken hallatszik legjobban az "erénye", viszont a Denon nagyon nem ilyen. Annál a Jamonál viszont sokkal jobb.

"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"

(#45536) exception válasza Gabesz201 (#45508) üzenetére


exception
aktív tag

Azért nem érkezik nagyon válasz, mert lehetetlent szeretnél.
250-ből egy olyan rendszert építeni, amiben benne van egy erősítő és 5 hangfal + mélynyomó, az nem lehetséges. Még használt elemekből épített rendszerhez is mélyebben zsebbe kell nyúlni.
Eleve nehéz még hangfalat is választani ennyiért, talán a Q Acoustics jut eszembe, ami elég mindenevő hangfalat gyárt és megfizethető kategória, de ennyiből az sem jön ki.

"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"

(#45537) #98221312 válasza exception (#45535) üzenetére


#98221312
törölt tag

Denonhoz: Focal, Elac, Triangle tetszett a legjobban..

Yamahával, illetve B&W-val nagyon nem jött be, de ez ugye ízlés kérdése is.. ;)

(#45538) Real_Necro válasza exception (#45510) üzenetére


Real_Necro
veterán

A Concept 6-ok már meg vannak, a Center ma érkezik. 1 héten belül meg lesz a Concept 1, utána jön az erősítő, november-december környékén. Ahogy böngésztem utána Onkyoval is használták ezt a szettet de Marantz 6012-őt is ajánlottak hozzá. Még egy Anthem-en is gondolkozom, bár arról is csak most kezdtem olvasgatni és kb annyira nem tudok róla semmit mint Onkyoról. Ha azt mondom, hogy nem kell nekem Atmos és megelégszem egy korábbi típussal meg 5.X-el, ami már támogatja az Audyssey-t, mi jöhet még szóba?

Ha ez összeállt, rendezem, a "terepet" is, mert bútor, falakra "borítás" még folyamatban. Jövő év elejére tervezhető a sub/subok.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#45539) exception válasza Real_Necro (#45538) üzenetére


exception
aktív tag

Ém Anthemet használok Dali Lector szettel. Az Anthem ezekhez képest komoly szintugrás minőségben, kb. ezen a szinten már nincs jobb vagy rosszabb, csak másabb. Természetesen az egybeépített AVR-ek szintjén, nem a külön processzor és végfok szinten, az egy következő állomás. MRX 500 a legelső 5.1, nekem az MRX 700 van, ami 7.1. Nem tud 4K-t, így azt máshogy oldom meg. Gyönyörű részletező hang, kicsit kevésnek érzem a hangfalakat néha, tudna ez szerintem többet is, következő kiszemeltem egy Ikon.
Ennek nem Audyssey bemérője van, hanem teljesen egyedi Anthem Room Correction, amihez számítógép is kell, a számításokat az végzi és utána programozza az erősítőt.
A másik az ereje, nem egy erőgép, nem az az erőssége. Én egy 18 nm szobában használom, kb 70% hangerőn hozza azt az igazi mozi feelinget.

"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"

(#45540) exception válasza #98221312 (#45537) üzenetére


exception
aktív tag

Igen, sokkal zeneibb hangfalak, viszont annyira nem mindenevőek, mondjuk Elacon nem hallgatnék discot :)

"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"

(#45541) #98221312 válasza exception (#45540) üzenetére


#98221312
törölt tag

Az biztos, hogy ezek inkább zeneibb hangfalak, ezért is írtam, hogy ízlés függő..

Zúzni pl Polkot használnék! :D

(#45542) Real_Necro válasza exception (#45539) üzenetére


Real_Necro
veterán

Így viszont a 35m2-hez pl egy 500-as valószínűleg nekem kevés lenne.
Egyébként nem célom egyelőre a 4K, valamint projektort szeretnék használni kb 90-100"-os felületre, ahol ár függvényében nekem a 720/1080 elég lenne.

Még egy kérdés. Dali Concept 1-hez milyen állvány javasolt?

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#45543) exception válasza Real_Necro (#45542) üzenetére


exception
aktív tag

Ezzel a Dali szettel lehet, hogy kevésnek éreznéd 5 hangfallal az MRX 500-at, ízlés függvénye, ki mit szeret. Ezért ajánlottam az Onkyot, ott van bőven erő és a mozis hangja nagyon jó. Viszont az is igaz, hogy nekem a 70% olyan, hogy 85-ön már elviselhetetlenül hangos, de nem torz, szóval bőven hagytak benne tartalékot,
Szvsz. tökmindegy, milyen állvány, teszel a hangfal alá valami tömör anyagot (gránit, beton, márvány, pala, stb) és a hangfalat tüskére teszed, semmi energiát nem fog átadni a doboz.

"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"

(#45544) Gabesz201 válasza exception (#45536) üzenetére


Gabesz201
csendes tag

Köszönöm a választ!

Viszont, akkor hagy kérdezzem meg, hogy milyen szintűnek lehet nevezni egy ilyen párost:
Magnat Monitor Supreme 1002 5.0 - 146.000 ft
HARMAN KARDON AVR-171S 7.2 - 100.000 ft
na meg persze a kábelek...

Vagy ezek már annyira kommerszek, hogy fel sem merülnek?
Persze ez is túllépi a keretemet, de nem annyival amit még ne lehetne elviselni.

Ez a páros élhető lenne egy kezdő házimozisnak, aki nem túl vájt fülű?

(#45545) BBéci válasza exception (#45540) üzenetére


BBéci
titán

ELAC-ból van rengeteg, az alsóbb szériákba tartozókkal vidáman lehet diszkózni.
A Line 240 az, ami már kifinomult zenékhez is alkalmas.

(#45544) Gabesz201
Plusz a szubláda és máris 300 fölött járunk.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45546) Real_Necro válasza exception (#45543) üzenetére


Real_Necro
veterán

Lehet érdemes lenne össze raknom a szettet, aztán ha van rá lehetőség, helyben kipróbálni vásárlás előtt saját cuccokkal az erősítőt. Persze ez nagyban eladó függő...

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#45547) #98221312 válasza Gabesz201 (#45544) üzenetére


#98221312
törölt tag

Nekem is volt hasonló szettem amit most kinéztél...(még a kezdetekkor)
Engem speciel nem tudott kielégíteni, mert egy tömérdek zavaró tényező volt a hangzásban, amit nem tudtam elfogadni.
Viszont ez nagyban egyén függő, ez csak egy vélemény volt.. ;)

(#45548) makoss válasza #98221312 (#45537) üzenetére


makoss
addikt

A Dalit kihagytad! :B

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#45549) BBéci válasza makoss (#45548) üzenetére


BBéci
titán

Milyen DALI-ja volt Jigsaw-nak?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45550) #98221312 válasza makoss (#45548) üzenetére


#98221312
törölt tag

Dalit nem használtam, így arról nem tudok véleményt mondani, de elképzelhető, hogy az is szépen muzsikál Denonnal..

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.